آکادمی جامعه شناسی


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


جامعه شناسی برون داد تحولات غرب است
هر جامعه ای با غلبه بر تضاد و هنجارهای خود ابر قدرت میشود?❤
«بروز ترین کانال جامعه شناسی»
ارتباط با ادمین:
@S_USA78

لینک گروه آکادمی جامعه شناسی:
https://t.me/joinchat/BBxDFUraiwSPGvI9NkzNgg

Related channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


قسمت اول: 2.pdf
84.1Kb
#جیمز_دیویس
چرا انقلاب رخ میدهد؟
@academie_jameshenasi🌐❇️


فرانسه بمیرد، زیبایی میمیرد!🇫🇷

آلمان بمیرد، قدرت میمیرد!🇩🇪

بریتانیا بمیرد، سیاست میمیرد!🇬🇧

ایران بمیرد، تمدن میمیرد!🇮🇷

عربستان بمیرد، خیانت میمیرد!🇸🇦

#وینستون_چرچیل

@academie_jameshenasi🌐♥️


@archivebooks عقل در تاریخ.pdf
5.0Mb
عقل در تاریخ
#هگل
ترجمه:دکتر حمید عنایت
@academie_jameshenasi💯♻️


عقل در تاریخ نام کتابی از هگل است. این کتاب شامل دو پیش‌نویس است. پیش‌نویس اول آن کوتاه تر از دومی است. پیش‌نویس دوم به سه قسمت فلسفه تاریخ تحقق روح در تاریخ و سیر تاریخ جهانی تقسیم می‌شود. پیوست این کتاب شامل وضع جغرافیای جهانی تعاریف کلی جهان نو و جهان کهن و بخش بندی تاریخ جهانی است. این کتاب بر مبنای روش جدلی (دیالکتیک) هگل و یگانگی بنیاد فکری او است.
بحث هگل در این کتاب
#انواع تاریخ‌نویسان#
هگل نویسندگان تاریخ‌های دست اول را کسانی می‌داند که رویدادها و اوضاع هم زمان خود را به شکل اثری تصویری برای قوه تصور خواننده درمی آورند. از نظر او محتوای این تاریخ‌ها نمی‌تواند جامع باشد. در این نوع تاریخ‌نویسی روح نویسنده و روح کارهایی که او روایت می‌کند یگانه و یکسان است. از این رو او به اندیشیدن دربارهٔ خودش نیازی ندارد زیرا خود در روح رویدادها زیست می‌کند و از رویدادها برتر نمی‌رود. هگل دومین شیوه تاریخ‌نویسی را تاریخ اندیشیده می نامد. این نوع تاریخ تاریخی است که نویسنده از واقعیتی که در آن زیست می‌کند فراتر می‌رود و نه آنچه در زمان موجود بوده‌است بلکه آنچه در روح موجود و حاضر است را وصف می‌کند و به این جهت موضوع آن گذشته به نحو کامل است. او تاریخ اندیشیده را به سه نوع تاریخ انتزاعی، تاریخ کرداری و تاریخ انتقادی تقسیم کرده‌است. هگل نوع دیگری از تاریخ را تاریخ فلسفی می نامد که دیدگاه تاریخ نویس در آن عمومی است اما روی زمینه‌ای خاص از زندگی قومی تکيه نمی‌کند.
#غایت تاریخ #
غایت پژوهش فلسفی در طرد تصادف و امکان است زیرا این دو ضرورتی اولیه نیستند و بنابراین در تاریخ غایت کلی و مقصودی مورد نظر است. هگل این نوع غابت را با استفاده از عقل ممکن می‌داند. روش انتزاعی پیشرفت و تکامل روحی قومی همان جریان کاملاً تجربی و محسوسی است که نتیجه کوشش ابتدایی روح است ولی جریان انضمامی تر که کوشش معنوی آن است مهم تر است.
#آزادی و تاریخ#
تاریخ جهانی نمودار تکامل آگاهی روح از آزادی خود و تحقق بعدی این آزادی است. این تکامل بنا بر ذات خود جریانی تدریجی است و عبارت است از یک رشته موارد تعیین شده و پی در پی آزادی که از صورت معقول یا مفهوم خود آن یعنی ماهیت آزادی در جریان تکاملش به سوی خودآگاهی ناشی می‌شوند.
# نقش فلسفه در عینیت زندگی#
هگل فلسفه را هرجا زندگی سیاسی است لازم به ظهور می‌داند زیرا آنچه به هر محتوایی خصلت فرهنگی می‌دهد مربوط به اندیشه است. او فلسفه را فراهم‌شده از ترقی کلی فرهنگ می‌داند. از نظر هگل هر کار فقط تا جایی عینی است که موضوع شناسایی انسان واقع شود و کار بدون اندیشه عینیت ندارد.
#برداشت از تاری #
بخش پایانی کتاب عقل در تاریخ دربارهٔ شناخت نادرست بشری از تاریخ است. هگل در این بخش از کتاب این نکته را مطرح کرده که در شناخت ما از تاریخ جهانی، تاریخ فقط به منزله امری مربوط به گذشته پنداشته می‌شود ولی تاریخ علاوه بر گذشته با حال نیز سروکار دارد. چون آنچه حقیقی است همیشه در خود و برای خود وجود دارد، نه از آن دیروز است، نه از آن فردا، بلکه امری حاضر است و فلسفه با آنچه موجود و حاضر و واقعی است سروکار دارد

