کانال کتابخوانی دانشگاه علوم پزشکی تهران


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


🔴 كانال كتابخوانی دانشگاه علوم پزشكی تهران
🔸️وابسته به مركز المپيادهای علمی و مرکز رشد استعدادهای درخشان
🔶 ارتباط با ما:
@Book_TUMSadmin
🔸️کانال مرکز المپیادهای علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران:
@olympiad_TUMS

Related channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


📚 بیشتر مردم زندگی نمی‌کنند ، فقط باهم مسابقه دو گذاشته اند.
می‌خواهند به هدفی در افق دوردست برسند ولی در گرماگرم رفتن، آنقدر نفس شان بند می‌آید و نفس نفس می‌زنند که چشم شان زیبایی‌ها و آرامش سرزمینی را که از آن می‌گذرند نمی‌بیند.
یک وقت چشم شان به خودشان می‌افتد و می‌بینند پیر و فرسوده هستند و دیگر فرقی برایشان نمی‌کند به هدف شان رسیده اند یا نرسیده اند!

جین وبستر
بابا لنگ دراز
#گزیده_کتاب
🆔 @Book_TUMS


🔴 بازتاب خبر آغاز به کار کانال کتابخوانی دانشگاه علوم پزشکی تهران در سایت روابط عمومی دانشگاه و مرکز رشد استعدادهای درخشان

📚 کانال کتابخوانی، خلوتگاهی برای اهالی فکر و اندیشه:
🆔 @Book_TUMS


📖 صلحی که همه‌ی صلح‌ها را بر باد داد

نویسنده: دیوید فرامکین
مترجم: حسن افشار
انتشارات: ماهی
تعداد صفحات: 624

✍️ محمدامین اکبری
شاعر و فعال حوزه کتاب
عضو افتخاری هيئت تحريريه انجمن كتابخوانی

🔺 «صلحی که همه صلح‌ها را بر باد داد» یکی از بهترین کتاب‌های تاریخی‌ست که اخیراً خوانده‌ام.
یک کتاب بی‌نظیر در مورد برهه‌ای حساس که به طور باورنکردنی مغفول واقع شده است.

عنوان فرعی کتاب: "فروپاشی امپراتوری عثمانی و شکل‌گیری خاورمیانه معاصر" گویای تمام چیزهایی که در رابطه با کتاب باید گفت، هست.

دیوید فرامکین نویسنده کتاب در بخشی از مقدمه کتاب میگوید: «خاورمیانه‌ای که امروز در عنوان‌های خبری نامش را می‌شنویم محصول تصمیمات متفقین در جنگ جهانی اول و پس از آن است... گزارش رسمی روس‌ها و فرانسوی‌ها از عملکردشان در خاورمیانه در آن زمان طبعا جنبه تبلیغاتی داشت. گزارش‌های انگلیسی‌ها هم دور از حقیقیت بود... ولی در چند دهه اخیر حقیقت ذره‌ذره از پرده بیرون آمد و اینک، با گشایش بایگانی‌های اسناد محرمانه و اوراق خصوصی، سرانجام بسان خورشیدی از پس ابر رخ نموده است. سال 1979 که کار تحقیق را شروع کردم، دیگر چنین به نظر می‌آمد که میتوان حقیقت ماجرا را باز گفت.»

🔻 کتاب دربردارنده نکات ریز و درشتی از آغاز جنگ جهانی در 1914 تا فروپاشی کامل امپراتوری عثمانی در 1922 است. بازه‌ای که دقیقا در بردارنده اتفاقات و تحولات 100 سال گذشته است. تحولاتی که به نوعی مقدمه تمام اتفاقات و نابسامانی‌های 100 سال اخیر در خاورمیانه است. منطقه‌ای که تا پیش از جنگ جهانی اول چندین قرن در زیر لوای امپراتوری عثمانی از آرامشی نسبی برخوردار بود. و پس از آن روزی نرسید که روی آرامش به خود ببیند. دانستن این نکات برای مخاطبی که در مرکز این وقایع است ضروری ست. و تعجب آور است که چرا اینقدر دیر این کتاب ترجمه شده است (تاریخ نشر 1989 است).

اگر میخواهید از چگونگی تشکیل کشورهای منطقه مانند عربستان سعودی، ترکیه، عراق، اردن و... آگاه بشوید و یا از چگونگی تشکیل رژیم صهیونیستی اطلاع پیدا کنید "صلحی که همه‌ی صلحها را بر باد داد" را از دست ندهید.

