آگاهی


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified



Channel's geo and language
not specified, not specified
Statistics
Posts filter


♻️ اگر به سرچشمه‌ی نیل در جنگل‌های آفریقا بروی اقوامی عریان را خواهی یافت که از نظر مردم دنیا غیر متمدن هستند، و اگر پایان رود نیل [در مصر] را ببینی باز هم گروهی لخت را [آرمیده بر ساحل آن] خواهی دید که مردم آنان را متمدن می‌دانند!

✍️ محمد قطب رحمه الله

https://t.me/AGAHIDARDIN






♻️از کجا بدانیم اعمال مان مقبول درگاه الهی قرار گرفته است؟

هرگاه عمل صالحی را انجام دادی و به دنبال آن، انجام عمل صالح دیگری برایت سهل شد و توفیق انجامش را پیدا کردی بدان که آن عمل صالح که سبب توفیق اعمال صالح پس از خود شده مورد پذیرش درگاه الهی قرار گرفته است .

❇️ فَأَمَّا مَنْ أَعْطَىٰ وَاتَّقَىٰ. وَصَدَّقَ بِالْحُسْنَىٰ.فَسَنُيَسِّرُهُ لِلْيُسْرَىٰ

  اما کسی که (در راه خدا) بخشید وپرهیزگاری کرد. و به ثواب اعمالش ایمان داشت پس ما او را برای خیر و آسانی توفیق می دهیم.

اما اگر بعد از هر گناه، گناه دیگری برایت سهل و فراهم شد بدان که آن گناه مورد مغفرت الهی قرار نگرفته است.

✳️ وَأَمَّا مَن بَخِلَ وَاسْتَغْنَىٰ، وَكَذَّبَ بِالْحُسْنَىٰ، فَسَنُيَسِّرُهُ لِلْعُسْرَىٰ..

و اما کسی که بخل ورزید و بی نیازی طلبید. و بهشت و پاداش اعمال را تکذیب کرد.  پس بزودی او را به سوی دشواری های عذاب الهی سوق می دهیم.

بهمین خاطر است که یکی از حکما می گوید :

"المَعصِيَةُ بَعدَ المَعصِيَة = عِقَابُ المَعصِيَة، والحَسَنةُ بَعدَ الحَسَنة = ثَوَابُ الحَسَنة".

عذاب گناهی که کرده ای، گناهی است که بعد از آن می آید و ثواب حسنه ای که انجام داده ای حسنه ای است که به دنبال آن می آید...

@AGAHIDARDIN


♻️برکت در قرآن و سنت و آثار صحابه

💎تبرک

✨قسمت پنجم

ب- برکت معنوی:

1️⃣ برکت موجود در اسلام:

✨ سبب آرامش، خوشبختی و آسایش می‌شود.

💎{فَمَنْ يُرِدِ اللَّهُ أَنْ يَهْدِيَهُ يَشْرَحْ صَدْرَهُ لِلْإِسْلَامِ} [الأنعام: 125]

❄️{پس هر کس که الله بخواهد او را هدایت کند، دلش را برای [پذیرش] اسلام می‌گشاید}

2️⃣ برکت پیروی از پیامبر صلی الله علیه وسلم:

💎{مَنْ يُطِعِ الرَّسُولَ فَقَدْ أَطَاعَ اللَّهَ} [النساء: 80]

❄️{هركس از رسول اطاعت كند به تحقيق از الله اطاعت كرده است}

💎{وَإِنْ تُطِيعُوهُ تَهْتَدُوا} [النور: 54]

❄️{اگر از او اطاعت کنید هدایت می‌شوید}

✨در نتیجه اطاعت از الله سبحانه و هدایت، با پیروی [کامل] از پیامبر صلی الله علیه وسلم به‌دست می‌آید.

3️⃣ برکت عبادات:

💎عَنْ أَبِي هُرَيْرَةَ أَنَّ رَسُولَ اللَّهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ قَالَ: «مَنْ قَامَ رَمَضَانَ إِيمَانًا وَاحْتِسَابًا، غُفِرَ لَهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِهِ»

❄️از ابوهریره رضی الله عنه روایت شده که پیامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: «هرکس از روی ايمان و اميد به پاداشِ الهي، - شب های- رمضان را در عبادت سپری کند، گناهان گذشته‌اش آمرزيده می‌شود».

♻️صحیح بخاری: 37 و 2009

4️⃣ برکت قرآن:

💎{وَهَذَا كِتَابٌ أَنْزَلْنَاهُ مُبَارَكٌ فَاتَّبِعُوهُ وَاتَّقُوا لَعَلَّكُمْ تُرْحَمُونَ (155)} [الأنعام: 155]

❄️{و این [قرآن] که آن را نازل کردیم کتابی پُربرکت است؛ از آن پیروی کنید و پروا نمایید؛ باشد که مورد رحمت [الله] قرار گیرید}

5️⃣ برکت یاد الله متعال:

💎{الَّذِينَ آمَنُوا وَتَطْمَئِنُّ قُلُوبُهُمْ بِذِكْرِ اللَّهِ أَلَا بِذِكْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ (28)} [الرعد: 28]

❄️{بدانید که دل‌ها با یاد الله آرام می‌گیرد}

6️⃣ برکت حج، عمره، روزه، برآورده کردن نیازهای مسلمانان و صلۀ رحم و غیره.

