دانشگاه طرحواره درمانی ایرانیان


Kanal geosi va tili: ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan


#- درمان مشکلات فردی با متد طرحواره درمانی
#- برگزاری کارگاههای روان شناسی
#- سخنرانی
#- جهت ارتباط و تعیین وقت 👇
@Dr_reza_shakeri_psy
لینک کانال 👇

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


Dr.Reza Shakeri dan repost
@uniofschematherapy
چه طور در دام روان شناسان زرد و بازاری نیفتیم؟

بخش دوم

ناروان شناسان ویژگی های مشترک زیادی دارند. شما می توانید با شناخت این ویژگی ها آن ها را شناسایی کنید. اما چه ویژگی هایی؟

۱. بسیاری از ناروان شناس ها نه تحصیلات آکادمیک روانشناسی دارند و نه مجوز فعالیت!

هرچند که برخی از این افراد علی رغم داشتن مدرک تحصیلی مرتبط به این نوع کلاهبرداری روی می آورند؛ اما بسیاری از روان شناسان زردی که در فضای مجازی فعالیت می کنند، درواقع اصلا روان شناس نیستند و تا بحال حتی در راهروی یک دانشکده روان شناسی قدم هم نگذاشته اند چه رسد به تحصیلات علمی .
@uniofschematherapy
مشاوره های ناروان شناسان، برخلاف روان شناسان واقعی و حرفه ای هیچ گونه منبع علمی و استناد آماری ندارد. درواقع آن ها نظرات شخصی خود را به عنوان «علم روان شناسی» به مردم می فروشند.

۲. ناروان شناس ها به شما وعده «تغییرات سریع» و «فست فودی» می دهند!

این افراد، به صورتی کاملا اغراق آمیز به شما وعده «تغییرات اساسی در زمان کوتاه» را می دهند و قول می دهند که مشکل چندین ساله شما را یک شبه حل کنند! در حالی که براساس اصول علمی، «تغییر رفتار» یک فرآیند مداوم، تدریجی و نسبتا طولانی مدت است و نمی توان مشکلاتی را که طی سالهای طولانی برای فرد ایجاد شده است را یک شبه درمان کرد ، ولی این افراد شیاد چنین قولهایی به مخاطبان خودشان میدهند .
@uniofschematherapy
۳. ناروان شناس ها شبیه "فالگیرها" هستند!

این افراد درست مثل فالگیرها، تعدادی ویژگی و مثال کلی را بیان می کنند که مشترک هستند و در اکثر مردم درصدی از آن ها وجود دارد. از چیز هایی صحبت می کنند که همه خواستار آن هستند مثل خوشبختی، پول، سفر و عشق و ....! آن ها همان چیزی را به شما می گویند که مایل به شنیدن آن هستید. در نقطه مقابل، روان شناسی علمی، چیزی را به شما می گوید که «نیاز» دارید بشنوید تا در شما تغییرات واقعی و پایدار اتفاق بیفتد. و برای دلخوشی شما جیزی را نمیگوید

۴. ناروان شناس ها به جای شما تصمیم می گیرند!

یک روان شناس با رویکرد علمی، مسئله را برای شما توصیف و تحلیل می کند، او در مسیر حل مشکل شما را هدایت می کند؛ اما هرگز به جای شما انتخاب نمی کند. او پیامد های مثبت و منفی راهکار های مختلف را برای شما توضیح می دهد، اما در نهایت مسئولیت تصمیم گیری به عهده خود شما خواهد بود. در مقابل، یک ناروان شناس به راحتی برای شما نسخه می پیچد و دستور می دهد. مثلا می گوید: «برو طلاق بگیر!»
@uniofschematherapy
۵. ناروان شناس ها به شما «قول» تغییرات حتمی می دهند!

ایجاد تغییر یک فرآیند پیچیده و تدریجی است و به عوامل مختلفی بستگی دارد. یک روان شناس ماهر و حرفه ای، این را می داند و هرگز در اول کار به شما «قول» تغییر حتمی نمی دهد. او می تواند قول بدهد که هرکاری که لازم است را برای شما انجام بدهد، اما نتیجه به عوامل مختلفی وابسته است که بسیاری از آن ها در اختیار او نیست. برعکس، ناروان شناسان همان اول کار به شما قول می دهند که در کوتاهترین زمان، مشکل شما به طور کامل برطرف می شود و شما خوشبخت خواهید شد!

