آگاهی از مغز


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


آگاهی از مغز|BrainAwareness
? دسته‌بندی موضوعات:
#مغزسالم: سلامت و بهداشت
#مغزوروان: رفتار و روان
#مغززیرذره‌بین: سلولی و ملکولی
#مغزبرتراشه: هوش مصنوعی
#ببینیم: ویدیو
#اینفوگرافیک
#نورونگاره
?ارتباط با ما: BAnewsteam@gmail.com
© باشگاه مغز و شناخت

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


Forward from: سیناپس
✳️سمينار دانش آموزي مغز و شناخت با حمايت ستاد توسعه علوم شناختي
🔹فردا، چهارشنبه ٢٩ آذر، ساعت ١٣.٣٠ الي ١٥.٣٠
🔹تهران، تالار همايش هاي رازي
🔵حضور براي دانش آموزان متوسطه اول و دوم رايگان و آزاد مي باشد.


✳️مرحله اول چهارمین دوره آزمون بین المللی دانش مغز،پنجشنبه 23 آذر در 30 استان و 41 حوزه با شرکت 4100 دانش آموز 13 تا 18 سال برگزار شد
🔹نفر اول اين دوره به مسابقات جهاني در برلين آلمان اعزام خواهد شد


✳️مرحله اول چهارمین دوره آزمون بین المللی دانش مغز، پنجشنبه 23 آذر در 30 استان و 41 حوزه با شرکت 4100 دانش آموز 13 تا 18 سال برگزار شد
🔹نفر اول اين دوره به مسابقات جهاني در برلين آلمان اعزام خواهد شد


"مغز سگ‌ها نورون‌های بیشتری نسبت به گربه‌ها دارد"

📄 ‏Sci-News- با توجه به نخستین مطالعه‌ای که برای شمردن نورون‌های قشر مغز تعدادی از گوشتخواران انجام شد، سگ‌ها حدود 530 میلیون نورون قشری دارند در حالی‌که این عدد برای گربه‌ها حدود 250 میلیون است. برای مقایسه انسان‌ها 16 میلیارد نورون قشری دارند.

🔸نویسنده ارشد مطالعه، دکتر سوزان هرکولانو می‌گوید: " من معتقدم تعداد دقیق نورون‌هایی که یک حیوان دارد، تعیین می‌کند که غنای وضعیت داخلی ذهنی آن چگونه است و چه قدر می‌تواند بر اساس تجربیات گذشته‌اش، اتفاقاتی که در محیط اطرافش در شرف به وقوع پیوستن هستند را پیش‌بینی کند."

🔸"ما انتظار داشتیم در اندازه‌گیری‌هایمان، فرضیات شهودی مبنی بر این‌که مغز گوشت‌خواران باید نورون های بیشتری نسبت به گیاه‌خوارانی که آن‌ها شکار می‌کنند داشته باشند، تایید شوند."

💡 با این حال، نتایج نشان داد که این موضوع چندان هم درست نیست...

🌐 متن کامل خبر را در تلگراف بخوانید:
Goo.gl/FbtWiL

🌀نشانی کانال تلگرامی باشگاه مغز و شناخت :
@BrainAwareness


🔖 #مغززیرذره‌بین
#حیوانات


مغز سگ‌ها نورون‌های بیشتری نسبت به گربه‌ها دارد

@BrainAwareness | آگاهی از مغز


"درست زمانی که نظرتان را تغییر می‌دهید!"

‏📄ScientificAmerican- مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد که هنگامی که داستان تغییر تصمیمات در ثانیه‌های پایانی، پیچیده‌تر از آن چیزیست که پیش از این تصور می‌شده است.

🔸در طول روز ذهنمان در لحظات پایانی بسیاری نظرش را تغییر می‌دهد؛ در هنگام رانندگی در یک چهارراه ناگهان تغییر مسیر می‌دهیم، در فوتبال به جای شوت زدن پاس می‌دهیم یا مثال‌های بسیاری که تابه‌حال تجربه کرده‌اید.

🔸دانشمندان برای مدتی طولانی تصور می‌کردند که توانایی توقف ناگهانی و تغییر تصمیم، توسط یک ناحیه‌ی مشخص درون قشر پیش‌پیشانی مغز کنترل می‌شود.

