نظرآنلاین


Гео и язык канала: не указан, не указан
Категория: не указана


نظرآنلاین کانال علمی، تحلیلی و انتقادی است که پژوهشکدۀ نظر در زمینۀ رویدادهای هنر، محیط، منظر، شهر، معماری، میراث و گردشگری است.

Связанные каналы

Гео и язык канала
не указан, не указан
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


پژوهشکدۀ نظر با همکاری شهرداری شیراز و دانشگاه شیراز برگزار می‌کند:

🛎 دومین نشست هم‌اندیشی زندگی پیاده در شیراز
«نسبت گردشگری با زندگی پیاده»

🗓دوشنبه، ۹ اردیبهشت ۱۳۹۷
🕔ساعت ۱۰ صبح
📍دانشکدۀ هنر و معماری دانشگاه شیراز، تالار یاسمن.

@nazarac


📰آخرین وضعیت تالاب‌ها در ایران

مدیرکل دفتر اکوسیستم‌های تالابی سازمان حفاظت محیط‌زیست در تشریح آخرین وضعیت تالاب‌های کشور پس از سیل اخیر گفت: «هیچ گزارشی مبنی بر آلودگی نفتی در هور العظیم دریافت نشده است». این خبر بسیار خوبی است، چرا که آب منبع حیات است و هر تحول غیر ارگانیک در آن می تواند موجبات خطر در زندگی بشر را موجب شود. شواهد نشان می دهد که زمزمه‌هایی در مجلس شورای اسلامی وجود دارد که اعتبارات مربوط به احیای تالاب‌ها به مدیریت سیل اختصاص خواهد یافت. این تصمیم درستی نیست چون تالاب‌ها در چنین شرایطی که آب به آن‌ها وارد شده است نیاز به مدیریت و اجرای برنامه‌ها با جدیت دارد. تحولات اخیر پس از سیل، نیازمند رصد، مدیریت پس از بحران و نگاه جامع است. چرا که پایان سیل، می تواند آغاز مسائل جدیدی باشد.

🌍نظرآنلاین
@nazarac


📰انتشار کتاب «آشنایی با منظر (گردشگری منظر)»


کتاب آشنایی با منظر (گردشگری منظر) با تلاش محققان پژوهشکدۀ نظر، توسط انتشارات مهکامه در اردیبهشت ماه ۹۸ منتشر شد. این کتاب که در راستای معرفی مفاهیم منظر در گردشگری طراحی شده است، گردشگری را یک پدیده به مثابه تقاضای یادگیری، نظام معرفت و محتوا معرفی می کند که نیازمند قرائت و بازخوانی است. در این کتاب فصل اول مفاهیم اصلی منظر گردشگری، فرهنگ گردشگری و جایگاه راهنمایان تور در تفسیرگری مد نظر قرار گرفته است. فصل دوم کتاب نمونه های موردی موردی مرکز شهر، برج، مسجد، کبوترخانه، حمام عمومی،خانه ایرانی، بازار ایرانی، باغ ایرانی، مدرسه در شهر اسلامی، کاخ ایرانی، زندگی روستایی، غذا، کوه، آئین و اسطوره و نهایتاً نیایشگاه مهر و آناهید در ایران با رویکرد منظر گردشگری مورد بررسی قرار گرفته است. خواندن این کتاب برای دانشجویان، علاقمندان به گردشگری، پژوهشگران و مجریان تورهای گردشگری توصیه می‌شود.


🌍نظرآنلاین
@nazarac


📑گزارش نشست «نسبت منظر طبیعی با زندگی پیاده»

نشست «نسبت منظر طبیعی با زندگی پیاده» به بررسی تاثیرات بی توجهی به منظر طبیعی و زندگی پیاده و آثار آن در سیل دروازه قرآن پرداخت. در این نشست مطرح شد که زندگی پیاده و پیاده‌رو‌سازی را نباید اشتباه گرفت. زندگی پیاده در تعبیر امروز جهان، زندگی آرامی است که امکان درکِ دو منبع اصلی شناختِ انسان، یعنی طبیعت و جامعه را فراهم می کند. یعنی آرام سازی حرکت برای تماس و تعامل بیشتر با طبیعت، تاریخ و اجتماع. منظر طبیعی، عناصری از طبیعت است که در زندگی بشر انتخاب و گزیده‌ شده و موجب خلق مفاهیم جدید است.

