ديده‌بانِ زنان


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


با ما در ارتباط باشيد: womenwatcher96@gmail.com

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


📍جلسه تخصصی تحلیل #جنسیتی #خودکشی‌های_اجتماعی و بررسی ابعاد خودکشی دو نوجوان اصفهانی، توسط حلقه مطالعات مسائل اجتماعی زنان انجمن جامعه شناسی ایران، برگزارشد

🔻 #زهرادلپیشه: «خودکشی به مثابه واکنش در برابر درد و رنج است و اینکه زنان در موقعیت‌های خاص اقدام به خودکشی می‌کنند، بیشتر از ویژگی‌های فردی و روانی به مسئله فقدان حمایت‌های اجتماعی مرتبط است. خودکشی به عنوان راهی برای رهایی از موقعیت نامناسب و اندوه‌ناک انتخاب می شود و حامل پیامی است به جامعه در آخرین لحظات زندگی فرد که می‌خواهد بصورت فریاد اعتراضی به وضعیت خود در قالب نمایش مرگ این پیام را منتقل کند. برخی باورهای فرهنگی مانند مسائل و مفاهیم عرفی شده و رایج در باور عام همچون ناموس‌پرستی، حفظ حیثیت و آبرو و سایر موارد از این دست، موجب می‌شوند زنان ناخواسته از رشد اجتماعی و اقتصادی محروم شوند و امکان این را نداشته باشند که به شیوه‌های دیگری زندگی خود را متحول کنند، از این رو اولین و آخرین راهکار را نمایش مرگ در مقابل دیدگان جامعه می‌بینند».

دکتر #حسام_فیروزی :«در نوجوانی ترس از مرگ انکار می‌شود. از یکسو هورمون‌های نوجوان در حال غلیان هستند و از طرفی دیگر در دنیای مدرن، نوجوانان گرایشات خاص خود را دارند. دنیای مدرن دائم ما را ناکام می‌کند در حالی که دنیای قدیم اینگونه نبود. پس در این جهان مدرن نوین، سطح اضطراب بالاست، چون خواسته‌ها زیاد است. نوجوان هنوز بخشی از وجودش کودک است و انتزاع او تازه در حال شکل‌گیری است و هنوز نمی‌تواند به خوبی پشت یک مسئله و ابعاد مخفی و جانبی آن را ببیند. با توجه به همه این موارد در بررسی خودکشی دو نوجوان اصفهانی که به راحتی در مورد بعد از مرگ خود هم چنانچه در فیلم منتشر شده دیدیم، حرف می‌زدند، می‌توان گفت آنها هم تاحدی نتوانسته‌اند مرگ را تصویر و درک جدی کنند».
http://www.khabaronline.ir/(X(1)S(fehdq0tshfk0prg3422paguh))/detail/744632/society/social-damage


📍کتاب آینه‌های روبرو (فیلمنامه) نوشته #بهرام_بیضایی، توسط انتشارات روشنگران و مطالعات زنان منتشر شد
@womenwatcher


Forward from: @AxNegarBot
📍به بهانه زادروز #سیمون_دوبووآر، فمینیست فیلسوف و خالق کتاب #جنس_دوم

#زن‌بودن برای من چه معنایی داشته‌است؟

🔻تا چهل‌سال تمام وانمود می‌کردم که زن بودن تفاوتی ایجاد نمی‌کند. روشنفکر بودم و روشنفکر یعنی روشنفکر. من با روشنفکر شدن، هویت بزرگسالی خود را بر الگوی تعارض و مخالفتی عمدی قرار داده بودم. من به عنوان روشنفکر می‌توانستم احساس حاد زنانه #طرد شدگی‌ام را با پناه بردن به سنت فردگرایی افراطی، نه به عنوان یک زن که به عنوان یک فرد، مانع شوم.

🔻همان‌گونه که قبلا تن نداده بودم که به من برچسب «کودک» بزنند، حالا نیز خود را تنها یک #زن نمی‌دانستم. «من»، من بودم. وقتی بالاخره شروع به تحقیق کردم تا ببینم #زنانگی به واقع چه تاثیر متفاوتی در سرنوشت من داشته‌است، به یک‌باره همه چیز برایم روشن شد. این دنیای روشنفکری من، دنیایی مردانه بود!حتی کودکی من با اسطوره‌هایی گذشته بود که مردان ساخته بودند!

