NASNETT- Starlink For IRAN


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


توی NASNET قراره در مورد اینترنت ماهواره‌ای و جدیدترین آپدیت‌هاش حرف بزنیم.
#استارلینک_برای_ایران
تماس با ادمین:
@NasNet_A
لینک گروه:
https://t.me/NasNetGroup
کانال یوتیوب:
https://youtube.com/@NASNETT
توییتر:
https://x.com/NasNetIRAN

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


⭐️دیدگاه: خیالتان راحت، استارلینک در ایران کار می‌کند!⭐️

بله درست است. بر خلاف ادعاهای رسانه‌های جمهوری اسلامی و بر اساس اسناد و نامه‌های ارائه‌شده در گزارش ویژه‌ی نس‌نت، استارلینک خیال ندارد فعالیت‌های خود را در ایران متوقف کند.

1️⃣🔤قطع استارلینک در یک محدوده‌ی جغرافیایی غیرممکن است 🛰

➕استارلینک در پاسخ به سوال اتحادیه‌ی بین‌المللی مخابرات بر این نکته تاکید می‌کند که برای اپراتور ایستگاه مرکزی «غیرممکن و غیر عملی» است که بخواهد تک‌ تک کاربران را تحت نظر داشته باشد تا متوجه شود آیا دستگاه استارلینکی از کشوری خارج از حوزه‌ی سرویس‌دهی استارلینک با آن ارتباط برقرار می‌کند. (فوریه ۲۰۲۴) زمانی که استارلینکی در یک کشور حوزه‌ی حمایت استارلینک خریداری و رجیستر شد، می‌تواند به هر نقطه‌ای از جهان منتقل و همچنان استفاده شود.

➕از سوی دیگر می‌دانیم که ماهواره‌های استارلینک با سرعت ۲۷۰۰۰ کیلومتر بر ساعت در مدار پایینی زمین دائم در حال حرکت هستند و ترمینال‌های استارلینک تقریبا هر چهار دقیقه ماهواره‌ای که با آن در ارتباط هستند را تعویض می‌کنند. استارلینک بر این نکته تاکید کرده که «روشن یا خاموش کردن ماهواره‌ها بالای یک محدوده‌ی جغرافیایی خاص غیرعملی‌ست و فعالیت ماهواره‌ها در کشورهای دیگر را تحت تاثیر قرار می‌دهد.» (ژوئن ۲۰۲۴)

2️⃣🔤 اسپیس‌ایکس تمایلی به قطع استارلینک در ایران ندارد

➕حتی اگر اسپیس‌ایکس توانایی قطع کامل استارلینک در یک محدوده‌ی جغرافیایی را داشته باشد، با توجه به پاسخ‌هایش به بازخواست‌های متعدد از سوی اتحادیه‌ی بین‌المللی مخابرات، به نظر می‌رسد که تمایلی به این امر ندارد و آن را مخالف رویکرد سازمانی خود می‌داند.

➕درست است که استارلینک اعلام کرده ترمینال‌هایی که از سوی جمهوری اسلامی اعلام شوند را متوقف خواهد کرد،‌ اما جالب اینجاست که اول از همه دستگاهی را که جمهوری اسلامی با آن تست‌هایش برای اثبات کارکرد استارلینک در ایران را انجام داده بود را از کار انداخت.

➕کمیسیون ارتباطات فدرال ایالات متحده به این نکته اشاره می‌کند که ظاهرا ایران می‌خواهد اتحادیه‌ی بین‌المللی مخابرات در موضوع فعالیت واردکنندگان دستگاه‌های استارلینک دخالت کند. «علاوه بر این دولت ایران ظاهرا از ما می‌خواهد به او کمک کنیم تا مشکلات اجرایی قوانین داخلی کشورش را حل کند.» (ژوئن ۲۰۲۴)

3️⃣🔤اشاره‌ی استارلینک به حق آزادی بیان و حقوق بشر ایرانیان

➕یکی از مدارکی که جمهوری اسلامی به اتحادیه‌ ارائه داده بود تا ثابت کند استارلینک در ایران فعالیت دارد، پیام هشدار فارسی در اپ استارلینک بود. (اطلاعات بیشتر در گزارش ویژه) وجود این پیام به زبان فارسی نشان از اهمیت کاربران ایرانی برای استارلینک دارد.
اسپیس‌ایکس در ‍پاسخ به بازخواست اتحادیه بر «تعهد اخلاقی‌اش نسبت به کاربران» تاکید کرده است. اسپیس‌ایکس با اشاره به حق طبیعی ایرانیان بر آزادی بیان، به این نکته اشاره می‌کند که پیام فارسی به این دلیل در اپ قرار داده شده تا آنها را از خطراتی که ممکن است به خاطر استفاده از استارلینک متوجه‌شان باشد آگاه کند. (‌ژوئن ۲۰۲۴) استارلینک در این پیام فارسی بر این نکته تاکید می‌کند که «استارلینک اطلاعاتی از شما را در اختیار نیروی انتظامی یا دولت‌ها قرار نمی‌دهد.»


