حرفه؛ روابط عمومی


Kanal geosi va tili: ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa: ko‘rsatilmagan


یادداشت ها و تجارب محمود حق وردی
کارشناس ارتباطات و مشاور روابط عمومی
راه کارهای توسعه ارتباطات مجازی با مشتریان
تولید محتوا، مدیریت کانال، صفحات اینستگرام و ورود محتوا در وب
Blog: www.haghverdi.com
ارتباط:
09332716775
یا
@haghverdi

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


🛋 امروز مدیران پیام‌رسان‌های داخلی نشست داشته اند

📍 مانع چند میلیارد تومانی رگولاتوری برای پیام‌رسان‌های داخلی

بعد از این تیتر، آمده است: مدیران پیام‌رسان‌های داخلی در نشستی پرده از حمایت تبعیض‌آمیز دولت از پیام‌رسان‌های خارجی برداشتند؛ از ارائه زیرساخت رایگان گرفته تا نجات از ورشکستگی، آن هم در شرایطی که بارها شعار حمایت از پیام‌رسان‌های داخلی داده اما عملی نشد.

میان تیترها:

▫️ مدیر سروش: پیش از تلگرام مسئولان تجارت الکترونیک چه می‌کردند؟/ سازوکار مجوزدهی به پرداخت الکترونیکی پیام‌رسان‌ها وجود ندارد

▫️ مدیر بله: روزانه ۱۰ میلیارد تومان گردش مالی در بله انجام می‌شود

▫️ مدیر آی‌گپ: خبری از حمایت دولتی نیست

اگر علاقه مند به مطالعه متن کامل خبر هستید، اینجا را بخوانید:
https://goo.gl/fDJdRz

سه‌شنبه ۱۹ دی ۱۳۹۶
حرفه؛ روابط عمومی | @ePRNet


🎩 تلگرام می‌خواهد یک پول دیجیتالی رمزشده به نام «گرم» Gram به ارزش چند میلیارد دلاری راه‌اندازی کند

این گزارش یک پزشک که از تک کرانچ ترجمه شده، دید بازتری از بلندپروازی‌های پاول دوروف به مخاطب می‌دهد. ایجاد زیرساختی قدرتمند برای تجارت و کسب و کار.

سایت تک‌کرانچ گزارش داده تلگرام برای شروع به طور خصوصی یک کمپین فروش سکه «گرم» با ارزش ۵۰۰ میلیون دلاری راه‌اندازی می‌کند تا یک سری از سکه‌ها را پیش‌فروش کند. ارزش کلی این سکه دیجیتالی حدودا ۳ تا ۵ میلیارد دلار است. تلگرام یک سرمایه ۲۰ میلیون دلاری برای راه‌اندازی «گرم» نیاز دارد.

پول دیجیتالی تلگرام می‌تواند برای اقتصاد کشورها و بازارهای بورس و سرمایه بسیار خطرناک و نابودکننده باشد. چون این روزها؛ کاربران استقبال زیادی از تعاملات و مبادلات پولی رمزشده دارند و ترجیح می‌دهند کسب‌وکار خود را از این طریق پیش ببرند تا از نظارت دولت‌ها یا پرداخت مالیات و غیره طفره بروند.

از سوی دیگر؛ تلگرام بهترین ابزار برای خرده‌فروشی و پرداخت‌های الکترونیکی توسط مردم و کسب‌وکارهای کوچک و خانگی یا غیررسمی می‌شود.

یک پزشک: https://goo.gl/ZsDSmW

#پول_دیجتیالی #تلگرام

سه‌شنبه ۱۹ دی ۱۳۹۶
حرفه؛ روابط عمومی | @ePRNet


✴️ ۹. تلگرام

تلگرام شناخته‌شده‌ترین و محبوب‌ترین پیام‌رسان فوری در بین کاربران ایرانی است؛ به‌طوری‌که با وجود اینکه این اپلیکیشن طرفدار قابل توجهی در جهان ندارد، نصف جمعیت ایران از کاربران آن هستند.

تلگرام نه تنها وسیله ارتباطی برای ایرانیان بود، بلکه قابلیت آن باعث شده بود بسترساز بیش از حدود ۹ هزار کسب‌وکار رسمی شود.

تلگرام در سال 2013 تاسیس شد و علاوه بر امکان ارسال پیام متنی، صوتی، تصویری، فایل‌های کامپیوتری، برقراری تماس، قابلیت‌های ایجاد گروه، کانال و راه‌اندازی روبات را دارد که همین امر آن را تا حدودی از رقبای خود متمایز می‌کند.

در مارس ۲۰۱۴، این برنامه ۳۵ میلیون کاربر ماهانه و ۱۵ میلیون کاربر روزانه داشت و ۸ میلیارد پیام در ماه ایجاد کرد. این رقم در سال ۲۰۱۵، به ۶۲میلیون کاربر فعال و ۱۲ میلیارد پیام در ماه رسید.

