نوعی دیگر


Гео и язык канала: не указан, не указан
Категория: не указана


این کانال با هدف ارتقاء فرهنگِ گفتگو و رفتار در خانواده،
با دستچینی از مطالب مختلف، توسط یک معلم ، که ۲۷ سال
سابقه ی تدریس و کار اجرایی در مدارس تهران دارد، به روز رسانی میشود.
ارتباط با ادمین: @noeidegaradmin

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
не указан, не указан
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
آهنگ جدید ساسی مانکن
جنتلمن

این آهنگ باعث بحثهای مختلف تربیتی شده است!☺️

@noeidegar


🌿🌿🌿


🥀 حنجره "جنتلمن" در بلندگوهای مدارس 🥀

✍🏻عصرایران؛ عباس مدحجی

جنتلمن فقط یک آهنگ نیست، ندای شیپور شکست متولیان چنددهه فرهنگ و هنر جامعه ایران است. آنچه و آن کس را در داخل درک نکردند در خارج برایشان تبدیل به پروژه شکست شد.

لغو کنسرتها، تحریم موسیقی زنده در برخی شهرها، دشمنی بی پایان صداوسیما با نمایش ساز و نوازندگی و ... همه و همه پیش از آنکه نوجوانان و جوانان ما را با هنجارهای مورد نظر ما آشتی دهد، فضا را برای جولان ساسی ها باز کرده است.

متن کامل👇🏼
https://www.asriran.com/fa/news/666678


@noeidegar


🌿🌿🌿


🥀 واقعا فکر می‌کنیم بچه‌ها باید «چرا رفتی
چرا من بی قرارم» همایون شجریان را
گوش کنند؟ 🥀

✍️مصطفی داننده

🔸 فراگیر شدن آهنگ یک خواننده لس آنجلسی در میان نسل جدید حسابی در کشور سر و صدا کرده است. بسیاری به دنبال یافتن علت این محبوبیت هستند و می‌خواهند بدانند چرا یک ترانه که شعر مناسبی ندارد این چنین مورد توجه قرار گرفته است؟ پاسخ‌های زیادی به این سوال داده شده و از منظرهای گوناگون به آن پرداخته شده است.

🔹پاسخ این سوال اما ساده است. بچه‌ها شادی می‌خواهند و این آهنگ هم شاد بود و به خاطر همین حسابی از آن استقبال کردند. نه تنها بچه‌های ایران، بلکه در تمام جهان کودکان و نوجوانان از این جنس آهنگ‌ها استقبال می‌کنند.

🔸چرا ما فکر می‌کنیم تافته جدا بافته‌ای هستیم؟ چرا ما فکر می‌کنیم فرهیخته ترین مردم روی زمین هستیم که فرزندانمان اشعار حافظ و سعدی را بخوانند و با هم به مشاعره بپردازند؟

🔹واقعا انتظار داریم دانش آموزان در جشنی که برای معلم خود گرفته‌‎اند آهنگ «چرا رفتی چرا من بی قرارم» همایون شجریان را گوش بدهند؟

🔸این آهنگ ساسی مانکن آنقدر ریتم و شادی دارد که نه تنها حال بچه‌ها بلکه حال آدم بزرگ‌ها را هم خوب می‌کند. شاید بشود به برخی از کلمات شعر این آهنگ ایراد گرفت اما بچه‌ها این آهنگ را نه به خاطر آن کلمات بلکه به خاطر ریتم شاد آن دوست دارند.

🔹این اولین آهنگی این چنین نیست و آخرین آن هم نخواهد بود.

🔸واقعا احتیاج به فلسفه چینی ندارد. داستان ساده است. بچه‌ها احتیاج به شادی دارند و این آهنگ توانسته است آنها را شاد کند.

🔹با توجه به حضور ماهواره در خانه‌های ایرانیان و گسترش شبکه‌های اجتماعی این آهنگ میان مردم دست به دست شده و جامعه هم از آن استقبال کرده است.