#معرفی_کتاب #تاریخ

🆔 @Book_TUMS


📖 صلحی که همه‌ی صلح‌ها را بر باد داد

نویسنده: دیوید فرامکین
مترجم: حسن افشار
انتشارات: ماهی
تعداد صفحات: 624

🆔 @Book_TUMS


📚 ﺧﻮﺩﺕ گفتی ﻳﻪ ﺷﺐ ﺧﻮﺍﺏ ﺩﻳﺪﯼ ﺗﻮ ﻭ ﻣﻮﻧﺲ ﺭﻓﺘﻪ‌ﺍﻳﺪ ﺗﻮی ﺩﺷﺖ ﻭ ﺍﻭﻧﺠﺎ ﺻﺪﺍﯼ ﺧﺪﺍ ﺭﻭ ﺷﻨﻴﺪهﺍﻳﺪ ﻛﻪ ﮔﻔﺘﻪ ﺑﻮﺩ ﺩﺍﺭﻳﺪ ﺩﻧﺒﺎﻝ چی ﻣﯽ‌ﮔﺮﺩﻳﺪ؟ 
ﺗﻮ ﮔﻔﺘﻪ ﺑﻮﺩﯼ ﺩﻧﺒﺎﻝ ﺗﻮ، ﺩﺍﺭﻳﻢ ﺩﻧﺒﺎﻝ ﺗﻮ ﻣﯽ‌ﮔﺮﺩﻳﻢ.
ﺑﻌﺪ ﺍﻭﻥ ﺻﺪﺍ ﮔﻔﺘﻪ ﺑﻮﺩ ﺑﺮﺍی ﭘﻴﺪﺍ ﻛﺮﺩﻥ ﻣﻦ ﻛﻪ ﻧﻤﯽ‌ﺧﻮﺍﺩ ﺍﻳﻦ ﻫﻤﻪ ﺭﺍه ﺑﻴﺎﻳﺪ ﺗﻮﯼ ﺩﺷﺖ ﻭ ﺑﻴﺎﺑﻮﻥ.
ﮔﻔﺘﻪ ﺑﻮﺩ ﻣﻦ ﺗﻮی ﺳﻔﺮه ﺧﺎﻟﯽ ﺷﻤﺎ ﻫﺴﺘﻢ،
ﺗﻮﯼ ﭼﺮﻭﮎ‌ﻫﺎی ﺻﻮﺭﺕ ﻋﺰﻳﺰ،
ﺗﻮﯼ ﺳﺮﻓﻪ‌ﻫﺎﯼ ﻣﺎﺩﺭﺑﺰﺭﮒ،
ﺗﻮﯼ ﺷﻴﺎﺭﻫﺎﯼ ﭘﻴﺸﻮﻧﯽ ﭘﺪﺭﺑﺰﺭﮒ،
ﺗﻮﯼ ﺗﻨﻬﺎﻳﯽ ﺁﺩﻡ‌ ﻫﺎ،
ﺗﻮﯼ ﺍﺳﺘﻴﺼﺎﻝ ﺁﺩﻡ‌ ﻫﺎ،
توی خدایا چه‌ کنم ها،
ﺗﻮﯼ ﺍﺳﺘﻴﺼﺎﻝ
ﺗﻮﯼ ﺍﺳﺘﻴﺼﺎﻝ...

ﻣﺼﻄﻔﯽ ﻣﺴﺘﻮﺭ
روی ماه خداوند را ببوس
#گزیده_کتاب
🆔 @Book_TUMS


📚 این روزها چی بخوانیم؟

🏅پیشنهادهای اهل ادب و قلم برای ایام خانه‌نشینی کرونا

احسان رضایی - امیرحسین محرم‌خانی

🔹رضا امیرخانی، از بین خوانده‌های جدیدش سه رمان پیشنهاد داده: «گاه ناچیزی مرگ» محمدحسن علوان ترجمه اللهیاری، «برج سکوت» حمیدرضا منایی و «شورآب» کیوان ارزاقی. 🔗فرهیختگان
امیرخانی «خون خورده» از یزدانی‌خرم را هم پیشنهاد می‌دهد

