IRAN-DACH ایران-داخ🇩🇪🇨🇭🇦🇹🇮🇷


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


کانال مطالعات ایران و سه کشور آلمان، اتریش و سوئیس
(ایران-داخ)
مرجع خبر، تحلیل و گزارش
انتشار پست ها به معنای تایید محتوای آن نیست
ارتباط با ادمین:
@Irandachadmin

Related channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


#تحلیل_ایران_داخ
#آلمان


واکنش آلمان به پیشنهاد انگلیسی
بازتاب رسانه ای و تحلیلی کوتاه

(بخش سوم/پایانی)

تحلیل کوتاه:

🔺 اگرچه سهم تأمین انرژی این کشورها از طریق انتقال از تنگه هرمز در مقایسه ناچیز به نظر می رسد، ثبات قیمت جهانی نفت و بازارهای جهانی وابسته به انتقال انرژی از این منطقه اما بی شک برای آنها بسیار مهم تلقی می شود. از شواهد پیداست، یک همگرایی آمریکایی-اروپائی در قبال تحولات خلیج فارس صورت نخواهد پذیرفت، چراکه آلمان و فرانسه به گفته خود نمی خواهند خود را درگیر مأموریتی به رهبری آمریکا با سیاست فشار حداکثری علیه ایران کنند. اما ایجاد ائتلافی اروپائی بویژه میان سه کشور آلمان، انگلیس و فرانسه محتمل است، ائتلافی که از سویی بر طبل دیپلماسی می کوبد و از سوی دیگر بدون در نظر گرفتن واکنش های انتقادی ایران نسبت به این موضوع رنگ و لعاب نظامی می گیرد.

🔻 سیاست راهبردی اروپا بویژه در گفتمان استقلال بیشتر از ایالات متحده در حوزه سیاسی-امنیتی اقتضا می کند که زمین به اصطلاح تنها به آمریکا واگذار نشود. نقش آفرینی در جلوگیری از تنش بیشتر میان ایران و آمریکا بهانه ای است در مسیر پیشبرد این سیاست. در این بین می توان متصور شد که برای اروپائی ها برون رفت مسالمت آمیز از بحران برگزیت با کمترین امتیاز نیز در محاسبات آنها در خصوص خلیج فارس بی تأثیر نباشد. تلاش انگلیس برای درگیرکردن شرکای دیگر اروپائی در موضوع نفت کش ها، چه از روی استیصال ناشی از واکنش مقتدرانه ایران و چه به بهانه حفاظت از کشتی رانی تجاری آزاد، تا کنون به نتیجه ملموسی نرسیده است.

🔺 اما آنچه بیشتر مشخص است اختلاف نظر بالا میان خود این شرکای اروپایی است و تلاش آنها برای سرپوش گذاشتن و علنی نشدن آن. بنابراین، ایجاد هرگونه ائتلافی اروپائی در خلیج فارس را می توان تنها به شکل راه حلی توافقی همراه با اهدافی نمادین متصور شد. در این بین نباید از نظر دور داشت که بگفته کارشناسان نه انگلستان و نه آلمان از نیروی دریایی خوبی برخوردار نیستند.

🔻 اما آنچه مربوط به آلمان می شود، می توان گفت شاهد سیاستی مبهم از سوی این کشور مبتنی بر تأکید بر راه حل سیاسی و دیپلماتیک از سویی و متأثر از تلاش برای نمایش همگرایی با دیگر شرکای اروپائی در رابطه با مشارکت میدانی (و آن هم در ابعاد شناسایی و اطلاعاتی)، از سوی دیگر، هستیم. برخی این تحولات را برای آلمان همانند دوران گذاری تلقی می کنند که در آن تابوی انزوای آلمان به عنوان قدرتی سیاسی-نظامی بیش از هرزمانی شکننده شده است.



⬅ورود به کانال ایران-داخ:
👇👇👇👇👇👇



🆔@IranDachGesellschaft


#تحلیل_ایران_داخ
#آلمان


واکنش آلمان به پیشنهاد انگلیسی
بازتاب رسانه ای و تحلیلی کوتاه


(بخش دوم)

🔺 کریستوفِر بورگر، یکی از معاونان سخنگوب وزارت امور خارجه آلمان، در نشستی با خبرنگاران در پاسخ به سؤال خبرنگاری در خصوص پیشنهاد بریتانیا، از روی متن، اینگونه پاسخ می دهد:

🔻 "سیاست آلمان در قبال ایران در بحران کنونی در اساس بر این پایه استوار است که به همراه بریتانیا و فرانسه یک سیاست تنش زدایی در پیش گرفته شود تا جلوی بدتر شدن خطرناک وضعیت گرفته شود. ما از یک طرف به عنوان EU3 از یک سو گفتگوهای دیپلماتیک با تهران و واشنگتن را دنبال می کنیم. دولت فدرال توقیف کشتی بریتانیایی را خیلی مشخص محکوم کرده و از ایران خواسته است که کشتی و خدمه آن را بدون معطلی آزاد کند. رفتار ایران یک تعرض غیر قابل توجیه به کشتی رانی غیرنظامی است. وزیر خارجه ماس در تماس مداوم و تنگاتنگ با همتایان فرانسوی و بریتانیایی خود است، در خصوص اینکه چگونه اروپا در امنیت خلیج فارس می تواند نقش ایفا کند. علاوه بر پیشنهاد بریتانیا برای ایجاد یک مأموریت اروپایی برای ارزیابی و شناسایی وضعیت در آب ها، راه های غیرنظامی و دیپلماتیک در خصوص امنیت آب ها در خلیج فارس، که دولت های منطقه در آن مشارکت دارند نیز از جمله اقدامات است. ما همه در خصوص پیشبرد راه های دیپلماتیک با ایران هم صدا هستیم و در سیاست آمریکا مبنی بر فشار حداکثری مشارکت نمی کنیم."

