«تاریخ و فلسفه خِرَدگرایی»


Kanal geosi va tili: ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa: ko‘rsatilmagan


?از ایران باید دفاع کرد چه به ننگ، چه به نام(دکتر سیدجواد طباطبایی).
?ایران تو بمان؛ غایت مقصود همین است.
?جاویدان خِرَد
? تابع قوانین جاری کشور #ایران
@MinervaEule1776
https://t.me/denkenfurdenken

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


🔶 چهاردهم امرداد، روز صدور فرمان مشروطیت و به بار نشستن آگاهی نوآئین ملّت ایران و آگاهی به پایان همیشگی خودکامگی، بر ملّت ایران فرخنده باد. مشروطیتی که هیچگاه از اذهان ملّت ایران زدوده نخواهد شد.


💎 فلسفه متعالیه هگل

🔶 گفتار فلسفی

🔶 در فلسفه متعالیه هگل، بحث انعکاس یک سویه عین در ذهن[رئالیسم] و یا بالعکس ذهن در عین[ایدئالیسم] مطرح نیست.

🔶 پیش از ورود به بحث باید این نکته را خاطرنشان کرد که فلسفه‌های پیش از هگل برای تبیین مسئله معرفت، با مبانی خود بر این بودند که معرفت از جهان خارج از ذهن به دست می‌آید، بدان معنا که ذهن انسان از جهان خارج از خود اثر می‌گیرد.

🔶 اما از سویی عده‌ای دیگر با محور قرار دادن تصورات‌فطری انسان در پی این بودند که بگویند این انسان است که بر جهان خارج اثر می‌گذارد.

🔶 با این همه جالب توجه است که در فلسفه جدید، علی‌رغم گسستی که با مبانی فلسفه قدیم صورت می‌گیرد، باز هم این نگرش یکسو نگر هم‌چنان حاکم است. یعنی تجربه‌گرایان جهان خارج از ذهن را برای معرفت و عقل‌گرایان درون را ملاک می‌گیرند. [در حالی که به نظر می‌رسد، حتی فلسفه کانت در نقد اول، به دلیل گرفتار شدن در دام دیالکتیک استعلایی و این‌که مسائلی چون خدا_نفس_آزادی هم قابل اثبات و هم قابل رد شدن هستند_یعنی می‌توان هم برای اثبات محدودیت امتداد جهان استدلال آورد و هم برخلاف آن_نمی‌تواند این انعکاس مدام میان آگاهی جزء و کل را توضیح دهد و به این ترتیب از سطح فاهمه فراتر نمی‌رود و از این جهت فلسفه او نمی‌تواند خدا را بشناسد و به این ترتیب با همین مبنا است که حتی نمی‌تواند فلسفه #روح(=Geist) باشد].(بهروززواریان).

🔶 وانگهی، فلسفه هگل هیچ‌کدام از این نگرش‌های یکسونگر را شامل نمی‌شود، بلکه همواره در پی این است که نشان دهد آگاهی در سیر تحقق خود در کل آگاهی و کل آگاهی در جزء اثر گذار است.

🔶 آگاهی در این حرکت رو به جلوی خود به حیثیت روحانی و کلّی و جهان شمول خود پی می‌برد و به دانش مطلق دست پیدا می‌کند. لذا این فلسفه متعالیه گسست میان هیئت‌های مختلف آگاهی را نشان می‌دهد و به همین دلیل است که هگل همواره در فلسفه‌اش نمی‌تواند در یک مورد از زوج‌های ثنوی بالا که به آن اشاره کردیم باقی بماند و درست از همین جهت است که او اذعان می‌کند که: 《حقیقت کل است》.

🔶 حقیقت کل است بدان معنا است که جزء آگاهی در کل آگاهی و بالعکس اثرگذار است. از این جهت است که فلسفه هگل آگاهی خدا و انسان را از یک‌دیگر مجزا نمی‌داند و این همان نکته‌ای است که پیشتر به آن اشاره شده است: آگاهی خدا و انسان در تاریخ و در یک دیگر اثرگذار هستند و همین شیوه خاص انعکاس است که فلسفه متعالیه نامیده می‌شود یعنی[Spekulativ].


🔶 علیرضا‌سیداحمدیان/ تفسیر خدایگانی و بندگی از پدیدارشناسی‌روح هگل.

