درسنامه روش تحقیق


Kanal geosi va tili: ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa: ko‘rsatilmagan


کلاس روش تحقیق و نوشتن
دکتر حمزه خواستار
عضو هیات علمی دانشگاه خوارزمی

اگر در زمینه روش شناسی و طراحی تحقیق سوالی داشتید در تلگرام برای من @xastar بفرستید.
راهنمای کانال
t.me/rm_dars/6

کانال طرح کسب و کار
@bp_plan

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


آیا علی شریفی زارچی رکود علمی داشت؟

این روزها خبر اخراج دکتر علی شریفی زارچی از دانشگاه صنعتی شریف به یکی از خبرهای مهم فضای سیاسی و دانشگاهی تبدیل شده است. طی بیانیه‌ها و توضیحات مقامات مربوطه در مورد اخراج ایشان (و برخی اساتید دیگر) به موضوع رکود علمی این بزرگواران در کنار بقیه موارد اشاره شده است. در اینجا سعی دارم به بررسی این سوال بپردازم که آیا دکتر شریفی زارچی در دوره همکاری خود به عنوان استادیار دانشگاه شریف دچار رکود علمی بوده است یا خیر؟

البته من در مورد اینکه آیا ایشان در زمان مناسب درخواست ترفیع و تبدیل وضعیت خودشان را ارائه داده‌اند و چگونگی پیشرفت فرایند مربوط در سلسله مراتب دانشگاه اطلاعی ندارم. بلکه صرفاً میخواهم بدانم که آیا ایشان از زمان استخدام در دانشگاه شریف فعالیت علمی مناسبی داشته است یا اینکه دچار رکود علمی بوده اند. برای این بررسی از گوگل اسکالر، اسکوپوس و سامانه علم سنجی دانشگاه صنعتی شریف استفاده کردم.

نخست اینکه کمیت و کیفیت مقالات ایشان واقعا بالاتر از انتظار من بود. تعداد مقالات علمی نمایه شده از ایشان در سامانه اسکوپوس 47 مقاله است که 658 بار به این مقالات ارجاع داده شده است. در نظر داشته باشید که نمایه اسکوپوس معتبرتر از گوگل اسکالر است و دانشگاه ها در ارزیابی و ارتقا به اسکوپوس توجه دارند.

‌بر اساس شاخص IF و شاخص SJR حدود ۸۵ درصد از مقالات ایشان در مجلات Q1 و Q2 (مجلات برتر بین المللی) منتشر شده است. برخی از مجلات بسیار معتبر که مقالات دکتر شریفی زارچی در آن منتشر شده است به همراه ضریب تاثیر impact factor آنها به شرح زیر است:
Molecular psychiatry 13.437
Cell & bioscience 9.597
Cells 7.666
EMBO reports 8.8
Bioinformatics 6.931
Stem Cell Reviews and Reports 6.692
Virus Research 6.286
International journal of molecular sciences 6.208

شایان ذکر است که ایشان در ۶۱ درصد از مقالات خود همکار بین المللی داشته اند. میزان خوداستنادی نیز در مقالات ایشان 2 درصد بوده است که عدد بسیار خوبی است. دکتر شریفی زارچی در 5 مقاله نویسنده مسوول Corresponding author بوده و 18 مقاله ایشان نیز شاخص i10 دارند یعنی بیش از ده بار به آنها ارجاع داده شده است.

اما در مورد شاخص اچ h-index که مهمترین شاخص ارزیابی کیفیت انتشارات بین المللی پژوهشگران است و در بسیاری از دانشگاه ها به عنوان معیار وتویی در ارتقای رتبه و تبدیل وضعیت به شمار می رود، بر اساس پایگاه اسکوپوس مقدار شاخص اچ ایشان 14 است. ایشان استادیار هستند و در مقام مقایسه باید گفت بسیاری افراد با شاخص اچ کمتر از این عدد توانسته اند دانشیار و استاد تمام شوند.

نتیجه اینکه با توجه به کیفیت انتشارات ایشان نمی توان دکتر شریفی زارچی را دچار رکود علمی دانست و دلیل قطع همکاری با ایشان را باید در موارد دیگر جستجو کرد. از آنجایی که برای تبدیل وضعیت و ارتقای یک استاد سه شاخص اصلی پژوهشی، آموزشی و فرهنگی وجود دارد مسوولین مربوطه می توانند دلیل قطع همکاری را به کیفیت و نظم آموزشی ایشان و یا عدم توفیق در کسب امتیاز شاخص فرهنگی استناد کنند؛ چون با شرایط وصف شده این عضو هیات علمی نه تنها دچار رکود علمی نیست بلکه عملکرد پژوهشی بالایی هم داشته است.

