? پژوهش هـنــــر


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


⤵ تاریخ هنر ایران و جهان
⤵درس‌گفتارها
⤵ فلسفهٔ هنر و زیبایی‌شناسی
⤵ نقد هنری و ادبی
⤵ مکاتب ادبی‌ و هنری
⤵ اساطیر ایران و جهان
⤵ مقاله‌ها و کتاب‌های ارزشمند
⤵ معرفی و تفسیر آثار هنری ایران و جهان
⤵ روش پژوهش و تحقیق در هنر
انتقاد و پیشنهاد:
@amzalpour

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


تابلوی «این یک پیپ نیست»

نقاش: رنه مگریت


این نگاره یک پیپ را نشان می‌دهد که در نگاه اول، تصویر به ظاهر ساده‌ی تبلیغاتی برای دخانیات به نظر می‌آید. ماگریت در پایین تصویر متنی (به فرانسوی: Ceci n'est pas une pipe) را کار کرده‌است که معنای «این یک پیپ نیست» می‌دهد و این جمله در ظاهر با محتوای اثر ناسازگار است؛ اما در واقع، کاملاً درست است. این نقاشی، یک «پیپ» (واقعی) نیست بلکه «تصویری از یک پیپ» را نشان می‌دهد.

این اثر آغازی بود بر تأثیر زنجیره‌وار آثار و الگوهای هنری سوررئال بر هنرمندان اروپایی و آمریکایی، تاثیری که خود نشات گرفته از فرهنگ رایج بود و همزمان در مقابل آن ایستاد.

این اثر سراسر چالش است، نه فقط برای کسانی که آن را می‌بینند بلکه برای تمام ساختار هنری‌ای که برای قرن‌ها محافظه‌کارانه حفظ شده بود. ماگریت برای کسانی که این کار را می‌بینند، حق انتخاب قائل شده است؛ شما به چشمان خود اعتماد می‌کنید یا به چیزی که من به شما می‌گویم؟ در واقع نقاش با خلق اثری واقع‌گرایانه و قراردادن جمله‌ای که تمام خصوصیات ظاهری موجود در کار را نقض می‌کند، بینندگان را در برزخی هنری رها می‌کند.

ماگریت خود در مورد این اثر می‌گوید:

پیپ معروف، چگونه مردم مرا برای این سرزنش خواهند کرد! و هنوز، آیا می‌توانی پیپ مرا پُر کنی؟ نه، این فقط یک نمایش است. اینطور نیست؟ پس اگر من بر روی تصویر نوشته بودم «این یک پیپ است»، دروغگو بودم.

این اثر هم اکنون در موزه‌ی هنر شهر لس‌آنجلس در کالیفرنیا نگهداری می‌شود.

🏺 @artresearch

منبع: هنر آگه


این یک چپق نیست

رنه ماگریت
۱۹۲۹ م.
سوررئالیسم
موزه‌ی هنر لس‌آنجلس

🏺 @artresearch


معرفی و بررسی کتاب «تاریخ‌نگاری و عکاسی»

با حضور: داریوش رحمانیان، محمد غفوری و نعمت‌الله فاضلی

دوشنبه ۲۵ دی ۱۳۹۶
سرای اهل قلم

🏺 @artresearch












🔰 نقاشِ كودكان و ديوانگان

زندگی و جهان هنری پُل کلــه


۷۷ سال از مرگ پل كله مي‌گذرد؛ نقاش نابغه سوئيسي كه ۲۹ ژوئن ۱۹۴۰ در برن درگذشت و در کارش از سبک‌هاي مختلف هنري، از جمله، دريافت‌گري، کوبيسم و سوررئاليسم تأثير گرفت. او و دوست روس نقاش‌اش، واسيلي کاندينسکي شهرت فراواني را هم از بابت فعاليت هنري و هم تدريس در مدرسه‌ی هنر و معماري «باوهاس» کسب کردند. در ۱۹۴۰ کمي قبل از مرگ‌اش، نمايشگاه بزرگي از آخرين کارهاي خود را در برن برپا کرد. او هنرمندي نوانديش بود که به سبب تخيل خلاق و آفرينش گسترده و متنوع‌اش، يکي از برجسته‌ترين شخصيت‌هاي هنر مدرن به شمار مي‌آيد.