@academie_jameshenasi


نومینالیسم چیست؟

ترجمه لغوی #نومینالیسم به معنی نام گرایی است؛ یعنی هیچ ذات و ماهیتی در عالم نداریم و همه آنچه می پنداریم ذات دارند، نامی بیش نیستند. در این تفکر سفیدی در عالم نداریم و شما فقط چیزهایی را می بینید که سفید هستند که در هیچ چیز مشترک نیستند مگر اینکه نام آنها مشترک است. طرفداران این نظریه از #مخالفان سرسخت، کلی نگری هستند و توان نگرش کلی را نفی می کنند. یکی از #نومینالیست های بزرگ در جهان اسلام، #ابن_تیمیه است.

ابن تیمیه و نومینالیسم

ابن تیمیه عقلی را که با نقل در تعارض قرار دارد، غیر از عقلی میداند که به وسیله آن اثبات صحت نقل می توان کرد. او در این سخن انگیزه ای خاص داشته و هدف معینی را دنبال می کند؛ ولی علاوه بر آنچه ذکر شد عامل دیگری در تمایل به این عقیده دخالت دارد که نمی توان آن را نادیده انگاشت. آن عامل چیزی جز این نیست که ابن تیمیه تحقق کلی را انکار کرده و در صحنه اندیشه همانند یک «نومینالیست» موضع گرفته است.

کسانی که با تاریخ #فلسفه آشنایی دارند به خوبی می دانند که نحوه وجود کلیات، همواره محل بحث و گفتگو بوده و منازعات بسیاری در این باب انجام پذیرفته است. کسانی بر این عقیده اند که کلی به هیچ نحو تحقق نداشته و آنچه از آن در دست است جز یک نام چیز دیگری نیست. طرفداران این #عقیده « نومینالیست» شناخته می شوند و تعداد آنها به هیچ وجه اندک نیست. در مقابل این گروه کسانی را میشناسیم که تحقق کلیات را انکار نمی کنند ولی در نحوه تحقق کلی با یکدیگر اختلاف دارند

@academie_jameshenasi📚📖


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
امروز به انتخاب سازمان ملل متحد، روز جهانی #مبارزه با خشونت #علیه_زنان نامیده شده است. شبنم شعبانی نگاهی کرده به شکل‌‌های گوناگون خشونت علیه #زنان🚺