🔸اما در مطالعه‌ای که اخیرا در ژورنال علمی Neuron به چاپ رسیده است باقی نواحی مغز در انسان و میمون‌ها بررسی شده است و نتیجه برخلاف گذشته نشان می‌دهد که مدارهای عصبی زیادی از نواحی مختلف مغز در این عمل ناگهانی دخیلند.

🔸شاید تغییر تصمیم حتی چند میلی‌ثانیه پس از آنکه تصمیم را گرفته باشیم برای تغییر محصول تصمیم -که شاید به عمل ختم شود- کُند و بی‌فایده باشد. دانشمندان با استفاده از fMRI دریافتند که برای عوض کردن یک تصمیم نیاز به ارتباطی فوق‌سریع میان دو منطقه از قشر پیش‌پیشانی و یک منطقه -در همان نزدیکی- به نام ناحیۀ بینایی پیشانی که در کنترل حرکات چشم و همچنین هشیاری بصری نقش دارد می‌باشد.

💡محققان دانشگاه جانز هاپکینز معتقدند که این نتایج به ما کمک می‌کند تا برخی جنبه‌های رفتارهای اعتیادی را بفهمیم و همچنین متوجه شویم که چرا با افزایش سن امکان تغییر سریع تصمیم در ما از بین می‌رود.


🌐 متن کامل خبر را در تلگرام بخوانید:
Goo.gl/jaa9JQ

🌀نشانی کانال تلگرامی باشگاه مغز و شناخت :
@BrainAwareness

🔖 #مغززیرذره‌بین
#تصمیم‌گیری


درست زمانی که نظرتان را تغییر می‌دهید!

@BrainAwareness | آگاهی از مغز


"مغز چگونه وقایع را زمان‌بندی می‌کند"

📄سایت MIT News-محققین علوم اعصاب شبکه‌ای از نورون‌ها را کشف کردند که فعالیت خود را برای کنترل زمان بندی تغییر می‌دهند.


🔸زمان‌بندی، برای نواختن ساز، ضربه به توپ بیس‌بال و بسیاری از کارهای دیگر حیاتی است. محققین علوم اعصاب، به چندین مدل برای تعیین چگونگی توانایی مغز در داشتن یک زمان‌بندی دقیق دست‌یافته‌اند، که مهمترین آن‌ها وجود یک ساعت یا تنظیم کننده (pacemaker) مرکزی، در جایی از مغز بوده که زمان‌بندی وقایع را برای تمام مغز کنترل می‌کند.

🔸محققین فعالیت عصبی سه ناحیه مختلف از مغز حیوانات را، زمانی که یک کار را در دو بازه‌ی زمانی متفاوت انجام می‌دادند، ضبط کردند.

🔸آن ها الگوی پیچیده‌ای از فعالیت عصبی را حین این فاصله‌‌های زمانی یافتند. برخی نورون‌ها سریع‌تر فعال شده و برخی آرام‌تر، و برخی نیز که نوسان داشتند، نوسانشان سریع‌تر یا کندتر شد. با این حال، کشف کلیدی محققان این بود که بدون توجه به پاسخ نورو‌ن‌ها، میزان فعالیت آن‌ها، به بازه زمانی مورد نیاز وابسته است.

🔸یافته‌ها نشان داد که مغز به دنبال تغییر بازه‌ی زمانی، مسیر را تغییر نمی‌دهد، بلکه تنها سرعت رسیدن از حالت اولیه به حالت نهایی را تغییر می‌دهد.

🔸همچنین محققین برای درک بیشتر این پدیده، یک مدل کامپیوتری ساختند. آن‌ها با مدلی از هزاران نورون که بصورت رندم به یکدیگر متصل شده‌اند شروع کردند، و سپس همان عمل در بازه‌های زمانی مختلف را که در آموزش حیوانات استفاده شده بود، به آن آموزش دادند، ولی هیچ راهنمایی برای مدل در انجام کار قرار ندادند.

🔸یافته‌ها نشان داد که این شبکه‌های عصبی نهایتا از همان استراتژی که در اطلاعات مغز حیوانات مشاهده شد، استفاده کرده‌اند.

