روایت‌نامه


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


کانال تاریخ شفاهی اقتصاد ایران
مدیر مسوول: علیرضا بهداد
سردبیر: رویا آشتیانی
تماس با سردبیر:
@Rasouli_roya
09390510434
کد شامد:1-1-296975-61-4-17
http://t.me/itdmcbot?start=revayatnameh

Related channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


🔻روایت‌نامه؛ راوی تاریخ اقتصاد ایران

📍رویا آشتیانی، سردبیر

🔹تیم روایت‌نامه به‌طور تخصصی بیش از ۱۲ سال است که کار تدوین تاریخ شفاهی اقتصاد ایران را آغاز کرده و از سال‌ها پیش خاطرات تصمیم‌گیران و سیاستگذاران بخش‌های حقیقی اقتصاد ایران در قالب صوت، تصویر و نوشته جمع‌آوری کرده است.

🔹تاکنون خاطرات رضا نیازمند، بنیانگذار ایدرو و معاون وزارت اقتصاد در دهه ۴۰، محمدحسن عرفانیان، بنیانگذار فولاد مبارکه، محمدمهدی بهکیش، اقتصاددان، علی شمس‌اردکانی، اقتصاددان، حسین محلوجی، وزیر پیشین معادن و فلزات، علی شکرریز، مدیرعامل شرکت ملی فولاد ایران، مصطفی موذن‌زاده، بنیانگذار ایمیدرو، سیدمهدی آویینی، پدر شهید مرتضی آوینی و پدر فسفات ایران، منوچهر منطقی، مدیرعامل پیشین ایران‌خودرو، فریدون تفضلی، اقتصاددان و . . . تهیه و تدوین شده و به زودی در قالب کتابی منتشر خواهد شد.

🔹"روایت‌نامه" در سال جدید قصد دارد تا با افراد موثر در توسعه اقتصادی ایران به گفت‌وگو بنشیند و خاطرات آنان را مستندسازی کند و حاصل آن را در اختیار پژوهشگران و سیاستگذاران قرار دهد.

@revayatnameh

#روایت‌نامه


🔺۱۲ فروردین ۱۳۶۸، افتتاح شرکت فولاد خوزستان به دست آیت‌اله خامنه‌ای، رئیس جمهوری وقت ایران

📍روایت‌نامه؛ راوی تاریخ اقتصاد ایران

@revayatnameh

#روایت‌نامه


🔻من محمدتقی بانکی هستم

🔸محمدتقي بانكي از معدود مديران تكنوكرات موفق پس از انقلاب است كه در هر جا مديريت كرده يادگارهاي ارزشمندی را از خود به جا گذاشته است. او سالها پيش در كتابي با عنوان "عصر جهاد، دوران خدمت" درباره فعاليت هاي سياسي و مديريتي خود توضيحاتي داده كه بخشي از آن را با هم مي خوانيم.

🔹من محمدتقی بانکی هستم که ششم ‌‎ ‌‏اردیبهشت 1325 در تهران به دنیا آمدم و تحصیلاتم را در دبستان ‌‎ ‌‏محمدی و دبیرستان علوی تهران گذراندم و در دانشگاه تهران، دانشکده ‌‎ ‌‏فنی و رشته عمران در سال 1347 دانش آموخته شدم.

🔸بعد از سربازی ‌‎ ‌‏در سال 1350 برای ادامه تحصیلات به امریکا رفتم و در دانشگاه ‌‎ ‌‏میسوری شهر کلمبیا دکترا گرفتم. البته فوق لیسانس تعلیم و تربیت را ‌‎ ‌‏هم در دانشگاه هوستون گرفتم و در زمان بازگشت به ایران با وجود ‌‎ ‌‏اینکه پیشنهاد شده بود که در کانادا و سفارت ایران مشغول بشوم، فکر ‌‎ ‌‏می‌کردم که چون انقلاب شده زودتر رها کردم و آمدم ایران. ‏

🔹‌‏اول در کانون پرورش فکری کودکان آمادگی داشتم که کار کنم بعد با ‌‎ ‌‏حضور شهید محمدعلی رجایی و آقای بهزاد نبوی، دعوت شدم که در ‌‎ ‌‏خدمت آن بزرگواران در نخست‌وزیری مشغول به کار شوم که در آن ‌‎ ‌‏درگیری‌های مفصل بنی‌صدر و مرحوم رجایی، ما نیز بودیم. به خصوص ‌‎ ‌‏در مورد بودجه سال 60 که آن هیاهو را بنی‌صدر در روزنامه انقلاب ‌‎ ‌‏اسلامی راه انداخته بود، از من خواستند که مقداری در این مقولات کار ‌‎ ‌‏کرده و جواب بدهم.

