آب‌راه


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified



Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


بزرگترین دریاچه‌های دنیا به سرعت در حال خشک شدن هستند.

در سه‌دهه‌ی گذشته بیش از نیمی از دریاچه‌ها مقادیر زیادی از آب خود را از دست داده‌اند.
این کوچک‌شدن دریاچه‌ها نتیجه مستقیم تغییرات آب‌و‌هوایی و استفاده‌ی بی‌رویه از آب‌هاست.

دریاچه‌ها که ۳٪ کره‌ی زمین را تشکیل می‌دهند، ۹۰٪ #آب‌های_سطحی و منابع اصلی #آب_آشامیدنی، آبیاری و انرژی را فراهم می‌کنند و در عین‌حال محل زندگی جانوران و گیاهان بسیاری هستند.

نتایج بیش از ۲۵۰هزار تصویر ماهواره‌ای جمع‌آوری‌شده از سال ۱۹۹۲ تا ۲۰۲۰ در کنار مد‌ل‌های آب‌و‌هوایی، نشان می‌دهد که۵۳٪ دریاچه‌ها مقادیر قابل توجهی آب از دست داده‌اند؛ ۲۲ میلیارد تن در سال.

در میان این دریاچه‌ها نام دریای خزر نیز دیده می‌شود.

معصومه بنی‌هاشمی، مدیر مرکز ملی مطالعات و تحقیقات #دریای_خزر، از کاهش ۳۸ سانتی‌متری سطح آب دریا در سه سال گذشته خبر داد: «با کاهش ۱۷۰ سانتیمتری سطح آب دریا از سال ۱۳۷۴ تاکنون، عقب‌نشینی قابل‌ملاحظه‌ای در خطوط ساحلی دریا در سواحل شمالی کشور رخ داده و عرصه ساحلی افزایش مساحت پیدا کرده است.

#تغییرات_اقلیمی، کاهش بارندگی و نزولات آسمانی در حوضه آبریز #دریای_کاسپین از دلایل این رخداد هستند.

بر اساس گزارش‌ها سالانه بیش از ۳۸۰ میلیارد مترمکعب آب دریای کاسپین تبخیر می‌شود که معادل یک متر از سطح آب دریا بوده و این درحالی‌ست که ورودی آب به دریا نیز سالانه در حال کاهش است
#آب_زندگیست
#lifecanals

@LifeCanals


Forward from: پیام‌ ما آنلاین
#پرونده

◻️#پیام_ما در گزارشی تحقیقی مستندات مربوط به آلودگی‌های رودخانۀ ارس را بررسی کرد

🔻تایید وجود «سرب» و مواد «پرتوزا» در «ارس»

🔹آب رودخانۀ ارس به‌ویژه در محدودۀ سد «خداآفرین» و دشت مغان، علاوه‌بر آلودگی به مواد پرتوزا، به فلزات سنگین و سمی مانند سرب و ترکیباتش، آرسنیک، ترکیبات آلومینیوم، نیکل، مس، آهن، منگنز و ۵۳ آلایندۀ دیگر نیز آلوده است.

🔹منشأ اکثر این آلاینده‌ها نیز کشور ارمنستان است. خبرنگاران #پیام_ما در پیگیری موضوع آلودگی آب رودخانۀ ارس، ۱۱ مطالعه را که از سوی نهادهای رسمی و دانشگاهی کشور و طی سال‌های ۱۳۹۹ تا زمستان ۱۴۰۱ انجام شده است، بررسی کرده‌اند./#پیام_ما

#ارس

@payamema


.
#خشکسالی و #بیابانزایی، شاید بزرگترین تهدیدی‌ست که #توسعه_پایدار با آن مواجه است.
این اتفاق نه تنها به زمین بلکه به مردم نیز مربوط می‌شود. به عبارت دیگر آب‌و‌هوا، اکوسیستم‌ها و جوامع انسانی به یکدیگر وابسته هستند.

در شرایط سخت مانند خشکسالی و #کمبود_آب، زنان محرومیت بیشتری را تجربه می‌کنند.

از بین‌رفتن زمین‌ها به‌واسطه خشکسالی و ازدیاد بیابان‌ها، یکی از دلایل مهمی‌ست که زنان کشاورز را به سمت فقر سوق می‌دهد.

