سازمان مردم نهاد مبنا


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


سایت مبنا :
Mabnango.ir
آدرس پیج اینستا:
@mabna_ngo
ثبت نام اعضا در سمن مبنا :
✍️🌷🌹
https://mabnango.ir/ثبت-نام-سمن/
🆔ADMIN: @mrhfarid

Related channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


سازمان مردم نهاد مبنا برای طرح همیاران آموزش خود از کلیه دانشجویان و دانشجومعلمان علاقه مند، دعوت می‌نماید.

🔆 جامعه هدف این طرح دانش آموزان پایه اول و دوم دبستان حاشیه شهر مشهد هستند که به دلیل نداشتن گوشی هوشمند از کلاس درس و مدرسه خود بازمانده‌اند.

🤝 برای شرکت در این طرح کافیست روزانه تنها ۱۰ تا ۱۵ دقیقه از وقت خود را به دانش‌آموز معرفی شده اختصاص دهید و از وضعیت تحصیلی وی مطلع شوید.

✔️ لازم به ذکر است که سازمان‌مردم نهاد مبنا در جهت بهبود طرح، جلساتی را با همیاران عزیز برگزار خواهد کرد و دستورالعمل‌ها و راهکارهای موردنیاز همیاران آموزش، به اطلاع آن‌ها خواهد رسید.

❇️برای ثبت‌نام و کسب اطلاعات بیشتر پیام دهید:
@MrHfarid
@Rokhsare1


.
.
❇️ ویژه برنامه لایو اینستاگرامی گذار از مرزهای آموزش و پرورش
✅ بررسی تطبیقی سیستم آموزشی ایران و نروژ در دوران کرونا
🔴 باحضور سرکار خانم اندیشه آرام مهندس الکترونیک و شبکه

🕰 زمان : چهارشنبه 30 مهر ساعت:21

🔰 پخش در صفحه مبنا
https://instagram.com/mabna_ngo?igshid=1sqq4cul0as2q


.
.
❇️ ویژه برنامه لایو اینستاگرامی گذار از مرزهای آموزش و پرورش
✅ بررسی تطبیقی سیستم آموزشی ایران و هندوستان در دوران کرونا
🔴 باحضور سرکار خانم قنبری مشاور و کارشناس ارشد روان شناسی بالینی

🕰 زمان : دوشنبه 14 مهر ساعت:21

🔰 پخش در صفحه مبنا
https://instagram.com/mabna_ngo?igshid=1sqq4cul0as2q


❇️ ویژه برنامه لایو اینستاگرامی گذار از مرزهای آموزش و پرورش
✅ بررسی تطبیقی سیستم آموزشی ایران و ترکیه در دوران کرونا
🔴 باحضور سرکار خانم جوشقانی مدرس کالج Anka Bilim و کارشناس ارشد بالینی

🕰 زمان : چهارشنبه 2 مهر ساعت:21

🔰 پخش در صفحه اینستاگرام مبنا به آدرس ذیل
https://www.instagram.com/invites/contact/?i=47ej2gl958qa&utm_content=2l027p0


"وقتی عکس همسرم را زیر سینی چای پنهان کردم"

فردین علیخواه|گروه جامعه شناسی دانشگاه گیلان
✍️یک روز در کلاس آسیب‌شناسی اجتماعی بحث "خانواده و طلاق" بود. از دانشجویانم درباره تعداد فرزندان شخصیت‌های مختلف غربی، برای مثال «اوباما»، پرسیدم. بسیار جالب بود. بیشترِ دانشجویان اطلاع داشتند که اوباما دو دختر دارد و حتی دختران او چند سال دارند! بیشتر بحث کردیم. برخی از دانشجویان معتقد بودند که این شخصیت‌ها با انتشار عکس‌های خانوادگی‌شان سعی می‌کنند "در عمل" و نه فقط «حرف» به جامعه بگویند که خانواده برایشان مهم است.

