ECONOMY | اقتصاد


Kanal geosi va tili: ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa: ko‘rsatilmagan


*…دانایی؛ فهم و شعور است، ربطى به مدرك تحصيلى ندارد…*
@Ad_dmin ? محمدی ?

تعرفه تبلیغات در ECONOMY?
https://t.me/joinchat/AAAAAEjsmxQ2zOZtxItbbw
فروشگاه فایل?
tgmpay.com/Economy
.
پیام رسان?
@ECONOMY7BOT

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
روسلینگ، سوئدی، می‌گوید اگر چهار دقیقه وقت برای تماشای این ویدئو صرف کنید، معادل این است که یک سال زمان را در دانشگاه به مطالعه‌ی تاریخ صرف کرده باشید.
#زیرنویس
لینک کانال👇👇
🔻 @economy7
🔺 @economy


🔴چگونه ونزوئلا نشویم

🎤پویا ناظران در گفت‌وگویی تفصیلی با تجارت‌فردا از وضع موجود و راه‌های ممکن برای اصلاح ساختار اقتصاد می‌گوید:

🔺اگرچه به نظر می‌آید تورم در دولت یازدهم مهار و تک‌رقمی شده اما از نظر من، طی پنج سال گذشته، نرخ تورم به معنای واقعی مهار نشد و کاهش نیافت و صرفاً بروز آن به آینده موکول شد. پشتوانه سخن من، این است که مکانیسم مهار بلندمدت تورم، مرتبط و متناسب با مهار بلندمدت رشد نقدینگی است؛ به طوری که رشد نقدینگی با رشد اقتصادی تناسب داشته باشد.

در طول پنج سال گذشته، نقدینگی ما از حدود نیم میلیون میلیارد تومان به یک و نیم میلیون میلیارد تومان رسیده و سه برابر شده است. در همین مدت نقدینگی در آمریکا ۳۰ درصد رشد داشته است. یعنی نسبت رشد نقدینگی ایران و ایالات متحده نسبتی ۲/۳برابری است که قاعدتاً باید خودش را در نرخ ارز نشان دهد.

🔺در طول دولت یازدهم سیاست تثبیت ارزش اسمی ارز هم دنبال شد. یعنی نرخ دلار نه‌تنها با افزایش نقدینگی که با نرخ تورمی هم که به طور مصنوعی پایین نگه داشته شده بود، رشد نکرد. این تثبیت باعث شد تا قیمت دلار از نقطه تعادلی خودش دور، دچار بی‌ثباتی و مستعد جهش شود.

🔺یک‌سری وقایع خارجی، ماشه جهش ارزی را چکاندند. با چکاندن ماشه، فاصله بین قیمت تثبیت‌شده و قیمت تعادلی مانند باروت عمل کرد و باعث جهش شد. آنچه ماشه را کشید، مسائل بین‌المللی بود که ثبات ایران را متزلزل می‌کرد. اما قاعدتاً اگر باروتی فراهم نشده بود، این ماشه کشیدن‌ها هم بی‌اثر بود.

🔺مولفه عمده در خلق نقدینگی در دوره دولت یازدهم، نقص نظام بانکداری بود. یعنی خلق نقدینگی یک دستور سیاستی نبود اما نقص ضوابط این امکان را به بانک‌ها می‌داد. برای مثال اقساطی که نکول یا استمهال شده و باید مطابق مقررات و استانداردهای بین‌المللی زیان قلمداد می‌شد، به خاطر مشکل ضوابط داخلی، در ترازنامه بانک‌ها تبدیل به نقدینگی شد.

🔺در نظام بانکی ایران هر نکولی به نقدینگی جدیدی در ترازنامه نظام بانکی تبدیل می‌شود؛ در حالی که تجربه دنیا می‌گوید به موجب نکول، ذخیره‌گیری شروع نمی‌شود بلکه باید زیان محقق شود. چون باید زیان محقق شود، دست بانک در خلق نقدینگی بابت آن نکول بسته می‌شود. حداقل کار ممکن، می‌تواند به رسمیت شناختن نکول توسط شورای پول و اعتبار باشد.

🔺به غیر از وضع مالیات بر سود سرمایه‌گذاری، راه مناسبی برای مدیریت بخش پولی اقتصاد، با توجه به تمام عدم‌بهینگی که در این پنج سال تجمیع شده است، نداریم. اما این مالیات بر سود سرمایه‌گذاری یک فایده خوب دیگر هم دارد. اینکه بخشی از این مالیات هم می‌تواند به سمت بودجه هدایت شود.

🔺زمانی که سیاستگذار ارز ۴۲۰۰ تومانی را به کالای اساسی اختصاص می‌دهد و قیمت ارز سایر کالاها هشت هزار تومان است، این سیگنال غلط برای تولیدکننده مخابره می‌شود که کالای اساسی تولید نکند و این بدان معناست که ظرفیت تولید داخلی کالاهای اساسی نابود می‌شود و این یعنی وابستگی بیشتر به واردات کالاهای اساسی؛ همان کالاهایی که استقلال در تولید آنها، از نظر امنیت ملی نیز حائز اهمیت است. بنابراین، واردات کالاهای اساسی نیز باید ارز تعادلی دریافت کند تا سیگنال درست به تولیدکننده و مصرف‌کننده بدهد.

