کیش مهر?


Kanal geosi va tili: ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa: ko‘rsatilmagan


برش هایی از زندگی علمی و عملی علامه سید محمد حسین طباطبایی(قَدَّسَ اللهُ رُوحَهُ العَزیز)
allametabatabaei.ir
?ارتباط با مدیر کانال:
@Gshakouri
صفحه رسمی اینستاگرام:
https://www.instagram.com/allametabatabaei

Связанные каналы

Kanal geosi va tili
ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


#ویژه

✅ نامه نگاری های علامه به #یونسکو

🔻مهندس عبدالباقی طباطبایی:
مرحوم پدرم در طول نوشتن تفسير گه‎گاه به نکاتي برمي‎خوردند که لازم بود شرايط زماني در آن رعايت شود، لازم بود تفکر در آن لحاظ شود. به همين دليل ايشان شروع کردند به نامه نوشتن براي يونسکو.

❓نامه به يونسکو مربوط به چه سالي است؟
از سال 1327 و 1328 شروع شد و تا سال 1350 ادامه داشت. يعني وقتي به نکاتي برمي‎خوردند، به يونسکو نامه مي‎نوشتند و آمارهاي جهاني را در مورد موضوع خاص مطالبه مي‎کردند.

❓ايشان زبان انگليسي مي‎دانستند؟
خير، نامه‎ها را به فارسي مي‎نوشتند و خود من نامه‎ها را پست مي‎کردم. از سوي يونسکو هم آمارها را براي ما مي‎فرستادند. آن‎ آمارها در تحرير و تفسير الميزان دخالت داشت. در يونسکو اداره‎اي وجود دارد به نام يونيسف که آمارهاي جهاني در آن‎جا ثبت است.

❓مي‎توانيد عيني‎تر مثال بزنيد که مثلا شرايط زماني دنيا را در کجاي تفسير استفاده مي‎کردند؟
مثلا در مورد زن‎ها و مسئله بکارت. موضوعي بود که هرج و مرج جنسي در مغرب‎زمين شايع بود. در حالي‎که جامعه ما آن معضل را نداشت. ما بکارت را محترم مي‎دانيم و دخترها بکارت را براي عروسي‎شان نگه مي‎دارند. در غرب اين موضوع مطرح نيست. بکارت به‎زودي ازاله مي‎شود. اين از موضوعاتي بود که ايشان از يونسکو پرسيده بودند. پدرم به من مي‎گفتند: در آمريکا دوازده درصد دختران توسط محارم ازاله بکارت مي‎شوند.

❓پس مي‎توان چنين گفت که اطلاعات علامه در آن زمان يعني سال 1327 تا 1350 اطلاعات روز دنيا بود.
بله، همين‎طور بود. راجع به ارث، عبادات، اخلاق، روابط زن و شوهر، اموال عمومي و... نامه مي‎نوشتند و سئوال مي‎کردند که بدانند اوضاع در دنيا چه‎جور است؟ تفسير علامه مدرن بود. ايشان به من گفتند: بيست سال عمر من صرف اين تفسير شده، اما مع‎ذلک هر دو سال يک‎بار يک تفسير الميزان جديد براي مردم لازم است؛ يعني تفسيري نوشته شود که شرايط هر دو سال در آن لحاظ شده باشد.
@AllameTabatabaei


⁣✅ ابداعات علامه طباطبایی در کشاورزی

مهندس عبدالباقی، فرزند ارشد علامه:

🔸ایشان بسيار روشنفکر بودند. شرايط روزگاري را که در آن زندگي مي‎کردند کاملا مي‎شناختند و قبول داشتند؛ برخلاف خيلي از آقاياني که در آن زمان زندگي مي‎کردند. ايشان در کشاورزي رفتاري مدرن داشتند که آن زمان اصلا مطرح نبود.
🔸امروزه کشاورزي خیلی علمي شده، اما آن زمان ايشان کشاورزي را علمي انجام مي‎دادند. در حالي‎که زمينه‎اش وجود نداشت و معمول نبود.
کارهايي مانند رديف‎کاري درخت، برگرداندن زمين، جدا کردن سنگ از خاک، نحوه کود دهي، خيابان‎کشي باغ‎ها و استفاده از ابزارآلاتي که براي کشاورزي تهيه مي‎کردند.
🔸مثلا آن زمان فرغون وجود نداشت، اما ايشان به نجار سفارش ساخت فرغون با چوب را داده بودند.

