الفبای فردا


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


ما باور داریم...
بدون واکاوی های عقلانی هر عمل خیری میتواند به ضد خود بدل شود/ جامعۀ ایرانی نیازمند نگرشی نو به کارکرد خیریه ها است / آموزش رایگان و با کیفیت حق همۀ کودکان است.
alefbayefarda.ir
instagram.com/alefbayefarda
#خیروخرد #جایزه_سالانه #یادداشت

Related channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


«برای پاسخ به الزامات بازار کار که به مقوله‌ای جهانی تبدیل شده و هر روز پیچیده‌تر می‌شود ضرورت دارد فرزندان ما سه مهارت خلاقیت، انعطاف‌پذیری و حل مسئله را بیش از هر زمان دیگری کسب و تقویت کنند. دنیای ما به افرادی نیاز دارد که شهروندانی فعال، آگاه و قوی در برقراری ارتباط باشند و تغییراتی معنادار و مؤثر به وجود بیاورند.»
(فراتر از مرز‌های آموزشی، صفحه ۳۷)


@alefbayefarda


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
هادی خانیکی در این گفتار به چرایی و چگونگی اقدامات داوطلبانه جامعه ایرانی می‌پردازد.

@alefbayefarda


کلیات مباحث مطرح شده در نشست دوازدهم و سیزدهم خیر و خرد با حضور دکتر هادی خانیکی



1- بررسی‌ها نشان می‌دهد جامعۀ ایران همیشه در حال رویارویی با دو روند همبسته‌ساز و گسسته‌ساز بوده است. بخشی از این روندهای گسسته‌ساز به خاطر مدیریت و حکمرانی جامعه است و بخشی هم به خاطر تغییرات پردامنه‌ای است که در جامعه رخ داده است. گفتنی است که جامعۀ ایران به خاطر بیشتر شدن مشارکت زنان، بالا رفتن شهر‌نشینی، بالا رفتن سواد، استفاده فراوان از رسانه‌ها و مانند آنها در معرض تغییرات پردامنه اجتماعی است.
اگر روند زوال همبستگی اجتماعی دنبال میشد ما الان بر لب یک پرتگاه بودیم. با این همه و در کنار این روند‌های گسستهساز روندهایی هم وجود دارد که همبستگی ایجاد می‌کنند. مسئلۀ امروز ما مواجهۀ این دو وضعیت با هم است. از یک طرف روندهای گسیختهساز زبانی، قومی، آموزشی، اقتصادی، سیاسی و مانند آن حیات کلی جامعۀ ما را با تهدید مواجه می‌کند و از سوی دیگر نوع جدیدی از همبستگی‌ها بیشتر توسط جامعه در حال شکلگیری است. اگر روندهای گسسسته‌ساز پیشی بگیرد انواعی از گسستگی‌ها در جامعه رخ می‌دهد؛ گسستگی نسلی، گسستگی بین حکومت و جامعه و مانند آن. اگر هم صورت‌های جدید همبستگی که یکی از آنها کنار هم قرار گرفتن دو مفهوم خیر و خرد است است تقویت شود ایران می‌تواند از پرتگاه‌ها بگذرد و سطح تاب‌آوری و پایداری جامعه تقویت می‌شود.
گفتنی است در مورد وضعیت محتوم ایران نمی‌توان حرفی زد و همه‌چیز بستگی به این دارد که کدام یک از این دو روند تقویت شود: روندهای همبسته‌ساز یا روند‌های گسسته‌ساز.
2- در سالهای اخیر که ایران در معرض مخاطرات و تهدید‌های جدی قرار گرفته، جامعۀ بیمناک و بی‌افق دست به اقدامات داوطلبانه زده است. منظور از بی‌افق بودن این است که جامعه شروع می‌کند به انجام کار خیر بدون آنکه به عاقبت و سرانجام آن توجه کند. فرهنگ ما نیز انگاره‌هایی برای تقویت این مسیر دارد؛ مثلاً به ما توصیه می‌کند «تو نیکی می کن و در دجله انداز/ که ایزد در بیابانت دهد باز». این اقدامات داوطلبانه در حوزۀ آموزش زیاد دیده می‌شود چرا که به خاطر منشا سه‌گانه ایرانی، اسلامی و مدرن کار خیر اول سراغ مدرسه و کمک به دانش‌آموزان می‌رود. بی‌افق بودن در این مسیر به این معنا است که مثلاً مدرسه‌ای ساخته می‌شود و توجه نمی‌شود که با نیروی انسانی‌اش چه باید کرد. از منظر توسعه باید به این مسائل اندیشید.