🔸سپس آقای رجایی دستور داد در معاونت سازمان ‌‎ ‌‏برنامه و بودجه کار کنم که آن بحث‌ها را با بنی‌صدر داشتیم تا بتوانیم در ‌‎ ‌‏مجله دنبال کنیم که متأسفانه حادثه هفت تیر اتفاق افتاد و ما را هم خیلی ‌‎ ‌‏تو فکر فرو برد که چرا این‌قدر پلیدی وجود دارد. این حادثه باعث شد ‌‎ ‌‏که خیلی از نیروها توجه‌شان به اسلام و به انقلاب اسلامی شکلی عینی‌تر ‌‏از قبل پیدا کند.

🔹در سازمان برنامه مشغول بودم که کابینه دکتر محمدجواد باهنر شکل ‌‎ ‌‏گرفت و در آنجا از من خواسته شد که به عنوان وزیر مشاور و رئیس ‌‎ ‌‏سازمان برنامه و بودجه باشم که متأسفانه عمر این کابینه نیز بسیار کوتاه ‌‎ ‌‏بود.

🔸با شهادت مرحوم باهنر و رجایی، در کابینه آقای مهدوی کنی همان ‌‎ ‌‏سمت را داشتم و پس از انتخاب آیت‌الله خامنه‌ای به ریاست جمهوری و ‌‎ ‌‏حضور آقای مهندس موسوی به عنوان نخست‌وزیر در این سمت ادامه ‌‎ ‌‏کار دادم و در کابینه دوم آقای موسوی به عنوان وزیر نیرو مشغول به کار ‌‎ ‌‏شدم.

🔹بعد برای مدتی از کابینه بیرون رفتم و در وزارت معادن و فلزات ‌‎ ‌‏خدمت آقای مهندس آیت‌اللهی به عنوان قائم مقام ایشان در طرح‌های ‌‎ ‌‏عمده انقلاب شرکت کردم تا اینکه کابینه آقای هاشمی شکل گرفت و در ‌‎ ‌‏وزارت معادن و فلزات به عنوان معاون وزیر و رئیس شرکت ملی فولاد ‌‎ ‌‏مشغول کار شدم. ‏

🔸‌‏در سال 72 با توجه به اختلاف سلیقه‌های اداری، وزارت معادن و ‌‎ ‌‏فلزات را ترک کردم و شش ماه بعد در صنایع ملی به عنوان مدیر عامل ‌‎ ‌‏صنایع ملی و معاون وزیر صنایع مشغول شدم که در آنجا کارخانه‌ها و ‌‎ ‌‏چیزهایی که مصادره و در شورای انقلاب تصویب شده بود که در ‌‎ ‌‏شرایط خاص و با بهبودی شرایط خصوصی‌اش کنند در ظرف 9 ماه 68 ‌‎ ‌‏شرکت را خوشبختانه توانستیم بفروشیم و به دست بخش خصوصی ‌‎ ‌‏بدهیم که قصه‌اش مفصل است.

@revayatnameh


روایت عزت الله ضرغامی از یک ساقیِ غذای حیوانات!

🔹دومین باری بود که با این برادر عزیز برخورد می‌کردم.

🔹نامش مجید رضوانی و بازنشسته کشتیرانی است. فرد تحصیلکرده و باشخصیتی است. همه روزه مقداری غذای گربه می‌خرد و در حوالی خیابان فاطمی و پارک لاله بین مشتریان ثابت خود! توزیع می‌کند.

