مپام |مدیریت پایدار آب و محیط زیست


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


?وضعیت آب و محیط زیست ایران
?مطالب نوین علمی وآموزشى
?اخبار پژوهش وتوسعه
?دیدگاه های فنی صاحب نظران و خبرگان
♻️اطلاع رسانى رويدادها

Related channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


Forward from: IRAN Oil & Gas
📢وزیر نیرو: زمینه جذب 2/5میلیارد دلار سرمایه در انرژی های تجدید پذیر فراهم شد

🔴آخرین اخبار انرژی ایران و جهان👇
https://t.me/joinchat/AAAAADvW8dQYhmD_0ihdzw


Forward from: WaterOnline
Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🌎 #روز_جهاني_آب

🇮🇷 #روز_ملي_آب

#بزرگداشت روز ملي آب -13 اسفندماه‌
(#نوروز_آب_ها)

#مركز_ملي_مطالعات_راهبردي_كشاورزي_و_آب اتاق ايران

#نجات_آب ضرورت ملي، رسالت جهاني

join👉 @WaterOnline


Forward from: سازمان حفاظت محیط زیست
Video is unavailable for watching
Show in Telegram
📺گزارش تلويزيونى پاکسازی پارک طبیعت پردیسان به همت كاركنان سازمان حفاظت محیط‌زیست در راستاى طرح #بى_زباله و شعار #از_خودمان_شروع_كنيم
🔹شبکه یک/پنجشنبه/ ۱۹ بهمن ماه ۹۶
♻️♻️♻️
@DoeNews


Forward from: آخرین اخبار محیط زیستی جهان
🔴یک میلیون بطری در دقیقه: جهان پلاستیکی
@ENVNEW

مصرف سالانه بطری های پلاستیکی تا بیش از نیم تریلیون تا سال 2021 خواهد رسید، این میزان تولید بطری پلاستیکی فراتر از همه تلاش ها برای بازیافت آنهاست و اکوسیستم ها را به خطر می اندازد.

🔺یک میلیون بطری در دقیقه در سراسر جهان خریداری میشود و تا سال 2021 تعداد آن 20% افزایش خواهد یافت . این میزان بطری پلاستیکی بحران محیط زیستی را بوجود خواهد آورد.

شواهد نشان از افزایش استفاده از بطری های پلاستیکی در سراسر جهان دارد که بیش از نیم تریلیون آن تا پایان دهه فعلی به فروش خواهد رسید.

در حال حاضر معادل 20 هزار بطری در ثانیه خریداری میشود که بواسطه میل ظاهرا غیرمعمول برای خریداری آب بطری و گسترش فرهنگ مصرف آب بطری در حال حرکت این فرهنگ به آرامی از غرب به چین و منطقه آسیای اقیانوس آرام است.
@ENVNEW
🔹بیش از 480 میلیارد بطری نوشیدنی در سال 2016 در سراسر جهان فروخته شده است، که از یک دهه قبل بیش از 300 میلیارد افزایش داشته است. بنابر گزارش های مربوط به بسته بندی جهان این میزان تولید بطری در جهان تا سال 2021 به نیم تریلیون خواهد رسید.
بیشتر بطری های پلاستیکی برای نوشیدن آب استفاده میشود و از مواد PETساخته میشود که قابل بازیافت است. اما از آنجا که میزان مصرف آن در سراسر جهان بسیار بالا رفته است، تلاش برای جمع آوری و بازیافت بطری ها و جلوگیری از آلودگی محیط و اقیانوس ها ناکام مانده است.
@ENVNEW
کمتر از نیمی از بطری هایی که در سال 2016 خریداری شده بود برای بازیافت جمع آوری شد و فقط 7% از بطری های جمع آوری شده بازیافت شد. در عوض حجم عظیمی از بطری های پلاستیکی تولید شده در محل دفن زباله و یا در اقیانوس ها قرار دارند.