🔶 بنابراین هرکس از هرکجای فلسفه هگل_از فلسفه تاریخ تا فلسفه دین و فلسفه هنر_ وارد شود، در نهایت باید این اصل را لحاظ کند که فلسفه او انعکاس متقابل [لاهوت در ناسوت] و [ناسوت در لاهوت] است. اما باید همواره به خاطر داشته باشد که هر تفسیر یکسونگر از هگل فیلسوفی می‌سازد غیرقابل فهم، که در دو سوی مسیر آن، به تعبیر جواد طباطبایی:🔻🔻🔻

🔶 سرها بریده بینی بی‌جرم و بی‌جنایت.

@MinervaEule1776

https://t.me/denkenfurdenken


دیده بان ایرانشهر dan repost
قابل توجه "دانشکده علوم اجتماعی "
دست اندر کاران "انجمن دوستداران اندیشه" در برلین که عمدتا همان رفقای سابق محمد علی مرادی هستند وبنا به گفته خود آنان، محمدعلی مرادی تا زنده بود، نزدیک ترین و تنگاتنگ ترین ودر عین حال قدیمی ترین روابط را با آنان داشت، در اطلاعیه "پاسداشت یاد" او به درستی و زیرکانه مواظب بوده‌اند از عنوان "دکتر" برای آن مرحوم استفاده نکنند، چرا که در آن صورت اصل مدرک لیسانس او در شهری که همه اورا می شناختند مورد سوال قرار می گرفت.
@didehbaniranshahr


دیده بان ایرانشهر dan repost
روضه خوانی های توده ای های مقیم برلین در سوگ علی مرادی


🔶 جنبش مشروطه‌خواهی

🔶 جنبش مشروطه‌خواهی، " انقلابِ عظیمِ دفعی" برای نابودی نظام خودکامه‌ای بود که از دهه‌ها پیش، همسایگان جنوبی و شمالی برای تقسیم کشور به دو منطقه نفوذ، شالوده[=آن نظام خودکامه، افزوده از ما است] را استوار کرده بودند و برای بقای آن، از هیچ تحریک و فسادی فروگذار نمی‌کردند....

🔶 جوادطباطبایی سپس می‌افزاید، آخوند خراسانی در ادامه لایحه خود افزوده است که: "پیروزی مشروطیّت، و استقرار #حکومت‌قانون آغاز دوره‌ای است که حتی در صورت تعطیل شدن اساس مشروطیت، اثر‌های آن هرگز از ذهن مردم ایران زدوده نخواهد شد".

✍ طباطبایی، سیدجواد، تامّلی‌درباره‌ایران، جلددوم، نظریه حکومت قانون در ایران، بخش‌دوم، مبانی نظریه‌مشروطه‌خواهی، تهران، نشر مینوی خرد، ۱۳۹۵.

@MinervaEule1776

https://t.me/denkenfurdenken


🔶 پیشتر مارک توین گفته بود که هرگز با انسان احمق به گفت و گو ننشینید، چراکه او شما را تا سر حد خودش پایین می‌کشد و با حربه‌ای که دارد شکستتان می‌دهد.

🔶 شهریار زرشناس که حتی مدرک دانشگاهی و آکادمیک هم ندارد با خود بزرگ‌بینی مفرط و در جهل به مبانی تاریخ، نژاد آریایی را جعلی می‌خواند. زرشناس که پیشتر اوج دانش کم مایه خود را در کتاب بی‌مبنای نهیلیسم نشان داده بود، اکنون با سوء‌استفاده از رسانه ملّی و در رسانه ملّی، علیه بنیاد و درخت تناور و تنومند ایران سخن می‌راند.

🔶 زرشناس که از خود قدرتی ندارد ناچار است برای ستیز با بنیاد‌های ملّی ایران، [و البته بازهم در جهل] ناچار است، از جمهوری‌اسلامی ایران سرمایه بگذارد تا کاستی قدرت نداشته خود را جبران کند و با پنهان شدن در پس قدرت‌سیاسی سخن یاوه خود را به کرسی بنشاند، و به نحوی عقده‌گشایی پان‌ترکیسم را وجهه همت خود کند.

🔶 این در حالی است که بالاترین سطح عالی نظام جمهوری‌اسلامی ایران، بارها به حفظ #زبان‌فارسی و #حفظ‌فرهنگ و هویت این کشور تاکید کرده‌اند که اسناد آن موجود است و در زمان لازم منتشر خواهد شد.