🔻این انقلاب شخصی من در یک جمله خلاصه می‌شود: «من که می‌خواستم درباره خودم حرف بزنم، به این نتیجه رسیدم که برای این کار نخست باید وضع زنان را به طور کلی توصیف کنم».
از این‌رو کتاب #جنس_دوم خلق شد، زمانیکه من چهل ساله بودم.

#جنس_دوم
#سیمون_دوبووار
@womenwatcher


📍پل هگیس، کارگردان فیلم برنده اسکار «تصادف» از سوی چهار زن متهم به آزار جنسی شد/ مجله سینما
🔻جنبش #MeToo و افشای اعمال #آزارگران_جنسی ادامه دارد...
@womenwatcher


📍پایان‌نامه ایران‌شناسی #گلاره_مرادی ، دانشجوی ادبیات دانشگاه تهران، با عنوان «تحلیل محتوای روزنامه شکوفه؛ دومین #نشریه_زنان ایرانی» به عنوان پایان‌نامه برتر کشور انتخاب شد
@womenwatcher


دو‌ سریال
«دروغ‌های کوچک بزرگ» و «قصه ندیمه»
در میان نامزدهای جوایز اصلی انجمن تهیه‌کنندگان هستند
http://icinema.ir/page/9282
@womenwatcher


📍رد صلاحیت کاندیدای زن مسلمان در انتخابات ریاست‌ جمهوری روسیه

🔻کمیته مرکزی انتخابات روسیه با نامزدی آینا گامزاتوا، خبرنگار زن مسلمان، همسر و مشاور مفتی اعظم جمهوری داغستان روسیه برای احراز پست ریاست جمهوری مخالفت کرده و دلیل آن را نقض شروطی دانست که باید در مرحله پس از ارائه درخواست نامزدی اجرایی می‌شد.

🔻گامزاتوا ۲۵ دسامبر یعنی پیش از نشست این کمیته در ۲۹ همین ماه درخواست خود را تنظیم کرده بود و این بر خلاف قانون انتخابات روسیه است زیرا به لحاظ قانونی این درخواست باید پنج روز پیش از نشست کمیته تنظیم شود، در حالی که گامزاتوا چهار روز پیش اقدام کرده بوده است./ايسنا

@womenwatcher


ما هرگز
بلنداى قامت خود را نمى دانيم!
مگر ما را فراخوانند
كه برخيزيم و قدبرافرازيم
آنگاه
اگر به طرح وجودى خود وفادار مانده باشيم
قامت ما انسان ها
از آسمان خواهد گذشت
#اميلى_ديكنسون
@womenwatcher


تحلیل #جنسیتی خودکشی‌های اجتماعی
«بررسی #خودکشی دونوجوان اصفهانی»

دکترحسام فیروزی
دکتر رابعه موحد
زهرا دلپیشه

دوشنبه ۱۸دی/ ساعت ۵-۷
- سالن اجتماعات انجمن جامعه‌شناسی ایران
@womenwatcher


📍حلقه مطالعات مسایل اجتماعی زنان #انجمن_جامعه_شناسی_ایران برگزار می‌کند

تحلیل #جنسیتی #خودکشی_های_اجتماعی
«بررسی خودکشی دو نوجوان اصفهانی»

باحضور:

دکتر رابعه موحد
دکتر حسام فیروزی
زهرا دلپیشه

زمان:
دوشنبه ۱۸دیماه
ساعت ۵-۷عصر

مکان:
دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، نیم طبقه اول،سالن اجتماعات انجمن جامعه‌شناسی ایران

http://goo.gl/hHHQM7
@womenwatcher


📍کارگردان فیلم «نیسه، دیوانگی محض»: «نیسه سلیویرا» زنی فسادناپذیر و مبارز

ترجمه و تدوين: مریم رحمانی- فتانه نعیمی

🔻فیلم، داستان زندگی زنی روان‌پزشک در برزیل است که برای درمان بیماری اسکیزوفرنی به جای شوک‌درمانی یا برداشتن بخش‌هایی از مغز آنان، روشی جدید با استفاده از مشاهده و هنردرمانی ابداع می‌کند. البته دکتر نیسه سیلویرا مورد خشم همکاران مردش قرار می‌گیرد و در نهایت بخشی از بیمارانش را پزشکان دیگر از او می‌گیرند. اما او موفق می‌شود با استفاده از هنر، زبان تازه‌ای برای ارتباط بیماران اسکیزوفرنی با دیگران ابداع و روشی تازه با عنوان هنردرمانی برای بهبود بیماران روانی و اسکیزوفرنی ایجاد کند.