در سپتامبر سال ۲۰۱۵، سامسونگ برنامه Socializer Messenger خود را روی تلگرام، یک پروژه منبع باز برای توسعه دهندگان، تاسیس کرد.

همچنین پس از ممنوعیت واتس‌اپ در برزیل در دسامبر ۲۰۱۵، ۱.۵ میلیون کاربر تلگرام را دانلود کردند.

همه این اتفاقات در حالی بوده که تاکنون هیچ‌گونه خدمات پولی روی این اپلیکیشن تعریف نشده و به‌طور کامل رایگان بوده و مدل درآمد آن در حال حاضر بر اساس کمک‌های مالی است.

به گفته مدیرعامل تلگرام، این برنامه یک پروژه غیر تجاری است. این در حالی بوده که تلگرام مدعی شده اطلاعات کاربران را جمع‌آوری نمی‌کند.

پاول دوروف اخیرا گفته بود که از سیلیکون ولی خریدارانی به او پیشنهاد ۳ تا ۵ میلیارد دلار را برای تلگرام داده‌اند؛ اما وی حاضر به فروش آن نیست و فعلا هزینه‌های آن با سخاوت مردم به‌صورت کمک‌های بلاعوض تامین می‌شود. به گفته دوروف، فعلا تلگرام به اندازه کافی پول دارد و اگر نیاز به پول داشته باشد آن را اعلام می‌کند.

🔝 بازگشت به فهرست: https://t.me/ePRNet/757

سه‌شنبه ۱۹ دی ۱۳۹۶
حرفه؛ روابط عمومی | @ePRNet


✴️ ۸. لاین

لاین، یک نرم‌افزار کاربردی پیام‌رسان فوری با امکاناتی مانند تبادل پیام‌های متنی، عکس، ویدئو و موسیقی، برقراری تماس صوتی و تصویری از طریق بسترهای اینترنتی است.

لاین در سال ۲۰۱۱ در ژاپن راه‌اندازی شد و ظرف دو سال به بزرگ‌ترین شبکه اجتماعی ژاپنی بدل شد. به‌طوری که در نوامبر۲۰۱۳ تعداد کاربران آن در سطح جهانی به مرز ۳۰۰میلیون نفر رسید که از این تعداد ۵۰ میلیون آن را ژاپنی‌ها تشکیل می‌دادند.

البته لاین در همان ابتدای ورود به بازار ایران، مورد استقبال کاربران ایرانی قرار گرفت با این حال نتوانست اقبالی مانند تلگرام، اینستاگرام یا واتس‌اپ داشته باشد.

عمده منابع درآمدی پیام‌رسان لاین از طریق تبلیغات، استیکر و بازی است. در سه ماه اول سال ۲۰۱۷، درآمد این برنامه پیام‌رسان ژاپنی بالغ بر ۳۸میلیارد و ۹۱۶میلیون ین برآورد شد که بخش عمده یعنی حدود ۳۶درصد آن بخش تبلیغات در اپلیکیشن لاین و ۲۷درصد از طریق بازی بود.

درآمد این پیام‌رسان از بخش فروش استیکر ۸میلیارد ین و از تبلیغات در وب‌سایت ۲.۶ میلیارد ین بود.

🔝 بازگشت به فهرست: https://t.me/ePRNet/757

سه‌شنبه ۱۹ دی ۱۳۹۶
حرفه؛ روابط عمومی | @ePRNet


✴️ ۷. اسنپ

بازار دیجیتال

اسنپ (نام قدیم آن اسنپ چت بود) یک اپلیکیشن موبایلی است که کاربران با استفاده از آن می‌توانند تصویر و ویدئو را که به آن اسنپ می‌گویند، به لیستی از مخاطبان خود ارسال کنند.

کاربران همچنین می‌توانند برای مشاهده تصاویر و ویدئوها، محدودیت زمانی قرار دهند که پس از به پایان رسیدن آن، این تصاویر از دید دریافت‌کنندگان مخفی و از سرورهای اسنپ‌ نیز حذف می‌شوند.

مردم در طول روز ۸ میلیارد ویدئو از طریق اسنپ‌چت تماشا می‌کنند. اپلیکیشن اسنپ‌ روزانه بیش از ۱۰۰میلیون کاربر دارد که به‌طور میانگین ۲۵ تا ۳۰دقیقه از وقت خود را به‌طور روزانه صرف این اپلیکیشن می‌کنند.

همین ویژگی باعث شد فیس‌بوک برای خرید این اپلیکیشن، 3 میلیارد دلار پیشنهاد دهد. گزارش بلومبرگ نشان می‌دهد 150میلیون کاربر روزانه اسنپ، در مقایسه با شاید 140میلیون کاربر توییتر، حاکی از برآورد ارزش 20 تا 25 میلیارد دلار ارزش برای اسنپ بوده که به‌طور قابل توجهی بیش از حد ارزش بازار توییتر است.