دکتر حمزه خواستار--کانال درسنامه روش تحقیق
@rm_dars



تا این لحظه پنج نفر در این چالش شرکت کردند و جوابهاشون رو فرستادند. نکته جالب اینکه یکی از این عزیزان گفتند که از هوش مصنوعی برای بازنویسی تمام متن استفاده کرده 😀 من هم برای بازنویسی متن بارها از هوش مصنوعی کمک گرفتم؛ برای متن به زبان فارسی فعلا خیلی کارساز نیست و برای زبان انگلیسی فقط کار راه اندازه (برای استفاده از متن در مقاله علمی)؛ ولی به زودی این مساله تغییر می‌کنه و نمیشه فهمید یک متن رو انسان بازنویسی و ادیت کرده یا ابزارهای هوش مصنوعی این کار رو کردند. شاید در فاز بعدیش از ما بهتر هم انجام بده. والله اعلم


چالش شماره یک کانال درسنامه: ادیت یک متن علمی

سلام به همگی و تشکر از دوستانی که در کارگاه دیروز شرکت داشتند. برای شما یک تمرین و چالش جالب در نظر داریم. در این چالش از شما می‌خوام که این متن رو بازنویسی و ادیت کنید و نتیجه ادیت خودتون رو در این لینک ارسال کنید. به برنده این چالش یک جلد کتاب «تفکر سریع و کند» اثر دنیل کانمن از طرف کانال اهدا خواهد شد.

@rm_dars


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
ویدیوی کارگاه نوشتن و ادیت حرفه‌ای مقاله برگزار شده در تاریخ هفتم شهریور 1402. برای تکمیل مباحث کارگاه ابتدا فایل صوتی را گوش دهید.
@rm_dars


نسخه صوتی کارگاه نوشتن و ادیت حرفه‌ای مقاله برگزار شده در تاریخ هفتم شهریور 1402.
کل کارگاه یک ساعت و پنجاه دقیقه است و این فایل صوتی شامل 28 دقیقه از این کارگاه است. بخش اصلی کارگاه توضیحات از روی دسکتاپ بود و نسخه کامل را بایستی از فایل ویدیویی مشاهده کنید.
@rm_dars


سلام به همگی؛ شش نمونه پاورپوینت در کانال ارسال کردم. بعد از سالها تجربه متوجه شده‌ام که پاورپوینت مناسب دفاع فایلی است که ساده و شامل اطلاعات ضروری از پایان‌نامه باشد و از عکس، نمودار و جدول و تایم‌لاین و اینفوگرافی و تصاویر مرتبط به خوبی استفاده کرده باشد. برای دفاع ارشد تعداد ۲۰ تا ۳۰ اسلاید و دکتری حداکثر ۵۰ اسلاید کافی است. تا حد ممکن از ترانزیشن‌ها و انیمیشن‌ها استفاده نکنید. در اسلایدها بیش از حد از متن استفاده نکنید و از شکل، نمودار و جدول بهره بگیرید؛ مثلا اگر می‌خواهید ادبیات پژوهش را توضیح دهید از جدول یا خلاصه تحقیقات پیشین استفاده کنید. برای بهبود سطح ارائه خود می‌توانید از آموزش‌های طراحی پاورپوینت و تم‌های آماده که در اینترنت در دسترس هستند استفاده کنید.
توجه داشته باشید که در شش پاورپوینت ارسالی بخش‌هایی از مطالب، شکل‌ها و یافته‌ها را پاک کرده یا تغییر داده‌ام. ❤️


khastar thesis.pptx
5.7Mb
پاورپوینت شماره شش، نمونه پاورپوینت برای دفاع پایان نامه مقطع دکتری
@rm_dars


salmasi.pptx
10.9Mb
پاورپوینت شماره پنج، نمونه پاورپوینت برای دفاع پایان نامه مقطع دکتری
@rm_dars


Rahnama.pptx
1.2Mb
پاورپوینت شماره چهار؛ نمونه پاورپوینت برای دفاع پایان نامه مقطع ارشد، مناسب روش تحقیق کیفی
@rm_dars


Hashemi.pptx
3.0Mb
پاورپوینت شماره سه، نمونه پاورپوینت برای دفاع پایان نامه مقطع ارشد، مناسب روش تحقیق کیفی
@rm_dars


fathi.pptx
3.5Mb
پاورپوینت شماره دو؛ نمونه پاورپوینت برای دفاع پایان نامه مقطع ارشد، مناسب روش تحقیق کمی
@rm_dars


farokhzadeh.pptx
945.5Kb
پاورپوینت شماره یک؛ نمونه پاورپوینت برای دفاع پایان نامه مقطع ارشد، مناسب روش تحقیق کمی
@rm_dars


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
نحوه استفاده از ربات تلگرامی Nexus search برای دانلود مقالات، کتاب و منابع علمی. لینک ربات:
@science_nexus_bot



با توجه به اینکه شهریورماه فصل دفاع از پایان‌نامه است در نظر دارم چند پاورپوینت مناسب دفاع ارشد و دکتری در کانال به اشتراک بگذارم. خودم چند مورد مناسب دارم ولی اگر شما هم پاورپوینت‌هایی دارید که به نظرتون خوب طراحی شدند برای من در تلگرام @xastar یا از طریق ایمیل hkhastar1@gmail.com بفرستید تا از بینشون انتخاب کنم و در کانال بفرستم.


