کانال شخصی امین پورصادقی


Kanal geosi va tili: ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa: ko‘rsatilmagan


فعالیت کانال در دو محور کلیِ بیان اعتقاد و باور اسلامی و رد شبهات الحادی با ترجمه ی همین قلم می باشد.

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri






🕋 #سلسله_دروس_اعتقاد_و_باور_هر_مسلمان

2️⃣1️⃣ درس دوازدهم ✅ منزلت و جایگاه عقیده ی ولاء و براء در شریعت


🕋 #سلسله_دروس_اعتقاد_و_باور_هر_مسلمان

2️⃣1️⃣ درس دوازدهم ✅ منزلت و جایگاه عقیده ی ولاء و براء در شریعت

1️⃣عقیده ی #ولاء_و_براء بخشی از معنای #کلمه_طیبه «لااله الاالله» می باشد؛ چنانکه بخش اول آن یعنی «لا اله» به معنای برائت جستن از هرچیزی است که به جای الله متعال عبادت می شود.

2️⃣عقیده ی #ولاء_و_براء شرط صحت ایمان مسلمان است چنانکه الله متعال می فرماید: «[ای پیامبر،] بسیاری از آنان را می‌بینی که با کافران دوستی [و همکاری] می‌کنند. به راستى چه زشت است آنچه براى خود پیش فرستادند كه [در نتیجۀ آن نیز] الله بر آنان خشم گرفت و جاودانه در عذاب مى‌مانند. و اگر [یهود] به الله و پیامبر و آنچه بر او نازل شده است ایمان می‌آوردند، آنان [= کافران] را به دوستی نمی‌گرفتند؛ ولی بسیاری از آنان نافرمانند.». [مائدة: 80-81]

3️⃣این عقیده، محکم ترين دستاويز ايمان می باشد؛ چنانکه امام احمد در مسند (18524) از براء بن عازب روایت نموده که رسول الله ﷺ فرمودند: « «إِنَّ أَوْثَقَ عُرَى الْإِيمَانِ أَنْ تُحِبَّ فِي اللَّهِ، وَتُبْغِضَ فِي اللَّهِ»: «محکم ترین دستاویز ایمان این است که در راه الله دوست بداری و در راه الله دشمنی کنی». به تعبیر دیگر دوستی و دشمنی ات به خاطر الله و برای او تعالی باشد.
شیخ سلیمان بن عبدالله بن محمد رحمهم الله می گوید: «آیا جز با محبت، دوستی و دشمنی در راه الله امر دین به سرانجام می رسد یا پرچم جهاد یا امر به معروف و نهی از منکر برافراشته می گردد؛ و اگر همه انسان ها در یک مسیر باشند و بر یک مسیر اتفاق کنند و اساس را بر محبت و دوستی قرار دهند چنانکه دشمنی و نفرتی در میان نباشد، دیگر فاصله ای میان حق و باطل و میان مومنان و کافران و میان دوستان و اولیای خدا و دوستان و اولیای شیطان نخواهد بود». رسالة أوثق عرى الإيمان (ص 38).

4️⃣این عقیده سبب چشیدن حلاوت و شیرینی ایمان و لذت یقین می شود. چنانکه از رسول الله ﷺ روایت است که فرمودند: «ثَلاَثٌ مَنْ كُنَّ فِيهِ وَجَدَ حَلاَوَةَ الإِيمَانِ: أَنْ يَكُونَ اللَّهُ وَرَسُولُهُ أَحَبَّ إِلَيْهِ مِمَّا سِوَاهُمَا، وَأَنْ يُحِبَّ المَرْءَ لاَ يُحِبُّهُ إِلَّا لِلَّهِ، وَأَنْ يَكْرَهَ أَنْ يَعُودَ فِي الكُفْرِ كَمَا يَكْرَهُ أَنْ يُقْذَفَ فِي النَّارِ»: «سه خصلت اند که هرکس آنها را دارا باشد حلاوت ایمان را می چشد: 1_ اینکه الله و رسولش را بیش از هرچیزی دوست داشته باشد. 2_ هرکس را فقط به خاطر الله دوست داشته باشد. 3_ بازگشت به کفر بعد از اینکه الله متعال او را از ان نجات داده مانند افتادن به آتش برای وی ناپسند و منفور باشد». متفق علیه

5️⃣این عقیده مبنای ارتباط و تنظیم کننده ی روابط در جامعه اسلامی می باشد. «انما المومنون اخوة».
6️⃣ثمره ی محقق نمودن این عقیده رسیدن به ولایت الهی است. چنانکه ابن عباس می گوید: «هرکس در راه الله دوست بدارد و در راه الله دشمنی کند، به این ترتیب به #ولایت_الله می رسد». به روایت ابن جریر طبری

7️⃣عدم تحقیق این عقیده گاهی منجر به کفر می شود. الله متعال می فرماید: «ومن یتولهم منکم فانه منهم»
8️⃣ تکرار این عقیده در کتاب و سنت بیانگر اهمیت آن می باشد.