براساس تحقیقات انجام شده توسط بنیاد آلن مک آرتور، سالانه بین 5 تا 13 میلیون تن مواد پلاستیکی راه یافته به اقیانوس ها، توسط پرندگان دریایی، ماهی ها و سایر موجودات جذب میشوند و تا سال 2050 در اقیانوس ها مواد پلاستیکی بیش از وزن ماهی ها وجود خواهد داشت.
کارشناسان هشدار می دهند که برخی از این مواد پلاستیکی در حال حاضر به زنجیره غذایی انسان راه یافته اند.
@ENVNEW
دانشمندان دانشگاه بلژیک در تحقیقات خود یافته بودند که افرادی که غذای دریایی بیشتری مصرف می کنند، هر ساله حدود 11 هزار قطعه ریز پلاستیک را از منابع غذایی دریایی مصرف می کنند.

مدیر گروه حفاظتی دریا و مبارزه علیه آلودگی فاضلاب، گفت که ارقام منتشره بسیار نگران کننده است. در واقع بحران آلودگی پلاستیک در حال رقابت با تهدید تغییر اقلیم است و این آلودگی می تواند اکوسیستم ها و موجودات سیاره زمین را بسیار جدی تهدید کند. به اعتقاد وی، در حالی که تولید پلاستیک ها طی 20 سال گذشته بطور قابل توجهی افزایش یافته است، سیستم های جمع اوری و بازیافت آنها سرعت کافی برای کنترل این حجم پلاستیک را نداشته اند.

افزایش نگرانی در مورد اثرات آلودگی مواد پلاستیکی در سراسر جهان وجود دارد. ماه گذشته دانشمندان نزدیک به 18 تن زباله پلاستیکی را در یکی از جزایر دورافتاده مرجانی غیر مسکونی جهان یافتند که غیرقابل باور بود.
@ENVNEW

#بی_زباله
ترجمه: شهره صدری
منبع: گاردین
برای خواندن گزارش مفصل فوق به لینک زیر مراجعه کنید

https://www.theguardian.com/environment/2017/jun/28/a-million-a-minute-worlds-plastic-bottle-binge-as-dangerous-as-climate-change

🔵


Forward from: پايش محيط زيست
طبق تازه‌ترین گزارش سازمان بهداشت جهانی (۲۰۱۷)، آلودگی هاي محيط زيست بيشترين آمار تلفات انساني را به خود اختصاص داده است/استعمال دخانیات رتبه دوم را دارد.

@payeshemohitzist


Forward from: کانال رسمی اطلاع رسانی وزارت علوم
در بیانیه پایانی نخستین همایش بین‌المللی دانشگاه سبز مورد تأکید قرار گرفت؛
لزوم برگزاری کنفرانس‌های بین‌المللی به منظور دستیابی به پایداری دانشگاه‌های کشور www.msrt.ir/fa/news/37394


Forward from: خبرگزاری خبرآنلاین
✔️برنامه جدید بیل‌گیتس برای نجات کره زمین؛ از هوا به سوخت!

▪️ایده بزرگ اما ساده است: خارج کردن کربن از اقتصاد جهان و جذب دی‌اکسید کربن از هوا

▪️در #خبرآنلاین بخوانید؛👇🏻
https://goo.gl/X4YURo


Forward from: جهان سبز
👆👆👆
🔸بخش شمالی تالاب هورالعظیم در خاک عراق مورد پایش کارشناسان ایرانی و عراقی قرار گرفت. در این برنامه مشترک کار سرشماری پرندگان آبزی و کنار آبزی در بخش شمالی تالاب هورالعظیم انجام شد. این اولین برنامه مشترک دو کشور در حوزه حفاظت از تالاب هورالعظیم است که با همکاری دو کشور انجام می‌شود.

🔸سرشماری با همراهی کارشناسان ایرانی، اساتیدی از دانشگاه علوم فنون بصره و مرکز تحقیقات این دانشگاه و نمایندگانی از سازمان‌های مردم‌نهاد و محیط‌زیست کشور عراق انجام شد.

🔸در این سرشماری بیشترین گونه مشاهده‌ شده، اردک‌سانان بود که در بخش‌های آب‌دار تالاب مشاهده می‌شدند. ضلع شمالی تالاب هورالعظیم در خاک عراق بسیار کم‌آب و بیشتر قسمت‌های آن خشک شده است و آب در بسیاری از نقاط تالاب عقب‌نشینی کرده بود. کم‌آبی باعث کاهش شدید جمعیت پرندگان در این بخش از تالاب هورالعظیم در خاک عراق شده است.