#روایت_ناب یک
@AllameTabatabaei


#جرعه_جرعه_المیزان7
🎵 بشنوید | ایمان مهمتر است یا عمل صالح؟

☑️ ملاک تقرب، ایمان است نه عمل صالح، و گرنه کفار هم عمل صالح دارند
☑️ فایده عمل صالح چیست؟

حجت الاسلام #امینی_خواه
@AllameTabatabaei


#المیزان 0️⃣4️⃣|معنای اصلی کلمه "ولایت"

كلمه" ولايت" هر چند كه اهل لغت معانى بسيارى براى آن بر شمرده‏اند، ليكن اصل در معناى آن بر طرف شدن واسطه در بين دو چيز است، به گونه‏اى كه بين آن دو، واسطه‏اى كه از جنس آنها نيست وجود نداشته باشد (كه در اين صورت هر يك ولى ديگرى محسوب مى‏شوند). و ليكن از باب استعاره در معناى ديگرى نيز استعمال شده، و آن نزديكى چيزى به چيز ديگر است، حال اين نزديكى به هر وجهى كه باشد، چه نزديكى به مكان باشد و چه به نسب و خويشاوندى و چه به مقام و منزلت و چه به دوستى و صداقت و چه به غير اينها، كه با اين حساب كلمه" ولى" بر هر دو طرف ولايت اطلاق مى‏شود، (اين ولى او است، و او ولى اين است، يعنى از نظر مكان و يا خويشاوندى و يا مقام و يا دوستى و يا غير اينها نزديك وى است)، مخصوصا اگر معناى اصلى كلمه را در نظر بگيريم كه عبارت بود از اتصال دو چيز به يكديگر و نبودن واسطه‏اى بين آن دو اين اطلاق طرفينى روشن‏تر مى‏شود، چون يكى از آن دو چيز آن چنان در دنبال آن ديگرى قرار گرفته كه هيچ چيز ديگرى غير اين، به دنبال آن قرار نگرفته.
👈 پس، وقتى مى‏گوئيم خداى تعالى ولى بنده مؤمنش مى‏باشد، معنايش اين است كه آن چنان وصل به بنده است و آن چنان متولى و مدبر امور بنده است كه هيچ كس ديگرى اين چنين ارتباطى را با آن بنده ندارد

📚 ترجمه المیزان، ج10، ص129

☑️نکته های باریک تر از موی « المیزان» را در «کیش مهر» پی بگیرید!

@Allametabatabaei


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
📺 ببینید | رفتار فوق عاطفی علامه طباطبایی با مرغان خانگی

#جوادی_آملی

@AllameTabatabaei


⁣علامه حسن حسن زاده آملی (حفظه الله):

⁣«17 سال شب و روز در خدمت علامه طباطبایی بودم اما یک مکروه از ایشان ندیدم»