⏯ شیخ حمد بن عتیق رحمه الله می گوید: «اما خداوند متعال دشمنی با کفار و مشرکین را واجب نموده است و وجوب آن را تاکید نموده و دوستی با آنها را حرام نموده و در این زمینه شدت به خرج داده است. چنانکه در کتاب الله بعد از #توحید و تحریم ضد آن، حکمی که دلایل آن بیشتر و واضح تر از این حکم باشد، نیست».

https://t.me/NEDAYE_IMAN1


#تاریخ

♦️می گویند #تحکیم_شریعت و تطبیق آن ما را به هزار سال قبل باز می گرداند!

باید گفت: ما را به عهد رسول الله یا صحابه باز می گرداند؟
یا عهد فاروق که بر فارس و روم حکومت می کرد؟
یا به عهد #اموی ها که در شام بودند و لشکرهای شان در قلب #اسپانیا بود؟
یا به عهد #عباسی ها که #غرب برای آنها سر خم می کرد؟
یا به عهد #عبدالرحمن_داخل که #فرانسه و #ایتالیا در مشتش بود؟
یا به عهد #قطز که بشر را از دست #مغول ها نجات داد؟
یا به عهد #ایوبی_ها، #زنکی و #صلاح_الدین که لشکرهای #صلیبی را در هم کوبیدند؟

ای کاش هزار سال به گذشته باز می گشتیم .. چه بسا بخشی از کرامت اسلام و عزت آن برای ما باز می گشت.


#فواید

♦️ مردم را نیمه متکلم و نیمه فقیه و نیمه نحوی و نیمه طبیب به فساد می کشانند؛ نیمه متکلم ادیان را فاسد می کند، نیمه فقیه شهرها را و نیمه نحوی زبان را و نیمه طبیب بدن ها را به فساد می کشاند.

✍️شیخ الاسلام ابن تیمیه
📚الرد علی البکری (2/730)


#تاریخ

♦️آیا می دانید
#دولت_عثمانی در قرن شانزدهم به #فرانسه و #انگلستان کمک مالی می کرد.

💥قبلا به اشتباه قرن ششم درج شده بود.
















📚 #ترجمه_یک_فتوا

⬅️ خوردن از غذایی که خانواده میت تدارک می بینند.

✍️ ترجمه: امین پورصادقی


حکم_خوردن_از_غذایی_که_خانواده_ی.pdf
282.4Kb
📚 #ترجمه_یک_فتوا

⬅️ خوردن از غذایی که خانواده میت تدارک می بینند.

🔺سنت این است که همسایه ها و نزدیکان و خویشاوندان و دوستان برای خانواده ی میت غذایی تدارک دیده و به آنها هدیه کنند.
🔺جمهور علما برای اهل میت مکروه دانسته اند که غذایی را برای سایر مردم تدارک ببینند
🔺دیدگاه مکروه بودن این کار، دیدگاه مذاهب ائمه ی اربعه می باشد؛ و برخی از علما قائل به تحریم آن هستند.
🔺از حکم مذکور، درست کردن غذا برای مهمانان از سوی خانواده ی میت مستثنی می باشد؛ البته در صورتی که از باب اکرام و احترام باشد نه به سبب وفات.
🔺خوردن از غذایی که به سبب وفات میت آماده می شود، مکروه می باشد؛ و اگر این غذا از اموال وارثان کوچک باشد، خوردن از آن حرام است.

✍️ ترجمه: امین پورصادقی


#فواید ⬅️ یاری توحید و موحدان

🌹الله متعال می فرماید: (وَجَاءَ مِنْ أَقْصَى الْمَدِينَةِ رَجُلٌ يَسْعَى قَالَ يَا قَوْمِ اتّبِعُوا الْمُرْسَلِينَ) [یس: 20] «و مردی از دور‌ترین نقطۀ شهر شتابان آمد [و] گفت: ای قوم من، از این پیامبران پیروی کنید».

