ناصر کرمی


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: Блоги


اینجا بیشتر از روزمرگی‌های یک سبزگرا می‌نویسم. نظرها و انتقادات خود را درباره مطالبم می‌توانید به نشانی تلگرامم بفرستید: @naserkaramii

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
Блоги
Статистика
Фильтр публикаций


بهبهانی و بنایی و همه آن آیات عظام
ابتدا: درست یادم نیست چه سالی بود. احتمالا اوایل دهه هشتاد بود و در گرماگرم معرکه اصلاح طلبان. آیت الله مصباح در حمایت از چماقداران و دخمه های سرکوب و ترور چیزی گفته بود با مضمون مشروعیت ارهاب در شرع و اینکه بر همین قاعده هر مسلمانی هر جا به تشخیص خودش میتواند مخالفان را بکشد و نیازی به حکم دادگاه نیست. مهندس بهبهانی٬ شیمیست عضو نهضت آزادی٬ در یکی از روزنامه های آن وقت٬ احتمالا جامعه یا بهار٬ در دو صفحه کامل به مصباح پاسخ داده و با ذکر دهها رفرنس گفت مصباح اشتباه می کند و آن قاعده چنان تعریفی ندارد. متن بهبهانی آنقدر متقن و مبتنی بر منابع و مآخذ دقیق بود که عملا همه را در این باره مجاب کرد. روزی به طور اتفاقی نبش چهارراه جهان کودک منتظر تاکسی بودم که مهندس بهبهانی را دیدم. مرد خوش تیپی که در تابستان تهران پیراهن آستین کوتاه با یقه باز و شلوار جین و کتانی سفید پوشیده و اگر درست به خاطر بیاورم یک زنجیر طلا هم دور گردنش انداخته بود. با هم سوار یک تاکسی شدیم و این فرصت را پیدا کردم تا سوالی را که مدتها توی ذهن داشتم از ایشان بپرسم: آیت الله مصباح نزد اینها علامه دهر است٬ شما که رشته ات شیمی بوده چطور توانستی در بحثی که اساسا میدان و حوزه اندیشه اینهاست چنان مستدل له و لورده اش کنی؟ با خنده پاسخ داد: همه کتابهایی که اینها میخوانند تا آیت الله بشوند پنجاه تا هم نیست. اما عرفا آدمهای خیلی کم آی کیو دنبال آخوند شدن میروند. بنابراین سی چهل سال طول میکشد تا اینها همان پنجاه کتاب را بخوانند و آیت الله بشوند. ما آدمهای دانشگاهی که هر ترم باید حداقل سی چهل کتاب در حد حساب دیفرانسیل بخوانیم اگر متمرکز شش ماه وقت بگذاریم همه آن پنجاه کتاب را خواهیم خواند و به راحتی میتوانیم حریف مجتهدهای اعظمشان هم بشویم. من توی زندان فرصت کافی داشتم کتابهایشان را بخوانم به همین خاطر الان از همه شان بهتر اسلام و شرع و قواعد فقهی مرتبط را میشناسم!
بعد: شب گذشته دکتر محسن بنایی٬ که البته خیلی از شما با نام مزدک بامدادان میشناسیدش٬ بحثی داشت در تلویزیون صدای آمریکا و طرف دیگر مناظره کاملا مشخص بود که از نقل قولهای فقهی دکتر بنایی برآشفته شده و صراحتا گفت شما که حوزه کارتان چیزی دیگر است صلاحیت صحبت در باره این قواعد را ندارید. اما خوب٬ همه ما مقالات و آن کتاب بی بدیل دکتر بنایی با عنوان «مغاک تیره تاریخ» در باره چگونگی برآمدن اسلام را خوانده ایم و میدانیم که چنان حرفی درباره ایشان چقدر نامنصفانه است. بله٬ دکتر بنایی جراح نامداری است (گمان کنم در همان مناظره هم تازه از اتاق عمل بیرون آمده و هنوز لباس عمل تنش بود) اما اساسا «آن پنجاه تا کتاب» چیزی نیست که پژوهشگر و نویسنده مبرزی مثل دکتر بنایی برای اثبات خواندنشان احتیاج به قسم و ذکر شواهد داشته باشد. مضاف بر آنکه تصور نمی کنم همه این نواندیشان دینی مجموع مقالات و کتابهایشان را روی هم بگذارند بعید است در بحث نواندیشی در دین چیزی اضافه تر از کتاب دکتر بنایی گفته باشند. من البته اینها را به عنوان یک مخاطب عام میگویم. یعنی کسی که فقط جنس متن را وزن میکند. گذشته از آنکه اگر هم از کولی مفت نواندیشان دینی به آخوندها بگذاریم جای این درنگ وجود دارد که بگوییم حاصل دهها سال تکاپو و تلاش و نوشتن و تریبونهای پرحجمتان الان چیست؟ چند درصد از جوانان ایران الان به شما توجه دارند؟ نواندیشی دینی الان در کجای جنبش اجتماعی و ازادی خواهانه ایران ایستاده است؟ اساسا حاصل عمرتان چه بوده؟ ایران به کدام سمت رفته و شما کجا ایستاده اید؟
سرانجام: زنده یاد احمدرضا احمدی جایی به طنز گفته بود این چه مملکتی است که پنجاه سال است که من شاعر نوپرداز آن هستم؟ از دهه پنجاه تا الان یک جور شعر گفته ام اما از آن زمان تا همین الان به من می گویند شاعر نوپرداز. حالا حکایت نواندیشان دینی است. از دهه پنجاه تا الان جنس حرفشان خیلی فرق نکرده. در حالی که مردم با پوست و خون و استخوانشان تجربه یک حکومت دینی را از سر گذرانده اند. عملگراترین نواندیشان در دین٬ مردم و نسل جوان کنونی ایران هستند. نه آن بازگویان کسالت آور اوراقی به تاریخ انقضا رسیده٬ آن خسرالدنیا والآخره هایی که روزگار به همنشینی با دشمنان ایران نشانیدشان٬ آن منقضیان نواندیشی در نوانخانه سیاست.