🔶 پس به زرشناس باید گفت که حد و حدود خود را نگه دارید و در مسئله‌ای که نسبت به آن در جهل هستید تر‌ّهات بی‌سند تحویل عوام‌الناس ندهید.

🔶 من گمان نمی‌کنم برای رد کم‌مایه‌ای چون زرشناس، ادبیاتی مناسب‌تر از این باشد:🔻🔻🔻

🔶 آقای زرشناس در مورد چیزی که نسبت به آن در #جهل‌مرکب هستید فقط یک کار می‌توانید انجام دهید: 🔻

《زبان‌تان را در کام بگیرید》!

✍ بهروززواریان.

🌸 از ایران باید دفاع کرد چه به ننگ، چه به نام(دکتر سیدجواد طباطبایی).

💠ایران تو بمان؛ غایت مقصود همین است🌸


@MinervaEule1776

https://t.me/denkenfurdenken


🔶 آقای زرشناس؛ اگر از مدرک نداشته شما بگذریم، و این‌‌که وقتی که نخبه‌ها نباشند، #احمق‌ها تز صادر می‌‌کنند، اگر نتوانید ثابت کنید که آریایی جعلی است، حرف‌های شما به اندازه یک پشه برای ما ارزش ندارد


📍 برافراشتن پرچم #مشروطیت.

✍ دکتر جواد طباطبایی

📳 بخوانید و منتشر کنید.

🔶 جنبش مشروطه‌خواهی مردم ایران، به خلاف آن‌چه که اهل ایدئولوژی نسنجیده گفته‌اند، گامی فراتر در غربزدگی نبود، پرچم غرب‌زدگی نیز با مشروطیت بر 《بام سرای این مملکت افراشته نشد》، هم‌‌چنان که 《حکومت‌قانون》دوره‌ای نو در بدآموزی ایرانیان نبود.

🔶 بلکه برعکس، با پیروزی جنبش مشروطه‌خواهی، رخنه‌ای در ارکان 《استبدادقدیم》و اعتبار 《خائنین سرکار مشغول در همان استبداد》افتاد.

🔶 اما با پایداری عمله استبداد قدیم، کار به جایی رسید که علمای تبریز به آخوند خراسانی نوشتند که:《اگر استبداد به کلی موقوف نشود و این امر مقدس... بالمرّه پیشرفت ننماید، ملّت، به کلّی پایمال و معدوم خواهد شد》. *

🔶 از همان آغاز، مشروطه‌خواهی، پیکاری برای رفع کلّی استبداد قدیم فهمیده می‌شد و در جریان جنبش نیز نطفه این آگاهی تکوین پیدا کرد که اگر #نظام‌مشروطه برقرار نشود، نتیجه‌ای جز پایمال و معدوم شدن کلّی ملّت نخواهد داشت.

🔶 #ضرورت و #خواست‌حکومت‌قانون
🔶 #مشروطیت
🔶 #رخنه‌در‌ارکان‌استبداد‌قدیم
========================
* تلگرام مورخ ۲۹ ذیحجه ۱۳۲۴، جمعی از علمای تبریز به نقل از سیاست‌نامه، ص۱۶۷.[ما این فقره را از کتاب تاملی درباره ایران پانوشت صفحه ۵۶۴ آورده‌ایم].



📚 جواد‌طباطبایی، تاملی درباره ایران، جلددوم، بخش دوم، مبانی نظریه مشروطه‌خواهی، صفحه۵۶۴.

💠از ایران باید دفاع کرد چه به ننگ، چه به نام(دکتر سیدجواد طباطبایی).

🔆 ملّتی که از گذشته تاریخی خود اطلاعی نداشته باشد، پیوسته حوادث و وقایع تاریخ را تکرار خواهد کرد.

@MinervaEule1776

https://t.me/denkenfurdenken


💠 لزوم وجود طبقات در بدنه دولت
💠 لزوم وجود طبقات در نظام سلطنت‌مشروطه.

✍ #بردیا‌بزرگمهر.