4️⃣🔤قطع استارلینک از حوزه‌ی وظایف ITU خارج است

➕کمیسیون ارتباطات فدرال ایالات متحده تاکید کرده که برای اتحادیه بین‌المللی مخابرات (ITU)، «نقشی در اجرای داخلی قوانین واردات، صادرات و قوانین عرفی کشورهای عضو متصور نیست.» (ژوئن ۲۰۲۴)
➕همچنین نروژ در پاسخش تاکید کرده که فارغ از اینکه امکان غیرفعال‌کردن ماهواره‌ها در یک منطقه وجود داشته باشد یا نه،‌ این موضوع از حوزه‌ی وظایف ITU خارج است. (ژوئن ۲۰۲۴)

5️⃣🔤سابقه‌ی جمهوری اسلامی در تلاش ناموفق برای توقف تکنولوژی

➕جمهوری اسلامی پیش از این نیز تلاش‌های گسترده‌ و ناموفقی برای توقف ارتباط ماهواره‌ای ایرانیان با جهان خارج انجام داده است. علی‌رغم تصویب قانون «ممنوعیت بکارگیری تجهیزات دریافت از ماهواره» در سال ۱۳۷۳، و سرمایه‌گذاری گسترده در زمینه‌ی اخلال و پخش پارازیت که از اعتراضات سال ۱۳۸۸ شدت بیشتری گرفت، امروز میلیون‌ها ایرانی همچنان از ماهواره برای دریافت شبکه‌های تلویزیونی خارج از ایران استفاده می‌کنند.
این تلاش ناموفق محدود به تکنولوژی ماهواره‌ای نبوده و مثلا در مورد برندهایی مثل اپل نیز صدق می‌کند. علاوه بر ممنوعیت دیش‌های ماهواره، مثلا واردات آیفون‌ نیز ممنوع شده، اما دیش‌های ماهواره و محصولات اپل همچنان در ایران استفاده می‌شوند. این نشان می‌دهد که نظر دولت در موضوع استفاده از محصولات یک تولیدکننده‌ی خاص تعیین‌کننده نیست.

📍@NASNETT

409 2 24 12 11

NASNET ITU Documents & Report.zip
15.6Mb
🌐 فایل زیپ اسناد🔽🔼


🟢پاسخ اسپیس‌ایکس به سوال‌های جمهوری اسلامی
کمیسیون ارتباطات فدرال آمریکا برای پاسخ به دو سوال مطرح‌‌شده در مارچ ۲۰۲۴، سراغ اسپیس ایکس رفت و بعد از قول اسپیس‌ایکس در نامه‌ی ماه ژوئن به هیئت مدیره پاسخ داد:

چرا پیام هشدار به زبان فارسی به کسانی که از استارلینک استفاده می‌کنند فرستاده می‌شود؟

✅پیام هشدار به کاربران درباره خطرات استفاده از ترمینال‌های استارلینک، بدون توجه به اینکه استفاده مجاز است یا خیر، ارسال می‌شود. هدف پیام، اطلاع‌رسانی و هشدار به کسانی بود که به استارلینک در مناطقی دسترسی پیدا کرده‌اند که ممکن است برای آنها پیامدهای جدی به همراه داشته باشد. اسپیس‌ایکس، این را وظیفه اخلاقی خود می‌داند که کاربران را متوجه ریسک‌های استفاده از استارلینک کند، زیرا اپراتور نگران ایمنی کاربران فارسی‌زبان به دلیل محدودیت‌های آزادی بیان در منطقه بود.

