معدن نامه madannameh


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


کانال معدن نامه با کد شامد 1-1-296975-61-4-2 در سامانه ساماندهی وزارت ارشاد به ثبت رسیده است.
مدیر مسوول: علیرضا بهداد
http://t.me/itdmcbot?start=madannameh
تماس با مدیرمسوول: @Behdadalireza
www.madannameh.com

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


🔻روایتی از فساد

📍مهدی کرباسیان

كتاب فساد(political corruption) نوشته ريموند فيسمن و ميريام گلدمن با ترجمه آقای فرهادی پور كه توسط اتاق بازرگانی،صنايع و معادن چاپ شده را پايان هفته خواندم.
امروزه فساد به يكی از موضوعات مطرح علوم اجتماعی تبديل شده و در ٧٠ كشور جهان شايع و رايج است؛ فساد صرفا در بخش عمومی محدود نيست و در بخش خصوص نيز اتفاق مي افتد.
اقتصاد دان ها بر نقش هولناك فساد در كشورها اتفاق نظر دارند و آن را مانعی بزرگ بر توسعه و موجب تضييع اعتماد عمومي مي دانند. این کتاب پژوهشی ارزنده ای در این زمینه است و نكاتی از جمع بندی كتاب را جالب دانستم:
- فساد عامل فقر و فقر عامل فساد است.
- فساد تاثير منفی بر كل رشد اقتصادي دارد، بيشتر نيز تمايل نابرابری اقتصادی و تضعيف اعتماد به دولت را به همراه دارد.
- افراد لزوما فساد را دوست ندارند و ترجيح مي دهند در جامعه ای زندگی كنند كه فساد يك هنجار نيست.
- فساد متشكل ازسو استفاده از مقام عمومی در راستای نفع شخصی است.
- اندازه گير فساد دشوار است زيرا مرتكبين، آن را پنهان مي كنند.
- تقلب انتخاباتی شكلی از فساد است.
- تفسیر رابطه فساد-درآمد ناممکن است.
- فساد اغلب در میان سیاستمداران و بروکرات ها شایع است.
- مطبوعات و رسانه آزاد در افشای فساد و سرعت دادن به جریان اصلاحات اثرگذار هستند.
- افزايش حقوق و تامين مالی كاركنان دولت احتمال فساد را كاهش مي دهد.
- مديران ارشد كارآمد مي توانند براي ايجاد تغيير در هنجار های فسادی از بالا به پايين بسیار موثر باشند./ منبع: کانال مهدی کرباسیان

@madannameh


Forward from: اقتصادنامه
🔻بنزین و گازوییلی که مفت می سوزد

📍پویا ناظران

🔹معاون اول رئیس جمهوری گفت: «به هیچ وجه به دنبال افزایش قیمت نیستیم بلکه دنبال راهکاری هستیم که مردم یک اطمینان بیشتری برای تأمین سوخت خود و حمل ونقلشان داشته باشند.»

🔸آقای جهانگیری دلار ۴۲۰۰ کم بود، اومدید سراغ بنزین؟ قیمت عمده فروشی بنزین لیتری ۴۰۰۰ تومنه. حتی اگر قیمت عمده فروشی رو هم ملاک بگیریم، یعنی از هزینه حمل و نقل و هزینه جایگاه هم بگذریم، دست کم سالی «۱۰۰ هزار میلیارد تومن» یارانه در قیمت بنزین مستتره.
حدود «۱۰۰ هزار میلیارد تومن» یارانه دیگه در قیمت گازوییل مستتره.

🔹این در حالیه که یارانه ماهی ۴۵ هزار تومن، سالی «۴۰ هزار میلیارد تومن» برای دولت هزینه داره، یعنی پنج برابر یارانه نقدی، یارانه به بنزین و گازوییل می‌دیم. درآمد مالیاتی دولت هم فقط کمی بیشتر از «۱۰۰ هزار میلیارد تومنه». یعنی دولت تقریبا دو برابر درآمد مالیاتی، به بنزین و گازوییل یارانه می‌ده؛ حالا گازطبیعی، مازوت، نفت‌کوره، آب و برق و ... بماند.