لینک مناظره: https://ir.voanews.com/a/7575841.html
اخبار شبانگاهی
اگر شما خبرهای روز از آمریکا، ایران و جهان را در بخش شامگاهی دیده باشید، بی‌شک برای مطلع شدن از به روزرسانی‌های آن خبرها و خبرهای تکمیلی باید به سراغ خبرهای شبانگاهی بروید. خبرهای این بخش به تکمیل کردن خبرهای شامگاهی می‌پردازد و ۱۱ شب به وقت ایران به مدت نیم‌ساعت پخش می‌شود.

1.2k 1 47 2 281

🗺 #لذت_جغرافیا
بخت سیاه تایوان!
گاهشمار شناسایی تایوان به عنوان یک کشور مستقل. می‌بینیم که از هفتاد سال پیش به این سو هرچه چین از انزوای کمونیستی‌اش بیرون آمده و بیشتر قدرت گرفته حامیان تایوان هم کمتر و کمتر شده‌اند. قابل پیش بینی است که در نهایت تایوان هم سرنوشتی مثل هنگ کنگ خواهد داشت: ملحق می‌شود به چین اما موقتا ساختارهای اقتصادی مستقل خواهد داشت. یک کشور با دو نظام تبدیل خواهد شد به یک کشور با سه نظام.

