علی‌اصغر سیدآبادی


Kanal geosi va tili: ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa: ko‘rsatilmagan


درباره همه چيز از جمله فرهنگ و سياست و زندگي

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


شبکه ترویج کتاب‌خوانی ایران dan repost
سلام
شور و شوق برگزیدگان دومین دوره‌ی جام باشگاه‌های کتاب خوانی کودک و نوجوان را با شما شریک‌ایم در آیین اختتامیه، باغ کتاب تهران، پنج‌شنبه ۲۱ دی ساعت ۱۴ ، سالن اصلی.


معنای نمادین ترجیح تربیت بر پرورش

به فاصله دو روز پشت‌سرهم دو خبر از حوزه آموزش‌وپرورش، بخشي از هواداران دولت را نگران کرد و واکنش‌هاي بسياري را در شبکه‌هاي اجتماعي برانگيخت و در فضاي عمومي به‌منزله نشانه‌هايي از تغيير در آموزش‌وپرورش خوانده‌ شد.اولی ممنوعيت آموزش زبان انگليسی در مدارس ابتدايی و دومی تغيير نام آموزش‌وپرورش به تربيت رسمي و عمومي بود. هر دو خبر معناهايي را به ذهن متبادر مي‌کنند که حکايت از نوعي بازگشت به عقب از تحولات جامعه دارد.

متأسفانه باوجود شعار اهميت آموزش‌وپرورش، اين وزارتخانه در دولت‌هاي گذشته در عمل جزو کم‌اهميت‌ترين وزارتخانه‌ها برای دولت بوده و صرفا از يک سو به‌عنوان مشکل دولت (به دليل مسائل و مشکلات مالي) و از سوی دیگر به عنوان انبار رأي (به دليل تصور تأثيرگذاري معلمان در رأي) نگاه شده است.در اين دولت نيز آموزش‌وپرورش در حاشيه دولت و انگار جزيره جداگانه‌اي است که سياست‌هاي کلي دولت برآمده از آراي مردم را پيگيری نمي‌کند وگرنه چگونه ممکن است در دو روز پشت‌سرهم دو خبر از آن وزارتخانه اعلام شود که بدنه اجتماعي هوادار دولت را نگران کند؟علت ممنوعيت آموزش زبان انگليسي در مدارس ابتدايي، تقويت زبان فارسي اعلام شده است. بر اساس چه تحقيقاتي چنين نسبيتي بين اين دو موضوع برقرار شده است؟

http://www.sharghdaily.ir/News/149992/معناي-نمادين-ترجيح-تربيت-بر--پرورش


باشگاه‌های کتاب‌خوانی کودک‌و‌نوجوان را بیش‌تر بشناسیم!

*باشگاه‌ها مکان خاصی ندارند و بر اساس ویژگی‌های باشگاه می‌توانند در جاهای مختلف تشکیل شوند.
با این حال کانون پرورش فکری کودکان و‌نوجوانان، نهاد کتابخانه‌های عمومی و آموزش و پرورش و شهرداری‌ها و ...در شهرهای مختلف در برگزاری جام باشگاه‌ها مشارکت داشته و برخی مربیان کانون در مراکز کانون‌ باشگاه‌های موفقی تشکیل داده‌اند.
با این حال ساختار نهادهای دولتی اجازه کاری شبیه باشگاه‌های کتاب‌خوانی را نمی‌دهد. باشگاه‌ها ساختاری مشارکتی و مدنی دارند و بچه‌ها در آن تصمیم‌گیرند.کاملا غیردولتی اداره می‌شوند.نقش بزرگسال تربیت و مربی‌گری نیست، بلکه تسهیل‌گری داوطلبانه است و بدون دریافت دستمزد است.


*باشگاه‌های کتاب‌خوانی کلاس نیستند.معلم و مربی ندارند.بچه‌ها با پشتیبانی یک بزرگسال، کتاب‌ می‌خرند، مبادله می‌کنند، می‌خوانند، درباره کتاب‌ها گفت‌وگو می‌کنند و کتاب برگزیده انتخاب می کنند و فعالیت‌ ابتکاری بر اساس ویژگی‌های محلی طراحی و اجرا می‌کنند.
‎‏⁧

* #جام_باشگاه‌های_کتاب‌خوانی ⁩ یکی از موفق‌ترین و مردمی‌ترین و کم‌هزینه‌ترین برنامه‌های ترویج خواندن است.به گواه تعاونی توزیع کنندگان در شهرهایی که باشگاه‌ها دارند، سفارش کتاب کودک افزایش یافته. در برخی باشگاه‌ها بچه‌ها در طول چندماه ۹۰ کتاب خوانده‌اند و درباره‌اش بحث کرده‌اند.


‎‏* کار اصلی را بچه‌ها و تسهیل‌گران انجام می‌دهند. ما مدل ساخته‌ایم، ۲۰-۳۰ نویسنده کودک به شهرها رفته‌اند و کارگاه برگزار کرده‌اند. آزمایشی اجرا کرده‌ایم، ایرادهایش را برطرف و آن را به شکل ⁧ #جام_باشگاه‌های_کتاب‌خوانی ⁩ ارایه کرده‌ایم تا بچه‌ها تشویق شوند و بیایند و آمده‌اند.


