هنر و سیاست


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


Sәnәt & Siyasәt
کانال تخصصی: هنر و سیاست
( دو زبانه: تورکی_فارسی)
ادبیات و نقد ادبی تورکی،فارسی و جهان
ترجمه به تورکی و بالعکس
سیاست_جامعه شناسی
نقاشی و موسیقی..
بازنشر مطالب فقط با ارائه لینک!

Related channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter




🗣 Sezen Aksu
🎵 Aşka Şükredelim
#SezenAksu

Her gece yatağımda
Aklımda neler neler
Ne kadar çok acı var Allahım
Berbat yine haberler

Ne olur kuvvet ver,
Anlamam için ipucu.
Ne ilim yetiyor ne film
Yine mi ters açıda marsla jüpiter.

Doluya koy boşa koy
Sabahlara kadar kan ter
Yut hapları oku kitapları
Geldik gidiyoruz bihaber

Ben bu yüzden aşka şükrederim
O beni onarır hep
Bir tek o ayırmıyor insanı insandan
Ölene denk.

Ağlarım seve, seve
İnlerim seve, seve
Yeter ki aşk olsun
Katlanırım her şeye seve, seve

🆔 @buludmuradi




#SezenAksu
#AşkaŞükredelim


🆔 @buludmuradi


📍جلسه تخصصی تحلیل #جنسیتی #خودکشی‌های_اجتماعی و بررسی ابعاد خودکشی دو نوجوان اصفهانی، توسط حلقه مطالعات مسائل اجتماعی زنان انجمن جامعه شناسی ایران، برگزارشد

🔻 #زهرادلپیشه: «خودکشی به مثابه واکنش در برابر درد و رنج است و اینکه زنان در موقعیت‌های خاص اقدام به خودکشی می‌کنند، بیشتر از ویژگی‌های فردی و روانی به مسئله فقدان حمایت‌های اجتماعی مرتبط است. خودکشی به عنوان راهی برای رهایی از موقعیت نامناسب و اندوه‌ناک انتخاب می شود و حامل پیامی است به جامعه در آخرین لحظات زندگی فرد که می‌خواهد بصورت فریاد اعتراضی به وضعیت خود در قالب نمایش مرگ این پیام را منتقل کند. برخی باورهای فرهنگی مانند مسائل و مفاهیم عرفی شده و رایج در باور عام همچون ناموس‌پرستی، حفظ حیثیت و آبرو و سایر موارد از این دست، موجب می‌شوند زنان ناخواسته از رشد اجتماعی و اقتصادی محروم شوند و امکان این را نداشته باشند که به شیوه‌های دیگری زندگی خود را متحول کنند، از این رو اولین و آخرین راهکار را نمایش مرگ در مقابل دیدگان جامعه می‌بینند».

دکتر #حسام_فیروزی :«در نوجوانی ترس از مرگ انکار می‌شود. از یکسو هورمون‌های نوجوان در حال غلیان هستند و از طرفی دیگر در دنیای مدرن، نوجوانان گرایشات خاص خود را دارند. دنیای مدرن دائم ما را ناکام می‌کند در حالی که دنیای قدیم اینگونه نبود. پس در این جهان مدرن نوین، سطح اضطراب بالاست، چون خواسته‌ها زیاد است. نوجوان هنوز بخشی از وجودش کودک است و انتزاع او تازه در حال شکل‌گیری است و هنوز نمی‌تواند به خوبی پشت یک مسئله و ابعاد مخفی و جانبی آن را ببیند. با توجه به همه این موارد در بررسی خودکشی دو نوجوان اصفهانی که به راحتی در مورد بعد از مرگ خود هم چنانچه در فیلم منتشر شده دیدیم، حرف می‌زدند، می‌توان گفت آنها هم تاحدی نتوانسته‌اند مرگ را تصویر و درک جدی کنند»
Qaynaq:

http://www.khabaronline.ir/(X(1)S(fehdq0tshfk0prg3422paguh))/detail/744632/society/social-damage