🔸سعی نکنیم به هر مسئله‌ای رنگ و بوی سیاسی، فلسفی و اعتقادی بزنیم. مردم شادی را دوست دارند و به خاطر همین از این آهنگ استقبال کردند.

🔹در زمانی که ما کودک بودیم از این جنس آهنگ‌ها نبود که اگر بود ما هم از آن استقبال می‌کردیم. در زمان ما حتی کارتون‌های شاد هم نبود چه برسد به آهنگ‌های شاد. ما همیشه نگران کودکی بودیم که به دنبال مادرش می‌گشت.

🔸سطح نسل جدید پایین نیامده است. کودک و نوجوان شادی می‌خواهد و این آهنگ شاد بود، همین. اتفاقا اگر این بچه‌ها این شعر را حفظ نبودند و با آن به پایکوبی نمی‌پرداختند باید از خود سوال می‌کردیم که چه بلایی سر این بچه‌ها آمده است که شادی نمی‌کنند و با چنین آهنگ ریتمیکی به رقص و پایکوبی نمی‌پردازند.

🔹این استقبال نشان می‌دهد ما هر روز باید شادی را در بین نسل جدید تزریق کنیم و اجازه بدهیم آنها از زمانه لذت ببرند.

@MyAsriran

@noeidegar


🌿🌿🌿


🥀 ساسی مانکن هم تهدید فرهنگی شد؟ 🥀

✍ احسان محمدی

🎵 چندی قبل دوست معلمی که در دبستان مشغول کار است گفت در سه روز پشت سر هم چند دانش‌آموز به دفترش آمده و پرسیده‌اند: سکسی یعنی چه؟!

🎵 کاشف به عمل آمده که بچه‌ها ترانه جدید ساسی مانکن را شنیده‌اند که در متن آن از این واژه استفاده می‌شود. گله‌مند و شاکی بود که چه باید بکند و چرا دانستن معنای چنین واژه‌ای برای دانش‌آموز مقطع ابتدایی مهم باشد؟

🎵 در چند روز گذشته انتشار دو ویدئو در شبکه‌های مجازی هم که دختران خردسال دو مدرسه را نشان می‌داد که در روز معلم برای معلم‌هایشان جشن می‌گرفتند و این ترانه را دسته‌جمعی و دقیق و منظم می‎‌خواندند موجب ایجاد جدل‌های تازه ای شد.

🎵 برخی به وزیر آموزش و پرورش حمله کردند و گفتند نتیجه تسامح و تساهل دولت روحانی است، عده‌ای این اقدام را عملی کردن زیرپوستی سند 2030 دانستند که مدعی هستند در پی تخریب فرهنگی جامعه است.

🎵 کسانی نوشتند قطعاً این ترانه را مربیان پرورشی یاد نداده‌اند و بچه‌ها خودشان یاد گرفته‌اند و خانواده‌ها مقصرند، گروهی فقدان شادی در جامعه را دلیل دانستند و اینکه اگر از یک ترانه با واژه های نامناسب استقبال می‌شود، ریتم خوشایند آن برای بچه‌هاست و ...

🎵 نخستین بار نیست این اتفاق می‌افتد و آخرین بار هم نخواهد بود. نگارنده چند بار در فضای مجازی مورد حمله منسجم و پر از هتاکی جمعی از هواداران تتلو که خود را لشکر تتلیتی لقب می‌دهند قرار گرفته که می‌گویند کسی حق ندارد او را نقد کند.

🎵 آنها با صفحات اینستاگرامی هرکسی که این خواننده را نمی‌پسندند و نقد می‌کند یورش می‌آورند و تهدید به هک می‌کنند.

پیش از این هم البته ترانه هایی مثل سوسن خانم و شما هم خونه‌تون مورچه داره همه‌گیر شده بود و شاید بتوان با همین نگاه گفت این نیز بگذرد و ارزش پرداختن ندارد.