🔶 دولت اگر به حال خود رها شود، به صورت عنصری جداگانه یا به عنوان یک کل منفرد، تنها منفعت فردی خود را در ارتباط با خود دنبال می‌کند. ازهمین‌روی در این ساختار، اگر چه منابع و ثروت در اصل به ملّت وابسته و از آنِ او است، اما تنها وظیفه‌ای که باید انجام دهد، کار کردن بر روی "عناصر طبیعی" و استخراج ثروت و خودِ کار کردن در راستای تامین نفع دولت است.

🔶 به این ترتیب در جایی که دولت فقط به دنبال نفع‌خصوصی و ثروت‌اندوزی هرچه بیشتر برمی‌آید، در راستای کنترل قدرت دولت و برای برقرار کردن سد در برابر توسعه‌طلبی و زیاده‌خواهی آن، وجود طبقات، میان دولت و ملّت ضروری است.

🔶 این طبقات به عنوان نیروهای واسطه و در ساحتِ میانجیِ دولت و ملّت قرار می‌گیرند تا با محدود کردن زیاده‌خواهی دولت، در عین حال نفع ملّت را تامین کنند. از سویی این طبقات این توانایی را خواهند داشت تا از شوریدن اراده نامحدود ملّت در برابر دولت و بر هم زدن نظم سلطنت مشروطه جلوگیری کنند. پس در نظام #سلطنت‌مشروطه[ یعنی تنها دولت با اساس] است که باید وجود این طبقات "به رسمیت شناخته" شود.

🔶 طبقات، هم‌چنین با کنترل کردن ساحت قدرت از بالا، در حدود قانون، اجازه نمی‌دهند که دولت، بی‌واسطه ملّت، نفع آن را در پای نفع‌فردی خود قربانی کند.

@MinervaEule1776

https://t.me/denkenfurdenken


🔶 مشروطیت سلطنت

🔶 اهالی ایران به واسطه مسافرت به ممالک خارجه و معاشرت با ملّت‌های دول متمدنه و مباشرت به خواندن کتب و رسائل سیاسیه و مطالعه نمودن روزنامه‌های دول خارجه و داخله و اطلاع یافتن به سلوک سلاطین متمدنه با ملت متبوعه خود و آگاه شدن بر حُسن و فواید #سلطنت‌مشروطه، گوش ایشان باز و زبانشان دراز شده است.

🔶 حرکات خودسرانه و رفتار و کردار بی‌قاعده دیگران را قبول نمی‌کنند.... متحمل بار ظلم و تعدّی نخواهند شد، قطعا و یقینا، اگرچه در روزی یک هزار نفر از ایشان کشته شود، یا این‌که تمام مایملک ایشان را غارت کنند، دست از مسئله مشروطیت سلطنت برنمی‌دارند.(رسائل، عماد‌العلماء، صفحه ۳۱۰ به بعد)

🔷 به نقل از جوادطباطبایی. تاملی درباره ایران/ نظریه حکومت قانون در ایران، مبانی نظریه مشروطه‌خواهی، ۱۳۹۵، صفحه ۴۳۸.
@MinervaEule1776

https://t.me/denkenfurdenken


🔶 در این راستا من سپس‌تر به صورت مختصر به شرایط بحرانی آلمان اشاره خواهم کرد تا مخاطب ارجمند ما دریابد که آلمان‌ها با بحران‌های به مراتب سخت‌تری دست و پنجه نرم می‌کردند. آلمان به ۳۰۰ مملکت جداگانه تقسیم شده ‌بود و حکومت مرکزی حتی یک سرباز هم برای خودسری حکام در اختیار نمی‌گذاشت و از صلاحیت قضایی هم خبری نبود.

🔶 اما: آن‌ها آلمان را به موضوع خودش تبدیل کردند. به جای دنباله‌روی از کسانی که حتی یک خط از قانون نمی‌خوانند و در جهل چپ بودن خود نمی‌توانند بفهمند و به هر قیمت می‌خواهند وضع را فجیع‌تر کنند، گوش جان می‌سپاریم به کلام فیلسوفان، تا دریابیم که 《همواره باید اندیشیدن و تامل بر زندگی انسان حکم‌فرما باشد تا جایی که تضاد‌ها اوج گرفته است بتوان آن‌ها را آشتی داد، نه پیروی از هوس‌های شخصی ارتجاع چپ و عقده‌گشایی‌های آن‌ها》.

💠 از ایران باید دفاع کرد چه به ننگ، چه به نام(دکتر سیدجواد طباطبایی).

