دغدغه‌های مسعود (پارودی/طنز)


Kanal geosi va tili: ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa: ko‘rsatilmagan


یادداشت‌های غیرواقعی روزانه رئیس دولت چهاردهم جمهوری اسلامی ایران با مسئولیت‌های محدود
پارودی
غیرواقعی و غیرقابل استناد
صرفا تمرین نویسندگی طنز

Связанные каналы

Kanal geosi va tili
ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


سه‌شنبه، ۴ دی

صبح با مدیران وزارت اطلاعات جلسه داشتم. اول کار که رفتم، دیدم صندلی من رو به دیوار است، گفتم آن بار که می‌خواستید چشم‌بند بزنیم، الان هم که این‌جور. خوبی این جلسه این بود که اصلا عکاسی نداشت، اما دوربین فیلم‌برداری هم فقط روی من بود، حتی خطیب [وزیر اطلاعات] را هم تصویربرداری نکردند. الان نمی‌دانم این بخش از خاطره من هم مشمول حفاظت اطلاعات می‌شود یا نه. بهتر است چیزی نگویم، شاید ناراحت شوند و استعلام من را هم منفی کنند. فقط یادآوری کردم که «الناس صنفان، إما اخ لک فی‌الدین و إما نظیر لک فی‌الخلق، يفرط منهم الزّلل و تعرض لهم العلل و يؤتى على أيديهم فی العمد و الخطإ، فأعطهم من عفوک و صفحک مثل الّذی تحبّ و ترضى أن يعطیک اللّه من عفوه» [مردم دو گروه‌اند، يا هم‌كيشان تو هستند يا همانندان تو در آفرينش. از آنها خطاها سر خواهد زد و علت‌هايى عارض‌شان خواهد شد و، به عمد يا خطا، لغزش‌هايى كنند، پس، از عفو و بخشايش خويش نصيب‌شان ده، همان گونه كه دوست دارى كه خداوند نيز از عفو و بخشايش خود تو را نصيب دهد.]

امروز را میزبان رهبران دینی و هم‌وطنان مسیحی بودیم، آقای علوی [دستیار در امور اقلیت‌های دینی رئیس‌جمهور] هماهنگ کرده بود. گفتم که صبح همکاران سابقت [در وزارت اطلاعات] را دیدم. فوری حرفم را قطع کرد و گفت زیادی اطلاعات دادم. گفتم که من که چیزی نگفتم. عصبانی شد و جواب داد که با این جمله آخر، افشای اطلاعات محرمانه‌ام دو برابر شد. خدا کند عضو [این] کانال نباشد وگرنه دق می‌کند. به نظرم وسواس گرفته است. برنامه به مناسبت ۴ دی، تولد عیسی مسیح بود که در تقویم چنین نوشته‌اند، اما در این سال‌ها به خاطر دوستی با نماینده ارامنه فهمیدم که ارمنیان خودمان این روز را تولد حضرت عیسی نمی‌دانند و ۶ ژانویه را تولد می‌دانند. بار اول که فهمیدم اینجوری است، گفتم پس شما هم نیاز به هفته وحدت دارید. [کشیش ارامنه] گفت حالا نه اینکه شما به وحدت بین شیعه و سنی رسیده‌اید. راست می‌گفت. از همان زمان بیشتر به وفاق فکر کردم. شب هم رفتم دیدار خانواده شهدای ارمنی تا نشان دهیم دفاع از کشور، همه را پای کار می‌آورد.

امروز بالاخره توانستیم یک کار انجام دهیم و یک قول را پیش ببریم. رفع فیلترینگ واتس‌اپ [Whatsapp] و گوگل‌پلی [Google Play] را تصویب کردیم. چند نفر هنوز مخالف بودند. گویا اینها در مورد وفاق توجیه نشده‌اند. اگر زمان جلسه صبح و عصر [شورای عالی فضای مجازی] برعکس بود، می‌گفتم که وزارتخانه، اطلاعات لازم را به این چند نفر نشان دهد. به ستار هاشمی [وزیر ارتباطات] گفتم این چند روز را استراحت کن. دوباره باید برویم [به جای دعوا] وفاق کنیم و چند تا پلتفرم دیگر را هم رفع فیلتر کنیم. فعلا داریم با Ctrl+Z پلتفرم‌ها را رفع فیلتر می‌کنیم. در جلسه اصرار نکردم که تلگرام را باز کنیم، چون گفتم شاید بگویند به خاطر اینکه خودم و یوسف [پزشکیان] کانال داریم، اصرار می‌کنم، وگرنه مشخص است که تلگرام بهتر از واتس‌اپ است.

امروز دلار تا نزدیک‌های ۸۰ هزار تومان بالا رفت، ولی خدا را شکر با خبر رفع فیلتر [واتس‌اپ و گوگل‌پلی] کمی پایین آمد. البته می‌دانم فردا [عبدالناصر] همتی [وزیر اقتصاد و دارایی] از من گله خواهد کرد که چرا حرف غیرعلمی زدم. به او جواب خواهم داد که با وفاق، دلار هم پایین می‌آید و صبر کند ببیند وقتی تلگرام و اینستاگرام و فیسبوک و یوتیوب را رفع فیلتر کردیم، دلار آزاد از دلار جهانگیری هم کمتر خواهد شد.

دارم می‌روم خراسان شمالی. هم در دسته استان‌های کمتر مورد توجه قرار گرفته [کمتر برخوردار] است، هم هوا دیگر آلوده نیست و می‌توانم نفسی تازه کنم. امروز هم نقشه را چند بار مرور کردم که بجنورد و بروجرد و بیرجند را اشتباه نکنم.

راستی چون مخاطبان کانال از مخاطبان صدا و سیما بیشتر است، خبر تعطیلی‌ها را برای محکم‌کاری اینجا هم اعلام می‌کنم. فردا تمام مقاطع تحصیلی تهران به جز دماوند و فیروزکوه غیرحضوری هستند. آخرش هم پایتخت را می‌بریم فیروزکوه.

@Masouds_Concern


دوشنبه، ۳ دی

حوصله بیرون رفتن [از پاستور] را نداشتم. خوشبختانه در هیچ بزرگداشت و همایشی برایم سخنرانی نگذاشته بودند. فقط یک برنامه بود که چون اسمش خیلی طولانی بود و موضوعش به دکتر [محمدرضا] عارف [معاون اول رئیس‌جمهور] بیشتر می‌خورد، با او جا عوض کردیم. اولش بچه‌های دفتر گفتند نمی‌شود [جا عوض کنید]. گفتم پروتکلش کو؟ چیزی پیدا نکردند. من هم دکتر [عارف] و تیمش را فرستادم افتتاح نمایشگاه بین‌المللی مخابرات، فناوری ‌اطلاعات و اقتصاد دیجیتال [تلکام ۱۴۰۳] و به جای او، خودم و تیمم با معاون نخست‌وزیر روسیه دیدار کردیم. این‌طوری خیلی هم بهتر شد. هر دو توانستیم حرف‌های کارشناسی‌تری بزنیم.

امروز تهران ششمین شهر آلوده جهان شد. چون وقت ندارم بیشتر از این دنبال شهر جایگزین برای پایتخت‌شدن بگردم، به خانم صادق [وزیر راه و شهرسازی] دستور دادم مسأله انتقال پایتخت را امکان‌سنجی کند. در جلسه تمرکززدایی از پایتخت هم مقرر کردم فعلا مانع توسعه بیشتر تهران شویم، چون تا همین‌جا هم توسعه نامتوازن، زندگی در این شهر را برای مردم خیلی سخت کرده.

دکتر [محمدجواد] ظریف [معاون راهبردی رئیس‌جمهور] پیشنهاد داده برای رسیدن به ثبات در منطقه «انجمن گفت‌وگوی کشورهای مسلمان غرب آسیا» تأسیس شود. با توجه به اتفاقات اخیر لازم است دست به چنین ابتکاراتی بزنیم. مخصوصا بعد از وقایع سوریه و این بلاتکلیفی که نمی‌دانیم این آقای احمد الشرع [همان جولانی سابق] بالاخره می‌خواهد شکل طالبان لباس بپوشد، یا شکل چه‌گوارا یا شکل اردوغان. آدم [از این همه تغییر طی مدت کوتاه] حیران می‌شود. البته بعضی وقت‌ها، اقتضای کار سیاسی است. خود من هم مجبورم گاهی به جای کاپشن کت‌وشلوار بپوشم. اما [هرچیزی] حدی دارد. خدا کمکم کند در ظاهر و باطن، تغییرم در همین حد بماند.

شنیدم موساد جزئیاتی از عملیات پیچیده‌اش درباره انفجار پیجرها و ترور تعداد زیادی از سران حزب‌الله لبنان گفته و توضیح داده که این عملیات را از ۱۰ سال قبل شروع کرده. مردم ما باید متوجه شوند که در برابر چنین دشمنی که این‌طور دقیق برای ترورهایش برنامه‌ریزی می‌کند، شعار دادن و اقدامات هیجانی جواب نمی‌دهد و باید با صبر و سیاست و تدبیر همه‌جانبه جلو رفت. آنها برای ده سال بعدشان برنامه دقیق می‌ریزند و ما برای ده سال بعدمان فقط رویا در سر داریم.

امروز خانم ژاله علو مرحوم شد. یاد بازی ایشان در سریال روزی‌روزگاری در نقش خاله لیلا افتادم. دلم گرفت. خیلی سریال قشنگی بود. با خودم گفتم چرا هیچ خبری از کارگردان آن سریال [امرالله احمدجو] نیست و چرا دیگر کسی از ظرفیت‌های او در تلویزیون استفاده نمی‌کند؟ گمانم دنیای هنر هم تاحدی مثل دنیای سیاست است. آدم‌ها واردش می‌شوند. مشهور می‌شوند. اگر بخت یارشان باشد محبوب هم می‌شوند، بعد طوری می‌روند کنار که انگار هیچ‌وقت نبوده‌اند. به قول محمود درویش «تنسی کأنک لم تکن»

قرار است ظرف یکی دو روز آینده تلگرام رفع فیلتر شود. إن‌شاء‌الله که این خبر مثل استعفای من شایعه نیست و علی‌رغم موانع اتفاق می‌افتد. [فیلترینگ] کار ما که نبوده. با این حال برای رفعش داریم تلاش می‌کنیم. از همه بیشتر ستار [هاشمی، وزیر ارتباطات]. اما امروز یک روزنامه‌‌ای که نمی‌خواهم به اسمش اشاره کنم در صفحه اولش درباره ستار نوشته بود وزیر ناکارآمد. حرف‌های دیگری هم راجع به برکناری‌اش نوشته بود. طوری حرف می‌زنند انگار در این مملکت زندگی نمی‌کنند. چه بگویم؟ امیدوارم آقای منتجبی [سردبیر آن روزنامه] شاد و پیروز باشد. بهزاد اکبری [مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت] هم خوب جواب [علی‌اصغر] شفیعیان [مدیر مسئول انصاف‌نیوز] را داد و گفت زیرساخت‌های ارتباطی کشور آمادگی لازم برای رفع فیلترینگ [چه تدریجی و چه دفعی] را دارند.

