آب...?


Kanal geosi va tili: ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa: ko‘rsatilmagan


کانالی برای آشنایی با بحران آب، چالشها و راهکارها?

دارای کد شامد و ثبت رسمی
http://t.me/itdmcbot?start=water_bio
هرگونه كپي داراي پيگرد قانوني ميباشد.

آیدي ادمين
@Nimaa2
@Akhatami209

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


جایگزین پوشش گیاهی فضای سبز شهر بیرجند می‌شود

مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری از کاشت آزمایشی گیاه پوششی چمن دایکوندرا در فضای سبز شهر بیرجند خبر داد و گفت: کشت گیاهان جدید کم مصرف جایگزین چمن در فضاهای سبز شهر شده که به میزان قابل توجهی در مصرف آب صرفه‌جویی خواهد شد./تسنیم

کانال آب
@water_bio


🔸هم‌اکنون؛ بارش برف در برخی مناطق تهران
@water_bio


مالچ پلاستیکی، آفت جدید کم آبی در اراضی کشاورزی ورامین

کشاورزان دشت ورامین در پی کم آبی و جلوگیری از تبخیر آب از مالچ های پلاستیکی استفاده می کنند که باقی ماندن آن بر روی زمین، خسارات زیادی را به اراضی کشاورزی وارد می کند.

کانال آب
@water_bio




پارازیت‌هابر سامانه‌های‌جوی اثرپراهمیتی ندارند/وضعیت لرزه‌خیزی کشور با روند فشار 3صفحه بر ایران

شمسی‌پور، محقق دانشگاه تهران:
🔹افزایش کربن در هوا از عوامل مؤثر در رخداد پدیده گرمایش زمین و تغییر اقلیم است.
🔹با این مطلب که کشور با کاهش بارش مواجه است؛ مخالف هستم.
🔹خشکسالی که در حال حاضر با آن مواجه هستیم، بیشتر از اینکه خشکسالی‌های هواشناسی باشد، از نوع خشکسالی‌های هیدرولوژیک (آبی) و کشاورزی یا اکولوژیک است.
🔹مسئولیت خشکی و کم آبی در کشور تنها بر عهده دولت نیست، بلکه بخش بزرگی بر عهده مردم است.
🔹پارازیت‌هایی که بصورت امواج کوتاه و بلند تلویزیونی با آن مواجه هستیم، در مقایسه با گستردگی مکانی سامانه‌های جوی بسیار کوچک مقیاس هستند و اثر پر اهمیتی بر سامانه‌های جوی ندارند.
🔹تاکنون هیچ سند علمی معتبری که ارتباط میان تغییرات اقلیمی و زلزله را اثبات کند، ارائه نشده و هیچ سند ومدرکی در این زمینه وجود ندارد.
🔹 این صفحه در حال گسترش است و در آینده ادامه خواهد داشت، لذا احتمال رخداد زمین‌لرزه در ایران و منطقه در سال‌ها و دهه‌های آتی بسیار زیاد است.
🔹3 صفحه بر صفحه ایران فشاور وارد می کند. احتمال رخداد زمین‌لرزه در ایران و منطقه در سال‌ها و دهه‌های آتی بسیار زیاد است./ایسنا

کانال آب
@water_bio


مدیریت آب باران ضرورت شهرهای کویری وخشک ایران است


کارشناس اقلیم و هواشناسی آران و بیدگل گفت: با توجه به خشکسالی دهه اخیر و بحرانی بودن وضعیت سفره‌های آب زیرزمینی در ایران و به خصوص در آران و بیدگل ضرورت مدیریت آب باران بیشتر نمود پیدا کرده است.

به گزارش زیست آتلاین، حسین شکری زاده در خصوص مشکلات آب در شهرهای کویری وخشک و مدیریت آن اظهار کرد: در کشور ما که بیشتر به عنوان یک کشور نیمه خشک محسوب می‌شود صرفه جویی آب باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد و مسئولان ومدیران راههای حفظ منابع آب را بیشتر مورد توجه وعمل قرار دهند.

وی افزود: از جمله راهکارهای مناسب برای حفظ وکنترل آب‌های زیر زمینی مدیریت آب باران است که سالهاست در کشورهای توسعه یافته و پیشرفته مورد توجه قرار می‌گیرد تا بیشترین استفاده وبهره وری از این منبع عظیم صورت گیرد.

شکری زاده به محاسبه تقریبی آب باران در آران وبیدگل پرداخت و بیان کرد: با توجه به مساحت تقریبی ۲۰ کیلومتر مربعی سطح آران و بیدگل که معادل ۲۰ میلیون مترمربع می‌شود ضرب در میانگین بارش ۰/۱۳۴ به متر تقسیم بر تعداد روزهای سال وتقسیم بر حجم یک تانکر ۲۰ هزار لیتری کنیم، سهم آب بارش باران روزانه آران وبیدگل در حدود ۳۶۷ تانکر ۲۰ هزار لیتری می‌شود که با مدیریت آن کلی از مشکلات و تنگناهای زیست محیطی حل می‌شود.