🔻برلینر:‌ فیلم براساس یک کاراکتر واقعی و واقعیت زندگی او ساخته شده است. او یک زن فسادناپذیر، مورد نیاز برای جامعه آن روز برزیل و حامی حقوق بشر بود. من در فیلم سعی کردم به خاطرات و حافظه او در مورد وقایع کاملا احترام بگذارم. لازم بود که در انتهای فیلم بییندگان نیسه واقعی را ببیند تا بتواند به راحتی با او ارتباط بگیرند.

🔻ما داخل همان بیمارستانی که تمام اتفاقات در آن رخ داده بود، فیلم‌برداری را شروع کردیم. در محاصره افراد اسکیزوفرنی بودیم و فیلم را با آنها و برای آنها ساختیم. اگر بازیگران قوی و قادر به درک کار جمعی نبودند، ممکن بود نتوانند کار را در این شرایط تحمل کنند. این تیم و بازیگرانش توانستند این پروژه سخت را به یک سفر جمعی زیبا تبدیل کنند. این کارآنقدر زیبا و قوی پیش رفت که تا امروز یک گروه متحد و صمیمی باقی مانده‌ایم و من فکر می‌کنم این گروه تا آخر زندگی ما پایدار می‌ماند.

🔻من اعتقاد دارم یک فیلم فمینیسیتی به قدرت کاراکتر فیلم بستگی دارد. در تاریخ برزیل، زنان کمی مانند دکتر نیسه سیلویرا مهم هستند. یک زن فمینیست، یک پزشک قهار و یک انسان‌گرای بزرگ. زنی که علیه نظام مبارزه کرد، علیه وضعیت موجود با یک کار بسیار مثبت ایستاد. کسی که در جستجوی مهربانی و درک متقابل در مواجه با دیگران بود. نیسه یک مبارز بود. او که می‌خواست انقلابی در تاریخ جهان ایجاد کند نیاز به شجاعت، جسارت و عزم زیادی داشت.

🔻نیسه یک زندگی‌نامه به خصوصی دارد که در ابتدا می‌خواستم در مورد کل زندگی او فیلم بسازم. داستان زندگی او بسیار غنی است و او همیشه طی زندگی‌اش در برابر جریان غالب ایستاده است. اما در طول کار متوجه شدم در یک فیلم نمی‌شود همه زندگی او را به تصویر بکشم.

🔻بنابراین تصمیم گرفتم بر دوره خاصی از زندگی او که نشان‌دهنده ارزش‌ها و ایدئولوژی اوست تمرکز کنم و این زمانی بود که او به بیمارستان روانی برمی‌گردد که سابقا در آن کار می‌کرد. بازگشت او به بیمارستان نقطه عطف اساسی در زندگی اوست. در این بازگشت او در مقابل سیستم روان‌پزشکی و نحوه درمان بیماران اسکیزوفرنی ایستاد و خودش روشی جدید را بر اساس مشاهداتش و درکش از بیماران اسکیزوفرنی ایجاد کرد./ بيدارزنى

@womenwatcher


📍توييت ناهيد خداكرمى، عضو شوراى شهر تهران درباره اعتراض‌های اخیر در شهرهای مختلف
@womenwatcher


📍نمايش آثار طناز مدبر / گالرى آب انبار / ١٥ دى تا ١٣ بهمن @womenwatcher


📍كيت بلانشت، رييس داوران جشنواره فيلم كن ٢٠١٨ شد @womenwatcher


📍توييت طيبه سياوشى نماينده مجلس درباره ورود زنان به استاديوم با شمايل مردانه

@womenwatcher


📍نمايش "آبي مايل به صورتي" با محوريت بحث هويت جنسي و اختلال هويت جنسي در جامعه امروز ايران بعد از چهار سال پژوهش و تلاش براي اجرا، روي صحنه است