‎‏*خوشحالم که در ⁧ #جام_باشگاه‌های_کتاب‌خوانی ⁩ بچه‌های روستاها و شهرهای کوچکی که نامشان را نشنیده‌ایم، با هم گفت‌وگو می‌کنند. تمرین کار جمعی و مشارکت مدنی می‌کنند و این‌همه با محوریت کتاب‌هایی است که خودشان انتخاب می کنند. در باشگاه‌ها، خواندن گروهی و فعالانه ترویج و اجرا می‌شود.


‎‏*اسمش را گذاشتیم ⁧ #جام_باشگاه‌های_کتاب‌خوانی ⁩ که برای بچه‌ها جذاب بود و الگوی کار را به آسانی به تسهیل‌گران و بچه‌ها منتقل می‌کرد.الگوی رقابت متمرکزو باشگاه‌های مستقل.نقش دولت چیزی شبیه سازمان لیگ است وباشگاه‌ها مستقل و مردمی‌اند.هیچ اسمی همزمان این انرژی و این بیانگری را ندارد.

https://t.me/Seidabadii/433


@attachbot dan repost
باشگاه‌های کتاب‌خوانی و سبیل‌های بابابزرگ


من دوره راهنمایی یعنی ششم و هفتم الان را در یک مدرسه شبانه روزی درس خواندم. وقتی در شبانه روزی درس می خوانید، انگار عضو یک باشگاه هستید. شاید اولین باشگاه کتاب‌خوانی را در آن مدرسه تجربه کرده بودم، اما خوب که فکر می کنم، یادم می آید که چیزی شبیه باشگاه کتاب‌خوانی را در خانواده تجربه کرده‌ام، البته باشگاهی کوچک را.

پدربزرگی داشتم که سبیل‌های پرپشتی داشت و مردم روستای ما به آخر اسمش سبیلی چسبانده بودند. او اولین باشگاه کتابخوانی را برای ما تشکیل داده بود و برای ما نوه‌هایش کتاب می‌خواند. کتاب‌هایی که او می‌خواند البته که کتاب کودک و نوجوان نبود، اما جذاب و هیجان انگیز بود. بعدها که دوباره سراغ آن کتاب‌ها رفتم دیدم که جذابیت در دور هم خواندن آن کتاب‌ها بود نه در خود کتاب‌ها.

یکبار برای پسرم قصه‌ای درباره او گفتم. طبیعی است که مثل هر نویسنده‌ای حق داشتم در اندازه سبیل‌های پدربزرگم کمی اغراق کنم و کردم، اما پسرم هی حواسش از قصه‌ام پرت می‌شد و من مجبور می شدم برای جلب توجه او اندازه سبیل‌ها را گسترش بدهم و آن قدر اندازه سبیل‌های پدربزرگم گسترش یافت که مثل موکت جمع می شد تا مزاحم رفت و آمدش نشود. آن قصه به رمانی کودکانه تبدیل شد و ناخودآگاه کاری درباره کار جمعی است.

باشگاه های کتاب‌خوانی کودک و نوجوان قبل از هرچیز تمرینی است برای کارجمعی، کار جمعی که محورش کتاب است. هر باشگاه کتاب‌خوانی از دست کم ۱۲ کودک یا نوجوان تشکیل شده است که با حمایت یک هماهنگ کننده بزرگسال فعالیت می کند. اعضا در باشگاه های کتاب‌خوانی تمرین می کنند تا کتاب هایشان را مبادله کنند و آن‌ها با خریدن یک کتاب از کتابفروشی، دست‌کم ۱۲ کتاب می‌توانند بخوانند. تأکید شده است که حتما از کتاب‌فروشی کتاب بخرند و بعضی از بچه‌ها گفته‌اند که برای اولین بار رفته اند کتاب‌فروشی و کتاب غیردرسی خریده اند. آن ها درباره کتاب ها با هم گفت‌وگو کرده‌اند. پس از گفت و گو کتاب‌ها را داوری کرده‌اند. در طول گفت و گو و داوری هم شنیدن را تمرین کرده اند و هم استدلال کردن را. بعد برای نویسندگان کتاب‌ها نامه نوشته‌اند و درباره کتاب‌هایی که دوست داشته‌اند، فیلم‌های یک دقیقه‌ای ساخته‌اند.

اولین سالی که خواستیم جام باشگاه‌های کتابخوانی راه بیاندازیم، تقریبا هیچ کس باورش نمی‌شد آن ایده عملی شود. می‌دانستیم اگر از همان اول بگوییم قصدمان این است که رفته رفته در همه شهرها و حتی روستاهای ایران باشگاه‌های کتاب‌خوانی پابگیرد، باور نخواهند کرد.