🔹گربه‌ها هم دقیقاً در محل‌های مشخص انتظار او را می‌کشند. وقتی او را می‌بینند هجوم می‌‌برند و سهم‌شان را می‌گیرند. به این کار شدیداً عشق می‌ورزد. می‌گوید از اینکه واسطه‌‌ی رزق پروردگار است لذت می‌برد.

🔹مقابل نرده‌ی فلزی مغازه‌ای می‌ایستد که ظاهراً چند ماهی است تعطیل شده و پشت درب شیشه‌ای آن مملو از آشغال و خاک و نخاله است. با دست به شیشه می‌زند و یک بچه گربه به سرعت می‌آید و از زیر درب غذایش را تحویل می‌گیرد! آقا مجید می‌گوید این بچه گربه اینجا گیر افتاده و اگر غذا نخورد می‌میرد.

🔹مجذوب شخصیت‌اش شده‌ام. ظاهراً غذای سگ و گربه را از خیابان اسکندری می‌خرند. وارداتی است! کیلویی ۱۴ هزارتومان. به همین دلیل دستکش دست می‌کند و مسائل شرعی و حریم پاکی و نجسی را کاملاً رعایت می‌کند.

🔹توی این دنیای مادی و پرفریب، آدم‌هایی هم پیدا می‌شوند که خارج از عوام‌فریبی و خودنمایی، هر کاری از دستشان برمی‌آید انجام می‌دهند ولو غذا دادن به حیوانات!

🔹می‌گفت که همسرش هم خیلی مشوق اوست. با حقوق ناچیز دوران بازنشستگی زندگی خوبی دارد و هیچ کم و کسری هم ندارد و دائماً هم برایش گشایش حاصل می‌شود. به شدت معتقد بود که این زندگی راحت و بی‌دغدغه نتیجه همین کار اوست.

🔹این هم یک نوع ساقی است. متأسفانه برداشت بعضی ها از ساقی، توزیع کنندگان موادمخدر هستند.

🔹مقام ساقی واقعی خیلی بالاست. جایگاه خود پروردگار است.

🔹وَسَقَاهُمْ رَبُّهُمْ شَرَابًا طَهُورًا (انسان/۲۱)

🔹ساقی آدم خوب‌ها در روز قیامت خود خداست.

🔹آنهم چه شرابی! طهور (پاک و پاک کننده) یعنی قسمت میشه؟!