در کلاس به موضوع انتشار عکس‌های خانوادگی بیشتر کنجکاو شدم. در سایت گوگل به فارسی(و نه انگلیسی) تایپ کردم" خانواده اوباما". هزاران عکس از زندگی خانوادگی اوباما و گذران اوقات فراغتش با فرزندان و همسرش نمایان شد. بیشتر این عکس‌ها را سایت‌های فارسی، و نه سایت‌های خارجی، منتشر کرده بودند. یادم هست در همان کلاس از خانواده و تعداد فرزندان مقامات مختلف کشورمان پرسیدم. حتماً می‌توانید حدس بزنید. بیشتر دانشجویان اطلاعات درستی از خانواده مقامات نداشتند. دقیقاً مانند استادشان! جالب آنکه آنان می‌دانستند مثلاً جان کری(وزیر امور خارجه اسبق امریکا) چند فرزند دارد ولی در خصوص دکتر ظریف یک یا دو نفر حدس‌هایی می‌زدند! نکته جالبی که در کلاس آسیب‌شناسی اجتماعی مطرح شد آن بود که بیشتر دانشجویان می‌گفتند که نام اعضای خانواده مسئولان کشورمان فقط زمانی در رسانه‌ها منعکس می‌شود که یا یکی از آن‌ها از مقامش سوءاستفاده کرده و به خانواده‌اش پستی داده، یا یکی از اعضای خانواده او اختلاس کرده و یا موقع انتخابات بوده و دست‌آویزی یافته‌اند تا همدیگر را له کنند!! در مواقع عادی تقریباً هیچ مطلبی در این خصوص منتشر نمی‌شود.

توجهم به یک رفتار اجتماعی غربی‌ها جلب شد. من در برخی از پروژه‌های عمرانیِ داخل کشور با آن‌ها کار کرده‌ام. وقتی به آن‌ها میز یا اتاقی می‌دهید یکی از وسایل یا اقلامی که روی میز می‌گذارند یا روی دیوار اتاقشان نصب می‌کنند عکس‌های خانوادگی است. این را حتماً در سریالهای خارجی هم دیده‌اید. نکته جالب آنکه این رفتار تابع سن فرد یا مدت ازدواج او نیست.

رفتار ما مردان ایرانی در این خصوص خیلی جالب است. وقتی تازه ازدواج کرده‌ایم عکس همسرمان در کیف پولمان قرار دارد. البته یادآوری کنم که این عکس در دوره نامزدی روی صفحه تلفن همراهمان نیز هست. پس از ازدواج از صفحه تلفن همراه حذف می‌شود. کم‌کم عکس همسرمان از کیف پولمان هم برداشته می‌شود و جای عکس را کارت‌های اعتباری رنگارنگ، کارت شناسائی و قبض‌های پرداخت‌نشده‌ی لوله شده می‌گیرند. معمولاً زنان مانند مردان نیستند ولی وقتی این رفتارها را می‌بینند آهسته‌آهسته دلسرد می‌شوند. ابتدا عکس مادر یا پدرشان را در کنار عکس همسرشان می‌گذارند. آن‌ها باز دلسرد می‌شوند و عکس همسر را برداشته و عکس خود و فرزندشان را به‌جای عکس همسر می‌گذارند.

زمانی در جایی مشغول به کار شدم. در روزهای نخست عکس کوچکی از همسرم(با مانتو و روسری) را به شکل عمودی در گوشه میز به لیوان تکیه دادم. همکاری آمد و گفت: " ببین پشت سرت حرف درمیارن! به نظرم اینو برداری بهتره!!". همکار بعدی هم آمد و همین جمله را گفت. عکس را برداشتم و مثل برخی از بنگاه‌های املاک، به شکل افقی زیر شیشه‌ی روی میزم گذاشتم. آن همکاران باز آمدند: " خب اینا اینجا جواب نمی‌ده دیگه! همکارا که می دونی جنبه ندارن! تازه خانمت مانتوییه! یه ذره موهاش هم بیرونه! این می‌تونه بعداً تو گزینشِت دردسرساز بشه...!" کنار میز یک سینی چای کوچکی داشتم. آنرا برداشتم و روی عکس همسرم گذاشتم. با عصبانیت به آن‌ها گفتم " حالا خوبه؟ " گفتند: " هی. بد نیست!" ولی...