🌹 و الله عزوجل می فرماید: (وجاء رجل مِّنْ أَقْصَى الْمَدِينَةِ يَسْعَىٰ قَالَ يَا مُوسَىٰ إِنَّ الْمَلَأَ يَأْتَمِرُونَ بِكَ لِيَقْتُلُوكَ فَاخْرُجْ إِنِّي لَكَ مِنَ النَّاصِحِينَ) [قصص: 20] «و مردی از دورترین نقطۀ شهر شتابان آمد [و] گفت: ای موسی، بزرگان [قوم فرعون] دربارۀ کشتنت به مشورت نشسته‌اند؛ پس بی‌درنگ [از شهر] خارج شو [که] من قطعاً خیرخواهت هستم».

این دو آیه از دو مردی سخن می گویند که اولی سعی در نصرت و #یاری #توحیدی دارد که پیامبران پیام آور آن بوده اند
و دومی تلاش می کند #موحدی را یاری دهد قبل از اینکه پیامبر باشد

عمل این دو نفر برای همیشه در بزرگترین کتاب الله جاویدان می ماند

اگر در پی بزرگترین اعمال و والاترین مقاماتی هستی که الله به سبب آن ذکر و یاد تو را بلند کند، نسبت به نصرت و یاری توحید و موحدان حریص باش .. و این مقتضای رکن اثبات در کلمه ی توحید (لا إله إلا الله) می باشد.. چنانکه اقتضای رکن نفی ⬅️ برائت از شرک و مشرکان است.


✅ #تصحیح_یک_اشتباه

⛔️سه دین آسمانی


💠اموری در ارتباط با #ولاء_و_براء

👌شیخ الاسلام ابن تیمیه رحمه الله می گوید:
🔷«بر هر مومنی واجب است که در راه الله دوستی و دشمنی کند؛ حتی اگر مومنی باشد که به او ظلم روا داشته، بر او واجب است که او را دوست داشته باشد چراکه ظلم مانع #موالات و دوستی و #محبت_ایمانی نمی باشد. الله متعال می فرماید: ﴿وَإِن طَآئِفَتَانِ مِنَ ٱلۡمُؤۡمِنِينَ ٱقۡتَتَلُواْ فَأَصۡلِحُواْ بَيۡنَهُمَا﴾ [حجرات: 9] «و اگر دو گروه از مؤمنان با یکدیگر به جنگ بر خاستند، میان‌شان آشتی بر قرار کنید».

الله متعال این دو گروه از مسلمانان را با وجود جنگ و تجاوزی که در میان شان بوده، #برادر نامیده است و به برقراری آشتی میان آنها دستور داده است. بنابراین هر مومنی باید در این زمینه با خود بیندیشد که: هر مومنی موالات و دوستی با وی واجب است، هرچند در حق او دچار ظلم و تجاوز شده باشد؛ و در سوی مقابل دشمنی با کافر واجب است هرچند به او نیکی و احسان و بخششی کرده باشد؛ چراکه الله متعال پیامبران را فرستاده و کتاب های آسمانی را نازل کرده تا اینکه دین به تمامی از آن الله باشد و محبت با اولیای او و دشمنی با دشمنانش باشد و اکرام و ثواب و پاداش برای اولیایش و خواری و عذاب برای دشمنانش؛

⬅️ و چون در فردی خیر و شر و فرمانبرداری و نافرمانی و گناه و سنت و بدعت همزمان وجود داشته باشد، به میزان خیری که به همراه دارد، مستحق موالات و دوستی و ثواب بوده و به اندازه ای که شر و بدی در وی می باشد مستحق دشمنی و عذاب می باشد. بنابراین در یک شخص می تواند موجبات اکرام و اهانت و خواری وجود داشته باشد؛ مانند دزد که دستش به خاطر دزدی قطع می شود و از طرفی به اندازه ای که حاجت و نیازش کفایت کند از بیت المال به او داده می شود. این همان اصلی است که #اهل_سنت_و_جماعت بر آن اتفاق نظر دارند و #خوارج و #معتزله و هم مشربان شان با ایشان مخالف می باشند».

✍️ مجموع الفتاوى (28/ 209)



20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.

225

obunachilar
Kanal statistikasi