شوپنهاور و فلسفه


Kanal geosi va tili: ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa: ko‘rsatilmagan


Schopenhauer
______________

نوع بشر چیزهای اندکی از من آموخته که هرگز فراموش نخواهد کرد.

‌ ‍ ‌‌‌‌ ‌‌‌‌


©

ارتباط:
ArthurSchopenhauer2@gmail.com
‌ ‍ ‌‌‌‌ ‌‌‌‌ ‌ ‌‌‌‌ ‌ ‍ ‌‌‌‌ ‌‌

Связанные каналы

Kanal geosi va tili
ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


✍📚📖

در طبیعت انسانی عدم خلوص معینی پیدا می شود که با این همه سرانجام باید مانند هر آن چه از طبیعت می آید، تمایلی برای اهداف خوب را
در خود متعین کند، و آن، میلی است که نیات واقعی خود را پنهان کنیم و به برخی نیات که خیر و قابل ستایش می دانیم، تظاهر کنیم. این کاملا قطعی است که مردمان بر اثر این میل که ماهیت خود را پنهان کنند، و نیز یک ظاهر موجه به خود بگیرند، نه صرفا خود را متمدن ساخته اند، بلکه همچنین به تدریج تا اندازه ای معین خود را اخلاقی نیز کرده اند؛ زیرا چون آدمیان نمی توانستند از خلال آرایش خارجی، آبرو، احترام، و اخلاق و شرم، درون را ببینند، پس در نمونه های ظاهراً اصیل خوبی ای که در اطراف شان قرار داشتند، یک آموزشگاه بهتر سازی برای خود پیدا کردند. اما این تمایل که خود را بهتر از آن چه هستیم، نشان دهیم، و نیاتی را نشان دهیم که نداریم، انگار موقتا به این درد می خورد که انسان را از خشونت باز دارد، و به او اجازه دهد دست کم راه و رسم خوبی را که می شناسد، برای خود انتخاب کند؛ زیرا پس از آن، اگر اصول واقعی یک بار تحلیل شوند و در شيوه ی تفکر وارد گردند، پس باید به تدریج با آن دروغ قدرتمند مبارزه شود؛ چرا که، در غیر این صورت، آن دروغ قلب را سیاه خواهد کرد و نخواهد گذاشت که نیات خیر در میان علف های هرزه ی ظاهراً زیبا، برویند.

📕 #نقد_عقل_محض
👤 #ایمانوئل_کانت
ترجمه: بهروز نظری

♨️JOIN: کانال شوپنهاور و فلسفه
🆔 @Schopenhauerism


انس به افسانه ها بسیاری از امور را که ممتنع است ممکن به نظر می آورد.

👤 #دکارت
( #گفتار_در_روش_راه_بردن_عقل)
📗 #سیر_حکمت_در_اروپا /محمد علی فروغی

♨️JOIN: کانال شوپنهاور و فلسفه
🆔 @Schopenhauerism


✍📚📖

مدت ها برای اولین بار دریافتم بسیاری از عقاید نادرست را از زمان کودکی به عنوان آرای درست پذیرفته بودم و متوجه شدم که ساختار اندیشه ی من که تماماً بر مبنای این عقاید نادرست شکل گرفته بود تا چه اندازه غیر قابل اعتماد بود. بنابراین، فهمیدم اگر قصد داشته باشم در علوم به نتایج مستحکم تر و ماندگار دست یابم، باید یک بار برای همیشه خود را از تمامی قید آرائی که قبلاً پذیرفته ام رها سازم، و کار خود را از مبنایی کاملاً جدید آغاز کنم.

👤 #رنه_دکارت
#دکارت
📙(تاملات؛ تامل اول: سطرهای آغازین )

♨️JOIN: کانال شوپنهاور و فلسفه
🆔 @Schopenhauerism


دکارت: اوه کانت تو از من کپی کردی یا من از تو؟

❌ #جعلی
#جعلیات


❌❌❌
Source?
در کدام یک از آثار کانت چنین مطلبی یافت می شود؟

#نشر_جعلیات_نکنیم
❌ #جعلی
#جعلیات


✍📚📖

جهان به تعبیر ژان پل سارتر ، که یک شوپنهاوریِ امروزی است، "یعنی دیگر مردمان"

👤 #جولیان_یانگ
( کتاب : #شوپنهاور )

♨️JOIN: کانال شوپنهاور و فلسفه
🆔 @Schopenhauerism


عقاید جدید تنها به این دلیل همیشه مورد شک و تردید قرار می گیرند و اغلب با مخالفت مواجه می شوند که قبلاً رایج نبوده اند.

