درمان تخصصی کودکان


Kanal geosi va tili: ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa: ko‘rsatilmagan


تأسیس کانال 99/11/22
با سلام خدمت اعضای گرامی🌹
با انتخاب هشتگهای زیر میتوانید ابتدای مباحث را مطالعه نمایید.
#بیش_فعالی1
#وسواس1
#اتیسم1
#اضطراب1
#پرخاشگری1
#سوگ1
#لجبازی1

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


فقط دانشجویانی که جویای کار هستند عضوشوند
@PSY_ESTEKHDAMI


طبق نظریه ماری نگی از اولین محققانی که در خصوص مسئله مرگ نزد کودکان به تحقیق پرداخته است، کودکان تا رسیدن به درک مفهوم واقعی مرگ از سه مرحله متمایز از هم گذر می کنند:

۱. مرگ به عنوان رویدادی قابل بازگشت( ۳ تا ۵ سالگی): در این مرحله، امکان بازگشت شخص مرده به زندگی عادی وجود دارد وکودک منتظر است که روزی فرا رسد و فرد متوفی نزد وی بازگردد.

۲. مرگ به منزله رویدادی مجسم ( ۶ تا ۹ سالگی) : در این مرحله، کودکان در می یابند که مرگ پایان کار است و قطعیت آن را می پذیرند، اما به طور عمومی به مرگ جسمیت می دهند و معتقدند که از خارج می آید و شاید قابل رویت باشد.

۳. مرگ به عنوان توقف اعمال حیاتی ( ۱۰ تا ۱۲ سالگی) : در این مرحله، مرگ نزد کودک به عنوان پدیده ای زیستی و غیرقابل بازگشت تلقی می شود.

#سوگ

👶 @childrentherapy


🔴سوگ در کودکان و نگرش های رایج پیرامون آن :


کودکان درجات مختلفی از سوگ را در زندگی روزمره خود تجربه می کنند، تنها مرگ یک والد یا اقوام نزدیک نیست که کودک را با پدیده سوگ مواجه می کند بلکه وقایع بیشمار دیگری هست که گرچه از نظر ما کوچک و بی اهمیت است ولی برای بچه ها مصادف با یک ازدست دادن قابل توجه و مهم است . از آنجا که کودکان در کلامی کردن هیجانات درونی خود ممکن است توانمندی کافی را نداشته باشند، همین امر درک یک کودک سوگوار و کمک به او را از سوی بزرگسالان با مشکل مواجه می کند. بخشی از پدیده هایی که بچه ها را با واکنش سوگ مواجه می کند شامل موارد زیر است:
🔴 گم کردن و از دست دادن وسایل شخصی و اسباب بازی:

گاه یک اسباب بازی کوچک و بی اهمیت از دید بزرگسالان، شی محبوبی است که کودک شبها آن را در آغوش می گرفته و بدون آن نمی تواند بخوابد.
🔴 مرگ :

مرگ والدین ، اقوام ، دوستان و آشنایان در نتیجه مرگ طبیعی ، تصادف ، بیماری ، قتل ، خودکشی ، که می تواند فشارهای روانی حاشیه ای نیز علاوه بر مرگ عزیز از دست رفته همراه آن باشد. لازم است در اهمیت این موضوع بدانیم که 4% کودکان ونوجوانان قبل از 18 سالگی مرگ یکی از والدین را تجربه کرده اند واگر سایر اعضای خانواده و دوستان رانیز به آن اضافه کنیم ، این رقم افزایش خواهد داشت .
🔴 نقص قسمتی از بدن یا از دست دادن قسمتی از خود:

مثل ؛ کنده شدن دندان ، نقص عضوی مثل چشم ، دست ، پا و یا هر عضوی از اعضای بدن حتی یک زخم کوچک خونریزی دهنده نیاز به اطمینان بخشی و آرام سازی کودک دارد.
🔴 آزار جنسی :

تا سن 18 سالگی ⅓ دختران و 7/1 پسران به نحوی اذیت و آزار جنسی را تجربه می کرده اند.
🔴 مرگ حیوانات خانگی :

فقط مرگ انسانها نیست که کودک را متاثر می کند، مرگ حیوان مورد علاقه کودک نیز می تواند در او واکنش سوگ ایجاد کند ، حتی مرگ یک ماهی قرمز شب عید که کودک فقط دو سه بار در تنگ او ، خرده نان ریخته است.
🔴 در معرض تهاجم بودن :