شیراز یک مفهوم تاریخی‌طبیعی است که از درون اجتماع و محیط طبیعی اش شکل گرفته است. رودخانه های خشک شیراز با سنگ های زیبایش، بخش ارزشمندی از هویت شیراز است. بخشی از منظر طبیعی شهر شیراز که نباید از کنار آن با سرعت و بدون توجه عبور کرد. اما نگرش غیر منظرین به آن موجب شده تا شیراز به رودخانۀ خشک اش پشت کند و آن را بیابان یا جای بی ارزش در نظر گیرد. نتیجه آن قرار دادن زیرساخت ها و سازه های ظاهرا باارزش تر در رودخانه است. اتفاقی که با پاسخ طبیعت سیل دروازه‌قرآن سال ٩٨ را رقم زد.

🌎نظرآنلاين
@nazarac










🛎نمایشگاه عکس منظر بومی کامو و چوگان

نمایشگاه عکس گروهی منظر بومی کامو و چوگان، برون‌داد سفر جمعی از پژوهشگران معماری منظر است که از سوی پژوهشکدۀ نظر و با حمایت شورای اسلامی شهر کامو و چوگان، در سال ۹۷ برگزار شده است. در این نمایشگاه مجموعاً ۴۷ اثر به نمایش گذاشته می‌شود. آثار این نمایشگاه، تصاویری از مناظر طبیعی، کشاورزی، روستایی و منطقه‌ای کامو را نمایش می‌دهد.

🌍نظرآنلاین
@nazarac


📑 کامو، سرزمینی شفاف

شهرهای مختلف با تأکید بر مزیت‌های نسبی خود درحالی در رقابتی گسترده برای مطرح‌شدن به عنوان قطب گردشگری وارد شده‌اند که جلوه‌های قابل اشاره به عنوان ظرفیت‌های گردشگری، تقریباً عناوین ثابتی پیدا کرده است. لذا رقابت برای جذب گردشگر وارد مرحلۀ جدیدی می‌شود که صرفاً شامل فهرست مکان‌های دیدنی نمی‌شود. بلکه مطالبۀ جدید گردشگری می‌طلبد که جاذبه‌های جدیدی برای مکان‌ها معرفی شود یا روایت‌های نو برای فهم متفاوت مکان‌های آشنا طرح شود.
شهر کامو در استان اصفهان، بر بلندای ۲۴۵۰ متری، در پای قلۀ کرکس، شرایطی دارد که دقت در آن صفات ممتازی را برای شهر رقم می‌زند. ارتفاع زیاد شهر و کم‌بودن غبار و رطوبت هوا در ناحیۀ کوهستانی کامو، چنان شفافیتی به فضا بخشیده که رنگ‌های آسمان و زمین و هر چه در آن است به صورتی دیگر جلوه می‌کند. علاوه بر این موارد، موقعیت کامو در سطح زمین و بهره‌مندی از زاویۀ تابش حداکثری خورشید نیز عامل شفافیت این سرزمین ‌است. در کنار شفافیت سرزمین، منظر طبیعی، کشاورزی، روستایی و منطقه‌ای کامو نیز دارای ظرفیت‌هایی است که هر نوع برنامه‌ریزی حکیمانه برای آن‌ها را حتماً قرین موفقیت خواهد کرد.
کتاب « منظر بومی کامو و چوگان» محصول سفر گروه پژوهشگران همکار پژوهشکدۀ نظر به منطقۀ کامو و چوگان در سال ۹۷ است که با حمایت شورای اسلامی شهر کامو و چوگان برگزار شد.

🌍نظرآنلاین
@nazarac


🛎رونمایی کتاب «منظر بومی کامو و چوگان» و نشست تخصصی ظرفیت‌های توسعۀ شهری کامو و چوگان
شنبه، ۷ اردیبهشت ۹۸، از ساعت ۱۷.

🛎نمایشگاه عکس «منظر بومی کامو و چوگان»
از ۷ تا ۱۱ اردیبهشت، ساعت ۱۸-۱۰


@nazarac


🌍نظر آنلاین

نظرآنلاین کانال علمی، تحلیلی و انتقادی است که پژوهشکدۀ نظر در زمینۀ رویدادهای هنر، محیط، منظر، شهر، معماری، میراث و گردشگری است.