@uniofschematherapy

۶. ناروان شناس ها بیشتر از این که گوش بدهند، حرف می زنند!

مسائل مربوط به ذهن و روان انسان، دارای ظرافت های بسیار است و از یک فرد به فرد دیگر می تواند متفاوت باشد. یک روان شناس باید با دقت به صحبت های مراجع گوش کند تا بتواند به جنبه های مختلف مسئله پی ببرد و زوایای پنهان ذهن مراجع خودش را لایه به لایه بررسی کند و پس از تشخیص علمی مبتنی بر پشتوانه های پژوهشی اقدام به تعیین پروتکل درمانی میکند .
@uniofschematherapy
در بیشتر جلسات حرفه ای روان شناسی، مراجع بیشتر حرف می زند و درمانگر بیشتر گوش می کند. برعکس، از نظر ناروان شناسان عامل همه مشکلات یکسان است و در همه برای همه یک نسخه می پیچند ، مثلا همه به یک علت خیانت می کنند، همه به یک دلیل تجاوز می کنند و ...! آن ها اصلا به صحبت های شما اهمیت نمی دهند و فقط محتوای کلی را می پرسند و بعد بدون توجه به ابعاد مختلف یک مسئله، سخنرانی مفصل خود را آغاز می کنند و برای همه یک نسخه می پیچند.

@uniofschematherapy


Dr.Reza Shakeri dan repost
🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺
@uniofschematherapy

چطور در دام روان‌شناسان زرد و بازاری نیفتیم؟

بخش اول :

این روزها، بازار «روان‌شناسی زرد» بیش از هر زمان دیگری داغ شده و متاسفانه هر روز افراد بیشتری در دام آن می‌افتند. ناروان‌شناسان که عموما نه تحصیلات مرتبط با روان شناسی دارند و نه مجوز کار

این شیادان با وعده‌های «فست‌فودی» و پررنگ و لعاب مثل موفقیت، ثروت، اعتمادبه‌نفس و ...، افراد را به خود جذب کرده و از این طریق درآمد‌های کلان کسب می‌کنند.
ممکن است در ابتدای امر، فرد تصور کند که واقعا شرایطش بهتر شده، اما این فقط یک احساس کاذب موقتی است و دیری نمی پاید که مشکلات فرد باز می گردند و نه تنها مشکل فرد حل نمی شود، بلکه تنش نیز در او بیشتر می شود.

مشاوره های ناروان شناسانه نگرش افراد را نسبت به سودمندی روان شناسی علمی و حقیقی تغییر می دهد. آن ها ممکن است به این نتیجه برسند که «روان شناسی تاثیری در بهبود حالشان ندارد» و برای همیشه شانس خود را برای بهره بردن از علم روان شناسی و بهبود واقعی از دست بدهند.

دلایل رواج «روان شناسی زرد» را می توان در سه دسته اصلی بررسی کرد:
@uniofschematherapy
۱. عدم نظارت:

متاسفانه نهاد های مسئول، هیچگونه نظارتی بر فعالیت این افراد در فضای مجازی یا حقیقی ندارند و افراد غیرمتخصص به راحتی به کلاهبرداری ادامه می دهند و از این موقعیت سو استفاده میکنند.
@uniofschematherapy
۲. عدم امنیت اقتصادی و اجتماعی در جامعه:
وقتی فرد در جامعه دچار مشکلات عمده اجتماعی و اقتصادی باشد، نه توان پرداخت هزینه های روان شناسی واقعی را دارد و نه توان ذهنی و روانی برای صبوری و تغییرات تدریجی؛ بنابراین به راحتی جذب ناروان شناسانی می شود که به او وعده «پولدار شدن در ۲۴ ساعت» یا «حل مشکلات زناشویی در یک روز» و ... را می دهد.
@uniofschematherapy
۳. عدم آگاهی بخشی به مردم نسبت به «روان شناسی علمی»:
در شرایطی که محتوای زرد، همه جا (حتی در دکه روزنامه) به راحتی و باتخفیف بالا و ارزان در دسترس است، هزینه رواندرمانی واقعی بالاست و عدم حمایت بیمه از این نوع خدمات، عملا دسترسی بخش بزرگی از مردم را به درمان روان شناختی غیرممکن کرده. از طرفی زبان ساده و عوام فریبانه ناروان شناسان، وعده های دروغین جذاب و نگاه منفی بخشی از جامعه نسبت به مراجعه به درمانگران، همه و همه باعث شده که اقبال عمومی نسبت به این افراد بیشتر شود.