سوال: آیا می‌توانم مقاله‌ای که به زبان فارسی منتشر کرده‌ام را برای انتشار در یک مجله انگلیسی زبان هم ارسال کنم؟

جواب کوتاه و قاطع: خیر.
خیلی جاها دیدم که می‌نویسند با رعایت شرایطی می‌شود این کار را انجام داد؛ ولی واقعیت این است که با هیچ شرایطی این کار درست و اخلاقی نیست. می‌گویند اگر سردبیران هر دو نشریه موافقت کنند اوکی است، ولی باور کنید سردبیر یک نشریه خوب اگر چنین پیامی برایش بفرستید سوژه خنده‌اش برای چندین روز فراهم می‌شود. چاپ یک مقاله به دو زبان مصداق انتشار مجدد duplicate publication محسوب می‌شود که عملی غیراخلاقی است و می‌تواند منجر به رترکت (پس دادن) مقاله در یک یا هر دو نشریه شود که آبروریزی علمی شدیدی محسوب می‌شود.
حرف نهایی: اگر فکر می‌کنید مقاله‌ای که نوشته اید کیفیت خوبی دارد از همان اول برای نشریه معتبری بفرستید. هر مقاله فقط یک بار منتشر می‌شود.

@rm_dars


فردا تولد من هست 😊 و به همین مناسبت می‌خوام یک کارگاه نوشتن و ادیت حرفه‌ای مقاله روز سه‌شنبه هفتم شهریور ساعت ۱۹ برگزار کنم. سبک کارگاه به این صورت هست که مقاله یکی از دوستانم رو که می‌خواد برای نشریات داخلی بفرسته بازبینی اساسی و ادیت میکنم و همزمان نکات مهمی رو توضیح میدم. هدف کارگاه آموزش مهارت بازنویسی و بسط هست و برای کسانی که میخوان نوشتن پایان نامه یا مقاله یاد بگیرن مفیده.
کارگاه آنلاین و رایگانه ولی برای دریافت لینک و شرکت در اون، ثبت نام الزامیه. در لینک زیر ثبت نام کنید:
https://survey.porsline.ir/s/vSnclkB


سوال: جناب دکتر در رابطه با مشابهت‌یابی همانند‌جو اگر از کتاب‌های مختلف هم ما برداشت هایی رو داشته باشیم، اونم باید بازنویسی کنیم؟
و اگه عیناً یک بخشی از متن کتابی رو بنویسیم سامانه متوجه خواهد شد؟

🔹در این فایل صوتی جواب این سوال رو دادم. جواب کوتاه اینه که بله، شما از هر منبعی استفاده کنید باید بازنویسی کنید. در این فایل صوتی نکته‌ای هم در مورد استفاده از منابع انگلیسی برای پژوهش به زبان فارسی گفتم.


🔸درباره سامانه همانندجو و مشابهت‌یابی پایان‌نامه و مقاله

🔹 استفاده از سامانه همانندجو به صورت یک الزام برای دفاع از پایان‌نامه یا انتشار مقاله فارسی درآمده. در این فایل صوتی نکات مربوط به مشابهت یابی رو توضیح دادم. همان طور که گفتم شما حتما باید مهارت بازنویسی متن رو در نوشتن گزارش‌های علمی داشته باشید.

@rm_dars



چند وقت قبل فایل صوتی در مورد نکات مرتبط با جلسه دفاع منتشر کردم. نسخه متنی این توضیحات را می‌توانید در این پست مطالعه کنید. در نظر داشته باشید که بسته به دانشگاه یا رشته ممکن است برخی از این فرایندها تفاوت‌هایی داشته باشد. اگر نیاز به توضیحات بیشتر بود در همین کانال آپدیت میزنم.


سوال: استاد سلام وقت بخیر. در پیدا کردن یک پرسشنامه مناسب برای دورکاری به مشکل خوردم. پرسشنامه ای که برای دوران بعد از کرونا باشه و مفهوم دورکاری را مورد بررسی قرار بده. میخواستم بپرسم شما پیشنهادی دارید در این مورد؟

پاسخ: سلام، معمولا برای پیدا کردن پرسشنامه بهترین راه جستجوی پرسشنامه انگلیسی با کلیدواژه مرتبط به همراه واژه scale است. برای مثال در این مورد اگر شما telework scale رو در گوگل جستجو کنید چندین مقاله منتشر شده در سالهای اخیر به شما نشون میده که از بین اونها برخی پرسشنامه مرتبط هم دارند. من جستجو کردم مثلا این مقاله که اوپن اکسس هم هست پرسشنامه رضایت از دورکاری رو داره.
همچنین میتونید از پایان نامه هایی که متغیر شما رو کار کردند استفاده کنید و پرسشنامه مربوطه رو پیدا کنید ولی همچنان جستجوی منبع اصلی توصیه میشه.

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.

1 030

obunachilar
Kanal statistikasi