شرکت تحقیقاتی eMarketer برآورد کرده اسنپ از تبلیغات 8/ 149 میلیون دلار درآمد در سال 2016 ایجاد کرده است. همچنین پیش‌بینی کرده این رقم در سال 2017 افزایش چشمگیر حداقل 348میلیون دلاری خواهد داشت.

مدل کسب و کار اسنپ منحصر به فرد است، این شرکت می‌داند که کاربران چه می‌خواهند و چگونه از طریق آن کسب درآمد کنند. با این حال، منبع درآمد اصلی اسنپ تبلیغات است. با این حال، برخلاف مدل کسب‌وکار توییتر، این شرکت هرگونه اطلاعات کاربران خود را نمی‌فروشد.

از استراتژی جالب اسنپ برای افزایش تبلیغات می‌توان به ایجاد لنزها با استفاده از واقعیت افزوده برای تغییر چهره و صدا، افزودن فیلترهای تصویری، همکاری با شرکت شازم اشاره کرد.

🔝 بازگشت به فهرست: https://t.me/ePRNet/757

سه‌شنبه ۱۹ دی ۱۳۹۶
حرفه؛ روابط عمومی | @ePRNet


✴️ ۶. وایبر

وایبر یکی دیگر از پیام‌رسان‌های نام آشنا در بین کاربران ایرانی است که در دوم دسامبر ۲۰۱۰ ابتدا برای آی‌فون، برای رقابت مستقیم با اسکایپ ارائه شد.

به گفته وزیر ارشاد دولت یازدهم، در بهمن ۱۳۹۳، وایبر بیش از ۱۰ میلیون کاربر ایرانی داشت. با این حال، با ترویج تلگرام در ایران، این بازار را از دست داد.

در این اپلیکیشن، علاوه بر پیام‌رسانی متنی، کاربران می‌توانند به تبادل تصاویر، ویدئو و پیام‌های رسانه‌ای بپردازند.

در ۱۴ فوریه ۲۰۱۴ وایبر از سوی شرکت چندملیتی ژاپنی راکوتن به قیمت ۹۰۰میلیون دلار خریداری شد. تاکنون آمار مشخصی از درآمدزایی وایبر گزارش نشده، با این حال برآورد شده منابع درآمدی وایبر از طریق Viber out (امکان تماس با افرادی که برنامه وایبر را ندارند)، استیکرها، بازی و نرم افزار خدمات تلفنی بین‌المللی (به‌صورت ناشناس) است.

به گزارش مالک این پیام‌رسان، وایبر در سال ۲۰۱۳ بیش از ۵/ ۱ میلیون دلار درآمد کسب کرده است.

🔝 بازگشت به فهرست: https://t.me/ePRNet/757

سه‌شنبه ۱۹ دی ۱۳۹۶
حرفه؛ روابط عمومی | @ePRNet


✴️ ۵. توییتر

یکی دیگر از پیام‌رسان‌های محبوب امروزی، توییتر است که به کاربران اجازه می‌دهد تا ۲۸۰حرف، پیام متنی(توییت) را ارسال کنند.

در توییتر افزون برفرستادن نوشتار می‌توان فیلم، عکس و صوت نیز فرستاد. توییتر در سال ۲۰۰۶ از سوی جک دورسی ایجاد شده و آغاز به کار کرد.

یکی از ویژگی‌های توییتر محدود بودن به تایپ تنها ۲۸۰ کاراکتر است. این ویژگی به قدری نو بود که به سرعت در بین کاربران اینترنت به محبوبیت رسید.

این شبکه در ۳ ماهه دوم سال ۲۰۱۷ میلادی حدود ۳۲۶ میلیون کاربرداشته و در هر یک ساعت ۶۹میلیون ویدئو از طرف کاربران روی توییتر آپلود می‌شده است.

توییتر حدود ۸۵درصد درآمدش را از تبلیغات به دست می‌آورد. درآمد تبلیغاتی توییتر در سه ماهه دوم سال گذشته، ۵۰۳میلیون دلار بود که نسبت به مدت مشابه در سال ۲۰۱۶ چهار درصد کاهش داشت.

توییتر از توییت‌های تبلیغاتی، حساب‌های تبلیغاتی و ترند تبلیغاتی استفاده می‌کند.

این شرکت توییت تبلیغاتی را به بازاریابان می‌فروشد، سپس در فیدهای توییتر کاربران ظاهر می‌شود. این شرکت با استفاده از یک الگوریتم، فرصت‌های تبلیغات متناسب را ایجاد می‌کند تا مطمئن شود توییت‌های تبلیغاتی آن را به زمان بندی‌های کاربران مناسب می‌رسانند.