🎵 روزنامه اعتماد ملی در خرداد ۱۳۸۸ به قلم مسعود سالاری نوشتاری درباره ترانه‌های ساسی مانکن زیر نام «چه کسی از ساسی مانکن می‌ترسد» چاپ کرد که پس از سهل ممتنع شمردنشان آن‌ها را مثال‌زدنی خواند: قافیه‌پردازی‌های به شدت امروزی با درون‌مایه و واژگانی بسیار روزآمد که گاه به جز نسل جوان به سختی آن را می‌فهمد.

🎵 این نوشتار از «بازی جابجایی قافیه‌ها»، «قافیه‌های امروزی»، «قافیه‌های آمیختنی»، «مفاهیم امروزی»، «درون‌مایه‌های دست‌نخورده ولی آشنا» در ترانه‌های ساسی مانکن نمونه‌هایی آورده و می‌نویسد: «وقتی می‌خواهید سطری چون آن‌ها بنویسید درمی‌یابید تا چه پایه خطیرند: نه تقطیع هندسی شعرهای کلاسیک را دارند، نه وزن و بحور عروضی و کوتاه و بلندی مصاریع‌شان قدمایی است و نه قافیه و ردیف را به شیوه سنتی به کار می‌برند، در عین حال روی آهنگ‌های کلاسیک و ضربی به شدت جفت و جور می‌شوند و انتظار سنتی شنونده برای شنیدن قافیه مطلوب را برآورده می‌کنند و در نهایت به دل می‌نشینند.»

🎵 ده سال از آن نوشتار می‌گذرد و حالا این خواننده که جنوبی است و در آمریکا زندگی می کند هواداران بیشتری هم پیدا کرده است که در جشن‌ها و مهمانی‌ها ترانه‌های او را می‌شنوند. اما تکرار ترانه‌هایش در مدارس «تهدید فرهنگی» است؟

آیا فرهنگ ما آنقدر شکننده شده که حتی ساسی مانکن با یک ترانه هم می‌تواند بنیان‌های آن را بلرزاند؟

🎵 ساسی مانکن در زمان حضور در ایران به دلیل آنچه از سوی سردار رادان «ترویجگری ناهنجاری اجتماعی» عنوان کرد سابقه بازداشت را در کارنامه کاری خود دارد و پیش از آنکه تتلو با سیاسیون دیدار کند، او این کار را کرد.

🎵 احمد زیدآبادی وقتی با موج حمله ها به حجت‌السلام و المسلمین کروبی مواجه شد نوشت:« مگر ساسی مانکن انسان نیست؟ مگر او ایرانی نیست؟ مگر او نباید رای دهد؟ مگر او حق دیدار با یک کاندیدای ریاست جمهوری را ندارد؟ مگر ساسی مانکن شهروند این کشور نیست؟ آیا یک کاندیدای ریاست جمهوری برای دیدار با شهروندان باید آنها را گزینش کند؟ اگر کسی از من بپرسد چرا در انتخابات ریاست جمهوری آقای کروبی را بر آقای موسوی ترجیح می‌دهم صریح و صادقانه پاسخ خواهم داد: به علت دیدارش با ساسی مانکن».

🎵 ترانه ساسان حیدری یافته که با نام ساسی مانکن شهره است ورد زبان بچه‌ها در مدرسه شده است.

اینکه چه اتفاقی افتاده که دهها و صدها کار فرهنگی-هنری با صرف بودجه و برنامه را بچه‌ها گوش نمی‌دهند و نمی‌پسندند اما ترانه‌ای با چنین واژه‌هایی را مو به مو حفظ می‌کنند ماجرایی است که بیش از سرزنش ساسی مانکن باید در رفتار و گفتار خودمان نگاه کنیم.