💡این تحقیق از این مفهوم پشتیبانی می کند که مغز زمان را با استفاده از یک مکانیزم ساعت‌وار نمی گوید، بلکه به تکانه‌های ذاتی مدارهای عصبی وابسته بوده و همانطور که این تکانه‌ها سریع‌تر یا کندتر می‌شوند، حیوان سریع‌تر یا کندتر حر کت می‌کند.

🌐 متن کامل خبر را در تلگرام بخوانید:
Goo.gl/Lr1tt1

🌀نشانی کانال تلگرامی باشگاه مغز و شناخت :
@BrainAwareness

🔖 #مغززیرذره‌بین
#ساعت‌مغز


مغز چگونه وقایع را زمان‌بندی می‌کند

@BrainAwareness | آگاهی از مغز


"آیا روبات‌ها می‌توانند صاحبان واقعی آثارشان باشند؟"

📄 ‏ScientificAmerican- مالکیت معنوی اصطلاحی حقوقی است که حق استفاده از فعالیت‌های فکری و ابتکاری –ادبی، هنری یا ...- را برای صاحبان آن اثر حفظ می‌کند. اما آیا این حق تنها به انسان خرمند (Homo sapiens) محدود می‌شود؟ در قانون چنین است. اما چه می‌شود اگر یک انسان یا یک گروه، از اثری هنری که توسط روبات یا حیوانی کشیده شده به سودی برسد؟ در حال حاضر آن موجود در برابر قانون بی‌دفاع خواهد بود. اما جریان‌های فکری جدیدی به دنبال تخصیصِ بخشی از قانون به این مسئله هستند.

🔸سال پیش، شکایت انجمن حمایت از حقوق حیوانات در پی ماجرای سلفی گرفتن میمون ماکاک با دوربین یک عکاس طبیعت جنجالی شد. در جریان عکاسی از گونه‌های نادر میمون، دیوید اسلتر دوربین گوشی خود را رها می‌کند، از قضا میمونی دوربین را برداشته و عکسی سلفی از خود می‌گیرد.

🔸با وجود آنکه نامش را "هوش" می‌گذاریم، بسیاری از افراد تمایلی ندارند که ماشین‌های دارای "هوش مصنوعی" را دارای مالکیت معنوی بدانند. آن‌ها می‌گویند مالکیت معنوی تنها برای محافظت از هوش نیست، بلکه حامی جنبه‌ی خاصی از هوش که مخصوص انسان می‌باشد است. هوش مصنوعی از دیدگاه آن‌ها تنها اجرای برنامه‌ها و الگوریتم‌هاییست که توسط انسان نوشته شده است.

💡 خواه‌ناخواه هوش مصنوعی روز به روز به انسان نزدیک‌تر می‌شود. بهتر یاد می‌گیرد، تصمیات پیچیده‌تر می‌گیرد، مسائل سخت‌تری را حل می‌کند و شاید آثار عجیب و باکیفیت‌تری را خلق کند. پس شاید بحث درباره‌ی گسترده‌تر کردن دامنه حقوق مالکیت معنوی بی‌فایده نباشد.


🌐 ادامۀ این متن تحلیلی را در تلگراف بخوانید:
Goo.gl/bYjVmb

🌀نشانی کانال تلگرامی باشگاه مغز و شناخت :
@BrainAwareness


🔖 #مغزوتراشه


آیا روبات‌ها می‌توانند صاحبان واقعی آثارشان باشند؟

@BrainAwareness | آگاهی از مغز


"صداهای مزاحم، اخلال‌گران تمرکز و خلاقیت"

📄 ‏با وجود اینکه ما خودمان را موجوداتی وابسته به قوۀ بینایی می‌دانیم، اما شبکه‌ای گسترده در مغز تمامی حواس را به یکدیگر مرتبط می‌کند. تلاش برای نوشتن مقاله‌ای در محیط شلوغ و پر سر و صدا به همراه بوی قهوه‌ای که همکارتان روی میز کناری گذاشته است کافیست تا به اهمیت تمرکز تمام حواس برای انجام کاری پی ببرید.

🔸تحقیقات صورت گرفته در مرکز تحقیقات Perkins+Will نشان داده‌اند که آکوستیک محل کار تا چه اندازه بر عملکرد و رضایت شغلی موثر است و آکوستیک مناسب، کسب و کاری موفق را به ارمغان می‌آورد.