 همچنین #نابرابری_جنسیتی در قوانین کشورها، مانند قوانین ارث و مالکیت زمین، باعث می‌شود این بخش بزرگ جامعه در خشکسالی و شرایط سخت آبی به دامان فقر بیفتد.

#آب_زندگیست

@LifeCanals


Forward from: كاوه مدنى | Kaveh Madani
Video is unavailable for watching
Show in Telegram
هشدار دو ماه پیش درباره اختلافات ایران و افغانستان بر سر ⁧ #هیرمند⁩

‏تبدیل مناقشه آبی یک رود فرامرزی به نبرد حیثیتی و ملی‌گرایانه دو ملت، یک خطای راهبردی و ناشی از ناپختکی سیاسی‌ و عدم آشنایی با قواعد دیپلماسی آب است.

‏⁧ #جنگ_روایت‌ها⁩ در همه مناقشات طبیعی‌ست اما دامن زدن به آن می‌تواند دستیابی به راه حل برد-برد را غیرممکن کند.

‏وقتی مسأله تخصصیص آب تبدیل به رقابت ملی‌گرایانه می‌شود، آب گیرنده پیروز و آب دهنده بازنده بازی تلقی می‌شود. در این نبرد ،حتی سیاستمدار عاقل هم راهکاری به جز تلاش برای پیروز شدن نخواهد داشت چه رسد به سیاستمدار ناشی و جوگیر.

‏معجون سیاستمداران سطحی‌نگر، رسانه‌های جهت‌دار و آتش‌بیاران فضای مجازی بسیار سمی و آفتی خطرناک برای دو کشور همسایه است. حواسمان باشد در این فضا ناخواسته بر طبل جنگ نکوبیم و عاملان اصلی این وضعیت را فراموش نکنیم.

🕊️ @KavehMadani


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
«ویدئوی اطلس ملی آب ایران»
ویدئویی تهیه شده توسط سازمان نقشه‌برداری کشور که وضعیت آب را در ایران نمایش می‌دهد.
@Life_Canals
گرچه ایران در سراسر تاریخ مکتوبش، سرزمینی نیمه خشک بوده که با خشکسالی‌ها درگیر بوده، اما فلات ایران هرگز چنین به تنگا و تهدید حیاتی نیفتاده بود که در این سالها افتاده است.

#ایران #خشکسالی #اطلس_ایران #آب


زنگ‌های خطر اما آنجایی نواخته می‌شود که بدانیم بر اساس آمار وبسایت اطلاع رسانی وزارت نیرو هم اکنون بیش از ۸۵ درصد از برداشت آب از منابع زیرزمینی، توسط چاه‌های مجاز و دارای پروانه انجام می‌شود و این در حالی است که برای تعادل بخشی میان توانمندی‌های آبی و میزان برداشت‌ها، دست کم باید ۸ درصد از میزان برداشت آب از چاه‌های مجاز کاسته شود.

این بدان معناست که برخلاف تصورها، چاه‌های غیرمجاز که ۴۵ درصد تعداد چاه‌های ایران را تشکیل می‌دهند، مسئول تنها ۱۵ درصد از برداشت آب زیر زمینی هستند که البته آمار کمی هم نیست اما در برابر آمار و میزان آبی که چاه‌های مجاز از زیر زمین ایران می‌کشند، رنگ می‌بازد.

متخصصان منابع آب بیان می‌کنند برای جلوگیری از تشدید پیامد‌های مرتبط با برداشت بی‌رویه از منابع آب زیرزمینی، باید سالانه چیزی حدود ۱۴.۷ درصد از میزان برداشت‌ از سفره‌های آب زیرزمینی (آبخوان‌ها) کم کرد. این در حالی است که با انسداد چاه‌های غیرمجاز که البته فرایندی زمان‌بر و پیچیده دارد، تنها ۶.۸ درصد از برداشت‌ها کاهش پیدا می‌کند.

در واقع سهم چاه‌های مجاز برای کاهش میزان برداشت و رسیدن به حد تعادل رقمی معادل ۷.۹ درصد در سال است که باید با مجموعه اقداماتی مانند نصب کنتور هوشمند بر روی چاه‌های برقی، الزام مالکان چاه‌ها برای کاهش برداشت تا میزان تعیین شده در پروانه، اصلاح پروانه‌ها مطابق با تغییر و تحولات اقلیمی در کنار افزایش اصلاح الگوی کشت و مصرف بهینه آب در بخش کشاورزی دنبال شود.