@buludmuradi


ردای دین بر قامت عریان زن‌ستیزی

حقوق زنان ایرانی و مشکلاتشان چون دیگر مسایل و پدیده‌های اجتماعی چندوجهی و چندعاملی است. همتی بزرگ می‌طلبد که با حرکتی هدفمند همه وجوه دست‌نایافته حقوق نیمی از جمعیت کشور را اندیشید و راه‌حل‌هایی برای دستیابی بدانها برگزید. نگاه تحقیرآمیز به زن، جنس دوم و یا کهتر و تحت قیمومیت مردان خانواده دیدنش، تاریخی به درازنای عمر بشر دارد و این نگاه مختص روحانیون و یا مردان و زنانِ خدا نیست. با این همه مراجع دینی از جمله گروه‌های اثرگذار جامعه هستند و بسیارند افرادی که برای تایید بی‌عدالتی‌های مردسالارانه و یا لج‌بازی‌ها و رقابت‌های سیاسی، استدلالشان برای محدودیت و تضییع حقوق زنان را به نظرات برخی روحانیون ارجاع می‌دهند و یا با اطلاعات دستچین شده، حکم دلخواهشان را از فتواهای مذهبی آنان به چنگ می‌آورند و درد هنگامی جانسوز است که زنان خود نیز با رفتار و قوانین زن‌ستیزانه که حتی مبنایی در شریعت هم ندارد همراهی می‌کنند. اشاره‌ام آشکارا به سخنان رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان است که با شگفتی غیر قابل تصوری در این جایگاه چشم به همه خشونت‌ها علیه زنان بست و خواهان دخل و تصرف در لایحه‌ای قانونی شد که مبادا روند این خشونت، وارونه شود و مردان در واهمه آن از ازدواج روی‌گردان شوند! در حالی که زن‌ستیزی، واقعیت تاریخی مستمر و آشکاری است و ستمدیدگی درصد بالایی از زنان جامعه هم غیرقابل کتمان. برای رهایی از خشونت علیه زنان که بی‌تردید بازتاب خشونت علیه فرودستان جامعه هم هست، افزون بر تلاش مدنی، نیازمند قانون هستیم و قانون را هم تنها نمی‌توان با تکیه بر فتوای یک یا چند مرجع دینی تدوین کرد. اگر چه رایزنی‌ قانونگذاران و مقامات دولتی در حوزه زنان با مراکز علمیه دینی لازم است اما نیاز زنان به حمایت‌های قانونی و برخورداری از حقوق شهروندی در بحران‌های ناشی از بی‌توجهی به امورشان، هم اکنون ضرورتی انکارناپذیر و دارای فوریت است. باید در نظر داشت که برابر سنت فقهی هم نمی‌توان همه افراد جامعه را به پیروی از فتوای مرجعی خاص وادار کرد؛ البته که باید برای دیگرگونی نگرش منفی تاریخی مردان مذهبی و حتی لامذهب از راه گفتگو وارد شد اما این حاکمیت و قانون است که بایستی مبانی حقوق فردی و مدنی زنان را تعیین کند‌. اکنون هم برای رهایی زنان از رنج فرودستی دیرتر از آن است که در مجادلات سیاسی بر سر حقوق این نیمه توانمند جامعه معامله کر‌د و آنان را در قیود غیر‌انسانی حاصل از تفاوت‌ها و تبعیض‌ها نگاهداشت. راه تغییر نگرش جامعه و حمایت از زنان و تامین حقوق‌شان، قانونمندی توام با آموزش برای افزایش آگاهی مدنی است و گویا باید این آموزش و آگاه‌سازی را از شورای فرهنگی اجتماعی زنان و ریاست محترم آن آغاز کرد.

#افسر_موموندی(کاظمی)

@buludmuradi


زنان ایرانی رتبه اول #خودسوزی را در خاورمیانه دارند.

🔻خودکشی در میان زنان غرب کشور مولفه های زیادی دارد و نقش مسائل اقتصادی و بیکاری نباید از نظر دور دانست، زنانی که از استقلال مالی و اقتصادی و پایگاه اجتماعی مناسبی برخوردار هستند کمتر به سمت خودکشی سوق داده می شوند.

🔻خودسوزی یکی از خشن‌ترین و دردناک‌ترین روش‌های خودکشی است وبه دلیل زخم‌ها و عفونت‌های عمیق و پیچیده، میزان هلاکت با آن حتی از روش‌هایی چون حلق‌آویزی هم بیشتر است.

🔻امروزه استفاده از این روش برای خودکشی، در کشورهای پیشرفته رایج نیست. اما در کشور ما و بین زنان به ویژه زنان غرب کشور رایج ترین شیوه خودکشی است.

🔻اخیرا رئیس انجمن حمایت بیماران سوخته با اعلام این خبر که خودسوزی در ایران در حال افزایش است آماری از قربانیان سوختگی در کشور را اعلام کرد.