@uniofschematherapy


تصویر رنگی بخشهای داخلی مغز

@uniofschematherapy


سروش آسمانی سحرگهان ، با نوای خاطره ساز استاد رفعتی👆👆
@uniofschematherapy




دوش وقت سحر از غصه نجاتم دادند .....
🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋
@uniofschematherapy


داشتن و تجربه دلبستگی ایمن بویژه در سالهای ابتدایی زندگی در مفاهیم طرحواره درمانی بسیار پایه ای و بنیادین است ، طوریکه کسانیکه این دلبستگی ها و روابط عمیق عاطفی را تجربه نکرده اند ( ویا بیش از حد تجربه کرده اند و لوس شده اند ) عمدتا در حوزه طرد / و بریدگی دارای طرحواره ها و تله هایی میشوند .


@uniofschematherapy

در دهه ی ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰ بود که کارشناسان بر اهمیت اساسی نیازهای عاطفی صحه گذاشتند. هری هارلو روانشناس در آزمایش هایی معروف (و بسیار بی رحمانه) میمون های نوزاد را کمی بعد از تولد از مادرانشان جدا کرد و در قفس هایی کوچک محصور نمود. وقتی به بچه میمونها فرصت انتخاب داده می شد تا از میان یک مادر بدلی از جنس فلز که یک شیشه شیر داست و یک مادر بدلی از جنس پارچه و نرماما بدون داشتن شیر یکی را برگزینند ، آنها با تمام توان به مادر پارچه ای بدون شیر می چسیدند. آن بچه میمونها چیزی می دانستند که جان واتسون و کارشناسان مجله اینفنت كر از آن خبر نداشتند:

"پستانداران نمی توانند فقط با غذا زنده بمانند. به پیوندهای عاطفی هم نیاز دارند ... "


#یووال_هراری / کتاب انسان خدا گونه

@uniofschematherapy


@uniofschematherapy
بسیاری از ایده‌های بزرگ، هنر و کشفیات ما - از نظریه‌ تکامل گرفته تا گل‌های آفتاب ‌گردان ونگوگ ومثنوی معنوی ، دیوان حافظ و کامپیوترهای شخصی، به وسیله‌ی انسان های‌ ساکت و آرام و متفکری به وجود آمده است که می‌دانستند چگونه وارد دنیای درونشان بشوند و از گنجینه و جواهری که دارند استفاده کنند ...
@uniofschematherapy

بدون درون‌ گراها دنیا از داشتن این موارد محروم بود: قانون گرانش و جاذبه؛ نظریه‌ی نسبیت؛ ظهور دوباره‌ی ییتس؛ نکتورن‌های شوپن؛ در جستجوی زمان از دست رفته‌ی پروست؛ پیترپان؛ ۱۹۸۴ و مزرعه‌ی حیواناتِ اورول؛ ...؛ گوگل؛ هری پاتر.......

@uniofschematherapy
درون‌گراها: اسحاق نیوتن، آلبرت اینشتین، ویلیام باتلر ییتس، فردریک شوپن، مارسل پروست، جی‌. ام. بری؛ جورج اوروِل، دکتر زئوس، چارلز شولتس، استیون اسپیلبرگ، لری پیج، جی‌. کی. رولینگ.......

#سوزان_کین / کتاب سکوت
ترجمه: درسا عظیمی
@uniofschematherapy


ما خواسته ‌هایمان را از یارمان طلب می ‌کنیم و کنارش بسیار غیر منطقی می ‌شویم ...
@uniofschematherapy
چون باور داریم کسی که بخش ‌های مبهم وجود ما را درک می ‌کند و حضورش بسیاری از غصه ‌هامان را از بین می‌ برد ، باید بتواند هر چیز دیگر زندگیمان را هم درست کند !