من سال‌ها پيش کتابي را از کله به فارسي‌ ترجمه کردم. پل کله هم استاد است و هم نقاش. هم معلم است هم هنرمند. آدمي است که با تمام وجود به کائنات رخنه کرده از زمين و آسمان الهام گرفته است. چيزهايي را بيان کرده که خيلي از هنرمندان بزرگ اين قرن نتوانستند. شايد يکي از آن‌ها را گرفته‌اند و رفته‌اند به جلو؛ ولي او از هر گلي شکوفه‌اي به ما اهدا مي‌کند. کافي است که به تابلوهايش نگاه کنيد. از تصويرسازي تا به کارهاي آبستره که مي‌رسد هميشه در حال خلاقيت و پيدا کردن و در حال رشد تفکر و انديشه خودش است. در کتاب‌هايي هم که نوشته و مسائلي که مطرح کرده، هنرجويان را به راهي هدايت مي‌کند که بتوانند به فعاليت هنري و خلاقيت هنري نزديک شوند. شما اگر کتاب «پل کله» را بخوانيد مي‌بينيد که چه صحبت‌هايي مطرح کرده است. مثلاً در مورد آموزش هنر چه صحبت‌هايي مي‌کند يا در مدرسه باوهاس چطور درس مي‌داده است.

وقتي کـله را با کاندينسکي مقايسه مي‌کنيد، نكات تازه‌اي دستگيرتان مي‌شود. هر دو هنرمندان بزرگي هستند؛ ولي به قول يكي از نويسندگان، اگر کاندينسکي توانست با هنر آبستره‌ی خودش جهان مادي را متصرف شود کله با کار خودش به کائنات دست يافت. اين خيلي حرف بزرگي است. از اينجا رفته به جايي که حتي پيکاسو هم نمي‌تواند پايش را آنجا بگذارد و نگذاشت. کارهايشان مقبول و قيمتي است ولي در مقام ارزش ناب هنري، در کله چيزي هست که هر کسي ندارد. او هنرمندي تک است. کسي است که توانسته مثل چشمه‌ی فوران‌کننده‌اي به تمام رشته‌هاي هنري راه يابد و کمک کند. شما اغلب نقاشان را مي‌توانيد ببينيد که جاي پاي کله در كارشان هويداست. نمي‌توان با يک يا دو کلمه، پل كله را توصيف كرد. کله يک عارف است. آدمي است که ‌انديشه‌هايش را از ماوراء‌الطبيعه دريافت مي‌کند. هنرمندي است که وقتي نقاشي مي‌کند نماز مي‌خواند.

نقاشي مي‌کرده و به چرخ دعا پناه مي‌برده. خودش مي‌گويد اين مغز من نيست که فرمان مي‌دهد، اين دست من نيست که طراحي مي‌کند، من در آن دوردست‌ها دوستان سياه و سفيدي دارم. آن‌ها به من مي‌گويند که چه بايد بکنم. چه بسا هفته‌ها و ماه‌ها در انتظار مي‌نشينم بدون اينکه بتوانم کاري انجام دهم تا آن الهام لازم به من برسد و بتوانم به خلاقيت دست بزنم. هنرمندي نيست كه ابتدا به ساکن هر چرند و پرندي را روي کاغذ بياورد. از چنين دريچه‌اي به کار هنر نگاه مي‌کند. جنبه‌ی کاملاً عرفاني در آن است. هميشه مي‌گويد اشراق را دست‌‌کم نگيريد، عرفان را در هنر فراموش نکنيد.

اين آدم يک عارف است. شخصيتي است ماوراء کساني که تابلو مي‌سازند براي اينکه ديگران خوششان بيايند و بفروشند. هميشه مي‌گويد ما نبايد از کار طبيعت تقليد کنيم ما بايد از خود طبیعت تقليد کنيم؛ همان‌طور که بچه‌اي از پدر خودش تقليد مي‌کند تا راه رفتن خودش را ياد بگيرد. پس ما بايد طبيعتي را بيافرينيم که شانه به شانه‌ی آفريدن آفريدگار آسمان‌ها و زمين باشد. شانه به شانه‌ی او باشيم، نه اينکه عيناً طبيعت را کپی کنيم و تقليدگرايی کنيم. او از ديدگاه ديگری به هستی نگاه می‌کند. کله خيلی حرف دارد. موندريان هم نقاش دوست داشتني من است.

