شوكران ؛ جام عدم


Гео и язык канала: не указан, не указан
Категория: не указана


براى ابلهان چه سود كه چراغى روشن باشد ..!!!
(سقراط)

Связанные каналы

Гео и язык канала
не указан, не указан
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


بله…
فرق ما و شما در همين است. شما كسخليد و بگاى سگ رفتن را شهامت ميدانيد. آنها عاقلند و زندگى ميكنند.

زندگى و مبارزه براى زندگى بهتر مال كسانى ست كه عطشى براى زندگى داشته باشند. نه شما مجنونان مرگ و عاشقان تباهى و نيستى.

@petitanalysis


اجازه بدید به خودم مغرور باشم...
این متن رو زمانی نوشتم که هنوز مطالعه‌ی اسطوره شناسی رو شروع نکرده بودم... .
اون روز در تصورم بود، و امروز در داناییم که ما ولایت رو نه چهل و چند سال، که چند هزار ساله که با جان و دل قبول کردیم. تا به تاریخ خود لگد نزنیم راه نجاتی نخواهیم داشت.
در جامعه شناسی نخبه کشی از «علی رضاقلی» از خوارزمشاه صحبت می‌کنه که در مقابل حمله‌ی مغول راهکارش دیگ‌های بزرگ نذری و دعا بود که خدایا لشکرشان را پراکنده کن!
تا با آگاهی به گذشته و تاریخ خود لگد نزنیم و ازش اعلام برائت نکنیم، راهی جز گردن نهادن به ولایت نداریم... .


گذشته‌ی کانال چقدر ترسناکه... ۵ سال پیش اینجه ممد یاشار کمال رو معرفی کردیم... .
حتم دارم یکبار خودم «راه از ییلماز گونی» رو هم معرفی کردم...
در به همون پاشنه می‌چرخه. کماکان سنگ بسته و سگ گشاده... .
راستی امسال توی نمایشگاه کتاب برای امیرعلی قاف صف نبستید؟!


کاک فواد مصطفی سلطانی، زاده‌ی روستایی در مریوان و کشته شده توسط مزدوران جمهوری اسلامی در کردستان است.
جمهوری اسلامی به خوبی و درستی اپوزیسیون را از مردمانی با سواد و بی پروا مانند فواد به دلقک‌هایی مانند شاهین نجفی و پهلوی تغییر داد.
ما در عصر دیجیتال زندگی می‌کنیم. برای اپوزیسیون جمهوری اسلامی می‌تواند هزاران میم ساخت... .

@petitanalysis


شاهین نجفی چیست؟

در فصل «بی طبقات- اجتماع آینده» آگامبن از جامعه‌ای سخن می‌گوید که خرده بورژوازی تمام طبقات را از آن خود کرده است. طبقه‌ای نیست جز خرده بورژوازی و انسان در «عریان‌»ترین حالت خود سعی در خروج از بیخود‌بودگی دارد.
این جملات دائم با ویدیویی از یک جوان بسیجی در ذهنم تداعی می‌شوند که در زمان جنگ می‌گفت دعا کنید شهید شوید. اگر نه پس از جنگ به قول فلانی چند دسته می‌شویم: دسته‌ای در غم گذشته، دسته‌ای پشت به گذشته و دسته‌ای که از جامعه طرد شده‌اند.
حقیقت این است که باید باور کنیم که انسان‌ها مشابه به هم می‌اندیشند: پس از ماه‌عسل هر ایدئولوژی، تمام این راه‌ها محتمل ترین راه‌های برای انسانی است که در بی‌طبقه بودن غوطه‌ور می شود.
پایان ماه عسل جمهوری اسلامی هم چیزی خارج از این داستان نیست. اصلاحات سعی در ایجاد جامعه‌ای بی‌طبقه داشت که با هویت زدایی طبقاتی توان هرگونه کنش طبقاتی را از انسان برهنه بگیرد. به شکلی که گاه اگر اصلاحات گامی در سمت خواست اجتماعی بردارد، آن را به مانند نعمتی حاصل از وجود حکومت مرکزی نشان دهد.
در میانه‌ای این جامعه‌ی بی‌طبقه است که امثال شاهین نجفی ظهور می‌کنند: اپوزسیونی که وجودش ناشی از حیات انگلی است. گاه با «نقی» و گاه با توهین به «پینک‌فلوید» برای خود اعتبار می‌سازد. حیات شاهین نجفی وابسته به حاشیه است. همان چیزی که اصلاحات با آن توهم تغییر ایجاد میکند. فساد آنچنان عمیق است که خودروهای بی‌ضابطه‌ی یک ارگان، «بگم،بگم» های فراوانی به وجود می‌آورد که تنها به انسان عریان توهم امید به تغییر را تزریق کند. حال آنکه قائمه‌ی نظام با «کشش ندهید» داستان را تمام می‌کند. حاشیه، لازمه‌ی زیست در حالت «انسان عریان» است.
با این گفتار می‌توان شاهین نجفی را نمونه‌ای از جمهوری اسلامی دانست. نمونه‌ای یک نفره که بیشتر از دیگران به چشم آمده است.
به یاد دارم در ویدیویی سعی در خواندن یکی از اشعارش داشت: «خارج از وزن، سبک، وحشی، به ته خط رسیدن و ریدن...». شاید همین چند عبارت بتواند گره‌گشای تمام چراها باشد: تفکری بدون پشتوانه که سعی در تاریخ سازی برای خود دارد. اجتماع آینده برایندی است از تمام تکینه‌هایی که از هویت تهی شده اند و با حاشیه سرگرم در «حیات عریان» اند. اجتماع آینده به مانند یک فراکتال است: کلی که هرچه در آن ریز می‌شویم، عناصر بازهم کل را بازگو می‌کنند.
راهی نیست جز رجوع به «تاریخ و آگاهی طبقاتی*». اما اگر کماکان فکر می‌کنید با گفتمان حکومت و تهی کردن معناها می‌توانید به تغییری دست بیابید... سخت در اشتباهید. زن زندگی آزادی، به آزادی پوشش تقلیل پیدا کرده است. و شاهین نجفی در قامت اپوزیسیون در حال تلاشی سانتی‌مانتال است.
مادامی که گفتمان اپوزیسیون، وامدار گفتمان حکومت مرکزی باشد تغییر تنها آرزویی کودکانه است.

