گشتالت


Kanal geosi va tili: ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa: ko‘rsatilmagan


کل ماورای اجتماع اجزا...
"زیست کنکور به روش گشتالت"

معرفی ادمین کانال و فرایند و علت تشکیل کانال
https://t.me/gashtalt/96

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


#مشاوره_زیست(۱)

ایمنی فعال یا غیرفعال، مساله این است...

⚠️وقتی که انتظار طراح زیست‌شناسی کنکور، یک ذهن فعال و خودساخته است

🛑حتما همه دانش‌آموزانی که فصل پنج یازدهم را خوانده اند، با این جملات رو به رو شده اند: پادتن آماده را سرم و ایمنی حاصل از آن را غیرفعال (موقت) می‌نامند.
در حالیکه ایمنی حاصل از واکسن، فعال و پایدار است، زیرا سلول‌های خاطره در بدن خود فرد ایجاد شده اند.


🔻تمام تفاوت این ایمنی پایدار و قدرتمند در برابر یک ایمنی موقت و گذرا در این است که در یکی بدن خود فرد را به فعالیت وا می داریم، اما در دیگری بدن فرد منفعل بوده، صرفا برای یک پاسخ کوتاه به دادش می رسیم.

🔻در درس زیست نیز اگر ما فقط از آزمون‌ها و کتب مختلف نکات را بخوانیم و حفظ کنیم، صرفا یک ذهن منفعل خواهیم داشت و مثل تزریق سرم این نکات به صورت موقت پاسخگوی نیاز ما به جواب دادن آزمون های کوچک و با بودجه بندی محدود طول سال خواهد بود. مثل مسکنی که با خواباندن درد در ظاهر مشکل را حل کرده است، اما دست شکسته در نهایت به‌جز مسکن عمل هم میخواد.

🔻بعد از چندین سال تجربه در زیست کنکور یک چیزی را مطمئنم؛ اینکه در ۴۵ دقیقه و ۴۵ سوالی که در هر لحظه لازم باشد از مطلبی مثلا از ۱ دهم به ۵ یازدهم تغییر مکان دهی ، تنها راه این است که خودمان خمیر ذهنمان را ورز دهیم.

🔻موقع کشیدن یک نقاشی یا ساخت پازل داشتن یک الگو گه بگوید هر چی را چجور بکشیم یا کجا بگذاریم خوب است، اما از زمانی ذهنمان خلاق، باز و تحلیلگر میشود که شاید یک نقاشی به ظاهر ضعیف و ساده اما بدون سرمشق و با استفاده از قدرت ذهن و تخیل خودمان بکشیم.

🔻من به شما بعد از دیدن بیش از ۲۰ بار هر سوال کنکور از سال ۹۰ این اطمینان را می دهم طراح کنکور نکاتی را که جاهای مختلف داده می شود می داند و دقیقا همان‌ها را در تست‌هایش نمی دهد.

🟢در نهایت مطمئن باشید تنها راه پاسخگویی به تست های کنکور ذهنیست که خود به دنبال جستجوی غذا در کتاب رفته است نه اینکه در قالب نکات به او غذا خورانده اند.

@gashtalt


🛑دوستان دقت کنید که این تست ها هنوز تست هایی نیستند که بر اساس بودجه بندی های درسی شما باشند و اون نوع تست‌ها رو کمی بعد شروع خواهیم کرد.

✅صرفا و صرفا در این تست ها می خواهیم دید طراح کنکورو بشناسیم و اتفاقا خیلی هم خوبه اول تلاش کنید حتی شده به غلط ولی تست رو با دید خوب بزنید و بعدش کاملا از کتاب هم استفاده کنید. اما ماهیتا تست های دید محور کانال جوری هستند که بیشتر از تسلط عالی به کتاب ، بحث چگونه نگاه کردن به تست از نظر کنکور و نحوه برخورد با کتاب رو مطرح می کنند.

@gashtalt


تست ۱۰(دید محور)
So‘rovnoma
  •   ۱
  •   ۲
  •   ۳
  •   ۴
24 ta ovoz


#تست شماره ۱۰

🟣زنی سی ساله و سالم به تازگی باردار شده  و عمل نفوذ جنین به درون دیواره رحم نیز با موفقیت صورت گرفته است. در این زن و در حالت ایستاده در ارتباط با فقط یکی از ‌..............می توان گفت.............

۱_اندام های لنفی_در سطح پایین تری از محل اتصال روده باریک به روده بزرگ  قرار گرفته است.

۲_استخوان های جمجمه _حفره استخوانی کاسه چشم را شکل می دهد.


۳_هورمون های مترشحه از هیپوفیز پیشین_بر رشد و نمو دیواره داخلی رحم تاثیرگذار است .

۴_لایه های زاینده جنین_ در تماس با پرده محافظ بدون زائده ایست که در مجاورت  یک حفره قرار دارد.