🔺دولت نباید نسبت به درآمدزایی از محل ارز خجالت بکشد یا از آن پرهیز کند. دولت باید با صراحت اعلام کند که تعهدات بسیاری بر عهده دارد و باید اعتبارات قابل توجهی را صرف پرداخت یارانه و تعهدات خود کند. در نتیجه باید ارزی را که در اختیار دارد به گران‌ترین قیمت بفروشد. اینکه، این مساله تاکنون به غلط تقبیح شده، خسارات بسیاری را به اقتصاد تحمیل کرده است و بخشی از کسری بودجه کشور نیز ناشی از همین است.

🔺واقعیت این است که اقتصاد ایران در یک تعادل غیربهینه قرار دارد و میزان اسراف در آن بسیار بالاست. اگر سیاستگذار بخواهد اقتصاد را وارد یک تعادل بهینه کند، احتمالاً با مقاومت آحاد جامعه که ذی‌نفعان وضع موجود و تعادل بد کنونی هستند، مواجه می‌شود. از این جهت یک حرکت تدریجی برای کل اقتصاد بهینه‌تر خواهد بود. با رعایت این ظرایف، به نظر من باید یک هدفمندسازی موفق اجرا شود.
لینک کانال👇👇
🔻 @economy7
🔺 @economy7




مدارهای توسعه نیافتگی
لینک کانال👇👇
🔻 @economy7
🔺 @economy7
👇👇👇


◀️چرا نباید هندوانه سرخ یا ورق فولاد سیاه از ایران صادر شود؟!

✏️به میزان آبی که برای تولید یک محصول در صنعت یا کشاورزی مصرف می‌شود آب مجازی می گویند ؛بحث «آب مجازی» توسط پژوهش‌گر بریتانیایی پرفسور جان انتونی آلن در دهه ۱۹۹۰ میلادی مطرح شد. از آن زمان تا کنون، پژوهش‌های او مورد توجه فراوان بخش‌های اقتصاد و سیاست قرار گرفته‌اند. به او در سال ۲۰۰۸ در همین رابطه جایزه معتبر آب استکهلم اهداء شد.

✏️از مجموع آب‌های کره زمین تنها یک دهم درصد آن، آب شیرین و در دسترس انسان‌هاست. از کل آب‌هایی که سالانه در جهان مصرف می‌شوند، ۷۰ درصد در بخش کشاورزی، ۲۰ درصد در بخش صنعت و فقط ۱۰ درصد برای مصارف خانگی به‌کار می‌روند. بدین ترتیب، صرفه‌جویی در بخشی که کمترین سهم را دارد راه حل مناسبی برای حل مشکل کم‌آبی نیست.

✏️طبق آمار وزارت جهاد کشاورزی، ایران با تولید سالانه بیش از 2 میلیون و 200 هزار تن هندوانه در رتبه چهارم جهان قرار دارد. این محصول در چهار فصل کشت و سالانه بیش از 100 هزار تن هندوانه به عراق، امارات متحده عربی و کویت صادر می‌شود. ما بر این باوريم که با صادرات 100 هزار تن هندوانه، سالانه بیش از 50 میلیارد متر مکعب آب به خارج از کشور صادر می‌شود. به دلیل عدم توجه به این مفهوم در كشور، با صادرات هندوانه هفت برابر ذخیره آب پشت سد کرخه، آب مجازی به خارج از کشور را صادر می‌کنیم. از اینرو و با توجه به منفی بودن بیلان آب سفره‌های زیرزمینی در بسیاری از نقاط کشور، بايد از کشت محصولات پرآب‌بر در بخش کشاورزی و صادرات آن خودداری شود.

✏️میانگین جهانی مصرف آب برای هر تن فولاد ۱۸ تا ۲۵ متر مکعب در کشور های پیشرفته است برای همین کارخانجات فولاد در کنار آب های آزاد ایجاد می شود هر متر مکعب ۰۰۰ ۱لیتر آب است که عدم دسترسی به آب ارزان و غیر آزاد برای تولید فولاد فاجعه آور است. مجوز مصرف سالانه آب براي فولاد مباركه أصفهان بالغ بر ۴٠ ميليون متر مكعب معادل يك سد است البته فولاد مبارکه می گوید یک سوم استاندارد جهانی آب مصرف می کند! و برای هر تن فولاد ۵۰۰۰ لیتر آب زاینده رود را مصرف می کند. این در حالی است که قیمت صادرات یک تن سیب زمینی یا چغندر بیش از قیمت صادراتی یک تن ورق فولادی مجتمع مبارکه بوده است.