با وجود درآمد تبلیغاتی، درآمد توییتر از طریق صدور مجوز پول ۲۲درصد افزایش یافته است. توییتر چهار شرکت زیرمجموعه دارد که آنها به تمامی توییت‌ها دسترسی مستقیم دارند. هر شرکت الگوریتمی برای داده کاوی را توسعه داده است که میزان پاسخ مصرف‌کننده به همه چیز اعم از برندها، فیلم‌ها و غیره را اندازه‌گیری می‌کند.

🔝 بازگشت به فهرست: https://t.me/ePRNet/757

سه‌شنبه ۱۹ دی ۱۳۹۶
حرفه؛ روابط عمومی | @ePRNet


✴️ ۴. اینستاگرام

شبکه‌ اجتماعی اینستاگرام، پیام‌رسان رایگانی است که امکان به اشترک‌گذاری عکس و ویدئو همزمان در دیگر شبکه‌های اجتماعی مانند فیس‌بوک، توییتر، تامبلر و فلیکر همرسانی را فراهم می‌کند.

نسخه نخستین اینستاگرام در اکتبر ۲۰۱۰ راه‌اندازی شد. این سرویس به سرعت محبوبیت کسب کرد و به بیش از۱۰۰میلیون کاربر تا آوریل ۲۰۱۲ و ۶۰۰میلیون کاربر تا پایان سال ۲۰۱۶ رسید.

در ایران نیز پس از تلگرام، محبوب‌ترین شبکه اجتماعی بین کاربران بوده که به یکی از کانال‌های راه‌اندازی تبدیل شده است.

هنگامی که فیس‌بوک این برنامه را در آوریل ۲۰۱۲ به ارزش حدود یک میلیارد دلار خرید، اینستاگرام تا اواخر سال ۲۰۱۳ درآمدی نداشت و از این حیث مورد انتقاد تحلیلگران قرار گرفت. اما تا دسامبر ۲۰۱۴، به گفته تحلیلگران سیتی‌گروپ، اینستاگرام ۳۵ میلیارد دلار ارزش داشت.

مدل درآمد اینستاگرام هنوز به فیس‌بوک متصل است و تمام پول از طریق تبلیغات تولید می‌شود.

در سال ۲۰۱۶، حدود ۹۷ درصد از درآمد سه ماهه سوم فیس‌بوک از اینستاگرام از تبلیغات به‌دست آمد. درآمد تبلیغات در سه ماهه سوم ۲۰۱۷ حدود ۸۲/ ۶میلیارد دلار بوده که ۵۹درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافت.

🔝 بازگشت به فهرست: https://t.me/ePRNet/757

سه‌شنبه ۱۹ دی ۱۳۹۶
حرفه؛ روابط عمومی | @ePRNet


✴️ ۳. وی چت

وی‌چت یک سرویس پیام‌رسانی موبایلی است که توسط شرکت چینی تنسنت برای نخستین‌بار در ژانویه ۲۰۱۱ منتشر شد.

این اپلیکیشن رایگان از پرکاربرترین پیام‌رسان‌های جهان است به‌طوری که تا پایان نیمه دوم سال 2017 حدود 963میلیون کاربر فعال داشت.

ضعف امنیتی این اپلیکیشن مانع از آن شد که افراد کمتر سراغ آن بروند.

وی‌چت اعلام کرد کل درآمدش در سال مالی ۲۰۱۶ حدود ۹/ ۲۱میلیارد دلار بوده و سالانه ۴۸درصد رشد کرده است.

وی‌چت چند روش درآمدزایی دارد:

نخست سرویس پرداخت وی‌چت است. در چین از این برنامه برای پرداخت صورتحساب، سفارش کالاها و خدمات، انتقال پول به سایر کاربران و پرداخت در فروشگاه‌های دارای امکان پرداخت وی‌چت استفاده می‌کنند.

همچنین وی‌چت کیف پول دیجیتالی برای پرداخت‌های خرد دارد. تبلیغات یا ارائه بسته‌های استیکری از دیگر منابع درآمد این پیام‌رسان است.

با توجه به قابلیت یافتن کاربران نزدیک از طریق تکان‌دادن گوشی، فروشگاه‌های نزدیک کاربران با هماهنگی وی‌چت کاربران این فروشگاه‌ها را شناسایی می‌کنند و هدیه می‌دهند.

🔝 بازگشت به فهرست: https://t.me/ePRNet/757

سه‌شنبه ۱۹ دی ۱۳۹۶
حرفه؛ روابط عمومی | @ePRNet


✴️ ۲. واتس‌اپ:

آغاز به کار واتس‌اپ به سال 2009 برمی‌گردد که بنیانگذاران آن به دنبال ارائه جایگزینی برای smsهای گرانقیمت بودند.

در آغاز سال 2017، این پیام‌رسان بیش از 2/ 1 میلیارد کاربر فعال ماهانه در سراسر جهان داشت و روزانه بیش از ۶/ ۱ میلیارد عکس و پیام را مدیریت می‌کند.