می‌دانید دوستان . خواستم بگویم مسئولان هم محصول همین جامعه‌اند. اساساً خانواده( و به طور خاص زنان) باید پنهان بمانند. به نظرم درباره زنان، یک چیز بسیار عادلانه توزیع شده، بسیار عادلانه: عکس آنان نه باید در « قاب زندگی» نصب شود و نه در « قابِ مرگ» (اعلامیه ترحیم). برای همین در پاسخ به برخی از افرادی که مدام انتقاد می‌کنند چرا زنان و دختران ایرانی در شبکه‌های اجتماعی مجازی این‌قدر زودبه‌زود عکس پروفایل خود را عوض می‌کنند و انگار"ولع خودنمایی" دارند باید عرض کنم که رفتار این زنان اعتراضی صریح به حذف تدریجی عکسشان از "قاب زندگی" است. این عکس‌ها فریاد می‌زنند: "شما نمی‌توانید مرا حذف کنید".

✅کانال نویسنده مطلب: @fardinalikhah


🆔 @mabna_ngo


جهت شرکت در کارگاه می توانید از لینک درج شده در پوستر استفاده نمایید

@mabna_ngo


📌"گذار" ، ویژه برنامه ای دیگر از سمن مبنا را از طریق ❌ لینک❌ زیر دنبال کنید.

✅ قسمت اول


#آسیب_شناسی_اوقات_فراغت


❇️ کارشناس برنامه:
جناب آقای دکتر نوغانی
عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد_گروه علوم اجتماعی




https://www.instagram.com/tv/CD4f8vFJUFP/?igshid=ck0v4lnruxbq
سمن مبنا on Instagram: “‌ با هدف بررسی آسیب های اجتماعی ‌ ‌ 💡گام نخست: اوقات فراغت در ایام کرونا #آسیب_شناسی_اوقات_فراغت ❇️ کارشناس برنامه: جناب آقای دکتر…”
14 Likes, 0 Comments - سمن مبنا (@mabna_ngo) on Instagram: “‌ با هدف بررسی آسیب های اجتماعی ‌ ‌ 💡گام نخست: اوقات فراغت در ایام کرونا…”


📌"گذار" ، ویژه برنامه ای دیگر از سمن مبنا

با هدف بررسی آسیب های اجتماعی



💡گام نخست:
اوقات فراغت در ایام کرونا

#آسیب_شناسی_اوقات_فراغت


❇️ کارشناس برنامه:
جناب آقای دکتر نوغانی
عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد_گروه علوم اجتماعی
📡 @mabna_ngo


📌"گذار" ، ویژه برنامه‌ای از سمن مبنا

💡گام نخست:
اوقات فراغت در ایام کرونا

#اهمیت_اوقات_فراغت

❇️ کارشناس برنامه:
"سرکارخانم سمانه تعلیم دهنده"
کارشناس ارشد مشاوره
روان سنج
استاد دانشگاه فرهنگیان مشهد
📡 @mabna_ngo


📌"گذار" ، ویژه برنامه ای دیگر از سمن مبنا

با هدف بررسی آسیب های اجتماعی



💡گام نخست:
اوقات فراغت در ایام کرونا

#اهمیت_اوقات_فراغت


❇️ کارشناس برنامه:
"سرکارخانم سمانه تعلیم دهنده"
کارشناس ارشد مشاوره
روان سنج
مدرس دانشگاه فرهنگیان مشهد

📡 @mabna_ngo


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
#کرونا
#یونیسف

@mabna_ngo


میرزا‌قاسمی فقط میرزا‌قاسمی است!