✏️میانگین بارش‌ها به فرض در یزد از متوسط کشوری پایین‌تر بوده و 100 میلیمتر در سال است در مناطقي مثل یزد و اصفهان كه منطقه‌ای خشک به حساب می‌آید سیاست آب مجازی باید سرلوحه تصمیم‌سازی‌ها در هر ارگان قرار گیرد. اولین قدم جدی در این خصوص، انتقال تمامی صنایع فولاد و پتروشیمی از مرکز کشور به سواحل ایران است.
لینک کانال👇👇
🔻 @economy7
🔺 @economy7


504-essential-words-farsi].pdf
9.4Mb
لینک کانال👇👇
🔻 @economy7
🔺 @economy7


کتاب 504 انگلیسی
لینک کانال👇👇
🔻 @economy7
🔺 @economy7
👇👇👇


✳️دلار ارزان یا دلار گران؛
کدام برای اقتصاد مفیدتر است؟

🔷برای پاسخ به این سوال که دلار ارزان مفیدتر است یا دلار گران؛ دو پاسخ حدی می‌توان داد.

🔹پاسخ اول، کشور ونزوئلا است که به قدری روی دلار ارزان پافشاری کرد که تمام ذخایرش را به باد داد و عاقبت به مقصود هم نرسید چرا که سرانجام دلار در این کشور چند هزار برابر شد و تورم هم چهار رقمی.

🔹پاسخ دوم چین است. دلار در این کشور به تدریج گران شده و از آن به عنوان جایگزین تعرفه واردات استفاده شده است. نتیجه این شده که سال به سال واردات محدود شده و تولید و صادرات چین به صورت جهشی بالا رفته است.

✅البته آثار مثبت دلار گران‌تر را موقعی می‌توان به اقتصاد تزریق کرد که فرآیند افزایش نرخ دلار از طریق سیاستگذاری و به تدریج انجام گیرد و نه از طریق تحمیل بازار که معمولا پس از یک دوره چندساله تثبیت اتفاق می‌افتد و در همان دوره بنیان‌های تولید تخریب می‌شود.

❓حال سوال این است که اگر دلار گران‌تر برای تولید و اشتغال و صادرات مفید است چرا به نظر می‌رسد که فعالان اقتصادی در ایران به دنبال دلار ارزان هستند؟

🔸واقعیت این است که همه فعالان اقتصادی به دنبال دلار ارزان نیستند بلکه آنهایی که به دنبال دلار ارزان هستند صدای بلندتری دارند که باعث می‌شود صدای بقیه شنیده نشود.

🔸به عبارت واضح‌تر، دو نوع فعال اقتصادی داریم: ۱-اهل واردات یا تولید واردات‌محور ۲- اهل صادرات و تولید صادرات‌محور. دلار ارزان فقط و‌ فقط به نفع گروه اول است؛ کسانی که یا واردات می‌کنند یا تولیدی مونتاژی که ارزش افزوده چندانی ندارد و عمدتا سرهم‌بندی قطعات است. این گروه در ایران صدای بلندتری دارند و نمی‌گذارند تولید صادرات‌محور که با دلار ارزان‌تر از نرخ تعادلی(مثلا ۴۲۰۰ تومان فعلی) لطمات جبران‌ناپذیر می‌بیند صدایش شنیده شود.

🔸حال جنبه طنز داستان این است که سیاستگذاران، سیاست دلار ارزان را به بهانه حمایت از تولید در دستور کار قرار می‌دهند غافل از اینکه برنده این سیاست تولیدکننده‌ای است که درصد استفاده از قطعات وارداتی را به حداکثر برساند./مجله اقتصاد
لینک کانال👇👇
🔻 @economy7
🔺 @economy7


🌀 آن اقتصاددان ناجی

✏️ حسین عبده‌تبریزی

🔹 هر زمان که شرایط ویژه‌ای در عرصه‌ اقتصاد پیش می‌آید، همه دنبال اقتصاددان ناجی می‌گردند که به فوریت راه‌حل‌هایی ارائه دهد و با سرعت مسائل را خارج از چارچوب معمول حل کند. اکنون نیز پس از تحولات نیمه‌ دوم سال 1396 در عرصه‌ سیاسی- اجتماعی و نیز با رشد لجام‌گسیخته‌ قیمت ارز و سکه در پایان سال قبل و سه‌ماهه‌ سال 1397، جست‌وجو برای یافتن ناجی آغاز شده است. بسیاری از دستگاه‌های رسمی کشور برای یافتن راه‌حل‌های اقتصادی تنظیم جلسه کرده‌اند اما این دستگاه‌ها و همه‌ مسؤلان، نهادها و شخصیت‌های علاقه‌مند به نظام از اقتصاددانی سراغ می‌گیرند که مثل قبلی‌ها نباشد، شرایط حاد را درک کند، واقعا تخصص داشته باشد و بتواند در زمان کوتاهی راه‌حل‌هایی اصولی ارائه کند که بحران جاری را تخفیف و تسکین دهد. این نحوه برخورد با علمی به نام «اقتصاد» بیانگر انحرافی بنیادین است. مفاهیم، نظریه‌ها و روش‌های کاربرد در علم «اقتصاد» در فرد خاصی خلاصه نمی‌شود. آن را با پزشکی مقایسه کنید. آیا پزشکی همه‌فن‌حریف می‌شناسید که هم بیماری نقرسی را نجات دهد، هم مشکلات عصبی بیماری روان‌پریش را چاره کند و هم عمل جراحی قلب باز را با موفقیت انجام دهد؟ آیا علم پزشکی تا این سطح نازل تقلیل‌پذیر است.