#آلن_دوباتن / کتاب سیر عشق

@uniofschematherapy


🔸شخصیت ناسالم را از سالم بشناسید:🔸
@uniofschematherapy

بیشتر انسان‌ها ممکن است گاهی در زندگی خود کج رفتاری‌هایی داشته باشند یا خلاف هنجار جامعه رفتار کنند و این موضوع ممکن است به صورت طبیعی اتفاق بیفتد، اما زمانی که افراد به‌طور مکرر ناهنجاری از خود بروز دهند و مدت زیادی درگیر ناهنجاری باشند، می‌تواند نشان‌دهنده اختلال باشد.

شخصیت‌های سالم و ناسالم در این زمینه‌ها متفاوت هستند: 👇
@uniofschematherapy
👈انعطاف‌پذیری: ‌ایجاد تغییر در خود و محیط و تطابق با تغییرات محیطی و تغییر در عادات روزانه در صورت لزوم.

👈تاب‌آوری:تحمل مقابله با ناکامی و داشتن پشتکار و پذیرش اتفاقات و رویدادهای مختلف زندگی و کنارآمدن با مشکلات و تلاشگر بودن در زندگی.

👈قابل اتکا بودن: داشتن نظم و مسئولیت‌پذیری و متعهد بودن به قول و وعده، و داشتن انگیزه برای انجام کارها و باوجدان بودن.
@uniofschematherapy
👈داشتن روابط بین فردی خوب:اعتماد عاقلانه به دیگران و احترام گذاشتن و داشتن معاشرت سالم و پرهیز از قضاوت و تمسخر و ساده لوح نبودن و توانایی برقراری ارتباط با اطرافیان.

👈پذیرش خود:پذیرش توانایی‌ها و نقاط ضعف خود و نداشتن تفکرات افراطی مثبت و منفی در مورد خود.

👈تنظیم هیجان:توانایی مدیریت هیجان و داشتن احساس‌های متناسب با اتفاقات مختلف و کنترل داشتن در ابراز هیجان.
س
👈 کنترل تکانه:توانایی به تعویق انداختن خواسته‌ها و داشتن تحمل نه شنیدن و داشتن برنامه‌ریزی برای دستیابی به اهداف و خواسته‌ها.
@uniofschematherapy
👈پرهیز از افراط:روابط اجتماعی متعادل و نداشتن نوسان نامناسب در روابط بین فردی و برخورداری از عادات خوب و رعایت تعادل در رفتار


اگه بخواى دائم كارها رو بندازى براى فردا، قبل از اينكه بفهمی، بهترين سالهاى زندگيت گذشته.
@uniofschematherapy
🍃


Dr.Reza Shakeri dan repost
از دردهای گذشته ی خود به عنوان سوخت استفاده کن، سوختی که تو رو به سمت آینده ای بهتر هدایت میکند.

🍃@uniofschematherapy


نسل هتل نشین❗
@uniofschematherapy

چهل سال پیش، دخترهای خانه صبح ها زود بیدار می شدند تا قبل از مدرسه رفتن،
همه جای خانه را رفت و روب کرده باشد و بعد اجازه داشتند راهی مدرسه شوند.

پسرها بايد يا صبح زود يا عصر، نان و مايحتاج خانه را خريد ميكردند و كارهای مردانه را در كمك پدر خود انجام ميدادند.

حالا با نسلی روبرو هستیم که صبح که بیدار می شوند، از هتل خانه شان خارج می شوند.
چون که والدینشان به عنوان مستخدمین "هتل خانه " همه جا را رفت وروب خواهند کرد.
و با يك تلفن همه چيز درب خانه مهياست.
@uniofschematherapy
نسلی که در برابر اتاقی که در آن می خوابد و خانه ای که در آن زندگی میکند و ظرفی که در آن غذا می خورد احساس مسئولیت ندارد؛ آیا در برابر سرزمینی که از آب وخاک آن بهره مند است حس مسئولیت خواهد داشت‼

برای این نسل، سرزمین هم چون هتلی است که می توان خورد و خوابید و ریخت و پاشید؛ از مواهب طبیعی آن بهره مند شد و بعد اگر باب میل نبود آن را ترک کرد.
سرزمین هم، مثل خانه، برای این نسل، هتل است.
با این تفاوت که متأسفانه مستخدم سرجهاز ندارد و همه فقط برای خوردن و خوابیدن و بردن آمده اند.