@Masouds_Concerns

25k 1 354 812

یک‌شنبه، ۲ دی

امروز، میلاد حضرت زهرا (س) [و روز مادر و روز زن] بود. صبح باید می‌رفتم مراسم تجلیل از مقام زن. از خانه که می‌خواستم بیرون بیایم، خیلی یاد همسر مرحومم افتادم. می‌ترسیدم امروز هم موقع سخنرانی، یاد ایشان باعث گریه [و قطع سخنرانی] شود. سعی کردم روی خودم مسلط باشم که مراسم به هم نخورد. خانم‌های [هیأت] دولت هم حضور داشتند. زهرا [پزشکیان] هم کنارم نشسته بود. یک دانشجوی دختر [سها قمریان] سخنرانی خوبی کرد. خیلی هم برایش دست زدند. درباره رفتار نامناسب نیروهای حراست [دانشگاه‌ها] با دانشجوهای دختر، در کنار گشت ارشاد و … و تبعیض‌هایی که علیه خانم‌ها در دانشگاه‌ها و آموزش عالی وجود دارد، صحبت کرد. روان و متین حرف می‌زد. متن خوبی هم نوشته بود. بقیه هم خوب حرف زدند. واقعا کلی سخنگوی دولت بالقوه در سالن حضور داشت. به من هم انتقاد کرد که چرا به‌جای توجه به ساختارها و قوانینی که باعث مهاجرت بچه‌ها می‌شود، آنها را مقصر می‌دانم که [از کشور] می‌روند. راست می‌گوید. البته منظور من هم این است که باید بمانند [و با همین ساختارها و قوانین تبعیض‌آمیز] بجنگند. کسی غیر از آنها نمی‌تواند اوضاع را بهتر کند. آخرش هم به کلامی از مولا (ع) اشاره کرد که روز [انتقام] مظلوم از [روز] ستم ظالم سخت‌تر است.

در صحبت‌هایم گفتم شاخص ما باید حق و عدالت باشد. باید حق را بپذیریم. اگر هم نسل جدید حق می‌گوید، باید خودمان را با آن تطبیق دهیم. حق همه را به رسمیت بشناسیم و با همه، فارغ از جنسیت و نژاد و … با حق و انصاف برخورد کنیم. این‌قدر از حق گفتم که بعد از سخنرانی یاد کلام پیامبر (ص) افتادم که «الحق مع علی و علی مع الحق». به راستی که مولای ما مظهر حق و حقیقت بوده است.

عکسم با پسر المپیادی [که همدیگر را در آغوش گرفته‌ایم] خیلی در فضای مجازی دیده شده است. خودش هم گویا در صفحه مجازی‌اش درباره آن نوشته است. بچه‌های هلدینگ رسانه‌ای خبر دادند. دوست داشتم صفحه‌اش را ببینم و با دغدغه‌هایش [بدون واسطه] آشنا شوم. اما بچه‌های هلدینگ [رسانه‌ای] گفتند شاید در صفحه‌اش معذب شود و چیزی باشد که نخواهد شما ببینید. منطقی می‌گفتند. احتمالا در صفحه‌اش دیگر [مثل مراسم دیروز] کت و شلوار نپوشیده است.

آقای [ابوالحسن] فیروزآبادی [دبیر سابق شورای عالی فضای مجازی] دیشب در تلویزیون [برنامه شیوه شبکه ۴] علیه فیلترینگ صحبت کرده است. آدم می‌ماند پس چه کسی این همه فیلترینگ [را اعمال] کرده است؟ همه که مخالف‌اند. آقای [سعیدرضا] عاملی [دبیر سابق شورای عالی انقلاب فرهنگی و عضو شورای عالی فضای مجازی] هم در این برنامه گفته تکلیف فیلترینگ این هفته در شورا [عالی فضای مجازی] مشخص خواهد شد. در شورا که حرف دیگر می‌زنند، حالا جلوی دوربین این‌طور می‌گویند. ببینیم و تعریف کنیم. ما که موضع‌مان مشخص است، ولی انصافا دست‌مان کوتاه است. قولش را داده بودیم و پایش ایستاده‌ایم. می‌مانیم و تلاش می‌کنیم.

خبر کور شدن ۹ نفر [بعد از عمل جراحی] در بیمارستان نگاه خیلی غصه‌دارم کرد. مردم با کلی امید می‌آیند بیمارستان. نمی‌شود که این‌قدر راحت اشتباه [پزشکی] رخ دهد. باید مسئله را بیشتر بررسی کنم.

آمریکایی‌ها هم حرف از مذاکره می‌زنند. [جک] سالیوان [مشاور امنیت ملی دولت بایدن] گفته ترامپ برای توافق با ایران فرصت خوبی دارد. لابد منظورش این است که ایران ضعیف شده و آمریکا می‌تواند امتیاز بیشتری بگیرد. [در مذاکرات] کار سختی در پیش داریم. این آمریکایی‌ها خیلی اهل سیاست هستند. البته آن سیاستی که ما قبول نداریم. آدم باید House of Cards را ببیند که یک مقدار از کارشان سر در بیاورد. ان شاء الله که در عمل پوشالی بودن خانه و سیاست‌شان را ببینیم.

@Masouds_Concerns


شنبه، ۱ دی

خدا را شکر امروز همه جا دایر بود و مردم بچه‌هایشان را به مدرسه فرستادند. البته تا ترافیک ۷ صبح را ندیدم خیالم راحت نشد. خدا را شکر توانیر هم امروز روی برنامه برق مردم را قطع و وصل کرد و اتفاق خاصی هم به ما گزارش نشد. فقط یک بیلبورد تبلیغاتی در بالای شهر [میدان قدس] آتش گرفت که گفتند به خاطر قطع و وصل برق بود ولی هنوز اثبات نشده است. یک سری از مردم هم در فضای مجازی شلوغ کردند که نه تنها دولت برق را قطع می‌کند، بلکه آب را هم قطع می‌کند. متأسفانه برخی مردم نمی‌دانند که آب با پمپ بالا می‌رود و پمپ هم با برق کار می‌کند. باید بیشتر اطلاع‌رسانی می‌کردیم.

امروز یک اتوبوس در پل‌دختر به دره افتاد و ۹ نفر جان باختند. بینشان سرباز هم بود. تعداد سربازی که خارج از میدان رزم از دست می‌دهیم خیلی زیاد شده است. در برابر دشمن فرضی هم تلفات می‌دهیم. باید با آقا[ی خامنه‌ای] درباره سربازی صحبت کنم تا این‌قدر سرباز وظیفه نداشته باشیم. شنیده‌ام که آموزش خاصی هم نمی‌بینند. البته در این حادثه اگر آموزش دیده هم بودند کاری از دستشان برنمی‌آمد. به [خانم] صادق [وزیر راه و شهرسازی] گفتم حالا که جاده مناسب نداریم، لااقل با وزارت نیرو هماهنگ باشد که برق جاده‌ها قطع نشود که صادق گفت بیشتر جاده‌ها چراغ و روشنایی ندارند.

امروز هوا ابری بود ولی [باران] نبارید. باد خاصی هم نیامد. خبردار شدم استاد [محمد علی] موحد به دلیل التهاب ریه ناشی از آلودگی هوا راهی بیمارستان شده است. هر روز که شاخص آلودگی هوا را بالای ۱۵۰ می‌بینم، نقشه کشور را باز می‌کنم تا دنبال شهری مناسب برای جابه‌جایی پایتخت بگردم.

اوقات یوسف [پزشکیان، پسر رئیس جمهور] تلخ بود. دلیلش را پرسیدم. گفت یکی از استانداران زنگ زده است تا برای [پست گرفتن] یک نفر سفارش کند. گفتم کدام استان بود؟ نگفت. گفتم روی نقشه نشان بده. [نشان] نداد. گفتم حرف اولش را بگو. گفت قبلاً که پسر رئیس جمهور نبود خوشحال‌تر بود.

امروز یک گزارش خارجی [از Forbes] بیرون آمد که می‌گفت ۲۰هزار نفر در ایران دارند از اینترنت ایلان ماسک [استارلینک] استفاده می‌کنند و خیلی هم پول می‌دهند. دوباره از [ستار] هاشمی [وزیر ارتباطات] پیگیر موضوع [رفع] فیلترینگ شدم و گفت که خیلی پیشرفت کرده و در مراحل نهایی‌ست. با اینکه [از لحاظ ساختاری] به ما ربطی ندارد، ولی مردم انتظار دارند ما فیلترینگ را رفع کنیم. می‌ترسم آن‌قدر معطل کنیم که قیمت اینترنت ماسک پایین بیاید و ۲۰‌هزار نفر بشود ۲۰ میلیون نفر. هم سرعتش خوب است، هم فیلتر نیست، هم تحریم نیست.

صبح، باز با مدال‌آوران جهانی در سالن اجلاس سران دیدار داشتم اما این‌بار نه در ورزش، که در المپیاد علمی [دانش آموزی]. من با کاپشن رفته بودم ولی حتی دانش آموزان هم کت و شلوار پوشیده بودند. تمام مدت که برایشان صحبت می‌کردم داشتم به این فکر می‌کردم که ۱۰ سال دیگر چند نفر از این بچه‌ها در مملکت خواهند بود؟ این همه درباره ناترازی انرژی و آب و غیره صحبت کردیم، ولی ناترازی نیروی انسانی را فراموش کردیم. یارانه بنزین را همه بلدند حساب کنند ولی یارانه‌ای [و سرمایه‌گذاری‌ای] را که مملکت برای [پرورش] هر کدام از این بچه‌ها هزینه کرده است، در هیچ حساب و کتابی نمی‌آوریم. کاش این بچه‌ها می‌ماندند و یک سری از ما مسئولین که فقط بلدیم دعا کنیم می‌رفتیم.

@Masouds_Concerns

30k 0 295 1.1k

جمعه، ۳۰ آذر

نصف شب، ساعت ۳ صبح [از سفر مصر] رسیدیم تهران. حالا ما خودمان می‌خواستیم زودتر برگردیم ایران و به کارهایمان برسیم، اما این مصری‌ها هم یک تعارف نکردند که شب را بمانیم. در راه برگشت، چند تلاوت از قرای مصری را گوش کردم. واقعا چقدر این کشور قاری درجه‌یک داشته. ای کاش فرصت می‌شد در یکی از مجالس تلاوت [قرآن] مصر شرکت می‌کردم. تعریفش را زیاد شنیده‌ام. ان شاء الله که از این به بعد راه مصر باز می‌شود و زیاد می‌رویم و می‌آییم.