https://t.me/AGAHIDARDIN


♻️برکت در قرآن و سنت و آثار صحابه

💎تبرک

✨قسمت چهارم

👈برکتی که در موردش نصوص صحیح ذکر شده دو نوع است:

الف- برکت حسی:

1️⃣ برکت تقوا:

💎{وَلَوْ أَنَّ أَهْلَ الْقُرَى آمَنُوا وَاتَّقَوْا لَفَتَحْنَا عَلَيْهِمْ بَرَكَاتٍ مِنَ السَّمَاءِ وَالْأَرْضِ وَلَكِنْ كَذَّبُوا فَأَخَذْنَاهُمْ بِمَا كَانُوا يَكْسِبُونَ (96)} [الأعراف: 96]

❄️{و اگر اهل آن شهرها ایمان می‌آوردند و پروا می‌کردند، [درهای‌] برکات آسمان و زمین را بر آنان می‌گشودیم؛ ولی [آیات و پیام‌های ما را] دروغ انگاشتند؛ پس به [كیفرِ] آنچه می‌کردند، آنان را [به عذاب] فروگرفتیم‌}.

2️⃣ برکت قرآن و احادیث:

✨شامل برکت رقیه های شرعی و حصول شفا به‌وسیلۀ آیات و احادیث است.

💎{وَنُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ مَا هُوَ شِفَاءٌ وَرَحْمَةٌ لِلْمُؤْمِنِينَ وَلَا يَزِيدُ الظَّالِمِينَ إِلَّا خَسَارًا (82)} [الإسراء: 82]

❄️{و از قرآن، آنچه درمان [شرک و کفر] و رحمتی برای مؤمنان است نازل می‌کنیم}.

3️⃣ برکتی که مخصوص انبیا علیهم السلام است:

✨از جمله تبرک به آب دهان‌، مو و آب وضوی‌شان و هر چه از ایشان جدا شده باشد،

نکته❗️: از این قِسم هیچ چیز باقی نمانده است.

4️⃣ برکتی که در بعضی خوردنی‌ها وجود دارد:

✨مانند آب زمزم، زیتون، شیر، باران، خرما، غذای سحری، سیاه‌دانه و غیره.

5️⃣ برکتی که در بعضی از حیوانات است:

✨از جمله گوسفند و اسب.

6️⃣ برکتی که در بعضی مکان‌هاست:

✨از جمله مساجد، مکه، مدینه، سرزمین شام و یمن.

7️⃣ برکت موجود در ذکر الله متعال:

💎{فَقُلْتُ اسْتَغْفِرُوا رَبَّكُمْ إِنَّهُ كَانَ غَفَّارًا (10) يُرْسِلِ السَّمَاءَ عَلَيْكُمْ مِدْرَارًا (11) وَيُمْدِدْكُمْ بِأَمْوَالٍ وَبَنِينَ وَيَجْعَلْ لَكُمْ جَنَّاتٍ وَيَجْعَلْ لَكُمْ أَنْهَارًا (12)} [نوح: 10 - 12]

❄️{گفتم: «از پروردگار خویش آمرزش بخواهید [که] بی‌گمان، او بسیار آمرزنده است، تا از آسمان [باران] پیاپی بر شما بفرستد و شما را با اموال و فرزندانِ بسیار یاری کند، به شما باغ‌های [سرسبز] بدهد و جویبارها[ی جاری] برایتان قرار دهد}.

https://t.me/AGAHIDARDIN


📖سلسله تفسیر قرآن:

♻️نکته‌های قابل تدبّر

5️⃣﴿وَهُمۡ فِيهَا خَٰلِدُونَ﴾

❄️و در آن جاودانه خواهند ماند.

👈این به معنای تکمیل خوشبختی و سعادت است؛ زیرا آنان در این نعمت‌ها جاویدان و از مرگ و قطع‌شدن نعمت‌ها ایمن هستند؛ بنابراین هیچ پایان و انتهایی ندارد، بلکه برای همیشه در نعمت‌هایی ابدی هستند.
(ابن کثیر: 1/ 61).

✨پرسش: چرا در پایانِ بیانِ نعمت‌های بهشتیان، این مطلب آمد که بهشتیان در آن جاویدان هستند؟

✨پاسخ از شما

https://t.me/AGAHIDARDIN


🕋عقيده:

♻️همسران رسول الله صلی الله علیه وسلم:

❄️مادران مؤمنان، همسران پیامبر صلی الله علیه وسلم در دنیا و آخرت هستند و همه‌ی آن‌ها مسلمانانی پاک و پرهیزگار هستند و از هر عیب و بدی که به آبروی‌شان ضرر می‌رساند، پاک می‌باشند و تعدادشان یازده نفر است که عبارت‌اند از:

1️⃣خدیجه دختر خُوَیلِد،

2️⃣عایشه دختر ابوبکر،

3️⃣سوده دختر زَمعَه،

4️⃣حَفصه دختر عمر،

5️⃣زینب دختر خُزَیمَه،

6️⃣ام سَلَمه،

7️⃣زینت دختر جَحش،

8️⃣جویریه دختر حارث،

9️⃣ام حبیبه دختر ابوسفیان،

🔟صفیه دختر حُیَی،

1️⃣1️⃣مَیمونَه دختر حارث ـ رضی الله عنهن اجمعین.

