سحآپ


Kanal geosi va tili: ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa: ko‘rsatilmagan


"کمپین مجازی آگاهی رسانی پیشگیری از سرطان و حمایت از بیماران سرطانی"
انجمن دانشجویان پزشکی دانشگاه تهران (ایمسا)
کمیته تخصصی سلامت عمومی (اسکوف)
اینستاگرام:
https://www.instagram.com/makeachange_201

Связанные каналы

Kanal geosi va tili
ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


👀
#سرطان_پوست چیست؟
پوست چندین لایه داره. سرطان پوست تو اپیدرم اتفاق میفته ( لایه ی خارجی) که از سلول های چند لایه ی سنگ فرشی، سلول های پایه ای (بازال) و ملانوسیت ها ( سلول های تولید کننده ی رنگدانه ی پوست) تشکیل شده است.
چندین نوع سرطان پوست وجود داره. سرطان در سلول های بازال و سنگفرشی را سرطان پوست #غیر_ملانوما و سرطان در ملانووسیت ها را #ملانوما گویند. 🔵سرطان غیر ملانوم معمولا کم خطر تره و به درمان جواب می ده. 🔴#ریسک_فاکتور این نوع سرطان بودن در معرض پرتو ی فرا بنفشه و استفاده از کرم ضد آفتاب می تواند از این سرطان پیشگیری کند🍀




#سرطان_کولورکتال؟🤔
🔍به سرطانی که تو #کولون یا #راست_روده اتفاق میفته سرطان کولورکتال میگن. کولون و راست روده بخشایی از روده ی بزرگن که بخش انتهایی لوله ی گوارش انسانو میسازه. کولون آب و مواد مغذی غذا رو جذب میکنه و مدفوع رو تو خودش نگه می داره. مدفوع قبل از خارج شدن از بدن وارد راست روده میشه!
🔎معمولا سرطانهای کولورکتال با یه #پولیپ یا برآمدگی تو دیواره ی روده شروع میشن که به مرور زمان #بدخیم شدن؛ پس برداشتن این پولیپ ها میتونه برای پیشگیری از سرطان موثر باشه. 🔴ریسک فاکتور های این سرطان هم به دو دسته ی قتبل تغییر و غیرقابل تغییر تقسیم میشن. بازم یادآوری کنیم که #سرطان #تک_عاملی نیست و عوامل مختلفی دست به دست هم میدن تا یه نفر به سرطان مبتلا شه.
👀#ریسک_فاکتورهای این سرطان شامل سن، سابقه ی خانوادگی، استفاده از مشروبات الکلی، استعمال دخانیات، دیابت نوع دو و چاقین.
🔵#فاکتور های #محافظت_کننده در برابر این سرطان هم شامل داشتن فعالیت فیزیکی مناسب، آسپرین ( که البته به علت خطر خونریزی داخلی برای پیشگیری از این سرطان تجویز نمی شود) و برداشتن پولیپ هاست😊 💡#غربالگری سرطان کولورکتال به ۴ روشه:
◇ سیگموئیدوسکوپی و کولونوسکوپی : دیدن داخل کولون
◇ کلونوسکوپی مجازی یا CTC : در این تست از تعدادی تصویر که با اشعه ی ایکس برداشته شده اند استفاده  می شود، این تصویر ها در کامپیوتر کنار هم گذاشته می شوند و میتوان با آن پولیپ های داخل روده را شناسایی کرد و دید.
◇ تست خون مخفی در مدفوغ : این تست وجود خون در مدفوع را نشان می دهد. ◇ تست DNA مدفوع: در این تست در مدفوع به دنبال DNA غیر طبیعی که میتواند نشانی از سرطان و یا خطر ابتلا به آن باشد می گردند. 📒از ۵۰ سالگی به بعد بهتره که هر ده سال یکبار کولونوسکوپی یا هر ۵ سال یکبار سی تی اسکن یا سیگموئیدوسکوپی انجام بشه.😊






🚨پروستات غده ای است در مردان که بخشی از مایع منی را ترشح می کند. محل قرار گیری این غده درست در زیر مثانه است و پیشابراه را در بر می گیرد.
🚨تقریبا تمامی سرطان های پروستات در سلول های ترشح کننده مایع یا مخاط اتفاق می افتند (آدنوکارسینوم). سرطان پروستات تقریبا "هیچ" علائم زود هنگامی ندارد. در مراحل پیشرفته این سرطان می تواند باعث تکرر ادرار و دفع کم تر ادرار در هر بار شوند اما این علائم می توانند با یک تومور "خوشخیم" هم ایجاد شوند.
🚨رشد تومور پروستات معمولا آهسته است و اکثر بیمارانی که سرطان پروستات دارند بیش از 65 سال سن دارند و سرطان پروستات عامل مرگ و میرشان نیست. تشخیص و درمان این سرطان قبل از ظاهر شدن علائم کمکی به عمر بیشتر نمی کند. پس برای این که آیا نیازی به غربال گری شما برای سرطان پروستات هست یا نه باید با پزشک خود مشورت کنید.