🔺 در پاسخ به سؤال مجدد خبرنگار در خصوص احتمال اعزام نیروی آلمانی برای این مأموریت، او در ادامه متن خود را اینگونه قرائت می کند:

🔻 "توقیف نفت کش چهار روز قبل روز جمعه بوده است و از این زمان ما در ارتباط مستمر با شرکای اروپایی خود هستیم. شما می دانید که انگلیس و فرانسه سنتاً در منطقه خلیج فارس حضور نظامی دریایی دارند و اکنون ایده مأموریت اروپائی را دارند، ما به جد در این گفتگوها در خصوص این مأموریت مشارکت داریم و بررسی های ابعاد مختلف موضوع در این خصوص البته امروز هنوز در اول راه هستند و اکنون هنوز خیلی زود است در خصوص شکل مشارکت و یا حمایت آلمان در این مأموریت اروپائی بخواهیم صحبت کنیم. درخواست از آلمان برای مشارکت نظامی نیروهای آلمانی نیز هنوز موضوع این گفتگوها نبوده است. آنچه مشخص است این می باشد که ما همه یک هدف را دنبال می کنیم و می خواهیم به عنوان E3 کانال های دیپلماتیک را باز نگه داریم و از آن برای کاهش تنش ها استفاده کنیم و بنابراین نمی خواهیم در سیاست فشار حداکثری آمریکا مشارکت کنیم."

🔺 در این بین، بار دیگر موضوعاتی همچون بودجه نظامی و یا انتظارات آمریکا در بالارفتن سهم بودجه ای آلمان در ناتو مطرح می شود. پروفسور هربِرت وولف از مؤسسه توسعه و صلح در دانشگاه دویسبورگ-اِسن، در مجله "جامعه و سیاست" مربوط به بنیاد فریدریش اِبِرت می نویسد که معیار 2 درصد از درآمد ناخالص تولید ملی که امروزه از آن بتی مقدس ساخته شده است، معیاری مناسب برای سنجش میزان مشارکت کشورهای ناتو در بودجه این سازمان و معیاری خوبی برای تصمیمات امنیتی نیست. کاهش رشد اقتصادی در این صورت به معنای نزدیک شدن بیشتر به هدف 2 درصدی و بر عکس اوج گیری رشد اقتصادی در یک کشور به معنای فاصله گرفتن از تعهدات بودجه ای آن در قبال ناتو خواهد بود. با این مقدمه او مشکل اصلی ارتش آلمان را کمبود بودجه ندانسته بلکه برخی ساختارهای ناصحیح در مدیریت این بودجه را دلیل اصلی ضعف نیروی نظامی آلمان می خواند. او معتقد است در گفتمان سیاست های دفاعی و نظامی آلمان یک سؤال اساسی بی جواب مانده است و آن اینکه:

🔺 "در صورت ایجاد یک ارتش اروپائی تکلیف حاکمیت ملی چه می شود؟ آیا در این صورت کمیسیون اروپا در خصوص یک عملیات نظامی فرامرزی تصمیم می گیرد و یا رئیس جمهور فرانسه؟ چه اتفاقی برای ملاحظات بوندس تاگ در این خصوص می افتد؟ چه کسی در خصوص صادرات سلاح به کشورهای خودکامه و یا کشورهایی که در آنها حقوق بشر نقض می شوند، تصمیم می گیرد؟ و در کنار این سؤالات این نکته که: سلاح های اتمی فرانسوی ها و انگلیسی ها همواره در بحث در خصوص سیاست های دفاعی اروپا یک موضوع تابو بوده اند!"

🆔@IranDachGesellschaft


#تحلیل_ایران_داخ
#آلمان

📝مصطفی مالکی

واکنش آلمان به پیشنهاد انگلیسی

بازتاب رسانه ای و تحلیلی کوتاه

(بخش اول)

واکنش سیاست مداران و کارشناسان:

🔺 سؤال، تردید و یا برنامه ریزی در خصوص حضور، عدم حضور و یا چگونگی مشارکت آلمان در طرح های اروپائی (و یا آمریکایی) نظامی و امنیتی، بهانه ای شده است برای سیاست مداران و رسانه ها تا بار دیگر وضعیت ارتش و نقش بین المللی آلمان در سیاست های نظامی-امنیتی را مورد بحث و بررسی قرار دهند. بویژه آنکه این روزها آلمان در پی یافتن پاسخی مناسب به پیشنهاد بریتانیا در تشکیل ائتلافی خود خوانده بنام "همگرایی صاحبان اراده" در حفاظت نظامی از کشتی های تجاری در خلیج فارس و تنگه هرمز است. مقارن شدن این مباحث با انتصاب یک وزیر دفاع محافظه کار جدید در آلمان و تصدی پست ریاست کمیسیون اروپائی توسط وزیر دفاع سابق آلمان قطعاً بر کیفیت و کمیت این مباحث افزوده است.

🔻 مشارکت آلمان در عملیات موسوم به حفاظت اروپائی از کشتیرانی آزاد در خلیج فارس موضوع اصلی بحث است. آنه گِرت کرامپ کارِن باوِر، وزیر جدید دفاع آلمان، در دیدار با برخی فرماندهان نظامی آلمان در شهر پتسدام گفت: "امروز دیگر واضح است که زمان، زمان دیپلماسی است." وزیر خارجه آلمان، هایکو ماس، اما به نقل از رسانه ها در جلسه ویژه کمیسیون سیاست خارجی بوندستاگ در چهارشنبه گذشته گفته که "ما در این کار مشارکت خواهیم داشت".
🔺 البته سؤال اصلی نوع این مشارکت است: در قالب یک طرح اروپائی و یا همکاری تعداد محدودی از کشورهای این اتحادیه بویژه آلمان، فرانسه و بریتانیا؟ مشارکت نظامی به همراه اعزام نیرو و یا فعالیت های شناسایی و اطلاعاتی؟ استفاده از هواپیماهای شناسایی و جاسوسی آواکس و یا همچنین گشت ناوهای کوروِت و ناوچه های محافظ؟ نوری پور، سخنگوی امور سیاست خارجی سبزها در پارلمان آلمان، نیز این موضع را گرفته است که:

"اگر این مسئله به تنش زدایی کمک می کند، ما مخالفتی در خصوص یک مأموریت تحت رهبری اتحادیه اروپا در منطقه نداریم. همگرایی صاحبان اراده خارج از چارچوبی خارج از سیستم امنیت دسته جمعی، مغایر با مفاد دادگاه قانون اساسی است. بنابراین آنچه مورد سؤال است یک مأموریت تحت رهبری اتحادیه اروپایی است".


