افتانا_ AFTANA


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


اولین و تنها رسانه مستقل امنیت فناوری اطلاعات ایران از سال ۱۳۸۹
www.aftana.ir
-
جهت ارتباط (ارسال خبر-درج رپرتاژ) در تلگرام @mediaorg
-
اینستاگرام
https://instagram.com/aftana.news
-
توییتر
@aftananews

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


🔻پیشنهاد هفته:
شبکه‌های تنظیم‌گری زیر ذره‌بین: از تجربه جهانی تا نسخه ایرانی


🔹تشکیل «شبکه‌های تنظیم‌گران» تلاشی در جهت نهادینگی و تثبیت تنظیم‌گران به‌عنوان جزئی از زیست‌بوم تنظیم‌گری در نظام کلان حکمرانی است.

🔹کتاب «مبانی شبکه‌های تنظیم‌گری؛ ضرورت‌ها، کارکردها و ابزارها» ضمن واکاوی تجربیات جهانی در زمینه ایجاد شبکه‌های تنظیم‌گری به بررسی وضعیت ایران از منظر شبکه تنظیم‌گری پرداخته است؛ در ابتدا برخی از ضرورت‌ها و پیامدهای فقدان شبکه در ایران مورد بررسی قرار گرفته و سپس معدود اقدامات صورت گرفته در راستای تأسیس شبکه‌های تنظیم‌گری در ایران طرح شده‌است. هدف از تدوین این کتاب، تبیین مفهوم شبکه تنظیم‌گری بر اساس ادبیات تنظیم‌گری و شرح ضرورت‌ها و مزایای وجودی آن است.

🔹این کتاب به سفارش مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری و با همکاری اندیشکده حکمرانی شریف تدوین شده است، از منظر سیاستی، بر ضرورت تشکیل شبکه‌های تنظیم‌گران بخشی و موضوعی و در سطوح ملی و بین‌المللی تاکید می‌کند.

📚نسخه PDF کتاب مبانی شبکه‌های تنظیم‌گری، ضرورت‌ها، کارکردها و ابزارها

#معرفی_کتاب
#پیشنهاد_هفته

🆔@aftana


🔻شنیده ها حاکی از این است که برخی کاربران بدون استفاده از فیلترشکن امکان دسترسی به اینستاگرام دارند.

⁉️آیا این صرفا یک اختلال موقت است که قبلاً هم پیش آمده برخی کاربران طی این سال‌های فیلترینگ، آن را دقایقی تجربه کنند یا به رفع فیلتر پلتفرم‌های گوگل‌پلی و واتس‌اپ با تصمیم شورای عالی فضای مجازی ارتباط دارد؟!
🆔@aftana


🔻اتحادیه اروپا متا را بابت نشت اطلاعات جریمه کرد

🔹رگولاتور حریم خصوصی اتحادیه اروپا متا را به دلیل شکاف امنیتی در ویژگی View As فیس بوک که به نشت اطلاعات ۲۹ میلیون کاربر که سه‌میلیون مورد آن به اتحادیه اروپا تعلق داشتند منجر شده‌‌بود، ۲۵۱ میلیون یورو جریمه کرد.


🔹گراهام دویل، عضو کمیسیون حفاظت از داده ایرلند، در بیانیه ای اعلام کرد: شکاف های امنیتی مربوط به این نشتی، دسترسی غیرمجاز به اطلاعات پروفایل کاربران را فراهم کردند و همین امر به ریسک عظیم سواستفاده از داده ها منجر شد.

🔹متا مدت کوتاهی پس از کشف این شکاف امنیتی آن را برطرف کرده بود.

🌐لینک خبر

#متا
#فیس_بوک
#اتحادیه_اروپا

🆔 @aftana


🔒واتساپ و گوگل‌پلی رفع فیلتر شدند

🔹ستار هاشمی در توییتی اعلام کرد که گام اول رفع فیلتر برداشته شد و خبرگزاری ایرنا نیز اعلام کرد که شورای عالی فضای مجازی با حضور سران سه قوه به رفع فیلتر گوگل پلی و واتساپ با اجماع رای مثبت داد و بر حمایت از سکوهای داخلی تاکید کرد.

