دست‌نوشته‌ها | فرشاد عادل


Kanal geosi va tili: ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa: ko‘rsatilmagan



Kanal geosi va tili
ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


در نبود متولی برای روایت ایران، شاهد به نمایش در آمدن سریال حشاشین هستیم و حقیقت این است ایران برای قرن‌ها نقشی محوری در هدایت جریانات جهان اسلام داشت و بخش عمده‌ای از میراث فکری اسلام، به صورت مستقیم به ایران مرتبط است.

این امر بیش از هرچیزی حاصل جغرافیای فرهنگ پرور ایران بود که به عنوانِ نقطه اتصال اندیشه‌های شرق و غرب جهان، معدنی از معارف و علوم را درطی قرن‌ها شکل داده بود و طبیعی بود که تمدن اسلامی نیز از این منبع غنی تغذیه کند و بهره ببرد.

این میراث فکری و فرهنگی عظیم، در دوره فعلی می‌توانست با تبدیل شدن به فرآورده‌های فرهنگی، زمینه ساز توسعه قدرت گفتمانی ایران در جهان اسلام باشد. اما متاسفانه در پی بی توجهی ما ایرانیان، این میراث ارزشمند فکری به دلیل بدون صاحب فرض شدن در حال مصادره از سوی سایرین است.

آنچه امروز در حال رخ دادن است، جعل هویت عربی و یا ترکی برای ایران است و فرهنگ ایرانی اسلامی در حال تبدیل شدن به پاره پاره‌هایی است که هویت عربی یا ترکی را فربه کنند و سریال حشاشین را نیز می‌توان آخرین نمونه از ایجاد روایت خلاف واقع در مورد ایران دانست که فرهنگ گذشته ایران را فرهنگی عربی جلوه می‌دهد.


Sputnik Iran Media dan repost
💬بنادر جنوبی ایران مسیری جایگزین برای خنثی سازی تحریم‌ها و ترانزیت کالا به روسیه

🔸با توجه به چالش‌های موجود برای ساخت کریدور شمال-جنوب که برخی از مهم‌ترین آن‌ عبور خط آهن از زمین‌های کشاورزی مرغوب و عدم تملک زمین‌های لازم در مسیر این خط آهن می‌شود، نمی‌توان انتظار داشت که این مسیر در آینده نزدیک به بهره‌برداری برسد.

🔸کریدور حمل‌ونقل بین‌المللی شمال-جنوب (INSTC)، یک مسیر حمل‌ونقل چندوجهی است که در 12 سپتامبر سال 2000 میلادی در سن پترزبورگ به ابتکار ایران، روسیه و هند به منظور ارتقای همکاری‌های ترانزیتی بین کشورهای عضو تأسیس شد و بعدتر یازده عضو جدید شامل جمهوری آذربایجان ، جمهوری ارمنستان، جمهوری قزاقستان ، جمهوری قرقیزستان ، جمهوری تاجیکستان ، جمهوری ترکیه، جمهوری اوکراین، جمهوری بلاروس، عمان، سوریه و بلغارستان (به عنوان عضو ناظر) به INSTC اضافه شدند.

فرشاد عادل، پژوهشگر مطالعات استراتژیک در خصوص بهره برداری از این کریدور در این زمینه توضیح می دهد؛

⬅️ادامه مقاله…

📱 ما را در سایت و تلگرام اسپوتنیک دنبال کنید 👇

🔸 Sputnik Iran | Telegram 🔸




دیپلماسی ایرانی dan repost
🔺واقعیت های موجود

🔻آیا تنهایی استراتژیک تنها ویژگی ایران است؟

🔸فرشاد عادل در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: ایران را پیش از هر چیز باید سرزمینی دید که جغرافیای ویژه‌اش در شکل‌دهی به فرهنگی منحصر به فرد اصلی ترین بازیگر بوده است. سرزمینی که از طریق سواحل جنوب‌شرقی با فرهنگ‌های هندی ارتباط داشت، از ‌شمال‌شرق در معرض تماس با فرهنگ‌های شرق دور و آیین‌های شمنیستی بود، به واسطه‌ی آسیای صغیر با فرهنگ عظیم یونانی مواجهه داشته و از سوی غرب متاثر از جهان پهناور ادیان ابراهیمی بوده است.

http://www.irdiplomacy.ir/fa/news/2023886

@irdiplomacy
irdiplomacy.ir


دیپلماسی ایرانی dan repost
🔺نقش کلیدی افغانستان

🔻کریدور واخان؛ گذرگاه کلیدی شرق و غرب آسیا

🔸فرشاد عادل در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: می‌توان به درستی افغانستان را به عنوان سرزمینی دید که اهمیت اش وابسته به موقعیت جغرافیایی متمایزی است که از آن برخوردار است. موقعیت جغرافیایی ویژه‌ای که اگرچه برای عملیات نظامی ایده آل نیست اما از جهت شکل دادن به ارتباطات تجاری میان شرق و غرب از سابقه و ظرفیتی چشم‌گیر برخوردار است. کریدور واخان یکی از مناطقی است که می‌تواند مانند گذشته‌های دور، ظرفیت ویژه‌ی جغرافیایی افغانستان را بالفعل کند.