او با تحليل فرم‌هاي شناخته شده به فرم انتزاعي مي‌رسيد و آرام آرام با عرفان کار مي‌کرد، ولي راه و روش موندريان با کله فرق دارد. کار کله آسماني‌تر است و کار موندريان دقيق و محاسبه‌گرايانه. مثل آسمان‌خراش‌هاي آمريکا که الهام گرفته از کارهای آخر موندريان است. واقعاً نمي‌توانم بگويم كدام تابلو از کارهاي کله برايم دلنشين‌تر است؛ چون همه‌شان زيبا هستند. نمي‌دانم کدام‌شان را بگويم. او از کار کودکان و ديوانه‌ها خيلي تقليد مي‌کند. نقاش كودكان و ديوانگان بود. از کار شرقي‌ها استفاده کرده و همه چيز را مورد استفاده قرار داده است.

🏺 @artresearch


تجربه، شماره‌ی ۳، مرداد ۱۳۹۰
محسن وزیری‌مقدم


Title: Angel Still Feminine

Artist Name: Klee Paul
Style: Surrealism
Year of Completion: 1939
Period: Late Works
Genre: portrait


🏺 @artresearch


Title: Aroundfish

Artist Name: Klee Paul
Style: Surrealism
Year of Completion: 1926
Period: Bauhaus
Genre: still life
Media: oil

🏺 @artresearch


Title: Before the Blitz

Artist Name: Klee Paul
Style: Expressionism
Year of Completion: 1923
Period: Bauhaus
Genre: cloudscape
Media: gouache

🏺 @artresearch


دن گیبسون عکاس و فیلم‌بردار طبیعت و مستندساز اهل کاناداست.

با شنیدن این قطعه، آرامش بکر و جادویی طبیعت را به خود هدیه بدهید.

#موسیقا

🏺 @artresearch


درسگفتار «تجربه زیبایی»

با تدریس پژمان رنجبر
آموزشگاه هنرهای تجسمی مارلیک
شیراز

🏺 @artresearch


جایگاه رمان در اندیشه‌ی معاصر
(تقابل و تعامل رمان و فلسفه)

با حضور: م. ح. عباسپور
دوشنبه ۱۸ دی‌ماه، ساعت ۱۷
خانه‌ی داستان چوک

🏺 @artresearch


انجمن آثار و مفاخر فرهنگی نشست «بازخوانی اندیشه‌های مرحوم دکتر محسن هشترودی» را روز پنج‌شنبه ۲۱ دی‌ماه ۹۶ ساعت ۱۷:۳۰ الی ۱۹:۳۰ در محل انجمن برگزار می‌کند.

@artresearch
@anjomanmafakher


توضیح عکاس در مورد عکس: ‏«این یکی برای من از تلـخ‌تـریـن عکـس‌هــایـی‌ است که تـا بـه امــروز گرفته‌ام. کتـک‌کاری دو زباله‌گـردِ بی‌خانمـان بر سَـر یک قوطی خالی نوشابه در بازار بزرگ تهـران. پنج‌ عکس اولـم تار شـد، چون نمی‌توانسـتم هـم اشـک بریزم هـم درست فوکوس کنم.»


عکس از سهیل آقازاده، از دانشجویان بازداشتیِ این‌روزها.

منبع: خوابگرد
🏺 @artresearch


پرتره‌ی Amalie Zuckerkandl

گوستاو کلیمت
۱۹۱۸ م.
سبک: آرت‌نووُ
رنگ‌روغن روی بوم

🏺 @artresearch


پرتره‌ی اوژنیا پریماوسی

گوستاو کلیمت
۱۹۱۳ م.
سبک: آرت‌نووُ
رنگ‌روغن روی بوم

🏺 @artresearch

20 last posts shown.

2 042

subscribers
Channel statistics