✨خدیجه دختر خویلد و زینب دختر خزیمه قبل از پیامبر صلی الله علیه وسلم وفات کردند و نُه همسر دیگر بعد از او فوت نمودند.

https://t.me/AGAHIDARDIN


📚فقه

♻️حکم رها کردن و گذاشتن ریش:

✨رها کردن ریش و بزرگ نگه داشتن آن از نشانه‌های انبیا و پیامبران گرامی است. ریش پیامبر صلی الله علیه وسلم پر پشت و انبوه بود و او از زیباترین مردان و خوش صورت‌ترین آنان بود که بهترین چهره را داشت.
ریش، زیبایی است. و بزرگ‌ترین نشانه‌ای که مردان را از زنان جدا می‌نماید، ریش است. و عجیب است که شیطان تعداد زیادی از مسلمانان را فریب داده و سليقه آنان را مسخ نموده که ریش‌های خود را می‌تراشند و تغییر خلقت می‌دهند و خودشان را شبیه کفار و زنان می‌نمایند و نافرمانی پیامبر صلی الله علیه وسلم را مرتکب می‌شوند و از مذکر بودن و شرف مردانگی فرار می‌کنند و به نرمی و نازکی و کرشمه زنانه روی می‌آورند.
آنان با تراشیدن ریش در واقع چهره‌های خود را مُثله می‌نمایند، وقت و مال‌شان را نابود می‌کنند و خودشان را شبیه زنان می‌کنند؛ حال آنکه الله کسانی را که خودشان را شبیه زنان می‌نمایند لعنت کرده است.
گذاشتن ریش واجب است، و تراشیدن آن حرام می‌باشد؛ به خاطر اطاعت از الله و پیامبرش و اقتدا و تبعیت کردن از رسول الله صلی الله علیه وسلم.

💎﴿وَمَآ ءَاتَىٰكُمُ ٱلرَّسُولُ فَخُذُوهُ وَمَا نَهَىٰكُمۡ عَنۡهُ فَٱنتَهُواْۚ وَٱتَّقُواْ ٱللَّهَۖ إِنَّ ٱللَّهَ شَدِيدُ ٱلۡعِقَابِ٧﴾ [الحشر: 7].

❄️«و آنچه که رسول الله به شما داد، بگیرید و از آنچه که شما را از آن نهی کرد دست بردارید؛ و از الله پروا کنید که الله سخت‌کیفر است».

💎عَنِ ابْنِ عُمَرَ رضي الله عنهما عَنِ النَّبِيِّ صلی الله علیه وسلم قَالَ: «خَالِفُوا المُشْرِكِينَ: وَفِّرُوا اللِّحَى، وَأَحْفُوا الشَّوَارِبَ».

❄️ابن عمر رضي الله عنهما از پیامبر صلی الله علیه وسلم روایت می‌کند که فرمود: «برخلاف مشرکان عمل نمایید و ریش بگذارید و سبیل‌ها را کوتاه کنید».

♻️متفق علیه؛ صحيح بخاری حدیث شماره 5892 و صحيح مسلم حدیث شماره 259 با لفظ بخاری

3️⃣عَنْ أَبِي هُرَيْرَةَ رضي الله عنه قَالَ: قَالَ رَسُولُ اللهِ صلی الله علیه وسلم: «جُزُّوا الشَّوَارِبَ، وَأَرْخُوا اللِّحَى خَالِفُوا الْمَجُوسَ».

❄️ابوهریره رضي الله عنه از رسول الله صلی الله علیه وسلم روایت می‌کند که فرمود: «سبیل‌های‌تان را بچینید و ریش‌ بگذارید، و برخلاف مجوس و آتش پرستان عمل نمایید».

♻️صحيح مسلم حدیث شماره 260

https://t.me/AGAHIDARDIN


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
#شرک🗿

اوج #جهل و خرافات!

جهان هستی یه جایی تموم میشه ولی بدون شک حماقت انسان هیچ وقت تمومی نداره.

@AGAHIDARDIN


📝سيرت پیامبر صلی الله علیه وسلم:

♻️پيامبر - صلى الله عليه وسلم - از تولد تا بعثت

❄️سرور پيامبران در شعب بني هاشم، در شهر مكه، بامداد روز دوشنبه نهم ربيع الاول عام الفيل، چهلمين سال پادشاهي خسرو انوشيروان، برابر با بيستم يا بيست و دوم ماه آوريل سال 571 ميلادي، بنا بر تحقيق دانشمند بزرگ محمد سليمان منصورپوري و محقق اخترشناش محمود پاشا، به دنيا آمد. (محاضرات تاريخ الأمم الإسلاميي (1/62)؛ رحمة للعالمين (1/38 و 39)؛ اختلاف در 20 و 22 آوريل، ناشي از اختلاف تقويمهاي ميلادي است)

✨ابن سعد، روايت مي كند كه مادر پيامبر - صلى الله عليه وسلم - گفته است: هنگام زادن محمد - صلى الله عليه وسلم - از وجودم نوري بيرون شد كه بوسيلة آن قصرهاي شام، نوراني و روشن شد. امام احمد روايت ديگري به همين مضمون از عرباض بن ساريه - رضي الله عنه - نقل كرده كه به اين روايت نزديک است و آن را تأييد مي كند. (ابن سعد (1/63))

👈روايت شده كه حوادثي هنگام تولد پيامبر صلی الله علیه وسلم رخ داده كه نشانگر يک تحول بزرگ بوده است: چهارده تا از ستونهاي ايوان كسري در هم شكست؛ آتش آتشكده مجوسيان، خاموش شد؛ كنشت ها و معابد اطراف درياچه ساوه فرو ريخت و آب درياچه فرو كشيد. (دلائل النبوه، (1/126- 127))