🤔لوسمی یا سرطان خون چیست؟ 💢لوسمی سرطان سلول های خونی است. بیشتر سلول های خونی در مغز استخوان ساخته می شوند. در لوسمی سلول های خونی نابالغ در خون زیاد می شوند . این سلول ها وظیفه ی خود را درست انجام نمی دهند و به علت سرعت تقسیم و بوجود آمدن سلول های سالم مغز استخوان را هم کنار می زنند. 💢انواع مختلفی از لوسمی بر اساس این که کدام سلول خونی سرطانی بشود وجود دارد. برای مثال لوسمی لنفوبلاستی نوعی سرطان خون است که در گلوبول های سفید اتفاق می افتند. معمولا سرطان خون در گلوبول های سفید اتفاق می فتند تا گلوبول های قرمز. 💢لوسمی در بزرگسالان بالای 55 سال و کودکان زیر 15 سال بیشتر اتفاق می افتد. 💢لوسمی می تواند حاد یا مزمن باشد. درنوع حاد سلول های سرطانی به سرعت رشد می کنند و سرعت رشد سرطان بالا است اما در نوع مزمن سرعت پیشرفت سرطان کم است. 💊درمان و پیش آگهی این سرطان ها بستگی به سلول در گیر و حاد یا مزمن بودن سرطان دارد.




📍شایع ترین انواع سرطان های کودکان : ⏺سرطان خون شامل بدخیمی یک یا چند نوع از سلول های خونی ⏺تومور های مغزی و سیستم عصبی مرکزی ⏺لنفوم که در بافت های لنفاوی رخ می دهد (که مسئولیت ایمنی را بر عهده دارند ) و خود دو نوع است.
⏺نوروبلاستوم که در سلول های جنینی که قرار است به نورون تبدیل شوند رخ می دهد و اغلب در کودکان شیرخواره و خردسال و به ندرت کودکان بالای ۱۰سال رخ می دهد. ⏺نوروبلاستوما: در چشم رخ می دهد وبه علت پرخونی شبکیه قرمز دیده می شود.
⏺سرطان استخوان 🍃علت سرطان ها اکثرا ناشناخته است اما حدود ۵ درصدشان به صورت ارثی و طی جهش های ژنتیکی رخ می دهد .




Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish




🔍
#ریه ها، یه جفت اندام مخروطی شکل هستن که تو قفسه ی سینه مون قرار دارن. این اندام ها تو نفس کشیدن اکسیژن رو وارد بدن و دی اکسید کربن رو از بدن خارج می کنند.
 دو نوع شایع #سرطان_ریه ، سرطان ریه با سلول های کوچک و سرطان ریه بدون سلول های کوچکه. این تقسیم بندی با توجه به مشاهده ی تومورها زیر میکروسکوپ انجام شده و سرطان ریه بدون سلول های کوچک شایع تره🤔
🔴#ریسک_فاکتور های سرطان ریه شامل #سیگار کشیدن و استعمال دخانیات، دود دست دوم ( دودی که فرد غیر سیگاری از سیگار بقیه افراد استنشاق می کنه)، سابقه ی خانوادگی، ایدز، در معرض آزبست بودن، در معرض گاز رادون بودن، آلودگی هوا، وجود آرسنیک در آب خوردن و قرار گرفتن در معرض تالکه.
🔵فاکتور های حفاظت کننده در برابر سرطان ریه هم ترک دخانیات و رژیم غذایی سالم هستن.
🍀برای #سرطان_ریه سه نوع #غربالگری وجود داره:
۱. عکس برداری با اشعه ی ایکس از قفسه ی سینه
۲. انجام سی تی اسکن : در این روش عکس برداری می توان ارگان های داخلی بدن را مشاهده کرد.
۳‌. سلول شناسی خلط سینه : در این روش نمونه از لحاظ وجود سلول سرطانی بررسی می شود. 🔎افرادی که سی پاکت بر سال سیگار می کشن و یا سابقه ی اون رو تو کمتر از 15 سال قبل دارن، بهتره تو سنین 55-74 #سالی_یکبار سی تی اسکن قفسه ی سینه انجام بدن😊
#سرطان
#سرطان_ريه




Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
غم اگر به کوه گویم بگریزد و بریزد
که دگر بدین گرانی نتوان کشید باری ..



پيشگيري اين واژه هميشه مهجور جامعه ما ميتونه مرهم خيلي از دردهاي مشتركمون باشه...اي كاش ميشد كه بشه

#تسليت😔🖤💔


#سرطان_مری
#علائم_اصلي


📚
#مری یه لوله ی عضلانیه که غذا رو از حلق به معده منتقل میکنه. تو شایع ترین نوع #سرطان_مری، سلولهای سرطانی ای که تو بافت مری به وجود می آن سلولهای بافت چند لایه ی پوشاننده ی سطح مری یا سلول های ترشح کننده ی مخاط اند.
💡متاسفانه سومین عامل مرگ و میر ناشی از سرطان در اثر سرطان مریه و تشخیص این سرطان هم مثل سرطان معده عمدتا تو مراحل پیشرفته س :(
🔴مهمترین کار برای #پیشگیری از سرطان مری دوری از ریسک فاکتورها یا انجام یه کار محافظتی دربرابر اوناست؛ ریسک فاکتورایی مثل سن بالا(کمتر از ۱۵ درصد سرطانهای مری در سن زیر ۵۵سال اتفاق میفته)، جنسیت(مردها بیشتر از زنان در خطرن)، چاقی، رژیم غذایی نامناسب، #رفلاکس_معده، استفاده از مشروبات #الکلی و #سیگار کشیدن.
🔵عوامل محافظت کننده ی این سرطان هم مثل مصرف داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی مثل آسپیرین( که البته به خاطر احتمال خونریزی توصیه نمیشه😉)، خوردن میوه و سبزی تازه، نگه داشتن وزن تو محدوده ی طبیعیش، جلوگیری از چاقی و اضافه وزن و درمان رفلاکسه😊
#سرطان
#سرطان_مري


#سرطان_مري


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
#سرطان_معده

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.

154

obunachilar
Kanal statistikasi