هم‌نوا | مجله‌ی تصویریِ موسیقی


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


مجله‌ی تصویریِ هم‌نَوا | عطا نویدی

Related channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
تیزر قسمت اول گفتگوی صمیمانه‌ی عطا نویدی با محمد صراف
درباره سالها رفاقت و دوستیِ نزدیک با استاد محمدرضا شجریان

🔴بخش اول این گفتگو روز شنبه اول مهر ساعت ۲۰
از کانال یوتیوب
www.youtube.com/@atanavidi
منتشر می شود
@msarrafbank
__
مجله‌ی تصویریِ موسیقی هم‌نوا
🔹hamnavamag.ir
▶️www.youtube.com/@atanavidi
🔸www.instagram.com/atanavidi
🔸www.instagram.com/hamnavamag

حمایت مالی از مجله:
www.hamibash.com/hamnava



#شجریان #محمدرضا_شجریان #استادشجریان #موسیقی #فرهنگ #هنر #موسیقی #مجله_تصویری_همنوا #عطا_نویدی




Forward from: محمدعلی فروغی
نامهٔ علی‌اکبر خان شهنازی به ذکاء‌الملک فروغی

علی‌اکبر شهنازی
بتاریخ ۲۴ بهمن‌ماه ۱۳۱۳

مقام منیع بندگان حضرت اشرف آقای رئیس‌الوزرا دامت برکته العالی
بطوریکه خاطر مبارک حضرت اشرف مستحضر است و قبلاً هم به عرض مبارک رسانده‌ام اینجانب علاوه بر زحماتی که پدرانم در نگارش علم موسیقی در زمان خود کشیده‌اند شخصاً نیز ۲۲ سال است که زحمات و مشقات زیادی در محتوای آن بطرز جدید کشیده و آهنگ‌های خیلی زیادی اضافه نموده‌ام که آمده گرفته از ایران و در ممالک خارجه هم به عرصۀ بروز و ظهور رسیده است. در نتیجه چندین سال بود مدرسۀ عالی و عدۀ زیادی هم شاگرد تکمیل نشده از مدرسه به خارج تلگرام که در مرکز و سایر ولایت هستند به اضافۀ مدرسۀ مزبوره اجازه‌نامۀ رسمی از وزارت معارف تحت نمرۀ ۴۹-۱۲۸۴۱/۵ (۱۳۰۱/۷/۱۵) بوده و تنها امرار معاش بنده هم از همان طریق بوده است و الّا در تمام مدت زندگی خود حیثیات و شرافت خود را کاملاً حفظ کرده از هیچ راه دیگری حاضر نشده استفاده و امرار معاش نمایم ولی بدبختانه مدت هفت ماه است بنا بر حکم عمومی مدارس و مجالس مشق موسیقی تعطیل بوده. حالی این‌جانب که با خون دل‌های زیادی تأسیس شده بود بسته شد بنده چون دیگر از عهدۀ مخارج آن برنمی‌آمدم بکلّی تعطیل و در تمام این مدت بکلّی راه اعاشۀ بنده مسدود شده است. حال اگر بخواهم مدرسۀ فوق را مجدداً افتتاح نمایم متضمن مخارجی است که دیگر از عهدۀ شخص بنده برنمی‌آید. علیهذا اینک از حضور مبارک حضرت اشرف و وزارت جلیلۀ معارف و صنایع مستظرفه حقاً تقاضای بذل مساعدت و کمک می‌نماید که از محل بودجۀ اینکار در وزارت معارف با بنده بطور شهریه برای افتتاح و نگهداری مدرسۀ عالی موسیقی خود کمکی شود.

امضاء علی‌اکبر شهنازی

به نقل از: @hezar_dastan_sjh

@MohammadAli_Foroughi








جاودانه باد نام استاد محمد اسماعیلی 🖤

درگذشت این استاد موسیقی ایران را تسلیت می گوییم






Forward from: تاریخ‌اندیشی ــ مهدی تدینی
Video is unavailable for watching
Show in Telegram
«باد صبا»

مگر می‌توان شاعرانه‌تر از «باد صبا» ایران را به تصویر کشید؟ جای این مستند در کانال بسیار خالی بود. نسخۀ باکیفیتی از مستند را تهیه کردم که در این پست می‌توانید ببینید و اکیداً توصیه می‌کنم این مستند را اگر ندیده‌اید از دست ندهید. ترکیب شگفت‌انگیز و مسحورکننده از تصویر و موسیقی و کلام. زیبایی و کمال «باد صبا» قلب آدم را سرشار می‌کند.

آلبر لاموریس این تصاویر را در ۱۳۴۸ از ایران گرفته است. کل مستند تصاویر هوایی است. اما تأثربرانگیزترین نکته این است که لاموریس جانش را روی این مستند گذاشت. پس از اینکه جلوه‌های شهری و طبیعی ایران را در این مستند به تصویر کشید، دو سال بعد تصمیم گرفت چهرۀ صنعتی ایران را هم به تصویر کشد. اما هلیکوپتر او بر فراز سد کرج به کابل‌های تکاوران برخورد کرد و سقوط کرد و لاموریس و خلبان جان سپردند.