@nasserkaramii


🌫 #خبربادوباران
کامروایی در بارش بادآورد از پامیر؟
آیا شده است که مبلغ هنگفتی از جایی که اصلا انتظارش را نداشته‌اید به حسابتان بیاید؟ حالا حکایت بارش تازه هفته دیگر است در جنوب‌شرق ایران. معمولا بارشها در ایران یا خاستگاه اطلسی دارند (پرفشار آزور) یا در زبانزد (اصطلاحا) سودانی هستند یا هندی. اما این بارش تا اینجا که من بررسی کردم خاستگاه شرقی – شمال‌شرقی دارد بی آنکه بتوان آن را مستقیما به پرفشار سیبری هم ربط داد. از سمت شرق آمده است و بیشتر جنوب‌شرق را در برمی‌گیرد اگرچه دامنه‌های آن تا مرکز و دوسوم شمالی ایران هم کشیده خواهد شد. موج چندان پرتوانی نیست پس چندان نباید از سیلاب بترسیم اما مهم این است که برای خشکترینها و تشنه ترینها خواهد بارید. سقای مهربانی که از پامیر خواهد آمد.

@nasserkaramii


🧿 #میراث_ایران
بین شما کدام؟ بگویید، بین شما کدام قدمی هر چند کوچک برداشته برای حفاظت از چیزی در ایران. هر چه. یک درخت یا یک دیوار، یا یک سنگ یا یک زیستمند بی‌پناه. هرچه که به هر رو بخشی از میراث ملی ایران است. بین شما کدام عضو یک تشکل است برای مراقبت از چیزی در ایران؟ اگر نیستید چطور خودتان را ایرانگرا که هیچ، دست کم مثل هر موجود زنده‌یی بهره‌مند از اندکی تعلق خاطر به زادبوم می‌دانید؟ ایران چطور می‌تواند پایدار بماند بی آنکه هر کدام از ما قدمی برداشته باشیم برای مراقبت از تکه‌یی هرچند کوچک از آن؟
#هر_ایرانی_حامی_یک_میراث_ملی
#شبکه_سراسری_حامیان_میراث_ملی

@nasserkaramii


Репост из: تغییر اقلیم و آلودگی هوا
🥷 نقش تغییر اقلیم و آب در معادلات جنگ!
چرا اردن به اسراییل کمک کرد؟!


بالاخره آن چیزی که انتظار آن میرفت اتفاق افتاد و سپاه پاسداران و اسراییل به‌صورت مستقیم رو در روی هم قرار گرفتند.

ولی سوالی که شاید برای اکثر کارشناسان به‌وجود آمده، واردشدن کشور اردن به این رو در روی مستقیم و استفاده از سامانه دفاعی خود برای زدن پهپادهای سپاه پاسداران بود. شاید یکی از دلایل را در نقش تغییر اقلیم و آب در رابطه بین اردن و اسراییل بتوان پیدا کرد!

در سال ۱۹۹۴، معاهده صلح وادی عربا بین اردن و اسراییل امضا شد که پایانی بر وضعیت جنگی بین دو کشور از زمان اولین جنگ اعراب و اسراییل در سال ۱۹۴۸ بود. در این معاهده، آب یکی از اجزای اصلی بود.

طبق این معاهده، اسرائیل موظف بود سالانه ۵۰ میلیون مترمکعب آب آشامیدنی به اردن را تامین کند که این رقم در اواخر سال ۲۰۲۱ دو برابر شد و به میزان ۱۰۰ میلیون مترمکعب رسید.

به گزارش میدل‌ایست‌مانیتور، در ماه مارچ امسال (۲۰۲۴)، اردن از اسرائیل خواسته است تا قرارداد تامین آب بین دو کشور را یک سال دیگر تمدید کند. قرارداد آب و اسراییل در ماه مِی امسال به‌پایان می‌رسد. توجه داشته باشید که براساس گزارش یونیسف، اردن دومین کشور کم‌آب دنیا است.

همچنین در حاشیه کاپ ۲۷ (COP27) در سال ۲۰۲۲ در شرم‌الشیخ مصر، پادشاه اردن با نخست‌وزیر اسراییل دیداری داشت که این دیدار منجر به امضای تفاهم‌نامه‌ای (MOU) برای پیشبرد قرارداد آب در برابر انرژی با نام «پروژه رونق» در ۸ نوامبر سال ۲۰۲۲ بین دو کشور شد!