درجه اهمیت این دید در کنکور: ⭐️⭐️⭐️

📕مبحث سوال: #ترکیبی

🔎نوع سوال: #دیدمحور(۴)

📈درجه سختی: #سخت

@gashtalt


https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://telewebion.com/episode/0x28f5c19&ved=2ahUKEwjhgZqCqcCAAxVdVKQEHfMYDDYQwqsBegQIChAF&usg=AOvVaw3eIZmfRm7NHARCY8dq3123


⭕️دوستان این هم لینک فیلم هست، من به شخصه خودم سخت دیدها و عمق تفکراتم توی زندگیم عوض شده، علیرغم اینکه به بسیاری از حرف‌های توی این مستند خودم قبلتر توجه کرده بودم، باز هم میگم جزو دو سه نقطه‌ای از زندگیم بود که احساس کردم به پایه و اساس ذهنم و عمقی ترین لایه هاش، حرف‌های مهمی اضافه شد.

@gashtalt


#فرا_زیست

⚠️سلام رفقا امیدوارم حال دل‌هاتون خوب باشه، در این پست میخواهیم یه محتوای متفاوت از روال همیشگی  کانالمون رو با هم بخونیم. این پست از مسیر پست‌های مربوط به زیست دوره ولی چون به شدت محتوای مهمی داره، خوندنش رو اصلا از دست ندید .

🔹چیزی که الان میخوام بگم یکی از مهم‌ترین پرسش‌هایی‌ست که در تمام مراحل زندگیم،  هم در مواجهه با افراد مختلف و هم گاها درباره فعالیت‌های مختلف خودم، همیشه برام وجود داشته و اون این بوده که  آیا واقعا میدونیم در چه راستا و مسیری در حال حرکتیم؟

🔹بذارید دغدغه‌ام  رو با یک داستان کوتاه بهتر توضیح بدم.
میگن پدری اومد به پسرش گفت: پاشو برو درستو بخون و  روی کاناپه نشین. و پسره پرسید: که چی بشه؟ پاسخ پدر این بود که دانشگاه قبول شی و پسر باز پرسید: خب که چی بشه؟ و پدر گفت: خب که شغل و خانواده خوب گیرت بیاد....
همین طور پیش رفتند تا جایی که پدر در جواب آخرین باری که پسر پرسید که چی بشه، گفت: خب الان زندگی منو ببین به کجا رسیدم، به مرحله‌ای که آرامش دارم و میتونم  استراحت کنم. پسر هم خندید و گفت: خب منم الان دقیقا همین رو دارم تجربه می کنم.

🔹کاری به مغالطه توی داستان ندارم، اما یک محتوای این داستان خیلی معناداره و اون این پرسشه  که آیا ما فقط داریم در یک مسیر نامتناهی و از روی عادت هر روز می دویم و می دویم تا برسیم به فرداهایی که باز هم صرفا قراره به این دویدن‌ها ادامه بدهیم یا نه حرکاتمون در راستای رسیدن به یک مقصد واحد و مشخص مثل رسیدن به آرامش و ثبات هست؟(حتی اتم‌ها هم اگر در واکنش‌ها شرکت میکنند در راستای یک هدف معین هست و در نهایت میخوان پایداری و آرامش رو تجربه کنند.)

🔹 اگر واقعا جای هر چیزی در زندگی‌مون مشخصه و میدونیم چه چیزی رو در راستای چه چیزی انجام میدیم، پس چرا در یکی از سال‌های کنکور آماری منتشر شده بود که تعدادی از شرکت‌کنندگان قلمچی حتی قبل از کنکور دادن از شدت فشار روانی آزمون‌ها دست به خودکشی زدند ؟ اگر واقعا به سوالِ ^خب بعدش که چی اون پسر ؟ ^  درست فکر کردیم، پس چرا دائما پر از نگرانی و اضطراب هایی هستیم که مثل یک درد مزمن ما رو همراهی میکنند؟ فکر کنم جای هدف و مسیرمون عوض شده. احتمالا در ذهن هممون حرکت در مسیری بود که تهش یک آرامش نسبی با هر تعریفی که برای خودمون داریم تجربه کنیم اما ما داریم تمام آرامش روح و جسم خودمون رو فدا میکنیم تا فقط حرکت کنیم. اینجاست که باید از خودمون به معنای واقعی بپرسیم خب بعدش چی؟ احیانا تو چرخه‌ای معیوب به سر نمی بریم ؟

🔹 من فیلم های ایرانی و خارجی بسیار زیادی دیدم، اما فیلم مستندی که امشب دیدم یک تفاوت بنیادی با بیش از ۹۰ درصد این فیلم‌ها داشت، اینکه دست رو عمقی ترین سوال هایی گذاشته بود که همه ما چه دانش آموز دهم، یازدهم یا  کنکوری، چه کسانی که  منتظر اعلام نتایج و انتخاب رشته هستند (مخصوصا این گروه) چه افراد  مشغول تحصیل در دانشگاه و حتی مقاطع بالاتر ، همگی تجربه مواجهه درونی با این سوالات را داشتیم، اما شاید به خاطر نداشتن پاسخ مناسب و غرق بودن در جریان زندگی سعی کردیم زیاد خودمون رو درگیرشون نکنیم.

