📍 تمامِ آنچه که یک شیعه باید از توحید بداند و به آن عمل کند و در آن بحث و تعمق کند ؛ در ذیلِ موضوع اول (که در پست های بالا مشاهده می کنید) پرداخته شد ؛ اکنون آخرین موضوع را در شرحِ حدیثِ
بابِ نهم اشاره ی مجملی کرده و پس از آن به ادامه ی احادیث اربعین می پردازیم !
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
⚜️ بررسی روائی بحث موضوع دوم :
1️⃣ بخش پایانیِ خطبه ی ۱۶۶ نهج البلاغه به تشابه قوم مسلمانانِ آخر الزمان با بنی اسرائیل اشاره دارد ؛ آخرین خطبه در دوران حکومت مقدسشان :
☀️ ... أَيُّهَا النَّاسُ ، لَوْ لَمْ تَتَخَاذَلُوا عَنْ نَصْرِ الْحَقِّ وَ لَمْ تَهِنُوا عَنْ تَوْهِينِ الْبَاطِلِ ، لَمْ يَطْمَعْ فِيكُمْ مَنْ لَيْسَ مِثْلَكُمْ وَ لَمْ يَقْوَ مَنْ قَوِيَ عَلَيْكُمْ ، لَكِنَّكُمْ تِهْتُمْ مَتَاهَ بَنِي إِسْرَائِيلَ ، وَ لَعَمْرِي لَيُضَعَّفَنَّ لَكُمُ التِّيهُ مِنْ بَعْدِي أَضْعَافاً بِمَا خَلَّفْتُمُ الْحَقَّ وَرَاءَ ظُهُورِكُمْ وَ قَطَعْتُمُ الْأَدْنَى وَ وَصَلْتُمُ الْأَبْعَدَ . وَ اعْلَمُوا أَنَّكُمْ إِنِ اتَّبَعْتُمُ الدَّاعِيَ لَكُمْ ، سَلَكَ بِكُمْ مِنْهَاجَ الرَّسُولِ وَ كُفِيتُمْ مَئُونَةَ الِاعْتِسَافِ وَ نَبَذْتُمُ الثِّقْلَ الْفَادِحَ عَنِ الْأَعْنَاقِ .
📝 اى مردم اگر يارى حق را فرو نمى گذاشتيد ، و از خوار ساختن باطل دست بر نمى داشتيد ، آن كه به پايه شما نيست ديده طمع به شما نمى دوخت ، و هيچ نيرومندى بر شما مهترى نمى فروخت . امّا شما سرگردان شديد چون سرگردانى اسرائيليان . و به جانم سوگند ، كه اين سرگردانى پس از من افزون گردد چندان . چرا كه حقّ را پشت سر نهاديد و از آن گسستيد ، از نزديك بريديد ، و به دور پيوستيد ، و بدانيد اگر آن را پيروى كنيد كه شما را مى خواند و به راه رسولتان مى راند ، از رنج بيراهه رفتن آسوده ايد ، و بار سنگين و دشوار را از گردنها به يك سو نهاده ايد .
2️⃣ یافتنِ نام امام زمان (علیه السلام) به زبان های مختلف در تک تکِ کتاب های آسمانی امری بسیار شریف و عظیمی است که نیازمندِ تحقیق بسیار دقیق است ؛ ما متأسفانه فرصتی نیافتیم و انشاء الله در آینده این توفیق به لطف خداوند منان نصیبمان شود ؛ فلذا از
این سایت بعضی اسامی آن امام عالی مقام را می نویسیم :
۱ - «صاحب» در صحف ابراهيم(عليه السلام)
۲ - «قائم» در زبور سيزدهم .
۳ - «قيدمو» در تورات به لغت ترکوم .
۴ - «ماشيع» (مهدي بزرگ) در تورات عبراني .
۵ - «مهميد آخر» در انجيل .
۶ - «شماخيل» در ارماطس .
۷ - «خسرو» در کتاب مجوس .
۸ - «ميزان الحق» در کتاب اثري پيغمبر .
۹ - «پرويز» در کتاب برزين آذر فارسيان .
۱۰- «فردوس اکبر» در کتاب قبروس روميان .
۱۱- «پسر انسان» در عهد جديد (اناجيل و ملحقات آن)
۱۲- «سوشيانس» در کتاب زند و هومو من يسن ، از کتب زردتشيان .
۱۳- در کتاب «شابوهرگان» کتاب مقدس «مانويه» ترجمه «مولر» نام «خود شهر ايزد» آمده که بايد در آخر الزمان ظهور کند ، و عدالت را در جهان آشکار سازد .
۱۴- «فيروز» (منصور) در کتاب شعياي پيامبر .
و...
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔚 پایانِ شرحِ بابِ نهم :
پس تا اکنون توحید و دلالتِ ائمه ی اثنی عشر (ارواحنا لهم الفداء) بر آن کاملا تبین شد ؛ آنچه که اهمیّت دارد ؛ درکِ دقیقِ تفاوتِ مقامِ پروردگاری و مقامِ نبوّت و مقامِ امامت در اعتقاداتمان است ؛ در ذیل به توقیعِ شریفی که به یکی از این تفاوت ها می پردازد ؛ اشاره می کنیم :
⬇️