#مدیریت_آب #چاه_آب


صدها هزار حلقه چاه آب غیرقانونی بر تن خشکیده ایران

در سالهای گذشته و با افزایش نگرانی‌ها نسبت به شدت گرفتن تشنگی دشت‌های ایران و خطر فرونشست شهرهای ایران، موضوع فعالیت چاه‌های آب کشاورزی به یکی از دغدغه‌های اصلی فعالان محیط زیست ایران تبدیل شده است.
@Life_Canals
بر اساس آماری که توسط شرکت مدیریت منابع آب، نهادی است وابسته به وزارت نیرو و از جمله اهدافش حفظ تعادل بین منابع و مصارف در حوضه های آبریز کشور و ذخیره و انتقال آب در ایران است ایران منتشر شده است، در حال حاضر بیش از ۸۰۰ هزار حلقه چاه آب در ایران وجود دارد که ۴۵ درصد آنها فاقد مجوز هستند.. با این یادآوری که دولت اطلاع دقیقی از تعداد چاه‌های غیر مجاز ندارد، می‌توان حدس زد که آمار بسیار بیش از این‌ها باشد.


۸۲ درصد سیستان و بلوچستان درگیر خشکسالی شدید است.

مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: ۸۲ درصد مساحت این استان پهناور دچار #خشکسالی بسیار شدید و شدید است.
@Life_Canals
محسن حیدری افزود: استان پهناور #سیستان_و_بلوچستان بیش از ۲۰ سال است درگیر تبعات تغییرات اقلیمی و بدنبال آن گرفتار خشکسالی مزمن و کمبود شدید منابع آبی بوده و برخاستن ریزگردها و وزش بادهای شدید از پیامدهای تغییرات اقلیمی در این منطقه است.


شیما سن گوپتا، نماینده یونیسف در عراق می‌گوید: « سطح کمبود آب در عراق هشدار دهنده است، کودکان نمی توانند بدون دسترسی به آب سالم به طور کامل رشد کنند. او افزود: "زمان آن فرا رسیده است که در مورد تغییرات آب و هوایی اقدام کنیم و دسترسی به آب سالم را برای هر کودک تضمین کنیم."

افزایش تقاضای مواد غذایی، شهرنشینی، مدیریت ضعیف آب و همچنین تغییرات آب و هوایی در کنار هم باعث تهدید کودکان، اقشار محروم جامعه و حاشیه نشینان شده است.

اگرچه تنها دلیل کمبود آب نیست، اما تغییرات آب و هوایی منجر به بارش باران کمتر برای کشاورزی و بدتر شدن کیفیت ذخایر آب شیرین به دلیل برگشت آب شور خلیج فارس به سفره های آب شیرین و افزایش غلظت آلودگی می‌شود.

در پایان سال ۲۰۲۱ حدود ۲۰ هزار عراقی به دلیل کمبود آب ناچار به ترک مناطق زندگی خود شدند. این گزارش که توسط ​​سازمان بین‌المللی مهاجرت صورت گرفت اما تنها ۱۰ استان از ۱۹ استان عراق را شامل می‌شد.

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل - یونیسف - معتقد است که اگر از همین امروز دولت عراق برای مقابله با بحران کم آبی دست به کار شود، هنوز راه زیادی در پیش دارد و حداقل تا سال ۲۰۲۳ یعنی تا ۷ سال دیگر، همچنان دو میلیون کودک و خانواده‌هایشان محروم از آب سالم و بهداشتی خواهند بود.

#مدیریت_آب #کودکان #زنان #عراق #خشکسالی #تغییرات_اقلیمی


تشنگی میلیون‌ها کودک در «بین‌النهرین»


بر اساس گزارشی که سال ۲۰۲۱ سازمان ملل منتشر کرد تقریباً از هر ۵ کودک عراقی، ۳ کودک به آب سالم و بهداشتی دسترسی ندارند و کمتر از نیمی از مدارس این کشور دسترسی به آب سالم و استاندارد دارند. موضوعی که که سلامت، تغذیه و رشد کودکان عراقی را به خطر می اندازد.