قبل از این‌که باشگاه‌ها تشکیل شود، گروهی از ترویج‌گران کتاب خوانی و نویسندگان کودک و نوجوان را دعوت به همکاری کردیم. با این‌که رویمان نمی‌شد برایشان کارگاه آموزشی برگزار کردیم و آن‌ها به شهرها رفتند و کارگاه‌های آموزشی تشکیل دادند با حضور دست‌کم ۲۰ معلم و کتابدار و مروج کتا‌بخوانی در هر شهر و همین‌ها هسته‌های اولیه باشگاه‌ها را تشکیل دادند.

عددها و آمارها خیلی قابل اعتماد نیستند، اما فکر می‌کردیم در خوشبینانه‌ترین حالت۵۰۰ باشگاه کتاب‌خوانی تشکیل خواهد شد. من و دوستانم نگران بودیم، تعداد باشگاه‌ها آن‌قدر کم باشد که به زحمتش نیارزد. خودمان را دلداری می‌دادیم که این دست‌کم ۲۰نفرهایی که در هر شهر در کارگاه‌ها شرکت می کنند، حتی اگر باشگاه تشکیل ندهند، معلمان و کتابداران و مربیان بهتری خواهند بود و به کتا‌ب‌خوانی کمک خواهند کرد و زحمتمان جای دوری نخواهد رفت.اما خیلی زود از مرز ۵۰۰ باشگاه گذشتیم و امروز تعداد باشگاه‌ها به بیش از ۵۰۰۰ باشگاه رسیده است.

سال دوم۱۰۰ شهر می‌توانستند در صورت فراهم کردن امکانات در جام باشگاه‌ها شرکت کنند. ۱۵ شهر نتوانستند امکانات اولیه را که نیازمند همکاری دستگاه‌های مختلف شهر بود، فراهم کنند. دل به دریا زدیم و به ۳۰ روستای دوستدار کتاب اعلام کردیم در صورت فراهم کردن امکانات می‌توانند در جام باشگاه‌های کتاب‌خوانی شرکت کنند و روستاهایی اعلام آمادگی کردند و کارگاه‌ها برگزار شد.

همین ۵شنبه ساعت ۱۴ در باغ کتاب تهران باشگاه‌های برگزیده و تقدیری معرفی می‌شوند. از نویسندگان بهترین نامه‌ها به نویسندگان و سازندگان بهترین فیلم‌های معرفی کتاب تقدیر می‌شود و نویسندگانی که با استقبال بچه‌های عضو باشگاه‌های سراسر کشور قرار گرفته‌اند، از دست نماینده این بچه‌ها جایزه خود را می‌گیرند.

خوشحال می‌شویم اگر دوست داشتید، برای تشویق این بچه‌ها و باشگاه در مراسم اختتامیه شرکت کنید!

امیدواریم که سال آینده بتوانیم جام باشگاه‌های کتاب‌خوانی را در همه شهرهای ایران و بسیاری از روستاهای کشورمان برگزار کنیم و باشگاه‌های کتاب‌خوانی در همه جای ایران تشکیل شوند و همه بچه‌ها به کتاب‌های خوب دسترسی پیدا کنند.


گفت‌وگو با محسن گودرزي درباره صداهایی که شنیده نشد

آیا صداهای امروز شنیده می‌شود؟
این گفت‌وگو را گیسو فغفوری یک سال پیش درباره کتابی که تازه منتشر شده‌بود، در روزنامه شرق منتشر کرد. با حوادث اخیر خواندن دوباره‌ش توصیه می‌شود. بخشی از این گفت‌وگو را بخوانیم!

*بگذارید این نکته را مطرح کنم که در این سال‌ها هربار ما در پیمایش‌ها این سؤال را پرسیده‌ایم همواره این‌گونه بوده که گذشته خوب بوده، اکنون بدتر از گذشته است و آینده از اکنون بدتر خواهد شد. این را الگو و وضعیت اجتماعی خاصی می‌دانند و البته برای دلایلش هم تحلیل‌هایی داریم که به بحث ما نمی‌خورد.
وقتی از مردم تک‌تک می‌پرسیم وضع اقتصادی چطور شده، بخشی می‌گویند وضعمان بهتر شده است. اگر وضع تک‌تک افراد بهتر شده، پس وقتی می‌پرسیم وضع کشور چطور شده باید بگویند بهتر شده است، اما می‌گویند وضع مردم بدتر شده است.
....این قضاوت‌ها را باید در چارچوب ارزیابی اجتماعی فهمید. پاسخ‌گویان با این نوع ارزیابی، نگرش انتقادی و اعتراض‌شان را به شرایط بیان می‌کنند. وقتی می‌گوییم اوضاع دارد بدتر می‌شود، به نحوی اعتراض خود را هم مطرح می‌کنند. یک جور ارزیابی اجتماعی است. سطح توقعات هم به علت آشنایی با شرایط کشورهای دیگر و نیز با شرایطی که در تصورشان در گذشته وجود داشته است، در این ارزیابی مؤثر است.