3- نشانگان روند‌های گسیخته‌ساز و پیوسته‌ساز سویه‌های عاطفی، نگرشی و رفتاری دارد. احساس تعلق و همدردی و نیز تعهد و مسئولیت‌پذیری نشانه‌ها و نماد‌های همبستگی هستند و نفرت، خشونت، میل به منفعت‌جویی‌های خودخواهانه، رفتارهایی مثل تک‌روی، مسئولیت‌گریزی و سوء‌ظن و نظائر اینها هم نماد‌های گسیختگی است.
روندهای همبسته‌ساز و گسیخته‌ساز هر دو هم عوامل ذهنی و هم عوامل عینی دارند. کاهش توان تولید ثروت، رشد فقر و نابرابری، رشد بیکاری و بی‌ثباتی شغلی، رشد فساد سازمان‌یافته و رشد حاشیه‌نشینی عوامل عینی‌ای هستند که گسیختگی را تقویت کرده‌اند. عوامل نگرشی هم در این میان وجود دارد: رشد فرد‌گرایی و غلبۀ ارزش‌های مادی، تغییر نظام ترجیحات ارزشی (از فداکاری و ایثار به سمت منفعت‌طلبی‌های خودخواهانه)، ضعف نظام‌های هنجاری قانونی و اخلاقی و احساس زوال اجتماعی مجموعه چیزهایی است که خطر گسیختگی را زیاد می‌کند. عوامل مادی همبستگی هم تشکیل و رشد اقدامات خیرخواهانه است.
4- می‌توان پرسید چه زمینه‌های بالقوه‌ای در فرهنگ اسلامی، فرهنگ ایرانی و فرهنگ مدرن وجود داشته است که می‌تواند تعلیم و تربیت مدرن را به طور متوازن پیش ببرد. به نظر میرسد در حال حاضر میل به خیرخواهی در اوج است (یعنی کمتر جامعه‌ای را می‌توان دید که اینگونه به فکر دیگران باشد) اما شکلش در اوج نیست و باید به تجربه‌های از سر گذشته پرداخت. وقتی سراغ روش‌ها و شکل‌های انجام کار خیر می‌رویم مدرسۀ ایرانی می‌تواند یاری‌گر باشد چرا که در مدرسۀ ایرانی به قدمت ایران تجربه وجود دارد و قدیمی‌ترین نهاد اجتماعی است و ما تجربه‌های مهمی از آن می‌توانیم کسب کنیم؛ سنت وقف و روحیۀ تعاون از جملۀ آنها است. بررسی این تجربه‌ها هم برای نهادی مثل دارالاکرام و هم برای نهادهای مدنی دیگر می‌تواند مفید باشد.

#خیروخرد

@alefbayefarda


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
فاطمه صالحی در این گفتار در مورد مهمترین نتیجه‌ پژوهش خود (مطالعۀ موردی یک سازمان خیریه) حرف می‌زند. از نظر او مسئلۀ  اجتماعی مسئله‌ای پیچیده است و ابعاد گوناگونی دارد که می‌تواند به نتایج بعضاً متعارض منجر شود. بنابراین وقتی یک نهاد تأسیس می‌شود می‌توان انتظار داشت نتایجی به بار بیاورد که با اهداف تأسیس آن متعارض باشد. برای مثال شما با هدف ایجاد شفافیت و البته اثربخشی گزارشات شفاف و دقیقی به ذی‌نفعان می‌دهید و همین گزارش‌ها علی‌رغم انتظار می‌تواند جهت‌گیری تخصصی سازمان و در نتیجه اثربخشی آن را متأثر کند. این به این معنا نیست که شفافیت بد است بلکه به این معنا است که شما تنها کنشگر این ماجرا نیستید و باید توجه کنید که پدیدۀ اجتماعی نتایج غیرقابل انتظار دارد. آنچه که اهمیت دارد نتایج مورد انتظار شما از نظم‌هایی که می‌چینید نیست بلکه نتایج ناخواسته‌ چنین نظم‌هایی است که مهم است.