*تاریخ و آگاهی طبقاتی نام کتابی از گئورگ لوکاچ است که مرحوم پوینده آن را به فارسی ترجمه کرد

با تشکر از محمدجواد بابت ارسال پی دی اف «اجتماع آینده، آگامبن»

@petitanalysis


یجا گفت «چیزی که من میگم دل قد غول میخواد»... فکر کنم منظورش از غول سالیوان تو کارخانه هیولا بود... .


چقدر غمگینم که نماد آلترناتیو اون سالا خودش الان خلاصه‌ی آهنگ لس‌آنجلسی ها شده... گیتارتو بگا دادی شاهین آقا...


سیستم شهرت شاهین نجفی همون سیستمیه که برای تبلیغ قمار تو ترکیه استفاده میشد. حاشیه سازی.
شاهین نجفی حاضره برای شهرت مثل دنیا جهان‌بخت بگه من حامله‌م.


شلخته... بی نظم... مدعی... بابا این ظاهر، ظاهر اپوزیسیون نیست! گارسونای رستورانای طاق‌بستان اینطوری لباس می‌پوشن. به خودت بیا مرد!
دکمه بالاتو ببند.
چرا عشوه میای؟
ای بابا...


Репост из: DW Persian دویچه‌‌وله فارسی
Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🎥 گفت‌وگو با شاهین نجفی، به زودی از دویچه وله فارسی

شاهین نجفی درباره شورای همبستگی، ماجرای اضافه شدنش به این شورا و مسائل مطرح‌شده پیرامون این شورا با دویچه وله فارسی گفت‌وگو کرده است. نسخه کامل این گفت‌وگو به زودی منتشر می‌شود.

@dw_farsi


#تلنگر

‏- یک کودک کار ۵ساله وقتی مشغول جمع آوری پلاستیک بود با اتوبوس تصادف کرد و کشته شد(تصوير بالا)، ۲۰ لایک
- دو زندانی به جرم حمل مواد مخدر اعدام شدند، ۵ لایک
- چندين فعال مدنی بازداشت و زیر شکنجه و در حال بازجویی هستند، ۲لایک
- شش کودک مهاجر افغان ۱۰روز است كه ناپدید شدند، ۰ لایک

- بچه ها رنگ جديد ناخن هام چطوره ؟، ۶ هزار لایک
- با جوجو جونم اومديم دور دور،( از فرطِ داف بودن درحالِ تركيدن) ، ٢٠ هزار لايك

و اينجاست كه بوى تعفن و گنديدگى فرهنگ يك سرزمين به مشام ميرسد. دقيقا آنجا كه ابتذال معناى روشنفكرى و حقيقت معناى جرم به خود ميگيرد.
مفتخريد به ٢٥٠٠ سال فرهنگ..؟'
آگاه باشيد كه به همان اندازه اين فرهنگ فرصت گنديدن هم داشته. همواره درازاى عمرِ يك اتفاق دليل بر خوبى آن نيست.
باور بفرماييد فرهنگ اين سرزمين گنديده است.
متاسفانه ما راه درازى در پيش خواهيم داشت.