🔹به همان سیاق، علم «اقتصاد» را نمی‌توان با تقلیل‌گرایی به دانش عمومی در سطح شعور متعارف تقلیل داد که در حیطه‌ علم و عمل فرد واحدی قرار گیرد. این علمی با ده‌ها رشته‌ تخصصی است: اقتصاددانی در حوزه‌ کلان کار کرده و می‌تواند درباره متغیرهای کلان اقتصادی اظهارنظر کند، دیگری در زمینه‌ اشتغال و نیروی‌ کار تحقیق کرده، سومی اقتصاد بین‌الملل را بهتر می‌شناسد، بعدی اقتصاد مالی کار کرده است، اقتصاددانی دیگر با متغیرهای حوزه‌ تصمیم بانک مرکزی بهتر آشناست و... . در شرایط بحرانی آنچه بیشتر نیاز است، مدیر سیاسی مدبر و باتجربه‌ای است که به مثابه‌ پزشکی عمومی که می‌داند مریض را به کدام پزشک متخصص باید ارجاع دهد، از دانش اقتصاددانان مختلف بهره بگیرد و شرایط بحرانی جاری را تسکین دهد؛ نه اینکه دنبال اقتصاددانی بگردد که چند لِم برای حل همه‌ مشکلات اقتصادی در آستین داشته باشد.

🔹 توجه کنید که از امکانات یک «علم» صحبت می‌کنیم؛ «علمی» پراهمیت به نام «علم اقتصاد». این‌گونه نیست که در ایران اقتصاددان خوب وجود نداشته باشد که گاه گفته شده «اینها چیزی نمی‌فهمند، به مسائل اجتماعی و امنیتی جامعه در این برهه توجه ندارند». البته، اقتصاددانان ایران متخصص در حوزه‌ امنیت یا مسائل جامعه‌شناختی نیستند اما کم نیستند اقتصاددانانی که «اقتصاد سیاسی» ایران را خوب می‌فهمند و در هنگام ارائه‌ سیاست اقتصادی به وجوه اجتماعی، سیاسی و امنیتی موضوع توجه دارند. آیا اگر همین امروز به سراغ مهم‌ترین اقتصاددانان دنیا برویم، مثلاً به سراغ سه اقتصاددانی برویم که بالاترین رتبه‌ را از نظر رجوع سایر اقتصاددانان به مقالات آنان دارند، یعنی آقایان آندره شلیفر، جیمز هکمن و رابرت بارو یا سه اقتصاددان ایرانی خارج از کشور که به مقالاتشان بیشتر رجوع شده، یعنی آقایان هاشم پسران، جواد صالحی‌اصفهانی و محسن بهمنی‌اسکویی و از آنان بخواهیم سیاست‌هایی برای حل فوری مشکلات اقتصادی ایران بدهند، مسئله حل می‌شود؟ یا اگر به سراغ سه اقتصاددان بالای لیست مجله‌ اکونومیست تحت عنوان پرنفوذترین اقتصاددانان جهان برویم، یعنی سراغ جاناتان گروبر، پُل کروگمن و رابرت شیلر، آیا مسائل ما حل می‌شود؟

🔹 بی‌شک اقتصاددانان ایرانی طراز اولی در کشور و در خارج از کشور وجود دارند که می‌خواهند به حل مسائل اقتصادی کشور و تسکین آلام مردم کمک کنند. به آنان اجازه‌ دهیم به کشورشان کمک کنند. به دنبال سراب راه‌حل‌های موقت کوتاه‌مدت من‌درآوردی در حوزه‌ اقتصاد نگردیم. از حیطه‌ قانون و علم به بهانه‌ مشکلات جاری فوری، خارج نشویم. این مدیران سیاسی کارآمدند که سیاست‌های اقتصاددانان خوب را واقعیت می‌بخشند؛ مدیران سیاسی با تدبیرند که می‌توانند صف اقتصاددانان را از شبه‌اقتصاددانان جدا کنند. شرایط جاری اقتصاد بسیار دشوار است. راه‌حل‌ها سخت است و حداقل در میان‌مدت به جواب می‌رسند. با شعار بی‌معنای «تسهیلات زودبازده» نظام اعتباری ضعیف بانک‌ها در هم ریخته شد. نباید به امید راه‌حل‌های فوری، باقی‌مانده‌ نظم اقتصادی کشور را بر هم زد.
متن کامل:
http://www.daraian.com/fa/paper/141-day/17061
لینک کانال👇👇
🔻 @economy7
🔺 @economy7