💠 ایران تو بمان؛ غایت مقصود همین است.

💠جاویدان خِرَد

💠 تابع قوانین جاری کشور #ایران

✍ بهروززواریان

@MinervaEule1776

https://t.me/denkenfurdenken


🔶 کفتارهایی چون ‌زم، جلالی تهرانی و جریان ارتجاعی چپ را بهتر بشناسید. ملت ایران، آن چیزی که کفتارهای عآمدنیوز تحویل شما می‌دهند تجزیه ایران است. آگاه باشید که ایران فقط یک عنوان دارد: #ملّت‌ایران


نوشته_اشکان_زارع؛_پرونده_شخصیت_شاه.pdf
213.9Kb
🔶 نوشته اشکان زارع با عنوان شاه عباس صفوی و شعبده‌بازی روشنفکران؛ منتشر شده در هفته‌نامه کرگدن.

🔶 حتما بخوانید و منتشر کنید.


🔶 هستند کسانی که در ایران نام فلسفه را غصب کرده و آن را مایه درآمد خود قرار داده‌اند، بر برج تکیه زده و به جای پرداختن به سیاست دنیا در بواطن عالم سیر می‌کنند و گمان می‌کنند که فلسفه، بافتن هرچیزی به هم و سیر در جابلقای عالم است.

🔶 نام آشنا، #حکیم‌دینانی که خودش هم نمی‌داند که چه می‌گوید. به نظر می‌رسد که دینانی عرفان را با فلسفه خلط و گمان کرده که تکرار مکررات صدرالمتالهین و شیخ‌الرئیس ابوعلی‌سینا، نامش فلسفه است.

🔶 از این‌روی با سرایت دادن حکم یکی به دیگری، در جایی که باید فلسفه بنویسد و فلسفی سخن بگوید، روح را در خیال‌اندیشی عارفانه وارد می‌کند تا با تخمیر آن، [قدرت و جسارت اندیشدن را سلب کند]! در حالی‌که هر فلسفه‌ای[به تعبیر هگل] در پیوند با زمانه طرح می‌شود.

🔶 اما کاری که این مزدبگیران دانشگاهی می‌کنند نه شهامتِ اذعان به حقیقت و قدرت نقد، که سرانجام در بهترین حالت هبوط در جزم‌باوری عارفانه است.

🔶 وانگهی؛ در این راستا ما می‌توانیم ساعت‌ها بنشینیم و درباره بواطن عالم و صفات و جمال و جلال و...[آن‌گونه که صدرالمتالهین وارد اسفار کرده است] با حکیم‌دینانی، سخن بگوییم، اما چیزی که #حکیم‌ما، نمی‌تواند دریابد این است که:

🔶 در این مجرای تنگ خیال‌اندیشه، آیا می‌دانیم درباره چه چیزی سخن می‌گوییم؟!

✍ بهروززواریان

https://t.me/denkenfurdenken


💎 سفسطه‌گری به نام فلسفه

✍ گ. و. ف. هگل

🔷 از آن‌جا که این سفسطه‌گری‌ها نام فلسفه را غصب کرده‌اند و انبوهی از مردمان را قانع ساخته‌اند که فلسفه چیزی جز همین فعالیت‌ها نیست، سخن گفتن فلسفی درباره ماهیت دولت به مایه‌ی بی‌آبرویی تبدیل شده است. لذا مردان درست‌اندیش را نمی‌توان سرزنش کرد که چرا به محض این‌که سخن از دانشِ فلسفی دولت می‌شود شکیبایی را از دست می‌دهند.

🔶 جای شگفتی هم نیست که حکومت‌ها سرانجام متوجه این شکل فلسفه‌بافی شده‌اند، زیرا فلسفه در روزگار ما به هیچ‌روی فنی خصوصی، مانند روزگار یونانیان نیست. بلکه وجودی همگانی دارد و در تماس با همگان است به ویژه یا تنها در خدمت دولت.

خطوط اساسی فلسفه حق؛ پیشگفتار؛ ۱۵.

========================
🔶 هگل در این فقره به درستی نشان می‌دهد که چگونه در روزگار ما فلسفه در دام سفسطه‌های کسانی گرفتار شده است که گمان می‌کنند با خواندن چند کتاب فیلسوف شده‌اند(=تعبیر هگل).

