صد سال تنهایی


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


@Paradisoland

Related channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


Forward from: صد سال تنهایی
‍ سال‌های عکاسی _ پناه بردن به طبیعت _ به من چیزهای زیادی را در موردِ خودم و جهان آموخته است. وقتی به درختی در عکسی که گرفته‌ام نگاه می‌کنم، شاید غم یا شادی را در آن ببینم. گاه این حس به من دست می‌دهد که یک درخت چیزی در موردِ من درک کرده است که انسان‌ها نتوانسته‌اند. ابن عربی می‌گوید که درخت خواهرِ انسان است. وقتی به عکسی نگاه می‌کنم که در طیِ سال‌های متمادی از یک درخت گرفته‌ام، انگار عکسی رنگ‌باخته از هم‌کلاسیِ دورانِ مدرسه است. این یکی چند سالِ پیش مُرد، این یکی دکترِ معروفی شد که سال‌هاست ارتباطم را با او از دست داده‌ام، این یکی دو بار ازدواج کرده و طلاق گرفته، این یکی درگیرِ خانواده‌اش است، این یکی از حلقه‌ی دوستان چند سالی است که غایب است. چه کسی قدرِ درختان را نمی‌داند؟ ارزشِ آن‌ها قابلِ اندازه‌گیری نیست. راست ایستاده‌اند، درست در جایی که باید باشند، و تنه‌ی تنومندِ آن‌ها از ما نگه‌داری می‌کند. وقتی که آفتاب بی‌محابا می‌تابد، در زیرِ سایه‌ی آن‌ها آرام می‌گیریم. میوه‌ای که هبه می‌کنند را مزه می‌کنیم و از چوبشان برای کارهای مختلف استفاده می‌کنیم. از هوایی که پاکیزه می‌کنند بهره می‌بریم و در کنارِ ریشه‌ی آن‌ها بدن‌هامان را به خاک می‌سپاریم. درختان موجوداتی قابلِ تحسین‌اند. سهراب سپهری می‌گوید: «رایگان می‌بخشد، نارون شاخه‌ی خود را به کلاغ»، اما سایه‌اش را به زمین نمی‌فروشد. سال‌ها پیش یادم می‌آید که غافل‌گیر شدم وقتی به موزه‌ای در لندن پا گذاشتم که رایگان بود اما وقتی خواستم به باغِ گیاه‌شناسی بروم باید ورودی می‌دادم.
 

« سر کلاس با کیارستمی » 
« عباس کیارستمی »

@Paradisoland


Forward from: صد سال تنهایی
آن‌کس که دیگری را تنها به سبب زیبایی‌های ظاهری‌اش دوست می‌دارد، دیر یا زود در می‌یابد که اولاً دیگرانی غیر از محبوب او از این زیبایی، حتی گاه به مراتب بیشتر، بهره‌مند هستند؛ و ثانیاً زیبایی ظاهری اگرچه دلرباست، اما در برابر انواع کمالات دیگر رنگ می‌بازد. به‌محض ‌آنکه فرد در می‌یابد که جمال زوال‌پذیر است و زیبایی‌هایی بس والاتر نیز در این عالم وجود دارد، دیر یا زود ترجیح خواهد داد، که سعادت خود را با این امر فانی‌شونده و فرومایه پیوند نزند بلکه از نردبان عشق پله‌ای بالاتر بیاید و به زیبایی های برتر و ماندگارتری دل ببندد...

« آرش نراقی »
« درباره عشق »

@Paradisoland


Forward from: صد سال تنهایی
مردم امروز بخش زیادی از پول خود را صرف سفرهای تفریحی به خارج از کشور می کنند، زیرا معتقدان راستینِ اسطوره‌های رمانتیک مصرف‌گرایی هستند.
رمانتیسیسم می گوید برای اینکه بتوانیم حداکثر قابلیت‌های انسانی خود را به کار گیریم باید تا آنجا که می توانیم تجربیات گوناگونی کسب کنیم. باید وجود خود را به روی طیف گسترده ای از عواطف بگشاییم؛ باید روابط گوناگون را بیازماییم؛ باید دستور غذاهای مختلف را امتحان کنیم؛ باید بیاموزیم که از انواع مختلف موسیقی لذت ببریم.

