📝📝📝اکثریت مردم سرکوبهای آبان ۹۸ و مینیاپلیس را محکوم میکنند
✍️سیدمصطفی تاجزاده در مصاحبه با نشریه دانشجویی وحدت دانشگاه تهران
✅بین روشنفکران مانند سیاستمداران کاربرد معیارهای
دوگانه معمول است؛
نقض حقوق بشر در ایران را بهدرستی و بهشدت محکوم میکنند اما درباره
نقض همین حقوق توسط دولت آمریکا (مانند زندان ابوغریب یا همین جنایت اخیر)، سکوت میکنند.
✅صدا و سیما نیز وقتی به آمریکا میرسد چنان طرفدار حقوق بشر و برپایی حق تظاهرات و تجمع مخالفان میشود و چنان سرکوبگری پلیس را محکوم میکند، که تعجب آدمی را برمیانگیزد. در عین حال نه تنها نسبت به نحوهی مواجههی غلط نیروهای نظامی و انتظامی در برخورد با مردم (مانند اعتراضات دی ۹۶ یا آبان ۹۸) کلامی نمیگوید و از خشونت پلیس تصویری نشان نمیدهد بلکه با تحقیر معترضان و متهم کردن آنان به آشوبگری و مزدوری برای بیگانگان یا حداقل همسویی با مطامع خارجی، سعی در توجیه سرکوب آنان میکند.
✅خوشبختانه اکثریت قاطع ایرانیان حق اعتراض را به رسمیت میشناسند و با سرکوبگری و برخوردهای خشونتآمیز پلیس مخالفاند، اغتشاش و آشوب را نیز به مصلحت نمیدانند. آنان در عین حال هم سرکوب پلیس در آبان ۹۸ را محکوم میکنند و هم سرکوب پلیس در مینیاپلیس و دیگر شهرهای آمریکا را.
✅در ادبیات سیاسی اصطلاحی بهنام "ستم مضاعف"داریم. این واژه را در قبل از انقلاب معمولا برای زنان به کار میبردند اما منحصر به آنان نیست. به این معنا که یک ستم عام در جامعه وجود دارد به نام استبداد و انسداد سیاسی که در آن حقوق اساسی شهروندان مثل حق آزادی بیان و قلم و تشکیل حزب و برپایی اجتماع و آزادی انتخابات توسط رژیم از مردم دریغ و به حقوق آنها تجاوز میشود. در عین حال زنان علاوه بر این ستم، از ظلم دیگری رنج میبرند که در آن حکومت و جامعه، هر کدام بهنوعی بر آنان به دلیل زن بودن و بهعلت فرهنگ و مناسبات مردسالارانه اعمال میکردند.
✅سیاهپوستان علاوه بر اینکه عموما در طیف محرومان قرار دارند، اما به دلیل سوابق تاریخی و فرهنگ نژادپرستانه که هنوز در قشرهای مهمی از جامعهی آمریکا نفوذ دارد و در غرب پدیدهی نادری محسوب نمیشود، از ستم مضاعف رنج میبرند.
✅میانگین ثروت یک خانواده سفیدپوست در امریکا
۱۴۷ هزار دلار و ثروت یک خانواده سیاهپوست ۳۶۰۰ دلار یعنی حدود ۴۰ برابر است. این اختلاف ظرف ۳۰ سال اخیر بیشتر هم شده (آن موقع ۱۵ برابر بود). یعنی اقلیتی دارد سال به سال و به شکل نظاممند فقیرتر و کمبهرهتر میشود.
✅ما فاجعهی ۱۸ تیر ۷۸ را داشتیم که در آن، بخشی از نیروهای انتظامی و لباس شخصیها ظلم بزرگی به دانشجویان روا داشتند اما بعد از آنکه دادگاه تشکیل شد، عملا همهی متجاوزین تبرئه شدند و در عوض، تعدادی از دانشجویان به زندان انداخته شدند. در حوادث بعدی نیز کم و بیش همین وضعیت را شاهد بودهایم.
✅از دیدِ حکومت، مردم به خودیها و غیرخودیها تقسیم میشوند. هر خطایی که از خودیها سر بزند، در نهایت با چشمپوشی حکومت مواجه میشود و مجازاتی در نظر گرفته نمیشود. در نقطهی مقابل، حکومت مسالمتآمیزترین روش اعتراضی ناخودیها را برنمیتابد و با شدیدترین وجه سرکوب میکند و سپس به جای رسیدگی به علل مشکلات و نارضایتیها، سعی میکند ناراضیان را ارعاب کند و البته در موارد اندکی تطمیع.
✅آنچه جامعه در حمله عدهای آتش به اختیار به سفارتخانههای انگلیس و عربستان دید، این بود که باوجود پیامدهای بسیار منفی آن دو اقدام علیه منافع ملی و حتی امنیت کشور، اما در دادگاهها مجازات جدی برای مرتکبان آن
دیده نشد، ولی دانشجویان بیشماری و همینطور معترضان زیادی که هیچ جُرمی جز شرکت در یک تظاهرات اعتراضی مسالمتآمیز نداشتهاند، به حبسهای سنگینی محکوم میشوند.
🆔
@MostafaTajzadeh📌برای خواندن متن کامل روی "INSTANT" بزنید:
telegra.ph/اکثریت-مردم-سرکوب%E2%80%8Cهای-آبان-۹۸-و-مینیاپلیس-را-محکوم-می%E2%80%8Cکنند-06-10