یک کودک تا قبل از 14 سالگی شاهد 18000 مرگ در تلوزیون بوده ، مرگ هایی که اکثرا به شکل قتل های تهاجمی رخ داده است . (البته این عدد در مورد تلویزیون ما احتمالا کمی فرق می کند !) . ⅓ بچه های 17- 10 ساله یا قتل کسی را دیده اند، یا کسی را میشناسند که کشته شده است .
🔴 حوادث و وقایع محیطی و روزانه :

مثل تعویض منزل و مدرسه ، جدا شدن اعضای خانواده از یکدیگر به دلیل ازدواج ، قبول شدن در دانشگاه و یا هر علت دیگر آتش سوزی ، سیل ، زلزله ، جنگ که این وقایع برای کودک با از دست دادن های مکرر و مهمی همراه است.
👶 @childrentherapy


سوگ در کودکان.pdf
93.0Kb
نحوه کار با سوگ ناشی از از دست دادن دیگران

👶 @childrentherapy


💢 آیا میدانید علت عادت ها،رفتارهاوباورهای شما چیست و چگونه میتوان آن راتغییرداد؟

⭕️طرحواره های ناسازگار دوران کودکی خود را درکانال زیربشناسید👇👇👇👇👇👇👇
💎@schematherapychannel
💎@schematherapychannel


معرفی بهترینها dan repost
📚خریدوفروش کتاب،جزوه نوودست دوم روانشناسی ورشته های مرتبط درگروه زیر👇 📚
https://t.me/joinchat/-bW7hJltC644OGQ8


4_5870559890870632684.ppt
1.3Mb
پاورپوینت #سوگ در کودکان و راههای مقابله با آن
👶 @childrentherapy


مدیریت سوگ کودک.pdf
384.9Kb
روش برخورد با کودکان #سوگ وار

👶 @childrentherapy


کتاب داستان در خصوص #سوگ کودکان

👶 @childrentherapy


درباره فوت عزیزان به کودکان دروغ نگویید

💠از استعاره‌های غیرواقع بینانه برای کودک استفاده نکنید:هنگام فوت یک عزیز باید صادقانه و واقع بینانه به کودک توضیح دهیم که فرد فوت شده دیگر باز نمی‌گردد و از به کار بردن جملات و اصطلاحاتی نظیر "به خواب رفته است"، "مسافرت رفته است"، "رفته پیش خدا" و... خودداری کنیم.

💠هنگامی که به کودک می‌گوییم فرد متوفا به خواب رفته است، ممکن است کودک دچار اضطراب، نگرانی، اختلال در خواب و وحشت بیدار نشدن سایر عزیزان به هنگام خوابیدن شود و این اختلالات در وجودش نهادینه شود. از سوی دیگر با بیان اینکه متوفا به مسافرت رفته است، کودک دائما منتظر بازگشت عزیز است.

💠درک مرگ برای کودکان ۳ تا ۵ سال سخت‌تر است.تشبیه سازی، درک ماهیت مرگ را آسان می‌کند.

💠بازه زمانی تقریبی سوگ معمولا بین ۶ تا ۱۲ ماه و در برخی موارد ۲۴ ماه است و معمولا افراد بین ۶ تا ۱۲ ماه بازسازی و بهزیستی لازم را بدست می‌آورند اما نکته مهم این است که اغلب کودکان در چنین شرایطی راجع به احساسات و افکار خود صحبت نمی‌کنند، از این رو لازم است والدین و یا اطرافیان کودک به او اجازه صحبت کردن را بدهند.

💠پسران مشکلات را برون‌سازی می‌کنند و دختران درون سازی:کودکان در هنگام فوت یک عزیز می‌توانند خلق و خوی و رفتارهایی نظیر افسردگی، اضطراب، پرخاشگری، افزایش هیجان خشم، چسبیدن بیش از اندازه به سایر عزیزان بدجای مانده، از دست دادن انگیزه برای فعالیت‌هایی مانند ورزش و درس خواندن، عدم تمرکز، افزایش خیال بافی، کاهش حافظه و اشتها، احساس طرد شدگی و... از خود بروز دهند که در چنین شرایطی لازم است اطرافیان با حمایت، مراقبت و همدلی نگرانی از طرد شدگی در کودک را کاهش دهند.

💠گاها مشاهده می‌شود اطرافیان به کودکی که عزیزی را از دست داده است آزادی عمل بیش از اندازه‌ای می‌دهند برای مثال به او اجازه می‌دهند اسباب بازی دیگران را بدون رضایت کودکان دیگر بردارد و به آن‌ها باز نگرداند و اطرافیان معتقدند به مرور زمان این رفتار کودک درست می‌شود درحالی که والدین باید با والدگری مثبت مداخله کنند و به او نظم را آموزش دهند.