❄️هنگامي كه پيامبر - صلى الله عليه وسلم - متولد شد، مادرش كسي را فرستاد تا به پدربزرگش عبدالمطلب تولد نوه اش را مژده بدهد. عبدالمطلب با خوشحالي آمد و پيامبر - صلى الله عليه وسلم - را گرفت و وارد كعبه شد و دعا نمود و خدا را سپاسگزاري نمود و اسمش را محمد گذاشت. اين اسم، پيش از اين در بين عربها سابقه نداشت. وي، در روز هفتم او را ختنه نمود، چنانچه عادت عربها بود. (محاضرات تاريخ الأمم الإسلاميه(1/62))

گذشته از مادر، اولين كسي كه پيامبر - صلى الله عليه وسلم - را به مدت يک هفته شير داد، ثُوَيبه كنيز آزادشده ابولهب بود كه پيامبر - صلى الله عليه وسلم - را همراه با فرزند شيرخوارش مسروح شير داد؛ پيش از آن حمزه پسر عبدالمطلب را نيز شير داده بود و پس از آن به ابوسلمه بن عبدالله مخزومي هم شير داد.

https://t.me/AGAHIDARDIN


♻️برکت در قرآن و سنت و آثار صحابه

💎تبرک

✨قسمت سوم

👈تبرک مشروع، آن است که شروط زیر را دارا باشد:

1️⃣ ثبوت دلیل شرعی مبنی بر اینکه آن چیز دارای برکت است.

2️⃣ اعتقاد به اینکه امرِ دارای برکت و نیز خودِ برکت، از طرف الله متعال است، پیامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: «البَرَكَةُ مِنَ اللَّهِ» «برکت از طرف الله است» [صحیح بخاری: 5639]

3️⃣ اینکه تبرک‌جویی با شیوۀ شرعی‌ باشد، در غیر این‌صورت تبرک ممنوع و ناجایز است.

https://t.me/AGAHIDARDIN


📖سلسله تفسیر قرآن:

♻️نکته‌های قابل تدبّر

4️⃣﴿وَلَهُمۡ فِيهَآ أَزۡوَٰجٞ مُّطَهَّرَةٞۖ﴾

❄️و [در آنجا] همسرانی پاک دارند.

👈الله تعالی نفرمود: «پاک از فلان عیب» تا شامل تمامی انواع پاکیزگی شود؛
پس آنان از لحاظ اخلاقی و آفرینش و زبان و چشم پاک هستند.
(سعدی: 46).

✨پرسش: چرا الله تعالی ویژگی «پاک‌بودن» را برای حوران بهشتی به طور مطلق بیان فرمود و آن را مقیّد نکرد؟

✨پاسخ از شما

https://t.me/AGAHIDARDIN


❄️عایشه رضي الله عنها می‌گوید: نزول وحی بر رسول الله صلی الله علیه وسلم به وسیله‌ی خواب‌ها و رؤیاهای راستین شروع شد. و آنچه را که رسول الله صلی الله علیه وسلم در عالم رؤیا می‌دید، مانند روشنی صبح، تحقق پیدا می‌کرد. بعدها رسول الله صلی الله علیه وسلم به عزلت و گوشه‌نشینی علاقه‌مند گردید و در غار حرا گوشه‌نشین شد و چندین شبانه روز بدون این‌که به خانه بیاید، در آن‌جا عبادت می‌کرد و هنگامی‌که توشه‌اش تمام می‌شد به خانه می‌رفت و توشه برمی‌داشت. خدیجه ل توشه‌ی او را آماده می‌کرد. در یکی از روزها که در غار حرا مشغول عبادت پروردگارش بود، فرشته‌ای نزدش آمد و خطاب به وی گفت: بخوان، رسول الله صلی الله علیه وسلم فرمود: من خواندن نمی‌دانم. رسول الله صلی الله علیه وسلم می‌فرماید: فرشته مرا در بغل گرفت و تا جایی که تحمل داشتم، فشرد و بعد مرا رها کرد و گفت: بخوان، گفتم: خواندن نمی‌دانم. فرشته برای بار دوم مرا در بغل گرفت و به اندازه‌ای فشرد که بیش از حد توان حد من بود. بعد مرا رها کرد و گفت: بخوان. گفتم: خواندن نمی‌دانم. رسول الله صلی الله علیه وسلم می‌فرماید: برای بار سوم مرا در بغل گرفت، فشرد و رها کرد و گفت: بخوان به نام پروردگارت، او که انسان را از خون بسته آفرید. بعد از آن رسول الله صلی الله علیه وسلم در حالی که قلبش می‌لرزید، نزد خدیجه رضي الله عنها رفت و فرمود: مرا بپوشانید، مرا بپوشانید. حاضرین رسول الله صلی الله علیه وسلم را پوشاندند تا این‌که ترس و وحشت او بر طرف شد. سپس ماجرا را برای خدیجه بازگو نمود و فرمود: من نسبت به جان خود احساس خطر می‌کنم. خدیجه رضي الله عنها گفت: الله هرگز تو را ضایع و نابود نخواهد کرد، زیرا تو پای‌بند صله‌ی رحم هستی، مستمندان را کمک می‌کنی، از مهمانان پذیرایی می‌نمایی و در راه حق، مشکلات را تحمل می‌کنی. بعد از آن، خدیجه رضي الله عنها او را نزد پسر عموی خود، ورقه بن نوفل برد. ورقه مردی مسیحی بود. انجیل را به لغت عبری می‌نوشت و پیر و نابینا بود. خدیجه به وی گفت: ای پسر عمو، از برادر زاده‌ات (محمد) بشنو که چه می‌گوید. ورقه خطاب به رسول الله صلی الله علیه وسلم گفت: ای برادرزاده، بگو چه دیده‌ای؟ پیامبر صلی الله علیه وسلم آنچه را که دیده بود، شرح داد. ورقه بن نوفل گفت: این همان فرشته‌ای است که الله بر موسی عليه السلام فرو فرستاد. ای کاش، روزی که قومت تو را از شهر بیرون می‌کنند، من زنده و جوان باشم. رسول الله صلی الله علیه وسلم فرمود: مگر آنان مرا از شهرم بیرون می‌کنند؟ ورقه گفت: آری، پیامی را که تو آورده‌ای، هیچ پیامبری نیاورده است، مگر این‌که با او دشمنی کرده و او را از شهر اخراج کرده‌اند. اگر من تا آن زمان زنده بمانم، با تمام وجود تو را کمک خواهم کرد. متأسفانه پس از مدت کوتاهی ورقه درگذشت و سلسله‌ی جریان وحی نیز برای مدت معینی متوقف شد.