🆔@IranDachGesellschaft


#ترجمه_ایران_داخ
#آلمان

📝 ترجمه مقاله
(بخش دوم/پایانی)

سياست قایق توپدار بدون قایق و توپ

🔹 هرچند خیلی سخت، اما: پايتخت هاى اروپايي اكنون بايد تصميم بگيرند كه آيا براى حمايت نفتكش ها در تنگه هرمز به انگليس كمك كنند. موضوع در وهله اول پرچمی نیست که كشتى ها تحت آن رفت و آمد می کنند، اين كشتيها حامل نفتی هستند که براى كشورهاى اروپايي اهميتی حیانی دارد. هرچند ازروی بی رغبتی و ناچاری، برلین و پاریش باید تصمیم بگیرند که می خواهند کاروانی از کشتی های اروپایی راه بیاندازند که از طرف نیروهای نظامی اسکورت می شوند. اين امر نشان آن خواهد بود ديپلماسى شكست خورده است.

🔹 ارتش آلمان نیز بايد مجدداً توضيح بدهد كه آيا ادواتی دارد كه بتوانند در دریا حرکت کنند و یا به پرواز درآیند! آلمان می تواند درد ناشی از احساس شرم بخاطر وضعیت اسفناک تجهیزات نظامی خود را با مشاهده وضعیت رقت انگیز نیروی دریائی بریتانیا آرام کند. بعد از سالها محدودیت در بودجه نظامی، نتیجه آن است که نيمى از ناوچه هاى آنان در قسمت تعمير كشتى ها نگهدارى ميشوند. به هر حال اين سوال مطرح است كه چه لزومی داشت دولت لندن ببر ايرانى را این گونه خشمگين کند كه اکنون نیاز به استفاده از سياست قایق توپدار باشد، آن هم در شرایطی که نه قايقی درکار است و نه توپی موجود؟ علاوه برآن همكارى مشترک اروپايي در سياست خارجى و امنيتى اينگونه نیست: يك شريك بدون مشورت با ديگر شركا، حماقتى مرتكب شود و پس از آن همه شركا باهم با عاقبت چنين كارى روبرو شوند.

خطر بوريس جانسون است

🔹 تغيير دولت در لندن اوضاع را بدتر می کند. بوریس جانسون نه ديپلمات است و نه کارشناس خاورميانه و تصمیماتی آنی اتخاذ می کند. اكنون چنین فردی از یک سو به پاريس و برلين می رود و به دنبال حمایت اروپائی های دیگر برای بحران نفت کش ها می گردد. از سوى ديگر او همزمان كلاه برگزيت خود را بر سر ميگذارد، خواسته های گستاخانه ای دارد و شركاى اروپائی خود را مى رنجاند. اين وضعيت روان گسیخته می تواند تنها به برخود بزرگ بیانجامد. هر چيزى كه در مورد بوريس جانسون مى دانيم، حاکی از آن است كه وى هیچگاه صلاحیت و کفایت لازم برای مدیریت چنین بحرانی ندارد. علاوه بر آن وى بعنوان فردی با تصمیمات ناگهانی مشهور است که ميتواند يك شبه تصميم بگيرد و موفقیت خود را نزد ترامپ جستجو کند. و او راحت می تواند تحت فشار آمریکا قرار بگیرد چراکه به شدت به دنبال توافقنامه تجاری با آمریکاست. از این بدتر نمی توانست بشود.

🔹 اروپاييان بايد منتظر بمانند و ببينند که نخست وزیر جدید چه در سر دارد قبل از آنکه با او همکاری را آغاز کنند. آنچه تا با الآن واضح است این است که او با بی تفاوتی شايد آنها را فريب بدهد و به آنها دروغ بگويد. مقابله با بحران نفتكش در تنگه هرمز، حرکت روى لبه تيغ سياسى خواهد بود. آينده برجام شدیدا به خطر افتاده است.

منبع: مقاله باربارا وِسل، روزنامه نگار دویچه وله
https://bit.ly/30TeYMb

مترجم: فرشته عزیزی


@IranDachGesellschaft


#ترجمه_ایران_داخ
#آلمان

📝 ترجمه مقاله
(بخش اول)

حرکت بر لبه تيغ در تنگه هرمز

🔹 دولت بريتانيا بحران نفتكش با ايران را خود چالشی کرده است. اكنون انگليس به كمك اروپا نياز مند است و تغيير دولت در لندن وضعیت را بیش از هر زمانی غير قابل پيش بينى کرده است.

🔹 يك ضرب المثل چينى مى گويد: هر كس زنگوله به دُم ببر ببندد، بايد بتواند دوباره زنگوله را باز کند.انگليس هم در اين موقعيت ناخوشايند قرارگرفته است. انگليس دو هفته گذشته يك نفتكش ايرانى احتمالاً ناقض تحریم و حامل نفت برای بندری در سوریه رادر جبل الطارق توقيف كرد. ایده از سوی سرویس سری آمریکا بود و بریتانیایی ها مطیعانه عمل کردند. همانگونه كه انتظار ميرفت، ايران نیز ضربه واکنشی را زد و روز جمعه نفتكش تحت پرچم بريتانيا، سنتا ايمپرو را در تنگه هرمز توقيف كرد .لندن اين امر را دزدى دريايي خواند، اگرچه اين دولت ميداند كه خود باعث این رویارویی خطرناک شده و اكنون براى مواجهه با ببر، نياز به كمك دارد.

اين دامی امريكای بود


🔹 این نتیجه استراتژى دوگانه انگلیس در مقابل ایران است. انگليس از يك طرف از سیاست اروپائی حمايت ميكند که در پی حفظ برجام است و فسخ اين توافقنامه از سوى ترامپ را غير عادلانه ميداند. از ماهها پيش پایتخت های بزرگ اروپا در تلاشندتا راهى برای دور زدن تحریم های بسیار سخت آمریکا پیدا کرده و از این طریق برجام را زنده نگه دارند. اما از طرف ديگر ، لندن همزمان ميخواهد خود را نزد واشنگتن محبوب تر کند و بعنوان متحدی وفادار نشان دهد. اين امر منجر به اين شده است كه دولت وست مينستر- که خود مدام در فضایی مه آلود داخلی درگیر برگزیت است- با ساده لوحی به دام جان بولتون، مشاور امنيت ملى امريكا، تیزچنگ ترین شاهين در دولت امريكا ، بیفتد .بريتانيا اینگونه خود را درگیر مناقشات نظامی منطقه ای کرد و برای متحدین اروپائی دیگر نیز خطر (به دام افتادن) وجود دارد.