یکی از بهترین راه ها برای رسیدن به تمام اینها، گسستن از عادات روزمره، پشت سرگذاشتن محیط‌های آشنا و سفر به سرزمین‌های دوردست است که در آنها امکان تجربهٔ فرهنگ‌ها و بوها و مزه‌ها و هنجارهای مردمان دیگر وجود دارد.

« انسان خردمند »
« یووال نوح هراری »

@Paradisoland


‍ ايماني مورد پذیرش است که از سراختیار و داوطلبانه باشد. شهادت کلامی صرف، پیروی و تقلید از اشکال ظاهري عبادت، هیچ‌گاه نمی‌تواند سبب رستگاری ارواح انسان‌ها شود، مگر اینکه از سر صدق و قلبی باشد. بنابراين هیچ اجباري برای تغییر در اعتقادات مردم مورد پذیرش نيست. حتی حاکم مدنی هم هیچ اختیار ويژه‌ای در تغییر عقيده فرد دیگر، تنها به سبب قدرت سیاسی که داراست ندارد، به جز همانی که مردم عادی تنها با استفاده از عقل و استدلال، قطعا می تواند آنچه را که در امر آموزش، تعلیم و تربیت و تصحیح خطاهای دیگران زیبندۀ هر انسان نیکوکار و خوبی است، انجام دهد. اما ترغیب‌ کردن، امری است و فرمان راندن، امری دیگر. اتکا بر استدلال و برهان، امری است و اتکا بر کیفر و مجازات، امری دیگر. تنها، قدرت مدنی است که حق مجازات دارد. اما در امور متکی به برهان و استدلال، فقط حسن نیت شرط معتبر است. هر انسانی وظیفه دارد تا دیگران را نسبت به خطاهایشان نصیحت کند، پند و اندرز دهد و متقاعد سازد و با دلیل و برهان آنان را به حقیقت و راه راست بکشاند. اما وضع قوانین، فرمانبرداری خواستن از دیگران، مجبور کردن آنان به زور شمشیر، از آنِ هیچ‌کس جز فرمانروای مدنی نیست. بر این اساس، معتقدم که قدرت فرمانروا تا بدانجا نمی‌رسد که بتواند با استفاده از نیروی قوانین خود، احکام ایمان یا اَشکال عبادت را معین کند. قانون بدون کیفر و مجازات، هیچ قدرتی ندارد و چون مجازات و کیفر برای متقاعد کردن ذهن آدمیان وسیله مناسبی نیست، لذا استفاده از آن، در امور ایمانی و عبادی، کاملا بی مورد است.
مراقبت و رستگاری ارواح انسان‌ها هیچ ارتباطی به حاکم مدنی ندارد. حتی اگر فرمانروا با استفاده از قوانين و قدرت قهری خود و ترسی که در اذهان به وجود می‌آورد بتواند ذهن افراد را دگرگون کند، این اعتقاد به هیچ وجه سبب رستگارى ارواح انسان‌ها نخواهد شد.
اگر یک حقیقت وجود دارد و یک راه به بهشت می‌رود، چه امیدی است که اکثر انسان‌ها به بهشت بروند، اگر راهی جز تبعیت از دین دربار نداشته باشند و مجبور باشند که از سر اضطرار، تشخیص عقل خود را وابنهند و با حکم وجدان خود مخالفت نمایند و کورکورانه خود را تسلیم خواست حاکمان شان کنند و دینی را بپذیرند که جهل و جاه‌طلبی یا خرافه پرستی‌شان به طور اتفاقی آن را در کشوری که به دنیا آمده‌اند، به وجود آورده است.


@Paradisoland

4 last posts shown.

519

subscribers
Channel statistics