#سوگ

👶 @childrentherapy


4_6048613768785561172.pdf
1.0Mb
مداخلات ویژه #سوگ برای کمک به کودکان داغدیده
👶 @childrentherapy


سوگ_و_داغدیدگی_در_کودکان_و_نوجوانان.pdf
32.1Mb
#سوگ و داغدیدگی در کودکان و نوجوانان
نویسندگان : دکتر مهرداد کلانتری، دکتر راضیه فتاحی و الهام آقائی

👶 @childrentherapy


JCPS_Volume 9_Issue 36_Pages 83-116.pdf
609.0Kb
🔰تجربه زیسته مادران در زمینه عوامل موثر در مشکلات رفتاری هیجانی کودکان سوگ




article_1869_bfd9c18b0001ffdb2f94de5f493ca907.pdf
316.2Kb
🔰ارائه پروتکل روان پویایی شن درمانی گروهی کوتاه مدت در نوجوانان داغدیده

پروتکل سوگ


14000913921205.pdf
4.4Mb
تاثیر «سوگ درماني شناختي - رفتاري با رويکرد اسلامي» بر «سلامت عمومي خانواده هاي داغديده» 
ادامه مطالب دیگر👇


#سوگ1

والدین خوب:

سوالات كودكمان در مورد مرگ ؛


«مامان این عکس کیه؟ چرا دیگه اون پیش ما نیست؟»، «مامان بابابزرگ مرده، یعنی چی؟»، «یعنی منم می‌میرم؟» و... تنها بخشی از سوال‌های بچه‌ها در مواجهه با موضوع مرگ است. والدین باید بدانند که مثل هر موضوع دیگری که در مورد سوالات کودکان وجود دارد نباید از پاسخ دادن طفره بروند و متناسب سن‌شان به آنها پاسخ دهند. اگر کودکان پاسخ درست در این مورد دریافت نکنند از خیال‌پردازی استفاده می‌کنند که می‌تواند از نظر شخصیتی به کودک آسیب بزند.


اين جواب‌ها را هرگز به‌كار نبريد :

والدین نباید در برابر مرگ به کودک حس خوب بدهند. پاسخ‌هایی مانند «راه دور رفته» و «خوابیده» اصلا مناسب نیست زیرا این پاسخ‌ها بار هیجانی دارند و این حس را به کودک می‌دهد که آرامش با مرگ اتفاق می‌افتد و حتی ممکن است کودک با خوابیدن مشکل پیدا کند. به طور مثال اگر به او بگویید «او الان خوشحال است و در بهشت است» او ممکن است بپرسد «اگر او خوشحال است پس چرا شما ناراحتید؟» پاسخی مانند «خوب بود خدا بردش پیش خودش» این را به ذهن کودک می‌آورد که اگر خوب باشیم می‌میریم. به این ترتیب برای کودک تضاد ایجاد می‌شود.

والدینی که از یک افسانه و اسطوره استفاده می‌کنند فکر می‌کنند وقتی تصویر خوشایندی از مرگ به کودک بدهند او بهتر درک می‌کند و احساس ناراحتی کمتری می‌کند، در حالی که این امر آسیب‌زننده است.

كودك‌ را نترسانيد :

والدین درقبال سؤالات اين‌گونه كودك باید رفتار متعادل داشته باشند؛ نباید انکار كرده يا واکنش تند نشان دهند. بچه‌ها در سنین پایین ادراکی ندارند و نیازی به توضیح نیست ولی وقتی صاحب تفکر هستند و پرس و جوی جدی می‌کنند باید به آنها جواب داده شود. واکنش‌ والدین به مرگ بسیار مهم است؛ والدینی که در این مواقع رفتارهای هیستریک نشان می‌دهند باعث ترس کودک می‌شوند.

اين 4 مرحله را به ترتیب ادامه دهید :

در مورد مرگ 4 مرحله پاسخ‌دهی وجود دارد:قطع علائم حیاتی، اتفاق، برگشت‌ناپذیری و همگانی بودن. این 4 مرحله را کودک به ترتیب می‌فهمد. دقت داشته باشید که وقتی کودک سؤال می‌کند نباید همه 4 مرحله را یک‌جا به کودک پاسخ داد یا از ترتیب دیگری استفاده کرد.