🎵 بخشی از این ماجرا احتمالاً به ذات بیشتر آدمیان ربط دارد که سهل‌پسندیم و غریزه‌هایمان مرز و قاعده نمی‌شناسد و گاهی هم از بس فشار داده‌ایم که نسل جدید به بهشت بروند که از آن طرفش زده‌اند بیرون!


🖋 @ehsanmohammadi95

@noeidegar


🌿🌿🌿


🥀 وزیر آموزش‌وپرورش درباره پخش ترانه
ساسی مانکن در چند مدرسه:

▫️دقیقا مشخص نیست این کلیپ‌ها مربوط به کجا است و چگونه تهیه‌شده است برای همین به کمک دادستانی محترم و همچنین پلیس فتا درباره منبع و چگونگی انتشار کلیپ‌های مذکور نیاز داریم چراکه نوع سازه‌هایی که در برخی از این کلیپ‌ها دیده می‌شود، مخصوص مدارس نیست.

▫️باید ریشه تولید این کلیپ‌ها مشخص شود تا اعتماد عمومی و باور مردم متدین نسبت به نظام تعلیم و تربیت خدشه دار نشود.

▫️3 نفر متخصص برای بررسی موضوع پخش کلیپ‌ها در فضای مجازی تعیین شدند/ ایسنا


@noeidegar


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
شادی بچه ها با خواندن آهنگ ساسی مانکن به طور دسته جمعی در بعضی از مدارس ...

@noeidegar


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
یک مدرسه ی دیگر و شادی بچه ها با خواندن آهنگ ساسی مانکن به طور دسته جمعی...

@noeidegar


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
یک مدرسه ی دیگر و شادی بچه ها با خواندن آهنگ ساسی مانکن به طور دسته جمعی...

@noeidegar


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
یک مدرسه و خواندن آهنگ ساسی مانکن به طور دسته جمعی ...

@noeidegar


🌿🌿🌿

سلام بر همراهان عزیز 🌸

آهنگ جدید ساسی مانکن خیلی حاشیه ساز شده !!! 😊

از این جهت که کلیپهایی از مدرسه ها دراومده که بچه ها دارن این آهنگ رو میخونن!

و یه تعدادی فریاد سرداده اند که چه خبر است و فرهنگ به کجا میرود و چرا مدرسه ها اینقدر بی سروسامان هستند؟باید سخت گیری بیشتری در مدرسه ها بشود.

تعدادی دیگر میگویند وقتی جلوی آهنگ فاخر رو گرفتید و شجریان رو ملعون نامیدید و ساز موسیقی رو مثل آلات قمار فرض کردید ، معلوم ست که نسل جوان آهنگهای ساسی و تتلو رو گوش میدن ...

و عده ای هم میگویند که بچه ها دنبال شادی هستند و نسل جوان با ما فرق دارند و این کارها طبیعی ست ....

به نظر شما اوضاع چطوره؟!!

🍃 مدرسه ها باید سخت گیری و نظارت بیشتر داشته باشند؟
🍃 جایگاه موسیقی رو در جامعه آنقدر پایین آورده اند که سلیقه ی نسل جدید این شده است؟
🍃 یا همه چیز منطقی و عادی ست و نیاز نسل جوان همین است؟

کلیپهای مدرسه ها رو ببینید و بعد بعضی از نظرات رو بخونید و در آخر هم کلیپ ساسی مانکن رو ببینید ☺️

والبته انتظار نداشته باشید که جوابِ این سوالِ سخت رو بشه در یک پاراگراف خلاصه کرد..
یک موضوع فرهنگی به عوامل مختلفی مرتبط میشود ...
اما الان مهم این است که صورت مساله رو پاک نکنیم ، خوب ببینیمش و زیاد در موردش صحبت کنیم ....
با هم صحبت کنیم در موردِ اینکه چرا آهنگ ساسی مانکن اینجوری فراگیر شده ؟ و البته نگران هیچ نظری نباشیم. ما نیاز داریم به اینکه در مورد مسائل ، شفاف گفتگو کنیم....🌹