تولید جریان کارشناسی اطلاعات و اخبار و عرضۀ یادداشت‌های تفسیری و انتقادی به منظور نقش‌آفرینی به مثابه رکن شفافیت و نظارت شهروندان بر راهبردهای ادارۀ حوزه‌های مذکور هدف اصلی نظرآنلاین است.

پژوهشکدۀ نظر با پشتیبانی هیئت‌علمی و پژوهشگران خود، نشریات علمی پژوهشی و نمایه‌شده در WOS از ظرفیت بالایی در انجام این مهم برخوردار است.

در این مسیر، موانع و مشکلاتی وجود دارد که سیاست بی‌طرفی جناحی و حمایت از رفتار کارشناسی ضامن بقای کانال در مواجهه با آن‌ها خواهد بود.

ما در این راه مشتاق دستگیری فرهیختگان دغدغه‌مند و جامعه‌دوست هستیم.
@Nazarac


📰رابطۀ درک منظر میراث فرهنگی با مدیریت آن
منظر محوطۀ باستانی شوشتر به بهانۀ بازدید یونسکو از سازه‌های آبی شوشتر

محوطۀ باستانی سازه‌های آبی واقع در شهر شوشتر، در سال ۱۳۸۸ به عنوان دهمین اثر ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد. معیارهایی که باعث ثبت این مجموعه در فهرست میراث جهانی شدند شامل سه مورد است : «دستاورد بی‌نظیر از نبوغ بشر»، «نمایانگر تبادل ارزش‌های بشری در حوزۀ فرهنگی و دورۀ زمانی خاص»،‌ «نشانگر یک فرهنگ خاص یا تعامل انسان با محیط». در چند سال اخیر اقداماتی جهت جذاب‌ترکردن این مجموعه انجام شده مانند رهاسازی مرغابی و ماهی در محوطۀ سازه‌های آبی و یا ایدۀ کاشتن نهال در حاشیۀ رودخانه، اما باید دید که این اقدامات در چه حد موفق بوده و چه اثراتی دارند. با این حال سؤال اصلی این است که باتوجه به ثبت مجموعۀ سازه‌های آبی شوشتر به عنوان میراث جهانی، آیا شناخت نسبت به این مجموعه به اندازۀ کافی وجود دارد و آیا حال که این مجموعه علاقه‌مندی و کنجکاوی برخی گردشگران در سراسر جهان را برانگیخته، آیا از جنبه‌های دیگر نیز در شرف تبدیل‌شدن به کالایی گردشگری است؟

متن مرجع: مجلۀ منظر
🌍نظرآنلاین
@nazarac


📰منظر روایی خطوط: نقدی بر طرح باغ‌موزۀ دفاع مقدس

پیشنهاد ساخت موزۀ دفاع مقدس در زمان جنگ داده شد. این پروژه در سال ۱۳۸۴به مسابقه گذاشته شد و عنوان «باغ‌موزۀ دفاع مقدس» را به خود گرفت. این مجموعه با معیارهای تطابق با مفهوم دفاع مقدس، مخاطب‌پذیری و خوانش منظر به مثابۀ یک رویداد طراحی و ساخته شد. بنا بود که از باغ ایرانی به این دلیل که به گفتۀ طراح، باغ ایرانی نمودی از بهشت است و هدف اصلی جنگ نیز رسیدن به بهشت، استفاده شود. حیرت و حقانیت، دفاع، آرامش، شهادت و پیروزی نیز مفاهیم موردنظر مجموعه بودند که قرار بود در فضای بیرونی ترسیم شوند، اما مشاور طرح روشن نکرده بود که تأمین چنین مفاهیمی که نیازمند ادراک عقلی هستند، در بستر هنرهای تجسمی چگونه ممکن است؟ اگرچه از دقت در اهداف اعلام‌شدۀ کارفرما برنمی‌آید که پروژۀ معماری منظر باغ‌موزه را به معماری بنا تنزل دهد،این رویکرد مهم‌ترین علت انحراف طرح به سوی یک پروژۀ ناموفق بوده است. عدم رستگاری پروژه را می‌توان در استقبال از آن در مقایسه با دیگر مراسم‌ مرتبط با دفاع مقدس که معمولاً با حضور انبوه مردم همراهند، دید.