این تفاهم‌نامه در اجلاس آب‌وهوایی کاپ ۲۷ در مصر در رویدادی به‌میزبانی امارات متحد عربی - تامین‌کننده مالی بخشی از آن - به امضا رسید. امارات در سال ۲۰۲۰ اولین کشوری در حوزه خلیج فارس شد که روابط خود را با اسراییل عادی‌سازی کرد و در این پروژه شریک شده‌است.

با این توافق‌نامه اردن ۶۰۰ مگاوات ظرفیت انرژی خورشیدی را به اسراییل صادر می‌کند و در عوض اسراییل ۲۰۰ میلیون مترمکعب آب شیرین‌شده در اختیار اردن کم آب قرار می‌دهد. ۲۰۰ میلیون مترمکعب آب مقدار مصرف توسط پنج شهر بزرگ اسرائیل است.

از آنجایی‌که اسراییل در امتداد سواحل مدیترانه‌ چندین کارخانه‌ نمک‌زدایی و آب‌شیرین‌کن ایجاد کرده‌است، این موضوع موجب به یک نقطه عطفی در منطقه‌ای خشک که به شدت در برابر تغییرات آب و هوایی آسیب‌پذیر است، شده‌است. این شبکه به اسرائیل اجازه می‌دهد میزان آبی را که به اردن بر اساس قرارداد آب در ازای انرژی، دو برابر کند.

در اجلاس کاپ ۲۸ (COP28)، تفاهم‌نامه دومی برای بازسازی بخش پایینی رود اردن امضا شد که در پیشبرد ارزش‌های محیط‌زیستی، اقتصادی، و میراث فرهنگی نقش داشت. امضای نهایی پروژه رونق (Project Prosperity) در کاپ ۲۸ به‌علت جنگ غزه از دستورکار خارج شد!

نقش تغییر اقلیم و آب به یک موضوع مهم در معادلات منطقه‌ای و جهانی تبدیل شده‌است و از آن به هیدروپلتیک یاد می‌شود. به‌طوریکه می‌تواند موجب ایجاد شریک برای یک کشور و یا ‌اهرمی برای فشار بر آن کشور شود.

نویسنده: #محمودرضا_مومنی، متخصص آلودگی هوا و تغییر اقلیم
تماس با نویسنده:
@mhrzmomeni

#اردن
#اسراییل
#آب
#پروژه_رونق
#هیدروپلتیک

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AP


📖 همخوانی
یک داستان از ژوزفین رو

◽️لازم نیست حتماً فورد باشد

می‌خواستم بگویم بزن برویم. با هم. اهمیتی ندارد کدام خط ساحلی باشد یا از کدام شهر کوچک بگذریم. من گواهینامه ندارم، اما رانندگی بلدم. بیا در آن فواصل طولانی جاده‌های بی‌مأمور بین شهرهای پرجمعیت، پشت غربیلک بنشینم. سر میزهای کائوچویی و قهوه‌ی نامرغوب، دور و بر کافه‌های کامیون‌داران که قاشق و چنگال را توی ظرف‌های پلاستیکی می‌گذارند، همدیگر را بهتر شناسیم. چند شب توی اتاق‌های تنگ و ترش هتل‌ها با آن کاغذ دیواری‌های لک‌دار همدیگر را هل بدهیم. باز دوباره دست دراز کنیم به سمت همدیگر. در خواب‌های بریده بریده رازهای خود را تاخت بزنیم. کلکسیون انجیل‌های گیدئون مسروقه را کامل کنیم و بریزیم توی داشبورد که پر شده و کلی کشو خالی که داریم هنوز. تکه‌هایی را با صدای بلند بخوانیم که خوابمان نبرد. دروازه‌ای که رو ضلالت باز می‌شود چهار طاق باز مانده، راه هم باز است و خیلی‌ها دوست دارند در آن پا بگذارند.« همه آب‌ها به دریا می‌ریزند، اما دریا پر نمی‌شود.» اصلاً جان فانته بخوانیم، یا فلانری او کانر. جک کرواک هم بد تیست، اگر دوست داشته باشی. هر چند من نمی‌توانم جک کرواک را تحمل کنم. اما اهمیتی نمی‌دهم، فقط دوست دارم نزدیک تو باشم. فقط می‌خواهم تو را بشناسم. با همان سبکی که که انجیل گیدئون می‌گوید. با لب‌های ترک‌خورده غرق عرق و لباسی که سه روز از تن درنیامده. لازم نیست حتماً فورد باشد، رادیو هم نداشت اشکالی ندارد. لازم نیست عاشق هم باشیم. فقط می‌توانیم بخشی از راه را کنار هم باشیم.