🔸مشکل زمانی پیش می‌آید که –طبق تحقیقات- در طول زمان این صداها هیچگاه برایمان عادی نمی‌شوند. تحقیقی دیگر بیان می‌کند 68% از افراد مورد مطالعه، بر اثر صداهایی که اندکی از مکالمات روزمره بلندترند کلافه می‌شوند و برای تمرکز به انرژی بیشتری نیاز دارند و در نتیجه زودتر خسته می‌شوند.

💡برای بهبود تمرکز و عملکرد باید شرایط آکوستیک جدیدی مطابق با دنیای مدرن در فضای کاری به کار گرفت. می‌توان فضاهای گوناگون را با توجه به نیاز شغلی کارکنان آن فضا سازمان داد.


🌐 متن کامل خبر را در تلگراف بخوانید:
Goo.gl/7N52jw

🌀نشانی کانال تلگرامی باشگاه مغز و شناخت :
@BrainAwareness


🔖 #مغزسالم
#مغزوروان


صداهای مزاحم، اخلال‌گران تمرکز و خلاقیت

@BrainAwareness | آگاهی از مغز


"اعتیاد به گوشی‌های ‌هوشمند نوعی ناهمگونی در مغز ایجاد می‌کند"

📄 ‏NeuroscienceNews- به نظر می رسد اعتیاد به گوشی های هوشمند و اینترنت بر روی شیمی مغز تاثیراتی دارد.


🔸هر روز تعداد بیشتر و بیشتری از مردم به گوشی‌های هوشمند و سایر وسایل الکترونیکی قابل حمل برای دریافت اخبار روزانه، اطلاعات و حتی تماس‌های تلفنی وابسته می‌شوند.

🔸در کنار نگرانی‌های در حال افزایش درباره اینکه مخصوصا افراد جوان به جای معاشرت کردن با دیگران، مدت زیادی را به گوشی‌هایشان خیره می‌شوند، پرسش‌هایی هم درباره تاثیرات سریع این وسایل روی مغز و نتایج دراز مدت این نوع عادت‌ها مطرح می‌شود.

💡 دکتر سئو، پروفسور نورورادیولوژی در دانشگاه کُره و همکارانش از شیوه طیف سنجی با تشدید مغناطیسی (MRS) استفاده کردند تا با اندازه‌گیری پیام‌رسان‌های عصبی به درک جدیدی از مغز نوجوانانی که به گوشی‌های هوشمند و اینترنت معتاد هستند دست یابند.

🌐 متن کامل خبر را در تلگراف بخوانید:
Goo.gl/g9JDaJ

🌀نشانی کانال تلگرامی باشگاه مغز و شناخت :
@BrainAwareness


🔖 #مغزسالم


اعتیاد به گوشی‌های هوشمند نوعی ناهمگونی در مغز ایجاد می‌کند

@BrainAwareness | آگاهی از مغز


"تقابل اخلاقیات با ایمپلنت مغزی!"

📄سایت ScienceMag- در سال 2003 Helen Mayberg –عصب‌شناس دانشگاه Emory در شهر Atlanta- شروع به آزمایش روشی جسورانه برای درمان افرادی با افسردگی حاد کرد. این روش درمان با جاسازی الکترودهای آهنی در در منطقه ی 25 مغزی انجام می شد.

🔸اطلاعات اولیه منشرشده Lancet Psychiatry حاکی از شکست آزمایش بود. در سال 2012، بعد از اینکه نتایج آزمایشی 6 ماهه بر روی 90 نفر از لحاظ آماری هیچ گونه پیشرفت چشم گیری در افرادی که تحریکات مغزی دریافت می کردند درمقایسه با افرادی که صرفا دستگاه در مغزشان جاساز شده اما خاموش بود مشاهده نشد، عملا شرکت کننده ی جدیدی برای تحقیق گرفته نشد.

🔸با اینکه ایده ی این آزمایش عملا منسوخ شد، تحقیق برای 44 نفر از شرکت کنندگان که هم چنان این دستگاه ها را در مغز خود داشتند و افرادی که وظیفه ی مراقبت آن ها را داشتند هم چنان ادامه داشت.