به گزارش ایسنا، وی درپایان گفت: بدون شک اگر بخشی از این آب مهار شود، می‌توان برای آبیاری فضاهای سبز شهر از این آب استفاده کرد تا به حفظ منابع آب و بحران سفره‌های آب زیرزمینی کمک شایانی صورت پذیرد واین مساله تنها با مدیریت یکپارچه واصولی میسر می‌شود.

کانال آب
@water_bio


یک فعال محیط زیست:

وضعیت تالاب گاوخونی هر سال بدتر می‌شود/ خطر ریزگردها بیشتر شده است



دبیر انجمن دوستداران طبیعت و میراث فرهنگی ورزنه گفت: وضعیت آب و حیات تالاب بین المللی گاوخونی هر سال بدتر از گذشته می‌شود و خطر خشکی کامل رطوبت سطح و انتشار ریزگردها جدی‌تر از قبل‌ است.

رضا خلیلی ورزنه در گفتگو با کسب فردا- اظهارکرد: تجربه تاریخی نشان داده است که حقابه کشاورزان به ویژه در مزارع شرق اصفهان ارتباط خاصی با حقابه زیست محیطی تالاب گاوخونی دارد، زیرا در زمان آبسالی و رونق کشاورزی همواره زهاب مزارع و همچنین مازاد آب کشاورزی در فصل سرد سال از طریق زاینده‌رود به تالاب جاری می‌شد.

وی تصریح‌کرد: نمی‌توان انکار نمود که زنده‌رود منبع اصلی تامین آب گاوخونی بوده است، اما در اطراف تالاب نیز سیلاب‌های فصلی در فصول سرد و بارانی بخشی از آب تالاب را تامین می‌کرد، برای نمونه از منطقه “ایزدخواست” نیز سیلاب‌هایی به سمت گاوخونی جاری بود که در سال‌های اخیر با ساخت سد این جریان نیز قطع شده است.

این فعال محیط زیست با انتقاد از اینکه وضعیت تالاب هرسال بدتر از قبل می‌شود، تاکیدکرد: پاییز امسال نسبت به سال گذشته بارندگی خیلی کمتری اتفاق افتاد که میزان آن را تا چهار میلی‌متر می‌توان حدس زد، پس در این شرایط و با تامین نشدن حقابه مصوب گاوخونی خطر خشکی کامل رطوبت سطح و انتشار ریزگردها هر روز جدی‌تر می‌شود.

خلیلی ورزنه یادآوری‌کرد: فعلا حجم کمی از زهاب شهر سجزی از طریق یک کانال و با حجم کمی به سمت تالاب در جریان است، همچنین حجم خیلی اندکی از پساب‌های کشاورزی در قسمت‌های محدودی از اراضی شرق نیز از مسیر رودخانه به گاوخونی وارد می‌شود.

وی با بیان اینکه امسال نتوانسته‌ایم پساب‌های شهری اصفهان را به تالاب برسانیم،گفت: مجموع زهاب‌های یاد شده فقط در دلتای ورودی گاوخونی قابل مشاهده است و همانند چند دهه گذشته اثری از جمع شدن آب در سطح وسیع این تالاب زیبا و تمدن‌ساز نیست.

دبیر انجمن دوستداران طبیعت و میراث فرهنگی ورزنه افزود: در سال‌های اخیر خشکی طولانی مدت بخش زیادی از مزارع حقابه‌دار ورزنه به دلیل قطع آب زنده‌رود نیز بر تشکیل کانون‌های غبار و ریزگرد در حاشیه تالاب بین المللی گاوخونی افزوده است که غفلت مسئولان کشوری از این خطرات دیگر معنایی ندارد.

کانال آب
@water_bio


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
پنجه در پنجه خشکسالی/صداوسیما

کانال آب
@water_bio


بازدهی کشاورزی ما در برابر آبی که مصرف می کند چقدر است؟

بطور متوسط در دنیا 70% آب در کشاورزی، 20 % در صنعت و 10% در بخش خانگی مصرف می شود. در ایران کشاورزی92%، صنعت 2% و بخش خانگی 6% آب را مصرف می کنند. این درحالیست که درکشوری مانند روسیه که بیشترین منابع آب دنیا را در اختیار دارد 20% آب در کشاورزی، 60% در صنعت و 20% در بخش خانگی مصرف می شود!