It Doesn't Need To Be A Ford. It Doesn't Need To Have A Radio
By Josephine Rowe
مترجم: اسدالله امرایی

@nasserkaramii


🗺 #لذت_جغرافیا
جغرافیای حمله یکشنبه. قرمز،ایران، حمله کرد. نارنجی‌ها، حوثی‌های یمن و برخی نیروهای نظامی در عراق و لبنان (قاعدتا حشدالشعبی و حزب‌الله) در شلیک برخی پرتابه‌ها همکاری داشتند. سبزها، اردن و مصر، به اسراییل کمک کردند برای اسقاط شماری از پرتابه‌ها. آبی، اسراییل، هم که هدف تهاجم بود. بی طرفی سوریه جالب توجه است و البته شایعاتی هم می‌گویند عربستان با ائتلاف حامی اسراییل همکاری داشته است.

@nasserkaramii


🗺 #لذت_جغرافیا
جغرافیای شلیک پرتابه‌هایی که یا نرفتند یا نرسیدند یا اگر هم به ندرت رسیدند مقصدشان بیابان بود. منابع اسراییلی می‌گویند یکشنبه شب موشکها و پهپادها از این نقاط در ایران و یمن به سوی این کشور شلیک شدند. ظاهرا شلیک پرتابه از عراق هم شایعه بوده است. و البته تنوع مناطق شلیک پرتابه در ایران هم قابل توجه است. تاکتیک برگرفته از حماس: استفاده غیرانسانی از سپرانسانی. جنگ‌افزارها را پخش کرده‌اند در همه جغرافیای جمعیتی تا مقابله به مثل دشوار و پرهزینه بشود.

@nasserkaramii

1.7k 0 30 4 127

🌫 #خبربادوباران
باران عیارانه در جنوب شرق
این از آن بارانهاست که به بارش بوسه میماند٬ هر چه بیشتر بهتر. بر خشکترین و نیازمندترین پهنه های ایران خواهد بارید: سیستان و بلوچستان و کرمان و هرمزگان و قدری هم یزد و خراسان جنوبی. چرا عیارانه؟ عیارها معادل فارسی رابین هود هستند. از دارایان میگرفتند و به نیازمندان میرساندند. این جریان هوا را موسمی های هند به سمت ایران رانده اند. یعنی رطوبت را از آنجا که مدام میبارد و زندگی مردم را بر آب روانه کرده میکشاند به اینجا٬ در این چند استان تفتیده و تشنه ایران. باشد که بیش از این هم ببارد.
در این وقت سال هم میهنان ما در این چند استانی که برشمردیم٬ به ویژه بلوچستان و کرمان و هرمزگان باید بسیار مراقب وقوع سیل هم باشند.احتمالا این موج بارش از اواخر همین هفته شدت بگیرد و حداقل تا یک هفته بعد از آن کمابیش تداوم داشته باشد.
@nasserkaramii


🔲 #یک‌صدم‌ثانیه
خاورمیانه.

#شادی_قدیریان
@nasserkaramii


🔲 #یک‌صدم‌ثانیه
خاورمیانه.

#شادی_قدیریان

@nasserkaramii


🗺 #لذت_جغرافیا
ابعاد و جنبه های جغرافیایی و نظامی یک جنگ فرضی مابین جمهوری اسلامی و اسراییل.