✅شغل‌های برتر جهان در ده سال آینده
لینک کانال👇👇
🔻 @economy7
🔺 @economy7


🔰🔰 ۶ استارت آپ موفق سال ۲۰۱۷


❇️ ۱- Castbox
کست باکس نسخه صوتی یوتیوب است. این استارت آپ کاربران را تشویق به تولید و استفاده از پادکست های روی سایت خود می کند. موسس آن خانم شیاوو وانگ می گوید: “هدفش رسیدن به جایی است که به راحتی سرچ متن در اینترنت، بتوان صوت را نیز جست و جو کرد.” تا کنون کست باکس، مبلغ ۱۶ میلیون دلار را به عنوان سرمایه تأمین کرده است، زیرا قصد دارد یک ویژگی جستجو صوتی را که زبان طبیعی را پردازش می کند، راه اندازی کند.

❇️ ۲- Mixpanel
میکس پانل، به شرکت ها و کسب و کار ها کمک می کند که رفتار مشتریان خود را بهتر بشناسند. در واقع امکاناتی را فراهم می کند که به صاحبان اپلیکیشن ها و مدیران وب سایت ها چیزی بیشتر از تعداد بازدید نشان دهد. با ابزار تست A/B مسیر فکری مشتریان را مشخص می کند. به صاحبان مشاغل درک عمیقی از نیاز مشتری می دهد تا بر این اساس برنامه ریزی انجام دهند.

❇️ ۳- ClassDojo
کلاس دوجو، یک پلتفرم ارتباطی بین معلم، دانش آموز و اولیا دانش آموز است. این پلتفرم به معلمان امکان تشویق دانش آموزان و هم فکری با اولیا برای پیشرفت آنان را می دهد. در واقع این استارت آپ بستری با امکانات کامل برای پیشبرد اهداف آموزشی طراحی کرده است. در سال ۲۰۱۱ از کلاس دوجو در ۹۰ درصد مدارس آمریکا استفاده می شد. اکنون این پلتفرم به ۱۸۰ کشور گسترش یافته است.

❇️ ۴- Instacart
اینستاکارت، در سال ۲۰۱۲ تاسیس شد و امسال به ارزش ۳.۴ میلیارد دلار رسیده است. اینستاکارت استارت آپ تحویل خواروبار است. در این سرویس، کابران با استفاده از گوشی هوشمند، مایحتاج روزانه خود را سفارش می دهند و کمتر از یک ساعت درب منزل تحویل می گیرند.

❇️ ۵- Shyp
استارت آپ شایپ، در سال ۲۰۱۳ توسط جک اسمیت، جاشوا اسکات و کوین گیبون تاسیس شد. هدف این شرکت نوپا، کاهش مشکلات حمل و نقل کالا است. این شرکت هر جایی که بخواهید، اقلام مشتری را تحویل می گیرد، آنها را بسته بندی می کند و با کمترین هزینه ممکن به محلی که می خواهند، می رساند. شایپ در حال حاضر در سان فرانسیسکو فعالیت می کند. این شرکت اعلام کرده است که قصد دارد قبل از گسترش، مدل کسب و کار خود را به اثبات برساند.

❇️ ۶- Slack
اسلک، یک پیام رسان داخلی است که بیش از ۶ میلیون کاربر دارد. داخلی به این معنی که افراد یک شرکت می توانند در خانه یا راه با هم در تماس باشند. مسائل کاری را باهم در میان بگذارند و به سهولت بسیاری از کارها را خارج از اداره انجام دهند. این استارت آپ در سال ۲۰۱۳ راه اندازی شده و اکنون به ارزش ۵ میلیارد دلار رسیده است.
لینک کانال👇👇
🔻 @economy7
🔺 @economy7


فارغ التحصیل های بیکار در ایران و اروپا
لینک کانال👇👇
🔻 @economy7
🔺 @economy7


🔰🔰 داستان دلار در دهه پنجاه


✍ علی میرزاخانی
❇️ دهه ۴۰ با میانگین تورم حدود ۲ درصد و رشد اقتصادی در مرز دورقمی، شکوفاترین برش زمانی اقتصاد ایران است که از ابتدای دهه پنجاه کاملا معکوس شد؛ به گونه‌ای که هویدا بر خلاف اشتهار کاذبی که دارد دولت خود را در سال ۱۳۵۶ با تورم ۲۵ درصدی تحویل داد*.

❇️ افزایش خزنده تورم که از ابتدای دهه پنجاه آغاز شد همراه با سیاست تثبیت نرخ ارز ( حتی شایعه وسیع کاهش نرخ دلار از هفت تومان به چهار تومان)، اکثر تولیدات داخلی را به مرز نابودی کشاند و کالاهای وارداتی را در حجمی انبوه جایگزین بسیاری از کالاهای ایرانی کرد که به تازگی خیز صادراتی خود را آغاز کرده بودند.