♻️متفق علیه؛ صحيح بخاری حدیث شماره 3 و صحيح مسلم حدیث شماره 160 با لفظ بخاری

https://t.me/AGAHIDARDIN


🕋عقيده:

♻️شروع وحی بر رسول الله صلی الله علیه وسلم:

💎عَنْ عَائِشَةَ رضي الله عنها أُمِّ المُؤْمِنِينَ أَنَّهَا قَالَتْ: أَوَّلُ مَا بُدِئَ بِهِ رَسُولُ اللَّهِ صلي الله عليه وسلم مِنَ الوَحْيِ الرُّؤْيَا الصَّالِحَةُ فِي النَّوْمِ، فَكَانَ لاَ يَرَى رُؤْيَا إِلَّا جَاءَتْ مِثْلَ فَلَقِ الصُّبْحِ، ثُمَّ حُبِّبَ إِلَيْهِ الخَلاَءُ، وَكَانَ يَخْلُو بِغَارِ حِرَاءٍ فَيَتَحَنَّثُ فِيهِ - وَهُوَ التَّعَبُّدُ - اللَّيَالِيَ ذَوَاتِ العَدَدِ قَبْلَ أَنْ يَنْزِعَ إِلَى أَهْلِهِ، وَيَتَزَوَّدُ لِذَلِكَ، ثُمَّ يَرْجِعُ إِلَى خَدِيجَةَ فَيَتَزَوَّدُ لِمِثْلِهَا، حَتَّى جَاءَهُ الحَقُّ وَهُوَ فِي غَارِ حِرَاءٍ، فَجَاءَهُ المَلَكُ فَقَالَ: اقْرَأْ، قَالَ: «مَا أَنَا بِقَارِئٍ»، قَالَ: " فَأَخَذَنِي فَغَطَّنِي حَتَّى بَلَغَ مِنِّي الجَهْدَ ثُمَّ أَرْسَلَنِي، فَقَالَ: اقْرَأْ، قُلْتُ: مَا أَنَا بِقَارِئٍ، فَأَخَذَنِي فَغَطَّنِي الثَّانِيَةَ حَتَّى بَلَغَ مِنِّي الجَهْدَ ثُمَّ أَرْسَلَنِي، فَقَالَ: اقْرَأْ، فَقُلْتُ: مَا أَنَا بِقَارِئٍ، فَأَخَذَنِي فَغَطَّنِي الثَّالِثَةَ ثُمَّ أَرْسَلَنِي، فَقَالَ: ﴿ٱقۡرَأۡ بِٱسۡمِ رَبِّكَ ٱلَّذِي خَلَقَ١ خَلَقَ ٱلۡإِنسَٰنَ مِنۡ عَلَقٍ٢ ٱقۡرَأۡ وَرَبُّكَ ٱلۡأَكۡرَمُ٣﴾ [العلق: 1-3] " فَرَجَعَ بِهَا رَسُولُ اللَّهِ صلی الله علیه وسلم يَرْجُفُ فُؤَادُهُ، فَدَخَلَ عَلَى خَدِيجَةَ بِنْتِ خُوَيْلِدٍ رضي الله عنها فَقَالَ: «زَمِّلُونِي زَمِّلُونِي» فَزَمَّلُوهُ حَتَّى ذَهَبَ عَنْهُ الرَّوْعُ، فَقَالَ لِخَدِيجَةَ وَأَخْبَرَهَا الخَبَرَ: «لَقَدْ خَشِيتُ عَلَى نَفْسِي» فَقَالَتْ خَدِيجَةُ: كَلَّا وَاللَّهِ مَا يُخْزِيكَ اللَّهُ أَبَدًا، إِنَّكَ لَتَصِلُ الرَّحِمَ، وَتَحْمِلُ الكَلَّ، وَتَكْسِبُ المَعْدُومَ، وَتَقْرِي الضَّيْفَ، وَتُعِينُ عَلَى نَوَائِبِ الحَقِّ، فَانْطَلَقَتْ بِهِ خَدِيجَةُ حَتَّى أَتَتْ بِهِ وَرَقَةَ بْنَ نَوْفَلِ بْنِ أَسَدِ بْنِ عَبْدِ العُزَّى ابْنَ عَمِّ خَدِيجَةَ وَكَانَ امْرَأً تَنَصَّرَ فِي الجَاهِلِيَّةِ، وَكَانَ يَكْتُبُ الكِتَابَ العِبْرَانِيَّ، فَيَكْتُبُ مِنَ الإِنْجِيلِ بِالعِبْرَانِيَّةِ مَا شَاءَ اللَّهُ أَنْ يَكْتُبَ، وَكَانَ شَيْخًا كَبِيرًا قَدْ عَمِيَ، فَقَالَتْ لَهُ خَدِيجَةُ: يَا ابْنَ عَمِّ، اسْمَعْ مِنَ ابْنِ أَخِيكَ، فَقَالَ لَهُ وَرَقَةُ: يَا ابْنَ أَخِي مَاذَا تَرَى؟ فَأَخْبَرَهُ رَسُولُ اللَّهِ صلی الله علیه وسلم خَبَرَ مَا رَأَى، فَقَالَ لَهُ وَرَقَةُ: هَذَا النَّامُوسُ الَّذِي نَزَّلَ اللَّهُ عَلَى مُوسَى، يَا لَيْتَنِي فِيهَا جَذَعًا، لَيْتَنِي أَكُونُ حَيًّا إِذْ يُخْرِجُكَ قَوْمُكَ، فَقَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلی الله علیه وسلم: «أَوَ مُخْرِجِيَّ هُمْ»، قَالَ: نَعَمْ، لَمْ يَأْتِ رَجُلٌ قَطُّ بِمِثْلِ مَا جِئْتَ بِهِ إِلَّا عُودِيَ، وَإِنْ يُدْرِكْنِي يَوْمُكَ أَنْصُرْكَ نَصْرًا مُؤَزَّرًا. ثُمَّ لَمْ يَنْشَبْ وَرَقَةُ أَنْ تُوُفِّيَ، وَفَتَرَ الوَحْيُ.