از [فرودگاه] مهرآباد که رسیدم خانه، کمی خوابیدم. سفر سریع‌السیری رفته بودیم و واقعا خستگی‌اش به تن‌مان ماند. امیدوارم فایده‌اش به مردم برسد. از خواب که بیدار شدم، از بچه‌های هلدینگ [رسانه‌ای] پرسیدم بازتاب سفر [مصر] چطور بوده است؟ گفتند به عکس من در مقابل اردوغان زیاد پرداخته‌اند. گفتم شما [در واکنش به آن] چه کردید؟ گفتند سعی کردیم عکس‌های دیگری منتشر کنیم که نشان می‌دهند اردوغان به شما احترام می‌گذارد. خندیدم. گفتم اوضاع مملکت کلا ناتراز است، دعوای ما سر این عکس و آن عکس شده. سیاست‌مان عکسی است. همین است که هرچه هم می‌خواهیم پیاده کنیم، نتیجه عکس می‌دهد.

بعدازظهر خبردار شدم پیرمرد ۱۲۰ساله خوزستانی که روی دوش پسرش به صندوق رأی [انتخابات ریاست‌جمهوری] رفته و فیلمش خیلی پخش شده بود، دار فانی را وداع گفته است. خیلی غصه‌ام شد. در آن سن و سال، پیرمرد امیدش آبادی و آزادی ایران بود. خدایش رحمت کناد. به هلدینگ [رسانه‌ای] سپردم تسلیت بگویند و به خانواده‌اش هم تسلیت بگویند. ای کاش فرصت دست می‌داد می‌توانستم در مراسم [ختم و …] او شرکت کنم.

شب استانداری تهران خبر داده که فردا تهران تعطیل نیست. یک زمانی، تعطیل شدن [شهر و کشور] خبر به حساب می‌آمد، حالا برعکس شده است. ببینیم این هفته را با سرما و آلودگی و کمبود گاز و برق و قیمت دلار و … چه خواهیم کرد. پیش خانواده بودم که گفتم فال شب چله را هم بگیرم. البته تصمیم گرفتم دیگر بلند نخوانم [فالم را]. دفعه قبلی [موقع ورود به پاستور] یک تفأل زدیم به قرآن و آیه‌اش را خواندیم، بعدش هر اتفاقی افتاد به آن نسبت دادند. گفتم با حافظ یک شوخی هم بکنم و بداهه این شعر به ذهنم رسید:

با خوف و رجا گویم، آن چیز که می‌دانم
چون «خواجه» نظر دارد بر دغدغه مسعود

@Masouds_Concerns


پنج‌شنبه، ۲۹ آذر

صبح خبر آمد که رژیم [غاصب صهیونیستی] در یک حمله هوایی به یمن، بنادر و زیرساخت‌های انرژی در صنعا را مورد هدف قرار داده. شب گفتند برادران [و خواهران] یمنی دو تا موشک به اسرائیل شلیک کرده‌اند که یکی از آنها بر خاک نشسته است. این یمنی‌ها واقعا مردمانی هستند که بر اساس اعتقاد کار می‌کنند.

اولین برنامه امروزم دیدار با آقای «ایساکا عبدالقادر امام» دبیرکل سازمان دی‌هشت [گروه هشت کشور اسلامی در حال توسعه] بود. به او پیشنهاد دادم برای سرمایه‌گذاری مشترک اعضا، یک صندوق توسعه ایجاد کنیم و گفتم جمهوری اسلامی ایران برای تشکیل چنین صندوقی آماده است. حالا نمی‌دانم [با این شرایط تحریمی که در آن قرار داریم] چقدر آماده‌ایم، اما قبل از جلسه نظر کارشناسی عبدالناصر [همتی، وزیر اقتصاد] را پرسیده بودم. موافق بود که [لااقل] مطرح شود.

بعد از آن رفتیم داخل اجلاس برای سخنرانی‌. روان‌خوانی‌ام خیلی بهتر شده. متن هم انصافا متن خوبی بود. بعد از نماز صبح خیلی بالا و پایینش کردیم تا نهایتا هم به تأیید خودم برسد، هم [سید] عباس [عراقچی، وزیر امور خارجه] از سبک و سنگین کردنش دست بردارد. اگر به جای بحث کردن با من و بقیه تیم کمی بیشتر استراحت کرده بود، وقت سخنرانی‌ام نمی‌رفت توی چرت. اما رفت؛ آن هم درست وقتی که داشتم راجع به جوانان و اقتصاد دانش‌بنیان و حرکت در مسیر توسعه صحبت می‌کردم. در ادامه سخنرانی از آنجا که به نظرم آمده پیشنهاد دادن در مجموع خوب است و باید بیشتر کارشناسی‌اش کنیم، پیشنهاد دادم که در تهران میزبان کمیته ارتباطات و فناوری اطلاعات باشیم. بعد هم با خودم فکر کردم حالا که این حرف را زده‌ام، با توجه به اینکه محدودیت دسترسی‌ها و وضع سرعت [اینترنت] زیبنده ما برای میزبانی نیست، باید دسترسی به اینترنت را هرچه زودتر و قبل از میزبانی هموارتر کنیم. شخصا با تبعیض در این زمینه موافق نیستم که به مهمان خارجی اینترنت بدون فیلتر بدهیم. البته در بقیه زمینه‌ها [مگر «تبعیض مثبت» در موارد لازم] هم با تبعیض مخالفم.

در نشست بررسی اوضاع غزه و لبنان هم شرکت کردم. امروز دغدغه جهان اسلام به سرنوشت این دو جنگ گره خورده است. پیشنهادهایم برای توقف جنگ در غزه و کمک‌رسانی به مردم این منطقه بعد از پایان جنگ را هم مطرح کردم. با رئیس‌جمهور مصر [عبدالفتاح السیسی] در مورد گسترش روابط صحبت کردیم. ممکن است مسأله تأسیس سفارت را در کوتاه‌مدت هم حل کنیم. در دیدار با اردوغان [رئیس‌جمهور ترکیه] درباره وضعیت سوریه صحبت شد. با شهباز شریف [نخست‌وزیر پاکستان]‌ هم در مورد پول واحد و مشترک میان کشورهای مسلمان حرف زدیم. اگر وضع‌مان اینجوری نبود و عین دهه هفتاد همه در حال رشد و توسعه بودیم، با این حجم جمعیت، سهم بیشتری در اقتصاد جهانی داشتیم.

سفر خیلی فشرده‌ای بود. کمی خسته شدیم. اهرام که هیچ، حتی چشم‌مان به رود نیل هم نیفتاد. در تاریکی رسیدیم قاهره. در تاریکی هم برگشتیم. همه [مسئولان و غیرمسئولان] در هواپیما خواب بودند [جز من که داشتم می‌نوشتم]. به جای آن که ما مسافرها دچار جت‌لگ بشویم، بچه‌های داخل تهران مبتلا شدند و پیام یلدا را که باید فردا صبح منتشر می‌کردند، همین امروز منتشر کردند. عیبی هم ندارد. پیشاپیش تبریک گفته‌ام. یکبار دیگر هم [پیشاپیش] می‌گویم شب چله مبارک باشد.

@Masouds_Concerns


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
چهارشنبه، ۲۸ آذر

اعضای حقیقی هیأت امنای کتابخانه‌های عمومی کشور را منصوب کردم که یک وقت خدای نکرده روز و هفته‌ای را بی‌انتصاب نگذرانده باشیم. بابت درگذشت حاج علاء [الدین میرمحمدصادقی] هم پیام تسلیت دادم؛ از حامیان مالی انقلاب اسلامی و بانی اولین صندوق قرض‌الحسنه در کشور بود. خدا رحمتش کند.

در جلسه [هیأت] دولت بحث سواحل مکران را پیش کشیدم و گفتم ما هنوز یک طرح کلان برای توسعه این منطقه مهم نداریم. خبر دادم که هماهنگ شده از مشاوران تراز اول بین‌المللی برای تهیه چنین طرحی بهره ببریم. این‌طوری کار را کسانی انجام می‌دهند که بی‌طرف‌اند و دنبال نقشه‌های فردی و جناحی خودشان در مکران نیستند. البته که باید منتظر حملات منتقدین [پیرامون استفاده از کارشناسان بین‌المللی] باشیم. شاید نیاز باشد قبل از هرچیز منتقد تراز اول بین‌المللی بیاوریم، شاید سطح نقدها بهبود پیدا کرد.

امروز، روز گریه هم بود. دکتر [محمدرضا] عارف [معاون اول رئیس‌جمهور] از شدت ناراحتی [ناشی از اوضاع کشور] به این نتیجه رسیده که: «راهی جز گریه کردن به حال منابع طبیعی و آینده کشورمان نداریم». من هم وسط همایش «خانواده، آینده، پیوندهای پایدار» گریه‌ام گرفت و برنامه را به هم ریختم. قرار بود سخنرانی کنم، قبل از آن دبیر همایش خانم [زهرا سادات] مشیر همسر آقا [محمد] باقر [قالیباف] یک قاب به من هدیه داد و بعد هم عکس خانوادگى مرا در ابعاد بزرگ انداختند روی پرده سالن. چشمم كه به تصوير همسر مرحومم افتاد، یک‌هو دلتنگی سی‌ساله‌ام بیرون زد. هرکار کردم نشد حرف بزنم. گفتم حرف زدن سخت است. حاضران صلوات فرستادند. آب خوردم. حتی دو جمله اول را هم گفتم. اما نشد. بغضم داشت می‌زد بیرون و چون می‌خواستم کم نیاورم گفتم «همینه که هست، ببخشید» و آمدم پایین، اما گریه امانم نداد. خانم مشیر یک طرف گریه می‌کرد. خانم بهروز آذر [معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهور] یک طرف دیگر. زود زدم بیرون از برنامه. عصری از خانم بهروز آذر شنیدم برنامه خوبی بوده و با گریه من خیلی‌ها گریه‌شان گرفته. در اختتامیه‌ هم آقا باقر به عوض من خیلی سخنرانی خوبی انجام داده است. بعضی‌ها هم گفته بودند گریه من بهترین سخنرانی درباره خانواده بوده.

دم غروب راهی قاهره شدم. برای نشست دی هشت است. خواستم به شوخی بگویم نشست را ده روزی دیرتر برگزار می‌کردند که در هشت دی باشد، اما گفتم دوباره این رسانه‌های منتقد‌ حرفم را جدی می‌گیرند و بحث پیش می‌آید. رسانه درست‌وحسابی هم شاید خوب باشد چندتایی از خارج بیاوریم. امیدوارم این سفر بتواند روی اتحاد کشورهای مسلمان تأثیر مثبتی بگذارد و روابط با مصر را هم بهبود ببخشد. برای خدا سخت نیست. شاید دور نباشد که مصری‌ها بیایند ایران تخت جمشید و نقش رستم ببینند. ایرانی‌ها هم بروند اهرام را ببینند. گمانم بابت گریه امروز تیم همراه ترجیح داده‌اند مرا به حال خودم بگذارند. همین شد که توانستم بیشتر یادداشت امشب را توی هواپیما بنویسم. این چند خط آخر را هم گذاشتم برای قبل از خواب. فعلا که رسیده‌ایم قاهره. برخوردها خیلی صمیمانه است. اما لهجه عجیبی دارند. عربی‌‌ مصری‌ها کاملا با عراقی‌ها فرق دارد. تقریبا یک‌کلمه‌اش را هم نمی‌فهمم.