🔸لازم به ذکر است این سرشماری قرار است در بخش مرکزی و جنوبی تالاب هورالعظیم در کشور عراق ادامه یابد.

🔸به گفته کارشناسان عراقی، بخش مرکزی تالاب از لحاظ وضعیت آب مناسب‌تر از بخش شمالی و پرندگان بیشتری نیز وجود دارند./پايگاه اطلاع‌رساني سازمان حفاظت محيط زيست


@jahanesabz




Forward from: WaterOnline
Video is unavailable for watching
Show in Telegram
گذار #اروپا به استفاده از #انرژیهای #تجدیدپذیر؛
قاره #سبز، #سبزتر می شود.

گزارشي از #يورونيوز

پ.ن: ما هم #خشك‌تر و #خشك‌تر.

🔸كانال خبري خانه آب ايران

با ما همراه باشيد.

join👉 @WaterOnline


Forward from: ☁️ کیفیت هوای تهران
%9 خودروهای سواری تهران که کاربراتوری هستند 51% آلودگی ناشی از کل خودروهای سواری را به وجود می آورند.
@AqccTehran ☁️


Forward from: نوین انرژی
خبر وزارت صنعت، معدن و تجارت از احتمال کاهش تعرفه خودروهای هیبریدی

بنا به دستور رئیس‌جمهور پیشنهاد کاهش تعرفه خودروهای هیبریدی متناسب با کاهش مصرف سوخت فسیلی به دولت ارائه شد

goo.gl/R7dQ4w
@myzoomit


Forward from: هفتمین کنفرانس مدیریت منابع آب ایران
#هفتمین کنفرانس ملی #مدیریت_منابع_آب ایران

📆 ۵ و ۶ #اردیبهشت ۹۷

📌 دانشگاه #یزد

📆 مهلت ارسال مقالات #اول_اسفند ۹۶


@ncwrm 👈🏻کانال کنفرانس


Forward from: نشريه طبيعت و محيط زيست صنوبر
🔺🔺قاره هفتم پلاستیکی

اقیانوس‌ها با دارا بودن بیش از ۷۰ درصد از سطح کُره زمین، به محل تجمعی برای زباله‌های تولید شده توسط انسان‌ها تبدیل شده‌اند. میلیاردها زباله که خارج از کنترل شده و در سطح اقیانوس‌ها شناور هستند.
در واقع «قاره هفتم پلاستیکی» نام مستعاری است که بر زباله‌های شناور دریاها گذاشته شده است.
@senobarmag
براساس مطالعات انجام شده توسط یک گروه از دانشمندان به نام «گروه اکتشاف قاره هفتم» که در سال ۲۰۱۴ برای اولین بار در مجله PLOS ONE منتشر شد و بر اساس یافته‌های تصاویر هوایی این گروه، مناطق آلوده به پلاستیک‌ها در اقیانوس‌ها معرفی شدند.

گردآوری : شهره صدری
#بی_‌زباله
@senobarmag

ادامه در لینک زیر 👇👇

http://goo.gl/iUMNST


Forward from: کانال خبری آب ایران
مجانی شدن آب مدارس در صحن علنی مجلس رای نیاورد.

این موضوع منتفی نشده و برای انجام اصلاحاتی روی جزئیات اجرا به کمیسیون تلفیق بازگشت.