🔸مسعود فراستی، منتقد سینما، دوران قرنطینه را بهترین فرصت برای خواندن رمان‌های کلاسیک — و مدرن — جهان می‌داند: «ماجراهای هاکلبری فین» و «ماجراهای تایم سایر» مارک تواین، «دیوید کاپرفیلد» و «اولیور تویست» چارلز دیکنس، «اوژنی گرانده» و «بابا گوریو» بالزاک، «جنگ و صلح» تولستوی، «برادران کارامازوف»، «ابله»، و «جنایت و مکافات» داستایوسکی، «پیرمرد و دریا»، «وداع با اسلحه» و «این ناقوس مرگ کیست» همینگوی، «موشها و آدمها» اشتاین‌بک، «مادام بواری» و «تربیت احساسات» فلوبر، «گزیده داستانهای کوتاه چخوف» به انتخاب «احمد گلشیری»، «فاوست» گوته، «خانم دالوی» ویرجینیا ولف، «در جستجوی زمان از دست رفته» پروست و از ایرانی‌ها: «همسایه‌ها»، «مدار صفر درجه» و «زمین سوخته» احمد محمود 🔗اینستاگرام

🔸احمد دهقان یک فهرست ۱۰تایی رمان خارجی پیشنهاد داده: «آنا کارنینا» لئو تولستوی، «وداع با اسلحه» ارنست همینگوی، «شازده کوچولو» سنت اگزوپری، «سفر به انتهای شب» لویی فردینان سلین، «زوربای یونانی» نیکوس کازانتاکیس، «برادران کارامازوف» داستایوفسکی، «ناتور دشت» جی. دی. سلینجر، «خوشه‌های خشم» جان اشتاین‌بک، «سور بز» ماریو بارگاس یوسا و «نام من سرخ» اورهان پاموک. 🔗ایبنا
➕و یک فهرست ۲۰تایی رمان ایرانی: که اینجا می‌توانید ببینید.

🔹احسان رضایی خواندن داستان‌های امیدوارکننده را پیشنهاد داده: آثار نویسندگانی که با طنز و سرخوشی می‌نویسند (مثل رومن پوئرتولاس و یوناس یوناسن)؛ آثاری که نگرش جدیدی برای مواجهه با مشکلات می‌دهند («پیرمرد و دریا» ارنست همینگوی، «انجمن شاعران مرده» ان. اچ. کلاین‌بام و «رهایی از شاوشنگ» استفن کینگ)؛ آثار ژانر فانتزی حماسی («ارباب حلقه‌ها» تالکین، «نارنیا» سی. اس. لوییس، «اسطوره» و «شوالیه‌های بدنام» از دیوید گِمِل).
🔗خبرآنلاین
➕جای دیگر او خواندن آثار حجیم را پیشنهاد کرده، مثل «آتش بدون دود» ۷جلدی نادر ابراهیمی، «ارباب حلقه‌ها» ۳جلدی تالکین و مجموعه داستان‌های شرلوک هولمز ۱۳جلد ترجمه‌های کریم امامی، مژده دقیقی و حشمت‌الله صباغی (نشر هرمس) 🔗فرهیختگان


🔸هوشنگ مرادی کرمانی: «بابا لنگ دراز» جین وبستر، «ماجراهای هاکلبری فین» مارک تواین، «پی‌پی ج‍وراب ب‍ل‍ن‍د» آس‍ت‍ری‍د ل‍ی‍ن‍دگ‍رن و «شما که غریبه نیستید» خاطرات خودنوشت مرادی‌کرمانی 🔗کانون‌نیوز

🔸حسن صنوبری، شاعر معاصر، هشت کتابِ به قول خودش {زیبا+لاغر+قانع} را پیشنهاد داده‌است، کتاب‌هایی که جدا از زیبایی و اهمیت، قیمت مناسبی و حجم کمی داشته باشند: «جزیره ناشناخته» ژوزه ساراماگو، «ابن مشغله» نادر ابراهیمی، «سفر به دور اتاقم» اگزویه دومستر، «اجازه می‌فرمایید گاهی خواب شما را ببینم؟» محمد صالح علا، «مردی با کبوتر» رومن گاری، «یوزپلنگانی که با من دویدند» بیژن نجدی، «یک هلو هزار هلو» صمد بهرنگی، «سنگی بر گوری» جلال آل‌احمد. 🔗وبلاگ شخصی