این را هم بگویم که نماند توی دلم. امروز قبل از ورود به سالن اجلاس خانواده، یکی از بچه‌های تشریفات پک همایش را تعارفم کرد. گرفتم و نگاه کردم و لبخند زدم و همین‌طور که می‌رفتم، کیف را به عقب پرت کردم. قصدم بى احترامى نبود، اما حركتم اصلا قشنگ نبود. يادم باشد بعد از سفر مصر به سيد مهدى [طباطبايى] بگويم اين پسر را پيدا كند و زنگ بزند و دلجويى كند.

@Masouds_Concerns


سه‌شنبه، ۲۷ آذر

صبح، رفتیم سالن اجلاس سران، اختتامیه [همایش جشنواره بین‌المللی] فارابی. اساتید علوم انسانی واقعا مظلوم هستند، کلی درس می‌خوانند و متخصص می‌شوند، بعد معلوم نیست بعضی‌ها با چه سوادی، می‌آیند و جایگاه تخصصی آنها را می‌گیرند. اگر بتوانیم شأن این علوم را احیا کنیم، راضی هستم. فعلا که با انتخاب وزیر علوم حقوق‌دان تلاش کردیم اهمیت این رشته‌ها را نشان دهیم.

این چند روز زیاد اجلاس بودیم. دیروز و امروز رفتیم [سالن] اجلاس سران، فردا هم می‌رویم [سالن] صداوسیما. بچه‌های دفتر روی جابه‌جایی به دفتر سعدآباد اصرار دارند، بهانه‌شان هم نزدیکی به این سالن‌ها است، اما من به خاطر اینکه فکر می‌کنم فرار از آلودگی هوا [موجود در مرکز شهر] است، مخالفم. هرچند من نظرم این است که وقتی پایتخت را [از تهران] جابه‌جا کردیم، دفتر رئیس‌جمهور و سالن اجلاس را کنار هم بسازند. این مدت که سالن [اجلاس سران] رفتم، خیلی دلم می‌خواست که میزبانی اجلاس بین‌المللی بزرگی را همین‌جا بگیریم. خودم دوست دارم اجلاس سران منطقه باشد که با هم توافق کنیم مرزها برای ویزا را کم‌رنگ کنیم و عین اروپا، مسافرت و رفت‌وآمد را گسترش دهیم. برای این کار باید کارهای بزرگی بکنیم، فعلا عازم مصر هستیم. به جعفر [قائم‌پناه، معاون اجرایی رئیس‌جمهور] گفتم که یک جلد کتاب «پدر، مادر، ما متهم هستیم» تهیه کند که اگر نزدیک اهرام رفتیم، به یاد دکتر شریعتی بخوانیم.

عصر، جلسه [شورای عالی] انقلاب فرهنگی بود، در مورد افزایش ظرفیت پزشکی، تصمیم گرفته شد که افزایش ظرفیت سالانه متوقف شود. مسأله کیفیت دانشگاه‌های علوم پزشکی را داریم.

امروز بچه‌ها خبر دادند که آقای کروبی با آقای ناطق نوری دیدار داشته و به نوعی، محدودیت حصر کمتر شده است. خوشحال شدم این دو رئیس سابق مجلس که [از] دو جناح مختلف بودند، همدیگر را دیدند، همین آدم‌ها می‌توانند چهره‌های وفاق باشند.

حسین افشین [معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور] با شریعتمداری [مدیرعامل] هلدینگ خلیج فارس امروز جلسه داشته است. بعد در مورد هوش مصنوعی گفته که به درد پتروشیمی می‌خورد. بعدش که افشین را دیدم، بحث درباره هلدینگ پیش آمد. گفت چرا هلدینگ انرژی باید تیم فوتبال داشته باشد؟ دیدم راست می‌گوید. ذهن ما درگیر این چیزها شده، گفتم حالا که داریم، باید چه کنیم؟ گفت حق پخش را پیگیری کنید، هیئت مدیره درستی هم انتخاب کنید که خودش حاشیه‌ساز نباشد.

امشب، استرس سفر به مصر را دارم. بعد از لغو سفر عربستان فکر می‌کردم که شاید من هم ممنوع‌الخروج شده‌ام. تا فردا چه پیش آید.

@Masouds_concerns

33k 0 230 674

Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
دوشنبه، ۲۶ آذر

تا اینجا، در راه‌اندازی کمپین و گفتمان موفق عمل کرده‌ام. انصافا این قضیه پویش [دو درجه کمتر] هم مثل آن دو تا دارد جواب می‌دهد. استانداران، ورزشکاران و هنرمندان یکی‌یکی دارند [به پویش] می‌پیوندند. حتی شهردار تهران [علیرضا زاکانی] هم تصمیم گرفت اختلافات دوران کمپین [انتخابات] را [لااقل برای مدتی] فراموش کند و بر اساس گفتمان [وفاق]، به پویش بپیوندد. فقط نمی‌دانم چرا اعضای هیأت دولت و وزرا در تاریکی می‌پیوندند؟ لااقل توی نور روز حرف بزنند که مردم بتوانند چهره‌هایشان را تشخیص بدهند و این پیوستن‌ها فایده‌ای داشته باشد. اینها را الیاس [حضرتی، رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت] باید مدیریت کند. اما نمی‌دانم به جای مدیریت این کارها چه کار می‌کند که این کارها را مدیریت نمی‌کند.

صبح رفتم آیین تجلیل از قهرمانان و مدال‌آوران المپیک و پارالمپیک [پاریس]. برنامه در سالن اجلاس [سران] بود. موقع ورودم، ضرب‌ زورخانه‌ای زدند. فضای حماسی خوبی دست داد. عصری که فیلمش درآمد، دیدم [راه‌ رفتنم] کاملا روی ریتم بوده. البته همیشه [ورزشکاری و] روی ریتم است. در صحبت‌هایم با ورزشکاران گفتم که مانعی برای حل مشکلات کشور وجود ندارد، یا راهی پیدا می‌کنیم یا راهی می‌سازیم. حرف‌هایم طوری بود که چند نفر از ورزشکاران حاضر در سالن همان‌جا به پویش [دو درجه کمتر] ملحق شدند. در حاشیه برنامه بابت شرایط پیش آمده از مردم عذرخواهی کردم. امیدوارم سال بعد [اگر عمری باقی بود] اوضاع‌مان بهتر باشد.

فردا هم تعطیل اعلام شد. چاره‌ای نیست. تعطیلی‌ها را داریم قطره‌چکانی اعلام می‌کنیم که مردم [ضمن عذرخواهی از آنها] فاز مسافرت برندارند و اوضاع از این که هست بدتر نشود.

قیمت دلار اگر تا دیروز مویرگی بالا می‌رفت، حالا دیگر شاهرگی رو به بالا حرکت می‌کند. از این طرف در بازار ما دلار اوج می‌گیرد، از آن طرف در شهرهای سوریه دارد پایین می‌آید. این تحریم‌ها واقعا به [اقتصاد] ما فشار آورده‌اند. دور زدن‌شان هم دیگر جواب نمی‌دهد. اگر هم بدهد برای دورزنندگان تحریم‌ها و مخالفان برجام جواب می‌دهد، نه برای مردم معمولی که هزار گرفتاری دارند [و من واقعا از آنها عذرخواهی می‌کنم].

با سرلشکر [محمد] باقری [رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران] و جمعی از مدیران مربوطه، جلسه تأمین مسکن نیروهای مسلح تشکیل شد. جلسه مفید و مختصری بود. در حاشیه جلسه راجع به مسائل مختلف و مهم دیگری هم حرف زدیم که قرار است بین خودمان بماند. از ایشان دعوت کردم به پویش [دو درجه کمتر] بپیوندد، اما جواب مشخصی نداد. شاید طبق پروتکل‌های نظامی نتواند.

آخر شب رفتم قدمی توی محوطه [پاستور] بزنم و ببینم دستورالعملم مبنی بر صرفه‌جویی در مصرف برق و گاز رعایت می‌شود یا نه. دیدم الحمدلله همه‌جا غرق در تاریکی است؛ از دفتر خودم گرفته تا دفتر دکتر [محمدرضا] عارف و ساختمان نهاد [ریاست جمهوری] همه جا خاموشی حاکم بود. واقعا صحنه باشکوهی بود برایم. دست‌هایم را توی جیب کاپشنم محکم‌تر فرو کردم و به برنامه فراگیر بعدی‌ام فکر کردم. خدا کند این‌بار هرچه هست اصلا و ابدا مردم را به زحمت و دردسر نیاندازد.

@Masouds_Concerns

39k 1 318 896

یک‌شنبه، ۲۵ آذر

درست است که خودم پویش دو درجه کم‌تر را راه انداختم، اما شاید بد نباشد در این شرایط ناترازی [انرژی]، هر شب اینجا هم دو خط کم‌تر بنویسم. مملکت که تعطیل باشد، ناترازی انرژي شاید اوضاعش بهتر شود، اما ناترازی اخبار پیش می‌آید و نوشتن در اینجا هم سخت‌تر می‌شود. باید انرژی بیشتری برایش مصرف کنم. مخصوصا من که سرمایی هستم و در تابستان هم کاپشن می‌پوشم، در این شب‌ها باید انرژی زیادی مصرف کنم تا کانال از رونق نیفتد.

فردا هم تقریبا کشور تعطیل شده است. البته خودم هم دقیق نمی‌دانم کجاها تعطیل شده‌اند و کجاها باز هستند. باید به [حسین] افشین [معاون علمی و فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور] بگویم زودتر دستیار هوش مصنوعی ما را تحویل بدهد تا در این‌طور مواقع بفهمیم خروجی تصمیمات مسئولین چه می‌شود. البته فکر می‌کنم این هوش مصنوعی هم از دست تصمیمات مسئولین ما سرگیجه می‌گیرد و نمی‌تواند [از حرف‌ها و کارهای ما] سردرآورد. در جلسه [دولت] هم درباره هوش مصنوعی صحبت شد. ستار [هاشمی، وزیر ارتباطات] هم گزارش جالبی درباره برنامه‌های وزارت برای هوش مصنوعی داد. گفتم پی‌شان را بگیرد. [فیلترینگ را که بعید است به جایی برساند، حداقل این برنامه‌ها] ان شاء الله که عملی شود.

خوشبختانه با رایزنی‌هایی که کردیم [و نمی‌شود اینجا همه‌اش را بگویم]، توانستیم قانون حجاب [و عفاف] را متوقف کنیم. شورای [عالی] امنیت ملی دستور توقفش را داد. البته خوب نیست که هر چیزی را به شوراها[ی عالی] ببریم و نهادهای انتخابی را دور بزنیم، اما مجبورمان می‌کنند. ما دنبال منفعت مردم و کشور هستیم، از هر راهی که بشود. خود ساختار که بالذات، ارزشمند نیست، اگر درست کار کند، ارزش دارد.