متن مرجع: مجلۀ منظر
🌍نظرآنلاین
@nazarac


📰آیا موزه‌ها می‌توانند روح جدیدی به کالبد بی‌جان زندگی شبانۀ تهران بدمند؟

تابستان امسال قرار است که موزه‌ها تا ساعات پایانی شب دایر باشند. در خبرها از مدیر ادارۀ کل موزه‌ها نقل شده که این تغییر ساعت می‌تواند باعث زندگی شبانه شود. سنت شب‌نشینی در ایران یکی از مهمترین فعالیت‌های فراغتی است. سنتی که بیشتر بر اساس آیین‌ها و مناسبت‌های تقویمی تنظیم شده بود. اما آنچه شهرهای امروزی را زنده می‌کند، مجموعه‌ای از فعالیت‌ها، فضاهای مکمل و نورپردازی است که ساکنین شهرها را به سمت خود می‌کشاند.
موزه به عنوان یکی از جلوه‌های فرهنگی شهر، به تنهایی نقش قدرتمندی برای احیای زندگی شبانه ندارد، اما می‌توان این تصمیم جدید برای موزه‌ها را به فال نیک گرفت و شانس دسترسی ساکنین شهرها به آنها را بالاتر فرض کرد. برای زنده‌سازی شب شهرها، تزریق خون به کالبد آنها نیاز است. این خون از طریق اقدامات منسجم و یکپارچۀ ذهنی و عینی برای شب‌های شهر جوشان خواهد شد. آیا شهر برای پیش‌نیازهای تزریق این خون مهیا است؟
🌍نظرآنلاین

@nazarac


📰حضور یونسکو برای بررسی وضعیت سازه‌های آبی شوشتر پس از سیل خوزستان

به گفتۀ سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس، ۷۳۰ بنای تاریخی در سیل اخیر دچار آسیب شده‌اند. این چراغ خطری برای گردشگری ایران است. کارشناس میراث‌جهانی یونسکو برای بازدید از سازه‌های آبی شوشتر و بررسی تخریب‌های حاصل از سیل به ایران آمده است. سازه‌های آبی شوشتر مجموعه‌ای به‌هم‌پیوسته از پل‌ها، بندها،آبشارها، کانال‌ها و تونل‌های هدایت آب است. به دلیل ترک‌خوردگی صخره در جدارۀ غربی آبشار شوشتر، حضور یک کارشناس متخصص ژئوفیزیک یونسکو لازم به نظر می‌رسید. اما پس از سیل اخیر و خسارات بسیار زیاد به آثار، این الزام پررنگتر از گذشته است.ارزیابان یونسکو در دوره‌های مختلف برای مشاهدۀ آثار تاریخی به ایران آمده‌اند و توصیفاتشان از سفرها مبنای تصمیمات یونسکو برای ثبت یا باقی‌ماندن آثار است.
حضور مستمر کارشناسان میراث در کنار سازه‌های تاریخی این پیام را دارد که گذر زمان و اتفاقات ناگوار طبیعی را نباید به عنوان متغیرهای غیرقابل مدیریت پذیرفت. ایران با آثار ارزشمند ثبت‌شده نیازمند نظام مدیریت ومرمت پویا است.
🖋یوسف منصوری
🌍نظرآنلاین @nazarac


📰موانع قانونی برای طرح توسعۀ دانشگاه تهران (۱): تملک اراضی

در صورتی که اجرای طرح و تملک املاک واقع در آن به موجب برنامۀ زمان‌بندی مصوب به حداقل ۱۰ سال بعد موکول شده باشد، ‌مالکین املاک واقع در طرح از کلیۀ حقوق مالکانه مانند احداث یا تجدید بنا یا افزایش بنا و تعمیر و فروش و اجاره و رهن و غیره برخوردارند و در‌صورتی که کمتر از ۱۰ سال باشد مالک هنگام اخذ پروانه تعهد می‌نماید هرگاه زمان اجرای طرح قبل از ده سال شروع شود حق مطالبۀ هزینۀ احداث و‌ تجدید بنا را ندارد.