 *هیچ جامعه‌ای نمی‌تواند به امیال به طور بی‌محابایی اجازه رشد دهد. در نتیجه افراد به شرایط و وضعیت خود توجه نمی‌کنند و همه چیز را یک‌دفعه و ناگهانی و در کوتاه‌مدت می‌خواهند. تحرک اجتماعی هم بی‌ضابطه شده و شواهد زیادی برای این اتفاق وجود دارد؛ کسانی که ناگهانی و بدون فراهم‌کردن شرایط، به مرتبه‌های بالا می‌رسند، ثروت‌های یک‌شبه به دست می‌آورند، نمایش خودروهای گران‌قیمت و خانه‌ها و کالاهای لوکس. اینها به مردم علامت‌هایی می‌دهد که چه کسانی رشد کرده‌اند و تا چه حد صلاحیت این رشد را داشته‌اند. رشد سریع و به‌دست‌آوردن سریع ثروت و قدرت و... به این نارضایتی دامن می ‌زند. اینها در ارزیابی اجتماعی بازتابش را نشان می‌دهد.
.

 *متأسفانه نسبت به پیمایش‌ها، واکنش‌های مثبتی وجود ندارد. ...حتی برخی نخبگان و روشنفکران جامعه نيز قضاوت‌هایی این‌گونه دارند. گاهی هم می‌گویند شما سال‌هاست می‌گویید
وضع خراب است، اما هیچ اتفاقی نیفتاده است. این را می‌توان به وضعیت آن فرد در حال سقوط از یک ساختمان بلند‌مرتبه تشبیه کرد که وقتی به طبقه چهار، پنج رسید گفت تا اینجایش که به خیر گذشت.
اما آن چیزی که به نظر من باید به آن اشاره کرد و در نظر داشت «فرسایش اعتماد اجتماعی» است. این فرسایش هم نسبت به گروه‌های عمومی هم نسبت به مشاغل و افراد هم نسبت به دولت و نهادهای بوروکراسی وجود دارد. این حس حتی اگر تصوری و خیالی هم باشد مانع همکاری آدم‌ها با یکدیگر می‌شود. افراد نمی‌توانند با هم کار جمعی انجام دهند. هم در کار صنفی، هم در شغل و... .
‌تصور بی‌اعتماد، باعث بی‌اعتمادی هم می‌شود.
تصور مردم با توضیح اینکه جامعه این‌قدر هم غیراخلاقی نیست، درست نمی‌شود. مهم این است که افراد تصور می‌کنند در جامعه‌ای زندگی می‌کنند که دیگران غیراخلاقی رفتار می‌کنند، همین تصور امکانی را فراهم می‌کند که خودشان هم غیراخلاقی رفتار کنند.
یک یافته مهم دیگر حس تبعیض فراگیری است که در جامعه وجود دارد. اینکه احساس می‌کنند جامعه عادلانه اداره نمی‌شود، نظم عادلانه‌ای برقرار نیست. مردم انگار با یک احساس اجحاف زندگی می‌کند. از موقعیت شغلی که دارند تا شارژی که در ساختمان می‌پردازند تا... این حس اجحاف وجود دارد. متغیر سوم که در این تحقیقات وجود دارد و باعث نگرانی است، همان بحث آینده است. اینکه ما از دریچه ترس، دلهره و اضطراب به آینده نگاه می‌کنیم و آینده را از منظر ترس می‌بینیم، به نظر من متغیر مهمی است که باید به آن توجه کرد؛ چراکه فرد کنش‌های زمان حاضرش را براساس تصور ترس از آینده شکل ‌می‌دهد و برای اینکه به آن آینده ترسناک نرسد از همین الان سریع‌تر و زودتر و خارج از قواعد و ارزش‌های عرفی عمل ‌می‌کند که وضعیت خودش را تصور کند.

*اگر مردم از نظر اخلاقی، اجتماعی و اقتصادی و... همه‌چیز را در حال بدترشدن می‌بینند، نشان‌دهنده ناتوانی نهادهایی است که قرار است موضوع این بدبینی‌ها را برطرف کنند. اگر وضعیت اقتصادی خراب است و شکاف‌های اجتماعی در حال تشدید، به این معنی است که کارآمدی و تلاشی را در نهادهای اقتصادی نمی‌بینند؛ یعنی به توانایی، صداقت و درست‌کاری آن سیاست‌ها و آن نهادها اعتماد ندارند. درباره اخلاق، یعنی آموزش‌وپرورش و نهادهای مسئول اخلاق نتوانسته‌اند خوب عمل کنند.

http://www.sharghdaily.ir/News/117182/تا-اينجا-كه-به-خير-گذشت


چرا گسل‌های اجتماعی در ایران فعال شده است؟

پیمایش ارزش‌ها و نگرش‌های ایرانیان نشان می‌دهد:
١- ۳\۷۶ درصد ایرانیان فکر می‌کنند فاصله ثروتمندان و فقرا نسبت به ۵ سال گذشته افزایش یافته است و ۷۶ درصد فکر می‌کنند در ۵ سال آینده نیز این فاصله افزایش پیدا خواهد کرد.

