⚫️🔴🔵 درود بر همکاران عزیز و بزرگوار :
خلاصه جلسه امروز کانون مرکز(۹۷/۴/۱۰) ؛
با ذکر این نکته که این مطالب صرفا اجماع نظرات حاضرین در جلسه بوده و لزوما لازم الاتباع نمیباشد :
@IranNotaryPublic۱- در خصوص شمول تخفیف حق الثبت اسناد مربوط به ایثارگران ، نظر دفتر حقوقی کانون جای تامل دارد ، چون منظور نظرقانونگذار مطلق جانباری و مطلق اسناد اعم از خرید و فروش است که نظر امور اسنادهم مطابق با آن صادر شده است .( خانواده شهدا پدرمادرهمسر فرزندان و جانبازان ولو ۵% و...)
۲- تنظیم سند انتقال قطعی آپارتمان با قید این شرط که به مدت ۴۰ سال خریدار حق فروش ندارد ، صحیح است و شرطِ خلاف اطلاق عقد است و بلااشکال . شرط خلاف ذات عقد باطل است (مثلا من ملک را به شما می فروشم به شرطی که مالک نشوی ) . در مورد این سوال بهتر است قید شود: به شرط حیات مالک و پس از فوت، شرط باطل است .میتوان در دوقالب بیع و صلح این سند را تنظیم نمود .
@IranNotaryPublic۳- سند رهنی با موافقت بانک از الف به ب صلح گردید ، به دلیل عدم پرداخت اقساط ، از سوی بانک تقاضای صدور اجراییه گردیده است ، اجراییه باید علیه ب و نسبت به سند رهنی صادر و ذیل اجراییه موضوع سند صلح و انتقال از الف به ب قید گردد .
۴- در اجاره نامه عبارت "حق انتقال به غیر ندارد .." قید شده در خصوص اعتبار این شرط با انقضای مدت اجاره، دو نظر اعلام شد ، یک نظرطبق ماده ۴۹۴ ق م بعد از انقضای مدت ، عقد از بین می رود و این شرط به تبع از بین رفتن عقد از بین میرود ، نظردیگر نظر آقای بهمن کشاورز که در کتاب سرقفلی ایشان قید شده : چون آثار اجاره بعد از مدت ادامه دارد آثار شرط هم باقی ست .
در جایی که در اجاره نامه موضوع مسکوت باشد اصل بر عدم انتقال به غیر است .
@IranNotaryPublic۵- کلیه اقدامات در خصوص دفتر امانات مشمول دریافت هزینه است ، چه زمانی که مستاجر مراجعه و تقاضای واریز مال الاجاره با معرفی دفتر به بانک را دارد ، چه زمانی که مالک مراجعه و قصد اخذ قبوض واریزی را دارد .
۶- سال ۹۱ سند انتقال تنظیم ولی خلاصه به هر دلیلی وارد ثبت نشده و انتقالات در دفتر املاک ثبت نشده ، سپس انتقال بعدی صورت گرفته و خلاصه ارسال و در دفتر املاک ثبت شده ، با عنایت به تقدم و تاخر نقل و انتقالات ، سند اول صحیح (ولو مالکیت شخص در دفتر املاک ثبت نگردیده است ) و سند دوم معارض است .
@IranNotaryPublic۷- رای و نظر غالب در جلسه شورای سیاستگذاری سازمان در خصوص تعیین سقف اسناد ، تعیین سقف برای اسناد اتومبیل و رهنی ست ولی هنوز این نظر قطعی نگردیده است .
۸- باید تفاوت قائل شد بین صلح عمری و صلح به شرط عمری :
در صلح عمری، شخص صرفا حق استفاده از منافع را برای دیگری برقرار کرده که در قالب عقد انتفاع یا بصورت صلح تنظیم شده و با قید مباشرت به ارث نخواهد رسید و چنانچه مثلا مدت قید شود حق انتفاع تا ۵۰ سال، چنانچه فرد با گذشت ۲۰ سال از تنظیم سند فوت کند ، حق انتفاع ِ ۳۰ سال باقیمانده به وراث ، ارث می رسد .
در صلح به شرط عمری ، عین و منفعت به متصالح منتقل و از طرف متصالح حق انتفاع به مصالح یا ثالث صلح می شود ،در این حالت با فوت مصالح ، عین و منفعت متعلق به متصالح خواهد بود .
۹- در خصوص عدم واریز حق السهم دفتریاران از سوی برخی از سران دفاتر ، شخص سردفتراشراف به قانون دارد و با علم باینکه ۱۰ درصد سهم کانون و ۱۵ درصد سهم دفتریار از حق التحریر، متعلق به اونیست نباید در پرداخت آن کوتاهی نماید .
@IranNotaryPublic۱۰- سه شنبه ، جلسه ای برگزار خواهد شد در سازمان باحضور اعضای هیات مدیره کانون و اعضای شورای عالی و مسئولین ثبت، جهت تعیین تکلیف نهایی مبحث اعمال ۴۵% .
❇️ کانال دفاتر اسناد رسمی ایران🌹
🔰🔰🔰🔰🔰
@IranNotaryPublic