این نسل را چه کسی وچه کسانی چنین تربیت کردند❓کی بود❓کی بود⁉ اتفاقاً این دفعه، من بودم، تو بودی، ما بودیم
و...همه بودند.

کمی به خود بیاییم و تکانی به خودمان
و این نسل هتل نشین بدهیم‼

گرچه به نظر من نسلی که این بچه ها رو تربیت کرد، فکر می کرد چون خودش سختی کشیده باید هرجور امکاناتی رو برای بچه اش فراهم کنه و این موضوع از تهیه سیسمونی برای کودک به دنیا نیومده شروع میشه و متاسفانه ادامه پیدا میکنه تاجاییکه شان والای مادر و پدری خودش رو در حد یک مستخدم برای اربابش پایین بیاره مبادا که آبی در دل فرزندش تکون بخوره.اما غافل شد از اینکه هر باغچه و مزرعه ای با آب زیادی فاسد میشه و به لجنزار تبدیل خواهد شد.
گاهی باغبان به گیاهش بی آبی رو تحمیل میکنه چون میدونه اون گیاه نیاز داره چند روز بستر خشکی داشته باشه تا بتونه ریشه هاش رو توی خاک رشدبده و به حیاتش ادامه بده❗
امیدوارم همه ما مادرها و پدرها بتونیم به این درک برسیم که امکانات هتلی ایجاد کردن برای فرزندانمون افتخار نیست❗مسئولیت پذیر کردن و قدردان بار آوردن کودکمون افتخاره❗

قانون اول فرزند پروری در نظام طرحواره این است که " والدین به اندازه کافی خوب " باشند نه بیشتر نه کمتر .
Please be "good enough"🙏

@uniofschematherapy


روز روان شناس و دوستداران رشد و شکوفایی انسانها و بویژه بر اعضای محترم و فرهیخته کانال طرحواره درمانی ایرانیان مبارک باد 🙏🌹

@uniofschematherapy


🌺🌸🌺🌸🌺🌸

@uniofschematherapy

انسان در شكل تلاشي نيمه تمام بدنيا مي آيد. انسان به شكل موجودي كامل متولد نمي شود. يك زنبور كامل متولد مي شود. يك درخت، يك سنگ و تمام هستي به جز انسان داراي يك ويژگي مشترك هستند: آنها موجوداتي كامل اند. تنها انسان است كه كامل نيست، از اينرو انسان داراي فضايي باز است. اما بجز انسان همه ی موجودات عالم محدود و بسته اند. يك گل رز تنها يك گل رز است اما انسان مي تواند هزار و يك چيز بشود. انسان هم مي تواند يهودا شود هم مسيح. تمام احتمالها در مورد او ممكن است. زندگي يك تلاش است. يك كاوش است، كاوشي در مورد چگونگي كامل شدن، چگونگي كل شدن. اين شان و يگانگي انسان است. از آنجا كه او كامل نيست پس مي تواند رشد يابد. از آنجا كه او هنوز ناتمام است مي تواند شكوفا شود. مي تواند بياموزد و مي تواند « بشود ». انسان رشد مي كند، تكامل مي يابد. انسان يك تلاش است. او نه يك « بودن» بلكه يك «شدن» است، يك جستجوست. اين زيبايي انسان است
🌺🌸🌺🌸🌺🌸

نهم اردیبهشت روز جهانی روان شناس و تلاشگران خستگی ناپذیر عرصه کامل شدن سایر انسانها بر همه ی عزیزانم مبارک باد .🙏🙏🌺🌺🌸🌸


@uniofschematherapy


@uniofschematherapy
بسیاری افراد ازدواج می‌کنند تا همسرانشان را جایگزین مادرشان کنند و فرد قدرتمند دیگری را به جای الگوی مادر بنشانند ...