#واتساپ #googleplay

@aftana


معرفی شرکت پازیتیو تکنولوژی 👆👆


🔎 Discover why over 4,000 organizations around the globe trust Positive Technologies for their cybersecurity needs.

🔺From corporate giants to national security centers, our cutting-edge solutions are the backbone of defenses worldwide.

🔺Swipe through to see what sets us apart! Stay safe, stay Positive!

🌐 Visit https://global.ptsecurity.com/ to learn more

🆔 @aftana


🔻امکان صدور برخط پروانه آزمایشگاه‌های ارزیابی و گواهی امنیتی از طریق درگاه ملی مجوزها

🔹فرهاد سنجری فرد، مدیرکل توسعه صنعت افتای سازمان فناوری اطلاعات ایران، تاکید کرد که دستگاه‌های مشمول ماده پنج قانون مدیریت خدمات کشوری، باید از محصولات تولید داخل استفاده کنند که امنیت آنها به تایید آزمایشگاه‌های دارای پروانه از سازمان فناوری اطلاعات ایران رسیده باشد.

🔹سنجری فرد گفت: سازمان فناوری اطلاعات ایران به استناد بند هـ مصوبات هشتاد و سومین نشست هیئت مقررات‌زدایی و تسهیل فضای کسب‌وکار اقدام به ایجاد سامانه مدیریت آزمایشگاه‌ها و محصولات کرده است. در این سامانه فرایند صدور، تمدید و تغییر پروانه آزمایشگاه‌های ارزیابی امنیتی محصول، گواهی ارزیابی امنیتی محصولات و همچنین پایش کسب‌وکارهای فعال در حوزه امنیت فتا به‌صورت برخط انجام می‌شود.

🌐لینک خبر

#افتا
#آزمایشگاه_ارزیابی
#درگاه_ملی_مجوزها
🆔@aftana


❄️❄️❄️زمستان را با مهاجرتی گرم به آیس‌وارپ سپری کنید:
🔴 ۳۰ درصد تخفیف ویژه برای سازمان شما


🔹پارس آوان، توزیع‌کننده انحصاری ایمیل سرور آیس وارپ در ایران، تخفیف ویژه‌ 30 درصدی را برای سازمان‌هایی که تا پایان زمستان به این ایمیل سرور پیشرفته مهاجرت کنند، ارائه می‌دهد.

🔹محسن عزیزی‌پور، مدیرعامل شرکت پارس آوان، از تخفیف ویژه زمستانی برای مهاجرت به ایمیل سرور آیس وارپ خبر داد. او اعلام کرد: تمام مشتریانی که در زمستان امسال و سه ماهه پایانی سال قصد دارند از ایمیل سرورهای قدیمی خود به ایمیل سرور آیس‌وارپ مهاجرت کنند، می‌توانند از تخفیف ویژه ۳۰ درصدی بهره‌مند شوند. این طرح با هدف حمایت از کسب‌وکارها و کاهش هزینه‌های آن‌ها ارائه شده است.


🔹وی با اشاره به اینکه پارس آوان به عنوان توزیع‌کننده ایمیل سرور Icewarp در ایران فعالیت می‌کند، گفت: این فرصت ایده‌آل برای سازمان‌هایی است که به دنبال جایگزینی ایمیل سرورهای قدیمی و بهره‌گیری از یک سرور ایمن و پیشرفته در ماه‌های پایانی سال هستند.

🌐لینک خبر

#رپرتاژ #آیس_وارپ‌ #IceWarp #پارس_آوان

🆔 @aftana


جزئیاتی تازه درباره انفجار پیجرها توسط رژیم صهیونیستی
🔻وقتی زنجیره تأمین به میدان جنگ تبدیل می‌شود: از اسب تروا تا طرح پیجر


🔹شبکه CBS در مصاحبه‌ای با دو افسر بازنشسته موساد و مرتبط با طرح پیجر در لبنان، به بررسی این عملیات مخفیانه پرداخته است که نه‌فقط لبنان، بلکه جهان را در شوک فروبرد و سوالات زیادی درباره روش‌های غیرانسانی اسرائیل و خطر سوءاستفاده از فناوری‌ها در میدان جنگ مطرح کرد.