🔸دوراهی دشواری برای شرکت ها و تیم های تحقیقاتی، پیرامون این تحقیق مغزی ایجاد شده است. این دوراهی بیان می‌کند که: اگر کسی این ایمپلنتها را بخواهد نگه دارد، چه کسی مسئولیت و هزینه‌ی افراد را برعهده می‌گیرد؟ شرکت کنندگان در گردهمایی تاکید کردند که این دوراهی گروه تحقیقاتی را ملزم به برنامه ریزی طولانی در ارتباط با این تحقیق می کند.

🔸"یک روش، مجبورکردن شرکت کنندگان به پذیرش خارج کردن دستگاه بعد از پایان تحقیق بود. با این که تحمیل عمل جراحی به شخص بدون خواسته‌ی وی عملا ناقض اخلاقیات است." Sarah Goering – بیواتیک در دانشگاه Washington در شهر Seattle بیان می کند. این ایده با بسیاری از آزمایشات دارویی مطابق است؛ به این صورت که بعد از انجام آزمایش، ارتباط بیمار با دارو نیز قطع می شود. اما قانع کردن چنین افرادی برای انجام عمل جراحی بسیار دشوار می‌باشد.

🔸یک احتمال آزاردهنده ی دیگر هم وجود دارد. به این صورت که فرضیه از بنیان نادرست بوده است. شواهد بسیاری از آزمایشگاه های مختلف حکایت از منطقه ی 25 مغزی به عنوان کلید موفقیت برای ارسال پاسخ ضد افسردگی دارند. اما ممکن است این تفکر بسیار ساده لوحانه ای باشد که با تحریک یک ناحیه از مغز و ارتباطات این ناحیه قادر به درمان بیماری پیچیده ای همچون افسردگی باشیم.


🌐 متن کامل خبر را در تلگراف بخوانید:
Goo.gl/f1YQmq

🌀نشانی کانال تلگرامی باشگاه مغز و شناخت :
@BrainAwareness


🔖 #نورواخلاق




#اینفوگرافیک

🔸 انعطاف‌پذیری عصبی
توانایی مغز در سازمان‌دهی مجدد به خود


@BrainAwareness | آگاهی از مغز


Forward from: ششمین کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی (www.bcnc.ir)
امروز، آخرین مهلت ارسال مقاله
www.bcnc.ir
@bcnc6


«طی یادگیری، مغزتان از سلول‌های تازه پر و سپس خالی می‌شود»

‏📄 LiveScience- هر بار که مهارتی را یاد می‌گیرید، سلول‌های تازه‌ای در مغزتان متولد می‌شود. سپس یکی پس از دیگری این سلول‌ها شروع به از بین رفتن می‌کنند و تنها سلول هایی که از نظر مغز مورد نیاز هستند باقی می‌مانند.

🔶 به وجود آمدن آغازین سلول‌های تازه این امکان را فراهم می‌آورد تا مغز با اطلاعات جدید کنار بیاید. آنگاه مغز در می‌یابد که کدام یک از این سلول‌ها عملکرد بهتری دارد و کدام یک غیر ضروری است و در کشمکشی از قسم بقای شایسته ترین، سلول‌های اضافه از بین می‌روند.

🔶پژوهشگران مدت هاست که می‌دانند مغز در پاسخ به یادگیری دچار تغییر می‌شود. اما این مطالعه جدید اولین باری است که محققان این تغییر را در حین وقوع و طی یک بازه زمانی به نسبت طولانی مشاهده کرده و فرضیه‌ای در خصوص نحوه کارکرد آن ارائه کرده اند.

💡به منظور درک عمیق تر اینکه دقیقا این فرایند چگونه کار می‌کند و چه نوع سلول هایی در آن تحت انتخاب قرار می‌گیرند، لازم است که این فرآیند در سطح دقت بسیار بالاتری مورد مطالعه قرار گیرد. پژوهشگران نیاز دارند که ببینند چه سلول هایی ظاهر شده و چه سلول هایی ناپدید می‌شوند.


🌐 متن کامل خبر را در تلگراف بخوانید:
Goo.gl/EueAu6

🌀 نشانی کانال تلگرام آگاهی از مغز:
@BrainAwareness


🔖 #مغززیرذره‌بین
#یادگیری

20 last posts shown.

2 056

subscribers
Channel statistics