#مصاحبه
💢 اولین جشنواره نوآوری در آموزش پزشکی به همت کمیته دانشجویی مرکز مطالعات و توسعه آموزش وزارت بهداشت ۱۱ تا ۱۳ اردیبهشت ماه ۹۸ برگزار میشود و مهلت ارسال ایده به این جشنواره تا ۱۵ اسفند ماه جاری است.
💢 دکتر میرزازاده رئیس مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی :
🔹 وظیفه اصلی ما در مرکز تلاش برای پیشبرد تحول، بهبود و ارتقاء کیفیت در حوزه توسعه آموزش است و ما در این مسیر تنها نیستیم و دبیرخانههای ما در دانشگاهها نیز در همین مسیر قدم برمیدارند و در راستای ارتقای کیفیت آزمونها و آموزش و در قالب منظومه معاونت آموزشی وزارت بهداشت فعالیت میکنند.
🔸 آموزش پزشکی یک علم کاملا فنی و تخصصی است و نباید انتظار داشته باشیم که همه در توسعه این موضوع تکنیکال نقش آفرینی کنند. اما مرکز میتواند در گستردهتر کردن این فضا و افزایش تعداد افراد درگیر در این فضا نقش داشته باشد و به آگاه کردن و آشنا کردن آنها و پیشبرد اهداف این امر کمک کند.
🔹 مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی بیشتر نقش مشورتی دارد.
هر نهادی در سطح وزارت بهداشت، اگر نیاز و تمایل داشته باشد، مرکز مطالعات موظف است حمایت کند.
🔸 از قدیم ارزشیابی و تایید صلاحیت آموزشی بخشها در این مرکز انجام میشده ست. با گذشت زمان سیستمها تغییر میکنند و نیاز است که ارتقاء کیفیت در زمینه ارزشها و تایید صلاحیتها صورت گیرد. ما در حیطههای کاری خود ذینفعان مختلفی داریم که یکی از این ذینفعان، دانشجویان یا فراگیران علوم پزشکی هستند.
وقتی میگوییم ذینفع، یعنی او هم کسی است که دور میز حضور دارد؛ ممکن است اختیارات و تجربهاش کمتر باشد ولی توقعاش بیشتر و نگاهش به آینده قویتر است. در این شرایط حضور دانشجو در عرصه توسعه آموزش میتواند کمک کننده باشد.
🔹دانشجو میتواند رابط بین بدنه دانشجویی و بدنه مدیریتی باشد. این رابطه میتواند در امور اجرایی صورت بگیرد مثل شورای نمایندگان یا رابطه صنفی باشد مثل شورای صنفی اما بحث ما در توسعه آموزش است.
🔸 از دهه ۸۰ با همت دکتر ممتازمنش که مدیر وقت (EDC) وزارتخانه بود، بحث کمیتههای مشورتی دانشجویی مطرح شد که دانشجویان در امر توسه آموزش درگیر شوند و مشارکت کنند. به مرور زمان این مشارکت محدود شد به مشاوره دادن و مشاوره دادن محدود شد به ارزشیابی و نقد کردن و نقد کردن تقلیل پیدا کرد به غر زدن و غر زدن تقلیل پیدا کرد به اینکه فایده ندارد بهتر است چیزی نگوییم. به این ترتیب حضور دانشجویان و مشارکت آنها یک سیر قهقرایی را دنبال کرد.
این اتفاق عجیب هم نبود چرا که بسیاری از انتظارات دانشجویان نه به زودی و نه به آسانی محقق میشد. در حالی که دانشجو تحقق انتظاراتش را هم زود میخواهد و هم برای خودش میخواهد ولی در امر توسعه آموزش فیدبکی که امروز داده میشود شاید ۱۰ سال دیگر تاثیر خود را نشان دهد. این موضوع باعث شد نقطه شروع سخت باشد. باید عدهای قبول میکردند چرخهای را راه بیاندازند اما منفعت فوری عایدشان نشود.
🔹 تلاش کردیم اساسنامه جدید حالت سلسه مراتبی نداشته باشد و به صورت شبکهای باشد. تا کنون ۶۰ درصد کمیتههای (EDC) دانشگاهها بر اساس این اساسنامه تشکیل شده و تازه این شروع کار است.
جهت مطالعه متن کامل مصاحبه👇
🔗
http://www.mefda.ir/news/91208/-------------------------------------------------------
http://sfimed.irhttps://t.me/joinchat/AAAAAEQStF-zweX6H1wICw◾️
@StudentCommittee_EDC🌐 با کلیک بر لینک بالا، با هم همراه شویم...