🔹خانم سیده زهرا محمدی، نویسنده‌‌ی کودک و نوجوان، هشت کتاب در حوزه‌ی کودک و نوجوان معرفی کرده که می‌توانند انتخاب خوبی برای بزرگسالان نیز باشند: «یک دقیقه بعد از نیمه شب» سارا کروسان، «بخشنده» لوییس لوری، «موهای تو خانه‌ی ماهی‌هاست» محمدرضا شرفی خبوشان، «گِل» دیوید آلموند، «دروازه مردگان» حمیدرضا شاه‌آبادی، «مادرجون چرا اسمم یادت رفته» پروین علی‌پور، «تاجیک هیولایی که بی‌صدا گریه کرد بلند خندید» حمید حاجی میرزایی، «وریا» که اثر شخصِ خانم محمدی (پیشنهاد دهنده‌ی هفت کتاب فوق) است.🔗اینستاگرام

🔸مجید اسطیری، داستان‌نویس جوان، هشت کتاب بسیار محبوبش را پیشنهاد داده‌است: «گرینگوی پیر» کارلوس فوئنتس، «سلاخ‌خانه‌ی شماره‌ی پنج» کورت ونه‌گات، «کلیدر» محمود دولت‌آبادی، «آنا کارنینا» تولستوی، «خوشه‌های خشم» اشتاین‌بک، «رازهای سرزمین من» رضا براهنی، «یوزپلنگانی که با من دویده‌اند» بیژن نجدی، «برادران کارامازوف» داستایوسکی 🔗اینستاگرام

#معرفی_کتاب #فهرست_پیشنهادی

🆔 @Book_TUMS


📚 هر کسی یک عشقی دارد.
اما خیلی کمند آدم هایی که با صراحت دنبال عشقشان بروند. مثلا یکی عاشق رانندگی است، می رود دنبال حرفه بی تحرک کاسبی.
یکی عاشق کاسب شدن است، به عشقش پشت پا می زند، می شود پزشک!
البته آدم نمی تواند از عشقش به طور کامل دست بکشد! شاید برای همین باشد که خیلی از کاسب ها خودشان با اتومبیل به دنبال اجناس می روند و یا خیلی از پزشکان مثل کاسب ها در مطب شخصی شان طوری می نشینند که انگار پشت دخل دکان نشسته اند!

#رضا_امیرخانی
#ناصر_ارمنی
#گزیده_کتاب
🆔 @Book_TUMS


📖 دیگر‌دوستیِ موثر؛ رساندن بیشترین خیر چگونه فهم ما را از زندگی اخلاقی تغییر می دهد

نویسنده: پیتر سینگر
ترجمه: آرمین نیاکان
ویرایش: بابک عباسی
انتشارات: نشر نی

پوریا بحیرایی

🔶 کتاب با این سوال اساسی آغاز می شود که فرض کنید قطاری با سرعت در حال حرکت است و شما می بینید به چند کودک اصابت خواهد کرد که در حال بازی روی ریل قطار هستند. شما کنار سوزن قطار هستید و میتوانید این سوزن را حرکت بدهید و قطار به جای اصابت به آن چند کودک و کشتن آنها، به ریل جانبی می رود و به ماشین لوکس شما اصابت می کند که روی ریل قطار است.
در این وضعیت وظیفه ما چیست؟ معمولا ما با کمال میل انتخاب میکنیم که مسیر ریل را تغییر دهیم
این ایده اصلی شکل گیری "دیگردوستیِ موثر" است.

هر بار که ماشین لوکس، خانه گران قیمت، بلیط ردیف اول کنسرت و جواهرات می خریم یا هر نوع هزینه تجملاتی می کنیم، در واقع انتخاب کرده ایم که آن کودکان بمیرند، چون با هزینه بسیار کمتر از آن ماشین لوکس می شود دهها بلکه صدها کودک را از طریق شیوه های مداخله موثر که الان در دسترس ماست نجات داد.

پیترسینگر در این کتاب با رویکردی فایده گرایانه و عقل گرا به دنبال یافتن پاسخی برای چرایی و چگونگی بهترین شیوه زیست اخلاقی است.
دنیایی که همه افراد بیشترین بهره مندی را از منابع داشته باشند.
(هرچند که به نظر می رسد همین رویکرد فایده گرا گاهی درمتن به افراط کشیده می شود و حداقل برای من به عنوان خواننده چندان مطلوب نبود)
اما محوریت کتاب به حدی نو و بکر است و سینگر با تکیه بر دانش فلسفی و تجربیات خود در زمینه فعالیت در NGO ها روی مطلب مانور مسلط داده که قطعا این کتاب را تجربه ای ارزشمند برای مطالعه می کند.
به گونه ای که به سختی میتوان گفت تجربه زیست بعد از خواندن این کتاب با قبل از آن یکسان خواهد بود.