و یا همسرشان را جایگزین الگوی پدرشان کنند و زین پس از او تبعیت کنند

بعبارتی در بسیاری از ازدواجها و انتخابها رد پا و اثر والدین ( خواه مثبت و خواه منفی ) به چشم میخورد و تکرار الگوی والدینی و یا تقابل با الگوی والدینی یکی از زمینه های انتخابهای افراد است
@uniofschematherapy
همین شیوه است که به سیاست اجازه می‌دهد در این دنیا کاربرد داشته باشد. چون مردم به‌دنبال قدرتی می‌گردند ک به آن تکیه کنند. آنها به جای آنکه سعی کنند استقلال خود را به دست بیاورند و روی پای خود بایستند فقط تلاش می‌کنند کس یا کسانی را که به آنها تکیه می‌کنند تغییر دهند. موضوع وابستگی مسئله بسیار بزرگیست که فقط در نظریه فروید وجود ندارد.
@uniofschematherapy

#اریک_فروم / هنر گوش دادن
ترجمه: پروین قائمی

🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺
دانشگاه طرحواره درمانی ایرانیان
@uniofschematherapy
🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸


عزیزانی مجردی که در مراحل اولیه رابطه هستند و یا رابطه آنها شکل جدی تری به خود گرفته است و یا دوستان متاهلی که احیانا مشکلاتی در ارتباط خود دارند بطور ویژه دو متن بالا را مطالعه بفرمایند .🌹🙏

کانال تخصصی طرحواره درمانی
💎Join us👇👇
https://t.me/uniofschematherapy
@uniofschematherapy


2_بخش دوم
@uniofschematherapy
اگر با تلسکوپ طرحواره‌درمانی به تعیین‌کننده‌های انتخاب‌مان نگاه کنیم، ردپای دوران کودکی و رفتار والدین‌مان در انتخابهایمان هویدا می‌شود. اگر والدین‌مان بدرفتار بوده‌اند، سرد و بی‌عاطفه‌ بوده‌اند، حمایتگر نبوده‌اند، نیازهای‌مان را بر طرف نکرده‌اند یا اینکه آسان‌گیر بوده‌اند و ما روی پر قو بزرگ شده‌ایم، یعنی در ما طرحواره‌های ناسازگار، شکل گرفته‌اند و ما در تله‌های زندگی گیر کرده‌ایم. بنابراین، اگر در این چنین خانواده‌هایی بوده‌ایم باید بدانیم که روان ما با طرحواره‌های ناسازگار سمی شده است. اگر چنین خانواده‌ای داشته‌ایم، بهتر است قبل از هر انتخابی به یک روان شناس مراجعه کنیم .
@uniofschematherapy
مراجعه به یک روان شناس، می‌تواند هم نجات‌بخش خودمان باشد و هم آن کسی که قرار است پارتنر ما شود. مراجعه نکردن به روان شناس خوردن جام شوکران است بی‌هیچ امیدی از رستگاری.

کانال تخصصی طرحواره درمانی
💎Join us👇👇
https://t.me/uniofschematherapy
@uniofschematherapy


1_بخش اول

رابطه انتخاب دوست ، همسر، یار با طرحواره‌ هایمان
@uniofschematherapy
در دوردست‌های خاطراتم، زمانی در کودکی‌ام که دیگر عبارت «آن قدیم‌ها» بر آن اطلاق می‌شود، در خانه‌ی نسبتاً بزرگ پدری که حیاطی پر از درختان میوه داشت به همراه برادرانم تابستان‌ها روی بهارخواب می‌خوابیدیم. مسابقه می‌گذاشتیم که چه کسی دیرتر می‌خوابد. البته این مسابقه‌ای بود که هیچ‌وقت برنده‌اش مشخص نشد.

شب‌های آن روزها پر از ستاره بود و من هر شب سوال می‌کردم که چرا این‌ همه ستاره نمی‌توانند شب را به اندازه‌ی روز، روشن نگه‌ دارند. تازه به سبب علاقه‌ای که به آسمانِ شب و نجوم داشتم می‌دانستم که بعضی ستاره‌ها حتی از خورشید هم بزرگترند.
@uniofschematherapy
بهر شب این سوال در ذهنم پررنگ‌تر می‌شد. چرا آن همه ستاره‌های حتی بزرگتر از خورشید قادر نیستند به اندازه‌ی کافی به زمین نور برسانند. نمی‌دانستم که هر چیزی را برای چیز خاصی ساخته‌اند و هر ستاره‌ای کار خودش را می‌کند و فقط خورشید می‌تواند زمین را روشن کند، فقط خورشید!🌞🌞
@uniofschematherapy
🌞فقط خورشید است که می‌تواند باعث آبادی زمین شود. زمین هم با ستاره‌اش رفتار مناسبی دارد؛ به دورش می‌گردد، فقط دور او. با وجود این، خودش را اما فراموش نکرده است، دور خودش هم می‌چرخد.