⁣📚 شرح دروس معرفت نفس - استاد صمدی آملی

@AllameTabatabaei



⁣✅ مردی که عاقلانه زیست و عاشقانه رفت

🔻می گویند سالها بعد از این حالات استاد غریب تر شد. کم تر از همیشه حرف می زد، کم تر از همیشه غذا می خورد، بیشتر از همیشه راه می رفت و ساعت ها بدون اینکه خواب باشد چشم هایش را روی هم می گذاشت. وضو می گرفت، رو به قبله می نشست و چشم هایش را می بست. یک روز هم تمام شعر هایش و جزوه ای را که در شرح غزل های حافظ نوشته بود آورد وسط حیاط و سوزاند. کسی جرئت نکرد بپرسد چرا. آنهایی که نسخه ای، دست نویسی از اینها را میش خودشان داشتند سفت نگه داشتند و چیزی نگفتند. دلشان نمی آمد این چیزها بسوزد.
🔸چند ماه بعد، وقتی بهار شد، محمدحسین به مشهد رفت و بیست و دو روز آنجا ماند. آنجا حالش بهتر بود. دیگر نمی گفت:
"حالت خواب در چشم هام پیداست."
نمی گفت:
"چشم هام پر از خواب است، پر از خاک است."
اما چند ماه بعد دوباره حالش بد شد و در بیمارستانی در تهران بستری اش کردند. بعد هم او را به خانه ی خودش در قم آوردند. دوست ها و شاگردانش به دیدنش می آمدند و او ساکت بود. ساکت، با چشم هایی که به گوشه ای از اتاق خیره شده بود؛ چند هفته که گذشت دوباره برش گرداندند تهران. دکتر ها چیز درست و معلومی نمی گفتند و گاهی به هوش بود، گاهی نبود.
🔸یک روز یکی از دوستان قدیمی که آمده بود دیدنش، پرسید:
"آقا از اشعار حافظ چیزی در نظر دارید؟"
او نگاهش کرد. چشم هایش که توی این صورت رنگ پریده آبی تر شده بودند، برق زدند. خواند:
"صلاح کار کجا و من خراب کجا؟"
بعد سرش را توی بالش فشار داد و چشم هایش را بست.

📚 زندگی سید محمد حسین طباطبایی(ره)، حبیبه جعفریان

@AllameTabatabaei


علامه طباطبایی:

✅ تقديسى كه در اسلام ازشهادت و كشته شدن در راه خداشده از هيچ عمل صالحى به عمل نيامده (تعالیم اسلام/ص238)
#شهید_سورچی

🎵 اگر ادعا میکنید عاشقید این مصاحبه را بشنوید!

@AllameTabatabaei


بنا بر نظر #علامه_طباطبایی در آیه122سوره توبه(المیزان،ج9،ص551) وظيفه جهاد از طلاب علوم دينى برداشته شده با این حال جالب است بدانید آمار شهدای طلبه، 6برابر دیگر اقشار جامعه است!

بخوانید:
👇
yon.ir/Kve2



⁣✅ داستان احضار اجنه

علامه حسن زاده:

🔻خدا رحمت كند جناب آقاى طباطبائى- رضوان الله عليه- را! كه از آقايى نقل می فرمود كه ايشان دستور العملى را از آقايى گرفته كه چله بگيرد براى احضار اشخاص و افراد و موجوداتى، و به كوهى رفت و در آنجا مشغول رياضت شد و می‏خواست اربعين را در آنجا بگذراند.
در اواخر دستورش ديد چند نفرى آمدند خيره به او نگاه كردند و در مقابلش خودشان را سان دادند. خوشبخت شده كه به نتيجه رسيد و اينها را حرف مى‏گيرد، ولى اينها ايستادند و هيچ جوابى به اين آقا نمیدهند ، آقا اينها را خواسته كه چيزى را بپرسد و سؤال كند و بفهمد، مرحوم علامه فرمود:
هرچه اينها را به حرف گرفت ديد اينها به حرف نمی آيند ، مدتى گذشت آنها غايب شدند.
بيچاره خيلى ناراحت شد. اين همه زحمت را براى اينكه اينها حرف بزنند كشيده است تا چيزى از اينها بپرسد.
كم‏كم خودش متنبه شد گفت: بار الها! اگر اين اعمال براى قربة إلى الله بود وضعم بهتر بود به همين جهت به صدق و حق برگشت و گفت:
خدايا! آمدم.
چرا تو را نخواهم و براى چه احضار اجنه كنم؟ با اين همه اجنه محشور هستم چه مطلبى نصيب من شد كه با اجنه كذايى محشور شوم! خدايا! آمدم و آمدم و به صدق گفت آمدم. اين‏بار در جايى نشسته بود، ديد آن آقايانى كه آن روز آنجا آمدند همه حاضر شدند به او می‏گويند: چه امرى دارى؟ از لج آن روز كه آنها هيچ حرف نزدند و صحبت نكردند، هرچه خواستند او را حرف بگيرند نشد؛ چه ‏كار دارد حرف بزند ، حالا به دريا و رود نيل پيوسته است. اينها مقدارى ايستادند ديدند وى به آنها اعتنايى ندارد، غايب شدند.
واقعيت است كه جناب امام صادق عليه السلام فرمود: من حاجتى داشتم به پيشگاه حق سبحانه رفتم ، چون به پيشگاه او قرار گرفتم شرمم آمد كه او را نخواهم و حاجتم را بخواهم.
همت بلند دار و تمام تار و پود و اعماق و ظاهر و باطن و وجود تو قربة إلى الله باشد.