🔹در این گفت‌وگو آنها از برنامه‌ریزی اسرائیل برای ایجاد ترس، نابودی زنجیره فرماندهی و ضربه روحی به نیروهای حزب‌الله، می‌گویند. عملیاتی که موساد با ایجاد شرکت‌های جعلی و نفوذ در تأمین‌کنندگان، بی‌سیم‌ها و پیجرهای حزب‌الله را به بمب‌های پنهان تبدیل کرد.



🌐لینک خبر

🆔@aftana


🔻در واتس‌اپ با ChatGPT گفت‌و‌گو کنید

🔹شرکت OpenAI به مناسبت دهمین روز کمپین Ship-mas قابلیت تماس رایگان با ChatGPT را برای کاربران ایالات‌ متحده فراهم کرد. کاربران می‌توانند از طریق شماره‌ 1-800-CHATGPT به مدت حداکثر ۱۵ دقیقه در ماه با این ابزار ارتباط برقرار کنند.

🔹این ویژگی همچنین امکان ارسال پیام از طریق واتس‌اپ را برای کاربران سرتاسر جهان فراهم می‌کند.

🌐لینک خبر

#ChatGPT #واتس_اپ

🆔@aftana


Forward from: خبرگزاری سایبربان | Cyberbannews
⭕️ بیانیه مشترک آژانس‌های آمریکایی، اسرائیلی و اروپایی درمورد گروه سایبر اونجرز

بخش اول

🟠کارشناسان غربی ادعا کردند که هکرهای ایرانی حمله گسترده‌ای را برای بهره‌برداری از زیرساخت‌های سیستم‌های کنترل صنعتی جهانی انجام داده‌اند.

🔻   کارشناسان در این بیانیه ظاهراً جزئیات جدید و مهم تاکتیک‌ها، تکنیک‌ها و رویه‌ها (TTP) را ارائه کرده‌اند که توسط هکرهای مرتبط با سپاه، معروف به انتقام‌جویان سایبری (CyberAv3ngers) استفاده می‌شود و توصیه‌های به‌روز کاهشی را برای سازمان‌ها ارائه می‌کند تا از زیرساخت‌های حیاتی خود محافظت کنند.

🔴تحقیقات اخیر نشان داده است که سایبر اونجرز، یک گروه وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، به طور فعال سیستم‌های کنترل صنعتی (ICS) و کنترل‌کننده‌های منطقی برنامه‌پذیر (PLC) مورد استفاده در سیستم‌های آب، تأسیسات انرژی و سایر بخش‌های ضروری را به خطر انداخته است.

🔻   تاکتیک‌های قابل توجه مورد استفاده سایبر اونجرز شامل استقرار فایل‌های منطقی مخرب سفارشی، تغییر نام دستگاه‌ها برای به تأخیر انداختن تلاش‌های بازیابی، تنظیم مجدد نسخه‌های نرم‌افزار و تغییر تنظیمات شبکه پیش‌فرض است.

🔻به ادعای کارشناسان سایبری اقدامات گروه هکری سایبر اونجرز به طور بالقوه می‌تواند باعث ایجاد اختلالات فیزیکی-سایبری شدید در فرآیندها و تجهیزات شود.

❤️ گزارش کامل

#حمله_سایبری #انتقام_جویان #رژیم_صهیونیستی #آمریکا #زیر_ساخت #هک #بد_افزار

🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
🔹🔹 @cyberbannews_ir


🔻پانزدهمین کنفرانس بین‌المللی فناوری اطلاعات برگزار می‌شود

🔹روز سه‌شنبه، چهارم دی‌ماه‌، پانزدهمین کنفرانس بین‌المللی فناوری اطلاعات و دانش معروف به تکنولوژی (IKT2024) برگزار خواهد شد. این کنفرانس که تا روز پنج‌شنبه ششم دی‌ماه 1403 ادامه خواهد داشت، با همکاری انجمن فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران و دانشگاه اصفهان برگزار می‌شود.