🔻محمد جواد فاطمی با اشاره به کمبود تخت های سوختگی بیمارستان آمار بیماران سوختگی در کشور را ۳۰ هزار نفر عنوان کرد و به افزایش آمار خودسوزی در برخی از استان های مرزی هشدار داد.

🔻آماری که در سال‌های اخیر رو به فزونی نهاده است.پدیده‌ خودسوزی میان زنان در استان‌هایی مانند ایلام، لرستان، کرمانشاه و کردستان، ترکمن‌های گلستان ‌و بوشهر بیشتر دیده می‌شود.

🔻در این میان، آمار خودسوزی زنان در ایلام بیش از سایرین است و تقریبا به فرهنگ غالب آن منطقه تبدیل شده است.

🔻به گفته زهرا حضرتی، استاد جامعه‌شناسی، زنان ایرانی رتبه اول «خودسوزی» را در خاورمیانه دارند. در ایلام با توجه به اینکه خیلی وقت ها به دلایل متعدد از جمله عرف حاکم خودکشی را ثبت نمی کنند اما همچنان به روال گذشته شاهد آمار بالای خودسوزی خصوصا در زنان هستیم.

🔻انتخاب این مرگ دردناک در سالهای اخیر به حدی در بین زنان شیوع پیدا کرده است که حتی یکی از استادان دانشگاه علوم پزشکی ایلام پیشنهاد داده بود که زنان به جای خودسوزی، «گچ» بخورند تا بسته شدن راه تنفسی‌شان بمیرند و درد کم‌تری را متحمل شوند./ روزنامه همدلی
@buludmuradi


ساندویچ_غلامحسین ساعدی.pdf
175.6Kb
P.d.f

#غلامحسین_ساعدی
#ساندویچ
داستان
@buludmuradi


Forward from: میللی گوروش کانالی
نشریه دانشجویی «آیدینلیق» منتشر شد.

اولین شماره گاهنامه فرهنگی،اجتماعی، سیاسی و ادبی «آیدینلیق» به همت فعالان دانشجویی آزربایجانی به دو زبان (تورکی-فارسی) در دانشکده فنی و حرفه‌ای شهید قاضی طباطبایی اورمیه در ١٠ صفحه منتشر گردید.

موضوعات پرداخته شده در اولین شماره نشریه عبارت است از:
"(چیلله گئجه سی ،سئوگی نغمه سی)-
(نام اورمو نمادی از هویت واقعی مرکز آذربایجان غربی)-(علی آقا واحد)-(گوزلیم)-(اورمو گولونون دیریلمه سی اوچون نه ائتمه لییک؟!)-(اوضاع آذربایجان در فجایع جیلولوق)-باغچه بان بنیان گذار نخستین مدرسه ناشنوایان)-(آذربایجانی ها در زمان رژیم پهلوی)-(اوستاد موذن زاده نین یاشایشینا قیسا بیر باخیش)-(اورمیه پایتخت والیبال آسیا)"

فعالان دانشجویی آزربایجان با وجود تمامی محدودیت هایی که در نشر نشریات تورکی وجود دارد به تلاش های فرهنگی اجتماعی خود در تمامی دانشگاه های آزربایجان ادامه میدهند.

yon.ir/M9Eiq

@milligorus




♌️

ازدواج سرنوشتی است که جامعه سنتی به زن عرضه می‌کند. زن مجرد خواه محروم‌مانده از پیوند، خواه طغیان‌کرده بر آن، و یا حتی بی‌اعتنا به این نهاد، بر اساس ازدواج تعریف می‌شود…
ازدواج به دو دلیل به زن تحمیل شده است: ۱- زن باید کودکانی به جامعه بدهد. ۲- زن وظیفه دارد نیازهای جنسی مرد را برآورد و مراقبت از خانه او را به عهده گیرد. برای هر دو طرف ازدواج در آن واحد، هم لازم است و هم سود، اما در موقعیت‌های این دو طرف، موازنه وجود ندارد. برای دختران جوان، ازدواج یگانه وسیله‌ای است که بتوانند جزو اجتماع شوند و اگر «روی دست بمانند» از نظر اجتماع تحقیر شده‌اند. دختر جوان مطلقاً منفعل است؛ پسرها ازدواج می‌کنند، زن می‌گیرند. پسرها در ازدواج، انبساط و تأکید وجود خود را می‌جویند نه حق وجود داشتن را. ازدواج برای آنها نوعی شیوه زندگی است نه سرنوشت.



