محسن میردامادی (فعال سیاسی)


Гео и язык канала: не указан, не указан
Категория: не указана



Гео и язык канала
не указан, не указан
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


از ادعا تا عمل

بازداشت دکتر شعله سعدی مصداق بارز نقض قانون اساسی و نحوه برخورد با وی نقض فاحش قانون حقوق شهروندی و قانون جرم سیاسی است.
همۀ مسئولین ادعا می‌کنند اعتراض مسالمت‌آمیز حق شهروندان است. معترضین به نظارت استصوابی، که منشاء اصلی مشکلات و ناکارآمدی‌های امروز است، چه نوع اعتراضی مسالمت‌آمیزتر از این می‌توانند داشته باشند؟

Ⓜ️ @Mirdamadi


پیام مترجمان کتاب «چرا ملتها شکست می‌خورند» خطاب به میرحسین موسوی و زهرا رهنورد

‎به نام خدای مهربان و عادل

‎محصوران سرافراز و راست‌قامتان شکیبا و مقاوم

‎با سلام و درود و آرزوى آزادى و سلامتى

‎سالروز تولد سركار خانم دکتر زهرا رهنورد را كه با گذشت هشت سال از حصر ظالمانه همچنان با صبورى و استقامت در كنار همسر عزيز و سرافرازش مايه‌ی فخر و اميد ملت است تبريك مى‌گوييم. 

‎از اين‌كه كتاب «چرا ملت‌ها شكست مى‌خورند» با گذشت چند سال‌ از انتشارش به دست شما بزرگواران رسيده است خرسند و شاکریم و متأسفيم در روزهايى كه بيش از هر زمانى جامعه‌ی ایران نيازمند بهره‌گيرى از روشن‌اندیشی‌‌ و عدالت‌جویی‌ نیک‌اثر و امیدبخش شما است از اين نعمت محروم مانده‌ايم.

‎با مهر و ارادت

‎محسن ميردامادى و محمدحسين نعيمى‌پور

-----------------------

‎میرحسین موسوی روز گذشته به مناسبت سالروز تولد زهرا رهنورد، نسخه‌ای از کتاب «چرا ملت ها شکست می‌خورند» را به او هدیه داد که محسن میردامادی و محمدحسین نعیمی‌پور در زندان اوین ترجمه کرده بودند.

Ⓜ️ @Mirdamadi


هدیه میرحسین موسوی به زهرا رهنورد: کتاب چرا ملت‌ها شکست می‌خورند


در گفتگویم با «تاریخ ایرانی»: امیرانتظام جاسوس نبود

🔹موضوع آقای امیرانتظام و مشکلاتی که برای ایشان پیش آمد دغدغه ذهنی من و احتمالاً امثال من بوده است. به همین دلیل من اسناد سفارت آمریکا در رابطه با آقای امیرانتظام را که پس از اشغال سفارت منتشر شد بار دیگر مطالعه کردم. در شرایط فعلی که آن هیجان‌زدگی فضای عمومی دوران انقلاب و به خصوص ماه‌های پس از اشغال سفارت دیگر وجود ندارد طبعاً منصفانه‌تر می‌توان در این‌گونه موارد قضاوت کرد. من در این اسناد هیچ مطلبی که بر جاسوس بودن آقای امیرانتظام دلالت کند ندیدم. طی بررسی‌هایی که اخیراً کردم پس از ارائه اسناد سفارت به مراجع ذیربط گروهی که مسئول بررسی آن اسناد و انجام تحقیقات از آقای امیرانتظام شده بودند نیز در همان زمان به این نتیجه رسیده بودند که اتهام جاسوسی متوجه ایشان نیست.

🔹این اظهارنظر آقای امیرانتظام که آقای عبدی مأمور مراقبت از ایشان بوده است صحیح نیست. حوزه کاری آقای عبدی اصولاً این نوع امور نبود. فردی که آقای امیرانتظام با آقای عبدی اشتباه می‌گیرد یکی دیگر از دانشجویان بود که نام کوچک وی نیز عباس بود و با توجه به اینکه آنجا افراد نوعاً با اسم کوچک یکدیگر را صدا می‌کردند احتمالاً این تشابه اسم باعث این برداشت اشتباه شده است.