@alefbayefarda


شاملو در حوض نقره­ ای
نگاهی به آثار احمد شاملو در قلمرو ادبیات کودکان


اکثر شاعران و نویسندگان و هنرمندان نامی ایرانی در زمینه‌ی ادبیات کودک، کارنامه درخشانی ندارند. آنها یا بطور کلی به این حیطه توجه چندانی نشان ندادند و یا جسته گریخته به گونه‌ای نه چندان جدی و حتی بعضا بی‌کمترین میل و انگیزه‌ای و تنها از روی اتفاق، آثاری پدید آورده‌اند. در این میان، انگشت‌شماری مانند احمد شاملو با خلق آثاری ارزشمند در ادبیات کودک- جدای از اینکه آثارشان در حافظه‌ها ماندگار شده - چشم‌اندازی برای نسل نویسندگان پس از خود گشوده و در این مسیر چراغ راه آیندگان شده‌اند. برخلاف آن دسته از شاعران و نویسندگان کم‌رمق و بی‌علاقه به ژانر کودک، برای شاملو کودک یک مساله جدی تلقی می‌شود. نه موردی از روی رفع خستگی، تفنن و من باب سرگرمی. کیفیت و کمیت آثار شاعر گواه این مدعاست.
... ادامه این یادداشت را در الفبای فردا بخوانید

#یادداشت

@alefbayefarda


تبیین امر کنش‌گری در زیست سنت‌گرایانه


آنچه در این نوشته به طور مختصر و کوتاه به آن پرداخته شده است، بررسی امکان و امتناع کنشگرانه زیستن در زیست جهان سنت‌ها‌ست. این متن در پی تبیین زیست کنشگرانه در نظام فکری و عملی سنت‌گرایی نیز خواهد بود. انسان مدرن کنش و کنشگری را از ویژگی‌های عصر خود می‌داند و امکان زیست توام با مسئولیت، تعهد و کنشگری را در عصر کلاسیک و سنتی به چالش می‌کشد تا آنجا که محدوده زیست جهان انسان سنتی را به مواجهه با موجودی مبهم -از دید انسان مدرن- به نام امر قدسی و نه وجود متعالی و مقدس و از سوی دیگر مقید به برآورده ساختن حاجات شخصی فرد معرفی می‌کند. این نوع رویکرد در مواجهه با زیست سنت‌گرایانه و زیست جهان انسان سنتی، امکان برخورداری از ظرفیت‌های سنت را از انسان مدرن سلب کرده است.
فرد سنت‌گرا سنت را به معنای امری قدیمی و کهن مربوط به اعصار پیشین نمی‌داند بلکه از نظر یک سنت‌گرا، سنت به معنای جست‌وجوی امری کلی، غیرمقید و واحد در هر آن‌ چیزی از امور متکثر و جزئی است که فرد در زیست خود با آنها مواجه می‌شود. فرد سنت‌گرا هر پدیده‌ی جزئی و متکثر را یک نمود و بروز بیرونی از امر معنایی و عقلی می‌داند که عموم آن را با حقیقت می‌شناسند و شناختن یا دیدن امور را برای فهم حقیقت نهان در آنها کافی نمی‌داند و سعی در زیست هستی می‌کند تا دوگانگی بین او و هستی مرتفع شود و به درک اکمل و اتم حقیقت نائل شود که این یگانگی جز درهم‌آمیختن با آن پدیده در قالب عمل و کنش ممکن و میسر نخواهد شد.
در چنین رویکردی، کنش لازمه‌ی زیست جهان یک سنت‌گرا خواهد بود و برای رسیدن به حقیقت معنوی و عقلی، راهی جز کنشگری باقی نخواهد ماند.