🔹 پاريس و برلين ، دیگر امضاکنندگان برجام خواستار اين وضعیت نیستند. با این وجود اين دو كشور بايد بدنبال جواب سازنده ای (به خواسته انگلیس) باشند. بهترين راه حل اين است كه هر دو طرف را به پای ميز مذاكره دعوت کنند و بحران را از طريق تبادل نفتكشها فیصله دهند. اما بنظر ميرسد کبوتران سياسى (میانه روها) در تهران، در مبارزه قدرت داخلی در مقابل تندروها با دیگر با شكست مواجه شده اند. حكومت رویکردی مبتنی بر رویارویی در پیش گرفته است. برای اروپا مشاهده این که دیپلماسی چندین ساله آنها در قبال ایران اکنون دیگر اینگونه بی ارزش شده است، خیلی دردآور است.

🔔 @IranDachGesellschaft


#خبر_ایران_داخ
#آلمان
#فلسطین

توئیت وزرات خارجه آلمان و بازنشر بیانیه چهار کشور آلمان، اسپانیا، فرانسه و انگلستان در اعتراض به تخریب خانه های فلسطینیان در مناطق اشغالی و اعلام نگرانی نسبت به نقض قرارداد صلح اسلو، حقوق بین الملل انساندوستانه و قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل از این طریق.

🆔@IranDachGesellschaft


#خبر_ایران_داخ
#سوئیس


توئیت پاسکال بریسول، معاون وزیر خارجه سوئیس پس از سفر به عربستان سعودی و ملاقات با مقامات سعودی


⬅ طبق خبرها این موارد از جمله موضوع های گفتگو بوده اند: روابط علمی و دانشگاهی (بویژه در خصوص دانشگاه لوزان و دانشگاه ملک عبدالله در ریاض)، همکاری ها در طرح های توسعه ای همانند پروژه های مدیریت آب، گفتگوهای حقوق بشری (آزادی بیان، آزادی رسانه ها، زنان و اعدام ) و همچنین مسائل منطقه ای (تنش ها میان ایران و آمریکا) و صادرات تسلیحات بویژه مسئله ممنوعیت فعالیت شرکت پیلاتوس برای خدمات لوژیستیک به مشتریان خود در عربستان.

⬅ عربستان یک نفت کش ایرانی توقیف شده توسط این کشور را آزاد کرده است و همچنین به یک ملوان ایرانی آسیب دیده مجوز خروج داده است. بریسول در این خصوص اعلام کرد که عمان و سوئیس در این ماجرا نقش ایفا کرده اند.

⬅ او در توئیت خود به آزادی ملوان و نفت کش ایرانی اشاره می کند.

منبع: SRF

🆔@IranDachGesellschaft


#خبر_ایران_داخ
#آلمان


مقاله اشپیگل در تحت عنوان:

"بریتانیا به مشارکت در مأموریت حفاظت فرا می خواند- ایران تهدید می کند"

⬅ دیپلمات های ارشد از دانمارک، ایتالیا و فرانسه پاسخ مثبتی به طرح اروپائی حفاظت از کشتی رانی آزاد در منطقه داده اند. هلند در حال بررسی این موضوع است و آلمان، سوئد و لهستان نیز علاقه خود را نشان داده اند.

⬅ عراقچی در دیدار با ماکرون: "ایران تمام توان خود را برای امنیت در منطقه بویژه امنیت تنگه هرمز بکارخواهد بست. اختلال در کشتی رانی در این منطقه حساس پذیرفتنی نیست." این اظهارنظر عراقچی می تواند در رابطه با طرح مأموریت بین المللی برای حفاظت از عبور و مرور کشتی ها در این منطقه بیان شده باشد.

⬅ شرکت های کشتی رانی آلمانی از "طرح اروپائی حفاظت" استقبال کرده اند و ایده بریتانیا را منطقی توصیف کرده اند.

🆔@IranDachGesellschaft


#خبر_ایران_داخ
#اتریش

ماجرای "رایس وولف" چند روز پس از رسوایی "ابیزا"

چند هفته پس از رسوایی ابیزا در اتریش که زمینه برکناری برخی وزرای کابینه دولت اتریش و نهایتأ فروپاشی کل دولت و استعفای سباستین کورتس از صدراعظمی را در پی داشت، اکنون دادستانی اتریش در حال بررسی رسوایی احتمالی دیگری اینبار از سوی یکی از همکاران صدراعظم و مسئول شبکه های اجتماعی کورتس است. این فرد تنها یک هفته پس از ماجرای ابیزا 5 هارددیسک را با نامی جعلی نزد مرکز امحائی به نام "رایس وولف" برده تا کارکنان این مرکز با حضور او این هارددیسک ها را امحا کنند. این ماجرا به دلیل نام این شرکت به رسوایی "رایس وولف" مشهور شده است. کارکنان و مسئولین این شرکت پس از آنکه این شخص فاکتور هزینه های مربوط به امحاء این هارددیسک ها را پرداخت نکرده بود، پیگیری قانونی را آغاز می کنند. اما پس از مشاهده این شخص در تلویزیون ایستاده در کنار سباستین کورتس در برنامه سخنرانی خداحافظی صدراعظم پس از ماجرای ابیزا، آنها پلیس و دادستانی را در جریان این مسئله قرار می دهند. اکنون ابعاد مختلف ماجرا و احتمال رسوایی جدیدی برای دولت سابق اتریش و رابطه آن با ماجرای ابیزا در دست بررسی است.