#مطالعات_زنان 🎭
@academie_jameshenasi🌐✳️


خشونت علیه #زنان اصطلاحی تخصصی است که مانند #جنایت برپایه بیزاری، برای توصیف کلی کارهای #خشونت‌آمیز علیه زنان به کار می‌رود. این شکل از خشونت علیه گروه خاصی از مردم اعمال می‌شود و جنسیت قربانی، پایه اصلی خشونت است. سازمان‌ها و کشورهای جهان می‌کوشند با برنامه‌های گوناگون با خشونت علیه زنان مبارزه کنند. سازمان ملل متحد روز ۲۵ نوامبر (چهارم یا پنجم آذر) را روز بین‌المللی مبارزه با خشونت علیه زنان اعلام کرده‌است.[۱]
خشونت علیه زنان یک مسئله خصوصی نیست. خشونتی است عمومی که در همه فضاهای باز یا بسته اعمال می شود.
مقابله با آن باید در تمام سطوح صورت بگیرد!
با مقابله با قوانین ضد زن، با لغو مالکیت #بورژوازی و ناموسی اطرافیان بر زن، با برابری کامل زن و‌مرد، با امن کرد محیط خانه و کار و فضاهای عمومی برای زنان ، با لغو هر گونه #تبعیض آموزشی و کاری ، با حمایت از مادران، با ایجاد فرصت های شغلی و فراهم کردن امکان مشارکت اجتماعی برای زنان، و با مشارکت زنان در فعالیتهای سیاسی، فرهنگی، علمی و فنی، با مقابله با سکسیسم و ابژه بودن زنان، با فراهم نمودن امکان های برابر برای رشد و نمو کودکان دختر و پسر و برخورداری آنها از رفاه و امنیت و آموزش و پرورشی انسانی و شایسته کودکان، با تقسیم قدرت در بین اعضای خانواده و تقسیم کار خانگی موجود در بین مردان و زنان و تلاش برای کم کردن آن با رفاه بیشتر خانواده های طبقه #کارگر و زحمت‌کشان، با حقوق های برابر و کاهش ساعات کار برای زنان و مردان و افزایش دستمزدها،
امکان پذیر است.🚺🎈


@academie_jameshenas📦🏛




‎یورگن هابرماس زاده ۱۸ ژوئن ۱۹۲۹ فیلسوف آلماني و نظریه‌پردازان اجتماعی معاصر وارث مکتب فرانکفورت که در چارچوب سنت نظریه انتقادی و پراگماتیسم آمریکایی کار می‌کند.
@academie_jameshenasi


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
‎#انیمیشن_کوتاه"والتز مکانیکی "
La Valse Mécanique
‎محصول:2015
‎کارگردان: Julien Dykmans
‎بادریافت 91 جایزه از فستیوال های مختلف، 🖋
@academie_jameshenasi⚜🌐


بسياري از #انديشمندان كه دغدغه انسان و انسانيت را داشته اند در جستجوي رهايي بشر به نقد از معضلات #جامعه مدرن پرداخته اند يكي از مهمترين معضلات جهان امروز از خودبيگانگي است كه موجب فروكاستن شهروندي و تباهي بشر ميشود.انيميشن ((والتز مكانيكي )) فرد را در وضعيت از خودبيگانگي نشان داده است كه باتحميل شرايط غالب #جامعه بر سوژه همراه بوده است؛در اين انيميشن انسان از خودبيگانه امروز به صورت منفرد زندگي ميكند و همبستگي بين فرد و ديگر افراد جامعه به صورت مؤثري سركوب شده است و شرط رهايي بشر همبستگي است .
در اين انيميشن كارگردان در نقد معضلات جامعه #مدرن در تقابل با از خودبيگانگي بشر وضعيت بديلي را به تصوير ميكشد كه مختصات شهروندي را دارد شهروندي كه به انزوا و درون گزيني از خويشتن ،با هم ((بودگي))و تعامل با ديگران ارتباطي وثيق و #ناگسستني دارد.
اين انيميشن چه به لحاظ خط داستاني و چه به لحاظ گرافيكي اثري كم نظير در دنياي انيميشن هاي كوتاه است ،اين انيميشن درباره چهارچوبهايي است كه انسان قرن بيست و يكم را به شدت محدود كرده است!