( جنس دوم | نویسنده: سیمون دوبووار | ترجمه: قاسم صنعوی، نشر توس)

@buludmuradi


اولویت‌هایی که با عنوان« نظر ۱۰۰ نخبه ایرانی» منتشر شد( البته مشخص نشده این نخبگان چه کسانی هستند)

🔸ضرورت اصلاحات ساختاری اقتصادی با 91.26%

منبع:مرکزبررسی های استراتژیک
@buludmuradi


Forward from: علوم اجتماعی،مسائل روز
🗞مردم ایران بیشتر کدام #موضوعات_روزنامه‌ها را مطالعه می کنند؟

1⃣ #سیاسی
2⃣ اقتصادی
3⃣ حوادث

👥علوم اجتماعی، مسائل روز👥

👉 @SOCIAL_SCIENCE


♌️

هنر فقط با بازتولید آگاهانه‌ی تناقضات و تضادهای واقعیت می‌تواند واقعیت از دست رفته‌ی سمبول را بدان بازگرداند. هنرمند به منزله‌ی بخشی از واقعیت نمی‌تواند نسبت به ماهیت تاریخی روزگار خود بیگانه و بی اعتنا باشد، زیرا نتیجه‌ی چنین تصویری، جدایی معنا از واقعیت و انهدام سمبول‌هاست. در جهانی که از بی‌معنایی، پراکندگی و تناقضات درونی رنج می‌برد؛ ارائه حرکت به سمت رئالیسم نه فقط با سادگی و ساده‌گرایی سازگار نیست، بلکه بر عکس، زبان سمبولیک هنر فقط با پیچیده‌تر شدن می‌تواند قدرت بیانی خود را باز یابد و افزایش پیچیدگی نیز به معنای پذیرش و تجربه‌ی تناقضات است، نه رفع آن‌ها به کمک کلیتی ذهنی.


@buludmuradi


بوگون سیمون دوبوارین دوغوم گونویدو
فمنیزمین 2-جی دالغاسینین باشچیسی، دوشونور و فیلسوف

@buludmuradi


تو خطرناک‌تر از هواپیماهایی نبودی که انبار نفت را زدند
خطرناک‌تر از جعل حدیث نبودی
خطرناک‌تر از ریاضت اقتصادی نبودی
خطرناک‌تر از شب‌های تهران نبودی
خطرناک‌تر ازکلاه کاسکت نبودی
خطرناک‌تر از خطیب جمعه نبودی
خطرناک‌تر از چوپان دروغگو و تصمیم کبرا نبودی
خطرناک‌تر از بایزید و محمد بلخی و پسرانش نبودی
خطرناک‌تر از دوستان من نبودی
تو اصلاً خطرناک نبودی
و از جای زخم‌هایت درخت‌ها رویید
و در جای زخم‌هایت پرندگان تخم گذاشتند
و این با پرندگانی که در گودی چشمان فروغ تخم گذاشتند فرق داشت
یک‌بار هم روی تخت زخم‌های تنت را اشتباهی گرفتم و رفتم
و رفتم که هر کسی شیارهایی دارد زیر پوست
عادت کرده بودی
تنت بین کلاسیک و مدرن زن بود
زن امروز عادت نمی‌کند
تو عمیق‌تر از اعتقاد پیر زنان نیشابور بودی
بور نبودی
موهایت روی صورتم شکل خوابیدن ما را لو داد
حرف بزن
حرف بزن

#علیرضا_نوری

@buludmuradi


Forward from: ایشیق | Ishiq
تبریزین گول اوغلو، مهربان اوغلو؛ سیف‌اله اکبری(سیفی)نین ابدی آیریلیغی!