منبع: دِر اشتاندارد

🆔@IranDachGesellschaft


#خبر_ایران_داخ
#نظرسنجی
#آلمان

عدم اعتماد آلمانی ها به ارز دیجیتالی

⬅ طبق نظرسنجی مؤسسه یو گو حدود 71 درصد آلمانی در خصوص استفاده از ارز دیجیتالی "لیبرا" و بانکداری متعلق به فیس بوک نگاه تردیدآمیزی دارند.

⬅ اولاف شولتس، وزیر دارائی آلمان:
"توزیع ارز نمی تواند در دستان یک شرکت خصوصی قرار داشته باشد، چرا که این موضوع یک رکن اصلی حاکمیت دولتی است. یورو تنها ابزار مراوده مالی در اروپا هست و خواهد ماند."

⬅ طبق این نظر سنجی تنها 4 درصد آلمانی ها به چنین ارز دیجیتالی اعتماد دارند.

منبع: اشپیگل

🆔@IranDachGesellschaft


#تحلیل_ایران_داخ
#آلمان
#سیاست_دفاعی_نظامی

"مسئولیت پذیری بیشتر" آلمان در سایه رقابت های حزبی
(بخش دوم/پایانی)

🔺 اختلاف بر سر تفسیر سیاست های دفاعی آلمان از یک سو و مواجهه با فشارهای درونی و بیرونی برای مسئولیت پذیری بیشتر آلمان، در همین تحولات اخیر در تنگه هرمز و خلیج فارس نیز نمایان است. بی شک عده ای در آلمان پیرو تفسیر دفاعی بودن نقش بوندس وِر (ارتش آلمان) روی خوشی به اعزام نیرو به منطقه درچارچوب پیشنهاد بریتانیا برای انجام مأموریتی اروپائی به منظور حفاظت از کشتی رانی آزاد نشان نخواهند داد. به همان میزان نیز افرادی چه بدلیل فشارهای بین المللی و اروپائی و چه بدلیل جاه طلبی های امنیتی-نظامی خود بر طبل مسئولیت پذیری بیشتر آلمان خواهند کوبید.

🔻 اگرچه هر دو گروه تحولات اخیر را بیشتر به عنوان منازعه میان آمریکا و ایران تلقی می کنند، مواجهه و نقش آفرینی آلمان در این بحران را به گونه ای متفاوت می بینند. برون رفت از بحران جاری برای برخی از طریق همراهی با طرح بریتانیایی ها و حضور میدانی در منطقه از طریق اعزام نیروی دریایی بوندس وِر به منطقه و حضور در منطقه ای حائل آبی میان آمریکا و ایران امکان پذیر می شود، و برای برخی ایجاد حائلی میانجی گرانه از طریق دیپلماسی و بهره گیری از ظرفیت های حضور در شورای امنیت به عنوان عضو غیردائم. البته همه نیز نیم نگاهی به تحولات چند روز آینده داخلی انگلیس و سیاست خارجی این کشور تحت رهبری بوریس جانسون بویژه در خصوص موضوع نفت کش ها خواهند داشت.

⬅ پ.ن: وزیر جدید دفاع آلمان امروز در جلسه ای ویژه در بوندس تاگ سوگند یاد می کند. طبق اخبار رسانه ها کمیسیون سیاست خارجی پارلمان آلمان نیز در خصوص تحولات منطقه تشکیل می شود.

ورود به کانال ایران-داخ:
👇👇👇👇👇
🆔@IranDachGesellschaft


#تحلیل_ایران_داخ
#آلمان
#سیاست_نظامی_دفاعی

"مسئولیت پذیری بیشتر" آلمان در سایه رقابت های حزبی
(بخش اول)

📝مصطفی مالکی

🔺 آنه گرِت کرامپ کارِن باوِر (معروف به آ کا کا) تنها چند روز پس از انتصابش به عنوان وزیر دفاع آلمان خواهان افزایش بودجه نظامی شده است. واژۀ "مسئولیت پذیری" بیشتر آلمان در چالش های امنیتی-نظامی جهانی از مفاهیمی است که در سال های اخیر بیش از پیش در گفتمان سیاست خارجی آلمان بکاربسته شده، تیتر روزنامه ها قرار گرفته و یا در کتاب سفید سیاست های دفاعی و نظامی آلمان به آن اشاره شده است.

🔻 همکاری های نظامی با دیگر شرکای اروپائی همانند فرانسه، بویژه در پی کاهش قدرت مانور ایالات متحده به عنوان قدرت اول جهانی در "بلوک غرب"، می تواند هم بهانۀ مناسبی برای آلمان برای عرضه اندام (دوباره) در عرصه امنیت بین الملل تلقی شوند و هم توجیهی برای افزایش بودجه نظامی آلمان در برابر فشار همپیمانان اروپائی و فراآتلانتیک. پروژۀ "ارتش اروپائی واقعی"، آنگونه که ماکرون از آن یاد می کند، از یک سو، و فشار ایالات متحده آمریکا بر آلمان برای مشارکت بیشتر مالی و نظامی در عملیات های فرامرزی، از سوی دیگر، توجیه این سیاست افزایش بودجه توسط آ کا کا را آسان تر می کنند.

🔺 اما بنظر می رسد آنچه امروز بر افزایش احتمال اتخاذ رویکردی مطابق با مفهوم "مسئولیت پذیری بیشتر" آلمان افزوده است، تصدی پست وزیر دفاع توسط آ کاکای دموکرات مسیحی است. به منظور اثبات خود به عنوان وزیر جدید دفاع آلمان او به دنبال طرح ایده های جدید از جمله افزایش بودجه برای ارتش آلمان و یا رویکرد جدید نظامی فرای سیاست های صرفاً دفاعی و آموزشی خواهد بود. او همچنین به عنوان رئیس بزرگترین حزب حال حاضر آلمان، دموکرات مسیحی، و به عنوان یکی از شانس های اول صدراعظمی بعد مرکل از وزن سیاسی خاصی برای پیشبرد اهداف خود برخوردار است. اما اتخاذ چنین رویکردی بدون مانع نخواهد بود.