منطقه خاورمیانه کم آب ترین منطقه در جهان است. براساس گزارش یونیسف با عنوان " تاثیر کمبود آب بر کودکان در خاورمیانه و شمال آفریقا"، نزدیک به ۶۶ میلیون نفر در این منطقه فاقد دسترسی آسان به بهداشت اولیه هستند.
@Life_Canals
از عوامل اصلی کمبود آب در منطقه و عراق می‌توان به افزایش تقاضا برای تولیدات کشاورزی و افزایش مساحت زمین‌های آبی نام برد که از سفره‌های زیرزمینی سیراب می‌شوند.

در حالی که در سطح جهان، کشاورزی به طور متوسط ۷۰ درصد مصرف آب را به خود اختصاص می دهد، این میزان در منطقه خشک و کم‌آب خاورمیانه بیش از ۸۰ درصد است.


در آینه آمار

بیش از ۹۵ درصد سطح دریاچه ارومیه خشک شده است.
@Life_Canals
به گزارش ایرنا در چند دهه اخیر، بیش از ۷۰ سد در حوضه آبریز #دریاچه_ارومیه احداث شده است.

#مدیریت_آب


لوله گذاری خط انتقال آب از دریای عمان در شرق کشور آغاز شده است.


مجری مطالعات طرح انتقال آب از دریای عمان به شرق کشور گفت: لوله گذاری خط انتقال آب از #دریای_عمان در مسیر سنگان خواف در خراسان رضوی و قاینات خراسان جنوبی آغاز شده و در حال انجام است.

@Life_Canals

علی عبدالهی گفت: طول خط اصلی این مسیر ۲۳۵ کیلومتر و طول خط انتقال انشعاب که لوله گذاری آن در حال انجام است، ۱۳۲ کیلومتر است.
‏به گزارش ایرنا وی اضافه کرد: در کل مسیر خط از بندر چابهار تا مشهد مقدس نیز عملیات خاکی طرح در حال اجراست و کل آن ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

عبداللهی خاطرنشان کرد: کسری آب خراسان رضوی در این طرح در افق ۱۴۲۰، تحصیص ۳۳۰ میلیون متر مکعب آب در سال است که ۱۲۰ میلیون متر مکعب آن تخصیص در بخش صنعت است و مجوز آن توسط وزارت نیرو صادر شده و کار انتقال آن در دست انجام است.

#انتقال_آب #مشهد #خراسان


در خواست رئیس سازمان حفاظت محیط زیست :
‏سازمان ملل در مسئله حقابه "هیرمند" و "سدسازی‌های منطقه" میانجی‌گری کند.

@Life_Canals

علی سلاجقه در دیدار با هماهنگ‌کننده مقیم سازمان ملل متحد به نقش تسهیل‌گری سازمان ملل برای تخصیص حقابه رودخانه هیرمند و تالاب‌های هامون تأکید کرد و گفت: «مسئله سدسازی در برخی کشورها موجب بروز مشکلات محیط زیستی فراوان در منطقه شده که باید با میانجی‌گری سازمان ملل حل شود.»

هماهنگ‌کننده سازمان ملل متحد نیز تصریح کرد: بر اساس برنامه ذیل توافقات بین ایران و سازمان ملل متحد، محیط زیست یکی از اولویت‌ها برای همکاری است و تلاش بر این است در این زمینه همکاری های خوبی صورت گیرد و پیگیری مسائل محیط زیستی از سوی دبیرکل سازمان ملل مورد توجه جدی است.

‏⁧ #هامون⁩ ⁧ #هیرمند⁩ ⁧ #ایران⁩ ⁧ #افغانستان⁩


آب مورد نیاز اهالی این روستاها با الاغ و یا اغلب به شکل کولبری توسط زنان و دختران روستا از طریق دبه‌های ۲۰ لیتری تامین می‌شود.

از آنجا که مردان روستا برای کارهای کشاورزی خود نیازمند به الاغ خود هستند، کار تامین آب اغلب توسط کودکان و زنان صورت می‌گیرد.

عدم وجود آب موجب کاهش چشمگیر سطح بهداشت در میان روستائیان نیز شده است، زیرا برای استحمال و دستشویی دسترسی به آب و استفاده از آب راحت نیست.

فقر فزاینده و کولبری آب و سوخت در این استان در حالی است که استان کوچک کهگیلویه و بویراحمد که یک درصد مساحت ایران را به خود اختصاص داده است ، ۲۵ درصد از نفت و گاز و ۱۰ درصد از آب‌های سطحی کشور را به خو اختصاص داده است.