یادداشت کامل در الفبای فردا
کانال تلگرام نویسنده

#یادداشت

@alefbayefarda


در ۵۰ سال اخیر، مقدار زمانی که کودکان برای بازی کردن صرف می‌کنند کاهش پیدا کرده است. در چنین شرایطی آنها فرصت ارتباط برقرار کردن با همسالان، خود کنترلی، خلاقیت و توانایی لذت بردن را از دست می‌دهند. بچه‌ها به جای آنکه مستقیماً نحوۀ بازیشان را کنترل کنند زمان بیشتری را به مدرسه رفتن، مشق نوشتن و فعالیت‌هایی که توسط بزرگترها برنامه‌ریزی می‌شود می‌گذارنند. شواهد مهمی وجود دارد که نشان می‌دهد این رویه برای بهزیستی کودکان یا رشد شناختی، اجتماعی و عاطفی آنها خوب نیست.  سلامت روان بچه‌هایی که از بازی کردن محروم می‌شوند آسیب می‌بیند.
آزادانه بازی کردن و رهایی کلید خوشبختی و رشد است.
Adam Grant (Instagram)

#Adam_Grant

@alefbayefarda


گزارش «نمایش فیلم مشق امشب» 1
برگزار شده توسط جمعیت خیریۀ غدیر

مشق امشب، ساخته آقایان نعمت‌اللهی و نجاتی است و از دانش‌آموزان درباره غذا، درس خواندن، تنبیه شدن، کار کردن، تشویق شدن، عاشقی، غذا، خارج از کشور و ... می‌پرسد و به صورت مشخص وضعیت مدارس ایران و اختلاف طبقاتی بین دانش‌آموزان را به چالش می‌کشد. فیلم، شعار نمی‌دهد و صرفا واقعیت را به تصویر می‌کشد و بدون هرگونه داوری، بحران موجود در مدارس و خانواده‌ها را آشکار می‌سازد و نظام آموزش و پرورش و اقتصاد کشور را به چالش می‌کشد. مشق شب ناکارآمدی‌های ساختار مدارس، آسیب‌های اجتماعی موجود در جامعه و بیکاری، بی‌سوادی و بی‌تفاوتی نسبت به تعلیم و تربیت کودکان در خانواده‌ها را نمایش می‌دهد. بازیگران فیلم، دانش‌آموزان ایرانی هستند که صرفا راوی زندگی روزانه خودشان هستند؛ بدون هیچ متن از پیش نوشته شده‌ای.

پس از نمایش فیلم هر یک از این سه استاد (آقایان مصطفی ملکیان، مقصود فراستخواه و نعمت‌الله فاضلی) به ارائه نظرات خویش پرداختند. در ادامه به نکاتی که استاد مصطفی ملکیان به آنها اشاره کرد می‌پردازیم و صحبت های آقایان فراستخواه و فاضلی در یادادشت‌های بعدی شرح داده می‌شود.


استاد ملکیان با اشاره به اینکه تبعات خطای دکتر و مهندس، خیلی زود آشکار می‌شود ولی خطای کارگزاران امر تعلیم و تربیت، به راحتی قابل رویت نیست و ممکن است خطاهای گسترده‌ای در نظام آموزش و پرورش رخ دهد و جامعه هیچ واکنشی نشان ندهد، بیان نمود که ۶ عیب نظام آموزش و پرورش در ایران، کیان جامعه را به خطر می‌اندازد و آن عیب‌ها به این قرار‌ند:
۱. آموزش و پرورش متکی به حافظه است و نه فهم؛
۲. آموزش و پرورش مبتنی بر تقلید است و نه تفکر؛
۳. آموزش و پرورش، همرنگی با جماعت را دوست دارد و نه خوداندیشی و استقلال را؛
۴. آموزش و پرورش ما، ایدئولوژیک است؛
۵. در آموزش و پرورش، آزادی وجود ندارد؛
۶. در آموزش و پرورش، درس‌ها و مهارت‌های زندگی معطوف به حل مسائل واقعی زندگی افراد، ارائه نمی‌شود.
ایشان بیان نمودند که بر خانواده‌ها فرض است که برای رفع این ۶ نقیصه، به احوالات فرزندان خود در خانه و ورای خدماتی که مدرسه ارائه می‌دهد، رسیدگی کنند.

@alefbayefarda


«معنویت، آموزش و سلامتِ روان» عنوانِ دومین پیش‌نشستِ چهارمین جایزه سالانه‌یِ الفبای فرداست که به موضوعِ «پیوستگیِ حق بر تحصیل و سلامتِ روان» اختصاص خواهد یافت.
جایزه‌ی سالانه‌ی الفبای فردا هر ساله همزمان با روز جهانی حقوق کودک (۲۹ آبان ماه) از سوی دارالاکرام و کمیسیون حقوق بشر اسلامی برگزار می‌شود.