از سوی دیگر بهره وری آب در بخش کشاورزی کشور در قیاس با دنیا بسیار پایین است بطوری که در تولید یک کیلوگرم محصول کشاورزی حدود یک متر مکعب آب مصرف می‌کنیم در حالیکه متوسط بهره وری در کشورهای پیشرفته ۲/۵ تا ۳ کیلوگرم با استفاده از یک متر مکعب آب است. در بهره وری اقتصادی نیز تولید ما به ازای هر متر مکعب آب حدود ۲۰ سنت در کشاورزی و در سایر کشورها بیش از یک دلار است بنابراین برای تولید مواد غذایی در کشور ناچار به استفاده آب بیشتر هستیم!

همچنین به گفته کارشناسان به ازای مصرف هر یک واحد مشخص آب یک شغل در کشاورزی تولید می‌شود در حالی که با یک واحد آب می‌توان در صنعت 100 تا 120 شغل ایجاد کرد. با نگاهی مقایسه ای به نسب مصرف آب کشاورزی و صنعت در ایران وجهان و بازدهی آنها می توان دریافت که علیرغم اینکه کشاورزی تقریبا سنتی ایران از سهمیه آب صنعت و سهمیه آب آیندگان مصرف می کند و بخش زیادی از آب را هدر می دهد، نه بازدهی اقتصادی بالایی دارد و نه سهم آنچنانی در اشتغال کشور (22%) ایفا می کند!

با نگاهی به منابع آب و خاک و اقلیم عمدتا خشک کشور نیز میتوان متوجه شد که بخش اعظمی از ایران توان چندانی برای کشاورزی اقتصادی ندارد و اصرار بیش از حد بر کشاورزی در پهنه فلات ایران چیزی جز نابودی منابع آب و خاک نخواهد داشت.


کانال آب
@water_bio


عکسهای ارسالی از اعضای کانال














آب گرم دیگ رستم- نایبند طبس
جاذبه زیبا دردل کویر
آب دمای 85 درجه با سولفور بالا👇👇👇
@water_bio


💢تالاب "میقان" با جاری شدن رودخانه کرهرود جان گرفت

🔸مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مرکزی گفت: با رهاسازی آب در رودخانه کرهرود (قره کهریز) شهر اراک، تالاب میقان دوباره جان گرفت.
🔹به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، "عزت اله آمره‌ای" با اشاره به اینکه توسعه مدیریت مشارکتی یکی از برنامه‌هایی است که به جد باید مورد توجه قرار گیرد، افزود: بدون مشارکت و مساعدت بهره‌برداران هم در آب سطحی و هم در آب زیرزمینی و حتی در حفاظت از حریم و بستر رودخانه‌ها نمی‌توان از منابع آب به‌خوبی صیانت و محافظت کرد.
🔹آمره ای ادامه داد: در همین راستا و در جهت احیای تالاب میقان و رودخانه کرهرود (قره کهریز)، با همکاری مسئولین و کشاورزان مناطق در فصول غیر زراعی که نیاز به آبیاری اراضی و باغات وجود نداشت، دریچه‌ها و سر دهنه‌های انهار واقع در حوضه آبریز تالاب میقان و رودخانه قره کهریز مسدود و در نتیجه جریان آب وارد تالاب میقان می‌شود.
🔹وی اظهار داشت: رودخانه کرهرود (قره کهریز) از کوه‌های قره کهریز، که در بخش قره کهریز در شازند واقع شده است، سرچشمه می‌گیرد و با آبیاری زمین‌های زراعی در مسیرش از جنوب غربی وارد شهر اراک شده و از شمال غربی به کویر میقان می‌ریزد.
🔹آمره ای ادامه داد: این رودخانه به دلیل تصمیمات نابجا و کم توجهی‌های صورت گرفته رو به زوال و نابودی گذاشته و در سال‌های اخیر طی عبورش از شهر اراک به محلی برای جمع شدن زباله‌ها و آب‌های فاضلاب خانه‌ها تبدیل شده و این تغییرات منفی حتی اکوسیستم دریاچه میقان را نیز برهم زده است که امسال با مدیریت شرکت آب منطقه‌ای مرکزی و همکاری مردم و مسئولین آب در این رودخانه جاری شد.
🔹مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مرکزی با بیان اینکه وقتی آب در طول رودخانه جریان داشته باشد علاوه بر تغذیه سفره‌های زیرزمینی، زمین‌های اطراف را نیز اشباع خواهد کرد، تصریح کرد: وجود آب در این رودخانه در احیای تالاب میقان و اکولوژی حاکم بر اکوسیستم منطقه بسیار حائز اهمیت است.


کانال آب
@water_bio


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
کارتون تاثیر برداشت بی رویه آب زیر زمینی بر رودخانه و تالابها

کانال آب
@water_bio


در آب‌های شیرین هرگز نمی‌توان یک ستاره دریایی پیدا کرد، زیرا آن‌ها با زندگی در آب شیرین سازگاری ندارند و در آب‌های کم شور یا بی‌نهایت شور نیز نمی‌توانند زندگی کنند.

کانال آب
@water_bio

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.

1 731

obunachilar
Kanal statistikasi