مشکل سیل از کجاست؟✍ محمدرضا اشرف
با درود و شادباش نوروز،
بهار، سال نو و...، اینها واژههایی هستند که در هر چگونگیای زیبایند، آدم را به یاد روزهای خوش، سفرهای خوب، شادیهای بچهگانه، رنگینکمان، گل و هر چه زیباییست میاندازند، امسال بهاری داریم که به راستی بهارست، همراه با شادیهایش، همراه با باد و باران و شکوفهاش؛
سالها فریاد زدیم که کجاست این باران، چرا خشکسالی؟ ... بخشی از بزرگان فرمودند: آنسوی آبها به روشی دست یافتهاند که ابرهایمان را می دزدند، گاهی هم از پروژه دروغینی به نام هارپ گفتند، در همه این سالهای خشک گفتند گناه از منِ دستاندرکار، از من نماینده، از من مدیر نیست، من که جدای از این مردم و تافتهای جدابافتهام و ژنی پاک دارم، این خشکی و بی بارانی بهره گناه مردمی ست که از ما نیستند اینان گناهانی کرده اند که باعث خشکسالی شده و یا دست خارجی در کار بوده است ؟!
امسال اما باران آمد، آمد تا نبود چندساله اش را جبران کند، بارید و بارید تا جایی که در شمالِ این سرزمین زیبا که همیشه باران در راه هست و همراه مردم نازنینش زندگی میکند، دیگر راهی برای عبور آب نبود، شهر و روستا و خانه های مردم را آب فراگرفت، نمیدانم چند و چند میلیون و میلیارد خسارت؟! و چندین خسارت جانی، همچنین در شیراز و لرستان و کهکیلویه و ... همه ایران؛
اینبار چه کردند، چه کردیم و چه گفتیم؟! گفته های دست اندرکاران و فضای مجازی را نگاه کنید!!
بازهم سخن از بی گناهی ست، از ما بهتران چپ و راست از سیل زدگان بازدید میکنند!!
استاندار به جرم گرفتن مرخصی که شاید قانونی هم بوده برکنار میشود
می نویسند مدیران استان ممنوعالخروج شدند، دقت کنید! ممنوعالخروج، بجای اینکه بگویند همه در آمادهباش هستند، مرخصی ها لغو شد، میگویند ممنوع الخروج، گزاره ای سنگین که خوراک مورد علاقه رسانههای زرد است
به گفتههای این عزیران که نگاه میکنی، گویا قرار بوده دیواری از مدیران و دستاندرکاران در برابر سیل درست شود و مردم را نجات دهد؟!
هیچکس نمیگوید ما سالها در این مناطق باران کم و زیاد داشته ایم، این بار اولی نیست که باران شدید می بارد، پس عوامل بروز سیل امسال چه بودهاند؟
هیچکس نمیپرسد به فرض که همه مدیران از کوچک و بزرگ ایستاده در محل بودند، چه باید میکردند ...؟
هیچکس نمی.پرسد قانون محافظت از جنگلها چرا در مجلسی که امروز نمایندگانش برای شاید رای بیشتر طلبکار شدهاند تصویب و به دولت ابلاغ نگردید؟
کسی نمیگوید ساخت و ساز و دستاندازی به حریم رود و رودخانه و آبهای زیر زمینی چرا و چگونه انجام شده است؟
کسی از بودجه حفاظت از محیط زیست و حفاظت از این مردم (همیشه در خطر) پرسشی نمی کند و نمیگوید چرا به اندازه لازم نیست و آنچه هست با دید کارشناسی هزینه نمیشود؟!
هیچکس نمیپرسد این مسئولینی که گاه و بیگاه و هر روز با بالگرد و هواپیما و .... در منطقه خودنمایی میکنند چه تخصصی در مهار سیلاب، مدیریت بحران، امدادرسانی دارند؟ به چه کاری آمده اند؟
آیا امکاناتی که برای بازدید و حفاظت فلان مقام که ربطی هم به موضوع ندارد مصرف میشود، به مردم گرفتار داده شود، بهتر نیست؟
تا کی هیچگاه گناه به گردن دستاندرکاران نیست؟
گفتهاند هر مدیری سهلانگاری کرده باشد مجازات میشود!!
عجبا، جنگلدزدان و موانعتراشان برسر حفظ محیط زیست و جنگل چه؟
مجوزدهندگان برای ساخت خانه و ویلا و شهرک در مسیر رودخانهها چه؟
به همین نزدیک پایتخت و کنار گسل و رودخانه ها بنگرید، مشتی ست نمونه خروار !
باید بپذیریم تا زمانیکه باور در به کار گرفتن ویژهدان(متخصص) در هرکار نداریم، تا زمانیکه عوامل بروز هر حادثهای از ریشه بررسی نمیشود، تا زمانیکه هر رویدادی حتی فاجعهای مانند سیل شمال کشور، دستاویز بهرهبرداری تبلیغاتی فلان مدیر و فلان گروه و دار و دسته میشود و تا زمانیکه وکیل و وزیر و نماینده مقصر نیستند که دیگران مقصرند، آش همین آش است و کاسه همین کاسه!!
#قدری #بیاندیشیم!
👷
@RahSazTarh