در این نشست مصطفی ملکیان و محمدحسن ضیایی‌فر از دو منظر متفاوت به نسبت میان معنویت و سلامت روان کودکان خواهند پرداخت.

زمان: دوشنبه ۹ مرداد ۱۴۰۲
ساعت: ۱۷ تا ۱۹

آدرس نشست حضوری: سید خندان، ابتدای سهرودی شمالی، کوچه سلطانی(قرقاول سابق)، پلاک ۲، کمیسیون حقوق بشر اسلامی، سالن جلسات.

مشاهده آنلاین در سایت الفبای فردا:
alefbayefarda.ir/award4-2

شرکت در این برنامه برای تمام افراد امکان‌پذیر است.

#جایزه_سالانه

@alefbayefarda


Forward from: مشق ما
رضا امیدی؛جامعه شناس در مصاحبه با اعتماد در توصیف وضعیت نظام آموزشی گفت:

اخيراً در دبيرخانۀ مقابله با فقر و نابرابري آموزشي گزارش ۲۰۱۹ آكسفام ترجمه شده است. در اين گزارش از مفهوم «لاتاري تولد» استفاده شده و اينكه يكي از كاركردهاي آموزش اين است كه شكاف‌هاي ناشي از اين لاتاري را به حداقل برساند. آموزش ابزار مهمي براي تحرك طبقاتي و همبستگي اجتماعي بوده است. در همين گزارش به پژوهش‌هايي استناد شده كه براساس آن‌ها كودكان طبقات بالا كه در مدارس عمومي درس مي‌خوانند، روابط اجتماعي گسترده‌تر و سالم‌تري دارند. خصوصي‌سازي و خاص‌سازي اين كاركردهای نظام آموزشي را تخريب كرده است. گزارش توصيه مي‌كند كه بايد خصوصي‌سازي آموزش را متوقف كرد و تقويت مدارس دولتي را در اولويت قرار داد.

#خصوصی_سازی
#نظام_آموزشی


@mashghemaa

متن کامل مصاحبه را اینجا بخوانید


مرور متون عرفانی، دلالت‌هایی از هماهنگی بین حضور در بازار عرفای مسلمان و زیست خیرخواهانه و کنش خیر در تعامل با دیگری را آشکار می‌کند و اینکه زیست اخلاقی عرفا در بازار به منزله یک کنش اجتماعی و مبتنی بر یک رویکرد فردگرایانه توانسته است منتج به عدالت‌گستری در غیاب یک نظام حکمرانی کارآمد گردد. در حالی که باور عموم آن است که عرفا نسبت به مسائل اجتماعی و اقتصادی بی اعتنا بوده‌اند، شواهد متعددی از حضور ایشان در بازار وجود دارد. از سوی دیگر، مرور تحولات سیاسی و اقتصادی صورت گرفته طی یک قرن اخیر در کشورهای اسلامی نشان می‌دهد که عموم نیروهای تحول‌خواه، گمان کرده‌اند که صرف بازتولید گفتمان اجتماعی و اقتصادی اروپایی در قرن‌های پیشین می‌تواند شفابخش دردهای جوامع اسلامی باشد، حال آنکه شواهد مختلف نشان می‌دهد که اتکای صرف به تجارب طی شده سایر جوامع بدون در نظر داشتن ترتیبات نهادی حاکم بر جوامع اسلامی، منتج به خلق کنش خیر نشده و نابرابری‌های اقتصادی، فقر، سیطره نظام تبعیض و بحران‌های زیست‌محیطی را تشدید نموده است. این نوشته مختصر در پی آن است که نشان دهد، تمسک به الگوی زیست اقتصادی عرفا، می‌تواند در راستای درمان مسائل و مصائب جهان معاصر کارآمد واقع شود.