جولانی [رئیس هیئت تحریر شام] هم گفته از ایران با او تماس گرفته‌اند و به ایران درباره حفظ امنیت سفارت [ایران در سوریه] و حرم‌ها تضمین داده است. هلدینگ رسانه‌ای خوبی هم دارد. هرروز مصاحبه می‌کند و وعده‌های خوبی می‌دهد. روی یک کتابی هم خیلی مانور می‌دهد. اسمش هست «چرا کشورها شکست می‌خورند؟». کتاب معروفی است و نویسنده‌هایش امسال [جایزه] نوبل [اقتصاد] هم برده‌اند. من یک کتاب دیگر [راه باریک آزادی] از آنها خوانده‌ام. اما بعید است فرصت کنم این کتاب را بخوانم. [محمدجواد] ظریف حتما خوانده، می‌گویم خلاصه‌اش را برایم بگوید. حضرت علی (ع) هم علل سقوط حکومت‌ها را این‌طور بیان فرموده‌اند «یستدل علی ادبار الدول باربع، تضییع الاصول، والتمسک بالغرور و تقدیم الاراذل و تأخیر الافاضل» [چهار چيز نشانه به سر آمدن دولت‌هاست: فرو گذاشتن اصول، چسبيدن به فروع، مقدّم داشتن فرومايگان و عقب زدن مردمان با فضيلت و لايق].

[جولانی] امروز گفته سربازی اجباری هم در سوریه نخواهد بود. واقعا باید فکری به حال خودمان بکنیم. زشت است این گروه‌های مسلح معارض [قبلا بهشان می‌گفتیم تروریست]، پیشروتر از ما باشند. وقتی ما قانون حجاب [و عفاف] را تصویب می‌کنیم و نماینده‌های مجلس‌مان هم به شوخی [یا جدی] رأی دیگر نماینده‌ها را عوض می‌کنند، خب مردم ما هم آرزوی حکم‌رانان دیگری می‌کنند. زمانی که خودم هم [در مجلس] بودم، چندباری خواستند رأیم را عوض کنند، اما حواسم بود و نگذاشتم.

امشب به مناسبت سالروز وفات حضرت ام البنین (س)، به دیدار همسران و مادران شهدا هم رفتم. یاد زمان جبهه و جنگ افتادم. واقعا شهدا جور دیگر بودند و خدا گلچین‌شان کرد. این روزها زیاد یاد دوران جنگ می‌افتم. الآن هم شرایط سختی را تجربه می‌کنیم. متأسفانه کاری کرده‌ایم که همراهی مردم هم [با این شرایط سخت] کم‌تر شده است. بعضی [از تحلیلگران] هم دارند شرایط الآن را با شرایط قبول قطع‌نامه [۵۹۸] مقایسه می‌کنند. فعلا باید صبر کنیم و عاقلانه پیش برویم.

@Masouds_Concerns


شنبه، ۲۴ آذر

امروز سرزده رفتم موتورخانه سازمان برنامه [و بودجه] و بعد از آنکه دو درجه آن را کم کردم و یکی از [کلیدهای] مینیاتوری اتاق جلسات را پایین زدم، یک جلسه‌ای هم با مسئولین سازمان برگزار کردم.

به لطف خدا باد خوبی در تهران آمد و کوه‌ها برای ساعاتی دیده شدند. منتظر باران بیشتری بودم، ولی خوبی باد این است که هم هوا را تمیز می‌کند و هم ترافیک درست نمی‌کند. البته هر وقت [در تهران] باد و باران خوبی بیاید، معنی‌اش این است که قبلش غرب کشور برف و باران و طوفانی را از سر گذرانده است.

امروز وقتی متوجه شدم آن خانم خواننده [پرستو احمدی] کنسرت فرضی‌اش را واقعا در کاروان‌سرا برگزار نکرده است، خیالم راحت شد. من که کنسرت را ندیدم و قطعاتش را هم نشنیدم، ولی وقتی برایم تعریف کردند خیلی نگران سرما خوردن این جوان شدم. دلیل دیگرم هم این بود که اگر قانون عفاف و حجاب تصویب می‌شد، باید مالک کاروان‌سرا را که احتمالاً‌ وزیر راه [و شهرسازی] یا وزیر [میراث فرهنگی و] گردشگری سلسله ساسانیان بودند بازداشت و جریمه می‌کردیم که چون ناممکن است، فقط وقت مسئولین را می‌گرفت. فعلا که گفته‌اند خواننده را که گرفته بودند آزاد کردند، ولی دو نوازنده [احسان بیرق‌دار و سهیل فقیه نصیری] را دستگیر کرده‌اند. از من که کار خاصی برنمی‌آید، ولی آنها خدایی دارند. همان خدا پشت و پناه‌شان است.

کارهای مربوط به قانون عفاف و حجاب دارد خوب پیش می‌رود. هم مجلس گفته است که لایحه اصلاحی دهیم و هم با یک ابتکار، با سپردن آن به شورای عالی امنیت ملی آن را امنیتی کردیم. این همه امنیتی‌ها کارهای عادی را امنیتی کردند، یک بار هم ما. بیشتر علما هم مخالف این نوع برخوردها با مقوله حجاب هستند. حاج آقا [آیت‌الله] بیات زنجانی هم امروز گفت بهشت و جهنم اجباری نداریم، بلکه انتخابی‌ست. همین یک جمله را اگر یاد بگیریم، دیگر دعوا نمی‌کنیم. شنیده‌ام پسرش با یک حساب کاربری در یک شبکه فیلترشده کلی زندانی بدهکار را آزاد کرده است. ببینید اگر فیلترینگ را برداریم چقدر پول جمع می‌شود.

حوالی ظهر خبر آمد که دکتر [سید محمد] مرندی در توییتر خود قطر را تهدید نظامی کرده است. سپردم به هلدینگ رسانه‌ای که از او بخواهند آن را پاک کند. مرندی خیلی در فضای مجازی به زبان انگلیسی فعالیت می‌کند و متأسفانه خیلی هم خوب دیده می‌شود. باید بقیه اعضای کابینه هم شروع کنیم به زبان انگلیسی فعالیت کنیم تا دنیا حرف‌هایمان را از [زبان] خودمان بشنود. با خودم فکر کردم چه بهتر می‌شد اگر [محمدجواد] ظریف را در دولت به کار نمی‌گرفتیم و به او مأموریت تبیین در رسانه‌های خارجی می‌دادیم. آن وقت می‌توانست بگوید که هیچ مسئولیتی در دولت ایران ندارد. بهتر است دنیا صدای ایران را از ظریف بشنود تا [از] مرندی‌ها.

استان‌های زیادی فردا را تعطیل اعلام کردند. گیلان به دلیل برودت هوا، خوزستان به دلیل آلودگی هوا و الی آخر. ما هم در هوا و اقلیم چهارفصلیم، هم در بلا و ناکارآمدی. [محمد صادق] معتمدیان [استاندار تهران] هم امشب جلوی دوربین آمد و اعلام کرد که فردا [یکشنبه] به دلیل ادامه برودت و آلودگی هوا، مدارس غیرحضوری شدند و دانشگاه‌ها و ادارات دولتی همه تعطیل هستند. طرح زوج و فرد هم از همان در منزل برقرار است. فقط مراکز درمانی و شعبه‌های کشیک بانک‌ها باز هستند. خیلی پیچیده‌اش می‌کنیم برای مردم. باید می‌گفتیم نهادهای ضروری باز هستند و نهادهای غیرضروری تعطیل. حالا من مانده‌ام نهاد ریاست جمهوری ضروری‌ست یا خیر که بروم سر کار یا نه.

@Masouds_Concerns

46k 1 629 1.1k

جمعه، ۲۳ آذر

دیشب خوب نخوابیدم. بچه‌ها فکر کردند که به خاطر موعد امروز است. از چند هفته قبل، همه منتظر امروز بودند که ۲۳ آذر، رئیس مجلس به جای من، قانون عفاف و حجاب را ابلاغ کند. اما برایشان گفتم که نه آن قانون چون ابهام دارد، اجرایی نیست. مسأله من تامین گرمای خانه‌های مردم است. این هفته که در پیش است، سرمای هوا تامین گاز مردم را هم با مشکل مواجه می‌کند. از همه خواستم روی این ۲ درجه [کمتر] بیشتر مانور بدهند. امیدوارم بیشتر مدیران دولتی [هم که به خاطر سن بالا مشکلی در دیدن دارند] به جای ۲، آن را ۳ بخوانند.

صبح همراه وزرای علوم و بهداشت و معاون علمی و فناوری، رفتیم نمایشگاه [دستاوردهای] فناوری [و تجهیزات آزمایشگاهی] ایران‌ساخت. فکر کنم این سه تا وزیر و معاون ما، بیشتر از اتابک [وزیر صنعت، معدن و تجارت] به صرفه‌جویی انرژی توجه کنند. واقعا توقع زیادی داریم از بعضی‌ها برای صرفه‌جویی. وزارتخانه‌ای که با تولید این خودروهای بی‌کیفیت داخلی، منابع را حیف می‌کند، در مورد انرژی هم عملکرد بهتری ندارد.

عصر جلسه مدیریت [بهینه ناترازی‌ها و برنامه‌های مقابله با] آلودگی هوا بود. رفته بودیم سمت وزارت کشور در [خیابان] فاطمی. یاد خاطرات ثبت‌نام و کمپین [انتخابات ریاست‌جمهوری] افتادم، عجب دورانی بود. در جلسه که این حس [نوستالریک] خودم را گفتم، مومنی [وزیر کشور] گفت که تازه، شش ماه گذشته است و هنوز خیلی مانده است. برای جلسه امروز نیاز نبود که تذکر بدم [چراغ‌ها را خاموش کنند]، خود [سردار] مومنی درست رفتار می‌کند.

انتخاب نماینده ویژه ترامپ در امور ایران هم خوب نبود. گاردش بسته است و برخلاف آنها که می‌گفتند دیگر امکان تحریم بیشتر وجود ندارد، شایعه تشدید تحریم بیشتر شده است. واقعا خدا به این کارشناسان که در دفتر بعضی روسای قوا نفوذ دارند، عقل بدهد که زندگی مردم را به بازی گرفته‌اند.

@Masouds_Concerns


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
پنج‌شنبه، ۲۲ آذر

امشب هوا سردتر شده. قرار است هفته بعد ‌سردتر هم بشود. با این شرایط، تأمین انرژی کشور سخت می‌شود. فشار گاز کم می‌شود و مسأله خواهیم داشت. مشورت کردیم، قرار شد که یک ویدئو پر کنم که [از مردم] بخواهم دو درجه از دمای اتاق‌شان کم کنند. چند روز هست که به همه می‌گویم این وضعیت روشنایی و گرمای داخل اتاق‌شان از اتاق شخصی من هم بیشتر است. می‌دانم ناترازی با این کارها درست نمی‌شود، اما گفتم هر کسی باید کاری کنند، شاید این‌جوری هر کسی سراغ مسئولیت شخصی در عصر ناترازی رفت و اصلاحات کلان‌تری هم داشته باشیم.