🔻 در این بین، شخصی که می تواند بر سر راه آکا کا مستقیم و یا غیر مستقیم مانع تراشی کند، کسی نیست جز اولاف شولتس، وزیر دارائی آلمان. اولاف شولتس، که همزمان معاون صدراعظم است و مهمترین وزارت خانه دولت فدرال را هدایت می کند، از طرفی مسئول تخصیص بودجه دولت آلمان (از جمله بودجه دفاعی) است و از طرف دیگر یکی از مهمترین اعضای حزب سوسیال دموکرات و خود کاندیدایی مطرح از سوی رسانه ها و افکار عمومی برای پست صدراعظمی. او نیز قطعاً از سوی حزب خود که همواره ممانعت از جنگ، محدودیت در صادرات تسلیحات، مخالفت با عملیات های نطامی خارج از مرزها را یدک می کشد، تحت فشار خواهد بود. بویژه آنکه در شرایط کنونی و پس از ده سال اوج گیری اقتصادی آلمان و سرریز شدن درآمدهای دولت در سال های اخیر، همه چیز حاکی از آن است که دوران بهاری این اقتصاد رو به پایان بوده و رشد اقتصادی شیب ملایم تری را نسبت به گذشته طی خواهد کرد.

🔺 به دلیل مازاد درآمد و تقسیم آن بین وزارت خانه های مختلف و به طبع آن اختصاص اعتبارات بیشتر به وزارت دفاع آلمان، افزایش بودجه دفاعی در چند سال گذشته سهل و ممکن بود. اما اکنون از دید یک وزیر دارائی اوضاع بگونۀ دیگری است. این می تواند یک دلیل منطقی وفنی و یا بهانه ای خوب برای شولتس برای مخالفت با ایدۀ آ کا کا باشد.

🔻 اما سوای این دلیل و منطق، این رقابت های حزبی هستند که همواره نقش ایفا می کنند. طبیعی است سوسیال دموکرات ها ودموکرات مسیحی ها دو رقیب سنتی در آلمان که اکنون در دولتی ائتلافی موسوم به "ائتلاف بزرگ" امور اجرائی آلمان را پیش می برند، به دنبال روزنه هایی برای امتیازگیری از یکدیگر و یا شکست طرف مقابل باشند.
🔺 ریاست آ کا کا بر حزب و تأثیر وزن سیاسی آن بر رویکرد دفاعی و نظامی آلمان بویژه در افزایش بودجه برای دموکرات مسیحی ها و آینده سیاسی آ کاکا به همان اندازه می تواند مهم باشد که بهره برداری سیاسی-حزبیِ سوسیال دموکرات ها از زمینه سازی برای شکست رأس حزب رقیب در سمت یک وزیر.

🔻 بنابراین می توان انتظار داشت که موضوع "مسئولیت پذیری بیشتر" آلمان ها در عرصه سیاست بین الملل و سیاست های دفاعی-نظامی ائتلاف های بلوک غرب بهانه ای برای رقابت حزبی و شخصی میان دو کاندیدای احتمالی صدراعظمی باشد.

🔺 در این بین، می توان انتظار داشت شکست های پی در پی سوسیال دموکرات ها در انتخابات گذشته منجر به کاهش شدید قدرت سیاسی این حزب در بوندستاگ و به طبع آن کاهش قدرت چانه زنی آنها در مقابله با جاه طلبی های نظامی و دفاعی برخی از سیاست مداران محافظه کار شود. آنچه که این گمانه زنی را بیشتر می کند، حضور وزیر سابق دفاع آلمان، اورزولا فون دِر لاین، در رأس کمیسیون اروپائی است که او نیز از حمایت قاطع امانوئل مکرونی برخوردار است که بیش از هر کسی در پی تقویت سیاست های مستقل دفاعی و نظامی اروپائی است.

ورود به کانال ایران-داخ:
👇👇👇👇👇

🆔@IranDachGesellschaft


Forward from: IRAN-DACH ایران-داخ🇩🇪🇨🇭🇦🇹🇮🇷
#خبر_ایران_داخ


دیپلماسی از پنجره مجازی


#خبر_ایران_داخ
#برجام
#آلمان


📝ترجمه ایران-داخ

ترجمه بخشی از اظهارات یورگن هارت، سخنگوی امور سیاست خارجی فراکسیون یونیون در بوندستاگ، امروز در مصاحبه تلفنی با رادیو آلمان:

⬅ "وضعیت به شدت خطرناک است. به نظر من تنش های بزرگی در منطقه وجود دارد که به ویژه طی ماه‌های اخیر با تخطّی از برجام شدّت یافته‌اند و حوادثی که این روزها و هفته ها از سوی ایران در منطقه رخ می‌دهند، نشان می دهد که ایران ظرفیت های بسیار بالایی در مزاحمت و ایجاد ناآرامی در منطقه دارد و ما بهتر است به عنوان ملل غربی با ایران در چارچوب یک قرارداد در رابطه با کم کردن (تنش ها) مذاکره کنیم و آن را (برجام) را کنار نگذاریم، و با کاری که ایران در حال حاضر می کند، به نظر من، این کشور ثابت می کند که ظرفیت مزاحمت بسیار بالایی دارد و جلوی این مسئله باید گرفته شده و از طریق دیپلماتیک مهار شود، و این کار بسیار دشوار است."

⬅ ایران ملتی (مترجم: از واژه Nation در این قسمت استفاده شده است!) بسیار خشونت طلب در منطقه است: اولاَ برنامه برای بمب هسته ای، ثانیا برنامه موشکی، ثالثاَ دخالت در فعالیت های ترویستی مثلاً در یمن و سوریه، در لبنان و جاهای دیگر و همچنین لفاظی علیه اسرائیل. این یک دولت تهاجمی و خشونت طلب است، اما در دنیای سیاست مسائل باید از راه مذاکره و به شکلی دیپلماتیک بررسی شوند و نمی توان منافع این چنین کشوری، به هر میزان هم که این اهداف نا مشروع (یا به ناحق) در موارد مختلف می توانند باشند، را نادیده گرفت و بنظر من تهران می خواهد به جهان نشان دهد که اگر با ما گفتگو نمی کنید، ما می توانیم به شدت آزاردهنده باشیم و جلو شما را بگیریم.

