خلاصه کتاب علیه تربیت فرزند
کتاب علیه تربیت فرزند، آخرین نوشتهی آلیسون گوپنیگ استاد روانشناسی دانشگاه کالیفرنیا و برکلی است که در اثر خود 《والدگری》 را نقد میکند. کتاب فوق دارای ۹ فصل بوده و در زمرهی کتب روانشناسی کودک قرار می گیرد و واژه والدگری از اواخر قرن بیستم تغییر شگرفی بر تربیت کودکان داشته است. والدگری گونهای از ارتباط والد-فرزندی است که شامل باورها، اصول و روشها و رفتارهای ویژه میشود و عاملی مؤثر در شکلگیری رفتارهای درونی شده و برونی شده فرزندان است. حال سؤال اینجاست که آیا این والدگری نقش مثبتی بر کشورهای توسعهیافته دارد؟ اگر نقش مثبتی داشته پس اینهمه مشکلات که عمدهی آنها مشکل اجتماعی است چطور به وجود آمده؟ اینها سؤالاتی است که ممکن است شما با خواندن این کتاب پاسخش را بیابید.
شما ممکن است دوست داشته باشید کودک خود را به شکلی دلخواه بسازید درواقع نویسنده با نوشتن نکاتی به شما میآموزد که این رفتار غیرعلمی و غلط است . آیا شما در رابطه با فرزندان خود سعی دارید نقش یک باغبان را بازی کنید یا ترجیح میدهید نجاری باشید که فرزندانی موفق را ساخته و به جامعه معرفی میکند؟
کوپنیگ معتقد است تربیت صحیح فرزندانمان بخشی از مسئولیت ما در جهانی است که در آن زندگی میکنیم. بااینحال، چیزی که ما از آن بهعنوان فرزند پروری و تربیت فرزندان یاد میکنیم، یک اختراع جدید و شگفتآور است. در سی سال گذشته، مفهوم فرزند پروری و صنعت چند میلیارد دلاری پیرامون آن، مراقبت از کودکان و تربیت آنها را به کاری حساس، مدیریتشده و هدفگرا تبدیل کرده است که هدف از آن ایجاد نوع خاصی از کودک و درنتیجه نوع خاصی از بزرگسالان است.
در فصول دیگر کتاب نحوهی برداشت کودکان از موضوعات مختلف و نوع تقلید آنها بهخوبی به چالش کشیده شده است. گوپنیگ با استفاده از تعریف نورونهای آینهای و آوردن آزمایشهای متعدد در هر فصل میخواهد به شما یادآوری کند که قبل از قضاوت نادرست فرزند خود چطور بیاندیشید! چراکه تقلید موبهمو کودکان از والدین بر نوع رفتار آنها تأثیرگذار است.
درواقع نتیجه میگیریم، او با اشاره به ضعف ایالاتمتحده در تربیت فرزندان میخواهد بگوید آنهمه کتاب والدگری تألیف شده نتوانسته تأثیر چندان مثبتی بر زندگی خانوادهها بهویژه خانواده طبقه متوسط بگذارد زیرا کشور توسعهیافته آمریکا شکستهایی را در این زمینه متحمل شده است که ناشی از تفکر غلطی است که از اواخر قرن بیستم رواج یافته است.
مطالعه این کتاب را به تمام کسانی که به دنبال کسب نگرشی نوین در حوزه تعاملات انسانی و نیز به فکر تربیت صحیح و موفقیت فرزندان خود هستند، توصیه میکنیم.
برای مطالعه مطالب روانشناختی صفحه مرکز مشاوره در تلگرام و اینستاگرام به نشانی زیر مراجعه کنید.
🔷️ مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی دانشگاه صنعتی امیرکبیر
Instagram:
@aut_counseling Telegram:
@autcc