#معرفی_کتاب #فلسفه #روانشناسی
🆔 @Book_TUMS


📖 دیگردوستیِ موثر؛ رساندن بیشترین خیر چگونه فهم ما را از زندگی اخلاقی تغییر می دهد

نویسنده: پیتر سینگر
ترجمه: آرمین نیاکان
ویرایش: بابک عباسی
انتشارات: نشر نی

🆔 @Book_TUMS


🔴 کتابهای رایگان یا با تخفیف را از دست ندهید!
✍ احسان رضایی


🔸فرصت خانه ماندن اجباری ایام کرونا، زمان خوبی برای مطالعه و توسعۀ شخصی است. احتمالاً خیلی‌هایمان کتابهای نخوانده‌ یا نصفه‌ای داریم. اگر هم این‌طور نیست نگران نباشید، تعدادی از ناشرها و مراکز فرهنگی کتابها را به صورت رایگان و اینترنتی در اختیار شما گذاشته‌اند تا نیاز به بیرون رفتن از خانه هم نباشد. البته کتاب‌فروشی‌ها هم همگی تا ۱۵ فروردین تعطیل هستند، بعد از آن هم اغلب کتابفروشی‌ها ارسال رایگان دارند. پس در خانه بمانیم و کتاب بخوانیم:
🆔 @Book_TUMS

📚بزرگترین نمونه برای بخش کودک کتابخانه ملی است که ۲۳هزار عنوان کتاب کودک و نوجوان را با هماهنگی ناشرها روی سایت گذاشته است. کتابها به صورت فایل تصویری درآمده‌اند و باید روی مرورگر اینترنت خوانده شوند. آدرس دسترسی اینجاست:
http://icnl.nlai.ir/default.aspx

📘دانشگاه تهران همۀ کتاب‌های الکترونیکی انتشاراتش را از ابتدای سال به رایگان برای استفاده گذاشته. البته حتماً از باید ازفیدیبو یا کتابخوان الکترونیک خود انتشارات دانشگاه تهران استفاده کرد. اینجا:
https://press.ut.ac.ir/news_26.html

📕مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس فایل pdf حدود ۱۳۰ عنوان کتاب‌های خودش را که همگی مربوط به تاریخ جنگ تحمیلی هستند، رایگان برای دانلود گذاشته است:
http://www.defamoghaddas.ir/portal/page/54

📗اتاق بازرگانی تهران هم ۲۰ کتاب ترجمه‌شده در انتشارات خود را به صورت فایل pdf روی سایت قرار داده:
http://tccim.ir/PublishedOutlets.aspx?id=1

📙انتشارات مدرسه نسخه الکترونیک تمام کتاب‌هایش را تا ۱۵ فروردین رایگان ارایه می‌کند. برای خواندن این کتابها هم باید اپلیکیشن کتابخوان مخصوص خود ناشر را دانلود و استفاده کنید، از اینجا:
http://www.madresehpub.ir/e-book/

📖 تا ۲۰ فروردین‌ماه ۷ اپلیکیشن کتابخوان یا کتاب صوتیِ معروف (فیدیبو، طاقچه، نوار، کتابراه، پژوهان، کتابیکا، فراکتاب) با حمایت معاونت امور فرهنگیِ وزارت ارشاد، کتاب‌های بزرگسال را با ۷۰درصد و کتاب‌های کودک و نوجوان را با ۸۰ درصد تخفیف ارایه می‌کنند.