@nasserkaramii


🔲 #یک‌صدم‌ثانیه
ای دوستان روزنامه نگار، ای بی بی سی، ای ایران اینترنشنال، ای رادیوفردا و ای دیگران! این "جمهوری اسلامی" است که موشک می‌زند نه "ایران"، اینها موشکهای جمهوری اسلامی است نه ایران، این جنگ جمهوری اسلامی است با اسراییل، نه ایران. محض رضای خدا یک بار هم لابه لای حرفهایتان در چنین ماجرای مشخصا مربوط به جمهوری اسلامی از عنوان دقیق و درست استفاده کنید.

@nasserkaramii

3.7k 0 63 29 195

🗺 #لذت_جغرافیا
پنج هدف اصلی اسراییل در ایران اگر بخواهد مقابله به مثل کند.

@nasserkaramii

3.3k 0 103 3 46

🗺 #لذت_جغرافیا
برد هر کدام از موشکهای بالستیک جمهوری اسلامی. شما نگرانید؟ من نه خیلی. اینها را همان مخترعان مستعان ساخته اند. بیشتر به کار النصر بالرعب می آیند تا عملیات واقعی جنگی. جنگ شناسان توییتر البته احتمالا نظر دیگری دارند.

@nasserkaramii

2.1k 0 44 6 165

Репост из: خطِ سوم
تعلق به یک گروه بزرگ و منسجم و کنشگری از جانب چنین جمعی می‌تواند انسان را از قیود اخلاقی آزاد کند.
«انسان اخلاقی و جامعه غیر اخلاقی» عنوان کتابی است از «رینهولد نیبور». در عنوان این کتاب حقیقتی ساده نهفته است.
«هایک» در جایی اشاره می کند که هر چه سطح تحصیلات و هوش افراد بالاتر باشد، احتمال توافق‌شان بر سر سلسله مراتب خاصی از ارزش‌ها کمتر خواهد بود. به عبارتی اگر در پی یکسانی و مشابهت نظرگاهها هستیم باید به سطوح پایین‌تر معیارهای اخلاقی و فکری نزول کنیم!
آنچه بیشترین تعداد افراد را باهم متحد می‌کند، به اصطلاح ریاضی پایین‌ترین مخرج مشترک است. لذا شکل‌گیری یک توده بزرگ مستلزم انبوهی از افراد با کمترین ابتکار و اصالت و استقلال فکری خواهد بود...

****
حال تصور کنیم یک نیروی رسمی و ملبس به قانون تلاش کند از یک جمع دانشگاهی (فرض بر آن است که چنین جمعی دارای سطح فکری و اخلاقی نازل نیستند) یک توده منسجم و یکدست بوجود آورد! برای موفقیت در چنین هدفی دو راهبرد پیش رو خواهد داشت:
نخست آنکه تلاش کند از طریق یک سیستم متمرکز گزینشی تنها به افراد خودی اجازه ورود بدهد!
نتیجه‌ی این وضعیت تن دادن به نازلترین سطح از افراد ناکارامد و چاپلوس خواهد بود که در نهایت بقای آن سیستم را به مرزهای بحرانی می کشانند...
راهبرد دوم می‌تواند ترکیبی از سامانه‌های تهدید و تطمیع برای نیل به یکسان‌سازی و توده‌سازی باشد. این راهبرد در کوتاه مدت و یا میان مدت جواب می‌دهد اما در دراز مدت سامانه‌ای فاسد از دروغ و دوچهرگی را بوجود می‌آورد که فاقد ویژگی پایداری است. سیستمی که بزودی چنگ بر گلوی خود می‌برد و به ضد خودش بدل می‌شود.

شاید به همین دلیل باشد که در اجتماع دانشگاهی عمدتا افراد از عملکرد اخلاقی خود در ابعاد فردی دفاع می‌کنند اما برآیند عملکرد جمعی آنها توام با فساد و بی‌اخلاقی است...