❇️ روایت مهدی آگاه مدیر بخش صادرات شرکت ارج از داستان غم‌انگیز سقوط اقتصادی دهه پنجاه برای روزگار کنونی همچنان آموزنده است. وی در گفت‌وگویی با هفته‌نامه تجارت فردا می‌گوید: در اسفندماه سال ۱۳۵۲ سفر بازاریابی اینجانب به کشورهای خلیج‌فارس با موفقیت انجام شد و نزدیک به دو هزار محصول کارخانه و عمدتاً یخچال ارج در هفت کشور منطقه به قرارداد قطعی رسید و با دست پر به ایران مراجعت کردم. فروش دو هزار محصول تولیدی شرکت، قطعاً موفقیت بزرگی محسوب می‌شد اما تایید قراردادهای منعقدشده، چند صباحی به دلایل اداری در بخش بازرگانی شرکت از امروز به فردا حواله می‌شد.

❇️ از آنجا که نگران تعهدات شرکت بودم و هراس داشتم که قراردادها به دلیل گذشت زمان دچار مشکل شود، به شدت پیگیر بودم اما به درستی نمی‌دانستم دلیل مانع‌تراشی بر سر راه صادرات کالاهای تولیدی شرکت چیست. لحظات عجیبی بر من گذشت. مشتریان مدام فشار می‌آوردند و پیگیر تعهدات شرکت بودند. با این حال خبری از ارسال محصولات نبود. در اثر فشارهایی که به مدیریت بازرگانی شرکت آوردم یک روز اینجانب را به دفتر خود احضار کرد و به صراحت گفت که شرکت ارج قصد دارد واحد صادرات خود را تعطیل کند و اینجانب را با کارمندان این واحد، در واحد واردات کالاهای خانگی از شرکت آدمیرال آمریکا به کار گمارد.

❇️ ایشان همچنین به صراحت اعلام کرد که شرکت ارج به هیچ‌وجه تعهداتی را که بخش صادرات برای تحویل کالا به خارج ایجاد کرده است نمی‌پذیرد و در شرایط جدید، قراردادها قابل انجام نیست. پرسیدم شرایط جدید چیست و چه مختصاتی دارد؟ گفتند؛ در اسفندماه که شما در سفر بازرگانی بودید، قیمت نفت از بشکه‌ای سه دلار به بشکه‌ای ۱۲ دلار جهش داشته است و آقای مهندس ارجمند از محافل دربار شنیده است که شاه قصد دارد با افزایش قیمت نفت، میزان استخراج را نیز افزایش دهد و با تجدیدنظر در برنامه بودجه، سرمایه‌گذاری شدیدی در مسائل زیربنایی و تولیدی انجام دهد به ‌طوری که در ۱۰ سال آینده اقتصاد ایران از کشور فرانسه پیشی گیرد.

❇️ وقتی همچنان کنجکاوانه به مدیر بازرگانی شرکت نگاه می‌کردم، ادامه داد: بر اساس ارزیابی مدیران شرکت، وارد کردن دلارهای نفتی به اقتصاد کشور موجب افزایش تورم به ۱۲ درصد می‌شود و تثبیت همزمان نرخ دلار در هفت تومان یا حتی کاهش نرخ دلار بسیار محتمل است. بنابراین در چنین شرایطی واردات کالاهای اشتغال‌زا تنها گزینه است و صادرات و تولید داخلی جوابگو نخواهد بود.

❇️ همان‌طور که مدیر بازرگانی شرکت ارج گفته بود، شاه برنامه را تغییر داد و درآمدهای نفتی را به اقتصاد تزریق کرد. او به حرف کارشناسان گوش نداد که نسبت به خطر تزریق درآمدهای نفتی به اقتصاد هشدار دادند. این پول وقتی وارد اقتصاد شد، تورم ایجاد کرد. در کوتاه‌مدت، رضایت خاطر نسبی در مورد فراوانی کالاهای وارداتی به وجود آمد اما مصرف‌گرایی تشدید شد و روحیه مردم تغییر کرد. واردات رونق گرفته بود و شرکت‌های بزرگ ایرانی رغبتی به تولید و صادرات نداشتند...

❇️ طی سه سال بعد، تورم به شدت افزایش یافت و کوشش برای کاهش نرخ دلار از هفت تومان به چهار تومان در دستور کار قرار گرفت. توسعه دیوانسالاری، بسط ارتشا، هدایت سرمایه‌گذاری‌های دولت به سوی صنایع انرژی‌بر، توسعه بخش خدمات و بالاتر از همه تبدیل بخش خصوصی از موتور رشد جامعه به دریوزگی و رانت‌خواری از آن زمان کلید خورد. در اثر این سیاست بود که ارج و بسیاری از شرکت‌های بزرگ ما به تدریج در مسیر نابودی قرار گرفتند.
لینک کانال👇👇
🔻 @economy7
🔺 @economy7