@academie_jameshenasi🏛☀️


ماركوزه
توجه به عدم عقلانيت -عقلانيت صوري
عدم عقلانيت عقلانيت صوري به عبارتي جامعه دركل غيرعقلاني است كه جهان عقلاني نابودكننده افراد ،نيازها وتونائيهاي آنهاست
از ديد ماركوزه صلح از طريق تهديد هميشگي به جنگ حفظ ميشود
وي ميگويد باوجود فراواني امكانات مردم فقير هميشه سركوب شده و استثمارشده و ناتوان در بروز استعدادهايشان هستند
ماركوزه منتقد شديد تكنولوژي نوين بود زيرا از ديد او تكنولوژي در جامعه نوين به توتاليتريسم راه ميبرد زيرا تكنولوژي به روشهاي موثرتر و حتي دلخوش كننده تر نظارت خارجي بر افراد منجر ميشود از ديد وي كاربرد تلويزيون براي اجتماعي كردن و ساكت كردن مردم است از ديد وي تكنولوژي در جامعه نوين بي طرف نيست و درنتيجه وسيله اي براي تسلط بر توده ميباشد تكنولوژي به ظاهر خنثي ميباشد ولي درواقع مردم را به بردگي مي كشاند تكنولوژي در خدمت سركوب فرديت ميباشد تكنولوژي به آزادي دروني كنشگر تجاوز كرده و آن را درنورديده درنتيجه تكنولوژي منجر به جامعه تك بعدي شده است درنتيجه افراد توانايي تفكر انتقادي و منفي درباره جامعه را از دست ميدهد .
تكنولوژي في نفسه بدنيست ولي در جامعه به نفع جامعه مسلط برعليه كنشگر به كار گرفته ميشود؛درنتيجه انقلاب ميتواند تكنولوژي را در خدمت نيازها و اهداف انسان درآورد 📃🖋

@academie_jameshenasi✅🔰


‎هربرت مارکوزه (به آلمانی: Herbert Marcuse) (زاده ۱۹ ژوئیه ۱۸۹۸ - درگذشته ۲۹ ژوئیه ۱۹۷۹) فیلسوف و جامعه‌شناس آلمانی و از اعضای اصلی مکتب فرانکفورت بود.
@academie_jameshenasi


‎«... گناه حکومت های پیشین، این بود که اموال مردم را در جهت اهداف پلید خود خارج می کردند. در حالی که ما این اموال را در جهت اهداف پلید آنان خرج نمی کنیم، بلکه در جهت اهداف ارجمند خودمان خرج می کنیم و هر کسی که از کمترین میزان عقل و شعور برخوردار باشد، می تواند تفاوت زمین تا آسمان را میان ما و آنها ببیند. پس ما کاملاً سر حرف خودمان هستیم که می گفتیم: «دزدی کار زشتی است» اما اکنون به یک استثنای کاملاً طبیعی که تا به حال از شدت وضوح، مغفول مانده بود، تصریح می کنیم و جمله تاریخی خود را به این ترتیب تکامل می دهیم: «دزدی کار زشتی است مگر برای اهداف متعالی.»

‎به عبارت دیگر، وقتی ما پول مردم را صرف تحکیم و تقویت حکومت خودمان می کنیم، در حقیقت به مردم خدمت کرده ایم. و مردم یقیناً قدرشناس و سپاسگزار ما خواهند بود. یعنی به واقع اگر بخواهیم نگاه دقیق تری داشته باشیم، نباید اسم دزدی روی این کار بگذاریم و اگر می گذاریم صرفاً به این دلیل است که مردم در حکومتهای پیشین، این کار را به این اسم، صدا می کرده اند...