📚فقه

... در ادامه ی سنت‌های فطرت:

5️⃣خوشبویی به وسیله‌ی مشک و غیره:

💎عَنْ أَنَسِ بْنِ مَالِكٍ رضي الله عنه قَالَ: كَانَتْ لِلنَّبِيِّ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ سُكَّةٌ يَتَطَيَّبُ مِنْهَا.

❄️انس بن مالک رضي الله عنه روایت می‌کند: پیامبر صلی الله علیه وسلم عطردانی داشت و از خوشبویی آن استفاده می‌کرد.

♻️صحیح؛ ابوداود حدیث شماره 4162

6️⃣تغییر سفیدی مو به وسیله‌ی حنا و کَتَم و مانند آنها:

✨رنگ کردن مويی كه سفید و ... شده، سنت است. و رنگ کردن به وسیله‌ی رنگ سیاه در جنگ جایز است، اما افضل این است که مو برای زینت، سیاه نشود و به جای رنگ سیاه از حنا و کَتَم استفاده شود. اما سیاه کردن مو به خاطر حیله و فریب، برای مردان و زنان حرام است.

💎عَنْ أَبِي هُرَيْرَةَ رضي الله عنه قَالَ النَّبِيُّ صلی الله علیه وسلم: «إِنَّ اليَهُودَ وَالنَّصَارَى لَا يَصْبُغُونَ، فَخَالِفُوهُمْ».

❄️ابوهریره رضي الله عنه روایت می‌کند که پیامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: «یهود و نصارا موهای‌شان را رنگ نمی‌کنند، پس شما برخلاف آن‌ها عمل نمایید».

♻️متفق علیه؛ صحیح بخاری حدیث شماره 5899 و صحیح مسلم حدیث شماره 2103 با لفظ بخاری

💎عَنْ جَابِرِ بْنِ عَبْدِ اللهِ رضي الله عنه قَالَ: أُتِيَ بِأَبِي قُحَافَةَ يَوْمَ فَتْحِ مَكَّةَ وَرَأْسُهُ وَلِحْيَتُهُ كَالثَّغَامَةِ بَيَاضًا، فَقَالَ رَسُولُ اللهِ صلی الله علیه وسلم: «غَيِّرُوا هَذَا بِشَيْءٍ، وَاجْتَنِبُوا السَّوَادَ».

❄️جابر بن عبدالله رضي الله عنه می‌گوید: روز فتح مکه، ابوقحافه (پدر ابوبکر) را آوردند در حالیکه موهای سر و محاسنش از شدت سفيدی همانند درخت ثغام بود. رسول الله صلی الله علیه وسلم فرمود: «اينها را با چيزی تغيير دهيد؛ البته از رنگ سياه، پرهيز نماييد».

♻️صحیح مسلم حدیث شماره 2102

💎عَنْ أَبِي ذَرٍّ رضي الله عنه قَالَ: قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلی الله علیه وسلم: «إِنَّ أَحْسَنَ مَا غُيِّرَ بِهِ هَذَا الشَّيْبُ الْحِنَّاءُ، وَالْكَتَمُ».

❄️ابوذر رضي الله عنه روایت می‌کند که رسول الله صلی الله علیه وسلم فرمود: «بهترین چیزی که به وسیله‌ی آن، رنگ سفید مو تغییر می‌کند، حنا و کَتَم است».