صبح با اتابک [وزیر صنعت، معدن و تجارت] رفتم نمایشگاه [توانمندی‌های بخش صنعت و معدن در رشد اقتصادی ۸ درصد]، آقای پورمحمدی [رئیس گروه اقتصادی دفتر رهبری] هم بود، این یکی پورمحمدی نه به رئیس سازمان برنامه و نه به مصطفی پورمحمدی ارتباطی ندارد. وسط سالن برق رفت. به اتابک گفتم که بیا، این همه چراغ روشن بود، اما نیاز نبود و هنوز سالن روشن است. یک‌جا هم در مورد گرم بودن سالن گفتم. هوا جوری گرم بود که گفتم شاید کاپشن را در بیاورم.

امروز گفتند یک نفر خانم یک کنسرت نمادین برگزار کرده و دادستان هم تشکیل پرونده داده است. پیگیری که کردم دیدم قضیه خیلی پیچیده است. باید خیلی کار کنیم که این دختر را اذیت نکنند. راستش ناراحت شدم، در این هوای سرد جوری لباس پوشیده بود که من وسط تابستان هم این‌قدر کم لباس نمی‌پوشم.

خدا را شکر، بالاخره یک تفریحی برای جوانان پیدا شد و ما هم بعد از مدت‌ها میزبان [فوتبال] شدیم و قرار است تیم‌های ایرانی در لیگ نخبگان و لیگ قهرمانان میزبانی کنند. اتفاق خوبی است. دنیامالی [وزیر ورزش و جوانان] گفت که می‌توانند در ورزشگاه آزادی میزبان باشند. خوشحال شدم، یک قدم به عربستان نزدیک شدیم.

@Masouds_Concerns


چهارشنبه، ۲۱ آذر

رهبری صبح سخنرانی داشتند. [بعد از تحولات اخیر سوریه و سقوط دولت بشار اسد] همه منتظر سخنرانی ایشان بودند. گفتند که ایران قوی و مقتدر است و مقتدرتر هم خواهد شد. مقاومت هم به حول و قوه الهی منطقه را فراخواهد گرفت. به قصد ایران برای کمک [به دولت سوریه] هم اشاره کردند، اما راه‌های زمینی و هوایی را بسته بودند. واقعیت‌ها که از زبان ایشان گفته شود، دیگر کسی نمی‌تواند حرفی رویش بیاورد.

[محسن] پاک‌نژاد [وزیر نفت] به عنوان رئیس دوره‌ای اوپک [سازمان کشورهای صادرکننده نفت] انتخاب شده است. در جلسه [هیئت] دولت که دیدمش، تبریک گفتم. فقط امیدوارم شرایطی پیش نیاید که با آمدن یک نفر در آن کشور نزدیک ونزوئلا و کوبا، نتوانیم به عنوان رئیس اوپک نفت بفروشیم. یکهو سمت ریاست اوپک را هم ازمان بگیرند.

در جلسه [هیئت] دولت گفتم که نباید گاز و برق واحدهای تولیدی و صنایع را قطع کنیم. مخصوصا امسال که رهبری اسمش را گذاشته‌اند «جهش تولید با مشارکت مردم». حالا [در تولید] جهش هم نکردیم، حداقل پسرفت نکنیم که زشت است. گفتم قرار است پنل‌های خورشیدی هم برای ادارات نصب کنیم و نیروگاه‌های بادی را هم توسعه بدهیم. امیدوارم خدا هم یاری کند و باد بفرستد که هم هوا تمیز شود و هم برق بادی داشته باشیم. خوب است با [حسین] افشین [معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور] صحبت کنم ببینم تکنولوژی‌ای شبیه چیزی که برای بارورسازی ابرها هست، برای تحریک بادها نداریم؟

امروز با وزیر تجارت کشور همسایه سوریه هم دیدار داشتیم. گفتم کشورهای اسلامی منطقه باید روابط و تعاملات خود را گسترش دهند. نمی‌شود که تجارت آنها با رژیم [صهیونیستی] باشد و ما هم از این سمت اسم‌شان را نیاوریم. اگر رفتارشان را اصلاح کنند، ما هم اسم‌شان را می‌آوریم و روابط را بیشتر می‌کنیم. بالاخره سنی از ما گذشته و نباید رفتارهای سمی داشته باشیم. بهتر است برای همدیگر یک شریک امن به حساب بیاییم.

آن یکی کشور همسایه هم میزبان جام جهانی [۲۰۳۴] شده است. ولیعهدشان واقعا خوب کار می‌کند. حسابی چهره کشورشان را در جهان عوض کرده است. اگر چند بازی از جام جهانی را به ما بدهند که برگزار کنیم، شاید بعدا اسم‌شان را بیشتر بیاوریم. البته اگر قبلش ورزشگاه آزادی خودمان آماده شده باشد. ده سالی وقت داریم.

@Masouds_Concerns

32k 0 184 635

سه‌شنبه، ۲۰ آذر

امروز یک جلسه داشتم با نمایندگان عضو فراکسیون زنان [و خانواده] مجلس. به خانم [زهرا] بهروز آذر [معاون زنان دولت] هم گفتیم بیاید، دکتر دبیری [معاون پارلمانی دولت] هم بود. در مورد توجه به زنان و قانون جوانی جمعیت گفتند. بعد هم در مورد قانون حجاب و عفاف صحبت شد که اغلب این خانم‌ها گفتند این قانون حتما باید اجرا شود. من که [با مجلس و دیگر نهادها] دعوا ندارم، اما این قانون ایراد دارد و مشکل‌ساز می‌شود. به قول آقای ربیعی [دستیار اجتماعی رییس‌جمهور]، نافرمانی مدنی خواهد داشت.

امروز، صبح به یک بازدید سرزده در سازمان اداری استخدامی هم رفتم. فکر کنم همه وزرا [و معاونین] صبح تا حوالی ده منتظر هستند که بازدید سرزده دارم یا نه. شاید خوب باشد دوباره سراغ وزارتخانه‌هایی که رفتم، بروم که غافلگیر شوند. سازمان اداری استخدامی، قرارداد [کار معین] مدیران قبلی را که حالا پست ندارند و کارمند دولت هم نبوده‌اند، لغو کرده است. [افراد دولت قبل] خیلی شلوغ کردند که اتوبوسی بیرون کرده‌اند. پول بیت‌المال را که نمی‌توانیم به خاطر داد و بیداد چند نفر به آدم‌هایی بدهیم که کار نمی‌کنند. حضرت علی (ع) می‌گوید که «یخضمون مال الله خضمه الإیل نبته الرّبیع إلی أن إنتکث علیه فتله و أجهز علیه عمله و کبت به بطنته» [بیت‌المال را خوردند و بر باد دادند، مثل شتر گرسنه‌ای که به جان گیاه بهاری بیفتد. که ریسمان بافته او باز شد و اعمال او مردم را برانگیخت و شکم‌بارگی او نابودش ساخت.] حالا اینها هم می‌خواهند کاری کنند که به خاطر خوردن مال مردم، خون مردم به جوش بیاید.

[عباس] عبدی، امروز مطرح کرده است که اگر نمی‌توانم فیلترینگ را بردارم، استعفا بدهم. بحث استیضاح کم بود، حالا استعفا هم مطرح شد. من که استعفا نمی‌دهم و تمام تلاشم را هم برای رفع فیلترینگ انجام می‌دهم، ولی از عبدی ناراحت شدم که گفت به سندروم صندلی مبتلا می‌شویم. خود عبدی می‌داند که به این حرف امام ملتزم هستم که «و ایم الله لانصفن المظلوم من ظالمه و لاقودن الظالم بخزامته حتى اورده منهل الحق و ان کان کارها.»[به خدا سوگند! داد مظلوم را از ظالم مى‌گیرم و افسار ظالم را مى‌کشم تا وى را به آبشخور حق وارد سازم، هرچند کراهت داشته باشد.] اگر نتوانم خودم زودتر از بقیه می‌روم، اما باید تلاش کنیم که بشود گرهی از مشکلات مردم را باز کرد.

امروز دیگر اینقدر وضعیت آلودگی هوا بد شده که همین دم ظهر، فردا را تعطیل کردند. البته که این کارمان هم ناقص است، هنوز معلوم نشده که بورس باز است یا نه، چرا؟ چون هنوز در مورد بانک‌ها وضعیت مشخص نیست. خودم هم تازه یادم آمد که فردا جلسه [هیئت] دولت داریم. حالا ما که در پاستور هستیم و از این ساختمان به آن یکی می‌رویم، اما نمی‌دانم بقیه می‌آیند یا نه. به حاجی‌میرزایی [رئیس‌ دفتر رئیس‌جمهور] و عارف [معاون اول] پیام دادم که ببینند فردا جلسه [دولت] تشکیل می‌شود.

@Masouds_Concerns


دوشنبه، ۱۹ آذر

هوا [آلودگی را] از حد گذرانده. نگران قلب شهروندان هستم. ناراحتی‌ام از بابت آلودگی هوای تهران و کلان‌شهرها کم بود، امروز باخبر شدم حتی هوای شهر کوچک اشنویه هم آلوده است. امکانات پایتخت را که نتوانسته‌ایم ببریم به شهرهای دور و نزدیک، در عوض آلودگی و هوای ناسالمش را تکثیر کرده‌ایم. مانده‌ام با این شرایط جایی مانده است که بتوانیم پایتختش کنیم؟ شاید بد نباشد یک شهر جدید برای پایتخت شدن تأسیس کنیم. بهتر است با محمود [احمدی‌نژاد] مشورت کنم. در زمینه تولید شهرهای جدید تجربه دارد.

در بزرگداشت چهلمین سالگرد تشکیل شورای ‌عالی انقلاب فرهنگی سخنرانی داشتم. با برداشت از سرنوشت بشار [اسد، رئیس‌جمهور سابق سوریه] حرف‌های مهمی زدم. آدم وقتی زیاد حرف بزند، ممکن است حرفِ زیادی هم بزند. اما مهم نیست. چون خودم جزء مسئولین هستم، باید و نبایدها را می‌دانم و به قول آن فیلمساز آوانگارد [عباس کیارستمی] راه رفتن روی خطوط قرمز را [إن‌شاءالله] بلدم. خلاصه کارمان به جایی رسیده که باید به روحانیون و حوزویون، درس دین را یادآوری کنیم.