📚این هم یک نمونۀ خارجی: انتشارات دانشگاه کمبریج تمام ۷۰۰ عنوان کتاب الکترونیک خودش را تا آخر ماه‌ می ۲۰۲۰ (۱۱ خرداد) رایگان ارایه می‌کند. این آثار با فرمت HTML هستند. از اینجا بگیرید:
https://www.cambridge.org/core/what-we-publish/textbooks

🌐 کانال کتابخوانی دانشگاه علوم پزشکی تهران
🆔 @Book_TUMS


📖 قاف؛ بازخوانی زندگیِ آخرین پیامبر از سه متنِ کهنِ فارسی

ویراستار: یاسین حجازی
انتشارات: شهرستان ادب
تعداد صفحات: ۱۱۶۳
قطع: رقعی

امیرحسین محرم‌خانی

💠 کتاب «قاف» از دو هزار سال پیش از میلاد مسیح شروع می‌شود و آخرین صفحاتش در کابوس نیمه‌شب سال ۶۸۰ میلادی (تقریبا ۶۱ هجری قمری و وقایع عاشورا) به اتمام می‌رسد. کتب زیادی درمورد سیره و زندگانی خاتم الانبیا (ص) به طبع رسیده‌اند، اما یاسین حجازی در کتاب «قاف» دست به کار متفاوتی زده‌است که توجه هر علاقه‌مندی به تاریخ و البته ادبیات و روایت را برمی‌انگیزد.

«قاف»، بازخوانی سه کتاب کهن فارسی درمورد زندگی حضرت محمد (ص) است:
- سیرت رسول‌الله، که سوغاتی یک مترجم همدانی به نام رفیع‌الدین اسحاق از جلسات تدریس «سیره ابن هشام» در قاهره برای «پادشاه» وقت ایران بود. (قرن هفتم هجری)
- شرف‌ النّبی، که ترجمه‌ایست به‌ یاد ماندنی از محمود بن محمد راوندی از عربی به پارسی روان که به قول یاسین حجازی «چون فیروزه‌ی نیشابوریان تحفه و طرفه است.» (قرن ششم هجری)
- تفسیر سورآبادی اثر عتیق بن محمد که سومین تفسیر کامل فارسی قرآن است. نویسنده‌ با نثر ادبی فصیح و ماهرانه‌اش، داستان‌های قرآنی را با هنرمندی ترسیم کرده‌است. (قرن پنجم هجری)

💠 سوال: یاسین حجازی در «قاف» چه کار مهمی انجام داده است؟
۱. در بازخوانی این سه منبع تاریخی، «فقط پیامبر را دنبال کرده‌است»، چه بسا جنگی که پیامبر در آن حضور نداشته و عمداً از قلم افتاده‌است و چه بسیار کسر کوچکی از یک روز که به علت حضور پیامبر در لحظاتی از آن، در «قاف» ذکر شده است، برای مثال: متوسل شدن حضرت موسی (ع) و بنی‌اسرائیل به خاتم الانبیا (ص) در ماجرای عبور از رود نیل! بخشی از صفحات اولیه‌ی کتاب به شرح جذاب این واقعه از تفسیر سورآبادی اختصاص دارد.
۲. از متن سه کتاب مذکور فقط «عناصر دراماتیک» جدا شده‌اند! و عناصر دراماتیک عبارتند از «ایماژها—Image» و «دیالوگ‌ها» و جز این دو هر چه گزارش خشک یا توضیح را کنار گذاشته‌است، مگر جایی که نیاز به اتصال دو عنصر دراماتیک باشد. همین نکته مخاطبِ علاقه‌مند به زندگی پیامبر و در عین حال گریزان از کتب تاریخی خشک و گزارشگر را به مطالعه‌ی «قاف» (که یک اثر تاریخی-دراماتیک جذّاب است) ترغیب می‌کند.

حجازی درمورد صحت تاریخی روایت‌هایی که در کتاب گنجانده هم تلاش زیادی انجام داده و با کمک چندین کتاب دیگر مانند الصحیح فی سیرة النّبی، روایات سه منبع اصلی «قاف» را مورد سنجش قرار داده‌است.


