باشگاه روزنامه‌نگاران اقتصادی ایران


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


Iran Economic Journalists Club
این کانال با هدف کمک به ارتقای روزنامه‌نگاری اقتصادی ایران راه‌اندازی شده است.
از هر ایده و تحلیلی که به این هدف کمک کند، استقبال می‌کنیم.
ارتباط با ادمین:
@motaherii

Related channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


یاد ایام

عکسی قدیمی و احتمالا مربوط به سال 1381.
در کنار محمد شریعتمداری که وزیر بازرگانی دولت دوم سید محمد خاتمی بود، علی میرزاخانی و علیرضا بختیاری دیده می‌شوند.
علیرضا بختیاری بنیان‌گذار روزنامه دنیای‌اقتصاد است و علی میرزاخانی هم از همان روزهای اول آغاز به کار این روزنامه‌، به عنوان سردبیر انتخاب شد.
البته این دو پس از دو دهه همکاری مشترک، در سال 1400 مسیر خود را جدا کردند.

@Economicjournalists


پیر اقتصاد

فرهت فردنیا روزنامه‌نگاری شناخته شده در عرصه اقتصاد است که از اوایل دهه 60 کارش را در روزنامه اطلاعات آغاز کرد.
او سال‌ها در این روزنامه به عنوان دبیر گروه اقتصادی به فعالیت مشغول بود تا زمانی‌که بنیان‌گذاران روزنامه همشهری، گروهی از روزنامه‌نگاران را از جامعه مطبوعاتی آن دوره فراخواندند و با کمک آنها، انتشار این روزنامه رسما آغاز شد.
آقای فردنیا که در حال حاضر در روزنامه دنیای‌اقتصاد فعالیت می‌کند، دانش‌آموخته اقتصاد است و از زمان تأسیس روزنامه همشهری، سمت دبیری گروه اقتصاد را به‌عهده داشت. بعدها در جایگاه دبیری تحریریه مشغول به‌کار شد و بعد از ترک همشهری هم در همین جایگاه در روزنامه‌های دیگر فعالیت کرد.
فرهت فردنیا تسلط زیادی روی روندهای اقتصادی دارد و محال است آمار اشتباه از زیر دستش خارج شود.
اغلب روزنامه‌نگاران حوزه اقتصاد، کارشان را با آقای فردنیا شروع کرده‌اند که از جمله می‌توان به سعید لیلاز، صادق جنان‌صفت اشاره کرد.

@Economicjournalists


مرد مستعار

جرج جی. دبلیو. گودمن، که برای خوانندگانش با نام «آدام اسمیت» و برای دوستانش «جری» شناخته می‌شد و علم اقتصاد را در دسترس میلیون‌ها نفر قرار داد، روزنامه‌نگار آمریکایی، نویسنده کسب‌وکار، مجری تلویزیونی برنده جوایز مختلف، مفسر برنامه‌های اقتصادی و بنیان‌گذار مجله نیویورک بود. او همچنین داستان‌هایی تخیلی به نام خودش منتشر کرد.
اسم مستعار آدام اسمیت از سوی «کلِی فِلکِر» در مجله نیویورک روی او گذاشته شد.

وارن بافت، جری گودمن را دومین نویسنده‌ای می‌داند که تا به حال توضیح داده است تجارت سرمایه‌گذاری چگونه کار می‌کند؛ پس از فرد شوید (Fred Schwed) باهوش، که کتاب «قایق‌های تفریحی مشتریان کجا هستند؟» او (که در ابتدا در سال 1940 منتشر شد)، بهترین -و خنده‌دارترین- کتابی است که تاکنون در وال استریت نوشته شده است.

@Economicjournalists


روزنامه‌نگار نا آرام

نامش «آرامش» بود، اما زندگی‌اش سراسر فرازونشیب و تلاطم بود. با کابینه قوام وارد عرصه سیاست شد، در کابینه اول شریف‌امامی به اوج رسید و با عنوان «یک خرابکار» در پارک فرح تهران ترور شد. روزنامه‌نگار بود و هم ضد‌حزب توده و هم ضدآمریکایی، اما نقطه اوج کارنامه‌اش، دشمنی با ابوالحسن ابتهاج نخستین رئیس سازمان برنامه است.

احمد آرامش به بهانه «مبارزه با فساد» پرونده‌ای قطور برای ابتهاج ساخت و او را روانه زندان کرد و جانشین او شد، اما این ریاست برایش شگون نداشت و خیلی زود خودش نیز راهی زندان شد و چند سال بعد، در اوایل دهه 50 در پارک فرح ترور شد. اما احمد آرامش چگونه سازمان برنامه را به جنجال کشاند؟ داستان زندگی او را دنبال کنید.

@Economicjournalists


سیلویا پورتر چگونه اولین زن روزنامه‌نگار اقتصادی شد؟

زندگی در قلب جامعه‌ای جنسیت‌زده و آکنده از تبعیض و بی‌عدالتی، نه‌تنها جریانی پیچیده، بلکه مبارزه‌ای هرروزه است؛ چه رسد به اینکه مقصود روشنگری و شنا در خلاف جهت مسیر این رودخانه هم باشد.

اگرچه در این مسیر مبارزان متعددی از تلاش‌های اغلب ناکامشان خاطراتی پراکنده دارند، اما بی‌شک هیچ‌کدام به اندازه «سیلویا پورتر» آنقدر مصمم نبوده‌اند؛ کسی که حالا نامش به عنوان اولین زن روزنامه‌نگار اقتصادی در تاریخ ماندگار شده است.

او توانست با تمام تبعیض‌ها بجنگد و در دنیایی که در انحصار مردان بود، قد بکشد. زنی اقتصاددان که سال‌های سال در روزنامه‌ها و مجلات سعی کرد مسائل مالی و اقتصادی را به زبانی ساده برای عامه مردم روایت کند.

پورتر در واقع یکی از موفق‌ترین روزنامه‌نگاران اقتصادی و نویسندگان آمریکا بود که در روزهای اوج کارش بیش از 40 میلیون نفر مخاطب نوشته‌هایش را دنبال می‌کردند.

@Economicjournalists

5 last posts shown.

8

subscribers
Channel statistics