منبع (حاوی لینک متن کامل‌تر):
http://t.me/tarikhirani/3701

Ⓜ️ @Mirdamadi


خلاصه‌ای از گفتگو با سالنامه شرق:
فقط نگوییم اعتراض حق مردم است بلکه راه آن را باز کنیم

اصلاح‌طلبان یک روی سخن‌شان با حاکمیت است مبنی بر اینکه اعتراض صورت گرفته چه بسا شبیه کوه یخی باشد که بدنه اصلی هنوز زیرآب باشد. این نارضایتی در سطح درخور توجهی از جامعه وجود دارد. حتی آنها که مشکل اقتصادی ندارند. اگر ریشه‌ای با این موضوع برخورد نشود و راه برای اعتراض‌های قانونی باز نشود در آینده ممکن است دچار مشکل جدی‌تری بشویم. این حرف اصلاح‌طلبان است.

اصلاح‌طلبان باید به مردم بگویند اعتراض حق شماست. اما باید تأکید شود اعتراض‌ها به خشونت کشیده نشود. اگر وارد این مرحله شود نتیجه آن معکوس خواهد شد. خشونت خشونت می‌آورد. ممکن است پس از این رویداد، فضای جامعه امنیتی شود و در این فضا دیگر نمی‌شود در یک روال معمولی امید به نتیجه داشت. اصلاح‌طلبان در چنین جایگاهی هستند. به نظرم اصلاح‌طلبان این نقش خود را ایفا کرده و می‌کنند.

این مطلب را که اصلاح‌طلبان در این قضایا منفعل بوده‌اند، قبول ندارم. نمی‌خواهم بگویم هیچ ایرادی متوجه آنها نیست اما اصلاح‌طلبان همواره مدافع حق مردم بوده‌اند. ضمن اینکه حق مردم اعتراض است، اعمال خشونت حق آنها نیست. ما اصلاح‌طلبان در مواجهه با دولت ضمن اینکه از کلیت دولت حمایت می‌کنیم انتقادهای خود را هم باید به دولت بازگو کنیم که ترجمان آن اتحاد - انتقاد است.

آقای روحانی در انتخابات انتظاراتی را در جامعه به وجود آورد یا دامن زد که بعد از انتخابات نباید به آن بی‌توجه شود. به نظرم روحانی به انتظاراتی که خودش به وجود آورده توجه کافی نکرده است. این جزو انتقادهای وارد به ایشان است.

اعتراضی که رخ می‌دهد باید این درس را بدهد که قبل از وقوع چنین حرکتی مثلاً مردم بتوانند در صدا و سیما حرف‌های خود را بزنند یا بشنوند. ما باید آن‌قدر انتخابات را آزاد برگزار کنیم که مردم اعتراض خود را از طریق انتخاب نامزدهایشان نشان دهند. در کشورهای دیگر قبل از اینکه اعتراض‌ها بخواهد به خیابان کشیده شود در نهادهایی طرح شده و درباره آنها گفت‌وگو می‌شود و به چالش کشیده می‌شوند و بخش عمده‌ای آن اعتراضات در همان مباحث حل می‌شود اگر هم حل نشود، درصد کمی از آن به خیابان کشیده می‌شود.

مجلس می‌تواند قانونی تصویب کند که مردم با شرایط خاصی بتوانند تظارات اعتراضی انجام دهند و بعد از آن هم نباید تحت پیگرد قرار بگیرند. یعنی اگر مردم می‌خواهند به وضعیت معیشت و اقتصاد اعتراض کنند، فقط نگوییم اعتراض حق آنان است بلکه راه آن را باز کنیم. می‌شود چنین کارهایی را انجام داد.

فرض کنید امروز بحث حجاب مطرح شده است. اصلاح‌طلبان قبلاً به طور پراکنده گفته‌اند که با حجاب اجباری موافق نیستند. ما معتقدیم حجاب یکی از مسائل دین ماست اما هیچ کجا نیامده که اجباری باشد بلکه باید درباره آن کار تبلیغی انجام شده یا توصیه شود. اینها مباحثی است که به اقتضای زمان می‌تواند پررنگ‌تر و کم‌رنگ‌تر شود. ما تا زمانی که نظام رسانه‌ای درستی نداشته باشیم، حرف مردم به درستی در این رسانه‌ها منعکس نمی‌شود.