✍ #جان_لاک
( #داستان_فلسفه /مگی)

♨️JOIN:شوپنهاور و فلسفه
🆔 @Schopenhauerism


✍📚📖

« آثار شکسپیر پر از قطعاتی است که
زندگی را نوعی تئاتر می خواند. می خواهی پاره ای از آنها را برایت بخوانم؟»

« بله »

در نمایشنامه هر طور که بخواهید،
می گوید:
دنیا همه صحنه ای است،
و مردان و زنان بازیگران:
به صحنه می آیند و از صحنه می روند؛
و هر کس در عمر خود بسیار نقشها که بازی می کند.
« و در "مکبث"، می گوید:
زندگی سایه ای است لغزان، بازیگری بینوا، که بر صحنه می خرامد، و مهلت خود را با دلهره می گذراند،
و دیگر خبری از او نمی شود؛
زندگی داستانی است پرشور و غوغا، اما بی معنا، که ابلهی روایت کرده است.»

«چقدر بدبینانه.»

«ذهنش همه مشغول کوتاهی عمر بود.
معروف ترین بیت شکسپیر را که حتما شنیده ای؟»

«بودن یا نبودن _مسئله این است.»

«بلی، که هملت می گوید. روزی در پهنه زمین می گردیم دو روز بعد مرده و رفته ایم.»

« ممنون، منظور را فهمیدم.»

« شاعران باروک یا زندگی را صحنه تئاتر می خوانند یا آن را به رویا تشبیه می کنند. برای مثال شکسپیر می گوید: ما خمیر سازنده رویاهائیم و حیات ناچیزمان با خوابی پایان می یابد..»

« این خیلی شاعرانه است.»

📘 #دنیای_سوفی
👤 #یوستین_گردر
↩️مترجم : حسن کامشاد
yon.ir/1Y3d5

♨️JOIN: کانال شوپنهاور و فلسفه
🆔 @Schopenhauerism


✍📚📖

فقط برای حیوان بی فکر و خیال است که عالم و هستی از سوی این دنیا قابل فهم به نظر می آید، به عکس برای آدم این دنیا معضلی است، و حتی برای کودن ترین و خام ترین آدم ها هم لحظاتی پیش می آید که این مشکل برایشان جلوه گر می شود، و اما هر چه این مشکل آشکارتر و بی وقفه تر به حیطه آگاهی وارد شود، این آگاهی روشن تر و ویژه تر است، و هر چه بشر به مدد آموزش، مواد افزونتری را به جهت تفکر به تناسب آورده باشد؛ یعنی آن تفکری که به منظور فلسفیدن و در مغزهای سزاوار، سرانجام همه چیز را به سوی آن شگفتی بر می کشد که این مسأله ای که آدمیان شریف تر در هر دوراني و هر سرزمینی آن را پیوسته مشغله خود کرده اند و در این راه هیچ آرامش نداشته اند. آری، آن را در تمامیت عظمتش به پندار آورده اند.
عملاً این ناآرامی است که ساعتِ هرگز نخوابیده ی #متافیزیک را در حرکت نگه می دارد،این آگاهی که نبودن و بودن این دنیا برایش ممکن می نماید.

👤 #آرتور_شوپنهاور
📙 #دنیا_اینجوری_است
(گزیده نوشته های شوپنهاور )
گردآوری و ترجمه: #محمد_رنجبر

♨️JOIN: کانال شوپنهاور و فلسفه
🆔 @Schopenhauerism


#فلسفه_کانت : #فلسفه_نظری_و_عملی
#جلسه_ششم : #مقدمه_ای_بر_سنجش_خرد_ناب
( #نقد_عقل_محض )
#پرسش_و_پاسخ
#درسگفتار
#یوسف_مصدقی
#فایل_صوتی

♨️JOIN: کانال شوپنهاور و فلسفه
🆔 @Schopenhauerism


#فلسفه_کانت : #فلسفه_نظری_و_عملی
#جلسه_ششم: #مقدمه_ای_بر_سنجش_خرد_ناب
( #نقد_عقل_محض )
#سخنرانی (A)
#درسگفتار
#یوسف_مصدقی
#فایل_صوتی