📚 شرح فارسی اسفار، جلد اول

@AllameTabatabaei


🎵 بشنوید|رساله «الولایه» علامه طباطبایی با تدریس جذاب شارح کتاب

#استاد_رحیمی
#قسمت_چهاردهم

به تعبیر آیت الله جوادی آملی، این اثر، 💐سرسبد آثار علامه است.


📸 طرح | کلید حضور قلب در #نماز

✅ از علامه طباطبایی سوال کردند: چکار کنیم حضور قلب در نماز پیدا کنیم؟
فرمودند: زیاد حرف نزنید.

@AllameTabatabaei


✅ و به یاد بیاور مریم را...

پیش‌نوشت: تقدیم به پیشگاهِ بلند بانوی طهارت، حضرت مریم (سلام خدا بر او باد) برای زاد روزِ #مسیحش.

🔸همیشه وسط جمله‌هایی که توی کتابش از مریم (س) گفته، به «یالیتنی متّ قبل هذا و کنت نسیاً منسیّاً» که می‌رسم، اشک‌هام جاری می‌شود. یک بارِ غمِ فهمیدنی توی این جمله خوابیده است که همه‌ی وجودم را به درد می‌آورد. انگار قطره‌ای از نهایتِ اضطرارِ مریم (س) توی هنگامه‌ی آن امتحانِ سخت می‌ریزد توی وجودم. بعد فکر می‌کنم چه خوب که پشت‌بندش خدا زود دلداری‌اش داده. که مریم (س) را توی آغوشِ مهربانی‌اش فشرده، اشک‌هاش را پاک کرده و گفته تا غصه نخورد. گفته لا تَحزنی. چه خوب‌تر که لحظه‌های بعدش، آن دو تا چشم‌های کوچکی که رو در روی مریم (س) به دنیا گشوده شد، خودش بزرگ‌ترین مرهم بود بر استیصالِ آن لحظه‌هایش؛ عیسی (ع)، کلمه‌ی خدا، توی دست‌های مریم (س) بود... اگر این‌ها نبود آدم وسطِ قرآن‌خواندن پای آن جمله‌ی یالیتنی متّ قبل هذا... از غصه بی‌تاب می‌شد از آن بارِ غمِ فهمیدنی.

🔸لحظات تولد مسیح سلام خدا بر او لحظات پیچیده در خوف و رجاست برای مریم. سلام خدا بر او.
خدا برگزیده‌هاش را از لابه‌لای درد و رنج‌ها بیرون می‎‌آورد و تصویرشان را قاب می‎کند و می‎زند به دیوار دنیا. که تا همیشه مثال‌شان بزند برای اهل ایمان.
این درد و رنج گاهی از جنس به خطر افتادنِ آبروست. امتحان آبرو برای دختر راست و پاک‌دامان بنی‎اسرائیل. دختری که از قبل تولد خدا قبولش کرده بود و تربیتش را عهده‌دار شده بود