مردم برای خرید بلیط سیرک به جای اسکناس، سوسیس، مربا و نان به گیشه می دهند!⬆️

آلمان؛ دوران ابر تورم اقتصادی، ۱۹۲۳
لینک کانال👇👇
🔻 @economy7
🔺 @economy7


🔰🔰آیا اروپا می‌تواند برجام را نجات دهد؟


✍🏻 فریدون خاوند
❇️ چنین پیداست که دستگاه اجرایی جمهوری اسلامی به نجات «برجام» امید بسته است و در این راه، انتظار دارد دیگر قدرت‌های باقی‌مانده در موافقت‌نامه هسته‌ای (چین، روسیه، فرانسه، انگلیس و آلمان) علیه آمریکا بسیج شوند. در این میان اتحادیه اروپا، که فرانسه و آلمان دو موتور اصلی آن به شمار می‌روند و انگلیس نیز، به‌رغم «برگزیت» هنوز در آن عضویت دارد، از دیدگاه تهران مهم‌ترین سپر دفاعی «برجام» در برابر آمریکا تلقی می‌شود.

❇️ چرا اروپاییان به‌رغم وعده‌های شیرین خود نمی‌توانند با تحریم‌های آمریکا علیه ایران مقابله کنند؟ در اینجا به ضعف بسیار شدید اتحادیه اروپا در عرصه نظامی، و نیاز شدید آن به برخورداری از چتر نظامی آمریکا در مواقع اضطراری نمی‌پردازیم.

❇️ در عرصه روابط بین‌المللی اقتصادی، ستون اصلی قدرت آمریکا بازار آن است. بر پایه آخرین آمار «سازمان جهانی تجارت»، آمریکا در سال 2016 دو هزار و 251 میلیارد دلار کالا وارد کرده است و به عنوان نخستین واردکننده جهان، 18 درصد واردات جهان را در اختیار دارد. در همان سال، ایران تنها 40 میلیارد دلار کالا وارد کرده که معادل 0.3 درصد واردات جهان است. به بیان دیگر ظرفیت بازار آمریکا، تنها برای کالاها، بیش از 56 برابر بازار ایران است. کدام شرکت بزرگی در جهان حاضر است برای برخورداری از بازار ایران، خود را از بازار آمریکا محروم کند؟

❇️ یکی دیگر از عواملی که دست آمریکا را برای اعمال تحریم و مجازات‌های اقتصادی باز می‌گذارد، قدرت دلار است که در مقام سیال‌ترین و معتبرترین پول جهان، 63 درصد ذخایر ارزی بانک‌های مرکزی جهان را در انحصار خود دارد. در مقام مقایسه بد نیست بدانیم که سهم یورو در ذخایر ارزی بانک‌های مرکزی جهان از 23 درصد بیشتر نیست. یک بانک اروپایی که به اراده آمریکا نتواند از دلار استفاده کند، محکوم به نابودی است.

❇️ با توجه به این واقعیات، تکیه کردن بر اتحادیه اروپا برای نجات «برجام» و مقابله با تحریم‌های آتی آمریکا، کارساز به نظر نمی‌رسد. دنیا به گونه‌ای محسوس به سوی «دوجانبه‌گرایی» پیش می‌رود. برای رفع تنش‌های 40ساله در روابط ایران و آمریکا باید تدبیر کرد./تجارت فردا
لینک کانال👇👇
🔻 @economy7
🔺 @economy7


حدود 48 درصد مردم ایران در بخش خدمات، 33 درصد در بخش صنعت، و 19 درصد در بخش کشاورزی مشغول بکار هستند
لینک کانال👇👇
🔻 @economy7
🔺 @economy7


#یک_دقیقه_مطالعه 📚

پسری برای پیدا کردن کار از خانه به راه افتاده و به یکی از فروشگاه‌های بزرگ که همه چیز میفروشند (Everything Under a Roof) رفت…

مدیر فروشگاه به او گفت: یک روز فرصت داری تا به طور آزمایشی کار کرده و در پایان روز با توجه به نتیجه کار در مورد استخدام تو تصمیم میگیریم.

در پایان اولین روز کاری مدیر به سراغ پسر رفت و از او پرسید که چند مشتری داشته است ؟
پسر پاسخ داد که یک مشتری

مدیر با ناراحتي گفت: تنها یک مشتری …؟ بی تجربه ترین متقاضیان کار در اینجا حدقل ۱۰ تا ۲۰ فروش در روز دارند. حالا مبلغ فروشت چقدر بوده است؟

پسر گفت: ۱۳۴,۹۹۹٫۵۰ دلار
مدیر فریاد کشید : ۱۳۴,۹۹۹٫۵۰ دلار ....؟
مگه چی فروختی؟

پسر گفت : اول یک قلاب ماهیگیری کوچک فروختم، بعد یک قلاب ماهیگیری بزرگ، بعد یک چوب ماهیگیری گرافیت به همراه یک چرخ ماهیگیری ۴ بلبرینگه. بعد پرسیدم کجا میرید ماهیگیری ؟ گفت: خلیج پشتی

من هم گفتم پس به قایق هم احتیاج دارید و یک قایق توربوی دو موتوره به او فروختم.