تبریزین گول اوغلو، مهربان اوغلو؛
سیف‌اله اکبری(سیفی)نین ابدی آیریلیغی!
اوره‌ک آغریسیلا دونن گئجه‌یاریسی هئچ گؤزلنیلمه‌دن خالقیمیزین سئویملی اوغلو، تبریزیمیزین مهربان بالاسی سیف‌اله اکبری(سیفی)نی، گنجلریمیزین «سیفی عمی»لرینی ابدی‌لیک الدن وئردیک. گؤزلریمیزین اؤنونده اوزون ایللر خالقین، زحمتکشلرین سعادتی و آزادلیغی اوغروندا دؤیونن سئوگی دولو اوره‌یی سون دؤیونتوسونو یاشادی. نه یالواریشلی باخیشلاریمیز، نه گؤزلریمیزدن آخان آغری، آجی‌لاریمز، نه ده اوره‌یی‌نین باشینا حکیملرین دالبادال ائندیردیگی الکتریک شوک‌لاری چاره قیلمادی؛ بیر کره‌ده اولسون گؤزلرینی آچمادی. سانکی اوزون ایللرین حسرتلرینی، اینجیک‌لرینی، قارا دووارلار آرخاسیندا دفعه‌لرله چکدیگی عذاب- اذیت‌لری بیر یوللوق آتماق ایسته‌ییر‌دی. سون وداعمیز باغریمیزا باسدیغیمیز جانسیز جیسمی‌و دؤنه- دؤنه اؤپدویوموز یاری قاپانمیش گؤزلری اولدو…
آنا تبریز بیر داها اؤز مهربان اوغلونون ایستی باخیشلارینا ساریلمایاجاق؛ بیر داها ساوالانین، سهندین و اؤلکه بویو باشی اوجا داغلارین سیلدیریم قایالاری تبریزین گول اوغلونو باغرینا باسمایایاجاق؛ یولداشلاری بیر داها خلق‌له گولوب، خلق‎له آغلایان بو جوشغون اومید قایناغیندان دادمایاجاقلار؛ بیر داها ادبی- مدنی ییغینجاقلاریمیز اؤز فداکار و زحمتکش حامیسینی، قایغیکئشینی گؤرمه‌یه‌جک؛ بیر داها «یئنی تبریز» ادبی انجومنی، قوروجولاریندان اولان بو صداقتلی عضوو ایله قیزینمایاجاق؛ داها هئچ بیر زامان بیز ایشیقچیلار بو بشری ایده‌آللار صاحیبی آذربایجان اوغلونون بؤیوک مسئولیتله بیزه گؤندردیگی خبرلری یایمایاجاق… کیم ایناناردی بو واختسیز یوخلوغا، بو اینانیلماز ایتگییه!
فعالیتی دایاندیریلمیش «یئنی تبریز» ادبی انجومنی‌نین قوروجولاریندان اولان و ادبیاتیمیزین، مدنیتیمیزین چیچکلنمه‌سی اوغروندا الیندن گلنی اسیرگمه‌ین اجتماعی فعال سیف‌اله اکبری(سیفی) دی آیی‌نین ۱۹نجی گونونون باشلانغیجیندا ابدی‌لیک آرامیزدان کؤچدو.
بیز «ایشیق» – آذربایجان ادبیات و اینجه صنعت سایتی -امکداشلاری بو آغیر ایتگینی خالقیمیزا، اکبری عائیله‌سینه، عزیز حیات یولداشی و یگانه قیزینا، یولداشلارینا، ادبی- مدنی جمعیتیمیزه باش ساغلیغی وئریب و بوتون حیاتینی زحمتکشلرین سعادتی و خالقین آزادلیغینا حصر ائدن اونودولماز دوستوموز شرفلی انسان سیف‌اله اکبری(سیفی)نین ابدی خاطره‌سینه عشق اولسون! دئییریک.
«ایشیق» – آذربایجان ادبیات و اینجه صنعت سایتی
۱۹ دی ۱۳۹۶
ishiq.net/?p=20419

---
@ishiqnet


تهران
شهر شرمگینی شد

وقتی تبریز را
در میدان بهارستان
به شکل مشروطیت کشتند

تهران سگی وحشی شد

از آنگاه که بزاق هاری اش
ملاط را برای زندان اوین خیس کرد

تهران...
نه !
تهران شهر نیست
تهران سگ نیست
خیانت زنده ای ست

تن به وطن شدن نمی دهد.!


#مظاهر_شهامت

@buludmuradi


Forward from: دیالوگ های ماندگار💂
"تكنولوژي جديد روي زمين فقط يعني چيزي كه پنج سال ديگر به آن مي خندي...
براي چيزهايي ارزش قائل باش كه پنج سال ديگر به آنها نمي خندي؛
مثل عشق، يا يك شعر خوب...


👤 #مت_هیگ
#اختصاصی_سخن_بزرگان


🎭 @Mdial


از آینه بپرس
نام نجات دهنده ات را ....


#فروغ_فرخزاد


آینادان سوروش!
قورتاریجینین آدینی...


@buludmuradi

20 last posts shown.

313

subscribers
Channel statistics