♻️صحیح؛ ابوداود حدیث شماره 4205 و ترمذی حدیث شماره 1453


https://t.me/AGAHIDARDIN


📝سيرت پیامبر صلی الله علیه وسلم:

3️⃣عبدالله پدر رسول الله - صلى الله عليه وسلم - .

❄️مادر عبدالله، فاطمه دختر عمرو بن عائذ بن عمران بن مخزوم بن يقظه بن مره مي باشد؛
عبدالله، زيباترين فرزند عبدالمطلب و از همه پاک دامنتر بوده است؛
عبدالمطلب، او را بيش از همه دوست داشت و او، همان كسي است كه عبدالمطلب، نيت قرباني اش را كرده بود.
بدين سان عبدالله، لقب (ذبيح ) گرفت.
هنگامي كه تعداد پسران عبدالمطلب به ده تن رسيد و بدين ترتيب به چشم خود مشاهده نمود كه به مرادش رسيده و صاحب ده فرزند پسر شده كه از او حمايت مي كنند، نيت نذرش را با آنان درميان گذاشت؛ پسرانش نيز پذيرفتند .
بنا بر رسمشان، نامهاي فرزندانش را بر چوبهاي مخصوص قرعه نوشت و آنها را به نگهبان مخصوص بت هُبَل داد و چون قرعه كشي نمود، قرعه به نام عبدالله افتاد؛
بنابراين عبدالمطلب، عبدالله را با كاردي برداشت و روانه خانه كعبه شد تا به خاطر نذرش، او را ذبح كند.
اما قريش، خصوصاً داييهايش از بني مخزوم و نيز برادرش ابوطالب، او را از اين كار باز داشتند.
عبدالمطلب گفت: پس با نذرم چه كنم؟ به او پيشنهاد دادند كه نزد جادوگر معروف آنجا برود؛
جادوگر به او دستور داد نام عبدالله را بر يک چوب و اسم ده شتر را بر چوبي ديگر بنويسد و قرعه كشي كند.
اگر باز هم قرعه به نام عبدالله افتاد، در هر مرحله ده شتر بيفزايد تا اينكه قرعه بنام شتران بيفتد تا خدايش راضي شود و آنگاه شتران را قرباني كند.

✨عبدالمطلب بنا به دستور جادوگر قرعه كشي نمود؛ هر بار كه قرعه كشي مي كرد، قرعه به نام عبدالله بيرون مي آمد تا اينكه تعداد شتران به صد تا رسيد، آن وقت قرعه بنام شتران در آمد.
عبدالمطلب شتران را ذبح نمود و گذاشت تا انسانها و حيوانات درنده از گوشت قرباني استفاده نمايند.
در آن زمان بنا به رسم قريش، ديه ده شتر بود كه پس از اين واقعه ديه از ده شتر به صد شتر تغيير يافت و هنگامي كه اسلام آمد همين صد شتر را به عنوان ديه اعلام نمود.

❄️عبدالمطلب، آمنه دختر وهب بن عبدمناف بن زهره بن كلاب را به ازدواج عبدالله در آورد كه اين زن در آن روز از نظر نسب و مقام بهترين زن قريش به شمار مي رفت و پدرش، سردار بني زهره و بهترين آنها از نظر نسب و شرافت بود. عبدالله با اين زن در مكه ازدواج نمود و پس از اندكي عبدالمطلب او را براي خريدن خرما به مدينه فرستاد و نيز گفته شده براي تجارت به شام فرستاد. چون از شام با قافله قريش به مدينه مي آمد، در راه مريض شد و در مدينه فوت نمود و در خانة نابغه جعدي به خاک سپرده شد. عبدالله هنگام وفات 25 ساله بود و وفاتش قبل از تولد پيامبر - صلى الله عليه وسلم - اتفاق افتاد؛ اكثر مورخين بر همين باورند. اما بعضي گفته اند: عبدالله دو ماه پس از تولد پيامبر - صلى الله عليه وسلم - وفات يافته است. (سيره ابن هشام (1/156، 158)؛ فقه السيره از محمد غزالي ص 45؛ رحمة للعالمين (2/91))

✨چون خبر مرگ عبدالله به مكه رسيد، آمنه اين مرثيه را كه در نوع خودش از زيباترين مرثيه ها است، سرود:

عفاجانب البطحاء من ابن هاشم ...
و جاور لحدا خارجا في الغماغم

دعته المنايا دعوي فأجابها ...
وما تركت في الناس مثل ابن هاشم

عشيي راحوا يحملون سريره ...
تعاوره أصحابه في التزاحم

فإن تك غالنه المنايا و ريبها ...
فقد كان معطاءً كثير التراحم

يعني: "بطحا، از پسر هاشم، تهي ماند و هاشم، لابلاي كفن پيچيده شد و در گورستان ديگري دفن گرديد.
مرگ، او را فراخواند و او نيزاجابت كرد؛
آري! قاصدان مرگ، كسي همچون پسر هاشم را در ميان مردم نمي گذارند؛
شامگاهان كه تابوت او را حمل مي كردند، دوستانش در ازدحام، تابوتش را دست به دست مي نمودند؛
آري؛ هر چند مرگ، او را ربود، اما او، واقعاً سخاوتمند ومهربان بود".