Ⓜ️ @Mirdamadi

http://www.khabaronline.ir/detail/765221/Politics/parties


در گفت‌وگویم با @jamarannews (بخش ۲ از ۲):

👈 چرا مساله ورود زنان به ورزشگاه‌ها، در صداوسیمای ما به بحث گذاشته نمی‌شود و تنها مخالفین این مساله می‌توانند در آنجا اظهارنظر کنند؟

👈 من نمی‌توانم قضاوت کنم که منظور رهبری از به کاربردن واژه عدالت صرفاً عدالت اقتصادی بوده یا فراتر از آن، اما بالاخره آنچه باعث قوام و دوام حکومت‌ها می‌شود، عدالت همه‌جانبه است.

👈 من اگر بخواهم ریشه‌یابی کنم؛ ریشه همه بی‌عدالتی‌ها از جمله «بی‌عدالتی اقتصادی» را در بی عدالتی سیاسی می‌بینم‌.

👈 شما وقتی در انتخابات با سلیقه خود افراد را رد یا تایید می‌کنید؛ چنین تبعیضی، مقدمه تبعیض اقتصادی می‌شود.

👈 ما در دوران پس از انقلاب، تا زمانی که امام حضور داشتند، درگیر مسائلی غیرمتعارف بودیم و هیچ گاه آرامشی در جامعه ایجاد نشد تا آن دیدگاه‌ها و ایده‌های ایشان بتواند در عرصه عمل خود را نشان دهد. ایشان روی نقش تعیین کننده مقتضیات زمان و مکان در اجتهاد تاکید داشتند.

👈 امام در فرمان 8 ماده‌ای که در اوج اقدامات تروریستی منافقین موسوم به مجاهدین خلق آن زمان صادر شد، اشاره کردند: «شما اگر در جریان تعقیب و گریز، وارد خانه‌ای می‌شوید که در آن لوازم لهو و لعب می‌بینید، حق ندارید بابت آن با کسی برخورد کنید. بلکه باید تنها با فعالیت‌های تروریستی برخورد کرد.»

👈 متأسفانه امروز در بسیاری از موارد کاملاً عکس این فرمان عمل می‌شود. به نحوی که برای نسبت‌های غیراخلاقی دادن به افراد احتیاج به یافتن هیچ وسیله لهو و لعبی نیست.

شرح گفت‌وگو:
http://www.jamaran.ir/fa/tiny/news-878394

Ⓜ️ @Mirdamadi


در گفت‌وگویم با @jamarannews (بخش ۱ از ۲):

👈 گفتگوی ملی به معنای گفتگوی اصول‌گرایان با اصلاح‌طلبان نیست.

👈 در گفتگوی ملی باید همه صداها شنیده شود.

👈 صداوسیما تبدیل به صدای اقلیت کوچکی از جامعه شده است.

👈 تظاهراتی که در شهرهای مختلف خودنمایی کرد، ابراز یک نارضایتی عمیق و جدی بود که در سطح جامعه وجود دارد و خود را در قالب چنین تظاهراتی نشان داد.

👈 این تظاهرات شبیه تب که در بیمار نشانه یک بیماری درونی است نشان‌دهنده مسائلی است که در لایه‌های جامعه به صورت جدی و عمیق وجود دارد.

👈 حاکمیت باید به جای کنترل اوضاع، به دنبال حل مسائل و مشکلات برود و علت‌ها را برطرف کند.

👈 کنترل ممکن است در کوتاه مدت جواب دهد اما در صورت عدم حل ریشه‌ای مشکلات مردم، اعتراضات می تواند پس از مدتی شدیدتر بروز کند.

👈 در وقایع اخیر، همین که حاکمیت در صحنه، دست به برخورد شدید نزد عملکردی بهتر از گذشته داشت.

👈 اینکه در اخبار چنین آمد که پس از این اعتراضات افراد زیادی بازداشت و در مسیر محاکمه هستند، تکرار گذشته‌ها است.

👈 تقریباً مواضع تمامی جریان های اصلی اصلاح‌طلب، حمایت از حق اعتراض، تظاهرات و نفی خشونت بود. این نظر در میان همه آنها مشترک بود.

👈 شاید برخی آنها از ادبیاتی استفاده کردند که به نظر من ادبیات مناسبی نبود، ولی وجه اشتراک همه آنها به رسمیت شناختن حق اعتراض بود.