🔸آقای جهانگیری، بخشی از «۲۰۰ هزار میلیارد تومن» یارانه مستتر در قیمت بنزین و گازوییل، از محل قاچاق سوخت، بین کشورهای همسایه توزیع میشه، بخشی هم بخاطر سیگنال غلط به مصرف کننده اسراف میشه. بعد شما افتخار می‌کنید که قیمت بنزین رو افزایش نمی‌دید؟

🔹اگر همین «۲۰۰ هزار میلیارد تومن» یارانه مستتر رو حتی پنجاه-پنجاه بین خزانه دولت و سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها توزیع کنید:

🔸یکم، دولت می‌تونه تمام بدهی خودش به پیمانکارها رو بده؛

🔹دوم، از سال بعد میشه بودجه سالانه رو بدون درآمد نفتی بست، و برای درآمد نفتی، بطور کامل مدل نروژ رو اجرا کرد، چرا که درآمد غیرنفتی دولت دو برابر میشه؛

🔸سوم، قاچاق سوخت متوقف می‌شه و ما دیگه به کشورهای منطقه یارانه نمی‌دیم؛

🔹چهارم، میشه یارانه هدفمند رو بدون فشار اضافه به خزانه افزایش داد؛

🔸پنجم، یک بازتوزیع عادلانه ثروت در جامعه صورت می‌گیره، چرا که در دهک ثروتمند هزینه بیشتر میشه، ولی در دهک محروم یارانه بیشتر میشه؛

🔹ششم، با «۱۰۰ هزار میلیارد تومن» میشه به جنگ ریزگردها رفت، میشه پروژه‌های شیرین سازی آب اجرا کرد، میشه به عمران مناطق محروم پرداخت.

🔸آقای جهانگیری! اسراف، منابع کشور رو هدر میده. در این چهل سال، قیمت‌های دستوری، به مصرف‌کننده و تولید‌کننده سیگنال غلط داده‌اند. علم اقتصاد به ما یاد میده چه جوری با ابزار بازار، و مدیریت «شکست‌بازارها»، اسراف رو حداقل کنیم تا زندگی مرفه‌تری داشته باشیم.

آقای جهانگیری! این راهکاری که بدنبالش هستید چیه؟
صد سال پیش شوروی روی ریل «سیاستگذاری غیرقیمتی» قرار گرفت، در حالیکه آمریکا ریل «سیاستگذاری قیمتی» رو برگزیده بود. آخر عاقبت «سیاستگذاری غیرقیمتی» رو دیدیم.
آزموده را آزمودن خطاست! دست کم در بازار انرژی، بجای خط و نشانهای توخالی، از جنس دلار ۴۲۰۰، یکبار هم علمی برخورد کنید. قیمت‌گذاری رو رها کنید و ظرفیت سیاستگذاری دولت رو معطوف «شکست‌بازارها» بکنید./ منبع: وقایع اقتصادیه

@eqtesadnameh


🔸چشم انداز فلز سرخ؛ گذر از تحریم و مصون سازی صنایع وابسته

http://www.madannameh.com/fullcontent/Persian/4043

@madannameh


محمدرضا بهرامن مطرح کرد:

اینک؛ بخش خصوصی/ توسعه صنایع کوچک در گروی بهبود فضای کسب و کار

http://madannameh.com/fullcontent/Persian/4042

@madannameh


🔸ریزش معدن زغال سنگ کلاریز در شاهرود

http://www.madannameh.com/fullcontent/Persian/4041

@madannameh


Forward from: اقتصادنامه
🔻دبیر اسبق کانون صرافان:

🔸امروز نخستین معامله بازار ثانویه ارز با دلار 7523 تومانی انجام شد

http://www.eqtesadnameh.com/fullcontent/Persian/767

@eqtesadnameh


🔸روند افزایش قیمت طلا قوت گرفت

http://www.madannameh.com/fullcontent/Persian/4040

@madannameh


🔻رییس انجمن سیمان:

🔸سیمان صادراتی گران می‌شود/مشتری‌های جدید جایگزین عراق شدند

http://www.madannameh.com/fullcontent/Persian/4039

@madannameh


🔻با هدف توانمند سازی معادن بخش خصوصی:

🔸اختصاص 1890 میلیون ریال برای ایجاد مرکز تخصصی تراش سنگ های قیمتی فردوس

http://www.madannameh.com/fullcontent/Persian/4038

@madannameh


🔻با حضور معاون اول رییس جمهوری؛

🔸بهره برداری ازطرح توسعه فولاد سبا در اصفهان آغاز شد

http://www.madannameh.com/fullcontent/Persian/4037

@madannameh


🔻وزیرصنعت:

🔸تولید فولاد ایران 22 درصد رشد داشت

http://www.madannameh.com/fullcontent/Persian/4036

@madannameh


🔻یادداشت محمدرضا بهرامن در روزنامه اعتماد

🔸با توجه به چراغ سبز اتحادیه اروپا به توسعه صنایع کوچک، اینک نوبت بخش خصوصی است که در خط مقدم اقتصاد قرار گیرد.