#کولبری_آب #کودکان #زیلایی #زنان #بویراحمد #آب #مدیریت_آب


کودکان بویراحمدی؛ کولبران نحیف آب

تقریبا یکسال پیش بود که ویدئویی از استاندار کهگیلویه و بویراحمد در شبکه‌های اجتماعی دست به دست شد که در جریان یک سفر به روستاهای این استان از شدت فقر و محرومیت مردم این روستاها گریه می‌کرد.

استاندار گریه کنان می‌پرسید :«چرا فقر تا این اندازه زیاده؟ چرا خانواده‌ها برق و راه ندارند، آب ندارند، حتی نان خوردن هم ندارند.»

در بسیاری از روستاهای این استان به علت نبود زیرساخت‌هایی از قبیل جاده و آب لوله‌کشی، زنان و کودکان مسئولیت «کولبری آب» را بر عهده دارند.
@Life_Canals
خبرگزاری تسنیم در گزارشی از وضعیت روستاهای بخش زیلایی در این استان، که ۱۰ هزار نفر جمعیت دارند و در ۱۰۰ روستای کوچک و بزرگ زندگی می‌کنند می‌نویسد: « کودکان دانش آموز زیلایی در فصل تابستان به جای رفتن در کلاس‌های تقویتی و آموزشی به کمک مادر خود آمده و کولبری آب را انتخاب می‌کنند و روزانه سختی‌ها و رنج‌های سختی را متحمل می‌شوند.»

بخش زیلایی از توابع شهرستان بویراحمد در فاصله ۱۵۰ کیلومتری شهر یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد واقع شده است.


تداوم نگرانی‌ها برای دریاچه ارومیه

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان شرقی گفت : در حال حاضر وسعت دریاچه ارومیه یک هزار و ۵۴۰.۷۳ کیلومتر مربع است در حالیکه در مهر ماه سال گذشته این دریاچه ۹۲۱.۱ کیلومتر مربع وسعت داشت .

@Life_Canals

یوسف غفارزاده اضافه کرد: البته در مقایسه با مدت مشابه سال قبل (اردیبهشت ۱۴۰۱) که وسعت دریاچه ۲۴۹۵.۷۲ کیلومتر مربع بود ۹۵۵ کیلومتر مربع کاهش یافته و در مقایسه با میانگین بلند مدت که ۴۶۶۷ کیلومتر مربع وسعت داشت بیش از ۳۱۰۰ کیلومتر مربع کمتر شده است.
#دریاچه_ارومیه #مدیریت_آب


بر اساس آماری که سال گذشته مدیرکل تقسیمات کشوری اعلام کرد در ایران حداقل ۴۵ هزار روستا وجود دارد که از این تعداد تنها ۱۲ هزار به آب آشامیدنی سالم دسترسی دارند.

روزنامه همشهری در گزارشی در خصوص کولبری آب در استان سیستان و بلوچستان می‌نویسد :«روایت زنان در شهرهای جنوبی سیستان و بلوچستان، روایت غم‌انگیزی است. سیستان‌وبلوچستان یکی از استان‌های محرومی است که آمار سوءتغذیه در آن به‌ویژه در میان زنان و کودکان بالاست و این شرایط وقتی پای کولبری آب در میان باشد، بیشتر خود را نشان می‌دهد. «گل‌بانو»‌ یکی از هزاران زنی است که در نبود آب لوله‌کشی و تانکر آبرسانی از سال‌ها پیش کولبری آب می‌کرده؛ از وقتی دختر کوچکی بود: «۶-۵ ساله بودم که همراه مادرم برای آوردن آب پای هوتک‌ها می‌رفتم و حالا هم که زنی ۴۰ ساله‌ام داستان‌ همان است که بود. کمردرد و پادرد کمترین چیزی است که در نتیجه کولبری آب نصیب‌مان می‌شود.»

داستان کولبری آب اما تنها محدود به زنان و کودکان در استان سیستان و بلوچستان نمی‌شود در استان‌هایی که پر بارش هستند مثل کهگیلویه و بویراحمد و چهارمحال و بختیاری نیز همین حکایت جاری است.

#کولبری #کولبری_آب #زنان #کودکان #سیستان_بلوچستان #مدیریت_آب


زنانی که آب کولبری می‌کنند

بر اساس گزارشی که در سال ۲۰۲۰ از سوی «برنامه ارزیابی جهانی آب» منتشر شد، حدود ۸۴۴ میلیون نفر از مردم جهان مجبورند که روزانه حداقل نیم ساعت وقت صرف تهیه آب کنند.