شرح گفت‌وگو:
http://www.jamaran.ir/fa/tiny/news-878394

Ⓜ️ @Mirdamadi


§b محسن میردامادی در گفت‌وگو با امتداد: حالا که شورای نگهبان اعلام کرده با همه پرسی موافق است اجباری بودن حجاب می‌تواند به همه پرسی گذاشته شود

📌محسن میردامادی در پاسخ به سئوال امتداد در مورد موضوع همه پرسی که اخیرا مورد توجه قرار گرفته و شورای نگهبان نیز اعلام کرده با آن موافق است اظهار داشت:

📌طبق اصل ۵۹ قانون اساسی، در موضوعات مهم اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، و فرهنگی بجای تصویب قانون در مجلس میتوان با مراجعه مستقیم به آراء عمومی و انجام همه پرسی قانونگذاری کرد. در گذشته در مواردی این موضوع مطرح شده ولی هیچ وقت این اصل قانون اساسی به اجرا گذاشته نشده است.

📌 اخیرا رئیس جمهور اجرای این اصل را مطرح کرد و سخنگوی شورای نگهبان هم اعلام کرد که این شورا با همه پرسی موافق است.

📌اینک که چنین توافقی وجود دارد می توان به قانون یا قوانینی که مناسب است در معرض آراء عمومی و همه پرسی قرار گیرند پرداخت. یکی از موضوعاتی که از ابتدا مورد چالش بوده و به مرور زمان مورد چالش بیشتر قرار گرفته موضوع اجباری بودن حجاب است.

📌طبعا حجاب از نظر متدینین امری واجب تلقی می شود، هر چند برخی از فقها در وجوب آن تردید کرده اند.
ولی بسیاری از متدینین و حتی فقهایی که حجاب را واجب میدانند اجباری بودن آن را نه تنها مفید نمی دانند بلکه آثار این اجبار را منفی میدانند. تجربه نزدیک چهار دهه حجاب اجباری نیز دستاورد مثبتی نداشته است. اخیرا از قول شهید مطهری نیز نقل شده که امام هم ابتدا با اجباری شدن حجاب موافقتی نداشته اند.

📌در واقع می‌توان گفت در جامعه بخشی از مردم به حجاب معتقدند و موافق اجبار آن نیز هستند، بخش دیگری به حجاب اعتقاد دارند ولی با اجباری بودن آن مخالفند، بخشی نیز ضمن داشتن تعلقات دینی حجاب را واجب نمیدانند، و بخش دیگری اصولا چندان تعلق و اعتقاد دینی ندارند و نتیجتا به حجاب هم همینطور.

📌با توجه به این تنوع نظرات و چالش فزاینده در این موضوع و گستردگی جمعیتی که با آن دست به گریبان هستند میتواند مصداق اصل ۵۹ قانون اساسی باشد و به همه پرسی گذاشته شود.

https://goo.gl/n2Gc9u

@emtedadnet

Ⓜ️ @Mirdamadi


گفت‌وگویم با @emtedadnet درخصوص حوادث اخیر

همه ارکان نظام کمک کنند تا این بیماری را مشترکاً ریشه‌یابی و درمان کنند

📌آن چیزی که باعث شد این مسائل و اعتراضات بوجود آید که هنوز هم دربطن جامعه وجود دارد و باید به آن توجه داشت حاصل عملکرد کل نظام است.

📌این طور نیست که دولت به تنهایی باعث پیدایش آن شده باشد. آیا کسی می‌تواند بگوید که مثلا صدا و سیما یا قوه قضاییه یا نهادهای دیگری که در بسیاری از مسائل کشور دخیل هستند در ایجاد این شرایط تاثیر گذار نبوده‌اند؟

📌 شرایط بوجود آمده حاصل عملکرد همه ارکان نظام در مدتی طولانی است و اگر بنا باشد راه حل اساسی برای آن جستجو شود باید همه ارکان نظام کمک کنند و این بیماری را مشترکا ریشه یابی و درمان کنند وگرنه دولت به تنهایی نمی‌تواند کاری صورت دهد.

📌وقایع اخیر عملا هشداری بود که وجود چنین پتانسیلی را در جامعه نشان داد و اگر راه حل جدی اندیشیده نشود و تصور شود با یک راه پیمایی‌ و محکوم کردن اعتراضات دیگر مساله حل و تمام شده خطا است و این مساله اکنون جلویش گرفته شده و در یک فرصت دیگری که پیدا کند با شدت بیشتری بروز خواهد کرد؛ مگر آنکه کارها و اقدامات اساسی و نه صوری و ظاهری صورت بگیرد و دست اندرکاران و مسوولان به اقدامات صرفا کنترلی دل خوش نکنند.