🔹مرجان کائدی، دبیر علمی کنفرانس گفت: ۶۰ مقاله در این کنفرانس بین‌المللی از بین افزون بر ۱۶۰ مقاله دریافتی مورد پذیرش قرار گرفت که ۳۶ مقاله در بخش ارائه شفاهی و ۲۴ مقاله نیز برای بخش پوستر پذیرش شد. مقالات دریافتی مربوط پژوهشگران ۳۱ دانشگاه داخلی و ۶ دانشگاه خارجی از پنج کشور بود و در میان دانشگاه‌های داخلی بیشترین مقالات به ترتیب مربوط به دانشگاه‌های اصفهان و تهران است.

🌐لینک خبر

#کنفرانس

🆔@aftana


🔻ایران و جدال پنهان سایبری؛ تهدیدی که نمی‌توان نادیده گرفت

🔴 تحریم‌های سنگین و محدودیت‌های تکنولوژی، ایران را از پیشرفت سایبری باز نداشته است.
❓اما آیا این توانایی‌ها کافی است تا ایران را به یک قدرت سایبری منطقه‌ای تبدیل کند؟
❓آیا قدرت سایبری ایران به اندازه‌ای رسیده که دشمنان را وادار به عقب‌نشینی کند؟
❓در تاریک‌ترین نقاط فضای مجازی، ایران تا کجا پیش خواهد رفت؟


🔹در مجموعه مطالبی با عنوان قدرت سایبری ایران از نگاه دیگران، افتانا بخش‌هایی از گزارش مؤسسه بین‌المللی مطالعات راهبردی را درباره پیشرفت‌ها و چالش‌های سایبری ایران منتشر کرده است.


🔹این گزارش توسط مرکز همکاری‌های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری، ترجمه و به‌صورت کتاب در بیش از ۴۰۰ صفحه منتشر شده است. همه قسمت‌های منتشر شده این گزارش در لینک زیر قابل دریافت است.

🌐قدرت سایبری ایران از نگاه دیگران



#قدرت_سایبری
#امنیت_سایبری
#ایران

🆔@aftana


🔻چالش‌های اکوسیستم افتا و موانع توسعه آن

🔹کامبیز قادری، عضو هیئت مدیره انجمن افتا در یک مصاحبه ویدئویی پیرامون بررسی صنعت امنیت سایبری در ایران درباره موضوع توسعه هوش مصنوعی گفت: ابعاد هوش مصنوعی و کاربردهای آن هنوز برای ما شفاف نیست. یک فضای غیرشفاف و مبهم که شاید در نگاه اول جذاب و مدرن به نظر برسد، اما در حقیقت زوایا و جزئیات آن حتی برای بسیاری از کشورهای جهان نیز روشن نیست. من معتقدم این پیشرفت‌ها، در حالی‌که جذابیت‌هایی دارند، اما در عین حال برای ما ترسناک هستند.

🌐لینک خبر

#هوش_مصنوعی
#انجمن_افتا
🆔 @aftana


🔻بیست‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی مخابرات، فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال (ایران تلکام) از فردا سوم دی‌ماه در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران افتتاح می‌شود و تا روز ششم دی‌ماه ادامه برپا خواهد بود.
🆔 @aftana


🔻لیلا محمدی رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری شد

🔹وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حکمی، لیلا محمدی را به سمت رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات منصوب کرد.

🔹لیلا محمدی، دانش‌آموخته دکترای مخابرات بی‌سیم و عضو هیئت علمی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات است که پیش از این مسئولیت‌هایی چون رئیس پژوهشکده فناوری ارتباطات و مشاور امور زنان و خانواده پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات را عهده‌دار بوده است. فناوری‌های نوین ارتباطی، پردازش سیگنال و شبکه‌های ماهواره ای از جمله زمینه‌های اصلی تخصصی و پژوهشی وی به شمار می‌رود.