۲. بیش از ۳۲ درصد مردم بی‌عدالتی در جامعه و بیش از ۲۱ درصد سیاست‌های اقتصادی دولت را عامل فقر در جامعه می‌دانند.

۳. بیش از ۶۶ درصد مردم کاملا و تا حدودی فکر می‌کنند، هرکس پول و پارتی نداشته باشد، حقش پایمال می‌شود.

۴. به نظر بیش از ۴۶ درصد مردم بیشتر ثروتمندان از طریق رانت یا پارتی به ثروت دست یافته‌اند.

۵. ۴۹ درصد مردم معتقدند که قانون در برابر مردم و مسئولان یکسان اجرا نمی‌شود.

۶. به نظر مردم موثرترین عامل در پیداکردن شغل در ایران، پارتی و آشنا با بیش از ۴۱ درصد است.»


https://t.me/Seidabadii


لاک‌پشت پرنده dan repost
وقتی از لاک‌پشت پرنده حرف می‌زنیم

خوش‌حالیم که مؤلفان و مخاطبان کتاب‌های کودک و نوجوان 🐢 لاک‌پشت پرنده 🐢 را دوست خودشان می‌دانند و باعلاقه درباره‌اش صحبت می‌کنند و معتقدند این فهرست توانسته در معرفی کتاب‌های مناسب مؤثر باشد.

منتهی، پیشنهاد می‌کنیم بعد از تماشای فیلم ☝️ توضیح کوتاه زیر را درباره‌ی لاک‌پشت پرنده بخوانید. 👇

🔹 لاک‌پشت پرنده یک فهرست معرفی کتاب است.

🔹 شش سال که گروهی از نویسندگان و منتقدان هر فصل کتاب‌هایی که برای کودکان و نوجوانان منتشر می‌شود، مطالعه و ارزیابی می‌کنند و کتاب‌های مناسب را پیشنهاد می‌دهند.

🔹 گروه داوری لاک‌پشت پرنده مستقل است و زیرنظر هیچ مجموعه یا نهادی نیست.

🔹 فهرست لاک‌پشت پرنده ضمیمه‌‌ی فصلنامه‌ی پژوهشنامه‌ی ادبیات کودک و نوجوان منتشر می‌شود.

🔹 هر فصل، کتاب‌های معرفی شده در فهرست لاک‌پشت پرنده در جشنواره‌ای یک روزه رونمایی می‌شود.
این جشنواره در فروشگاه شهرکتاب مرکزی برگزار می‌شود تا خانواده‌ها و بچه‌ها به کتاب‌فروشی بیایند و کتاب بخرند و در کنار آن با نویسنده‌ها و مترجم‌ها و تصویرگرها دیدار کنند. نمایش عروسکی، کاردستی، کارگاه ادبی و.... از برنامه‌های جنبی این جشنواره است.


از شما سپاس‌گزاریم که لاک‌پشت پرنده را به دوستان‌تان معرفی می‌کنید و حامی آن هستید.


🐢 @lakposhtparandeh


@attachbot dan repost
‍ به مناسبت شب چله و البته با تاخیر در مراسم دبستان حنان شرکت کردم و شعری برای بچه‌ها خواندم. درستش این است که شعری با بچه‌ها خواندیم.
در خواندن یک جایش را اشتباه کردم. برای همین متنش را اینجا می گذارم:

پلنگ‌ها ما را دوست دارند
چون
ما خوشمزه‌ایم
اما ما... هم پلنگ‌ها را دوست داریم
چون پلنگ‌ها برای طبعیت مفیدند



خرس‌ها ما را دوست دارند
چون
ما شیرینیم
اما ما... هم خرس‌ها را دوست داریم
چون خرس‌ها برای طبعیت مفیدند


غول‌ها ما را دوست دارند
چون
ما نرم و لذیذیم
اما ما... هم غول‌ها را دوست داریم
چون غول‌ها یک دنیا قصه دارند


پدر و مادرها ما را دوست دارند
چون
ما بامزه‌ایم
اما ما... هم پدر و مادرها را دوست داریم
چون چاره‌ای نداریم


معلم‌ها ما را دوست دارند
چون...
واقعا دلیلیش را نمی‌دانیم
اما ما... هم معلم‌ها را دوست داریم
ولی هنوز دانشمندان علت آن را کشف نکرده‌اند


لاک‌پشت پرنده dan repost
✅ در لینک زیر می‌توانید اسامی نویسندگان، مترجمان و تصویرگرانی که کتاب‌هایشان به بیست و سومین فهرست لاک‌پشت پرنده راه یافته، ببینید.
پدیدآورندگان کتاب‌ها یکشنبه سوم دی در شهرکتاب مرکزی حاضر می‌شوند تا با شرکت در رونمایی فهرست پاییز ۹۵، کتاب‌هایشان را برای مخاطبان امضا کنند.

https://www.mehrnews.com/news/4178128/جشنواره-لاک-پشت-پرنده-برگزار-می-شود


نم باران و زمزمه باد
راه نفس باز خواهد شد




نکات بسيار مفید و لازم در زلزله

در میان مطالبی که درباره نحوه مواجهه با زلزله این طرف و آن طرف نوشته شده، یکی از مفیدتر‌ین‌ها سلسله توییتی بود که کاربری به نام سیزده منتشر کرد. او گفته‌است که بخشی از کارش مدیریت بحران است. با اجازه خودش اینجا آن را بازنشر می‌کنم و شما هم می‌توانید آن را با دیگران شریک شوید!