📌فساد در حقیقت یک بیماری است که در جامعه و بخصوص در نظام اداری ما وجود دارد و اصلاح طلب و اصول گرا نمی‌شناسد. هرکس زمینه‌های پذیرش این میکروب و بیماری را داشته باشد به آن مبتلا می‌شود و طبعا آثار و پیامدهای منفی خواهد داشت.

📌اقداماتی که تا به حال شده نوعا برخورد با فاسد بوده نه برخورد با فساد، یعنی با کسانی که فساد کردند آنهم بخشی را به سراغشان رفتند. این برخورد با معلول است نه با علت و متاسفانه به ریشه‌های پیدایش فساد پرداخته نشده است.

متن کامل:
http://goo.gl/4kDkTV

Ⓜ️ @Mirdamadi




🔻محسن میردامادی در گفت و گو با جامعه فردا:
همه ارکان کشور در وضعیت پیش آمده کنونی دخیل هستند و تا زمانی که حق اعتراض به رسمیت شناخته نشود هیچ راهکاری پاسخگو نخواهد بود.
در وضعیت پیش آمده نمی توان فقط چشم به راهکار دولت دوخت بلکه همه نهادها و ارکان نظام باید راهکاری مشخص را در دستور قرار داده و به آن عمل کنند و گام اول در این مسیر به رسمیت شناختن حق اعتراض از سوی همه است.

🔻در شماره دوشنبه 11 دی‌ماه در صفحه سیاست روزنامه #جامعه_فردا بخوانید.
👇👇👇
🌐 www.jameefarda.com
🆔 @jameefarda

Ⓜ️ @Mirdamadi


🔻گفت‌و‌گو با روزنامه «اعتماد»

🔹در جمهوری اسلامی باید بین اسلامیت و جمهوریت موازنه برقرار باشد و هیچکدام قربانی دیگری نشود. اسلامیت نظام مدافعان قدرتمندی دارد و نقش احزاب دفاع از جمهوریت نظام است. داستان سپنتا نیکنام علامت عدم توازن بین این دو بعد است.

🔹در شرايط فعلی كه فاقد حزب فراگير هستيم راهكار موقت عملكرد جبهه‌ای است كه شورای سياستگذاری می‌تواند چنين جبهه‌ای باشد و تلاش كند اصلاح‌طلبان را تاحدی هماهنگ كند.

🔹تفاوت مهمی كه ميان اصلاح‌طلبی دهه هفتاد با دهه ٩٠ وجود دارد، جريان مقابل و مخالفان اصلاحات است. آنها هم نسبت به دهه ٧٠ و بعد از آن خيلی سازمان‌يافته‌تر شده‌اند و در مقابله با اصلاحات و ايجاد محدوديت برای اصلاح‌طلبان و اصلاحات قوی‌تر از آن دهه عمل می‌كنند.

🔹دولت مستقر، دولت مطلوب اصلاح‌طلبان نيست اما دولت مقبول آنها است. ما به صورت نسبی نگاه می‌كنيم اگر روحانی رييس‌جمهور نمی‌شد چه كسی قرار بود رييس‌جمهور شود و دولت تشكيل دهد؟ در اين مقايسه دولت قابل قبول است.

متن کامل:
http://www.etemaadonline.ir/news/news/149352

Ⓜ️ @Mirdamadi


گفتگو با روزنامه اعتماد: نقد روحانی علامت روشنفکری نشود

http://www.etemaadonline.ir/news/news/149352

Ⓜ️ @Mirdamadi


Репост из: روزنامه جامعه فردا
✍ #ناهیدمولوی

محسن میردامادی در گفت‌وگو با «جامعه فردا»:

♦️گفت‌وگوی ملی از مذاکرات برجام سخت‌تر است

🔹محسن میردامادی، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس ششم و آخرین دبیرکل حزب مشارکت درگفت‌وگو با «جامعه فردا» ابعاد دیگری از موضوع گفت‌وگوی ملی را باز می‌کند و حتی محورهایی را برای این موضوع پیشنهاد می‌دهد. او در جریان این گفت‌وگو نبودن فضای گفت‌وگو میان جناح‌های سیاسی کشور را معضل سه دهه اخیر کشور می‌داند و معتقد است اگر فضای گفت‌وگو وجود داشت بسیاری از اتفاق‌ها از جمله حوادث سال 88 رخ نمی‌داد.
🔹محسن میردامادی از تجربه گفت‌وگو میان حزب مشارکت و حزب موتلفه در سال‌های گذشته می‌گوید و اینکه این گفت‌وگوها سبب شد بسیاری از سوءتفاهم‌های میان آنها حل و فصل شود. وقتی درباره موانع این مسیر پرسیدم، او بزرگ‌ترین مانع را در جریان اصولگرایی یافت و اینکه اصولگرایان امروز از نداشتن یک چهره تصمیم‌ساز رنج می‌برند.
🔹با همه اینها در برابر این سؤال که اگر فضای گفت‌وگو فراهم شود حاضر است مقابل کدام چهره‌ها به گفت‌وگو بنشیند، نام سه نفر را بر زبان آورد؛ محمدرضا باهنر، احمد توکلی و علی لاریجانی. مردی که سال‌های زندانش را به ترجمه و مطالعه در مورد احزاب گذرانده می‌گوید نخستین مسئله‌ای که می‌تواند سوژه بحث میان جناح‌های کشور باشد وضعیت احزاب و نظام انتخاباتی کشور است. به باور او نبود احزاب قوی سبب شده پارلمان از نقش اصلی خود خارج شود و این مسئله‌ای است که اصلاح‌طلب و اصولگرا روی آن توافق دارند و می‌توانند با یک عزم و اراده برای گفت‌وگو روی حل آن به توافق برسند. به اعتقاد محسن میردامادی مذاکره برای گفت‌وگوی ملی از مذاکرات برجام سخت‌تر است اما ناممکن نیست و ضرورت امروز کشور شمرده می‌شود.

☑️مشروح خبر در لینک زیر
http://yon.ir/w6alk

🗞روزنامه جامعه فردا را هر روز از نزدیک ترین کیوسک روزنامه فروشی دریافت کنید

Jameefarda.com
📰 @jameefarda


Репост из: روزنامه جامعه فردا
Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🔺در شماره فردای "جامعه فردا" بخوانیم:

🎥تیزر گفتگوی جامعه فردا با 👈محسن میردامادی👉
با موضوع وضعیت گفتگو در ایران
#تیزر_گفتگو
کم حجم
👇
Jameefarda.com
https://t.me/joinchat/AAAAAER4yDpriagiXayXag


ضرورت کابینه سایه در احزاب
(گفتاری از محسن میردامادی - روزنامه شرق)

تشکیل «کابینه سایه» یا «دولت سایه» سنتی است که از اواسط قرن بیستم در بریتانیا شکل گرفت. بریتانیا دارای نظام پارلمانی است و نظام حزبی آن در عمل، نظامی دو‌حزبی شناخته می‌شود. در ۱۹۵۱ هیو گایتسکل، رهبر حزب کارگر، رسما تعدادی از نمایندگان عضو جناح مخالف را در مجلس به‌عنوان وزرای سایه در برابر کابینه حزب محافظه‌کار به رهبری وینستون چرچیل معرفی کرد.

پس از آن، تشکیل دولت سایه در تعداد درخور‌توجهی از کشورهای دارای نظام حکومتی مبتنی بر رقابت آزاد حزبی، به‌ویژه در کشورهای دارای نظام پارلمانی، به اجرا درآمد. کانادا، استرالیا، نیوزیلند، ایرلند، ایتالیا، ژاپن و مالزی از‌جمله کشور‌های دارای کابینه سایه هستند.

در این‌گونه نظام‌ها معمولا دو حزب بزرگ به‌عنوان بازیگران اصلی نظام حزبی در کنار تعدادی احزاب کوچک‌تر فعالیت دارند؛ به‌این‌ترتیب همواره یکی از دو حزب بزرگ به‌تنهایی یا با ائتلاف با برخی از احزاب کوچک‌تر دولت را تشکیل می‌دهد و حزب بزرگ دیگر، نقش اپوزیسیون را ایفا می‌کند.

حزب یا جناح اپوزیسیون برای اعمال نظارت سازمان‌یافته و کارشناسانه بر عملکرد دولت، «کابینه سایه» را متشکل از سیاست‌مداران ارشد حزب تشکیل می‌دهد و عملا آلترناتیوی برای دولت مستقر تلقی می‌شود. در کابینه سایه، متناظر با هر‌یک از وزرای دولت، یک وزیر سایه وجود دارد و رئیس کابینه سایه، رهبر اپوزیسیون است.