خدا را شکر کردم که بالاخره تمام شد. انتخاب استاندارها را می‌گویم. خودم شمردم. دقیقا ۳۱ نفر بودند. امروز نشست سراسری [استانداران دولت‌ چهاردهم] را هم برگزار کردیم. بنا شد تمرکز را از تهران به استان‌ها منتقل کنیم تا کارها راحت‌تر مدیریت شوند و از این به بعد هر استان مثل یک دولت کوچک مدیریت شود. تا وقتی جایی برای انتقال پایتخت پیدا کنیم، ایده بدی نیست. شاید شعارش را بگذاریم «هر استاندار، یک تهران». در دست بررسی است.

[احمد] دنیامالی [وزیر ورزش و جوانان] گفته فدراسیون بوکس باید روی مباحث روانی ورزشکاران و استفاده از ظرفیت هوش مصنوعی استفاده کند. با این همه فشار [اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی] کار کردن روی مباحث روانی همه لازم است. حتی خودم می‌خواهم برای بالابردن سطح تاب‌آوری تیم [دولت] در برابر فشار همه‌جانبه مشکلات، به حاجی‌میرزایی [رئیس‌دفتر رئیس‌جمهوری] بگویم یک دستیار روان‌درمانی در دفتر مستقر کند. یک کاناپه یک گوشه بگذاریم وزرا و دیگر اعضای دولت بیایند حداقل غرهایشان را بزنند و خالی شوند. اما درباره استفاده از ظرفیت هوش مصنوعی در ورزش بوکس نمی‌دانم احمد [دنیامالی] می‌خواهد چه کند. هوش مصنوعی هم مثل [فناوری] نانو [ده بیست سال قبل] شده، همه می‌خواهند به کارشان بچسبانند.

گروهک تحریر الشام که فعلا قدرت را در دمشق در دست گرفته، بیانیه داده که با پوشش و حجاب زنان کاری ندارد. حتی اینها هم با آن پیشینه،‌ مصحلت خودشان و کشورشان را تشخیص می‌دهند اما یک عده‌ای در کشور ما تمام تلاش‌شان این است که وفاق [بین مردم و حکومت] شکل نگیرد و آرامش برقرار نشود. زشت است طالبان و تحریر الشام، به ما درس حکومت‌داری بدهند.

یک بخشنامه هم [از طرف دولت] صادر شده که مبنی بر آن باید افرادی که بدون رزومه و یک‌شبه مدیر شده‌اند، عزل شوند. بخشنامه حقی است. اما نگرانم که باعث شود خیلی‌ها یک‌شبه صاحب رزومه هم بشوند. شبیه دبیر هیئت فوتبال تهران که گفته بود مدرک لیسانسش در دست اقدام است.

سیدعباس [عراقچی، وزیر امور خارجه] قبل از تماس با رافائل [گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی] پیام داد و ضمن کسب نظر درباره یکی دو موضوع، بابت یادداشت دیشب و ماجرای «شام آخر» اظهار دلخوری کرد. بعد از اعلام نظر درباره آن یکی دو موضوع، برایش نوشتم آن شامی که خوردی، آخرین شامی که در دوران حکومت بشار اسد در خاک سوریه خوردی بود یا نبود؟ نوشت: بله بود. در جوابش نوشتم: بنابراین، شاد و پیروز باشی!

@Masouds_Concerns


یک‌شنبه، ۱۸ آذر

صبح که بیدار شدم، باز هم هوا آلوده بود.‌ آن‌قدر آلوده بود که شک کردم هوا سیاه است یا چشم من سیاهی می‌رود. البته انتظار دیگه‌ای هم نباید می‌داشتم. نه ما کاری کرده بودیم [که هوا بهتر شود]، نه خدا [باد و بارانی فرستاده بود]. دوباره مازوت هم [در نیروگاه‌ها] می‌سوزانیم. پس توقعی هم جز این [هوای آلوده] نمی‌شود داشته باشیم. ما هم داریم ثمره ناترازی‌ها و عملکرد بد خودمان را هرروز در آسمان [تهران و باقی کلان‌شهرها] هم می‌بینیم. حکومت سوریه هم همین‌طور. نمی‌شود با مردم دعوا کرد و بعد توقع داشت پشتت بایستند. به خاطر همین است این‌قدر می‌گوییم با هم [و با مردم] دعوا نکنیم.

اخبار سوریه را که خواندم، چشمانم هم [دست در دست آلودگی هوا] سیاهی رفت. حالا درست است که ما از روز اول [ورود به پاستور] اتفاقات تلخ و سنگین و عجیب و غریب زیادی را از سر گذرانده‌ایم و دیگر بهشان عادت کرده‌ایم [اصلا خودمان هم با یکی از همین اتفاقات سر کار آمدیم]، اما انتظار این یکی را دیگر نداشتم. بشار اسد می‌توانست بعد از دفع فتنه [داعش] با مردمش بهتر رفتار کند [که این‌طور از رفتنش خوشحال نباشند]. حضرت [علی (ع)] می‌فرمایند: «أشعر قلبك الرحمة للرعية، و المحبة لهم، و اللطف بهم، و لا تكونن عليهم سبعا ضاريا» [رحمت و محبت و لطف بر مردم جامعه را به قلبت بفهمان، و براى آنان درنده‌اى خون‌خوار مباش]. عملکرد [ضعیف] ارتش سوریه هم واقعا غافلگیرکننده بود. البته ما که در دولت اطلاعات و تحلیل کافی و درست داشتیم، اما صداوسیما [یک‌بار دیگر] اعتبارش را با این کارشناس‌هایی که می‌آورد، از دست داد. خودش [بشار اسد] هم رفت روسیه. نه مهارت [نظامی] برادرش [ماهر اسد] به کارش آمد، نه میراث پدرش [حافظ اسد] محافظش بود. امیدوارم مردم سوریه رنگ آرامش و صلح و عدالت را ببینند. اسرائیل دوباره جری شده و به سوریه حمله کرده است. خدا به خیر بگذارند. دوباره سیدعباس [عراقچی] را برای مذاکره [و صرف شام عربی] باید به کشورهای همسایه بفرستیم [اگر دوباره شام آخر درست نکند].

صبح از خانه درنیامده زنگ زدم [محمدجواد] ظریف. گفتم شنیدی دولت بشار اسد سقوط کرد؟ فکر کنم هنوز خواب و بیدار بود. متوجه نشد چی گفتم. دوباره تکرار کردم. گفت حاجی برجام! گفتم توی این شرایط بی‌خیال برجام شو. مذاکرات را بعدا فکری به حالش می‌کنیم. بعدش فهمیدم خواسته تعجبش را به شکل مودبانه بیان کند. امان از این ادبیات نسل جدید [که ظریف را هم گرفتار کرده است].

امروز چند نفر از [هیئت] دولت [به مناسبت روز دانشجو] به دانشگاه‌ها رفتند. خانم مهاجرانی [سخنگوی دولت] به دانشگاه علامه [طباطبایی] رفت و مراسم پرشوری هم بود. [محمدجعفر] قائم‌پناه [معاون اجرایی رئیس‌جمهور] هم در دانشگاه علوم پزشکی ایران بود. درباره فیلترینگ هم صحبت کرد. گفت تلاش می‌کنیم رفع شود. البته مانع زیاد است. ستار [هاشمی، وزیر ارتباطات] هم گفته به زودی دو خبر خوب به مردم خواهد داد. در جلسه [هیئت] دولت هرقدر اصرار کردم که بگوید چیست، نگفت. فکر کنم ترسید زودتر لو بدهم.

آقا [محمد]باقر [قالیباف] هم امروز گفته باید قانون حجاب را ابلاغ کنیم و دولت اگر پیشنهاد اصلاحی دارد، لایحه بدهد. منطقه روی نقطه جوش است، نمایندگان ما گیر داده‌اند به چهارتا تار موی دختران مردم. انگار متوجه نیستند.

در این اوضاع بحرانی، قهرمانی ورزشکاران ناشنوای ما در مسابقات آسیایی واقعا شیرین بود. هم من پیام تبریک دادم، هم خانم مهاجرانی، هم احمد [میدری، وزیر کار] و هم [محمدرضا] عارف [معاون اول رئیس‌جمهور]. ان شاء الله به همین بهانه بیشتر هوایشان را داشته باشیم.

پی‌نوشت: عکس شام آخر سیدعباس [عراقچی] در دمشق را هم گذاشتم اینجا که بماند به یادگار.

@Masouds_Concerns


شنبه، ۱۷ آذر

بالاخره رفتم [دانشگاه صنعتی] شریف. فهمیدم چرا این‌قدر مهاجرت بین دانشجویان این دانشگاه زیاد است. من هم اگر در این هوا درس می‌خواندم، بعد از همان سال اول اپلای می‌کردم. اول با استادان دانشگاه جلسه داشتم. طبق برنامه می‌خواستم درباره اهمیت نخبگان صحبت کنم که دیدم خیلی چراغ روشن کرده‌اند و هوا هم گرم است. پس درباره ناترازی انرژی با آنها صحبت کردم و گفتم شاید بهتر باشد بعضی از ادارات را دورکار کنیم تا حداقل در مصرف انرژی کاری کرده باشیم. البته منظورم دانشگاه نبود [شاید هم بود].

سخنرانی خوبی هم کردم به لطف خدا. از دانشجوها گله کردم که چرا صدای اعتراضشان برای [حمایت از مردم مظلوم] غزه کمتر از دانشجویان اروپا و آمریکا بوده است. گفتم که آدم باید همیشه طرف مظلوم باشد. خیلی برایم دست زدند. وقتی دیدم جمعیت آماده است، در جواب [صحبت‌های دانشجویان درباره] FATF ایده‌ای به ذهنم رسید که همان‌جا گفتم باید یک FATF داخلی داشته باشیم که اندازه قبلی برایم دست نزدند. گفت که کشتی با بارش گم می‌شود و داشتم موضوع را بازتر می‌کردم که یک دفعه ترسیدم نکند مثل [موشک‌های] هایپرسونیک اطلاعات بیشتری بدهم و تذکر بگیرم. آخرش ولی از دانشجویان خواستم بیشتر در مسائل کشور مشارکت کنند، چون پست و مقامی ندارند و اگر چیزی بگویند چیزی از دست نمی‌دهند [، فقط شاید بازداشت/تعلیق/اخراج/ممنوع‌الخروج و چیزهایی در همین حد بشوند]. چند تا از دانشجویان هم نگران قانون حجاب بودند، ولی حرف جدیدی نداشتم در این‌باره بزنم. لذا عبور کردم. اتفاق دیگری هم نیفتاد. اگر هم افتاد من خبر ندارم. هیچ کس دیگری هم خبر ندارد. خیلی امنیت سالن بالا بود.