از خواندن خبرِ مرگ اين كودك كار، هيچكس به خود نلرزيد و از غصه دل نكرد.

فأينَ تذهبون..؟!

@petitanalysis


يك كودك كار در تصادف با اتوبوس كشته شد./ تسنيم

@petitanalysis


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
از ماندگارترين سكانس هاى تاريخ سينما ؛
قتل اميركبير به دستور ناصرالدين شاه در "سلطان صاحبقران"
نمونه اى از سينماى فاخر زنده ياد حاتمى

@petitanalysis


#معرفى_فيلمساز

[ادامه پست قبلى]

علی حاتمی به عنوان کارگردانی صاحب سبک و مؤلف، سعی کرد با استفاده از قصه‌ها، مثل‌ها، فولکلورها یا باورهای عامیانهٔ ایرانی، فرهنگ کهن کوچه و بازار و معماری دیرپای ایرانی ـ اسلامی طرحی نو در سینمای ایران دراندازد. وی به حق توانست فرهنگ، آداب و ارزش‌های فکری و عملی مردم این سرزمین را بر پردهٔ خیال نقاشی کند از اینرو وی را به علت بهره بردن از زبان تصویر و خلق شخصیت‌های شاعرانه، سعدی سینمای ایران می‌دانند.
حاتمی همواره در آثار سینمایی خود پیوندی ناگسستنی با اصطلاحات و گویش‌های کوچه بازار داشت، بطوریکه کاربرد این دیالوگ‌ها به عنوان امضای وی در تقریباً تمامی آثار سینماییش حضور داشته و سینمای حاتمی را یک سینمای منحصر به فرد ساخته‌است.
علی حاتمی در تاریخ ۱۴ آذرماه ۱۳۷۵ در اثر سرطان درگذشت. پیکر وی در قطعه هنرمندان بهشت زهرا به خاک سپرده شد. بر روی سنگ مزار وی که در طرفینش رقیه چهره آزاد (ملقب به مادر سینمای ایران و ایفاگر نقش مادر در فیلم "مادر") و رسام عرب‌زاده (طراح ممتاز فرش‌های ایرانی) دفن شده‌اند یکی از ماندگارترین دیالوگ‌های فیلم "حاجی واشینگتن" نقش بسته: "آیینِ چراغ، خاموشی نیست"

@petitanalysis


#معرفى_فيلمساز

علی حاتمی (۲۳ مرداد ۱۳۲۳ تهران - ۱۴ آذر ۱۳۷۵ تهران) کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس و تهیه‌کننده سینما بود. حاتمی در جایی متولد شد شبیه همان جایی که رضا خوشنویس در هزاردستان به مفتش آدرس می‌دهد؛ خیابان شاهپور، خیابان مختاری، کوچهٔ اردیبهشت. او دانش‌آموخته ى دانشکده سینما و تئاتر دانشگاه هنر است. علی حاتمی حداقل ۱۵ فیلم بلند سینمایی و مجموعهٔ تلویزیونی ساخته‌است. او از فیلم‌سازان پیشروی نسلی به‌شمار می‌رود که پیشگامان فصل جدید سینمای ایران از اواخر دههٔ ۱۳۴۰ به بعد از میانش برخاسته، از جمله ناصر تقوایی و بهرام بیضایی و مسعود کیمیایی و فریدون گله و داریوش مهرجویی.
اولین اثر سینمایی حاتمی در سال ۱۳۴۸ با عنوان حسن کچل ساخته شد و آخرین فیلم نیمه‌تمامش با نام جهان پهلوان تختی که یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های سینمایی او بعد از مجموعهٔ هزاردستان بود، به علت مرگ ناشی از بیماری سرطان نافرجام ماند. پس از مرگش نیز دو فیلم مبتنی بر هزاردستان با تدوین واروژ کریم‌مسیحی (به نام‌های کمیتهٔ مجازات و تهران روزگار نو) ساخته شد.
درون مایه تمامی آثار حاتمی بر اساس ویژگی‌های قومی و انسان‌های رشد یافته در این باورها و اعتقادات، شکل گرفته‌است. شخصیت آثار او اغلب شبیه‌ترین افراد به خصلت و باورهای قومیت‌های ایرانی هستند. حاتمی که تقریباً تمامی آثارش را بر اساس فیلم نامه‌هایی از خودش ساخته در انتقال فضا، زمان و شرایط اجتماعی دوره تاریخی که در فیلمش به تصویر کشیده، بسیار موفق بوده‌است. دیالوگ‌های فیلم‌های او بسیار درخشان و قابل توجه هستند و در سینمای ایران اگر بی نظیر نباشند حتماً کم‌نظیر اند.