در این ساختار، هر وزیر سایه وظیفه نظارت بر سیاست‌گذاری‌ها و عملکرد دولت در حوزه مربوطه را برعهده دارد و سخنگوی رسمی حزب اپوزیسیون در آن حوزه است. برنامه‌ها و سیاست‌های دولت در آن حوزه را نقد می‌کند و در مواردی برنامه‌های جایگزین پیشنهاد می‌دهد؛ در‌صورتی‌که حزب اپوزیسیون به قدرت برسد و دولت را تشکیل دهد، معمولا همین وزرای سایه مسئولیت وزارتخانه ذی‌ربط را بر عهده خواهند گرفت. نتیجه این سازوکار، قابل پیش‌بینی و ارزیابی‌بودن ترکیب دولت بعدی است. این امر مهم خود می‌تواند عاملی اثرگذار در رأی‌دادن یا ندادن شهروندان به احزاب باشد. تسهیل فرایند تربیت کادرهای حکومتی، یکی دیگر از کارکردهای مهم تشکیل کابینه سایه است. در چنین ساختاری برای هر‌یک از وزارتخانه‌ها یا سازمان‌های حکومتی، تیم یا کارگروهی صاحب‌نظر و کارشناس، با مدیریت وزیر سایه درون حزب، شکل می‌گیرد. این کارگروه کاملا به مسائل و سیاست‌های حوزه مربوطه، تسلط دارد و در زمان لازم می‌تواند اداره وزارتخانه یا سازمان ذی‌ربط را بر عهده بگیرد.

با تشکیل کابینه سایه حزب اپوزیسیون ساز‌و‌کار مناسبی برای نظارت کارآمدتر بر دولت مستقر نیز در اختیار دارد. افکار عمومی و رسانه‌ها می‌دانند که نظر حزب مخالف را در هر موضوع از چه کسی و چگونه جویا شوند. این فرایند به سازوکار پرسشگری و پاسخ‌گویی و شفافیت تصمیم‌سازی‌ و تصمیم‌گیری‌ها کمک خواهد کرد.درحال‌حاضر نظام حزبی در کشور ما فاقد چنین قابلیت‌هایی است و عملا ارتباط حقوقی و ساختاری احزاب با پارلمان و کابینه تعریف نشده است. در نتیجه هنگامی که رئیس‌جمهوری جدید انتخاب می‌شود، ترکیب کابینه او پیش‌بینی‌پذیر نیست؛ حتی درباره رئیس‌جمهوری که مجددا انتخاب می‌شود و قصد دارد برخی از وزرای خود را تغییر دهد، همین ابهام و پیش‌بینی‌ناپذیر‌‌بودن بر جای خواهد بود. اغلب رئیس دولت، باید با چراغ به دنبال جایگزین بگردد. در مواردی نتیجه این نحو گزینش وزرا، تن‌دادن به افرادی کمتر شناخته‌شده و حداقلی است؛ اتفاقی که در معرفی کابینه فعلی نیز در مواردی مشاهده شد.

هرچند ما هنوز فاقد نظام حزبی مؤثر هستیم و تحزب مراحل اولیه شکل‌گیری و رشد خود را طی می‌کند؛ ولی در همین شرایط نیز می‌توان به میزانی از تجربه کشورهای دیگر استفاده کرد. احزاب و تشکل‌های سیاسی اصلی جناح‌های مختلف کشور از تعداد انگشتان دست تجاوز نمی‌کنند، شاید در هر یک از دو جناح اصولگرا و اصلاح‌طلب دو یا سه حزب کار‌آزموده و شناخته‌شده برای مردم حضور داشته باشند. این احزاب می‌توانند برای تشکیل کابینه سایه اقدام کنند...

متن کامل:
http://www.sharghdaily.ir/News/141801

Ⓜ️ @Mirdamadi






بسمه تعالی

جناب آقای مهندس محمد توسلی،
رییس محترم دفتر سیاسی نهضت آزادی ایران

درگذشت آقای دکتر ابراهیم یزدی دبیرکل نهضت آزادی را به خانواده محترم ایشان، جنابعالی و سایر اعضای نهضت آزادی و بستگان و دوستان ایشان تسلیت عرض می کنم.
شادروان دکتر ابراهیم یزدی از چهره های برجسته و تاثیرگذار در پیروزی انقلاب اسلامی بود که همواره دغدغه اعتلای اسلام و ایران را داشت. وی با برخورداری از کوله باری از دانش و تجربه و طی کردن فراز و نشیب های تلخ و شیرین پیوسته با صبوری و شکوری واقع بینانه و مصلحانه برای اصلاح کجروی ها و کاستی ها در عرصه سیاسی کشور تلاش کرد و در میان آزادیخواهان و اصلاحگران کشور نامی نیک از خود به یادگار گذاشت.
انشاالله خداوند متعال ایشان را در جوار رحمت بیکران خود جای دهد.