در درس جامعه‌شناسی رسانه‌های جمعی معمولا به دانشجویانم می‌گویم که اینستاگرام یک ایران کوچک و فشرده است. شما می‌توانید بازنماییِ بسیاری از مسائل فرهنگی و روانی جامعه ایرانی را در اینستاگرام بیابید و آنرا موضوع تحلیل خود قرار دهید. شاید مبالغه‌آمیز به نظر آید ولی گاهی به آنها می‌گویم که با توجه به نظارت نهادهای رسمی بر رفتارهای افراد در فضاهای عمومی، ایرانِ واقعی در اینستاگرام و ایرانِ مجازی در کوچه‌ها و خیابان‌های شهر جریان دارد.

حتما جمله « تن فلانی در قبر لرزید» را بارها شنیده‌اید که گاه جدی و گاه شوخی پس از فالش خواندن یک آواز توسط فردی مبتدی بکار می‌رود. پس از خواندن قسمت بیو(bio) یا عکس‌نوشتۀ برخی از کاربران شبکه اجتماعی اینستاگرام به این نتیجه می‌رسم که گویا یکی از عرصه‌هایی که باید این جمله را بکار برد عرصه اندیشه است. منظور آنکه با خواندن- به‌ویژه -جمله‌های کوتاه و انگیزشیِ قسمت بیوی برخی کاربران، پیوسته باید گفت«تن مارکس در قبر لرزید»، « تن میشل فوکو در قبر لرزید»،« تن سیمون دو بووار در قبر لرزید»،« تن هانا آرنت در قبر لرزید»،«تن ویکتور فرانکل در قبر لرزید»،« تن نیچه در قبر لرزید» و حتی « تن برایان تریسی هم در قبر لرزید».

برای مثال به این جمله دقت کنید که در قسمت بیوی چندین نفر از کاربران اینستاگرام نوشته شده است: « زنِ[...] ، مامانِ [...]. خودت باش و از خودت بودن لذت ببر». کمی دقت کنیم: زنِ ....، مادرِ..... و بعد توصیه به دیگران که بیایید خودتان باشید! این سؤال برای هر ناظری پیش می‌آید که دقیقا برداشت این افراد از مفاهیمی مانند«خودت باش» یا «خود بودن» چیست؟ به راستی در همین نمونه کدام کلمات بیانگر آن است که نویسنده خودش است و در واقع هویت‌اش را از نقش‌هایی اخذ نمی‌کند که در قبال دیگران دارد؟

در نوشته‌های دیگرم همواره گفته‌ام. با گسترش استفاده از شبکه‌های اجتماعی شاهد ظهور و گسترش نوکیسگان فرهنگی هستیم. ذهن این افراد مملو از جمله‌های قشنگ، عمیق و انگیزشی جورواجور است ولی متأسفانه اغلب این جمله‌ها با تایپ« جملات زیبا برای پروفایل» یا « جملات زیبا برای بیو» در سایت گوگل پیدا، کپی و در مکان مربوطه الصاق می‌شوند. به همین دلیل اگر ده بار هم از این کاربران سوال شود که معنای «خودت باش» چیست، با آب‌و‌تاب انبوه نقلِ قولهای قشنگی را برایتان بازگو می‌کنند که در جایی از گوشی‌شان ذخیره کرده‌اند تا تک تک به فراخور آنها را زیر عکس‌هایشان منتشر کنند.