🌐 لینک خبر

#پژوهشگاه_ارتباطات
🆔@aftana


🔻ارائه خدمات اینترنت منوط به داشتن مجوز افتا نیست

🔹علی حکیم‌جوادی، رئیس سازمان نصر کشور، طی نامه‌ای خطاب به معاون توسعه و ارزیابی صنعت افتای مرکز مدیریت راهبردی افتا درخواست کرد که تصریح شود ارائه‌دهندگان خدمات شبکه مانند اینترنت از شمول آیین‌نامه ساماندهی خدمات خارج هستند.

🌐لینک خبر

#سازمان_نصر
#افتا
#مجوزافتا

🆔@aftana


🔻سرقت رمزارز در ۲۰۲۴ دو میلیارد دلار خسارت زد

🔹پلتفرم‌های ارزهای دیجیتال در سال ۲۰۲۴، به دلیل هک شدن، ۲.۲ میلیارد دلار از دست دادند که رشد ۲۱ درصدی نسبت به سال گذشته نشان می‌دهد.

🔹برای چهارمین سال متوالی است که خسارت ناشی از هک و سرقت رمزارز، از یک میلیارد دلار فراتر می‌رود و از ۲۸۲ مورد در سال ۲۰۲۳، به ۳۰۳ مورد افزایش یافته است.

🔹بر اساس گزارش اینوستینگ، سرقت ارزهای دیجیتال توسط هکرهای کره شمالی، در سال ۲۰۲۴، به رکورد ۱.۳ میلیارد دلار رسید که نسبت به سال گذشته بیش از دو برابر شده است. سازمان ملل پیش از این اعلام کرده بود که ارزهای دیجیتال به کره شمالی کمک می‌کند تا از تحریم‌ها فرار کند، اما این کشور، ادعای مذکور را رد کرده است.

🌐لینک خبر

#رمزارز

🆔@aftana


🔻هوش مصنوعی برای پیکار با تهدیدات سایبری زره‌پوش می‌شود

🔹افزایش سرمایه‌گذاری‌ها و رشد چشمگیر بازار هوش مصنوعی در امنیت سایبری، نشان‌دهنده اهمیت روزافزون این فناوری در حفاظت از داده‌ها و زیرساخت‌های حیاتی است.

🔹هوش مصنوعی در حال تغییر چشم‌انداز امنیت سایبری است و نقش مهمی در شناسایی تهدیدات، پیش‌بینی حملات و واکنش سریع ایفا می‌کند. درباره استفاده از هوش مصنوعی در امنیت سایبری آمار و ارقام و پیش‌بینی‌های قابل تاملی در برخی گزارش‌های جهانی ارائه شده است.

🌐 لینک خبر

#هوش_مصنوعی

🆔 @aftana


🔻پیشنهاد هفته:
هر ثانیه در بحران سایبری، فرصتی برای نجات است

🔹 اداره کل حفاظت فناوری اطلاعات سازمان حراست کل کشور به همت کمیته سایبری، سند «وضعیت هشدارهای امنیت سایبری و اقدامات ضروری» را منتشر کرد.

🔹این سند با هدف افزایش آمادگی سازمان‌ها و نهادهای مختلف، وضعیت‌های امنیت سایبری را به سه سطح زرد، نارنجی و قرمز تقسیم‌بندی کرده و برای هر وضعیت، اقدامات اجرایی ضروری و چک‌لیست‌هایی ارائه شده تا نهادها بتوانند در مواقع اضطراری، واکنش سریع و هماهنگ داشته باشند.

🔹علاوه بر این، بر اهمیت تست‌های دوره‌ای امنیتی، به‌روزرسانی تجهیزات، مدیریت لاگ‌ها و تأمین امنیت فیزیکی زیرساخت‌ها تأکید می‌کند.


📚 متن خبر و دریافت نسخه PDF وضعیت هشدارهای سایبری و اقدامات ضروری



#معرفی_کتاب
#پیشنهاد_هفته
🆔@aftana

20 last posts shown.

3 926

subscribers
Channel statistics