اين جواب‌ها را بخوانید :

اولین و بهترین پاسخ به سؤال «چه اتفاقی افتاده که مرده؟» این است که «او نمی‌خورد، نمی‌خوابد،درد نمی‌کشد و بدنش دیگر کار نمی‌کند.» وقتی می‌پرسد «کی‌می‌میریم؟» بهتر است بگویید «کسی نمی‌داند ما چقدر زنده‌ایم، وقتی پیر شدی و نوه‌دار شدی آن وقت بهش فکر می‌کنی.» شاید بپرسد «تو کی می‌میری؟» این ممکن است والدین را ناراحت کند در حالی که کودک در حال تجربه است و درکی ندارد. در جواب باید بگویید «مامان و بابا قوی و سالم هستند و وقت زیادی پیش تو می‌مانند.» در اینجا نباید اشاره به مرگ شود؛ منظور کودک از این سؤال درباره مفهوم تنهایی است و اينكه او مراقب خود را از دست خواهد داد یا نه.

به این کودکان بیشتر توجه کنید :

دو گروه از بچه‌ها هستند که با مرگ مسئله دارند؛ یکی کودکان ماجراجو و نترس و بیش‌فعال که رفتارهای حمله‌وار و ماجرا‌جويانه دارند و کارهای خطرناک بیشتری می‌کنند و دیگری کودکان وابسته، به خصوص کودکانی که اضطراب جدایی دارند. این افراد وقتی با مرگ رو‌به رو می‌شوند ترس تنها شدن برای‌شان خیلی نزدیک می‌شود و وقتی این اتفاق می‌افتد همه چیز برای‌شان ناامن می‌شود.

كودكان باید با واژه مرگ رو‌به‌رو شوند :

برخی والدین فکر می‌کنند مرگ یک پدیده ناراحت کننده است و بچه‌ها نباید با آن رو‌به‌رو شوند و نباید آن را بفهمند، در حالی که کودکان کنجکاو هستند وذهن‌شان بسته نیست. آنها در بسیاری از مواقع مرگ حیوانات دور و بر خود را می‌بینند یا در فیلم‌ها مرگ افراد را مشاهده می‌کنند و حتی عکس‌های خانوادگی را می‌بینند که در میان آنها نیستند. اینکه کودک چطور در کودکی مرگ را تجربه می‌کند در درک و شخصیت فرد در بزرگسالی بسیار تاثیر دارد. اگر بچه‌ها بازی مرگ را انجام می‌دهند جلوی این کار را نگیرید، این تخلیه کودک است؛ با آنها همراه شوید و کم‌کم وارد بازی شوید.
حس‌های کودک از مرگ :

حس‌هایی که کودکان از مرگ دارند معمولا گناه، لرزیدن و انواع ترس است. بعد از مرگ اطرفیان مسائلی مانند شب‌ادراری، ناخن جویدن، ترس از بیمارستان و بهشت‌زهرا را می‌توان در برخی کودکان دید.

كودك به این خاطر احساس گناه می‌کند که در بسیاری مواقع همه چیز را به خودش نسبت می‌دهد مثلا فکر می‌کند چون نسبت به عزیزی که از دست داده عصبانی بوده یا حسادت داشته او مرده است. همچنين مسائلی مانند جدایی طولانی والدین و تغییرات مکرر محل زندگی، کودک را نسبت به مرگ حساس می‌کند.

👶 @childrentherapy


🟣🟣🟣🟣🟣آخرین مهلت شرکت در کارگاه #دکتر_آذرخش_مکری فقط 1 ظرفیت با تخفیف

جامع ترین کارگاه #اختلالات_افسردگی (مقدماتی)، #تخفیف_ویژه 20%

💯 بصورت #آنلاین و #آفلاین

👨‍🏫 با حضور و تدریس #فوق_العاده #دکتر_آذرخش_مکری روانپزشک برجسته کشور (روانپزشک ، پژوهشگر و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران)

⛔️ ظرفیت این کارگاه محدود می باشد🚫


▶️ تاریخ شروع کارگاه: 8 و 9 مهر ماه
🕓ساعت برگزاری کارگاه: 14 تا 19
⏰مدت زمان کارگاه: 8 ساعت + 1
💠 زمان استراحت 16 تا 17
📑 اعطای گواهینامه معتبر از کلینیک داری مجوز از نظام روانشناسی کشور
🗞 ارسال مدرک با پست پیشتاز به تمام نقاط کشور

⚠️✅ فقط افراد شرکت کننده در دوره مقدماتی اختلالات افسردگی، امکان حضور در دوره #پیشرفته (درمان های افسردگی) را خواهند داشت


📌 کسب #اطلاعات بیشتر و ثبت نام:
@elhamkameli


📚 خریدوفروش کتاب،جزوه نو،دست دو📚
https://t.me/joinchat/-bW7hJltC644OGQ8


#تلنگر

پشت هر کودک مضطرب، فردی
وجود دارد که بیش از اندازه از
او حمایت ‌می‌کند.

👤"آلفرد آدلر"

👶 @childrentherapy

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.

1 209

obunachilar
Kanal statistikasi