‎📕 #دموکراسی_یا_دموقراضه
‎✍ #سید_مهدی_شجاعی

@academie_jameshenasi


سازنده بشریت ، فقط بشر است

اگزیستانسیالیسم معتقد است که بشر بدون هیچ اتکا و دستاویزی ، بدون هیچ گونه مددی ، محکوم است که هر لحظه ، بشریّت را بسازد.
((پونژ))«1» در مقاله جالبی می گوید: ((بشر ، آینده بشر است.)) این گفته کاملا درست است. ولی اگر از این جمله استنباط شود که چنین آینده‌ای بر آسمان نقش بسته است ، چنین استنباطی غلط است زیرا به این مفهوم ، دیگر اطلاق لفظ آینده ، ممکن نیست.«2»
اگر این جمله چنین معنی شود که بشر به هر گونه که به وجود آید ، آینده ای دارد که خود باید بسازد و آینده ای بکر در انتظار اوست ، آنگاه به کار بردن کلمه آینده درست است. اما در این حال ، بشر ((وانهاده)) است.


(#ژان_پل_سارتر
اگزیستانسیالیسم و اصالت بشر)

@academie_jameshenasi💮〽️


عقاید مارتین_لوتر:✨

عقیدهٔ مذهبی #لوتر به پولس رسول و کلمهٔ صلیب بازمی‌گردد مذهب #پروتستان برخلاف کلیسای کاتولیک، معتقد به بخشودگی مؤمنان به پشتوانهٔ اجرای اوامر سنتی کلیسا نبوده بلکه هر انسانی که با #اعتقاد و ایمان راستین به گناهان خود اعتراف و طلب آمرزش نماید، #حقانیت و عدالت، شامل حالش خواهد شد. واسطهٔ بین خدا و انسان تنها عیسی مسیح است که همزمان هم بشر بود و هم خدا (ناسوتی و لاهوتی) و به خاطر گناه انسان‌ها مصلوب گردید. عناصر اصلی الهیات لوتر در این فرمول قابل نمایش است: «تنها #مسیح، اعتقاد، بخشش، کتاب» («solus Christus, sola fides, sola gratia, sola scriptura»)

عقیدهٔ او بر این است که:

«#ایمان، فقط ایمان برای نجات انسان کافی است.»

لوتر از هفت اصل عبادتی در کلیسای #کاتولیک فقط دو اصل آن یعنی غسل تعمید و عشای ربانی را قبول داشت. وی معتقد بود که تنها آن دو در کتاب مقدس تأیید شده‌است. در آیین عشای ربانی تبدیل عنصر نان و شراب به جسم وخون مسیح، را تقریباً پذیرفت و در همین موضوع باتسوینگلی، دیگر بنیادگرای سوئیسی مناقشهٔ سختی داشت که حضور مسیح را نمادین می‌دانست. وی همچنین به کشیش بودن همهٔ مؤمنان اعتقاد داشت
#مارتین_لوتر〽️
#پروتستان🕯

@academie_jameshenasi💭💎


JRS_Volume_6_Issue_2_12_پاییز_وزمستان.pdf
199.3Kb
مقايسة آراء اميل دوركيم و كليفورد گيرتز در زمينه دين♋️
#دورکیم
#کیلفورد
@academie_jameshenasi🎖🏛


بولشويسم:📚

#بولشويسم عنوان #ايدئولوژي حزب بولشويك به رهبري #لنين بود. علت به وجود آمدن بولشويسم به خاطر اختلافي بود كه در حزب مخفي #سوسيال دموكرات روسيه بر سر مسأله عضويت در حزب پديد آمد. به دنبال آن، حزب به دو گروه بولشويك (در زبان روسي به معناي اكثريت) به رهبري لنين، و منشويك (به معناي اقليت) به رهبري "مارتوف" تقسيم شد. و لنين در سال 1918 نام حزب خود ر "حزب #كمونيست سراسر روسيه (بولشويكها)" نهاد، و در سال 1925 به نام "حزب كمونيست سراسر اتحاد شوروي" و در سال 1953 به "حزب كمونيست اتحاد شوروي" تغيير يافت.