✍️ مریم روستا

@AllameTabatabaei


yon.ir/mf8bh
✅ خاطره آیت الله سبحانی درباره یادداشت علامه برای کنگره مبارزه با #مشروبات_الکی

🔻در سال: 1338، یا 1339- تردید از من است - پدر من برای کاری در قم آمده بود، مرحوم بروجردی از ایشان دیدن کرد، قرار شد که ما هم باز دید را پس بدهیم، ما رفتیم که باز دید پس بدهیم، در آنجا نشسته بودیم، یک مرتبه دیدیم که حاج احمد (خادم آقای بروجردی) آمد و گفت پسر عموی آیة الله سید ابوالحسن اصفهانی (ایشان پزشک روانی بود) با یک دانشمند سوئدی (که دبیر کل مبارزه با مواد الکلی است) آمده‌اند و اینها امسال کنگره‌ای در ترکیه (آنکارا) دارند و می‌خواهد نظر اسلام را در باره مواد الکلی بفهمد، اجازه می‌دهید که بیایند؟

🔸 آقا فرمود: تشریف بیاورند، بنده و پدرم نشسته بودیم، اتفاقاً مرحوم علامه طباطبائی هم با آقای قاضی آنجا آمده بودند، اینها وارد شدند، ما همگی روی زمین نشسته بودیم، مغربی‌ها و غربی‌ها محال است روی زمین بنشینند، یعنی نمی‌توانند، این سوئدی هم هر طرف نگاه که شاید صندلی باشد که روی آن بنشیند، دید خبری از صندلی نیست، او هم نشست، منتها نه مثل ما، بلکه متجافیاً نشست، چند‌تا سوال کرد، که یکی از آنها این بود که چرا اسلام خمر را حرام کرده، من یک مرتبه در ذهنم رسید که خدای نکرده آقای بروجردی شروع کند مضرّات بهداشتی خمر را بگوید، چون خود سوئدی استاد این فن است، ولی ایشان (آیة الله برجردی) یک نکته‌ای را گفت که برای من خیلی اعجاب آور بود، گفت امتیاز انسان با حیوان در عقل است و الکل دشمن عقل است، این جمله خیلی طرف را گرفت، یعنی من وقتی به قیافه او(سوئدی) نگاه کردم، دیدم خیلی گرفت، سوال های کرد، بعد این نکته را سوال کرد که به درس ما مربوط است، گفت موقعی عقل را زایل می‌کند که انسان زیاد بخورد.

🔸ایشان در جواب فرمود: انسان زیاده خواه و زیاده طلب است، فلذا اگر امروز یک قاشق را بخورد، فردا یک قاشق او، دو قاشق می‌شود. کم کم یک بطری را سر می‌کشد، همه اینها را او ضبط می‌کرد، بعد گفت: شما ممکن است یک بیانیه بنویسید که ما در کنگره خود در آنکارا بخوانیم، آقا یک نگاهی به مجلس کرد و دید که آقای طباطبائی در آنجا نشسته است، گفت سید محمد حسین طباطبائی تبریزی از علمای اسلام است، تفسیری دارند، ایشان می‌توانند از طرف من چیزی بنویسند و بفرستند، علامه طباطبائی هم واقعاً نوشتند و فرستادند تهران و ترجمه به انگلیسی کرد و در آن کنگره خوانده شد.

🔹جهت مطالعه یادداشت علامه، دکمه نمایش فوری (INSTANT VIEW ) را لمس کنید.

🆔 @AllameTabatabaei


دلهای پاک dan repost
🔻حضرت استاد عبدالقائم شوشتری :

🔸به مرحوم علامه طباطبائی عرض کردم «من چله ها نشستم؛ عبادت ها کردم؛ خدمت بزرگان رسیدم و ... اما مشکلم حل نشد! اما آدم نشدم » ناگهان حال ایشان دگرگون شد و دست بر صورت نهادند و گریستند بطوری که صورت و محاسن ایشان خیس شد و بعد از چندین دقیقه در میان گریه فرمودند : «دوای هر درد بی درمان خداست»


#جرعه_جرعه_المیزان6

🎧 بشنوید|ماهیت سحر، طلسم، خواب مغناطیسی و...