♨️JOIN: کانال شوپنهاور و فلسفه
🆔 @Schopenhauerism


♨️JOIN: کانال شوپنهاور و فلسفه
🆔 @Schopenhauerism

💭 آیا ذهن همان مغز است؟ 🧠
🧠 آیا مغز مادی که بی کم و کاست از
ذرات فیزیکی ساخته شده می تواند خاستگاه آگاهی و تجربیات ذهنی باشد؟

چیزی که "آگاهی" نامیده می شود و با گذشت سالها از ظهورعلم مدرن، همچنان یکی از رازهای بزرگ علم است. انسان هنوز به صورت دقیق نمی داند که چگونه مغز مادی که بی کم و کاست از ذرات فیزیکی ساخته شده می تواند خاستگاه آگاهی و تجربیات ذهنی باشد. این همان پرسشی است که ديويد چالمرز فيلسوف ذهن، آن را "مساله دشوار" آگاهی می نامد. معمایی که دانشمندان، عصب شناسان و مغزپژوهان و فیلسوفان بسیاری را با خود درگیر کرده است....
⁉️⁉️⁉️

یادداشت عرفان کسرایی را در این باره در Instant View بخوانید👇
Source:
https://bbc.in/2PN64Li


همچنین یادداشت #عرفان_کسرایی 👇👇


آیا ذهن همان مغز است؟.pdf
200.8Kb
📑 #مقاله: #آیا_ذهن_همان_مغز_است؟
#نویسنده: #جان_هیک
ترجمه: دکتر نرگس فتحعلیان

♨️JOIN: کانال شوپنهاور و فلسفه
🆔 @Schopenhauerism


✍📚📖

مردی که برای پول ازدواج می کند، نه از سر عشق، بیشتر بر اساس خواست فردی زندگی می کند تا خواست نوع، یعنی درست بر خلاف طبیعت؛ به همین دلیل چنین وصلتی غیر حقیقی است و تحقیر بر انگیز.

👤#آرتور_شوپنهاور
📙 #جهان_و_تاملات_فیلسوف
(#متافیزیک_عشق)

♨️JOIN: کانال شوپنهاور و فلسفه
🆔 @Schopenhauerism


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
▪️ما جنگ را دوست داریم We Like War

👤 #جرج_کارلین
↩️ زیرنویس: محسن زارع

♨️JOIN: کانال شوپنهاور و فلسفه
🆔 @Schopenhauerism


؛


▪️ویروسِ لبیرال
جنگ دائمی و آمریکایی کردن جهان
✍ سمیر امین


◼️مهم‌ترین عامل فراگیر شدن شایعات چیست؟

▪️با تحقیق بیگانه‌ایم: سیستم آموزشی ما مبتنی بر تحقیق نیست؛ لذا ما ایرانیان هیچ‌گاه روش تحقیق و شناخت درست از غلط را یاد نگرفته‌ایم. همیشه چیزی برای یاد گرفتن به ما داده‌ شده و ما عادت کرده‌ایم که اطلاعات ورودی درست هستند. گویا سند و منبع برایمان مهم نیست. به راحتی می‌پذیریم و به راحتی انتقال می‌دهیم. در قریب به اتقاق شایعات به هیچ منبعی اشاره نشده، ولی آن را قبول می‌کنیم.

▪️بیگانه با مطالعه هستیم: حتی نوشته‌های معروف از نویسندگان و شاعران شهیر کشورمان را نمی‌شناسیم! این است که به راحتی می‌شود جملات و عباراتی را به یک کتاب یا نویسنده یا شاعر بزرگ نسبت داد.
▪️سنت گرایی و اختلاط باورهای اعتقادی با خرافه: باورهای دینی و سنتی ما را در برخی مسائل از «تحقیق» بر حذر داشته و به «تقلید» فرا می‌خواند. بخشی از شایعات نیز با استفاده از همین اصل دینی اعتقاد ما را نشانه می‌گیرند و به اشکال دینی چنان با عقاید دینی و ماوراءالطبیعه ممزوج می‌شوند که بررسی و رد آن به صورت علمی بسیار سخت و گاه برای عده ای به علت شناخت ضعیف از دین گناه تلقی می‌شود.