مرتضی نعمتی

کانال تلگرام «جغرافیای شخصی»

https://t.me/MortezaNemati1


Репост из: Iranian Geographers جغرافیدانان ایران
دبیرخانه اولین همایش ملی دانش سنتی محیط زیست در ایران برگزار می کند:

🔰کارگاه های حضوری اولین همایش ملی دانش سنتی محیط زیست در ایران

۱) تبادل تجربیات در زمینه کاربرد دانش سنتی و محلی برای حفاظت مشارکتی در پروژه‌های برنامه کمک‌های کوچک

۲) مفاهیم و اهمیت مناطق تحت حفاظت عرفی جوامع بومی و محلی( CCAs)

۳) کارگاه آموزشی تجزیه و تحلیل داده های گیاه شناسی قومی با استفاده از زبان برنامه نویسی R

۴) ثبت و مستندسازی دانش سنتی

تاریخ برگزاری: سه شنبه و چهارشنبه 28 و 29 فروردین ماه 1403

آخرین مهلت ثبت نام 25فروردین

📌 شرکت برای عموم‌ آزاد و رایگان می باشد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر به ساعت اولین همایش ملی دانش سنتی محیط زیست در ایران در قسمت ثبت نام کارگاه ها مراجعه نمایید.

آدرس سایت
https://conf.sku.ac.ir/TEKI

📜 همراه با صدور گواهی معتبر

شماره تماس
09103966163
@confteki


🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian


🗺 #لذت_جغرافیا
گستره‌ای از جهان که روزگارانی در کنترل ایران بوده است.
پانوشت: هرجا روزگاری تحت کنترل ایران بوده لزوما بخشی از ایران به شمار نمی‌آمده است. افزون بر آن در جهان مدرن تعلق تاریخی لزوما ادعای تملک جغرافیایی ایجاد نمی‌کند. اینگونه نقشه‌ها فقط به کار آموزش تاریخ و جغرافیا و افزایش اطلاعات عمومی می‌آیند. ما همین عرصه‌ای را که باقی مانده از اشغال آخوندها آزاد کنیم به اندازه هفتصد پشتمان هنر کرده‌ایم.

@nasserkaramii


🧿 #میراث_ایران
سر کوه بلند افتان و خیزان
چکان خونش از دهان زخم ریزان
نمی‌گوید پلنگ پیر مغرور
که پیروز از ره آید یا گریزان
استتار زیبای پلنگ را ببنید در منطقه حفاظت شده پرور، منطقه سنگسر، استان سمنان. این منطقه به دلیل احداث #سد_فینسک به شدت در معرض تهدید است و به تعبیری این سد می‌تواند چنین زیستگاه غنی و مهمی را دچار دوپارگی اکولوژیک کند. اما آیا شنیده‌اید از اینهمه سنگسری و سمنانی نامدار کسی مخالفت کند با احداث سد فینسک؟ اگر هم مخالفتی بوده آن سو در مازندران بوده، آن هم نه در دلنگرانی برای جنگلهای هیرکانی یا زیستگاه‌هایی که این سد تهدیدشان می‌کند، بلکه فقط به خاطر کاهش آب ورودی به منطقه.
ای سنگسر، ای سمنان، ای مازندران! ساده است: متشکل شوید در قالب یک تشکل محیطزیستی فقط با موضوع حفاظت از پرور و مخالفت با احداث سد فینسک. دفترودستکی هم نمی‌خواهد. یکدیگر را در فضای مجازی پیدا کنید و عجالتا یک گروه واتساپی یا تلگرامی راه بیندازید برای هم‌اندیشی و گفتگو. در ادامه مشخص خواهد شد که چه باید بکنید. غر زدن و اینور و آنور پراکنده نوشتن باد هوا است و بی فایده. متشکل شوید.
#هر_ایرانی_حامی_یک_میراث_ملی
#شبکه_سراسری_حامیان_میراث_ملی

@nasserkaramii


🗺 #لذت_جغرافیا
جغرافیا، کریدورها و رهبران محورمقاومت.

@nasserkaramii

Показано 20 последних публикаций.