اول: تخریب زلزله عوامل متعددی مثل زمان، جهت، قدرت داره و به اصولی مثل ترکیب بارگذاری ساختمان، نوع سازه، نوع پی و خاک محل و چندنین عامل دیگه بستگی داره. اگر در ساختمان هستین (خانه یا محل کار) تقریباً برای بیرون رفتن شانسی ندارین چون زلزله بیش از 15 ثانیه بهتون فرصت نمیده.

‏دوم: در ساختمان چه می‌شه کرد؟
‏•در ضربات رفت و برگشتی سازه در فشار و کشش شیشه‌های پنجره به شکل انفجاری شکسته و پرتاب می‌شن. در حین و پس از زلزله زخم شیشه ممکنه جراحت سنگین ایجاد کنه. شیشه‌ها رو میشه با برچسب یا نوارچسب مهار کرد که در صورت شکستن خرد و پرتاب نشن.

‏•کمدهای بزرگ، بوفه و امثالهم با اولین ضربه زلزله خواهند افتاد و جراحت یا حتی مرگ رو ممکن می‌کنن. کمدها، بوفه و هرچیز سنگین که عمودی در ساختمان هست رو با پیچ و رول پلاک مناسب به دیوار فیکس و محکم کنید. از گذاشتن چیزهای شکستنی و سنگین در طبقات بالای اونها اجتناب کنید.

‏•اگر ساختمان شما بالای سه طبقه‌ست و طی 15سال گذشته ساخته شده، ضرایب زلزله توش رعایت شده(امیدوارم) بنابراین امن‌ترین‌جا موندن توی همون خونه‌ست. از بادبندی داشتن دیوارهای با مساحت بیش از 20متر اطمینان حاصل کنید. لوسترهای بزرگ و فانتزی رو محکم کنید.

‏•بنا به نوع طراحی در ایران، راه‌پله هم جای امنه. اما توی راه پله ندوید. فقط وارد راه پله بشید. دویدن و اضطراب باعث ازدحام و ترس و زمین خوردن و جراحات سنگین می‌شه. چهارچوبهای در و کنج‌های دیوار هم خوب و امن هستن. سر و گردن رو با دست بپوشونید چون حساس‌ترین محل هستن.

‏سوم: بعد از زلزله چه کنیم؟ بیایید با خودمون روراست باشیم. بعد از زلزله شهر فاجعه خواهد بود. عزیزان و نزدیکان ممکنه زیر آوار باشن، به شدت زخمی باشن، یا توی فرار و لابلای جمعیت غیرقابل دسترسی باشن و خبری ازشون نداشته باشیم. موبایل آنتن نمیده، برق و آب قطعه. گاز نشتی داره.

‏•از الان با نزدیکان قرار بذارید که بعد از زلزله کجا هم رو پیدا کنید. مثلاً سر کوچه یا توی پارک محل. هرکس تا 10 دقیقه بعد از زلزله اونجا نبود یعنی زیر آواره یا زخمی شده و جایی مونده. خیلی مهمه که افراد سالم سریع همدیگه رو پیدا کنن. و برای بعدش برنامه بریزن.
‏•جعبه کمک‌های اولیه،آب معدنی،بیسکوییت خشک،چراغ قوه،کاپشن،شلوار و کفش راحت بذارید توی کوله و بذارید جایی که بتونید راحت و سریع پیداش کنید. در بهترین حالت موبایل کار میکنه.نورش رو تا حد امکان کم کنید، و فقط sms بزنید. احتمالاً به خاطر ترافیک شانسی برای تماس صوتی نخواهید داشت.
‏•اگر زیر آوار موندین و هوشیار هستین، راه تنفس رو با بخشی از لباس بپوشونین. تنفس غبار ساختمانی می‌تونه شما رو از خفگی بکشه یا تنگی نفس ایجاد کنه. داد نزنید. آروم باشید و با ضربه به دیوار جای خودتون رو اطلاع بدین. اگر می‌دونین کسی جایی گیر افتاده، به نیروهای امدادی خبر بدین.
‏•بعد از فاجعه شما اولین نیروهای امدادی هستین، و در ایران تا کسی برسه تا مدتها «تنها نیروی امدادی» هستین. یه دوره کمک‌های اولیه یا مطالعه مناسب در این مورد خیلی مفیده. باید بلد باشین چطور خون رو بند بیارین یا چطور شکستگی رو فیکس کنین. امروز یاد بگیرین تا فردا موثر باشین.


https://t.me/Seidabadii


یکشنه سوم دی‌ماه ساعت ۱۸ دست بچه‌هایتان را بگیرید و بیایید جشنواره یک روزه #لاکپشت_پرنده! من هم کارگاهی دارم برای بچه‌های اواخر دبستان و اوایل دبیرستان درباره تاریخ ایران
اگر آمدید سری بزنید!