@madannameh


Forward from: اقتصادنامه
🔻محمود سریع القلم تحلیل کرد:

🔸چگونه به قرارداد اجتماعی دست یابیم؟

http://www.eqtesadnameh.com/fullcontent/Persian/757

@eqtesadnameh


🔻توقف واگذاری معدن میمه به حوزه علمیه اصفهان

▫️ آیت‌الله مظاهری در جریان واگذاری نبوده است

در روزهای گذشته خبر واگذاری معدن تراورتن میمه به حوزه علمیه اصفهان باعث واکنش فعالان محیط زیست منطقه شده بود.

یک منبع آگاه از توقف روند واگذاری معدن میمه به حوزه علمیه اصفهان خبر داد و گفت: مسئول یکى از مراکز زیر مجموعه حوزه بدون اطلاع آیت‌الله مظاهرى این اقدام را انجام داده بود.

در روزهای گذشته خبر واگذاری معدن تراورتن میمه به حوزه علمیه اصفهان باعث واکنش فعالان محیط زیست منطقه شده بود. رویداد۲۴ گزارش داده بود واکنش منتقدان به تشکیل زنجیره انسانی با حضور برخی از مدیران شهری منتهی شده بود. آنگونه که فعالان محیط زیستی خبر داده بودند این معدن قرار بوده به به حوزه علمیه اصفهان واگذار شود. یک منبع نزدیک به آیت‌الله مظاهری پاسخی برای رویداد۲۴ارسال کرده که عینا منتشر می‌شود:

«در مورد خبر واگذارى یکى از معادن به حوزه علمیه اصفهان که طى چند روز گذشته در سایت‌ها و کانالهاى خبرى داخلى و خارجى انعکاس یافته، بر اساس پىگیرى‌ها و کسب اخبار موثق، این اقدام توسط مسئول یکى از مراکز زیر مجموعه حوزه علمیه و بدون اطلاع و کسب اجازه حضرت آیت‌الله مظاهرى رییس حوزه علمیه اصفهان انجام شده است. پس از نامه نگارى مردم محترم منطقه میمه در اوایل تیر ماه، آیت الله مظاهرى ضمن اعتراض به مدیر حوزه علمیه اصفهان بلافاصله دستور لغو این اقدام را صادر کردند و خواستار برخورد با مدیر متخلف شدند.

از این رو انتساب خبر واگذاری معدن میمه به آیت الله مظاهرى کذب محض است زیرا اساسا ایشان نسبت به این موضوع هیچ اطلاعی نداشته‌اند.»/ رویداد 24

@madannameh


Forward from: اقتصادنامه
🔻 دستور مهم رهبر معظم انقلاب به رئیس‌جمهور درباره بازار سکه و ارز

🔸خبرگزاری مهر خبر داد: منابع آگاه از نامه مهم رهبر معظم انقلاب به حسن روحانی رییس جمهور در خصوص مسائل بوجود آمده در بازار سکه و ارز خبر داده اند.

🔸براساس این گزارش رهبر معظم انقلاب در این نامه که خطاب به رییس جمهور نوشته شده است ضمن ابراز نگرانی از اخبار منتشر شده در خصوص واگذاری ارز و سکه در ماههای اخیر و ابهاماتی که در افکار عمومی ایجاد کرده است، دستور فرمودند: "ضمن رسیدگی به موضوع گزارش دقیقی تهیه و به محضر ایشان ارسال شود."

@eqtesadnameh


🔵 تاثیر تحریمها بر بخش معدن

📍حمید آذرمند، رئیس کمیته اقتصادی خانه معدن ایران

◽ بخش معادن و صنایع معدنی از یک سو واردکننده ماشین‌آلات و تجهیزات معدنی از خارج هستند و از سوی دیگر صادرکننده محصولات و صنایع معدنی به خارج از کشور می‌باشند. علاوه برآن، صنایع معدنی بزرگ نیاز به جذب سرمایه‌گذاری خارجی برای توسعه طرح‌های معدنی دارند.

◽ با تشدید تحریم‌های بین‌المللی از یک سو روند واردات ماشین‌آلات و انتقال فناوری کاهش خواهد یافت و از سوی دیگر با اجرای تحریم‌ها، امکان صادرات برخی محصولات معدنی دچار مشکل خواهد شد. علاوه برآن، تحریم‌های بانکی نیز بر روند تجارت خارجی مرتبط با معادن تاثیرگذار خواهد بود.