این پیام‌رسان در سال ۲۰۱۴ به مالکیت شرکت فیس‌بوک درآمد

مدل درآمدی واتس‌اپ در ابتدا بر مبنای هزینه اشتراک بود، به‌طوری که کاربران برای هر بار دانلود یک دلار می‌پرداختند. در برخی کشورها سال نخست رایگان بود، پس از آن باید یک دلار پرداخت می‌شد. به این ترتیب، در بهترین حالت واتس‌اپ توانست از طریق ۷۰۰میلیون کاربر، ۷۰۰میلیون دلار درآمد کسب کند. اما از سال ۲۰۱۶، فیس‌بوک با فرض اینکه نمی‌تواند در بلندمدت این درآمد را به‌دست آورد، واتس‌اپ را رایگان کرد.

در برنامه واتس‌اپ هنوز برنامه تبلیغاتی وجود ندارد، اما فیس‌بوک اعلام کرد: از سال ۲۰۱۷، به دنبال افزودن قابلیت‌هایی به واتس‌اپ برای برقراری ارتباط با کسب و کارها و سازمان‌هایی است که کاربر می‌خواهد از آن مطلع شود و بشناسد.

فوربس برآورد کرده کل درآمد شرکت تا سال ۲۰۲۰ پنج میلیارد دلار باشد و متوسط درآمد هر کاربر به ۴ دلار می‌رسد.

هدف فیس‌بوک از خریدن واتس‌اپ دسترسی به داده‌های رفتار کاربران و اطلاعات شخصی آنها است.تا مارس ۲۰۱۷ واتس‌اپ ۲/ ۱میلیارد دلار درآمد داشت.

🔝 بازگشت به فهرست: https://t.me/ePRNet/757

سه‌شنبه ۱۹ دی ۱۳۹۶
حرفه؛ روابط عمومی | @ePRNet


✴️ ۱. فیس‌بوک:

ارزش برند فیس بوک در سال گذشته نزدیک به ۶۲ میلیارد دلار بود.

در سال ۲۰۱۵، حدود ۹۵ درصد از درآمد جهانی فیس‌بوک از تبلیغات به‌دست آمد و تنها ۵ درصد از درآمد حاصل از سایر بخش‌ها.

درآمد حاصل از تبلیغات موبایلی فیس‌بوک از حدود ۱۳میلیارد دلار در سال ۲۰۱۵ به ۶۸/ ۶۰میلیارد دلار در سال ۲۰۲۱ افزایش خواهد یافت.

فیس بوک با خریدن اینستاگرام در سپتامبر ۲۰۱۲ به ارزش یک میلیارد دلار، خرید پیام‌رسان واتس‌اپ در سال ۲۰۱۴ به ارزش ۱۹میلیارد دلار، شرکت Oculus VR به ارزش دو میلیارد دلار، تولید محصولات جدید و... درصدد تنوع بخشی و توسعه بخش‌های درآمدزایی خود است.

🔝 بازگشت به فهرست: https://t.me/ePRNet/757

سه‌شنبه ۱۹ دی ۱۳۹۶
حرفه؛ روابط عمومی | @ePRNet


🌀 ارز دیجیتالی جدید «گرام» در تلگرام

اگر لینک گزارش دنیای اقتصاد را دنبال نکردید پس، مطالب زیادی مثل این را از دست داده‌اید. نکات مهم پیام‌رسان‌ها و منابع مالی آن‌ها را بعضی به صورت اختصار و بعضی را به صورت کامل در پست‌های بعد می‌خوانید:

🚦 این پست، نقش راهنما و فهرست همه پست‌های بعدی را ایفا می‌کند که در صورت فوروارد هر یک از پست‌های زیر به صورت مجزا، امکان دسترسی به این فهرست و مشاهده همه موارد، برای کاربرانی که علاقه‌مند به مطالعه کل مطلب در تلگرام را دارند، فراهم باشد.

منبع این پست: دنیای اقتصاد
نویسنده گزارش: سیمین عزیز محمدی
https://goo.gl/eA7qSg

۱. فیس بوک: https://t.me/ePRNet/758

۲. واتس اپ: https://t.me/ePRNet/759

۳. وی چت: https://t.me/ePRNet/760

۴. اینستاگرام: https://t.me/ePRNet/761

۵. توییتر: https://t.me/ePRNet/762

۶. وایبر: https://t.me/ePRNet/763

۷. اسنپ: https://t.me/ePRNet/764

۸. لاین: https://t.me/ePRNet/765

۹. تلگرام: https://t.me/ePRNet/766

سه‌شنبه ۱۹ دی ۱۳۹۶
حرفه؛ روابط عمومی | @ePRNet


💵 منابع درآمد پیام‌رسان‌ها

سیمین عزیز محمدی امروز در دنیای اقتصاد گزارشی از منابع درآمد چند پیام‌رسان و اپلیکشن محبوب نوشته و به بررسی منابع درآمدی ۹ پیام‌رسان پرداخته.