⬅ فکر کنم جهان غرب و سازمان ملل باید روشن کنند که آزادی رفت و آمد در آب های دریایی باید حفظ شود. بررسی این اتفاق باید به شکلی بین المللی صورت پذیرد، چراکه ایران نیز باید خود را متعهد به تصمیم چنین کمیته ای (کمیته بین المللی بررسی اتفاقات اخیر) بداند. و به نظر من می بایست برای ایران یپیشنهاد گفتگوی جدیدی ، ارائه شود، و پنجره ای برای مذاکره گشوده شود، به این صورت که بگوییم ما آماده هستیم تحت شرایط خاصی مذاکره در خصوص کاهش تحریم ها را از سربگیریم، اگر ایران آماده باشد از جانب خود دوباره به برجامی که برقرار بود برگردد، و حتی الامکان به شکل دیگری از آنچه تا حالا وجود داشت، (چراکه) در غیر این صورت آمریکا همراهی نخواهد کرد و به عقیده من، پیشنهاد از سرگیری گفتگوها با ایران در هر صورت باید صورت پذیرد.

منبع:👇👇👇👇
https://bit.ly/2ZaTzxG




ورود به کانال ایران-داخ:

🆔@IranDachGesellschaft


#خبر_ایران_داخ
#دیپلماسی_علم
#آلمان

انتخاب 13 دانشگاه در آلمان به عنوان "دانشگاه های برتر" در استراتژی موسوم به "ابتکار برتر" وزارت آموزش و تحقیقات آلمان

⬅ اختصاص خط اعتباری سالانه 533 میلیون یورویی به دانشگاه های برتر
⬅ اختصاص 385 میلیون یورو از آن برای پژوهش های پیشگام در زمینه های مختلف در 57 خوشه تحقیقاتی منتخب در و میان دانشگاه های برتر
⬅ اختصاص 148 میلیون یورو از گرنت سالانه به دانشگاه های برتر برای هزینه های آموزشی و تحقیقاتی (خارج از خوشه های تحقیقاتی)
⬅ تقویت جایگاه علمی آلمان در تحقیقات پیشگام در سطح بین الملل یکی از مهمترین اهداف این طرح است. بدیهی است دانشگاه های منتخب بخشی از بودجه اختصاص یافته را برای گسترش همکاری های بین المللی خود در قالب پروژه های مشترک هزینه خواهند کرد.

✒ منبع: سایت وزارت آموزش و تحقیقات آلمان


ورود به کانال تلگرامی ایران-داخ:
🆔@IranDachGesellschaft


#خبر_ایران_داخ


دیپلماسی از پنجره مجازی


#تحلیل_ایران_داخ
#آلمان
#صادرات_تسلیحات

📝یادداشت ایران-داخ


چالشی دیگر پیش روی آلمان: "قابل اتکا بودن" برای شرکای اروپائی در صنعت تسلیحاتی

(بخش دوم/پایانی)

🔺 آنگلا مرکل، دیروز و در جریان کنفرانس خبری تابستانه خود در پاسخ به سؤال خبرنگاری در خصوص ارسال برخی قطعات تسلیحاتی و اعمال مکرر استثنائات با وجود تصمیم دولت به ممنوعیت صادرات تسلیحات به عربستان سعودی، لزوم همکاری و مشارکت با همتایان اروپائی را یادآور شد و گفت: "ما در همکاری خود با شرکای اروپایی نمی توانیم "قابل اتکا بودن" مان را نادیده بگیریم و این موضع انگلیس را که با ارسال محموله های تسلیحاتی، همچنان راه های سیاسی برای حل و فصل مناقشه یمن باز می ماند، درک می کنیم. البته از نظر آلمان محدودیت صادرات تسیحات می تواند به برون رفت سیاسی کمک کند.

🔻 به عقیده مرکل در زمینه همکاری تسلیحاتی با شرکای بریتانیایی و فرانسوی علی رغم ممنوعیت صادرات تسلیحات به برخی کشورها، آلمان می بایست بین "قابل اتکا و اطمینان بودن" نزد شرکای اروپائی و اهداف ملی که مصوب سیاست مداران داخلی است، توازنی برقرار کند. در این بین افرادی نیز همچون یورگن هارت، سخنگوی امور سیاست خارجی فراکسیون یونیون و عضو کمیسیون سیاست خارجی در بوندستاگ، نیز هستند که از "نقش سازنده عربستان سعودی" در حل و فصل مناقشه یمن خبر می دهند و ارسال تجهیزات جنگی به همراه شرکای اروپائی را نوعی پاداش برای تلاش های عربستان تلقی می کنند.

🔺 به عقیده هارت، آلمانی ها نمی توانند با قطع همکاری با شرکای انگلیسی و فرانسوی در پروژه های مشترک به آنها "این ظلم" (و یا ناحقی) را روا دارند و لازم است در اروپا به صورت مشترک و با هدف تقویت امنیت در آلمان و منطقه، در جهت سیاست های دفاعی گام بردارند! به زعم هارت در وهله اول ، برای آلمان مهم است که این کشور در تعامل با همتایان اروپایی درست عمل کند! او اقدام آلمان در صادرات بخشی از سفارشات تسلیحات به عربستان سعودی را مشوقی برای این کشور برای نقش سازنده اش در فیصله دادن به بحران یمن می داند، موضوع ارسال سلاح را با مسائل حقوق بشری در این مورد بی‌ارتباط می داند و لذا طبیعی است در مصاحبه خود "شورشی های" یمنی را "تروریست" می خواند.

🔻 در این میان سؤالات بسیاری هستند که می توان برایشان سطرها نوشت، مانند اینکه صنعت تسلیحاتی و لابی های آن در این موضوع چه نقشی ایفا می کنند و و ازین پس با چه کیفیتی محدودیت های صادراتی برای تسلیحات آلمانی به عربستان سعودی و امارات متحده ادامه پیدا خواهد کرد؟ اما نکته مهمی که بیش از هر چیزی خطر رشد قدرت نظامی آلمان را بیشتر می کند، افول احزابی است که خود را ضد جنگ و ضد حضور نظامی آلمان در ورای مرزها و یا صنعت تسلیحاتی آلمان می دانند. طبق قانون این کشور، دولت آلمان برای ارسال نیروی نظامی به دیگر نقاط جهان برای اهداف نظامی، آموزشی و یا مشارکت در عملیات نظامی نیاز به مجوز بوندستاگ (مجلس آلمان) دارد. و حالا با توجه به کاهش قدرت سوسیال دموکرات ها که به مخالفت در سیاست های جنگی و به ویژه مخالفت با صادرات تسلیحاتی به کشورهایی نظیر عربستان سعودی شهره هستند، احتمالاً شاهد رویکرد جدیدی در دولت آلمان خواهیم بود.