◽ تحریم‌های خارجی، فعالیت معادن و صنایع معدنی کشور را از سه حوزه «تامین مالی»، «انتقال فناوری و واردات تجهیزات» و «صادرات محصول» تحت تاثیر قرار خواهد داد.

◽ با تشدید تحریم‌های خارجی، تامین مالی و جذب سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در حوزه معادن و صنایع معدنی دشوار خواهد شد. یکی از شیوه‌های جبران مشکل تامین مالی معادن، تشکیل کنسرسیوم‌های بزرگ معدنی و افزایش مشارکت بخش خصوصی در معادن بزرگ است. با تشکیل کنسرسیوم‌های بزرگ معدنی امکان اجرای طرح‌های بزرگ معدنی به اتکای توان داخلی، حتی در شرایط تحریم فراهم خواهد شد.

◽ علاوه بر آن، یکی از معضلات بخش معدن و صنایع معدنی کشور، مسئله مقیاس بنگاه در این بخش است. به جز چند استثناء، اغلب معادن و صنایع معدنی کشور نسبت به رقبای خارجی خود از مقیاس کوچکتری برخوردارند که این مسئله منجر به از دست دادن مزیت صرفه‌های مقیاس و افزایش هزینه تولید و کاهش توان بنگاه‌‌ها برای تجهیز سرمایه شده است.

◽ در شرایط تشدید تحریم‌ها، این مسئله اهمیت بیشتری می‌یابد. لذا به عنوان یک سیاست کلیدی لازم است از توسعه بنگاه‌های خردمقیاس در بخش معادن و صنایع معدنی کشور اجتناب کرده و مشوق‌ها و تدابیری برای تجمیع و ادغام صنایع معدنی و تشکیل بنگاه‌های بزرگ‌مقیاس طراحی و اجرا کرد.

◽ این مسئله می‌تواند ظرفیت تجهیز سرمایه بنگاه‌ها را افزایش داده و مشکلات تامین مالی بنگاه‌ها را تاحدودی تخفیف دهد. علاوه بر آن افزایش مقیاس بنگاه‌ها می‌تواند با کاهش هزینه تمام شده محصول، قدرت چانه‌زنی بنگاه‌های داخلی را در شرایط تحریم افزایش دهد.

◽ یکی دیگر از سیاست‌هایی که می‌تواند قدرت چانه‌زنی بنگاه‌های معدنی را در بازارهای جهانی در شرایط تحریم افزایش دهد، اصلاح نرخ ارز است. با افزایش نرخ ارز، قدرت رقابت‌پذیری محصولات معدنی در بازارهای جهانی افزایش خواهد یافت.

◽ در شرایط فعلی، اقداماتی مانند سرمایه‌گذاری در طرح‌های بزرگ زیرساختی، نوسازی بافت‌های فرسوده، توسعه شهرک‌های جدید و انبوه‌سازی مسکن می‌تواند مانع از افت تقاضا برای محصولات معدنی شده و مانع از رکود در بخش معادن و صنایع معدنی گردد.

◽ در مجموع به نظر می‌رسد باتوجه به سهم بالای تقاضای داخل برای محصولات معدنی، چنانچه سیاست‌هایی مانند تشکیل کنسرسیوم‌های بزرگ معدنی، ادغام صنایع معدنی کوچک، اصلاح نرخ ارز و توسعه طرح‌های زیرساختی برای جبران افت تقاضا به اجرا درآید، بخش معادن و صنایع معدنی کشور نسبت به سایر بخش‌های اقتصاد، آسیب کمتری از تحریم‌های بین‌المللی ببیند.

@madannameh




🔻مدیر اکتشاف ایمیدرو از کشف ذخایر جدید معدنی خبر داد:

🔸کشف ذخایر جدید معدنی؛ سنگ آهن، زغالسنگ، بوکسیت،‌ طلا و عناصر نادر

http://www.madannameh.com/fullcontent/Persian/4035

@madannameh


🔸دستیابی به رکوردهای تولید در شرکت فولاد هرمزگان

http://www.madannameh.com/fullcontent/Persian/4034

@madannameh


🔸ظرفیت معادن، فرصتی برای دولت در دوران تحریم

http://www.madannameh.com/fullcontent/Persian/4033

@madannameh

20 last posts shown.

5 450

subscribers
Channel statistics