🔶 شاید بهتر بود که در این‌جا گفته می‌شد که فلسفه هرکسی را به خود راه نمی‌دهد. البته هگل پیشتر نشان داده بود که شهامت حقیقت و باور به قدرت روح نخستین شرط ورود به فلسفه است.

🔶 انسان از آن‌روی که روح[Geist] است، 《می‌تواند》 و 《باید》سزاوار گرامی‌ترین چیزها باشد‌. او هراندازه در اندیشه خود اوج بگیرد هیچگاه نمی‌تواند عظمت و قدرت روح خود را دریابد؛ ذات هستی که در آغاز نهفته و سربسته است، نیروی پایداری در برابر 《شجاعت به دانستن》را ندارد و باید در‌ها و گنجینه‌های نهان خود را به روی این دلیری باز کند(هگل).

🔷 #ایمان‌به‌قدرت‌روح.
🔷 #ایمان‌به‌قدرت‌عقل.
🔷 #جرئت‌اندیشیدن‌داشته‌باش

@MinervaEule1776

https://t.me/denkenfurdenken


نصرالله پورجوادی dan repost
ازملت ایران آواره تر و بی کس تر در دنیا نیست، حتی کره شمالی هم بالینی پیدا کرد که شب سرش را روی آن بگذارد. سالهاست که ورد ما ملت شده است این بیت:
تاریکتر است هر زمانی شب من
یارب شب من سحر ندارد گوئی


🔶 تصویری بسیار زیبا و پر آب از زاینده‌رود در عصر قاجاران.

💠 @denkenfurdenken




🔶 یادداشتی درباره نقد و ادبیات در ایران؛ مخاطبان گرامی می‌توانند از طریق لینک ذکر شده نقطه‌نظر‌ و نقدهای خود را دراین خصوص، در ذیل نوشته قرار دهند.🔻🔻🔻


📍 ترجیح مشروطیت بر سلطنت مستقل

✍ دکتر جوادطباطبایی

🔶 شیخ محمد اسماعیل محلاتی غروی در دنباله تاکید بر ترجیح عقلی مشروطیت، به برخی از تالی‌های فاسد سلطنت مستقل اشاره می‌کند و با توضیحی درباره واگذار کردن همه شئون کشور به بیگانگان، خطرات وضع موجود و عدم مشارکت مردم در تعیین سرنوشت خود را یادآور می‌شود و اعلام خطر می‌کند که اگر وضع موجود ادامه پیدا کند، دیری نخواهد گذشت که، 《بدون زحمت جنگ، بیرق صلیب احمر به جای بیرق شیر و خورشید》به اهتزاز در خواهد آمد.

🔶 مشروطیت نظامی است که عقلای قوم و سیاسیون، و دنیا دیدگانی که از اوضاع عالم خبر دارند، با سنجیدن اطراف و جوانب امور به عنوان راه برون شد از بحران و انحطاط کنونی پیشنهاد کرده‌اند.

🔶... محلاتی در التفات به بحث سیاسی به ایرادهای شخصی شیخ‌فضل‌الله‌نوری و همفکران او که "شریعت را دستاویزی برای اصلاح نظام‌سیاسی قرار داده بودند، در اشاره‌ای به همفکران طرفداران سلطنت‌مستقل و مشروعه‌طلبان می‌نویسد: 《اعوان و حواشی سلطنت که سال‌هاست ایران را چاپیده‌اند و باز به این طمع خام‌اند، صدای دلربای شماها را دستاویز کرده و تفرق کلمه مسلمین را که از شما ناشی شده است غنیمت شمرده‌اند، بلکه در باطن بعضی از ساده‌لوحان شما را چنان‌که ندانند، کودک می‌کنند و بدین وسیله شورش و انقلاب در ضعفاء‌العقول از مردم انداخته و نمی‌گذارند و نمی‌گذارید که این امر در مردم قراری بگیرد و از فشار خودسری و اطلاق خیالات استبدادیه و عالم خراب کن آن خلاصی یابند》"(جوادطباطبایی، تاملی درباره ایران، جلد دوم، بخش دوم، مبانی نظریه مشروطه‌خواهی، صفحه ۴۵۷ و ۸).

@MinervaEule1776

https://t.me/denkenfurdenken

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.

2 152

obunachilar
Kanal statistikasi