👇
@Water_News_Archive

🖌📑 کانال خبری آب ایران

📡


Forward from: نمایندگی فائو در جمهوری اسلامی ایران
⏺ فائو: تولید غلات در سال 2017 بالاترین رکورد جهانی را شکست
تازه‌ترین برآوردهای فائو نشان می‌دهند که تولید جهانی غلات در سال 2017 بالغ بر 2 هزار و 640 میلیون تن بوده که نسبت به سال 2016 به میزان 1.3 درصد رشد داشته و یک رکورد تاریخی جدید را ثبت کرده است.
به گزارش دفتر نمایندگی سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) در ایران، تازه‌ترین نسخه «گزارش عرضه و تقاضای غلات» حاکی از این است که بازارهای جهانی انواع محصولات غلات از وضعیت متوازنی برخوردار بوده و ذخایر نیز در سطح بالایی قرار دارند. انتظار می‌رود نسبت عرضه به تقاضا در بازار غلات به بالاترین رقم در 16 سال اخیر برسد.
پیش‌بینی‌های فائو از تولید غلات در ماه ژانویه (11 دی تا 11 بهمن) نسبت به ماه دسامبر (10 آذر تا 10 دی) سال گذشته میلادی به میزان 13.5 میلیون تن افزایش نشان می‌دهد که عمدتا ناشی از رشد تولید دانه‌درشت‌ها بالاخص ذرت در چین، مکزیک و اتحادیه اروپا است.
پیش‌بینی‌ تولید گندم نیز با توجه به احتمال برداشت بیشتر محصول در کانادا و فدراسیون روسیه افزایش یافته است. برنج نیز از همین الگوی افزایش تولید بالاخص در چین برخودار است.
برآوردها درباره مصرف غلات در فصل زراعی 18-2017 نیز افزایش یافته و رشد 1.4 درصدی نسبت به فصل زراعی 17-2016 نشان می‌دهد. مصرف دانه‌درشت‌ها با توجه به رشد بی‌سابقه استفاده از این محصول برای تغذیه دام در برزیل، چین، اتحادیه اروپا و مکزیک، افزایش چشمگیری خواهد داشت.
گزارش فائو حاکی از این است که رشد تولید غلات از مصرف آن بیشتر بوده و بدین ترتیب برآورد می‌شود که ذخایر این محصولات از رکوردهای قبلی پیشی بگیرد. بدین ترتیب، نسبت عرضه به مصرف به 27.7 درصد خواهد رسید که از فصل زراعی 2002/2001 تاکنون بی‌سابقه بوده است. انتظار می‌رود حجم تجارت بین‌المللی نیز برای تمام محصولات عمده به غیر از ذرت کاهش یابد.

فائو در گزارش شاخص بهای مواد غذایی نیز اعلام کرد که قیمت محصولات غذایی در ماه ژانویه (11 دی تا 11 بهمن) به 169.5 واحد رسید که تقریبا نسبت به ماه گذشته میلادی ثابت باقی مانده است. در ماه ژانویه افزایش قیمت دانه‌های اصلی و روغن پالم با کاهش بهای شکر، کره و پنیر جبران شده است.
شاخص بهای غلات فائو نسبت به ماه دسامبر 2.5 درصد رشد نشان می‌دهد. حجم بالای ذخایر این محصولات به دلیل نگرانی‌ها درباره وضعیت اقلیمی و افت ارزش دلار آمریکا نتوانست بهای غلات را کاهش دهد. این شاخص اندازه‌گیری که شامل گندم، برنج و دانه‌درشت‌ها به مانند ذرت است نسبت به ژانویه سال 2017 به میزان 6.3 درصد افزایش نشان می‌دهد.
شاخص بهای روغن نباتی فائو در ماه ژانویه علی‌رغم افزایش ارزش روغن پالم به دلیل کاهش بهای روغن آفتابگردان و کلزا، تقریبا بدون تغییر باقی ماند.
شاخص بهای لبنیات فائو نیز نسبت به ماه دسامبر 2.4 درصد افت نشان می‌دهد. کاهش قیمت‌های بین‌المللی کره و پنیر در پی عرضه فراوان این محصولات در نیمکره شمالی و استرالیا، افزایش قیمت شیر خشک را خنثی کرد.
شاخص بهای شکر فائو نیز متعاقب تولید انبوه و افزایش فرصت صادرات 1.6 درصد کاهش یافته و نسبت به سال قبل در مجموع 30 درصد افت نشان می‌دهد.
شاخص بهای گوشت فائو در این بازه زمانی نیز ثابت ماند و تقاضای فزاینده برای گوشت و کاهش عرضه این محصول در اقیانوسیه به دلیل کاهش تقاضای صادراتی نتوانست شاخص مذکور را افزایش دهد.
تازه‌ترین نسخه «گزارش عرضه و تقاضای غلات» فائو را می‌توانید از لینک زیر دریافت کنید:
http://www.fao.org/worldfoodsituation/csdb/en