این روزها هم [دکتر محمدرضا] عارف خیلی درباره تغییر رئیس دانشگاه [صنعتی شریف] با من حرف زد و گفت که استادان خیلی راضی نیستند و دوست دارند فرد دیگری رئیس شود. امروز که رفتم منتظر بودم آقای [دکتر رسول] جلیلی [عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی و از موافقان فیلترینگ] را ببینم، ولی دیدم مرد جوانی جلو آمد. یک نگاه به [دکتر] سیمایی کردم، با چشمانش اشاره کرد که دکتر جلیلی را در دولت قبل عوض کردند، چون خیلی در اعتراضات خوب عمل نکرده بود و الان دکتر سید عباس موسوی است که جلوی من ایستاده است. خیلی برایم جالب بود که این‌قدر خوب با نگاهش موضوع را به من منتقل کرد. کاش یک تودیع برای رئیس قبلی می‌گرفتند که می‌فهمیدیم رئیس دانشگاه شریف عوض شده است. از [دکتر] موسوی پرسیدم چه کار می‌کند خودش؟ گفت با غشا می‌تواند فاضلاب را تبدیل به آب آشامیدنی کند. با خودم گفتم حیف است رئیس دانشگاه بماند و بهتر است یکی از شهرهای کشور را به او بدهیم تا [مسئله آب آن را] حل کند.

خانم دکتر [مرضیه] وحید دستجردی را هم امروز مسئول افزایش جمعیت کردم [دبیر ستاد ملی جمعیت]. هم وزیر بهداشت [و درمان] بود و هم خودش پزشک زنان [و زایمان] است. مهم‌تر از این‌ها، سابقه کار جهادی زیادی هم دارد بعد از انقلاب. وضعیت جمعیت اصلا خوب نیست و با همین فرمان برویم، باید به جای مدرسه ساختن، خانه سالمندان بسازیم. می‌ترسم همان‌قدر که برای دهه شصتی‌ها بیزنس‌های [مدارس] غیرانتفاعی زدند، روزی برسد که سالمندان پولدار از خانه سالمندان بهتری برخوردار باشند تا سالمندان کمتر برخوردار.

سوریه هم اوضاع خیلی تغییر کرده است. قبلا می‌گفتم خیلی بد است، ولی الان با توجه به اخبار رسیده، باید با احتیاط بیشتری صحبت کنیم. رهبر شورشیان هم یک تعارف به ایران زده است که شاید دوست داشته باشند با ما هم روابط استراتژیک برقرار کنند. دائم خبر عقب‌نشینی ارتش سوریه و پناهنده شدن‌شان به عراق را می‌شنوم و یاد بچه‌های خودمان می‌افتم. عظمت ۳۳ روز مقاومت در خرمشهر برایم عظیم‌تر می‌شود. حالا وزیر کشور سوریه گفته است که یک حلقه امنیتی قوی دور دمشق دارند.

خدا را شکر امروز جشن مهرگان ثبت جهانی شد. امیدوارم این بساط ولنتاین جمع شود. وقتی خودمان [جشن] مهرگان داریم، چرا باید ادای خارجی‌ها را دربیاوریم؟ تازه جشن مهرگان ۷ روز است و برای کسب و کارهای عشق و عاشقی بهتر هم هست. ولنتاین یک روز است و ملت چون از صبح تا شب پی نان و در ترافیک هستند، وقت نمی‌کنند کار خاصی کنند و آخرش با یک خرس، سر و تهش را هم می‌آورند.

@Masouds_Concerns


جمعه، ۱۶ آذر

دوست داشتم صبح با بچه‌ها برویم ورزش، اما دیدم هوا از دیروز هم آلوده‌تر شده، برای همین برنامه ورزش را لغو کردیم. این آلودگی [هوا] هم هر سال بدتر از قبل می‌شود. در همین هم عدالت رعایت نمی‌شود، ثروتمندان باغی در اطراف شهر دارند که می‌روند آنجا، استخرشان را هم با همین انرژی ارزان گرم می‌کنند. من هم دوست ندارم از امکاناتی که این‌جوری در اختیار ماست، استفاده کنم. بین ما و مردم فاصله می‌اندازد، من نمی‌خواهم اهل این چیزها باشم.

صبح به خیریه معلولین بهشت امام رضا (ع) رفتم. آقای میدری [ وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی] هم گفتم باشد. بچه‌ها ناراحت بودند که به خاطر معلولیت طرد می‌شوند. این هفته در اجلاس معلولین هم همین گلایه را داشتند. کلا سیاست ما شده فاصله انداختن بین مردم و مسئولین، بین مردم و مردم، بین باهوش‌ها و معمولی‌ها، حالا بین دانش‌آموز معلول و سالم هم فاصله می‌گذاریم، باید به سمت فراگیری و همه‌شمولی برویم.

مراسم شهادت حضرت فاطمه (سلام‌الله علیها) را رفتم حسینیه امام خمینی (ره). اجازه دادند حاج حسن آقا [خمینی] در بخش سران بنشیند. بین من و آقا [محمد] باقر [قالیباف] نشست. نشانه همدلی خوبی است، اما جای مردم هنوز خالی است. این فاصله‌ها را باید حل [پُر] کرد.

سیدعباس [عراقچی] را فرستادیم عراق که برود تا با آنها هم صحبت کند. علیه تروریست‌ها موضع گرفت، اما از سمت سوریه، اصلا اخبار خوبی نمی‌آید. گویا همه [طرفداران اسد] ناامید شده‌اند و احتمال سقوط دمشق می‌رود. لحن صداوسیما هم گفته شد که آرام‌تر بشود و از کلمه تکفیری‌ها استفاده نشود و گفته شود مخالفان مسلح سوریه. بعید است که نماینده‌ای بخواهد برای اینها [مثل قضیه سقوط کابل و رسیدن طالبان به قدرت] از جنبش اصیل منطقه استفاده کند. ما باید درس بگیریم که اگر با مردم دعوا کنیم، شبیه سوریه می‌شویم.

فردا هم جلسه روز دانشجو است. روز دانشجو امروز بود که نزدیک بود فاجعه رخ دهد. در دانشگاه شهید بهشتی به خاطر گازگرفتگی دانشجویان مسموم شدند. دکتر سیمایی صراف [وزیر علوم، تحقیقات و فناوری] رفت به عیادت‌شان. خودم هم قرار است بروم دانشگاه شریف. دکتر عارف برایم شعری فرستاد که یکی از استادان آنجا گفته است. اولش فکر کردم از این شعرهای متملقانه است که اول مراسم‌ها برایمان می‌خوانند، اما دیدم استاد از بعضی کارهای تیم نهاد [ریاست‌جمهوری] ناراحت است. او هم از این فاصله گذاشتن‌‌ها ناراحت است که با همراه می‌روم. قبل از انتخابات که رفتم دانشگاه تهران، دانشجویان بودند و حرف‌های خودشان را زدند، من هم شنیدم، ترس هم نداشت که کنار دانشجویان بودیم. باید این فاصله‌ها را برداشت. این هم شعر آن استاد که حرفش را زدم:

«فردا به دانشگاه می آید عمو جان
با لشکری همراه می‌آید عمو جان

پر می‌شود تالار از مشتی غریبه
با هر جماعت راه می‌آید عمو جان

ما دوستان را پشت در، جا می‌گذارند
خوش قلب و ناآگاه می‌آید عمو جان

آمار می‌پاشند در راهش که خوبیم
به به! به سمت ماه می‌‌‌آید عمو جان

با تشنگان خدمت و میز و ریاست
این روزها کوتاه می‌آید عمو جان

گفتی صدای بی صدایان می‌شوم من
حالا صدا از چاه می‌آید عمو جان!

ما خاطرات مهر را در یاد داریم
فردا به دانشگاه می‌آید عموجان»

فردا قبل از دیدار با دانشجوها، با اساتید [دانشگاه شریف] هم جلسه دارم، باید از دل‌شان در بیاورم.

@Masouds_Concerns


پنج‌شنبه، ۱۵ آذر

بعد از نماز صبح خواستم کمی ورزش کنم. دیدم [هوا، مثل بیشتر اوقات] آلوده است. منصرف شدم. در عوض به آقای [محمدرضا] عارف [معاون اول رئیس‌جمهور] پیام دادم که طرح انتقال پایتخت به کجا رسید؟ خوب نیست که ما هم [برای بهتر شدن هوا] منتظر باد و باران بمانیم. مخصوصا که با تبلیغ روی قطع مازوت‌سوزی سطح انتظارات [به‌حق مردم] بالا رفته است.

خوزستان زلزله آمد. شدتش کم نبود. خانه‌های مردم و راه‌ها آسیب دیده‌اند، اما خدا را هزار بار شکر [تا این لحظه] خسارت جانی نداشته‎ایم. تأسیسات نفتی و سدهای [ی کارون] هم آسیب ندیده‌اند. برای پیگیری وضعیت با [سید] محمدرضا مولی‌زاده [استاندار خوزستان] تماس گرفتم.

از دکتر [محمدرضا] ظفرقندی [وزیر بهداشت و درمان] احوال «آن یکی» [مهندس میرحسین موسوی] را پرسیدم. خبر داد که بهتر است و خوشبختانه از بیمارستان مرخص شده است. توصیه‌های [پزشکی] لازم را گفتم. گفت که خودش هم حواسش هست.

نگرانی برای غزه و لبنان کم نشده، سوریه هم علاوه شد. وضعیت خیلی وخیم شده است. تکفیری‌ها دارند پیشروی می‌کنند. بخش‌هایی از دو استان مهم دیگر سوریه [حمص و دیرالزور] را گرفته‌اند. هدف‌شان معلوم است. می‌خواهند محور مقاومت را در هم بشکنند و نقشه‌های پلید رژیم [صهیونیستی] را اجرا کنند. اما به لطف و یاری خدا اجازه نمی‌دهیم. خدا کند بتوانیم مانع شویم که برخی کشورهای منطقه از این شرایط ماهی بگیرند.

بحث و گفت‌وگو درباره قانون حجاب [و عفاف] در سطوح مختلف دارد دنبال می‌شود. آقای بانکی‌پور [نماینده و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس] در تلویزیون توضیح داده که دیگر قرار نیست با کسی در خیابان برخوردی صورت بگیرد. دیگر این را نگفته که در عوض برخوردهای بدتری صورت می‌گیرد. فائزه‌خانم‌ [هاشمی] هم صحبت‌هایی داشت و گفت که این قانون طالبانی است. لحنش مثل اغلب اوقات تاحدی تند بود. به هر حال تأکید ما این است که این قانون به نفع مصالح و خیر عمومی کشور و مردم باید اصلاح شود. إن‌شاءالله از دل این تعاملات به نقطه مطلوب می‌رسیم.

امروز توانستم یک ساعتی با خیال [‌نه‌چندان] راحت نهج‌البلاغه بخوانم. با بچه‌ها [فرزندان و نوه‌ها] هم وقت گذراندم. با هم زیارت [حضرت زهرا (س) و زیارت عاشورا] خواندیم و عزاداری کردیم. دلم برای دورهمی‌های این شکلی‌مان تنگ شده بود. دعاگوی همه شما عزیزان بودم. شب را هم برای عزاداری به بیت [رهبری] رفتم. سیدمحمد خاتمی را هم خیلی ویژه دعا کردم که این روز را در تقویم کشور تعطیل رسمی کرد.

@Masouds_Concerns

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.