لاک‌پشت پرنده dan repost
🐢🐢 جشنواره زمستانی لاک‌پشت پرنده برگزار می‌شود.

✅ کِی؟ همین یکشنبه، سوم دی ماه 1396. از ساعت 16 تا 20

✅ کجا؟ مثل همیشه، شهرکتاب مرکزی در خیابان شریعتی بالاتر از مطهری، نبش کوچه کلاته.

✅ چرا جشنواره؟ چون قرار است برای گروه‌های سنی مختلف برنامه‌های مختلفی داشته باشیم.
خردسالان و کودکان سال‌های اول دبستان، ساعت 16 تا 18 قرار است با هم کاردستی درست کنند، نمایش خلاق اجرا کنند، با نویسنده‌ها، مترجمان و تصویرگران کتاب کودک آشنا شوند و در جشن امضا شرکت کنند.
کودکان سال‌های آخر دبستان و نوجوانان قرار است از ساعت 18 در کارگاهی با موضوع کتاب‌های تاریخی حاضر شوند، با نویسنده‌ی یک کتاب نوجوان از نزدیک گفت‌وگو کنند، با نویسندگان و مترجمان دیدار کنند و در جشن امضا شرکت کنند.

✅ جشن امضا؟ بله، در این جشنواره فهرست پاییز 1395 لاک‌پشت پرنده رونمایی می‌شود. اگر می‌خواهید با خیال راحت کتاب خوب کودک و نوجوان انتخاب کنید و آن را با امضای نویسنده و مترجمش تهیه کنید این جشن فرصت خوبی است. بیش از پنجاه نویسنده و مترجم حضور دارند تا با آن‌ها دیدار کنید.

✅ پس اگر دوروبرتان کودک و نوجوانی می‌شناسید که به این رویداد فرهنگی علاقه دارد، او را از این رویداد باخبر کنید. به کسانی که می‌خواهند برای کودکان و نوجوانان کتاب‌های باکیفیت تهیه کنند هم خبر بدهید که جشن لاک‌پشت پرنده فرصت خوبی است!

🐢 @lakposhtparandeh

https://goo.gl/hzpWCG


لاک‌پشت پرنده dan repost
پژوهشنامه ادبیات کودک و نوجوان در جشنواره نقد کتاب برگزیده شد.فهرست لاک‌پشت پرنده ضمیمه دوره‌ جدید این فصلنامه تخصصی است.
این موفقیت را به همکاران و همراهان پژوهشنامه تبریک می‌گوییم.
@lakposhtparandeh


لاک‌پشت پرنده dan repost
✅بسته‌ی ششم: هنر و سرگرمی

شب‌های بلند پاییز، فرصت خوبی است تا با کمک کتاب‌ها، فعالیت‌های مختلفی را تجربه کنیم.
شب‌هایی مثل شب یلدا که خانواده‌ها در کنار هم جمع می‌شوند، فرصتی است تا کودکان در کنار هم بازی کنند و سرگرم باشند.
بسته‌ی ششم لاک‌پشت پرنده کتاب‌هایی را معرفی می‌کند که با امتیازهای مختلف به فهرست راه یافته‌اند و فرصت بازی و سرگرمی جمعی را برای کودکان فراهم می‌کنند. علاوه بر این هر کتاب هدف متفاوتی مثل پرورش تخیل و خلاقیت، آشنایی با فرهنگ بومی، تقویت حواس پنجگانه، نمایش، دست‌ورزی و ... را دنبال می‌کند.
این بسته را دانلود کنید و شب یلدا را به بازی و سرگرمی و خنده بگذرانید. ششمین بسته‌ی لاک‌پشت پرنده فرصت خوبی است که والدین و کودکان در کنار هم لذت یک فعالیت جمعی را تجربه کنند.

https://goo.gl/wuEuHq

🐢 @lakposhtparandeh


🔴 #مسجد_جامعی در تذكر پيش از دستور خود:

🔻نمايشگاه كتاب مهمترين واقعه شهر ماست كه در تقويم‌های بين المللی ثبت شده است ولی الان در بلاتكليفی در ارتباط با شهرداری است.

🔻شهرداری بگوید كه مشكلات #شهر_آفتاب را حل ميكند يا نه؟ چراكه مصلی هم اعلام آمادگی كرده است.


لاک‌پشت پرنده dan repost
به زودی فهرست پاییز ۱۳۹۵، در جشن امضای لاک‌پشت پرنده رونمایی می‌شود.
همراه ما باشید و خبرهای جشنواره زمستانی #لاک‌پشت_پرنده را از این کانال پیگیری کنید.