🌊 فرازی از کتاب:
چون روز روشن گشت، جبریل آمد و امر آورد موسا را از خدای که «بنی‌اسرائیل را بگوی که به دریا بگذرند به سلامت.»
موسا ایشان را بگفت.
و ایشان مردمانی بودند بدخو و واشگونه. گفتند که «ما ترسیم که هلاک شویم.»
موسا گفت: «مترسید! که دریا مُسخَّر ماست. خواهید که بدانید؟ نگه کنید!» آنگه یوشع ابن نون را فرمود تا بر اسب نشست و بر سرِ آب بتاخت و به دیگر کناره بیرون شد و بازآمد و سُمِ اسبش تر نگشته بود.
موسا گفت: «بدیدید که خدای ما را نگاه دارد؟»
گفتند: «یوشَع صاحب کرامت است. ما چُنان نتوانیم کرد.»
جبریل امر آورد موسا را که «اِضرِب بِعَصاکَ البَحر!»
موسا عصا برگرفت و بر دریا زد. گفت: «یا بَحر! اِنفَلِق!»
دریا بِنَشکافت.
جبریل گفت: «دریا را به کُنیَت بخوان!»
موسا عصا بر دریا زد و گفت: «یا باخالدِ! اِنفَلِق باِذن الله!»
هم نشکافت.
جبریل گفت: «یا موسا، اگر خواهی که دریا تو را فرمان برد، بر آن نبی اُمّی عربی که خاتَمِ پیغمبران است صلوات ده، آنگه عصا بر دریا زن تا عجایب بینی.»
موسا ده بار صلوات فرستاد بر مصطفا و عصا بر دریا زد.
دریا بشکافت! راهی از کنار تا کنار در دریا پدید آمد!

#معرفی_کتاب #قاف
#تاریخی #ادبی
🆔 @Book_TUMS


📖 قاف؛ بازخوانی زندگیِ آخرین پیامبر از سه متنِ کهنِ فارسی

نویسنده: یاسین حجازی
انتشارات: شهرستان ادب
تعداد صفحات: ۱۱۶۳
قطع: رقعی

🆔 @Book_TUMS


📚 بارالها! عید برای جماعتِ ندار، عید نیست؛ عیب است. فلاکتشان بیشتر تابلو می‌شود. مثل همین سیب هفت‌سین، صورتشان را با سیلی سرخ می‌کنند. با شکم‌تله و آب‌باریکه‌ای که آنها درمی‌آورند دماغ آدم را هم نمی‌گیرند چه برسد به خرید شب عید. لطفاً به دادشان برس.
خدایا! به این اختلاسگران و دزدان باکلاس که الحمدلله جیبشان ته ندارد و دُم لای تخته هم نمی‌دهند، بیش از پیش مال و ثروت عطا کن. آن‌قدر که با انبر طلا، از بدنشان کرم دربیاورند و زیرشان شب و روز، لگن مرصع بگذارند و کلیه‌هایشان، متصل، قلوه‌سنگ‌هایی از جنس یاقوت بسازد. ما و مسئولین کاری به کارشان نداریم. از قدیم گفته‌اند بُرش کم‌محلی، تیزتر از شمشیر انتقام است. بلکه خودشان پشیمان شدند و بیت‌المال را پس آوردند.
پروردگارا! بعضی کمپانی‌های اتول‌سازی وطنی را هدایت بفرما. همان‌هایی که فکر می‌کنند جان خودشان جان است، جان رعیت بخت‌برگشته بادمجان. اندیشه صحیح را به اینها تنقیه کن.

#محسن_رضوانی #گچ_پژ
#سوره_مهر #گزيده_کتاب
🆔 @Book_TUMS


📖 هنر ظریف بی‌خیالی؛ رویکردی نامتعارف به خوب زیستن

نویسنده: مارک منسون
ترجمه: رشید جعفرپور
ویرایش: بابک عباسی
انتشارات: كرگدن

محمد انصاری نسب

🔶 امروزه در جهان ماشینی مدرن، بشر مغلوب آرزواندیشی‌های خویش است. انسان در این عصر، فارغ از محل تولد خود، صبح‌ها که برای دوباره زیستن از خواب برمی‌خیزد با توده‌ای از تبلیغات مواجه میشود؛ تبلیغاتی که میگوید خوشحال‌تر باش، قوی‌تر باش، با هوش‌تر باش و چند "تر" دیگر. اما بشر هنگام سیلان و جریان به سمت آرزوهای دست نیافتنی خویش دچار شکست و استیصال میشود، استیصالی از جنس مرگ، مرگ بشر نه در ایستادن صدای قلبش بلکه در دست‌نیافتن به آرزو‌هایش است. اما راه حل چیست؟