فیس‌بوک، واتس‌اپ، وی‌چت، اینستگرام، توییتر، وایبر، اسنپ‌چت، لاین، تلگرام، شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌هایی هستند که در این گزارش از آن‌ها می‌خوانیم:

https://goo.gl/eA7qSg

سه‌شنبه ۱۹ دی ۱۳۹۶
حرفه؛ روابط عمومی | @ePRNet


📮 گزارش دیگری از دسترسی بدون فیلتر به تلگرام

یکی از اعضای محترم کانال در تهران با دیتای ایرانسل، به تلگرام دسترسی دارد. این در حالیست که پس از پست صبح، دوست دیگری از برقرار بودن فیلترینگ در اینترنت ADSL شاتل گفتند و خودم هم با ایرانسل، کماکان تلگرام را فیلتر شده دارم.

گزارش امروز صبح: https://t.me/ePRNet/751

سه‌شنبه ۱۹ دی ۱۳۹۶
حرفه؛ روابط عمومی | @ePRNet


🕊 مردم خواهان رفع فیلتر تلگرام

ایران، روزنامه دولت، پی اعتراض‌ها به گزارش صدا و سیما را گرفته و گزارشی مردمی از نظرات مردم در مورد فیلترینگ تلگرام تهیه کرده است.

نظراتی از یک عضو اتحادیه کسب و کارهای اینترنتی، یک برنامه نویس، کارمند بانک، یک دانشجو، راننده تاکسی خطی، یک فروشنده، یک فعال حوزه تبلیغات و یکی از فعالان حوزه فناوری. گزارش خوبی بود و نکات خواندنی زیادی دارد:

صدا و سیما نیز در برنامه‌های مختلف با انتشار مصاحبه‌های گزینشی، سعی بر القای این موضوع دارد که مردم خواستار فیلتر دائمی تلگرام هستند ولی جالب اینجاست که اکثر این مصاحبه‌ها در همین شبکه‌های اجتماعی به‌دلیل حذف بخشی از سخنان مصاحبه شونده، تکذیب شده است.

یکی از اعضای اتحادیه کسب و کارهای اینترنتی در این خصوص می‌گوید:

با فیلتر تلگرام، 500 هزار فرصت‌ شغلی روی هوا مانده است؛ مشاغلی که تعداد زیادی از آنها متعلق به زنان سرپرست خانوار یا جوانانی است که شغل مجازی خود را در چند سال اخیر با زحمت فراوان توسعه داده ولی مخاطبان خود را یک شبه از دست داده‌اند.

کسب و کارهای موجود در شبکه‌های مجازی مانند تلگرام فقط شامل کانال‌ها نمی‌شود، بلکه شرکت‌های دانش بنیان ارائه دهنده خدمات تخصصی و طراحی روبات‌های ویژه تلگرام نیز با مشکلات بسیاری مواجه شده‌اند... ادامه را اگر علاقه مند بودید در لینک زیر بخوانید:

https://goo.gl/MfFouB

#تلگرام #فیلترینگ

سه‌شنبه ۱۹ دی ۱۳۹۶
حرفه؛ روابط عمومی | @ePRNet


🔐 رمزنگاری End to End تلگرام فقط در Secert Chat است

این پیام را دوست محترمی که خودش را کارشناس امنیت معرفی کرده‌ برایم ارسال کرده‌اند. بدون هیچ توضیحی لطفا بخوانید:

سلام، روز شما بخیر. دیدم شما مطلبی در مورد تلگرام و رمزنگاری end to end در کانال تون نوشته اید. (https://t.me/ePRNet/750)

همانطور می دونید تلگرام رمزنگاری End to End اش را تنها برای بخش Secert Chat استفاده می کند. زیرا اگر رمزنگاری End to end استفاده بشه، قابلیت History از بین خواهد رفت.

چون سرور نمی تواند پیام ها را پردازش کند و کلیدهای رمزنگاری نیز سمت سرور وجود ندارد و با پاک کردن یا خروج زدن یک کلاینت، همه کلیدهای اون طرف از بین می رود.

تلگرام در بخش گفتگوهای عادی/ گروه / کانال از encryption استفاده می نماید. این نوع رمزنگاری یک رمزنگاری ساده (سرور-کلاینت) برای امن سازی رسانه بین راه است مشابه روش کار SSL و TLS است.

این نوع رمزنگاری بسیار مهم است، زیرا باعث امن سازی مسیر می شود و دو یا سه تا از پیام رسان‌های داخلی نیز از این قابلیت استفاده می کنند.

پیشنهاد می کنم در متنی که نوشتید به این موضوع اشاره نمایید که پیام رسان های داخلی از نظر امنیت در بخش گفتگو / گروه و کانال با تلگرام برابر هستند.

تنها بخش Secert Chat که مجهز به رمزنگاری End to end هست را ندارد که البته دو تا شون اعلام کردند که این نوع کانورسیشن را نیز به زودی اضافه می کنند.