پسر و همسر لاموریس این مستند را بر اساس دست‌نوشته‌های او تکمیل کردند و در سال ۱۹۷۸ منتشر کردند. این مستند نامزد جایزۀ اسکار در بخش مستند شد.

#مستند
@tarikhandishi  |  تاریخ‌اندیشی


اساتید علی اصغر بهاری و علی تجویدی

عکس: بهمن بوستان

instagram.com/hamnava_ava

youtube.com/@atanavidi


Video is unavailable for watching
Show in Telegram


کنسرت محمدرضا شجریان در سازمان یونسکو
.
20 سپتامبر 1999 برابر با 29 شهریور 1378 در مقر سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد (یونسکو) در شهر پاریس مراسمی برگزار شد که همزمان با بزرگداشت خیّام(شاعر و فیلسوف بزرگ ایران) مدال «چشم پیکاسو» به استاد محمدرضا شجریان اهدا شد
.
این نشان هر چهار سال یکبار به شخصیت و هنرمندانی اعطا می‌شود که فعالیت‌های شاخص فرهنگی دارند و کارشان از اصالت ویژه‌ای برخوردار استفدریکو مایور دبیرکل وقت یونسکو مدال پیکاسو را به محمدرضا شجریان اهدا کرد و متنی را قرائت کرد که در آن آمده بود:سازمان تربیتی و فرهنگی و علمی ملل متحد (یونسکو) به پاس تلاش‌های محمدرضا شجریان درجهت موسیقی کلاسیک ایرانی و اشاعه آن به‌عنوان عامل گفتگوی فرهنگ‌ها، نشان طلای پیکاسو را به وی اعطا می‌کند.
.
پس از مراسم اهدای مدال و محمدرضا شجریان به همراه گروه آوا شامل محمد فیروزی(عود)، سعید فرجپوری(کمانچه)، بهروز همتی(تار) و همایون شجریان(تنبک و همخوان) به اجرای قطعاتی در دستگاه ماهور می پردازد.
.
اوایل دهه 80 فیلمی با کیفیت بسیار بد صدا از این برنامه در بین دوستداران موسیقی منتشر شد. سالها بعد آلبومی با عنوان رباعیات خیام توسط شرکت در آواز در خارج از ایران منتشر شد که شامل دو قسمت ماهور و افشاری بود و در توضیحات آن آمده بود کنسرت سازمان یونسکو. معلوم نیست قسمت افشاری هم آیا در سازمان یونسکو اجرا شده بود یا بعدا اجرا و به این آلبوم اضافه شده است.
.
اما بخش های اصلی فیلم که شامل رباعیات خیام است خوشبختانه با قسمت ماهور این آلبومِ صوتی همخوانی داشت و برای نخستین بار صدای مطلوب روی این تصویر قرار گرفته و از کانال یوتویوب قابل مشاهده است.
.
انتشار کانال یوتیوب
www.youtube.com/@AtaNavidi




کنسرت بزرگداشت استاد فرامرز پایور به خوانندگی استاد محمدرضا شجریان بطور کامل منتشر شد.

استاد فرامرز پایور موسیقیدان برجسته ایران، در سال 1378 دچار عارضه مغزی شد. یکسال پس از این عارضه ناگوار، 27 آبان 1379 مراسم بزرگداشتی در تالار وحدت تهران با حضور هنرمندان برجسته موسیقی و مسئولان فرهنگی وقت برگزار شد.

در این برنامه پیام صوتی استاد فرامرز پایور برای قدردانی از برگزار کنندگان علاقمندان پخش شد و پس از سخنرانی چند تن از استادان موسیقی، گروه پایور به خوانندگی استاد محمدرضا شجریان به روی صحنه رفت و ساعتی را در مایه دشتی و از ساخته های استاد پایور به اجرای برنامه پرداخت.

حالا تالار وحدت یا همان رودکی، منزل قدیمی پایور که خشت خشت آن دهه ها با نوای مستمر و فعالیت های این هنرمند عجین شده بود، یکی از تلخ ترین شب هایش رقم می خورد؛ گروه پایور برای نخستین بار بدون حضور «فرامرز پایور» به روی صحنه می رفت.

سالها بعد از آن شب، ظریف و شجریان و ناهید هم از دنیا رفته اند و از آن اجرا تنها خاطره ای در دل کسانی که آن شب را درک کردند بجای مانده. سالها به دنبال عکس و فیلمی از این اجرا که کمتر کسی از آن خبر داشت گشتم.


*این فیلم تنها تصاویر موجود از این برنامه است که پس از 23 سال برای اولین بار در صفحه یوتیوب من منتشر می شود

اعضای گروه پایور :
هوشنگ ظریف (تار)
حسن ناهید (نی)
سعید ثابت (سنتور)
محمد اسماعیلی(تنبک)
محمد مقدسی (کمانچه)
محمد دلنوازی(عود)
رضا آبائی (قیچک)

اجرای 27 آبان 1379، تالار وحدت
مدت : یک ساعت

در نشانی youtube.com/@atanavidi











20 last posts shown.

89

subscribers
Channel statistics