✅ بیان علامه طباطبایی درباره 5علم مخفی و اسرارآمیز غریبه(خمسه مختفیه)

#حجت_الاسلام_دکتر_دژکام(امام جمعه جهرم)

@AllameTabatabaei


📸 طرح | #مهجوریت_قرآن

✅ علامه طباطبايی:
در روش مرسوم حوزه، يك طلبه مي تواند حتى به پايه اجتهاد نيز برسد، ولى اصلاً دست به هيچ قرآنى نزده باشد!

@AllameTabatabaei


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
📺 روایت آیت الله #باقری_کنی از سیره علامه طباطبایی

☑️ استاد باقری کنی (برادر مرحوم آیت الله مهدوی کنی) سرپرست سابق دانشگاه امام صادق (ع) و از شاگرد علامه طباطبایی است.

@AllameTabatabaei


✅ راز آرامش شهید بهشتی در گفت و گو

#شهید_بهشتی: از این تاریخ بود که دیگر تصمیم گرفتم بدون فریاد اشکال کنم...

📚 سیره شهید دکتر بهشتی، ص 55

@AllameTabatabaei


⁣✅ چرا علامه طباطبایی میهمان دعوت نمی‌کرد؟

آیت الله العظمی نوری همدانی، از شاگردان علامه می گوید:

🔸ایشان وقتی به قم‌ آمدند با اينكه فيلسوف معروف جهان اسلام، ‌محقّق نامي روزگار و يك استاد متبحّر مشهور تفسير و كلام و حكمت بودند، اما با يك عمامه بسيار كوچك از كرباس آبي رنگ و قباي ساده و بدون جوراب با لباس كمتر از حدّ معمول در كوچه ‌هاي قم‌ تردّد داشت و اگر كسي ایشان را نمی شناخت وی را يك طلبه عادي تصور مي‌كرد.

🔸خانه او اجاره‌اي بود و به خاطر دارم چند بار خانه خود را عوض‌كرد و از خانه دیگر به خانه ‌اي منتقل شدند، منزلش بسيار كوچك و محقر بود حتّي نمي ‌توانستن از دوستان پذيرائي كند چون از نظر امكانات ‌بسيار محدود بود.

🔸گاهي به خاطر پرسيدن برخی سئوالات علمی مجبور بودم خدمت استاد در منزل شرفياب شوم؛ ‌ايشان در حالي كه جلو دَرِ منزل آمده، دو دست خود را بر دو طرف دَر گذاشته، سرشان را بيرون مي ‌آوردند و به سؤال من گوش داده و پاسخ ‌مي ‌گفتند. در اين هنگام اين سؤال براي من مطرح ‌شد؛ چرا استاد تعارف نمی‌کند منزل بروم. بعدها كه آشنائي من با ايشان بيشتر شد، متوجّه شدم منزل به اندازه‌ اي محدود و محقّر است كه ‌نمي ‌توانند از میهمان پذيرائي كنند.

🔸مدّتها زندگي ايشان از حّق التّاليف كتاب هايشان اداره مي ‌شد و سال ها مبالغ‌ هنگفتي بدهکار بودند و حتي دامادشان آقای قدّوسي از اين ‌موضوع اطلاع نداشت‌.

🔸علامه با وجود كسالت قلبي و كسالت اعصاب و کهولت سن‌ّ فقط و فقط براي‌ِ حمايت از دين و نشر فرهنگ اسلام براي ملاقات و مصاحبه با مستشرق‌ فرانسوي (دكتر كُرْبَن‌ُ) هر دو هفته يك بار با زحمت و تحمل رنج فراوان به ‌تهران مي ‌رفتند و اين رفت و آمد با ماشين عمومي مستلزم ‌رنج هاي فراوان بود.

@AllameTabatabaei

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.

5 572

obunachilar
Kanal statistikasi