آنچه گفتم اما همه مسأله نیست. تحقیق منسجمی انجام نداده‌ام ولی با تکیه بر شواهد اولیه‌ای که جمع‌آوری کرده‌ام گمان جامعه‌شناختی‌ام آن است که بسیاری از کاربران شبکه‌های اجتماعی ایرانی ترجیح می‌دهند در قسمت پروفایل، بیو یا زیر عکس‌هایشان؛ حتی عکسی که در آن صرفا خواسته‌اند مدل جدید شلوار جین زاپ‌دار، پیراهن، میک‌آپ یا بلوزشان را به دیگران نشان دهند جمله یا توصیه‌ای انگیزشی، فلسفی، اجتماعی یا روان‌شناختی در زیر عکس بنویسند. این حجم از مواجهه اخلاقی یا فیلسوف‌مأبانه با همه چیز مایۀ تعجب هر پژوهشگری است. آیا جامعه ایران تا به این حد نیازمند نصیحت، توصیه یا پند‌و‌اندرز از طرف آنهاست؟ نکته قابل تأمل آن است که همین کاربران گرامی از پند و اندرز مداوم و پایان‌ناپذیر نهادهای رسمی خسته و دلزده‌اند ولی خودشان برای ساده‌ترین موضوعات زندگی روزمره پند‌و‌اندرز به رخ می‌کشند و تظاهر می‌کنند که درک عمیقی از جهان دارند.

به دور از شعارهای رایج، به دور از جوگیری‌های مُد روز، ای کاش حقیقتا «خودمان باشیم». معمولی بودن مایۀ خجالت نیست. نشان دادن ساعت مچی، شکم سیکس‌پک، بلوز، میرزاقاسمی تزئین‌شده، شلوار جین دمپاگشاد، موهایی که دیشب کنفی رنگ شده‌اند، و سالاد شیرازی جزوی از زندگی روزمره همه ماست. شاید دیگر لازم نباشد در زیر عکس‌های مربوط به اینها جمله‌ای از سیمون دوبووار، میشل اوباما، نیچه یا گاندی بنویسیم. میرزا‌قاسمی فقط میرزا‌قاسمی است و بهتر است درباره طعم آن حرف بزنیم. گاهی جمله ساده «هیکلم چطوره؟» -که بعضی از کاربران در زیر عکس‌هایشان می‌نویسند- صادقانه‌ترین جمله، و هزاران بار ارزشمندتر از جمله‌های قشنگی است که نوشته می شوند ولی درکی از معنای آنها وجود ندارد.
▪️فردین علیخواه|گروه جامعه شناسی دانشگاه گیلان

🆔 @mabna_ngo


پیام هایی از بازی و نقاشی کودک به والدین

سرکارخانم سمانه تعلیم دهنده
مشاور و روان سنج

@mabna_ngo


🍃خانوادگی

#جلسه_پنجم


برای ورود به دنیای بچه ها باید از در بازی وارد شد

❇️موضوع:
پیام هایی از بازی و نقاشی کودک به والدین

@mabna_ngo


حساب پس انداز عاطفی همسران

دکتر زهرا بهفر
روانشناس بالینی و سلامت

@mabna_ngo


🍃خانوادگی

#جلسه_چهارم

جایگاه ابراز محبت در روابط همسران

❇️موضوع:
حساب پس انداز عاطفی

@mabna_ngo


گفتگوی کامل و سالم در روابط همسران

دکتر زهرا بهفر
روانشناس بالینی و سلامت

📌ادامه ی مبحث گفتگوی ناقص و ناسالم

@mabna_ngo


🍃خانوادگی

#جلسه_سوم

فوت و فن صحبت سازنده در روابط همسران

❇️موضوع:
گفتگوی کامل و سالم

@mabna_ngo


🔴 معلولیت و سلامتی یک حالت نسبی است.

🌱 موضوع برنامه: بررسی علل محدوديت‌های معلولیت در جامعه


✅ میهمانان برنامه:
. جناب آقای صمدی جوان
. جناب آقای مجنونی



🕘 چهارشنبه، 31 اردیبهشت ماه، ساعت 21

🎥 گفتگو را از صفحه اینستاگرام زیر دنبال کنید:

https://www.instagram.com/invites/contact/?i=47ej2gl958qa&utm_content=2l027p0



@mabna_ngo


پیام های آلوده در روابط همسران

دکتر زهرا بهفر
روانشناس بالینی و سلامت

📌ادامه دارد...

@mabna_ngo

20 last posts shown.

89

subscribers
Channel statistics