http://www.irdiplomacy.ir/fa/news/2023275

@irdiplomacy
Irdiplomacy.ir


دیپلماسی ایرانی dan repost
🔺ذهنیت پهنه‌ای و توسعه‌ آسیایی

🔻کریدورهای طبیعی آسیا

🔸فرشاد عادل در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: ایران به عنوان یکی از مهم‌ترین تمدن‌های آسیایی، برای ایفای نقش در دوران جدید و تثبیت جایگاه خود در نظم نوین در حال شکل گیری، باید در این صحنه حضور داشته باشد و محصولات فکری منحصر به فردی که حاصل نگرش و بینش ایرانی به همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی است را به جهان عرضه کند.

http://www.irdiplomacy.ir/fa/news/2022921

@irdiplomacy
irdiplomacy.ir


جهان معاصر 🌐 dan repost
🌐 ارمنستان؛ حلقه مفقوده در کریدور بین المللی شمال ـ جنوب


یادداشتی از فرشاد عادل



🔶در موسسه مطالعات جهان معاصر مطالعه کنید:
https://jahanemoaser.ir/the-missing-link-in-the-north-south-international-transit-corridor/


دیپلماسی ایرانی dan repost
🔺به چالش کشیدن ایران و چین به کمک ترکیه و آذربایجان

🔻هدف نهایی دالان تورانی چیست؟

🔸فرشاد عادل در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: تلاش محور ترکی – غربی برای راه اندازی کریدور زنگزور یا دالان تورانی به واسطه‌ی اشغال بخشی از سرزمین‌های ارمنستان، تلاشی است برای تحت کنترل قرار دادن و تسلط بر مسیر شرق به غرب جهان که می‌تواند در آینده دسترسی چین یه اروپا و آفریقا را فراهم کند. به بیان دیگر می‌توان گفت که شکل دادن دالان تورانی و تثبیت آن به عنوان اصلی ترین مسیر دسترسی چین به آفریقا و اروپا، ابزاری است برای جلوگیری از ایجاد نظم جدید شرقی که از چین آغاز شده است.

http://www.irdiplomacy.ir/fa/news/2021700

@irdiplomacy
irdiplomacy.ir


دیپلماسی ایرانی dan repost
🔺از ترکیه تا اسرائیل و عربستان، همه دست به کارند

🔻صف‌بندی جدید در منطقه و اجماع برای مهار ایران

🔸فرشاد عادل در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: با بررسی دقیق اقدامات کشورهای منطقه می‌توان به این نتیجه رسید که صف بندی جدیدی در منطقه در حال شکل گیری است و کشورهای منطقه تلاش دارند با ایجاد چسبندگی اقتصادی به واسطه کریدورهای توسعه‌ای غرب آسیا را آماده‌ی تبدیل شدن به یک همکار استراتژیک برای برنامه‌های بلند پروازانه چین کنند. برنامه هایی که طی دهه های آینده گره خوردگی اقتصادی در سرتاسر پهنه ی به هم پیوسته‌ی آفرو اوراسیا را سبب خواهد شد و با ابتکار اقتصادی پهنه و راه و نیز سازمان های بین المللی نظیر شانگهای و بریکس پشتیبانی می‌شود. اما در این میان ایران بازیگری است که می‌تواند پررنگ ترین نقش را در این برنامه ها ایفا کند و به همین سبب تلاش برای مهار ایران امری است که مورد اجماع قدرت های منطقه قرار دارد.

http://irdiplomacy.ir/fa/news/2021047

@irdiplomacy
irdiplomacy.ir


نودِ اقتصادی dan repost
Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
📺 فیلم/ اردوغان بیشترین سفر را در بین رهبران منطقه‌ای به آفریقا داشته است

👤 فرشاد عادل، پژوهشگر مطالعات استراتژیک در گفتگو با «نود اقتصادی»: تا سال ۲۰۵۰ بیش از یک چهارم جمعیت جهان در آفریقا زندگی می‌کنند/ جمعیت نیجریه تا آن زمان به ۴۰۰ میلیون نفر می‌رسد/ باید با ایجاد کریدور‌های مختلف از این فرصت استفاده کنیم.