مارک منسون پاسخ میدهد: بی‌خیالی. به همین سادگی و نا‌متعارفی. ایده‌ی بیخیالی راه ساده‌ای است برای جهت‌دهی مجدد انتظاراتمان در زندگی.
بهترین پادزهر برای آرزوهای متعارفِ زهر‌آلود بشر مدرن، راه حل نامتعارف است. قبل از هر چیز، شاید مرور عناوین ۹ فصل‌ کتاب تا حدی گویای حال و هوای نامتعارف کتاب باشد: فصل۱: تلاش نکنید، فصل۲: شادکامی خودش یک مشکل است، فصل۳: شما خاص نیستید، فصل۴: ارزش رنج، فصل ۵: شما دائماً دارید انتخاب می‌کنید، فصل۶: دربارۀ همه چیز اشتباه می‌کنید(من هم همین‌طور)، فصل۷: راه پیشرفت از شکست می‌گذرد، فصل۸: اهمیت «نه» گفتن، فصل۹: ... و بعد می‌میرید.‌

اما بی‌خیالی همان خنثی بودن ناشی از تنبلی نیست؟ مارک با صراحت لهجه میگوید نه. بشر امکان ندارد بی‌خیال باشد. 《کلید رسیدن به زندگی خوب نه در اهمیت دادن به چیزهای بیشتر بلکه اهمیت دادن به چیزهای کمتر است، اهمیت دادن به آنچه حقیقی‌تر، در دسترس تر و مهم تر باشد.》

تبلیغات گسترده و کتاب‌های خود یاری انسان را وادار به مثبت اندیشی و آرزو اندیشی می‌کند که مجالی برای اشتباه نمی‌گذارد و اگر فردی اشتباه کند، حس ناخوشایند حاصل از اشتباه خود باعث اشتباه و اضطراب میشود، و این اضطراب مضاعف باعث اضطراب بیشتر و بیشتر میشود. به این میگویند 《چرخه بازخورد جهنمی》. برای قطع این چرخه تنها راه‌حل بی‌خیالی است. بیخیالی نسبت به اضطراب و پذیرفتن اشتباه خود. طبق قانون نتیجه عکس 《میل به تجربه‌های مثبتِ بیشتر خود تجربه ای منفی است، و پذیرش تجربه منفی خود تجربه ای مثبت.》

این کتاب نه یک کتاب خودیاری بلکه یک راه و روش برای زیستنِ بهتر و کنار آمدن با مشکلات است.《 این کتاب به شما یاد نمی‌دهد چگونه بدست بیاورید یا برنده شوید بلکه یاد می‌دهد چگونه ببازید و رها کنید. به شما یاد می‌دهد چگونه چشمانتان را ببندید و مطمئن باشید که میتوانید به زمین بیفتید و همچنان حالتان خوب باشد.》

#معرفی_کتاب
🆔 @Book_TUMS


📖 هنر ظریف بی‌خیالی؛ رویکردی نامتعارف به خوب زیستن

نویسنده: مارک منسون
ترجمه: رشید جعفرپور
ویرایش: بابک عباسی
انتشارات: كرگدن

🆔 @Book_TUMS


📚 میوه‌ٔ بسیار، شاخه‌ٔ درخت را می‌شکند، شادیِ بسیار، قلب را.
ترکمن می‌گوید: با نصف خنده‌ات بخند تا مجبور نشوی گریه کنی. با جامه‌ نو، چاروق نو نپوش.
کمال، غصه می‌آورد!

#نادر_ابراهیمی
#آتش_بدون_دود
#گزيده_کتاب
🆔 @Book_TUMS


🔴 نوشته هايتان را به اشتراك بگذاريد...

🔶اگر در ايام تعطيلات كتابي ميخوانيد و تمايل داريد كه آن را با ديگران به اشتراك بگذاريد، ميتوانيد نظرتان در مورد كتاب يا خلاصه اي از آن را براي ما بفرستيد تا به نام خودتان منتشر كنيم.

🔹راه ارتباطي:
@Book_TUMSadmin

🌐كانال كتابخواني دانشگاه علوم پزشكي تهران
🆔 @Book_TUMS


🔴 آغاز به كار كانال كتابخوانی دانشگاه علوم پزشكی تهران

🔶 كانال كتابخوانی دانشگاه علوم پزشكی تهران، وابسته به مركز المپيادهای علمی آغاز به كار كرد.
اين كانال با هدف افزايش سرانه مطالعه عمومی در ميان جامعه دانشگاهی، در زمینه برگزاری حلقه های مطالعاتی با حضور اساتيد برجسته، معرفی، نقد و خلاصه كتب، خریدهای دسته جمعی کتاب و مسابقات کتابخوانی فعالیت خواهد کرد.

🆔 @Book_TUMS

18 last posts shown.

1 640

subscribers
Channel statistics