مشاهده یاداشت
کانال تلگرام نویسنده

#یادداشت

@alefbayefarda


در شرایطی که دولت نمی‌تواند از پس حجم گسترده‌ی آسیب‌ها و شکاف‌های اجتماعی بربیاید این نهادهای واسط هستند که مبتنی بر اخلاق جمعی جامعه فعال می‌شوند. این شکل از تعلق جمعی فی‌نفسه می‌تواند مثبت باشد. اما این واسطه‌گری به موازات فعالیت خود حامل اخلاقیات جمعی جامعه نیز هست. ...بیشتر بخوانید

هفدمین نشست خیر و خرد به مطالعه‌ی موردی موسسه خیریه‌ی دارالاکرام حضرت ابوالفضل العباس می‌پردازد تا از خلال آن تعریفی هر چند موردی از واقعیتِ جاری در جامعه‌ ارائه دهد.
در این نشست فاطمه صالحی، جامعه‌شناس و پژوهشگر، به پرسش‌های زیر پاسخ خواهد داد:

(۱) تفاوت‌ الگوهای اجتماعی نسبت به رویکرد خیریه‌های صدقه‌محور و مسئله‌محور چگونه است؟
(۲) نسبت میان همبستگی اجتماعی و این دو رویکرد به عمل خیر در جامعه‌ی مد نظر کدام است؟
(۳) نسبت میان تعاریف اجتماعی افراد و اشکال شناختی خیریه ها چیست؟

زمان: چهارشنبه ۲۸ تیرماه – ساعت ۱۷
نشست حضوری: خیابان وزرا- کوچه بیستم- پلاک ۶ - طبقه دوم
مشاهده آنلاین در الفبای فردا: alefbayefarda.ir/kheyrokherad-17

@alefbayefarda


بنیاد کمک‌های نیکوکارانه (CAF) از سال 2010 هر ساله وضعیت فعالیت‌های خیرخواهانه را در سراسر جهان گزارش می‌کند. در این گزارش‌ها با بررسی پاسخ‌ها به سه سوال مشخص شاخصی به دست می‌آید که بر اساس آن رتبه‌بندی انجام می‌شود. این سه سؤال به قرار زیر است:
(1) آیا طی یک ماه گذشته به فردی غریبه کمک نقدی یا غیرنقدی کرده‌اید؟
(2) آیا طی یک ماه گذشته به خیریه‌ای کمک مالی کرده‌اید؟
(3) آیا طی یک ماه گذشته برای فعالیت‌های داوطلبانه در یک سازمان زمان گذاشته‌اید؟
در گزارش اخیر این نهاد (منتشر شده در 2022) داده‌های مربوط به 119 کشور بررسی شده که نمایانگر 90 درصد جمعیت بزرگسال جهان است. در این گزارش 64 درصد ایرانی‌ها به سوال اول پاسخ مثبت داده‌اند. در پاسخ‌های این سوال ایرانی‌ها کمی بهتر از متوسط جهانی (62 درصد) هستند. در مورد سؤال دوم 49 درصد ایرانی‌ها پاسخ مثبت دادند که باز هم بهتر از متوسط جهانی (35 درصد) است. در سؤال سوم وضعیت ایران بدتر از متوسط جهانی (23 درصد) است و تنها 15 درصد افراد به این سؤال پاسخ مثبت داده‌اند. به طور کلی هم متوسط این سه شاخص برای ایرانی‌ها 43 و عدد متوسط جهانی 40 است. نکتۀ دیگری که مناسب است محل توجه قرار گیرد این است که رتبۀ ایران از جهت زمان گذاشتن برای فعالیت داوطلبانه در سازمان‌های غیر‌انتفاعی در مقایسه با کمک‌های مالی به این سازمان‌ها به شکل معناداری پایین‌تر است. مشخصاً نسبت اهدا پول به اهدا زمان به سازمان‌ها در ایران حدوداً 3 است در حالی که این نسبت در جهان حدوداً 1.5 است.
داده‌های این گزارش نشان دهندۀ بهبود وضعیت ایران در هر سه شاخص و نیز شاخص کلی از سال 2020 تا سال 2021 است. با این همه رشد ایران در شاخص‌ کمتر از متوسط جهانی است و از این جهت رتبه ایران در میان کشورهای مورد بررسی افت کرده و از 32 به 48 رسیده است. به طور کلی هم جایگاه ایران از سال 2016 تا 2021 افت کرده و از 17 به 48 رسیده است.