❓آیا می‌توانید تایید کنید که اپراتور استارلینک امکان غیرفعال کردن ترمینال‌های استارلینک را دارد؟

✅بله، اسپیس‌ایکس می‌تواند ترمینال‌های مشخص‌شده را غیرفعال کند. در صورتی که ترمینالی به اپراتور گزارش شود، اسپیس‌ایکس می‌تواند حساب‌های کاربری مرتبط را حذف کرده و ترمینال‌ها را غیرفعال کند. اسپیس‌ایکس تاکید می‌کند که هر کشور حق حاکمیت بر مقررات ارتباطات خود را دارد و هیچ ادعایی مبنی بر فروش، بازاریابی یا فعال‌سازی ترمینال‌های استارلینک در ایران وجود ندارد. دستگاهی که توسط دولت ایران گزارش شود را می‌توانند غیرفعال کنند ولی امکان غیرفعال‌کردن بیم ماهواره در یک منطقه خاص جغرافیایی وجود ندارد چرا که باعث خلل در سرویس‌دهی اپراتور در مناطق دیگر خواهد شد. همینطور تاکید شده که این مسئله بهر حال خارج از حیطه وظایف ITU است و به اجرای قوانین ملی کشورها مرتبط است.
همچنین نروژ، به عنوان مسئول اطلاع‌رسانی در پاسخش تاکید کرده که به تمام تعهداتش در این رابطه پایبند بوده و فارغ از اینکه امکان غیرفعال‌کردن در یک منطقه وجود دارد یا خیر، این مساله از حوزه‌ی وظایف و اختیارات ITU خارج است.

🔴آخرین تلاش جمهوری اسلامی پیش از برگزاری نشست ۲۴ ژوئن🔴
جمهوری اسلامی در آخرین تلاش پیش از برگزاری جلسه‌ی روز دوشنبه، طی نامه‌ای باز هم مدعی شده که این سرویس باید متوقف شود و برای ارائه‌اش نیاز به مجوز از کشور ایران است.
علاوه بر این گله کرده که خواهان توقف کل دستگاه‌های فعال در حوزه‌ی جغرافیایی ایران شده و اگر استارلینک دستگاهی را قطع کرده، دستگاهی بوده که ایران با آن تستش را انجام داده بود. جمهوری اسلامی همچنین اعلام کرده که برایش غیر ممکن است که تمامی کشور که میلیون‌ها متر مربع وسعت دارد را برای گشتن و گزارش‌دادن استارلینک‌های فعال بگردد.


⭐️گزارش ویژه⭐️

🔴تلاش جمهوری اسلامی برای متوقف کردن سرویس‌دهی استارلینک در ایران از طریق طرح شکایت در ITU

این گزارش بر اساس اسناد اختصاصی رسیده به نس‌نت تهیه شده است. تمامی اسناد از طریق فایل زیپ قابل دانلود هستند 📎


🌐داستان از کجا شروع شد؟

✔️مارچ ۲۰۲۳: طرح شکایت از سوی جمهوری اسلامی
جمهوری اسلامی ایران در جلسه ماه مارچ ۲۰۲۳ هیئت مقررات رادیویی (RRB) اتحادیه‌ی بین‌المللی مخابرات (ITU) با طرح شکایتی، با استدلال به اینکه ارائه سرویس اینترنت ماهواره‌ای استارلینک در ایران بدون اخذ از دولت جمهوری اسلامی، خلاف قوانین سرزمینی این کشور است،‌ درخواست کرد که ارائه سرویس استارلینک به ایران منع شود. پس از بررسی شکایت جمهوری اسلامی، این هیئت از ج.ا. درخواست کرد که مستندات بیشتری برای کار کردن سرویس استارلینک در حوزه‌ی سرزمینی ایران ارائه دهد. همینطور از دولت نروژ، به عنوان دولت مسئول اطلاع‌رسانی شبکه‌های ماهواره‌ای مربوطه خواست که کمپانی SpaceX (ارائه‌دهنده سرویس استارلینک) را به رعایت وظایف خود تحت ماده ۱۸ و قطعنامه ۲۲ (WRC۱۹) دعوت کند.

قطعنامه ۲۲ به اقدامات لازم برای جلوگیری از انتقالات غیرمجاز و بدون مجوز از ایستگاه‌های زمینی اشاره دارد. این قطعنامه تاکید دارد که استفاده از تجهیزات ارتباطی بدون مجوز رسمی در کشورهای دیگر، نقض مقررات بین‌المللی است. استارلینک برای ارائه خدمات در یک کشور خاص نیاز به مجوز دارد.


✔️ژوئن ۲۰۲۳: ادعای ایران در مورد کارکرد استارلینک

جمهوری اسلامی در جلسه ماه ژوئن ۲۰۲۳ هیئت مقررات رادیویی شواهدی را مبنی بر کارکرد استارلینک برای دریافت و ارسال داده مستقل از شبکه ارتباطی زیرساخت در کشور ارائه کرد و اعلام کرد که تاکنون مجوزی به شرکت SpaceX برای ارائه خدمات خود در کشور ایران نداده است که با سوالاتی از این هیئت مبنی بر چگونگی انجام این تست روبرو شد و از نماینده ایران درخواست شد که در جلسه ۹۴ ام این هیئت، جزئیات چگونگی برقراری ارتباط را توضیح دهد.