⬅ ورود به کانال ایران-داخ:

🆔@IranDachGesellschaft


#تحلیل_ایران_داخ
#آلمان
#صادرات_تسلیحات

📝یادداشت ایران-داخ

چالشی دیگر پیش روی آلمان: "قابل اتکا بودن" برای شرکای اروپائی در صنعت تسلیحاتی
(بخش اول)

🔺 "ما از همین لحظه، دیگر برای هیچگونه صادرات به کشورهایی که به صورت مستقیم در جنگ یمن مشارکت دارند، مجوز نخواهیم داد." این جمله ایست که در قرار داد "دولت ائتلافی بزرگ" (GroKo، دولت ائتلافی میان دو حزب بزرگ آلمان سوسیال دموکرات ها در یک سو و حزب یونیون متشکل از دموکرات مسیحی ها و سوسیال مسیحی ها در سوی دیگر) نوشته شد، پس از آنکه سوسیال دموکرات ها به عنوان یکی از طرف های تشکیل این دولت بر آن اصرار ورزیدند.

🔻 هرچند با گنجاندن این چند سطر در متن قرارداد دولت ائتلافی بزرگ دولت آلمان، محدودیت هایی در صدور مجوز برای صادرات تجهیزات نظامی به عربستان سعودی و امارات متحده عربی به عنوان اصلی ترین نقش‌آفرینان در جنگ یمن اعمال شد، اما در اصل، این قتل فاجعه‌بار جمال خاشقچی در استانبول بود که دولت فدرال آلمان را در واکنش به اعتراضات از سوی برخی احزاب و بویژه افکار عمومی بر آن داشت که هرچند موقّتی، ولی تصمیم به ممنوعیت کامل صادرات به عربستان سعودی بگیرد.

🔺 پس از اتمام مهلت اولیه در مارس 2019 بار دیگر با حمایت سوسیال دموکرات های دولت ائتلافی، در پایان ماه مارس 2019 این محدودیت در جلسه "شورای امنیت فدرال" و کابینه دولت برای مدت شش ماه دیگر تا پایان سپتامبر 2019 تمدید شد و البته این بار شامل ممنوعیت کامل صادرات نشد. چرا که برای تسلیحات مشترکی مانند "یوروفایتر" که آلمان به همراه ایتالیا و انگلستان می سازد، وضعیت خیلی پیچیده تر بود.

🔻 طبق مصوبه شورای امنیت فدرال آلمان، ارسال قطعات به کشورهای ثالث همانند فرانسه و انگلیس می تواند با هدف تولید نهایی ادوات و ساخت تجهیزات نظامی در چارچوب پروژه های مشترک تولید طبق سفارشات قبلی عربستان سعودی و امارات متحده عربی ، تا پایان سال 2019 صورت پذیرد. البته تسلیحات تولید شده فعلاً نباید به این دو کشور ارسال شوند و این مسئله ایست که شرکت های آلمانی شریک در این پروژه ها باید بر آن تأکید داشته باشند. دولت فدرال نیز اعلام کرده است که در این زمینه تلاش خواهد کرد.

🔺 اینکه آیا کشورهای انگلیس و فرانسه نیز از این سازوکار تبعیت خواهند کرد یا خیر، مسئله ای دیگر است. با این وجود، دولت فدرال آلمان با اعمال قوانین خاص استثنائاتی در این زمینه قائل شده است. به عنوان مثال هفت قایق گشت زنی که در گذشته از سوی عربستان سعودی سفارش داده شده و اکنون آماده تحویل هستند (مجموع سفارش 35 قایق و ، 15 عدد قبلاً ارسال شده). همچنان مجوز خروج مستقیم از آلمان و ارسال به عربستان سعودی را دریافت می کنند. قیمت هر کدام از این قایق ها 20 میلیون یورو است!



ورود به کانال ایران-داخ:

🆔@IranDachGesellschaft


روابط دانشگاهی ایران و سوئیس:
(ادامه پست قبلی)

⬅ سایت وزارت علوم سوییس در گزارشی در این خصوص به حضور رییس جمهور سوئیس در دانشگاه تهران اشاره می کند:

https://www.wbf.admin.ch/wbf/de/home/dokumentation/nsb-news_list.msg-id-60804.html


⬅ در وب سایت وزارت علوم سوئیس WBF نسخه پی دی اف آلمانی زبان "نقشه راه" تعمیق روابط ایران و سوییس در حوزه های مختلف سیاسی اقتصادی و دانشگاهی برای دانلود موجود است:

https://www.newsd.admin.ch/newsd/message/attachments/43123.pdf


⬅ همانگونه که در این نقشه راه توافق شده در سال ۲۰۱۶ مشاهده می شود، گسترش روابط علمی و تبادلات دانشگاهی یکی از محورهای اصلی این توافق است.

🆔@IranDachGesellschaft


#گزارش_ایران_داخ
#سوئیس
#دیپلماسی_علم


روابط دانشگاهی ایران و سوئیس:

گسترش و تعمیق روابط علمی میان ایران و سوئیس یکی از محورهای گفتگوی روسای جمهور دو کشور در جریان سفر رئیس جمهور سوئیس به ایران در فوریه ۲۰۱۶ بود. حضور هیئتی از مسئولان دانشگاهی و موسسات تحقیقاتی به همراه رییس جمهور و همچنین حضور او در دانشگاه های ایران گواه این مطلب بود. یکی از محورهای گفتگوی رئیس جمهور ایران در دیدار با همتای سوئیسی در برن نیز توسعه روابط دانشگاهی و علمی بود.

🆔@IranDachGesellschaft

20 last posts shown.

169

subscribers
Channel statistics