🔹اسم این مستند_فیلم جذاب دیوانگی است که با محوریت افکار رتبه دو ریاضی کنکور ۹۷ ساخته شده است. دیدن این فیلم رنگ و هوای  تازه ای به ذهن‌های شاید خاموش شده ما میپاشد و وارد می کند . هر چقدر هم سرتون شلوغه این یک ساعت رو به خاطر آرامش خودتون از دست ندید . به قول شاعر:
گه‌گاه تنفسی به اوقات بده
رنگی به همین آینه مات بده
من میدانم سرت شلوغ است ولی
گاهی به خودت وقت ملاقات بده
شاید الان همون زمانیه که همگی باید چند دقیقه ای به  خودمون وقت ملاقات بدیم و با دیدن این فیلم ، در جریان سریع و پرتلاطم زندگی توقف کوچکی برای چند دقیقه تامل ایجاد کنیم.

@gashtalt

384 0 14 19 16

نام اثر: دیوانگی

خلاصه داستان: سید محمدصادق کشاورزی، رتبه 2 کنکور سراسری، پس از عبور از سد کنکور با پیش فرض‌های ذهنی‌اش درباره دانشگاه و مسیر آینده زندگی، دانشجوی مهندسی کامپیوتر بهترین دانشگاه صنعتی کشور شده است؛ اما با گذشت تنها یک ترم، تصوراتش نسبت به دانشگاه به مرور تغییر می‌کند و با تصویری کاملا جدید از آن رو‌به‌رو می شود؛ همین موضوع، سوالی را در ذهن او ایجاد می کند: بعدش چی؟ و این شروع دیوانگی اوست...

@gashtalt




تست ۹ (دید محور)
So‘rovnoma
  •   ۱
  •   ۲
  •   ۳
  •   ۴
24 ta ovoz


#تست شماره ۹

🟣کدام گزینه عبارت زیر را به درستی تکمیل می کند ؟

با توجه به مطالب کتاب درسی در ارتباط با انقباض طولانی مدت ماهیچه دو سر می توان گفت به طور حتم ........

۱)انرژی لازم برای این انقباض از اسیدهای چرب، کراتین فسفات و گلوکز به دست می آید.

۲)در واحد های تکراری سازنده آن، سرهای رشته های نازک به نوعی پروتین متصل و سپس جدا می شوند.

۳)در طول این مدت ماهیچه سه سر بازو در حال استراحت است.

۴)در مجاورت مفصلی قرار دارد که در ساخت آن، نوعی استخوان پهن شرکت دارد.


درجه اهمیت این دید در کنکور: ⭐️⭐️⭐️

📕مبحث سوال: #یازدهم_۳

🔎نوع سوال: #دیدمحور(۴)

📈درجه سختی: #متوسط

@gashtalt


⭕️سوالی که الان گذاشته شد مربوط به دیدی هست که اگر از من بخوان سه وجه تمایز آزمون های آزمایشی مثل قلم چی، ماز، گاج،کتب تست و..... را با کنکور نام ببرم، حتما یکی از این سه مورد دیدهای نهفته در این سوال هست.

⛔️ظاهر سوال طوریست که ما رو به یادگیری ریزترین نکات دعوت می کند، اما مطمئن باشید باطنی متفاوت داره و یک دید مهم را همراه خودش حمل می کنه و خواهیم دید اتفاقا خط بطلانی بر نکته محوری هایی که سوالات غیر کنکور از ما میطلبند در این دید قرار داره.

@gashtalt


تست ۸ (دید محور)
So‘rovnoma
  •   ۱
  •   ۲
  •   ۳
  •   ۴
27 ta ovoz


#تست شماره ۸

🟣در ارتباط با مخاط نای در انسان ، چه تعداد از  موارد زیر درست است ؟

الف) بعضی از سلول های بدون مژک، قطرات ریز فراوان در ناحیه راسی خود دارند.

ب) فقط هسته سلول های استوانه ای مژک دار در مجاورت قاعده سلول است.

پ) مژک های سلول های استوانه ای ، فقط ناخالصی های هوا را به سمت حلق می رانند.

ت) برخی از سلول های بدون مژک، ظاهری کاملا متفاوت با سلول های مژک دار دارند.