🐢 @lakposhtparandeh


انجمن صنفی برای روزنامه‌نگاران



تشکیل انجمن‌های صنفی نویسندگان و روزنامه‌نگاران در ایران دشوار است. علاوه بر موانع حاکمیتی، اختلاف میان اهالی این صنوف هم تاثیرگذار است. تشکیل انجمن‌های مطلوب همگان تقریبا ناممکن است و برای این‌که انجمنی شکل بگیرد، باید از نقطه کاملا مطلوب کوتاه آمد. حضور برخی از افراد در هیات مدیره‌ها ممکن نیست. برخی معتقدند که باید روی نقاط مطلوبی اصرار کرد و کوتاه نیامد و ایستاد، حتی اگر تشکیل انجمن‌ها را ناممکن کند.

یکی از انجمن‌هایی که حدود یک سال پیش انتخاباتش انجام شد، اما در وزارت کار ثبت نشد، انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران است. یک سال گفت‌وگو و جست‌وجوی راهی برای تداوم، به این‌جا منتهی شد که هیات مدیره منتخب استعفا دادند و فردا برای بار دوم مجمع عمومی برگزار خواهد شد تا امکان ثبت آن فراهم شود.

طبیعی است که برخی از روزنامه‌نگاران از این اتفاق راضی نباشند، اما برای برخی دیگر تشکیل انجمن صنفی روزنامه‌نگاران آن‌قدر اهمیت داشته است که در مواردی کوتاه بیایند تا امکان تشکیل و ثبت انجمن فراهم شود. چهره‌های معتبر و صاحب‌نامی مثل عباس عبدی و کامبیز نوروزی به میدان آمده‌اند و برای عضویت در هیات مدیره نامزد شده‌اند.

اسامی نامزدهای هیات مدیره و بازرسان:
۱. آزادی، سید اسماعیل
۲. اسلامی، حمیدرضا
۳. بدیعی‌دزفولی، مینو
۴. بیرامی، حجت‌الله
۵. توکلی، منوچهر
۶. جمشیدی، مژگان
۷. رحمتی، فاطمه (شبنم)
۸. زارع‌کهنمویی،‌ اصغر
۹. شفیعی، حامد
۱۰. عالمی، پوریا
۱۱. عبدی، عباس
۱۲. لطفی، عبدالله
۱۳. متقی، سید عبدالحمید
۱۴. محمدحسين آزاده
۱۵. مدرسی، فرید
۱۶. موسوی، سید مهدی (پژمان)
۱۷. نخعی، امیرعباس
۱۸. نوروزی، کامبیز
۱۹. نیاکان، علیرضا

نامزدهای بازرسی:
۱. احمدی، محسن
۲. ستوده، معصومه
۳. شهنی، مینا
۴. شیرزادی، فرزام
۵. فغفوری، گیسو



انتخابات هیات مدیره و بازرسان انجمن صنفی روزنامه نگاران استان تهران ساعت ٩ صبح فردا پنجشنبه ٢٣ آذر ماه در محل سالن ١٧شهریور وزارت کار واقع در خیابان آزادی برگزار می‌شود.


لاک‌پشت پرنده dan repost
✅ اعلامیه‌ی جهانی حقوق بشر یک پیمان بین‌المللی است که در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در تاریخ ۱۰ دسامبر(برابر با نوزده آذر) ۱۹۴۸ به تصویب رسیده است.

✅ در کتاب «همه آزاد آفریده شده‌ایم»، سی اصل قانون جهانی حقوق بشر به تصویر کشیده شده است تا کودکان و نوجوانان و حتی بزرگ‌سالان با کمک تصاویر واقعی و تخیلی جذاب با حقوق انسانی خود آشنا شوند، آن را باور کنند، به آن عمل کنند و هرگز آن را نقض نکنند. در سی تصویر هنرمندانه‌ی کتاب، هیچ انسانی فراموش نشده است. حضور کودکان و حیوانات در بیشتر تصاویر به عنوان شخصیت‌های اصلی، به کتاب جذابیت و زیبایی ویژه داده است. با اینکه هر تصویر را یک هنرمند نقاشی کرده است، اما در مجموع تصاویر با یکدیگر و با متن هماهنگ هستند. در متن این کتاب، حق‌هایی را که به هر انسانی تعلق دارد به زبانی ساده و روشن می‌خوانیم. اما در بیشتر تصاویر، دنیایی را می‌بینیم که ساکنان آن کودکان هستند و سرود زندگی را سر می‌دهند: ما همه حق داریم در آزادی، برابری و صلح زندگی کنیم.
شاید این کتاب مهم‌ترین کتابی باشد که شما تا کنون داشته‌اید، کتابی که در اولین دوره اهدای نشان‌های طلایی و نقره‌ای لاک‌پشت پرنده، برنده‌ی نشان نقره‌ای شد.

✅ مشخصات کتاب: نویسنده: گروه نویسندگان/ تصویرگر: جان برنیگهام و دیگران/ مترجم: گروه پژوهش بسته‌های آموزشی تاب/ ناشر: دیبایه /۶۴ صفحه/۷۷۰۰ تومان

https://goo.gl/fKpGDn

🐢 @lakposhtparandeh



20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.

708

obunachilar
Kanal statistikasi