⬆️متن بالا یکی از چهار تبصرۀ قانون تعیین وضعیت املاک واقع در طرح‌های دولتی و شهرداری‌ها است که با اصلاحاتی که در سال ۶۷ بر روی آن صورت گرفته، عدد ۱۰ به ۵ تغییر کرده است. مطابق این قانون، طرح توسعۀ دانشگاه تهران می‌بایست تا کنون و با وجود گذشت بیش از ۲۰ سال از آغاز طرح، متوقف و ملغی می‌شد. در این باره، محمد سالاری، زهرا نژادبهرام و سیدصادق مصطفوی‌کاشانی در نشست‌هایی دربارۀ دانشگاه تهران صحبت کرده‌اند:

محمد سالاری: رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران
"حدود ۲۰ سال از این طرح می‌گذرد که قبلاً مجموعه‌ای از مردم در این محل‌ها ساکن بوده‌اند و کسب‌وکاری داشته‌اند که در حال حاضر ساکنین، نه اجازۀ فروش به دیگری و نه اجازۀ ساخت‌وساز دارند. هر چند که به موجب آرای مجمع عمومی عدالت اداری، وقتی ۵ سال از تصویب هر طرح بگذرد و عملیاتی نشود کل موضوعیت طرح زیر سؤال می‌رود و ذی‌نفعان می‌توانند حقوقشان را پیگیری کنند. به فرض اگر تقاضای ساخت‌و‌ساز داشته باشند شهرداری مکلف است که اجازۀ ساخت‌و‌ساز صادر کند. لذا به نظرم در این طرح نه تنها به هیچ عنوان منافع ذی‌نفعان در نظر گرفته نشده است بلکه یک مجموعۀ گسترده از شهروندان این منطقه را از حیّز انتفاع انداخته و آیندۀ زندگی آن‌ها را دچار مشکل کرده است، چرا که هر فرد در زندگی مهم‌ترین سرمایه‌اش، مسکن و محل کسب‌وکارش است"

زهرا نژادبهرام: عضو شورای شهر تهران
"یکی‌دیگر از چالش‌های جدی طرح توسعۀ دانشگاه مشکل قانونی در طولانی‌شدن و اجرای آن است؛ چرا که بر اساس اسناد و مدارک اگر طرحی نتواند در پنج سال به جواب برسد قاعدتاً منتفی محسوب می‌شود"

سیدصادق مصطفوی‌کاشانی: وکیل دادگستری
"در قانون تعیین وضعیت تملک اراضی در طرح های دولتی، مصوب سال ۶۷ آمده است که اگر طرحی تصویب شد و مدت زمان طولانی اجرا نشد آن طرح قابل ابطال است. قبلاً هم در شهرداری تهران طرحی داشته‌ایم که به تصویب رسیده و اجرایی نشده و در نهایت ابطال شده است. در مورد دانشگاه تهران هم همین موضوع صدق می‌کند و مالکین می‌توانند طبق این قانون برای ابطال این طرح اقدام کنند تا طبق مقررات طرح تفصیلی برایشان پروانه صادر شود"
⁉️ سؤال این‌جاست که چرا علی‌رغم اینکه دو نفر از اعضای سازمان مردم‌نهاد شورای شهر، که با رأی مردم برای تأمین منافع عمومی انتخاب شده‌اند، بر این حق قانونی اظهار کرده‌اند، این سازمان بر پیگیری امکان ابطال این طرح صحه نگذاشته است؟