@womenwatcher


📍نخستین کشور جهان در حذف شکاف جنسیتی در پرداخت دستمزد

🔻ایسلند اولین کشوری در جهان است که از این پس در آن پرداخت دستمزد برابر به زنان و مردان اجباری خواهد بود./ یورونیوز

@womenwatcher


قاتل ستایش اعدام شد 📍

🔻اسماعیلی رئیس کل دادگستری استان تهران: با توجه به تقاضا و اصرار اولیای دم ستایش قریشی و پس از انجام تمامی فرآیندها و تشریفات قانونی؛ حکم صادره که به تایید دیوانعالی کشور رسیده بود بامداد امروز به مرحله اجرا درآمد. / ايسنا

@womenwatcher


📍داستان دریا، پدری‌که می‌خواهد زن شود، اما یک‌دختر ۹ساله دارد

🔻 نمایش «خودكار بيكار» با زد و خورد شروع می‌شود؛ عده‌ای به زور و با #خشونت، مردی را به شمایلی که خودشان می‌خواهند درمی‌آورند. مرد، سامان ارسطوست، در نقش‌ سال‌های گذشته خودش، وقتی فرزانه ارسطو بوده و خشونت‌های اجتماعی و خانوادگی را متحمل می‌شده. ادامه نمایش هم همین خشونت‌هاست؛ وقتی ترنسكشوال‌های پرونده‌به‌دست، برای گرفتن مجوز تغییر جنسیت، كارشان به مرجع تصمیم‌گیری می‌رسد و منتظر صدور حكم، انواع توهین‌ها و ناسزاها را به جان می‌خرند.

🔻این نمایش، شاهد حضور #ترنسكشوال‌هایی هم بود كه نه به عنوان بازیگر، بلکه در قالب شخصیت حقیقی خودشان، به بیان واقعیت زندگی‌شان می‌پرداختند. دریا كه در قالب یك مرد ازدواج كرده و بچه‌دار شده، بعد از تماشای یك مستند درباره ترنس‌ها، واقعیت زندگی‌اش را به همسرش گفته، با گریه. بعد از بیان واقعیت، ابتدا با تعجب و بعد با همراهی همسرش مواجه شده. زنی كه كنار او نشسته بود و گفت: وقتی این واقعیت را به من گفت، دنیایم خراب شد، البته همیشه تفاوتش را با دیگران احساس می‌كردم ولی فكر نمی‌كردم كه روح و جسمش اینطور با هم در تضاد باشند.

🔻دریا هم درباره وضعیت این روزهای زندگی‌شان گفت: همیشه احساس می‌كردم كه با مردهای اطرافم تفاوت دارم اما آن را انكار می‌كردم، ازدواج كردم و بچه‌دار شدم، حالا یك دختر 9 ساله دارم كه این وضعیت را نمی‌داند. نمی‌دانیم باید چه كار كنیم. اگر عمل #تغییر_جنسیت انجام بدهم، دخترم صاحب دو مادر می‌شود و پدری نخواهد داشت، اما ادامه این وضعیت برای من هم سخت است. اگر زودتر از اینها می‌دانستم كه می‌شود عمل كرد، حتما این كار را می‌كردم، قبل از این که ازدواج کنم و زندگی دو نفر دیگر را تحت‌الشعاع قرار دهم.

@womenwatcher

http://www.khabaronline.ir/detail/741956/society/social-damage


📍حمیده زرآبادی، نماينده مجلس: حضور مبدل زنان در استادیوم‌های ورزشی تبعات بین‌المللی دارد؛ مسئولان پاسخگوی مطالبه زنان باشند.

🔻مسئولان می‌توانستند پیش از اینکه کار به اینجا برسد، برای حضور زنان در استادیوم‌های ورزشی چاره‌ای بیندیشند و امروز نیز با چاره‌اندیشی در این خصوص نباید موقعیتی برای سوء استفاده دیگران ایجاد کرد.

🔻فراکسیون زنان مجلس پیگیری‌های جدی و مصرانه‌ای برای رفع ممنوعیت حضور زنان در استادیوم‌های ورزشی داشت، گسترش حضور مبدل زنان در استادیوم‌ها برای ورزش کشور خطرناک است و مطالبه باید حل شود. / خانه ملت

@womenwatcher

20 last posts shown.

4 137

subscribers
Channel statistics