@revayatnameh


Forward from: اقتصادنامه
احکام 10 گانه مکتب ماکیاولیسم

۱- همیشه در پی سود خویش باش: بشریت در نگاه او خانواده‌ای متشکل از برادران یکدل نبود. بلکه آدمیان گله‌هایی از دد و دام بودند که هر یک در پی مقصد خویش گام بر می‌داشتند و ماکیاولی معتقد بود این حق حاکم است که از دامان به سود خویش استفاده کنند. حق با قوی است. بنابراین اقویا باید بر قدرت خویش پافشاری کرده و قوانینی وضع کنند که حافظ آنها در برابر عصیان ضعفا باشد.
۲- جز خویشتن هیچ کس را محترم مدار: وی می نویسد آن کس که علت بزرگی دیگران می‌شود خود سرش بی‌کلاه می‌ماند؛ و همین که کسی محبوب عامه گشت او را از میان بردار. به عقیده ماکیاولی مملکت پیروزمند و موفق مملکتی است که فقط یک نفر بر آن آقایی کند. دیگران هم باید بنده آن یک نفر باشند. شاه باید هدیه بپذیرد اما نباید هدیه بدهد.
۳- بدی کن اما چنان وانمود کن که نیکی می‌کنی: ماکیاولی معتقد بود که ریاکاری صفتی ارزشمند است. صراحتاً شهریاران و شاهان را اندرز می‌دهد که از رک و راست بودن بپرهیزند و می‌گفت خوب بودن زیان‌آور است؛ و بر پادشاهان لازم است که برای حفظ قدرت و منفعت خویش بر خلاف عدل، شفقت، انسانیت، و حسن‌ نیت رفتار کنند. اما رعایایشان نباید از این امر آگاه باشند. باید آنها را تحمیق کرد و چنان وانمود کرد که شهریارشان فرمانروایی شریف، رحیم، دین دار و عادل است (بگذار زبانت از رحم و شفقت سخن گوید اما دلت از بدی و شرارت لبریز باشد).
۴- حریص باش و آنچه را می‌توانی تصاحب کن: در فلسفه وحشیانه ماکیاولی شاه جز به امیال و آرزوهای خویش نباید به چیزی اندیشه کند. اما چنان وانمود کن که از تو آزادیخواه‌تر کسی نیست. بر نیکی پابگذار اما در همان حالی که لگدمالش می‌کنی نوازشش کن.۵- خسیس باش: عاقلانه نیست که حکمرانی برای رعایایش بیش از اندازه ولخرجی کند. شاه آزادمنش همیشه سرانجامش به تباهی خواهد کشید.
۶- خشن و درنده خوی باش: ماکیاولی شهریار ایتالیایی سزار بورژیا را به عنوان شاهد مثال در کتاب خویش نام می‌برد و می‌گوید: نیکی هرگز ثمربخش نیست و شرافت بدترین سیاست‌هاست.
۷- چون فرصت بدست آوری دیگران را بفریب: کسی که حیله‌گرتر است، نیرومندتر است و قدرت، از عدالت نیرومندتر است و دروغ، از حقیقت نیرومندتر.
۸- دشمنانت را بکش و اگر لازم بود دوستانت را هم .
۹- در رفتار با مردم به زور توسل جوی نه به مهربانی: ماکیاولی به عنوان یک قاعده کلی معتقد بود که اگر از انسان بترسند بهتر است تا انسان را دوست داشته باشند.
۱۰- همه مساعی خود را به جنگ متمرکز ساز: مهمترین کار شهریار ماکیاولی جنگ است. مهمترین تفکرات جدی او باید معطوف به یک مسئله مهم باشد یعنی چگونگی شکست دادن همنوعان.

@eqtesadnameh


فراخوان مقاله نخستین همایش تاریخ شفاهی دستگاه های اجرائی



سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی یران همایش یک روزه تاریخ شفاهی دستگاه های اجرائی به منظور ایجاد فضای تبادل نظر و تجربه بین دست اندرکاران تهیه و تدوین تاریخ های شفاهی دستگاه های اجرائی دولت برگزار می کند.

محورهای ارائه مطلب و مقاله در این همایش عبارتند از:

1. ضرورت تدوین تاریخ شفاهی نهادهای سیاسی و حاکمیتی  دولت

2. یادمان ریاست جمهوری و نقش تاریخ شفاهی در ثبت تاریخ رؤسای جمهوری

3. ضرورت و اصول تدوین تاریخ شفاهی سازمان ها و نهادهای اقتصادی و صنعتی

4. ضرورت و اصول تدوین تاریخ شفاهی سازمان های فرهنگی و نهادهای اطلاع رسانی

5. ضرورت و اصول تدوین تاریخ شفاهی نهادهای انتظامی

6. ضرورت و اصول تدوین تاریخ شفاهی سازمان های بهداشتی و درمانی

7. ضرورت و اصول تدوین تاریخ شفاهی نهادها و سازمان های هنری

8. مقایسه مصاحبه های تاریخ شفاهی اجرا شده در تدوین تاریخ  سازمان و دولت در ایران و  خارج از ایران

9. آسیب شناسی، چالش ها و مشکلات تاریخ شفاهی سازمان

10. کاربرد تاریخ شفاهی برای دستگاه های دولتی   

11. ضرورت و شرایط تأسیس دفتر تاریخ شفاهی سازمان

12. حمایت از حقوق راویان و حفاظت از روایت ها در تاریخ شفاهی سازمان

13. سازمان اسناد و کتابخانه ملی ج.ا.ا  و نقش آن در توسعه تدوین تاریخ شفاهی سازمان های دولتی

14.     و ...

از همه افرادی که در کارگاه های آموزشی تدوین تاریخ شفاهی دستگاه های اجرائی شرکت کرده اند و همچنین از سایر متخصصان و علاقمندان حوزه تاریخ شفاهی برای شرکت در این همایش دعوت می گردد. علاقمندان به ارائه مقاله بایستی چکیده مطالب خود را تا  تاریخ اول شهریور 1396 به آدرس پست الکترونیکی dolatoh95@gmail.com ارسال فرمایند.