بعد پرسیدم ماشینتان چیست و آیا میتواند این قایق را بکشد؟ که گفت هوندا سیویک
من هم یک بلیزر دبلیو دی۴ به او پیشنهاد دادم که او هم خرید

مدیر گفت: اون اومده بود قلاب ماهیگیری بخره تو بهش قایق و بلیزر فروختی؟

پسر گفت: نه اومده بود قرص سردرد بخره من بهش پیشنهاد کردم بره ماهیگیری برای سردردش خوبه
و اين سرنوشت انسانهای بزرگ و نابغه است.
👤 #کارل_استوارت
✍🏻 صاحب بزرگترين هايپرمارکت های دنيا
لینک کانال👇👇
🔻 @economy7
🔺 @economy7


meb-quarterly-report-no.11_1397-04.pdf
515.5Kb
گزارش فصلی تحولات اقتصاد ایران ـ شماره یازدهم ـ تیر ۱۳۹۷
لینک کانال👇👇
🔻 @economy7
🔺 @economy7


گزارش فصلی تحولات اقتصاد ایران ـ شماره یازدهم ـ تیر ۱۳۹۷
لینک کانال👇👇
🔻 @economy7
🔺 @economy7
👇👇👇


🔰🔰🔰 نظام اقتصادی برد-باخت


✍🏻علی میرزاخانی
❇️ نظام اقتصادی یک جامعه را می‌توان به گونه‌ای سامان داد که یک تعامل و بازی برد-برد بین اقشار مختلف شکل بگیرد و عموم مردم برنده این بازی باشند و سهمی متناسب با خلاقیت و کار و سایر انواع مشارکت خود از ثروت خلق شده در اختیار بگیرند.

❇️ برعکس، می‌توان این سازماندهی را به گونه‌ای انجام داد که عده زیادی از مردم، خود را به یک‌باره در جمع بازندگان ببینند؛ آنچه «هرناندو دسوتو» اقتصاددان نامی معاصر، آن را «دموکراسی گروه‌های فشار اقتصادی» می‌نامد. این نوع نظام اقتصادی در چه بستر فکری ایجاد می‌شود؟

❇️ پاسخ «دسوتو» آن است که بازی برد-باخت اقتصادی زمانی شکل می‌گیرد که سیاستگذاری و قانونگذاری به جای اینکه برای خلق ثروت به کار گرفته شود برای بازتوزیع ثروت موجود مورد استفاده قرار گیرد. دولتی در این مسیر قرار می‌گیرد که قادر به تشخیص این حقیقت نیست که ثروت ملی را می‌توان یا یک نظام مناسب نهادها رشد و گسترش داد به گونه‌ای که حتی محروم‌ترین اعضای جامعه هم در فرآیند خلق ثروت مشارکت کنند.

❇️ این نوع نظام اقتصادی معمولا برای حمایت از محرومان سازماندهی می‌شود ولی تجارب جهانی نشان می‌دهد که در تمام موارد به ضد خود تبدیل می‌شود. اینکه چرا این اتفاق می‌افتد مبحثی دیگر است که در جای خود قابل بررسی است و پاسخ‌های روشنی دارد اما این رویکرد علاوه بر خروجی متناقض، باعث هدایت اقتصاد به دایره بسته خودتخریبی می‌شود که خروج از آن جز با تغییر رویکرد امکان‌پذیر نیست.

❇️ در این دایره بسته، نیروهای اقتصادی به جای خلق ثروت در گروه‌های پیدا و پنهانی سازماندهی پیدا می‌کنند که هدف اصلی‌شان جذب منابع توزیعی (بخوانید رانت‌ها) به سمت خود است. بنگاه‌های اقتصادی به جای اینکه به رقابت برای خدمت‌رسانی بهتر به مصرف‌کنندگان هدایت شوند به رقابت برای ایجاد روابط نزدیک با مقامات و بوروکرات‌ها هدایت می‌شوند.

❇️ بنابراین، آن نظام اقتصادی که تنها هدفش بازتوزیع* است نه به خلق ثروت کمکی می‌کند و نه حال و روز فقیران را بهتر می‌کند بلکه فقط به آنهایی نفع می‌رساند که برای برقراری ارتباط نزدیک با «بوروکراسی توزیع رانت» سازماندهی پیدا کرده‌اند. این وضعیت آشنا نیست؟

❇️ بازتوزیع صحیح نه از طریق دستکاری مکانیزم‌های اقتصادی بلکه با ابزار مالیات-یارانه انجام می‌شود؛ بدین معنا که سطحی از درآمد تعریف می‌شود که افراد دارای درآمدهای بالاتر از آن سطح مالیات پرداخت می‌کنند و افراد بدون درآمد یا درآمد پایین‌تر از آن سطح مورد حمایت قرار گیرند.
لینک کانال👇👇
🔻 @economy7
🔺 @economy7

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.

3 592

obunachilar
Kanal statistikasi