محسن میردامادی

Ⓜ️ @Mirdamadi


✅ محسن ميردامادی در گفتگو با روزنامه شرق: نماینده‌ای که به مردم پشت می‌کند، دلیل ندارد به فساد روی نیاورد.

محسن میردامادی در گفت‌وگو با شرق از نقش احزاب و ایده انتخابات حزبی و مسائلی گفته‌ که در انتخابات اخیر مجلس اتفاق افتاد و در سیاست بی‌سابقه نبوده است:

📌اگر نماینده‌ای که تجلی رأی مردم است بدعهدی کند، مردم احساس می‌کنند فریب خورده‌اند و کلاه سرشان رفته است. نماینده‌ای که به منشأ قدرت خود، مردم، پشت می‌کند، دلیل ندارد به فساد روی نیاورد. این می‌شود که این نماینده بیش از هرچیز دنبال منافع خودش است.

📌جایی اگر دستش برسد، موافقت وزیری را برای دوستش می‌گیرد، جای دیگر، کاری برای فامیل خودش می‌کند یا بچه‌اش را می‌گذارد در فلان هیئت‌مدیره.

📌اگر فکری به حال روند انتخابات مجلس نکنیم، این فساد فراگیرتر می‌شود و مجلس به‌جای آنکه محل تعامل بین دولت و نمایندگان در راستای منافع مردم و کشور باشد، محل کاسبی و کسب درآمد می‌شود.لاتی بر منتخبان، در خیلی موارد منافع شخصی افراد اصل می‌شود.

📌 تحقیق کنید و ببینید چه افرادی در هیئت‌مدیره شرکت‌ها یا در بدنه شرکت شستا یا سایر شرکت‌های دولتی نشسته‌اند و چه تعداد از آنها نسبتی با مسئولان فعلی یا قبلی دارند و آیا این افراد سلسله‌مراتب معمول را طی کرده‌اند و از پایین آمده‌اند و رسیده‌اند به هیئت‌مدیره یا یکباره با یک سفارش و توصیه از بیرون آمده‌اند و در آن جایگاه قرار گرفته‌اند.

📌در فقدان نظام حزبی و کنترل‌های تشکیلاتی اگر قرار باشد وزیری را استیضاح کنند و مثلا ٥٠ نفر استیضاح را امضا کرده باشند، قصد بسیاری از آنان بیش از استیضاح، امتیاز‌گیری از وزیر مورد نظر می‌شود. اگر وزیر خواست و منافع آنان را تأمین کرد، امضای خود را پس می‌گیرند؛ در روزهای رأی اعتماد به کابینه هم این بازار داغ بود. نمایندگان دنبال وزرا بودند تا امتیاز بگیرند.

📌در شوراها وضع بدتر و شرایط برای انحراف و دنبال‌کردن منافع شخصی مهیاتر است، چون آنجا بده‌بستان‌ها خیلی زود‌تر نقد می‌شود. همین روزها درباره انتخاب شهردار برخی از شهرها همین بحث‌ها به‌طور جدی مطرح است و واقعا هم نگران‌کننده است.

📌اگر در شورای شهر نماینده‌ای مثلا امکان ساخت ساختمان پنج‌ طبقه‌ای را به شش طبقه تبدیل کند، می‌تواند درجا سهمش را بگیرد. برخی از افراد هم که طعم این بده‌بستان‌ها را چشیده‌اند و برای شهردارشدن خیلی حریص هستند.

📌دو عامل مهم برای جلوگیری از سوء‌استفاده‌های شخصی یکی شفافیت و اعمال نظارت عمومی است که عمدتا از طریق رسانه‌های آزاد باید انجام شود و دوم اعمال نظارت و کنترل حزبی است.

مشاهده متن کامل از کانال #امتداد:

http://t.me/emtedadnet/7180

Ⓜ️ @Mirdamadi

Показано 20 последних публикаций.

576

подписчиков
Статистика канала