@noeidegar


خیلی وقت ها پدران فکر می کنند به منظور آموزش مردانگی ، باید به فرزندان پسر خود خشونت ، مبارزه ، دعوا و .... را یاد بدهند. چون می خواهند فرزندان شجاع ! تربیت کنند . در حالی که فرزندان پسر ، نیاز دارند از پدران خود عشق را بیاموزند.
ترویج عشق به پسران، همه رفتارهای مسوولانه و شجاعانه را به موقع و در زمان مناسب ، به دنبال خود می آورد . انسان عاشق هم شجاع است و هم مسوول !

@noeidegar 🌷


خطرناک ترین جمله دنیا چیست؟

گفته می‌شود از یک نگاه، خطرناک‌ترین جمله این است: «من همینم که هستم.»

در این جمله کوتاه می‌توانیم غرور، لجاجت، خودرایی، خودخواهی، درجا زدن و به‌تدریج راندن آدم‌ها از اطراف خود را حس کنیم.

پس مراقب باشیم ، هر روز فرصتی هست برای یه قدم بهتر شدن.
با تغییرات کوچک روز بروز حالمون بهتر میشه.

@noeidegar


گل یا پوچ فقط این 😍

@noeidegar😊


🌴 اذان 🌴
با صدای دلنشین رحیم مؤذن‌زاده اردبیلی 🌸

@noeidegar


🌴 ربنا 🌴
استاد محمدرضا شجریان 🌼
@noeidegar


آواز مثنوی افشاری 🌾
استاد محمدرضا شجریان 🌼
شعر از حضرت مولانا 🌸
@noeidegar


همه روز روزه بودن، همه شب نماز کردن
 همه ساله حج نمودن، سفر حجاز کردن 

ز مدینه تا به مکه، سر و پا برهنه رفتن
دو لب از برای لبیک، به وظیفه باز کردن

به معابد و مساجد، همه اعتکاف جستن 
ز مناهی و ملاهی، همه احتراز کردن
 
شب جمعه‌ها نخفتن، به خـدای راز گفتن 
ز وجود بی‌نیازش، طلب نیاز کردن
 
به خدا که هیچیک را، ثمر آن قدر نباشد؛
که به روی ناامیدی، در بسته باز کردن

شیخ بهایی
@noeidegar


اگه روزه میگیری و به کسی که داره آب میخوره ، چپ چپ نگاه نمیکنی و سر تکون نمیدی ، دمت گرم!

اگه روزه نمیگیری و به یه روزه دار نمیگی دیوونه ای بابا اینهمه ساعت آب نمیخوری که چی بشه ؟، دمت گرم!

کلا همین که به کار کسی کار نداری و سرت تو زندگی خودته ، دمت گرم!

@noeidegar


🌿🌿🌿


🥀 استریوتایپینگ چیست؟ 🥀


🔴دامِ استریوتایپینگ و تکنیکِ تعلیقِ سه ثانیه‌ای چیست؟
- اینها شیرازی هستند، پس.. هستند.
- آنها شمالی هستند، پس.. هستند.
- همه مردها.. هستند.
- شما زن ها همه تون..
- ایرانی‌ها... هستند ولی خارجی‌ها... هستند.
- ما ایرانی ها همیشه می خواهیم آسان‌ترین راه راانتخاب کنیم.
- متولد ماهِ.. هستی؟ پس بی قید و بندی!
- اهالی فلان شهر، همه قاچاقچی هستن
- طرف بنز داره پس..
و هزاران مثال دیگر از این دست.
خطای استریوتایپ ترکیبی از نگرش و پیش داوری‌هاست که به گروهی خاص تعمیم‌یافته و اغلب هم نادرست است.
به عبارتی کسانی تفکر قالبی دارند که فکر می‌کنند همه افرادِ یک گروه از یک ویژگیِ معین برخوردارند.
مثال:
یک روز پسری همراه پدر خود سوار ماشین در حال مسافرت، توی مسیرِ تصادف می کنند و پدر فوت می کند.
نیروهای امدادی پسر رو به بیمارستان منتقل می کنند. زمانی که رییس بیمارستان برای بررسی وضعیت جسمانی پسر به ملاقاتش می آيد، با تعجب متوجه می شود که این فرد، همان پسرِ خودش است.