@FAOIran


Forward from: نمایندگی فائو در جمهوری اسلامی ایران
فائو: تولید غلات در سال 2017 بالاترین رکورد جهانی را شکست
@FAOIran


#مپام
🌏🌍🌎
@SWEMir

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست (پام)، در این مراسم مجموعه کتابهای «فرهنگ و محیط زیست» شامل کتابهای جامعه و تغییرات آب و هوا،فقر و محیط زیست؛ رابطه‌ها در سطح خانوار،اخلاق محیط زیست؛ درآمدی بر فلسفه محیط زیست،اصول اخلاق آب،آب، بوم سازگان و جامعه: تلاقی رشته‌ها،یاریگری گروداران در حکمرانی فراگیر آب معرفی می شوند.

شهره صدری مشاور معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه این مراسم با همکاری پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار می شود، گفت: این برنامه به منظور آشنایی بیشتر کارکنان سازمان حفاظت محیط زیست با تازه های نشر در حوزه محیط زیست و همچنین معرفی کتاب های محیط زیستی به مخاطبان و دوستداران محیط زیست، برگزار می شود و این مجموعه نشست ها ادامه خواهد یافت.

ادامه در لینک زیر 👇👇


https://goo.gl/XuxKft


#مپام
🌏🌍🌎
@SWEMir
معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست گفت:
🌍 مهمترین ویژگی سمن، عدم وابستگی مالی به دولت است!
🌍در تعامل با سمن ها مزدورپروری نمی کنیم!
🌍۲۴۰ میلیون تومان در بخش پژوهش بدهی داریم!
🌍باور نداریم کارهای کوچک به کارهای بزرگ منجر می شود!

6:07
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی محیط زیست (پام)، کاوه مدنی معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست و سرپرست مرکز امور بین ‌الملل و کنوانسیون های سازمان حفاظت محیط زیست در نشست خبری که پیش از ظهر امروز به میزبانی سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، گفت: تلاش ما در این دوره تمرکز بر کیفیت برنامه ها به جای کمیت است، به طور نمونه در حوزه سمن ها، تعداد و آمار سمن های محیط زیستی مشخص است اما در خصوص مباحث کیفی، اطلاعات دقیقی وجود ندارد.

مدنی با طرح این پرسش که چرا باید مشارکت عمومی و مدنی را به سمن ها محدود کنیم و تنها متولی و شاخص مشارکت در جامعه را سمن ها بدانیم، اظهار کرد: طبق تعریف، سمن به نهاد غیر دولتی اطلاق می شود که دارای ارتباط مالی با دولت نیست و به صورت قانونی و بدون حاشیه فعالیت می کند.

وی یادآوری کرد: سمن ها و مردم برای ما یکسان هستند و با تمام کسانی که بخواهند برای حفظ محیط زیست کشور تلاش کنند، تعامل و همکاری داریم. گرچه همکاری با سمن ها، آسان تر است اما این بدان معنا نیست که تنها سازمان‌های مردم ‌نهاد را به رسمیت بشناسیم.

معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: سمن ها می توانند درآمد داشته باشند اما اینکه درآمد خود را از وابستگی به دولت کسب کنند یا برای فرار از مالیات به جای ثبت شرکت و فعالیت در حوزه ای به نام سمن در حال فعالیت باشند، دارای اشکال است و با تعریف سمن همخوانی ندارد.

سرپرست مرکز امور بین ‌الملل و کنوانسیون های سازمان حفاظت محیط زیست افزود: مثلا سمنی به دفتر من مراجعه و درخواست انجام ارزیابی زیست محیطی داشت و این تعجب آور بود که یک سمن می خواهد در نقش شرکت ارزیابی عمل کند.
https://goo.gl/XvnmgW


Forward from: WaterOnline
#اينفوگرافي هفته‌نامه تجارت فردا از وضعيت آب كشور

كانال خبري خانه آب ايران

با ما همراه باشيد.

join👉 @WaterOnline

20 last posts shown.

707

subscribers
Channel statistics