گاهی شخصی وارد زندگی‌ ما می‌شود که ناتوانواست روشنایی را به روزهای ما بیاورد. او خورشید ما نیست، حتی اگر ستاره‌ی بزرگی باشد باز هم نمی‌تواند برای ما مناسب باشد، حتی ممکن است روزمان را سیاه هم بکند. دور این خورشید بزرگتر هر چه بیشتر بگردیم بیشتر می‌سوزیم.🌚🌚

30ام شهریور بود، یک پنج‌شنبه نه نسبتاً گرم نه سرد. از کلینیک برگشته‌ بودم ، در کلینیک، کمی به گریه آغشته‌ شده‌ام، کمی به خشم و کمی هم خستگی.
@uniofschematherapy
غم، خشم، اندوه و تنفر مواد رادیو اکتیویته ای هستند که یک روان شناس هر روز در معرض آنهاست. روابط غلطی که به جدایی می‌انجامد اسیدی‌ترین ارمغان رواندرمانی برای یک روان شناس است. وقتی می‌بینی یک نفر، خورشید بزرگتری را انتخاب کرده است و دارد می‌سوزد🌚، وقتی می‌بینی اینقدر سوخته است که یادش رفته است باید گرد خودش هم می‌چرخیده🌚 و وقتی می‌بینی آبادانی روزهای اول عشق، به پاییز سرد جدایی ختم شده است، نمی‌شود بی‌تفاوت بود. اینک به این می اندیشم که چه چیزهایی باعث انتخاب اشتباه می‌شوند؟

@uniofschematherapy
بر اساس رویکرد طرحواره‌درمانی که با آن مشغول رواندرمانی هستم، می‌دانم که ما اغلب جذب کسانی می‌شویم که بتوانند با طرحواره‌های ما ارتباط برقرار کنند و به نوعی انها را برای ما زنده نگه دارند و همسو با طرحواره ناسازگار ما باشد .
از این زاویه، عاشق شدن، کار خطرناکی است. فرض کنید یک نفر طرحواره‌ی محرومیت هیجانی دارد، به این معنا که در زندگی‌اش محبت و حمایت از والدینش دریافت نکرده است. این آدم ممکن است انتظار دریافت محبت از هیچ‌کسی را نداشته باشد( تسلیم طرحواره خود شده است )، در واقع او به این نتیجه رسیده است که اگر والدین به من محبتی نکرده‌اند پس چرا باید افراد دیگر به من محبت کنند؟ او اگر تسلیم طرحواره‌اش شده باشد ممکن است عاشق فردی شود که سرد و بی‌عاطفه است. وقتی وارد رابطه با این فرد می‌شود آهسته‌آهسته از وضعیت سرد رابطه‌اش خسته می‌شود و توقع غیرواقع‌بینانه‌ای برای دریافت محبت پیدا می‌کند، به عبارت دیگر تشنه محبت می‌شود. آن‌وقت آن آدم سرد و بی‌عاطفه‌ای که حال، پارتنر اوست توانایی ابراز محبت به او را نخواهد داشت. از اینجا به بعد رابطه خراب می‌شود و از آن غم و اندوهی بیشتر باقی نمی‌ماند.
@uniofschematherapy
اگر شخص خودش سالم باشد ( بعبارت دیگر طرحواره ها و تله های خود را شناخته باشد) می‌تواند آدم سالمی را انتخاب کند، یعنی اگر طرحواره‌های ناسازگار خود را درمان کرده باشیم، می‌توانیم انتخاب درستی داشته باشیم.

کانال تخصصی طرحواره درمانی
💎Join us👇👇
https://t.me/uniofschematherapy
@uniofschematherapy

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.

739

obunachilar
Kanal statistikasi