تغییر اقلیم و آلودگی هوا


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


کانالی در ارتباط با تغییراقلیم و آلودگی هوا
در این کانال جدیدترین اطلاعات ‌و تحلیل‌ها در مورد تغییراقلیم، آلودگی هوا، انرژی، و محیط‌زیست توسط متخصصان مربوطه برای شما دوستان به‌اشتراک گذاشته می‌شود.
مدیر کانال: محمودرضا مومنی
ارتباط با ادمین:
@mhrzmomeni

Related channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


👩‍🏫دوره آموزشی رایگان در مورد تغییرات اقلیمی، انرژی، و علوم زمین

علاقه‌مندان به تغییر اقلیم و گرمایش جهانی می‌توانند در دوره آموزشی رایگان برگزارشده توسط SDGAcademyX شرکت کنند.

این دوره اصول پایه‌ای علوم جوی، روش‌های جمع‌آوری داده‌های اقلیمی، و ردیابی انتشار گازهای گلخانه‌ای را پوشش می‌دهد. همچنین در این دوره، مدلسازی اقلیمی پایه‌ای معرفی و تاثیر سناریوهای انتشار گازهای گلخا‌نه‌ای مختلف نیز بررسی می‌شود. درنهایت، تاثیرات تغییرات اقلیمی بر سیستم‌های زیست‌محیطی، اجتماعی، اقتصادی، و انسانی، از صخره‌های مرجانی و افزایش سطح دریا تا زیرساخت‌های شهری، به‌طور خلاصه بیان می‌شود.

مدرس: مایکل مان (Michael Mann)، استاد برجسته دانشگاه ایالتی پِن
شروع دوره: ۳۱ آگوست ۲۰۱۹
مدت زمان این دوره: ۸ هفته
مدت زمان کار در هفته: ۲ تا ۴ ساعت
زبان: انگلیسی
قیمت: رایگان

برای ثبت‌نام در این دوره و اطلاعات بیشتر به لینک زیر مراجعه کنید:
https://www.edx.org/course/climate-change-the-science-and-global-impact


نویسنده: #امید_رستمیان، فعال و کنشگر اقلیمی
تماس با نویسنده:
@OmidClimate

#دوره‌‌_آموزشی
#تغییر_اقلیم
#گرمایش_جهانی

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AP


♨️موج‌های گرمایی و اقداماتی که هر فرد باید انجام دهد

در این کانال در مطلبی با عنوان تغییر اقلیم و شدت دما و موج‌های گرمایی و انجام اقدامات لازم در سطح شهری به‌معرفی موج‌های گرمایی و همچنین اقدامات مورد نیاز در سطح شهری پرداخته شد و بیان شد که بسته به‌نوع دامنه و بودجه، برای کاهش اثرات مضر ناشی از موج‌های گرمایی می‌توان اقداماتی انجام داد.

در این مطلب به اقداماتی که هر فرد نیاز دارد که در مواقع موج‌های گرمایی انجام دهد (سطح فردی) اشاره می‌شود. به‌طور کلی، هر فرد به سه طریق عمده می‌تواند در مقابل موج‌های گرمایی از خود محافظت کند:
1️⃣کاهش قرارگرفتن در معرض دمای بالا از طریق رفتن به سایه و محیط‌های خنک و همچنین اجتناب از بیرون‌رفتن،

2️⃣نوشیدن آب و مایعات مناسب به‌میزان لازم و اجتناب از نوشیدن مایعاتی که موجب ادرارآوری می‌شوند،

3️⃣آشنایی با اعلائم بیماری‌های مرتبط با گرما و داشتن شماره‌ تماس‌های اورژانسی.

علاوه بر موارد بالا، برای هر فرد ضروریست که از اعضای خانواده و یا دوستانش که ممکن است در برابر موج‌های گرمایی بیشتر آسیب‌پذیر باشند آگاهی داشته باشد تا در صورت لزوم به آنها کمک کنند و اقدامات لازم مرتبط با آنها را انجام دهند (مخصوصا برای افرادی که قادر به کمک‌کردن به خودشان نیستند).

منبع:
Heatwave Guide for Cities from the Red Cross Red Crescent Climate Centre

➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅✅دوستان عزیز:
تغییر اقلیم در حال رُخ‌دادن است و به‌مرحله بحران اقلیمی وارد می‌شویم. برای درک ساده تغییر اقلیم کافیست دمای هوای شهر خود در هر فصل و یا ماه را نسبت به ۲۵ سال پیش مقایسه کنید تا متوجه تغییرات آب و هوایی شوید.