اگر پدر فوت کرده، پس رییس بیمارستان چه کسی است؟ آیا ما این جا با یک معما و مسئله پیچیده خانوادگی روبرو هستیم؟
اگر خطای استریوتایپ در مورد جنسیت وجود نداشت، بیشتر ما جوابِ درست را می توانستیم حدس بزنیم: رئیس بیمارستان مادرِ پسر بود. اما ما این استریوتایپ را داریم که رئیس بیمارستان قاعدتاً یک مرد است و با این فرض، اصلاً ذهن ما اجازه حل این معمّا را به ما نمی‌دهد.

گوردون آلپورت روانشناس معروف جمله‌ای دارد که بسیار جالب است:
«هرگز با واقعیت، مزاحمِ من نشوید، چون من تصمیمِ خود را گرفته‌ام.»

این جمله مغز استریوتایپینگ را توضیح می دهد. یعنی این که، من به جای آن که با واقعیت سر و کار داشته باشم، از قبل و بر مبنای یکی دو تا نشانه یا ويژگیِ دیگر، تصمیمم را گرفته‌ام.

🔴چه کنیم که از خطای استریوتایپینگ در امان بمانیم؟
پاسخ: "سه ثانیه تعلیق"

معمول آن است که میان قضاوت درباره‌ یک شی، شخص، پدیده و به زبان آوردنِ آن داوری، تقریباً زمانی وجود ندارد و به همان سرعتی که در ذهنِمان قضاوت شکل می‌گیرد، آن قضاوت را بلافاصله بیان می‌کنیم.

اگر چند روز تمرین کنیم که بینِ آنچه در ذهن‌مان می گذرد و آن چه می گوییم فقط سه ثانیه تأخیر بیندازیم، مغزِ ما فرصت پیدا می‌کند که در مورد آن، نه به صورت خودکار که به صورت خودآگاه، تفکر و سپس قضاوت و اظهار نظر کند.

در آن سه ثانیه فقط یک سؤال از خود بپرسیم: آیا برای آنچه می‌خواهم بگویم شواهد، اسناد و دلیل کافی دارم؟

همین تأخیر سه ثانیه‌ای و همان سؤال ساده را می‌شود در فوروارد کردن یک پیام یا به اشتراک‌گذاریِ مجددِ آن پیام، در شبکه های اجتماعی، یا روابط خانوادگی و اجتماعی هم به کار برد.


@noeidegar


🔹سلام كردن براي بسياري از كودكان يك كار سخت و ترسناك است. كودكي كه به زور بغل شده به زور بوسيده شده اعتمادي به بزرگسالان اطرافش ندارد هنگام حضور در جمع بشدت مضطرب وخجالت زده خواهد شد.

🔹 اگر اطرافيان به كودك فشار بياورند كه "سلامت كو؟ گربه سلامتو خورده، سلام كن، بيا اينجا ببينم بي ادب..."تنها اعتماد كودك را ازبين خواهند برد.

🔹 اگر هميشه شما به فرزندتان سلام كنيد يا از او تشكر كنيد و با بازي به او سلام كردن را بياموزيد فرزندتان اجتماعي خواهد شد درغير اينصورت فرزندتان بيشتر و بيشتر تلاش براي فرار از روابط اجتماعي خواهد داشت.

@noeidegar

Показано 20 последних публикаций.

997

подписчиков
Статистика канала