✔️اکتبر ۲۰۲۳: تست استارلینک توسط جمهوری اسلامی!
جمهوری اسلامی جزییات انجام تست استارلینک در ایران را در جلسه ماه اکتبر ۲۰۲۳ هیئت مقررات رادیویی ارسال کرد. این تست‌ها با دستگاه‌هایی که به طور غیرقانونی توسط دولت ایران وارد کشور شده بود انجام شد که خلاف شرایط و ضوابط شرکت SpaceX بوده و دولت آمریکا و نروژ ادعا کردند که شرکت SpaceX خدمات رسمی مستقیمی به کشور ایران نمی‌دهد و جمهوری اسلامی دستگاه مورد نظر را در کشور دیگری خریداری و فعال‌سازی کرده است و به داخل کشور قاچاق کرده و این موضوع خلاف ضوابط و شرایط استفاده از این سرویس است.

✔️مارچ ۲۰۲۴: پیام هشدار به فارسی و توییت ایلان ماسک
در جلسه ۹۵ام هیئت مقررات رادیویی در ماه مارچ ۲۰۲۴، دولت‌های آمریکا و نروژ مجددا مدعی شدند که امکان تهیه استارلینک برای شهروندان داخل ایران وجود ندارد و همچنین شناسایی و غیرفعال‌سازی ترمینال‌ها نه امکان‌پذیر است و نه قابل اجرا. دستگاه‌هایی که جمهوری اسلامی گزارش کرده بود نیز با همکاری شرکت SpaceX غیرفعال شده‌اند. جمهوری اسلامی در جواب، مستنداتی از جمله پیام هشدار به زبان فارسی در مورد نحوه استفاده امن برای کاربران داخل ایران و توییت ایلان ماسک در مورد وجود صد دستگاه فعال در ایران ارائه کرد و مدعی شد که شرکت استارلینک توانایی موقعیت‌یابی و غیرفعال‌سازی ترمینال‌ها در داخل ایران را دارد.

❓سوال‌های هیئت مدیره از آمریکا و نروژ

بعد از بررسی ادعاهای ایران و پاسخ‌های دولت نروژ و آمریکا، هیئت مدیره‌ی این بخش از نروژ و آمریکا خواست که پاسخ دو سوال زیر را بدهند:

سوال ١ : چرا پیام هشدار به زبان فارسی به کسانی که از استارلینک استفاده می‌کنند فرستاده می‌شود؟

سوال ٢ : آیا می‌توانید تایید کنید که اپراتور استارلینک امکان غیرفعال کردن ترمینال‌های استارلینک را دارد؟

✔️ژوئن ۲۰۲۴: پاسخ آمریکا و نروژ
بر اساس اسناد رسیده به نس‌نت که قرار است در جلسه‌ی ۲۴ ژوئن بررسی شوند و به صورت اختصاصی منتشر می‌شوند، آمریکا و نروژ در پاسخ به سوال‌های هیئت مدیره اعلام کردند:


🔸استارلینک به طور رسمی در ایران فعال نیست و دستگاه‌هایی که در داخل ایران استفاده می‌شوند، به طور غیرقانونی و خلاف مقررات و قرارداد فروشنده (استارلینک) تهیه شدند.

🔸مساله‌ی قاچاق دستگاه‌های استارلینک، مساله‌ی داخلی حکومت است و ربطی به حوزه‌ی تصمیم‌گیری اتحادیه ارتباطات جهانی ندارد. هدف شکل‌گیری ITU اصلا توسعه تکنولوژی‌های ارتباطی جدید به ساکنین کره‌زمین هست.


📱پیام‌رسانی ماهواره‌ای در iOS 18 🍎

اپل در iOS 18 قابلیت پیام‌رسانی ماهواره‌ای را معرفی کرده که به کاربران اجازه می‌دهد بدون آنتن یا Wi-Fi، پیام‌های متنی، ایموجی و Tapbacks ارسال و دریافت کنند.
🛜این ویژگی حتی در مناطق دورافتاده ارتباطات را تضمین می‌کند و پیام‌ها به‌صورت end-to-end رمزگذاری می‌شوند.
این قابلیت در آیفون 14 و مدل‌های جدیدتر در دسترس است و تجربه کاربری آیفون را ارتقا می‌دهد.📱

🔎لینک صفحه رسمی اپل

🔎منبع خبر

🔎ويديو یوتیوب

@NASNETT


Forward from: TechTube 𝕏 تک توب
شرکت SpaceX شروع به فروش دیش جدید و کوچک استارلینک یعنی Starlink Mini کرده که دارای دو قیمت متفاوت در مناطق گوناگون هست.