👈تمام آنچه از عبدالله ماند، عبارت بود از: پنج شتر، تعدادي گوسفند و يک كنيز حبشي به نام بركه با كنيه ام ايمن كه دايه رسول الله - صلى الله عليه وسلم - نيز بود.

https://t.me/AGAHIDARDIN


♻️برکت در قرآن و سنت و آثار صحابه

💎تبرک

✨قسمت دوم

👈برکت از جمله بزرگ‌ترین چیزهایی است که در دنیا و آخرت به مسلمان نفع می‌رساند؛
چون باعث آرامش و خوشبختی و سبب شفا و پاداش‌های بزرگی می‌شود،
پیامبر صلی الله علیه وسلم امور بابرکت و روش درخواست و دستیابی به آن را مشخص کرده است و همچنین نسبت به شیوۀ کسانی‌که در این مسیر به انحراف کشیده شدند به شدت هشدار داده است، بلکه حتی لغزش در این مسأله را به عمل مشرکان تشبیه کرد.

💎عنْ أَبِي وَاقِدٍ اللَّيْثِيِّ، أَنَّ رَسُولَ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ لَمَّا خَرَجَ إِلَى حُنَيْنٍ مَرَّ بِشَجَرَةٍ لِلْمُشْرِكِينَ يُقَالُ لَهَا: ذَاتُ أَنْوَاطٍ يُعَلِّقُونَ عَلَيْهَا أَسْلِحَتَهُمْ، فَقَالُوا: يَا رَسُولَ اللَّهِ، اجْعَلْ لَنَا ذَاتَ أَنْوَاطٍ كَمَا لَهُمْ ذَاتُ أَنْوَاطٍ، فَقَالَ النَّبِيُّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: " سُبْحَانَ اللَّهِ هَذَا كَمَا قَالَ قَوْمُ مُوسَى {اجْعَلْ لَنَا إِلَهًا كَمَا لَهُمْ آلِهَةٌ} [الأعراف: 138] وَالَّذِي نَفْسِي بِيَدِهِ لَتَرْكَبُنَّ سُنَّةَ مَنْ كَانَ قَبْلَكُمْ ": هَذَا حَدِيثٌ حَسَنٌ صَحِيحٌ.

❄️«ما در حاليكه تازه مسلمان شده بوديم همراه رسول الله صلي الله عليه وسلم به سوي حنين بيرون رفتيم، مشركين در آن ديار درخت سدري داشتند كه در زير سايه آن مي نشستند و سلاح هاي خود را به منظور تبرک به آن آويزان مي نمودند.
آن درخت، معروف به ذات انواط بود.
از كنار يكي از آن درخت ها گذشتيم. ما به رسول الله صلي الله عليه وسلم گفتيم:
براي ما نيز ذات انواطي مقرر كنيد.
رسول الله صلي الله عليه وسلم فرمودند: الله اكبر!
اينگونه خواسته ها، روش پيشينيان است و شما به الله قسم همان سخني را گفتيد كه بني اسرائيل به موسي گفتند.
آن ها به موسي گفتند: براي ما نيز، معبودي مقرر كن همانطور كه آن ها (مشركين) معبود دارند.
موسي گفت: شما قومي نادان هستيد.
آنگاه رسول الله صلي الله عليه وسلم افزودند: شما نيز از روش هاي آنان پيروي خواهيد كرد».

♻️ترمذی: 2180؛ حکم آلبانی: صحیح.

https://t.me/AGAHIDARDIN


📖سلسله تفسیر قرآن:

♻️نکته‌های قابل تدبّر

3️⃣﴿وَبَشِّرِ ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ وَعَمِلُواْ ٱلصَّلِحَٰتِ أَنَّ لَهُمۡ جَنَّتٖ تَجۡرِي مِن تَحۡتِهَا ٱلۡأَنۡهَٰرُۖ﴾

❄️[ای پیامبر،] به کسانی که ایمان آورده و کارهای شایسته انجام داده‌اند، مژده بده که باغهایی [از بهشت] برایشان [در پیش] است که از زیر [درختان] آن جویبارها جاری است.

👈یکی از بهترین و کامل‌ترین زیبایی‌های باغ‌های بهشتی، جریان آب در میان آن‌هاست؛
و تمامی انسان‌ها قبول دارند که این مورد یکی از زیباترین و بهترین مناظر است.
(ابن عاشور: 1/ 354).

✨پرسش: چرا آیۀ کریمه، جریان آب از زیر باغ‌های بهشتی را بیان فرمود؟

✨پاسخ از شما

https://t.me/AGAHIDARDIN


🕋عقيده:

♻️ویژگی‌هایی که مخصوص پیامبر صلی الله علیه وسلم است و امتش را شامل نمی‌شود:

1️⃣روزه‌ی وصال،

2️⃣ازدواج بدون مهریه،

3️⃣ازدواج نمودن با بیش از چهار زن،

4️⃣ازدواج نکردن همسران او بعد از وفاتش،

5️⃣نخوردن اموال صدقه،

6️⃣آنچه را که مردم نمی‌شنوند، او می‌شنود،

7️⃣و آنچه را که مردم نمی‌بینند او می‌بیند، همان‌گونه که جبرئیل عليه السلام را به شکل و شمایلی که الله آفریده است، مشاهده کرد

8️⃣و این‌که از او ارث برده نمی‌شود.

https://t.me/AGAHIDARDIN

20 last posts shown.

28

subscribers
Channel statistics