@academie_jameshenasi📒🔖


آشنایی با نظریه های هگل:🌐
هگل آخرین# فیلسوف دستگاه‌ساز تاریخ فلسفه #غرب است. اطلاعات وسیع او در جمیع معارف بشری در خور تحسین است. نظام فکری او بر اساس دیالکتیک ابتنا یافته‌است. البته ریشه‌های #دیالکتیک را از فلسفهٔ کانت دانسته‌اند اما تفاوت عمدهٔ دیالکتیک هگلی این است که مقولات و مفاهیم انتزاعی مندرج در دیالکتیک او منبعث و موجود در هم‌اند. سه‌پایه‌هایی که #هگل ترتیب می‌دهد همگی ارتباطی معرفتی با هم دارند و از هم جدا نیستند. حال آنکه مقولات کانت صرفاً بر اساس تعین خود #فیلسوف در کنار هم قرار گرفته‌اند. از خصوصیات مقولات هگل این است که او از جنس به نوع می‌رسد و سپس هر نوعی را جنسی تازه می‌انگارد و از آن به انواع پست‌تر پی می‌برد. مثلاً اولین سه‌پایهٔ #فلسفهٔ هگل، «هستی، نیستی، گردیدن» است. او از هستی آغاز می‌کند. او می‌گوید هستی اولین و روشن‌ترین مفهومی است که ذهن بدان باور دارد و می‌تواند پایهٔ مناسبی برای آغاز #فلسفه باشد. اما هستی در خود مفهوم متضاد خویش یعنی نیستی را دربردارد. هر هستی در خود حاوی نیستی است. هستی او دارای هیچ تعینی نیست و مطلقاً نامعین و بی‌شکل و یکسره تهی است و به یک سخن خلاء محض است. این خلاء محض همان نیستی است. پس هستی نیستی است و نیستی همان هستی است. این گذر از هستی به نیستی به گردیدن می‌انجامدو سه‌پایه کامل می‌شود. مقوله سوم #نقیض دو مقوله دیگر را در خود دارد ولی شامل وجوه وحدت و هماهنگی آن‌ها نیز هست. بدین گونه گردیدن هستی‌ای است که نیستی است یا نیستی‌ای است که هستی است.

به دیگر سخن #هگل معتقد بود هستی بر اصل تضاد قائم است. «هر آنچه در عالم خلقت می‌بینیم دارای ضدی است. شما نمی‌توانید به بی‌نهایت بدون نهایت و به زندگی بدون مرگ بیندیشید. مرد مرد است زیرا زن نیست. هر شیئی بدان سبب خود اوست که چیز دیگری نیست»

اساس #عقیدهٔ هگل بر سه اصل استوار است:وضع، وضع مقابل و و ضع جامع. «هر وضعی دارای وضع مقابل خود است. اما هر چیزی نه تنها #ضد خود را دربردارد بلکه ضد خود است. هستی، نزاع قوای مخالف است برای ترکیب آن‌ها به صورتی واحد. وضع از یک سو و وضع مقابل از سوی دیگر با هم در کشمکش هستند و از ترکیب آن‌ها وضع جامع نتیجه می‌شود

@academie_jameshenasi🏛🕌


Forward from: ? Maryam Sh
رويكرد تعريف اجتماعي🖋📃
روش تفهمي
رويكرد تعريف اجتماعي مبتني بر ذهن تفسيري و فهم بشري است.ريشه هاي اين رويكرد در روش تفهمي ديلتاي،هوسرل و ماكس وبر قرار دارد،موضوع جامعه شناسي در رويكرد تفهمي كنش اجتماعي است .وبر به عنوان يكي از نمايندگان اين رويكرد تاكيد اصلي اش متوجه معاني ذهني است كه انسانهاي كنشگر به كنشهاي خود نسبت ميدهند
انسان در رويكرد وبري تفسيرگر است و طي آن پديده ها ،رفتارها و موقعيتها را درك تفسير و سپس عمل ميكند.وبر در تعريف جامعه شناسي مي گويد ((علمي كه هدفش فهم تفسيري رفتار اجتماعي براي دستيابي به تبيين اين رفتار است.روش كسب اطلاعات در رويكرد تعريف اجتماعي مبتني بر مشاهده مشاركت همدلانه است)).
@academie_jameshenasi

20 last posts shown.

451

subscribers
Channel statistics