▪️منابع مورد اعتماد را نمی‌شناسیم: باز هم به علت عدم شناخت صحیح از روش تحقیق، به منابع ضعیف اکتفا می‌کنیم. این نوعِ دیگری از زودباوری ماست. به عنوان مثال لینک مربوط به یک وبلاگ فارسی یا یک سایت گمنام خبر فارسی برای عده‌ای به عنوان منبع قابل قبول است. هیچ‌گاه از خودمان نمی‌پرسیم که اگر این خبر صحت داشت، منابع معتبر کجا هستند؟! همچنین منابعی به عنوان دانشنامه‌ی آزاد (از جمله ویکی‌پدیا) وجود دارند که «لزوماً» قابل اعتماد نیستند! جالب است بدانید در بسیاری از این سایت‌ها کاربران اجازه‌ی اضافه کردن نظرشان را دارند (مثلاً ویکی‌پدیا یا لغت‌نامه‌ی دهخدا). این روش به کاربران اجازه می‌دهد به توسعه‌ی منابع یا بهبود آن کمک کنند؛ اما متأسفانه در مواردی استفاده‌ی منفی از آن شده است!

▪️عدم وجود رسانه‌های مستقل و مورد اعتماد: به نظر می‌رسد در ایران افکار عمومی اعتماد چندانی به رسانه‌های داخل کشور ندارند و آنها را جانب‌ دارانه می‌انگارند. این مشکل حتی در مورد اندک روزنامه‌ های منتقد یا شبه مستقل نیز به صورت دیگری خود را نشان می‌دهد. تجربه‌ی توقیف و تعطیل شدن رسانه‌های مخالف، پنداره‌ی وجود سانسور و تحت فشار بودن رسانه ها را در ذهن ایرانیان تثبیت کرده است. همین عدم اعتماد عمومی باعث شده است گاهی خبرها و داستان‌های شنیده شده در تاکسی و… از اخبار رسانه‌های موجود جدی‌تر گرفته شود و البته شایعات که راه خود را آسان‌تر پیدا می‌کنند! گرچه باید پذیرفت که تقریباً رسانه‌ی معتبر و فعالی در تقابل با صدها سایت و نشریه‌ی منتشر کننده‌ی شایعات وجود ندارد و اقبال عمومی به شایعات بیشتر از روشن‌گری درباره‌ی آنهاست. به عینه می‌توان دید که خبر روشنگرانه حتی یک دهم خود شایعه تکثیر نمی‌شود! یا حتی گاهی عده‌ای از به سخره گرفته شدن به وسیله‌ی یک شایعه‌ساز ناراحت نمی‌شوند، ولی از روشن‌گری دیگران در ارتباط با آن موضوع برمی‌آشوبند!

▪️تحلیل احساسی و متعصبانه و غیر منطقی مسائل ناشی از حب و بغض ما به موضوع شایعه: شایعاتی که برایمان خوشایند است باور می کنیم و چیزهایی که دوست داریم واقعی باشند بدون تحقیق می پذیریم. علاقه ما به داستان‌های محیرالعقول عامه پسند.

▪️حس شیرین قرار گرفتن در مرکز توجه: کسی که شایعه‌ای را بازنشر می‌کند به سرعت مورد توجه عوام قرار می‌گیرد.

▪️اسطوره سازی: دوست داریم همیشه یک انسان را فرابشری و بسیار خاص معرفی کنیم و در مقابل این ابرقهرمانان همیشه ضدقهرمان‌هایی می‌سازیم!

▪️عدم اطلاع از پیامد انتشار شایعه: بسیاری از ما به پیامدهای احتمالی انتشار شایعات توجه نمی‌کنیم. در واقع به راحتی خبری را باز نشر می‌کنیم، بدون اینکه فکر کنیم اگر کسی این شایعه را باور کرده و جدی تلقی کند چه اتفاقی خواهد افتاد. بسیاری از این شایعات تبعات جدی جانی، مالی و روحی دارند.

♨️JOIN: کانال شوپنهاور و فلسفه
🆔 @Schopenhauerism

http://wikihoax.org/D7nsl


لطفا مطلبی که در ادامه قرار داده می شود را کامل بخوانید. مفید فایده است.
فعلا #پست_موقت
👇👇

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.

1 253

obunachilar
Kanal statistikasi