آخرین مهلت ارسال اصل مقاله: اول مهر ماه 1396

زمان همایش: دوشنبه، 24 مهرماه 1396

مقالات برگزیده به صورت یک مجموعه مقاله به چاپ خواهد رسید.

دبیرخانه همایش پذیرای انتقاد و پیشنهاد علاقمندان است.

تلفن تماس:  021- 26402968

@revayatnameh


کانال تاریخ شفاهی اقتصاد ایران
مدیر مسوول: علیرضا بهداد
سردبیر: فریبا رسولی

کد شامد:1-1-296975-61-4-17

http://t.me/itdmcbot?start=revayatnameh


Forward from: معدن نامه madannameh
مجری طرح تاریخ شفاهی ایمیدرو خبر داد:

تاریخ شفاهی ایمیدرو آذر ماه آماده انتشار می شود/ مستند سازی خاطرات روسای ایمیدرو

http://madannameh.com/fullcontent/Persian/3291

@madannameh


Forward from: اقتصادنامه
محمود سریع القلم: اگر پایه ارتباط افراد «کار، هدف جمعی، کارکردها و پیشرفت جمعی» نباشد، ارادت جای مهارت را می گیرد و افراد به واسطه چاکری منصوب می شوند نه توانایی و تخصص.

@eqtesadnameh


Forward from: اقتصادنامه
آیا میدانید که مسعود کرباسیان از معدود مدیران تارخ جمهوری اسلامی است که کتاب زیاد میخواند، با موسیقی ایران و دنیا آشناست و در خصوص فیلم های برتر سینمای جهان صاحبنظر است؟

@eqtesadnameh


Forward from: معدن نامه madannameh
Video is unavailable for watching
Show in Telegram
نعمت صنعت

محمدرضا نعمت زاده، امروز با ارسال پيامي، از وزارت صنعت خداحافظي كرد. در اين فتو كليپ، بخشي از فعاليت هاي او را در دولت هاي گذشته مرور مي كنيم.

@madannameh


Forward from: معدن نامه madannameh
ناگفته‌هاي رضا نيازمند از قراردادی كه در نيمه دهه ٥٠ ايران را سهام‌دار شركت آفريقايی كرد
نجات خريدار اورانيوم با حكم آيت الله
http://madannameh.com/fullcontent/2184


تاریخ شفاهی تاسیس سازمان گسترش در گفت و گو با رضا نیازمند
http://www.taadolnewspaper.ir/archive/5/1395/8/1#page=8


Forward from: صنعت نامه sanatnameh
گفتوگو با محمدحسن عرفانیان، بنیانگذار فولاد مبارکه اصفهان
فولاد مبارکه را چگونه ساختم؟
http://sanatnameh.com/fullcontent/1036


کتاب «جزای سنمار»، روایتی مستند از حسین محلوجی، وزیر معادن و فلزات دولت سازندگی، درباره استیضاحش در مجلس چهارم، منتشر شد.


Forward from: alireza behdad
تاریخ شفاهی فولاد مبارکه در گفت وگو با محمدحسن عرفانیان
http://www.taadolnewspaper.ir/archive/5/1395/7/10#page=8


Forward from: alireza behdad
گفت و گو با مهدی‌ کریمی‌تفرشی، مدیر عامل صنایع غذایی گلها
http://sanatnameh.com/fullcontent/1018


ایشان پدر شهید مرتضی آوینی هستند که در 95 سالگی به سر می برند. از قدیمی ترین مهندسان معدن ایرانند.
انتشار خاطرات پدر شهید آوینی به زودی در روایت نامه


فولاد مبارکه چگونه ساخته شد؟
روایت محمدحسن عرفانیان از شکل‌گیری فولاد مبارکه در دهه 60 و 70
به زودی در سایت روایت نامه و انتشارات معتبر کشور


روایت رضا نیازمند، معاون وزیر اقتصاد در دهه 40 از روند توسعه صنعتی ایران
به زودی در سایت روایت نامه و انتشارات معتبر کشور

20 last posts shown.

57

subscribers
Channel statistics