راستش اینها را نوشتم چون به عنوان یک کارشناس امنیت دوست دارم مردم از واقعیت‌ها توسط دوستان عزیزی مثل شما آگاه شوند و همچنین جلوی خروج عظیم اطلاعات از کشور را بگیریم که این برای امنیت ملی ما بسیار خطرناک است.

و در انتهای به عنوان یک ایرانی باید از دستاوردهای هموطنان مون دفاع کنیم. البته دفاع عادلانه و واقع‌گرایانه.

با احترام

حرفه؛ روابط عمومی | @ePRNet


💰 وقتی فکر می‌کنی با خلاقیت قرار است یک شعار تبلیغاتی درجه یک و با ایهام بنویسی اما در کمال صداقت، نیت خود را فاش کرده‌ای.

حرفه؛ روابط عمومی | @ePRNet


🚗 الان بدون فیلترشکن این پیام رو میفرستم

این پیغامی است که یکی از دوستان، ساعت ۲ صبح برایم ارسال کرده. از اینترنت ADSL مخابرات تهران استفاده می‌کند.

او ۷ صبح (۵ ساعت بدون فیلترینگ) در ادامه نوشته:

سریعتر از قبلا میره // من قبلا هیچ ویدیویی رو نمیتونستم ببینم لود نمیشد اصلا حتی با فیلتر شکن کلی طول میکشید اما الان بدون .فیلترشکن سریع لود میشه.

یعنی برای خودم جالب بود من سیستم رو ریست کردم بعد تلگرامم با بالا اومدن سیستم باز میشه باید کد بدی وارد بشی / منم کد دادم وارد شد دیدم اوه چه سرعتی داره نگاه کردم دیدم فیلتر شکنمم خاموشه.

شاید دستشون خورده باز شده یا کاری دارن بازش کردن کارشون تموم بشه باز میبندنش

🔘 بس که خبر رفع فیلتر و تکذیب گفته و شنیده شده این روزها، منتظر می‌مانم تأییدهای بیشتری به دستم برسد یا این دوست گرامی، پایدار بودن ارتباط را گزارش کند.

خودم با دیتای موبایل چک کردم، هنوز فیلتر است.

سه‌شنبه ۱۹ دی ۱۳۹۶
حرفه؛ روابط عمومی | @ePRNet


🔥 بسیار مهم: رمزنگاری end-to-end حلقه مفقوده پیام رسان‌های داخلی است

✍️ سعید قمری
محدودیت‌های اخیر تلگرام در ایران، شرایط ویژه‌ای برای پیام‌رسان‌های بومی بوجود آورده.

از یک طرف زمینه برای کوچ کاربران به برنامه‌های داخلی مساعدتر شده. مزایای سرویس‌های داخلی: دسترسی بدون فیلترشکن! فضای نظارت‌شده و مطابق با فرهنگ بومی، حمایت از کسب‌وکارهای ایرانی، کاهش جرائم به دلیل بازدارندگی و ...

⚠️ اما یه چالش جدی پیش روی پیام‌رسان های بومی قرار داره:

پارادوکس حفظ حریم خصوصی کاربران و رعایت مقررات کشور که لازم الاجراست. اهمیت این مسأله تا حدی بالاست که وزیر ارتباطات هم نتونست ازش چشم‌پوشی کنه و در پست اینستاگرامی امشب (۱۸ دی۱۳۹۶) بهش اشاره کرد. اینجا: https://t.me/ePRNet/749

البته تنها نگرانی موجود، دسترسی به اطلاعات کاربران توسط نهادهای قانونی نیست، بلکه دسترسی غیرمجاز در بین مسیر، دسترسی پرسنل یا ضعف های امنیتی سرویس‌دهنده هم محتمل هست.

صرفنظر از احتمال ضعیف چنین اتفاقاتی، این دغدغه بهرحال بین کاربران وجود داره.

این استدلال بعضا مطرح میشه که اگه شخصی فعالیت مجرمانه نداره نباید نگران باشه، اما محرمانگی فقط مختص فعالیت‌های مجرمانه نیست!

مثلا اطلاعات حساس اقتصادی اهمیت بسیار بالایی برای بیزینس‌ها داره، گاهی دسترسی به اطلاعات یک بیزینس توسط رقیب ممکنه زمینه ساز زیان‌های کلانی بشه که نمونه های زیادی از اون در دنیا اتفاق افتاده.

همینطور بسیاری افراد مایل نیستند محتوای خصوصی و گفتگوهای خانوادگی شون توسط دیگران قابل دسترسی باشه. این نگرانی بیشتر از پیام‌رسان های خارجی، متوجه نمونه‌های داخلی هست.

پیام‌رسان‌های خارجی این دغدغه‌ها رو بخوبی پوشش دادن.