[ادامه در پست بعدى]

@petitanalysis


زادروزِ سلطانِ صاحبقرانِ سينماى معاصر است. بى شك زنده ياد على حاتمى و آثارش، سرمايه هاى ارزشمند تاريخ سينماى ايران هستند. هنرمندى كه ميتوان از هم سرزمينى با او به خود باليد.

@petitanalysis




#موسيقى_اقليت

بگريز دوست من، به تنهايى ات بگريز!!
تورا از بانگِ بزرگ مردان؛ كر، و از نيشِ خُردان، زخمگين ميبينم.
جنگل و خَرسنگ نيك ميدانند كه با تو چگونه خاموش بايد بود ...
ديگر بار چونان درختى باش كه دوست اش ميدارى؛ همان درختِ شاخه گسترى كه آرام و نيوشا بر دريا خميده است.
بگريز دوستِ من، به تنهايى ات بگريز!
بدان جا كه بادى تند و خنك، وزان است!

نيچه- چنين گفت زرتشت

@petitanalysis


#مقاله

مجری پوپولیست با لبخندی دلسوزانه و کت و شلواری براق به عنوان بازوی سیستم فقر سالار، در انتهای برنامه هدیه ای را به عده ای از کودکان زلزله زده ارزانی می دارد، در انتها، هنگامی که کودکان بی خبر از همه جا اشک میریزند فیلمبردار با افکت فيلمبردارى و دراماتیزه کردن صحنه، و همینطور با اجرای موسیقی ای مبتذل و رمانتیک که اصلا تماما بی ربط است به ماجرا، برنامه را به پایان می برد. تماشاگر می ماند و فکر تسخیر شده اش که: آه، چه افراد خیر خواه و نیکوکاری بودند که به این طفلکی ها کمک کردند.!!!
سیستم سرمایه‌سالار و کالا محور، از هیچ راهکاری برای تقلیل و منحرف کردن مسئله ی فقر دریغ نمی کند، تئوریسین ها و اتاق فکر این ماجرا به خوبی می دانند چه چیز و چه کس را در کجا به کار بگیرند تا اذهان را مسموم تر کنند.
پخش یک موسیقی بی ربط، تصویر برداری از گریه دقیقا همان شگرد های سانتی مانتال نشان دادن مسائل است، مخاطب عموما اصلا به راهکار فکر نمی کند بلکه پیشنهادات و تفکرش در حد دیوار مهربانی و خیریه و سایر اعمال فقرنوازانه می ماند.
ضرورت ندارد که به مجری مهربان و همچنین زرنگ این برنامه بپردازم،
چنانکه ماه پیش، خبر رانت خواری و وام های میلیاردی دو مجری معروف صدا و سیما که نام ايشان هم در صدر قرار داشت افشا شد.
( كه البته كما فى السابق در پشت قامتِ اسپانسرينگ، قضيه موجه جلوه كرد و ماست مالى شد.)
آدورنو( ت. آدورنو فیلسوف مارکسیست، عضو مکتب فرانکفورت) در جایی بیان کرد: هر گونه تمجید و ستایش با شکوه از ستمدیدگان چیزی جز همدستی با نظامی که آن ها را این شکل در آورده نیست.
خیریه و اعمال نیکوکارانه ى این چنینی خصوصا در چنین نظامی، تنها بر شیاد بودن چنین منجیان متقلبی دلالت دارند، تا زمانی که اكثريتِ مردم مسئله را به درستی نفهمیده باشند، مدام در سیکل پوچ و عبث خود می چرخند و توان ارائه هیچ راهکار درستی ندارند.
فقر از مهمترین و ساختاری ترین مسائل این دوره است و بیش از هر زمانی نیاز داریم تا از دید سطحی نگرانه دوری کنیم و عمیق فکر کنیم.
هیچ سیستمی توان فریب دادن و منحرف کردن تفکر عمیق را ندارد.

به قلم : آ.م

@petitanalysis


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
سناريوى فقر اينبار به سبك سانتى مانتال..!!

@petitanalysis

Показано 20 последних публикаций.

531

подписчиков
Статистика канала