✅ کانال آخرین اخبار و تحلیل‌های روز اقتصاد ایران↙️

🆔 https://telegram.me/joinchat/EZnefD9kO8xINJK_Z5xVqQ


دیپلماسی ایرانی dan repost
🔺سازمان همکاری شانگهای بستری برای توسعه نظم آسیایی

🔻چرا عضویت در شانگهای برای خود سازمان هم مهم است؟

🔸فرشاد عادل در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: عضویت رسمی ایران در سازمان همکاری های شانگهای را باید اتفاقی مهم نه فقط برای ایران، بلکه برای سازمان همکاری شانگهای ارزیابی کرد چرا که ورود ایران به این سازمان به عنوان یکی از مهم ترین کشورهای غرب آسیا می‌تواند نوید دهنده ی آغاز عصر نوینی از همکاری های آسیایی باشد.

http://irdiplomacy.ir/fa/news/2020452

@irdiplomacy
irdiplomacy.ir


نودِ اقتصادی dan repost
Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
📺 فیلم/ تحریم کشتیرانی خزر نشان داد که دشمن نگران برقراری ارتباط دریایی مستقیم با روسیه است/ باید شبکه‌ای از مسیرها در کریدور شمال-جنوب داشته باشیم/ رساندن ریل به بندر کاسپین باید اولویت کشور باشد

👤 فرشاد عادل، پژوهشگر مطالعات استراتژیک: بیش از ۷۰ درصد مسیر رشت-آستارا از زمین‌های کشاورزی مرغوب عبور می‌کند که هنوز اقدامی برای ساماندهی آن‌ها انجام نشده است/ جمهوری آذربایجان پیشرفت پروژه رشت-آستارا را سال‌ها گروگان گرفته بود

✅ کانال آخرین اخبار و تحلیل‌های روز اقتصاد ایران↙️

🆔 https://telegram.me/joinchat/EZnefD9kO8xINJK_Z5xVqQ


دیپلماسی ایرانی dan repost
🔺نقشه هایی که تل آویو برای نفوذ کشیده است

🔻ورود اسرائیل به جهان ایرانی در سایه‌ بی‌توجهی به قفقاز و آسیای میانه

🔸فرشاد عادل در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: شاید بتوان مهم‌ترین عامل در آینده‌ روابط رژیم صهیونیستی و کشورهای آسیای میانه را شیوه‌ نقش آفرینی ایران در تحولات این منطقه دانست. علی‌رغم تمام سوابق و نکات برجسته در روابط تل‌آویو و کشورهای آسیای میانه، نقش ایران در اثر گذاری بر تحولات این منطقه از جهات مختلفی غیرقابل انکار است. کشورهای آسیای میانه به واسطه‌ محصور بودن در خشکی و نیاز به ارتباط با آب‌های آزاد به صورت ویژه نیازمند ارتباط با ایران هستند. این ظرفیتی است که به خصوص پس از جنگ روسیه و اوکراین به شکل پررنگ اهمیت خود را نمایان کرد.

http://irdiplomacy.ir/fa/news/2018227

@irdiplomacy
Irdiplomacy.ir


نودِ اقتصادی dan repost
Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
📺 فیلم/ عملکرد سفارت ایران در پکن به قدری ضعیف است که احساس می‌شود به جای دیپلمات، یک عده کارمند معمولی در چین نشسته‌اند/ آیا سفیر ایران در چین، چین‌‎شناس است؟ اگر نیست چرا او را عوض نمی‌کنیم؟

👤 فرشاد عادل، پژوهشگر مطالعات استراتژیک در گفتگو با «نود اقتصادی»: سفیر فعلی ایران هیچ شناختی از چین ندارد، تا دیر نشده سفیری آشنا به مسائل چین را برای ارتقای روابط دو کشور منصوب کنیم/ باید نگاهمان را به چین تغییر بدهیم و بدانیم اهمیت رابطه با چین، اهمیت رابطه با یک ابرقدرت دنیاست.

✅ کانال آخرین اخبار و تحلیل‌های روز اقتصاد ایران↙️

🆔 https://telegram.me/joinchat/EZnefD9kO8xINJK_Z5xVqQ






نودِ اقتصادی dan repost
Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
📺 فیلم/ حتی دولت رئیسی هم نتوانست پالس مثبتی برای تعامل گسترده با چین به آنها ارسال کند/ اگر چین کوچکترین پالس مثبتی از ایران دریافت می‌کرد، به سراغ عربستان نمی‌رفت

👤 فرشاد عادل، پژوهشگر مطالعات استراتژیک در گفتگو با «نود اقتصادی»: چینی‌ها به دلیل انفعال دولت سیزدهم، تصمیم گرفتند برای تامین انرژی‌شان به سراغ عربستان بروند. پاکستان بزودی تبدیل به هاب بزرگ ترانزیت انرژی به چین می‌شود و ما همچنان منفعل و بیکار نشسته‌ایم.

✅ کانال آخرین اخبار و تحلیل‌های روز اقتصاد ایران↙️

🆔 https://telegram.me/joinchat/EZnefD9kO8xINJK_Z5xVqQ





19 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.

75

obunachilar
Kanal statistikasi