۱_۱
۲_۲
۳_۳
۴_۴


درجه اهمیت این دید در کنکور: ⭐️⭐️⭐️

📕مبحث سوال: #دهم_۳

🔎نوع سوال: #دیدمحور(۴)

📈درجه سختی: #متوسط

@gashtalt


#خلاصه_دید (دید شماره ۳)
#چگونه_طراح_باشیم

⚠️وقتی که طراح کنکور روان شناس است

🛑بررسی خطاهای ذهنی و روان شناختی داوطلبان از نظر طراح کنکور:

✅طراح کنکور به خوبی از خطاهای شناختی و ذهنی دانش‌آموزان آگاه است و می‌داند چه کلماتی را می توان جایگزین چه کلماتی کرد تا ذهن ما دچار خطا شود. خطاهایی که طراح کنکور استفاده می کند، اصلا مثل کتاب‌های کمکی و آزمون‌های آزمایشی نیست که مثلا به جای یک فام تن اصلی در باکتری بنویسد فام تن‌ها، بلکه خطاهایی بنیادی تر و عمیق تر را مورد هدف قرار می دهد.
به عنوان مثال به جای مایع درون مجرای حلزونی می نویسد مایع درون مجرای شنوایی ! شک نکنید در ۴۵ سوال جامع که هر لحظه باید از مبحثی به مبحثی در نقطه ای دیگر از سه کتاب پرید، فقط دقت بسیار بالا و حضور ذهن زیاد از کتاب می تواند به ما کمک کننده باشد. ضمنا مطمئن باشید طراح کنکور میداند تست‌های دیگر آزمون‌ها به کدام کلمات از این جهت گیر می دهند و دقیقا همان‌ها را در کنکور استفاده نمی کند. از طرفی این سبک سوال تقریبا خاص کنکور است.

و اما راهکار چیست؟

🔸 اولا باید متن کتاب را به طور کل دقیق تر بخوانیم و کاملا یادمان باشد‌.

🔸در ثانی موقع خواندن کتاب در محل‌هایی که کلمات هم‌آوا یا دارای قسمت مشابه دیدیم دقت بالاتری داشته باشیم. (مثلا درشت خوار و بیگانه خوار) 
در این گونه تست ها کلماتی که جایگزین می شوند مربوط به مبحثی واحد هستند و از دوقسمت مختلف کتاب طرح نشده اند. مثلا مانند سوال بالا جای کلمه بیگانه‌خوار نوشته شده درشت‌خوار که هر دو مربوط به یک قسمت خاص از فصل ۵ یازدهم هستند. یا حالت دیگر این است که دو چیز قابل قیاس را به جای هم بیاورد. مثل سوال ما که جریان توده ای مربوط به آوند چوبی را به جای جریان فشاری مربوط به آوند آبکش آورده ایم.

🔸به طوری کلی در برخورد با تست هایی از کنکور که می دانیم مطلب لازم برای پاسخگویی سوال را بلدیم، اما در آن سوال خاص بعد از خواندن سوال مثلا دو گزینه باقی می ماند ، چند حالت خاص وجود دارد که برای زدن تست به دادمان می رسد. یکی از آن ها  توجه به همین نکته هست که طراح کنکور کلمه ای نادرست را در قالب یک جمله به نظر قشنگ، مخفی و پنهان  کرده است. پس امکان این اتفاق رو در گوشه ای از ذهنتون از من به یادگار سرجلسه داشته باشید.

🔺 سایر حالاتی را که بین دو گزینه به نظر کاملا جواب گیر می کنیم، به تدریج در طول سال بررسی خواهیم کرد.

@gashtalt




#دید_کلی
در این ویس به طور کلی یکی از دیدهای مهم کنکوری که تست (های) بالا نیز بر اساس همین دید( دید شماره ۳) طرح شده اند، توضیح داده شده است.

@gashtalt


#دید_کلی
در این ویس به طور کلی یکی از دیدهای مهم کنکوری که تست (های) بالا نیز بر اساس همین دید (دید شماره ۳) طرح شده اند، توضیح داده شده است.

🔹رفقا همچنان ازتون میخوام که با آرامش این ویس های اولیه رو گوش بدید و کم کم دستتون خواهد اومد که چه باید کنید.

@gashtalt


تست کنکور (دید محور)
So‘rovnoma
  •   ۱
  •   ۲
  •   ۳
  •   ۴
21 ta ovoz


سراسری ۱۴۰۱ دی

درجه اهمیت این دید در کنکور: ⭐️⭐️

📕مبحث سوال: #یازدهم_۵

🔎نوع سوال: #دیدمحور(۳)

📈درجه سختی: #متوسط

@gashtalt


تست کنکور ( دید محور)
So‘rovnoma
  •   ۱
  •   ۲
  •   ۳
  •   ۴
30 ta ovoz

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.

182

obunachilar
Kanal statistikasi