زندان رجایی شهر کرج؛ آخرین وضعیت زندانیان عقیدتی، سیاسی اهل سنت
تعدادی از زندانیانی که در زندان رجایی شهر کرج(گوهردشت) محبوس هستند، از شهرستان نخل تقی در استان بوشهر میباشند. این زندانیان که زندان طویل المدت دارند دور از خانواده در این زندان تبعید هستند. بدلیل دوری راه بخصوص در وضعیت اقتصادی که وجود دارد خانواده هایشان توان ملاقات با عزیزانشان را ندارند. به همین دلیل زندانیان بارها درخواست انتقال به زندان بوشهر را کرده اند ولی هر به این موضوع رسیدگی نشده و طبق معمول شرط تایید و قبولی را به وزارت اطلاعات محول کرده اند. ولی تاکنون هیچ جوابی داده نشده است. زندانیان نیز با مشکلات زیادی دراین زندان مواجه هستند.
اسامی زندانیانی که درپی آورده شده در سال ۱۳۷۵ توسط اداره اطلاعات بوشهر دستگیر و بعد از شکنجه روحی و روانی و جسمی و اعتراف گیری دروغین و اجباری، در «دادگاه انقلاب» بوشهر دادگاهی و به احکامهای سنگین بالای ۵ سال محکوم شدند.
اسامی عبارتنداز:
-ناصر دهقان: متولد ۱۳۷۱: معلم زبان خارجه (انگلیسی): محکوم به ۵ سال حبس.
– یوسف دهقان: متولد ۱۳۷۱: شغل صیادی: محکوم به ۵ سال حبس.
– احمد محمدی: متولد ۱۳۷۱: شغل تجارت: محکوم به ۵ سال حبس.
– حسن رشیدی – متولد ۱۳۷۶ – شغل ماهیگیری – محکوم به ۵سال حبس – (پدرش جانباز در جنگ هشت ساله با عراق).
– عبدالله سلیمی – حدودا ۴۰ سال سن دارد – محکوم به ۱۰سال حبس – شغل تجارت.
– اسماعیل هرمی – حدودا ۴۰ ساله – محکوم به ۱۰ سال حبس – شغل آتش نشانی – ( پدر و برادرش امام جمعه شهرستان نخل تقی هستند. پدر و برادرش رو نمیتونم از ترس مردم اذیت کنند برای همین برای ایجاد فشار روحی و روانی به برادر و پدر و اطرافیانش برای اسماعیل پرونده سازی کردند).
– عبدالعزیز رام – متولد ۷۸ – محکوم به دو سال و شش ماه حبس – محصل دبیرستان.
– صادق رام – متولد ۱۳۷۱ – شغل ماهیگیری – محکوم به ۱۰سال حبس.
– نورالدین ثبات – متولد ۱۳۷۱ – شغل ماهیگیری – محکوم به ۱۰ سال حبس.
– محمد کشاورز – حدودا ۴۰ سال سن دارد – شغل ماهیگیری – محکوم به ۱۰ سال حبس.
– حسین رام – متولد ۱۳۷۴ – شغل تحصیل و ماهیگیری – محکوم به چهار سال و شش ماه حبس.
این زندانیان عقیدتی سیاسی اهل سنت بوشهر بعد از دستگیری، حدود یکسال در زندان بوشهر بودند که فقط چند ماه اول آن را در انفرادی اداره اطلاعات بوشهر بودند. که یکسال بعد از دستگیری در نیمه دوم سال ۱۳۹۶ این زندانیان را یکی پس از دیگری به تبعید گاه رجایی شهر کرج تبعید کردند و اکنون در سالن ۳۶ اندرزگاه ۱۰ به ریاست اندرزگاه فردی بنام گرامی در شرایط نامناسب و به دور از امکانات اولیه می باشند.
سالن ۳۶ در اندرزگاه ۱۰ در زمان ضیایی بعد از ورود زندانیان عقیدتی بوشهر به زندان رجایی شهر راه اندازی شد.
سالن ۳۶ در اصل نماز خانه (حسینیه) بوده و قبل از آن انبار محسوب می شد.
سالن ۳۶ یک سالن بزرگ در حدود ۴۰ متر مربع بوده و هیچ اتاقی در آن تعبیه نشده و دو عدد حمام و دستشویی نیمه تعمیر در سالن وجود دارد.
و همچنین یک آشپزخانه که بیشتر وقتها زندانیان حق استفاده از آن را ندارند. و همچنین دارای یک تلفن در داخل سالن وجود دارد و روزی یک تا دو ساعت هواخوری دارند که در اوایل افتتاح سالن به مدت دوماه به زندانیان هواخوری نمیدادند. و این در حالی است که سالن ۳۶ در جایی قرار گرفته که تهویه هوای خوبی نداشته چون دورتادور آن ساختمان وجود دارد نمی توان داخل سالن هواکش جهت تهویه هوا قرار داد. سالن ۳۶ مجهز به دوربین مدار بسته می باشد.
زندانیان این سالن از هیچ امکانات رفاهی که حقوق اولیه هر زندانی می باشد را ندارند. و بارها به این وضعیت اسفبار اعتراض کرده و خواهان یک سالن بهتر با امکانات اولیه هستند که هیچ مسئولی از زندان و قوه قضائیه و وزارت اطلاعات به آنها پاسخی نداده و بلکه بارها تهدید به سکوت شدند که بدین منظور این زندانیان به عنوان اعتراض در تاریخ ۱۳۹۸/۶/۵ دست به اعتصاب غذا زده و از دادن آمار خودداری کردند که در این رابطه در تاریخ ۱۳۹۸/۶/۱۲ گارد ویژه زندان برای سرکوب زندانیان عقیدتی سیاسی اهل سنت، به دستور رئیس زندان ، الله کرم عزیزی اقدام کردند که زندانیان را به طرز فجیعی مورد ضرب و شتم قرار داده و حدود ۳۰ روز با دستبند و پابند به انفرادی زندان رجایی شهر منتقل کردند.
در کل: وضعیت سالن ۳۶ زندانیان عقیدتی سیاسی اهل سنت استان بوشهر در زندان رجایی شهر بسیار وخیم می باشد و تا کنون هیچ رسیدگی از لحاظ مکان، بهداشتی و درمانی، خرید مواد غذایی و تهیه امکانات رفاهی به وضعیت این زندانیان بعد از بارها اعتراض نشده است.
توضیح: تعداد زندانی در این سالن ۲۴ نفر می باشد که یازده نفر آنها اهل استان بوشهر هستند.
https://bit.ly/32GsfKh@SedayehZendani