برای بررسی بیشتر جداول پایین پست را ببینید یا گزارش‌های اصلی را مشاهده کنید:
World Giving Index (2022)
World Giving Index (2021)
World Giving Index (2010-2019)

@alefbayefarda


بنیاد کمک‌های نیکوکارانه (CAF) از سال 2010 هر ساله وضعیت فعالیت‌های خیرخواهانه را در سراسر جهان گزارش می‌کند. در این گزارش‌ها با بررسی پاسخ‌ها به سه سوال مشخص شاخصی به دست می‌آید که بر اساس آن رتبه‌بندی انجام می‌شود.

برخی از فقرات جدیدترین گزارش این نهاد (که در نمودارهای این پست آمده است) در ادامه بررسی می‌شود.

@alefbayefarda


موسسه خیریه دارالاکرام، حامی آموزش کودکان و نوجوانان در معرض خطر ترک تحصیل، با همراهی کمیسیون حقوق بشر اسلامی و خانه اندیشمندان علوم انسانی، نشستی پیرامون آموزش و سلامت روان کودکان و نوجوانان با عنوان «آموزش و سلامت روان» برگزار می‌کند.

این نشست که با حضور اساتید این حوزه برگزار می‌شود، در حقیقت پیش‌رویدادیست بر چهارمین جایزه سالانه الفبای فردا
جایزه سالانه الفبای فردا عنوان جشنواره‌ایست که هر ساله همزمان با روز جهانی کودک (٢٠ نوامبر- ٢٩ آبان) از سوی خانه کرامت برگزار می‌شود.

در این نشست که در آستانه روز بهزیستی و تامین اجتماعی برگزار می‌شود، موضوعات زیر بررسی خواهند شد:
– مهارت‌های زندگی و سلامت روان: دکتر داریوش فرهود
– توانایی تنظیم هیجان‌ها و سلامت روان کودک و نوجوان: دکتر شیوا دولت‌آبادی
– کتاب و سلامت روان: دکتر غلامرضا عمرانی

آدرس نشست حضوری: خیابان نجات‌اللهی- نبش خیابان ورشو- خانه اندیشمندان علوم انسانی- سالن حافظ
مشاهدۀ آنلاین: alefbayefarda.ir/award4-1
زمان: شنبه ٢۴ تیر ماه ١۴٠٢ ساعت ١٩-١٧

#جایزه_سالانه

@alefbayefarda


مروئه وامقی در این گفتار به شش تحول جدید در مفهوم بهزیستی کودکان می‌پردازد:

یک. اگر در گذشته کودک مایملک خانوده دانسته می‌شد الان دارای هویت است.

دو. کودکی به عنوان یک دوره مستقل و دارای هویت خاص خود شناخته می‌شود. این به معنای حرکت از مفهوم «به شدن» (well-becoming) به «به بودن» (well-being) است.

سه. دیگر تمرکزِ صرف بر زنده ماندن نداریم بلکه به جنبه‌های مختلف زندگی کودکان توجه می‌کنیم. معیارهایی مثل مرگ و میر کودکان شرط کافی بهزیستی نیست و صرفاً شرط لازم است.

چهار. حرکتی از منفی به مثبت روی داده است. مثلاً مورد آزار قرار نگرفتن کودک در خانواده کافی نیست و رابطه باکیفیت کودک با والدین باید گنجانده شود.

پنج. حرکت از حوزه‌های سنتی زندگی به سمت حوزه‌های جدیدتر تحولی دیگر است. با تغییر وضعیت کودکان در طی تحولات ممکن است لازم باشد که حوزه‌های جدیدتری چون مشارکت مدنی کودکان را در نظر بگیریم.

شش. مفهوم بهزیستی کودک به سمت رویکردهای سابجکتیو رفته است. رویکرد سابجکتیو یعنی دانستن اینکه خود کودک چه می‌گوید و آیا از وضعیت خود راضی است یا نه.