🔐 مثلا به مدد رمزنگاری End to End در واتس اپ نه تنها در بین مسیر، بلکه حتی خود واتس اپ هم نمی‌تونه به محتوای کاربران دسترسی داشته باشه.

البته واتس اپ درصورت لزوم متادیتا رو در اختیار دولت قرار میده (فقط اینکه کی به کی در چه زمانی پیام داده و نه محتوای پیام). اما تلگرام حتی متادیتا رو هم در اختیار دولت‌ها قرار نمی‌ده.

چاره اندیشی دست اندرکاران پیام‌رسان‌های بومی برای چنین چالش‌هایی و ارائه راهکار مناسب درصورت امکان اجرا با توجه به مقررات حاکم، می‌تونه به اعتماد بیشتر کاربران به این سرویس ها و شکوفایی اقتصادی در بستر امن بومی کمک کنه.

حرفه؛ روابط عمومی | @ePRNet


⭕️ پست اینستگرامی جدید وزیر ارتباطات با موضوع فیلترینگ:

▫️ مردم منتظر حل مشکلات داخلی نماندند

▫️ با استفاده از سرویس های بین المللی به استفاده از شبکه های اجتماعی پرداختند.

▫️ ساده‌ترین راه حل(!) برای غلبه بر این تهدیدات نوین بستن فضا ...

متن کامل:

زمانی نه چندان دور، صنعت وبلاگ در ایران همگام با دنیا در حال رشد و رقابت بود و شبکه اجتماعی بومی ایرانی پا به پای نمونه های بین المللی رقابت می‌کرد.

اما امروز دیگر نامی از صنعت وبلاگ ایران به جا نمانده و شبکه اجتماعی محبوب آن زمان اعلام کرده بزودی سرویس خود را خاموش خواهد کرد.

در مصاف آزادی و امنیت، داخلی‌ها صحنه رقابت را به برخی نگاه های تنگ نظرانه واگذار کردند و در کنارش صحبت از پروژه‌هایی با پسوند ملی آغاز شد که بیشتر آنها با تصدی دولتها به سرانجامی نرسید و جز ضرر اقتصادی برخی مجموعه‌ها، نامی به جا نمانده است.

در این میان آمارهای سال ۹۲ خبر از آن میداد که بیش از ۲۵درصد استفاده مردم از اینترنت با فیلترشکن است، اما با رویکرد حمایتی دولت از دسترسی مردم به شبکه‌های اجتماعی، کم کم این سرویس ها در زندگی مردم نقش خود را پیدا کردند اما در این میان ظرفیتهای دولت تا آنجا نبود که بتواند همه موانع پیش روی شبکه های اجتماعی داخلی را رفع نماید.

بدون شک هر زمان صحبت از توسعه سرویس‌های ایرانی می‌شود، همواره به حجم ریالی حمایت دولت از این سرویس ها توجه می شود و در این میان فراموش می شود که سرویس های بومی برای توسعه علاوه بر پشتیبانی مالی، نیازمند امان نامه‌ای در حوزه های قضائی و امنیتی هستند که ظاهرا دولت به تنهایی قادر به ارائه چنین تضامینی نیست.

بالطبع در نبود شرایط مناسب برای رشد محصولات ایرانی، مردم منتظر حل مشکلات داخلی نماندند و با استفاده از سرویسهای بین المللی به استفاده از شبکه های اجتماعی ادامه دادند و علاوه بر رفع نیازهای روزمره مثل اخبار و ...، بخش قابل توجهی از ظرفیتهای اقتصادی را نیز در این فضا شکوفا کردند و معیشت بخشی از مردم به این فضا گره خورد.

حالا در شرایطی قرار داریم که حاکمیت ما و اکثر کشورهای دنیا امکان اعمال مقررات بر شبکه های اجتماعی بین المللی را ندارند و البته ساده‌ترین راه حل(!) برای غلبه بر این تهدیدات نوین بستن فضا و بدنبال آن سردادن آواز لزوم توسعه شبکه های داخلی، آن هم از جنس صرفا تکنولوژی و بدون توجه به سایر پارامترها از جمله حریم خصوصی و سهولت ابراز بیان مشروع است، غافل از آنکه عقب نگاه داشتن کشور از علم روز خود یک تهدید بزرگ دیگر است.

بعنوان عضو کوچکی از جامعه جوانان کشور یقین دارم همانگونه که رهبرمعظم انقلاب بارها بر کلیدواژه "ما می توانیم" تاکید فرموده اند، نخبگان ما توان توسعه این بخش از تکنولوژی را هم دارند، مشروط بر انکه همه شرایط، تاکید میکنم همه شرایط فراهم باشد و البته این مهم به عزمی همه جانبه و زمان نیاز دارد.

حرفه؛ روابط عمومی | @ePRNet

https://www.instagram.com/p/BdslLxJgVbG/?taken-by=azarijahromi

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.

1 021

obunachilar
Kanal statistikasi