@nazarac


📰مروری بر نشست‌های گالری نظرگاه دربارۀ طرح توسعۀ دانشگاه تهران

دو نشست منافع شهر با حضور محمد سالاری و سیدامیر منصوری ۱۶ اسفند ۱۳۹۶ و حقوق شهر، با حضور زهرا نژادبهرام، سیدصادق مصطفوی کاشانی و سیدامیر منصوری، ۵ تیر ۱۳۹۷ در گالری نظرگاه برگزار شدند.
در این دو نشست، محمد سالاری، زهرا نژادبهرام و سیدصادق کاشانی، هر یک به صورت جداگانه، به قانون تعیین وضعیت املاک واقع در طرح‌های دولتی اشاره کردند. مطابق این قانون، هر طرح دولتی که بیش از ۵ سال به طول بینجامد، قابل ابطال است. علاوه بر وجود توان پیگیری حقوقی از سوی ساکنین به دلیل به درازا کشیدن طرح، در این جلسات محمد سالاری به لزوم بازبینی طرحی که بیش از بیست سال عمر دارد اشاره کرد و مصلحت‌ها و الزامان بیست‌سال پیش را با امروز متفاوت دانست.
طرح توسعه دانشگاه تهران، با شعار «شهر دانش، دانشگاه کارآفرین، سبز و هوشمند» در حالی در پی تملک ۲۸ هکتار زمین در اطراف پردیس مرکزی دانشگاه تهران است که طبق اظهارات سیدامیر منصوری، در حال حاضر و با ۲۲ هکتار زمین، تنها از ۴۸ درصد ظرفیت‌های خود استفاده می‌کند.
به‌علاوه مطابق قانون، تملک اراضی در صورتی جایز است که اولاً امکان تأمین نیاز از اراضی ملی‌شده و یا دولتی میسر نباشد و ثانیاً برای تملک این اراضی تخصیص اعتبار صورت گرفته باشد. سید صادق مصطفوی کاشانی هم در این باره به عدم تخصیص اعتبار این طرح اشاره کرد و طرح تخصیص‌اعتبارنشدۀ توسعۀ دانشگاه تهران را غیرقانونی خواند.
محمد سالاری در مورد پشت‌پرده‌های طرح توسعه به اختصار عنوان کرد که «فاصلۀ کم تصویب‌ها در این طرح نشان از وجود اراده‌ای در شهرداری و شورای عالی معماری و شهرسازی دارد».
سیدامیر منصوری در این نشست‌ها بر اهمیت حفظ این بخش از تهران به عنوان مرکز شهر تأکید کرد. او طرح توسعۀ دانشگاه تهران را متلاشی‌کنندۀ مرکز و مرگ مرکز را با مرگ شهر هم‌ارز دانست.

🛎سومین نشست در ارتباط با طرح توسعۀ دانشگاه تهران با هدف شناسایی ذی‌نفعان، بازیگران خاکستری و موافقان آشکار طرح، روز سه‌شنبه ۲۷ فروردین ۱۳۹۸ در گالری نظرگاه برگزار می‌شود.

🚩 لینک این خبر در نظرآنلاین.
@nazarac


▪️نظرآنلاین به نقل از اسکان‌نیوز: محمود میرلوحی در حاشیۀ صد و بیست چهارمین جلسۀ شورای شهر تهران با حضور در جمع خبرنگاران در واکنش به سخنان شب گذشتۀ محمدباقر قالیباف در تلویزیون، اظهار کرد: «لازم است هرچه سریع‌تر حناچی، شهردار تهران گزارش رسمی بدهی های شهرداری را منتشر کند».

وی با بیان این‌که ما پیش از این گزارش بدهی ها را ملاحظه می‌کردیم و با توجه به شرایط آن را منتشر نمی‌کردیم، تصریح کرد: «ما در شرایطی هستیم که سیاست مدیریت شهری این است که از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری دعوت کند و حتی می‌خواهیم اوراق مشارکت منتشر کنیم و ممکن است اعلام مداوم بدهی‌ها روی سطح همکاری‌ها اثرگذار باشد، ولی متأسفانه این عاملی شده که رقبا و مدیریت قبلی شهری از این مبحث بهره‌برداری غیرصحیح کرده و کم‌لطفی می‌کنند».
http://nazaronline.ir/?p=3363


📃بیانیه نشست «نمای ساختمان، زیبایی با سلیقه مردم یا مدیران؟»
🔹 دو مفهوم شکل و نظم در حوزه اقدام مدیریت شهری در موضوع نما باید از هم تفکیک شوند. مدیریت شهری به جای شکل نما باید روی نظم آن تمرکز داشته باشد. نظام قرارگیری ساختمان در بدنۀ خیابان و اندازۀ آن‌ها مهم‌ترین عامل آرامش‌بخشی نماست. از حیث شکل و ظاهر، خواست مردم اولویت دارد. در این صورت کمیته‌های نما می‌توانند به جای مداخله در طراحی، نقش مشورتی بین مردم و مدیریت شهری بر عهده داشته باشند. این راهبرد اختلاف سلیقه بین مردم و مدیریت شهری را کاهش می‌دهد و به نقطه قابل قبول بین طیف اغتشاش (نظم حداقلی در طراحی با سلیقه مردم) و یکنواختی (نظم حداکثری در سلیقه مدیریت شهری) در نما می‌رساند.

Показано 20 последних публикаций.

28

подписчиков
Статистика канала