وضعیت شهرنشینان بهتر از روستانشینان است. حدود ۶۳ درصد ساکنان شهرها دارای سیستم آب‌رسانی هستند، این آمار در مورد روستائیان نه درصد است.
@Life_Canals
وظیفه حمل آب و آوردن آب به خانه عمدتا بر عهده زنان و کودکان است. در بسیاری از استان‌های ایران نیز زنان و کودکان کولبری آب می‌کنند و برای آب آشامیدنی باید مسافت های زیادی بروند و ظرف آب را بر دوش بگیرند و به خانواده برسانند.

برخلاف تصور بسیاری‌ها اما این پدیده ناشی از سوء مدیریت منابع آبی کشور و تغییرات آب و هوایی، فقط در مرکز فلات ایران و استان‌های کویری دیده نمی‌شود، بلکه همه‌گیری این پدیده در جلگه خوزستان، استان‌های چهارمحال‌ و بختیاری، کهگیلویه‌ و بویراحمد و حتی استان‌های پرباران و برف مانند آذربایجان‌های شرقی و غربی و اردبیل هم وجود دارد.»


مشهد خشک‌ترین کلانشهر ایران؛


‏هزینه انتقال آب دریای عمان به مشهد ۳-۴ دلار (۲۰۰ هزار تومان ) برای هر متر مکعب خواهد بود.

انتقال آب دریای عمان به مشهد هزینه‌بر است و مترمکعبی ۳ تا ۴ دلار هزینه دارد. این درحالی است که درحال حاضر هزینه هر مترمکعب کمتر از ۱۰۰۰ تومان است و قطعاً مردم توانایی پرداخت ۲۰۰ هزار تومان برای هر مترمکعب آب را نخواهند داشت.
@Life_Canals

به گزارش خبرگزاری تسنیم، شهر مشهد با جمعیت ۴ میلیونی یکی از شهرهای بزرگ و پرجمعیت کشور است که در سال‌های اخیر چالش‌هایی را برای تأمین آب شرب داشته است. در سال آبی جاری نیز این شرایط بدتر شده و کاهش 40 درصدی بارش‌‌ها مشهد را به خشک‌ترین کلان‌شهر کشور تبدیل شده است.

‏⁧ #تنش_آبی⁩ ⁧ #مشهد⁩ ⁧ #انتقال_آب⁩ ⁧ #مدیریت_آب⁩


مرصاد می‌گوید:«به خاطر اینکه تعداد دانش‌آموزان کم و فضای مدرسه محدود است، همه بچه‌ها را در یک کلاس می‌نشانم.

دانش‌آموزان خیلی با استعداد هستند. من دانش‌آموز اول ابتدایی دارم که باید دستخط‌ش را ببینید. خط او از یک خوشنویس هم قشنگ‌تر است.

به گفته‌ی این معلم خانواده‌ها به خاطر نداشتن آب از این روستا مهاجرت می‌‌کنند. یکی از آنها پریا شاگر کلاس سوم مرصاد ب.د که به گفته او وقتی از روی کتاب فارسی می‌خواند، آنقدر زیبا و دقیق و مسلط و شیوا می‌خواند که من نمی‌توانستم مثل او بخوانم.

معلم روستا می‌گوید که روستا آب ندارد، سوپرمارکت و امکاناتی ندارد، در خانه‌ها تلویزیون نیست بنابراین بچه‌ها وسیله بازی یا سرگرمی ندارند. مشکل اصلی اما همان بی‌آبی است. من واقعاً نمی‌دانم اهالی روستا آب‌شان را چطور تأمین می‌کنند. این روستا به حال خودش رها شده و کسی به آن کاری ندارد. وقتی از بچه‌ها می‌پرسیدم چطور حمام می‌روید، با خجالت به من پاسخ می‌دادند: «با آفتابه!» روستایی که ۴۰ دقیقه با شهر فاصله دارد، آب ندارد. در مدرسه هم فقط با آبی که هرروز برایشان می‌برم دستشویی می‌روند. بعضی بچه‌ها هم به خانه‌شان می‌روند و برمی‌گردند.

#کم_آبی #خشکسالی #روستا #آب #مدرسه #ایران

20 last posts shown.

32

subscribers
Channel statistics