جزئیات در الفبای فردا

@alefbayefarda


Forward from: سیاست‌گذاری اجتماعی
کتاب سال ۲۰۱۶ منتشر شده است. ویراستاران در مقدمۀ کتاب دربارۀ عنوان کتاب و دلالت‌های آن توضیح داده‌اند. فصل‌های کتاب براساس شواهد تجربی تنظیم شده و می‌تواند منبع مناسبی برای معلمان، دانشگاه‌های فرهنگیان، و نهادهای مدنی فعال در این حوزه باشد. عنوان فصل‌های کتاب عبارت است از:

- آماده‌سازی معلمان برای محیط‌های چندفرهنگی و متکثر، و مدرسه‌های فقیر
- به چالش کشیدن بی‌عدالتی معرفتی
- گفتگوهای دشوار دربارۀ نژاد و فقر در آماده‌سازی معلمان
- تربیت معلم برای مدرسه‌های فقیر در استرالیا
- رشد حرفه‌ای معلمان در جهان پیچیده و در حال تغییر
- تأثیر تجربۀ هویتی معلمان در شیوۀ تدریس آن‌ها
- فقر، تحصیل، و معلمان تازه‌کار- مطالعۀ موردی انگلستان
- آماده‌سازی معلمان برای توجه به عدالت اجتماعی
- اهمیت پژوهش معلمان سوادآموزی در مدرسه‌های فقیر
- کار معلمان در بسترهای فقیر
- یادگیری آموزش در پارک- طرح دانشگاه یورک
- تربیت معلمان شهری و موضع تحقیقاتی در مورد سواد نوجوان‌ها

پی‌نوشت: اخیراً نسخۀ الکترونیکی کتاب در فیدیبو منتشر شده، اما گویا نسخۀ فیزیکی کتاب تاکنون منتشر نشده است.
@omidi_reza


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
ناصر مهدوی در این گفتار به چشم‌انداز اخلاقی و متافیزیکی مشترک میان حافظ، سعدی و مولوی در رابطه با مسئلۀ خیر می‌پردازد. اگر از تفاوت‌های این سه شاعر بگذریم میان آنها اشتراکاتی در پاسخ به چرایی کار خیر وجود دارد. به لحاظ اخلاقی این سه شاعر ایرانی بر این باورند که بهترین راه برای رسیدن به خیر مطلق، عشق و شفقت به انسان‌ها است و وقتی که چنین می‌کنیم هم خود به آرامش می رسیم و هم خدا در قلبمان حاضر می شود. از منظر متافیزیکی نیز هر سه شاعر در فضایی زیست می‌کنند که در آن فضا جهان فی‌نفسه استقلالی ندارد و تجلی و جلوه‌ای از خداوند است. با این حساب به گمان آنها همه انسان‌ها آیه و نشانه خدا هستند و خیرخواهی برای انسان‌ها عین مهر و عشق بر خداوند است و ستم در حق انسان‌ها عین دشمنی با خداوند است.

@alefbayefarda


Forward from: نشر نی

منتشر شد
«فراتر از مرزهای آموزشی»
چگونه مدارس می‌توانند فرزندان ما را برای رویارویی با چالش‌های آینده آماده کنند؟
کلی گلگر مکی و نانسی اشتاینهار
ترجمه‌ی بدرالزمان پزشکزاد

این کتاب، روایت تجربه‌های نابی از حرکت یک نظام آموزش از سنتی به معمولی (پداگوژیک) است. محتوای این اثر عمدتاً حاصل تجربه‌هایی است که نویسندگانش در مدرسه‌ی جورج وبسترِ کانادا در آن‌ها دخیل بوده‌اند و همچنین تجربه‌هایی که در سایر مدارس شهر و کل نظام آموزشی شکل گرفته است. پنجره‌ای کوچک به تحولاتی که حرکت از نظام نخبه‌گرا به نظام آموزش معمولی را در مدارس کانادا رقم زده است و بخش کوچکی از تلاش‌هایی که در کانادا در همکاری بین حکومت، نهاد آموزش عمومی، مدرسه و خانواده شکل گرفته تا نظام آموزش عمومی به‌گونه‌ای آرام اما مستمر، به نیازهای واقعی و طبیعی دانش‌آموزان نزدیک شود… در این کتاب می‌بینیم که بازیگران حوزه‌ی آموزش چقدر آرام و مصمم پیگیر تحولات بوده‌اند و چگونه با مشارکت اجتماعی مسئولانه، از پسِ حل مسائل مهم به‌خوبی برآمده‌اند...


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
نشست شانزدهم خیر و خرد هفته گذشته و با حضور دکتر ناصر مهدوی برگزار شد.
گزارش این نشست را در الفبای فردا ببینید.

@alefbayefarda

20 last posts shown.

10

subscribers
Channel statistics