در امریکا که همیشه این سرویس از بقیه جاها گرونتر بوده، به دلیل عرضه محدود و تقاضای بالا، در حال حاضر قیمت اون 600 دلار هست و برای استفاده نیاز به اشتراک ماهانه 30 دلاری داره که ترافیک قابل استفاده با اون 50 گیگ هست. این دیش در امریکا فعلا فقط برای کسانی که دیش اصلی استارلینک رو دارن قابل خریده و این قیمت طبیعتا برای شروع عرضه هست و با افزایش تولید این دیش، قیمت اون در امریکا کاهش خواهد یافت.

ولی قیمت اصلی این دیش رو میتونیم در امریکای جنوبی و در کشورهایی مثل کلمبیا و پاناما ببینیم که SpaceX اون رو با قیمت 200 دلار به فروش میرسونه و اشتراک ماهانه اون 35 دلاره که ترافیک نامحدود داره.

این شرکت در توضیح شرایط استفاده از استارلینک مینی در این کشورها گفته که این دیش فقط در کشور محل خرید قابل استفاده هست و خارج از اون کشور نمیشه از اون استفاده کرد که ممکن هست محدودیت موقتی به دلیل محدود بودن تولید باشه و در اینده برداشته بشه.

🔎 pcmag

📍 @TechTube


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
⭐️این آقا که کارمند spaceX هست توی ۲ دقیقه استارلینک مینی رو راه اندازی کرده و ازش سرعت 180Mbps گرفته 🚀🤩

🔎 منبع

📍@NASNETT


خبر فوری: شرکت اسپیس‌اکس به طور رسمی فروش استارلینک مینی ‌رو آغاز کرده 📡

مشتریای استارلینک دعوت شدن تا کیت استارلینک مینی رو به شکل زود هنگام به قیمت ۵۹۹ دلار خریداری کنند و با ۳۰ یورو اضافه تر در ماه به سرویس قبلیشون اضافه کنن. قیمت کیت در عرضه‌ی عمومی کاهش خواهد یافت.

🔎 منبع

📍@NASNETT


🙋🏻‍♀️اگر هنوز عضو گروه نشدین، این لینک گروه هست 👇🏽👇🏽👇🏽

https://t.me/NasNetGroup


برای فعالسازی حساب استارلینک توی ایران باید یک آدرس رندوم رو به عنوان آدرستون توی یک کشور که استارلینک سرویس میده بزنین.

من اینجا یک‌ لیست از قیمت‌ اشتراک طرح Mobile - Regional در همه کشورهای تحت پوشش استارلینک تهیه کردم که هر روز
آپدیت میشه و میتونین کشوری که هزینش کمتر هست رو پیدا کنین:

👇🏽👇🏽👇🏽👇🏽👇🏽👇🏽👇🏽👇🏽

https://shorturl.at/9Uejw


Forward from: TechTube 𝕏 تک توب
شرکت SpaceX مشخصات تکمیلی از دیش جدید و کوچک استارلینک یعنی Starlink Mini رو منتشر کرده که نشون میده این دیش علاوه بر اداپتور برق خودش، با خرید یک تبدیل از استاندارد USB-C PD هم پشتیبانی میکنه و میشه از طریق پورت USB-C هم اون رو روشن کرد.

این دستگاه در حالت عادی حدود 25 وات و در بالاترین حالت 60 وات توان مصرفی داره، بنابراین با شارژرهای فست شارژ موبایل یا پاورپکهای مختلف هم امکان روشن کردن داره.

دیش جدید استارلینک بدون استند و کابل فقط 1.1 کیلو وزن داره، با استند به 1.16 کیلو میرسه و با کابل 15 متری همراه خودش به 1.53 کیلو وزن خواهد رسید. این دیش دارای گواهی IP67 برای مقاومت در برابر اب و گرد و غبار هم هست و به پورت LAN هم برای اتصال سیمی به دستگاه یا وصل کردن به روتر دیگه مجهز شده.

🔎 olegkutkov

📍 @TechTube


⭐️یک مدل سه‌بعدی رسمی از استارلینک مینی جدید. این یکی با پایه قابل جدا شدن مثل ترمینال Gen3 میاد 🤩



13 last posts shown.

269

subscribers
Channel statistics