انکار تغییر اقلیم جز آسیب به کشور و مردم چیز دیگری نخواهد داشت. آیا انکار‌کنندگان تغییر اقلیم پاسخگوی آسیب‌های وارده به‌ کشور و مردم هستند؟ خیر! پس نیاز است آگاهی خود را از تغییر اقلیم و بحران‌ها و آسیب‌های ناشی از آن بالا ببریم و آنرا جدی بگیریم.

هشدارهای اقلیمی را جدی بگیرید و حتما اخبارهای هواشناسی و کانال‌های اطلاع رسانی را در مورد میزان دما، موج‌های گرمایی، و آلودگی هوا پیگیری کنید و اقدامات لازم را انجام دهید.

در این کانال در مورد موج‌های گرمایی و عوارض و بیماری‌های مرتبط با آن صحبت خواهیم کرد.

نویسنده: #محمودرضا_مومنی، متخصص آلودگی هوا و تغییر اقلیم
تماس با نویسنده:
@mhrzmomeni

#موج‌‌_گرمایی
#اقدامات
#فرد

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AP


♨️موج‌های گرمایی و انجام اقدامات مورد نیاز در سطح شهری

در این کانال در مطلبی با عنوان تغییر اقلیم و شدت دما به‌معرفی موج‌های گرمایی و اثر تغییر اقلیم بر شدت گرما پرداخته شد. برای کاهش اثرات مضر ناشی از موج‌های گرمایی، بسته به‌نوع دامنه و بودجه، اقداماتی در سطح‌‌‌های زیر قابل انجام است:
🔺شهر
🔺جامعه
🔺خانوار
🔺فرد

در این مطلب به برخی از اقدامات لازم جهت انجام در سطح شهر اشاره می‌شود:
1️⃣برپایی سیستم و کمپین‌های اطلاع‌رسانی عمومی نسبت به وقوع موج‌های گرمایی
2️⃣افزایش دسترسی به آب با افزایش توزیع آب و آبخوری‌ها مخصوصا در مکان‌های پر رفت‌وآمد
3️⃣برنامه‌ریزی برای افزایش ناگهانی در تقاضای برق به‌خاطر استفاده از سیستم‌های خنک‌کننده
4️⃣سازماندهی بازدید امدادی خانگی از افراد آسیب‌پذیر
5️⃣تاسیس مراکز سردخانه‌ها و امکان تخلیه افراد آسیب‌پذیر از خانه‌هایشان به‌سمت این مراکز
6️⃣راه‌اندازی خط‌های ويژه تلفنی جهت کمک و راهنمایی مردم
7️⃣برقراری سرویس‌های برق و آب حتی با وجود عدم پرداخت قبض
8️⃣تقویت سیستم سلامت و اطمینان از عملکرد آن با توجه به امکان افزایش پذیرش‌ها
9️⃣افزایش ظرفیت سیستم مدیریتی در شرایط اورژانسی
🔟تغییر ساعات کارگران فضای باز به اوایل صبح جهت اطمینان از سلامت آنها

منبع:
Heatwave Guide for Cities from the Red Cross Red Crescent Climate Centre

➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅✅دوستان عزیز:
بلاخره موج‌های گرمایی ناشی از تغییر اقلیم به ایران هم رسید. تغییر اقلیم قابل انکار نیست و می‌تواند آسیب‌های جبران ناپذیری به جامعه و افراد آن داشته باشد. آیا انکار‌کنندگان تغییر اقلیم پاسخگوی آسیب‌های وارده به‌ کشور و مردم هستند؟

دوستان هشدارهای اقلیمی را جدی بگیرید و حتما از اخبارهای هواشناسی و کانال‌های اطلاع رسانی میزان دما، موج‌های گرمایی، و آلودگی هوا را حتما پیگیری کنید و اقدامات لازم را انجام دهید.

در این کانال در مورد موج‌های گرمایی و عوارض آن بیشتر صحبت خواهد شد.

نویسنده: #محمودرضا_مومنی، متخصص آلودگی هوا و تغییر اقلیم
تماس با نویسنده:
@mhrzmomeni

#موج‌‌_گرمایی
#اقدامات
#شهر

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AP


💵چطور افراد ثروتمند می‌توانند به نجات این سیاره از تغییر اقلیم کمک کنند؟

ثروتمندان فقط حساب بانکی بزرگتر و شیوه زندگی اشرافی‌تری نسبت به بقیه ما ندارند، بلکه دارای رد پای کربن بیشتری نیز هستند.

هرچه صاحب وسایل بیشتر باشید و بیشتر سفر کنید، سوخت‌های فسیلی بیشتری سوزانده می‌شود و گازهای گلخانه‌ای بیشتری نیز به اتمسفر وارد می‌شود. سفرهای هوایی زیاد، خرید کالاهای لوکس، گرم نگهداشتن عمارت‌ها و راندن ماشین‌های لوکس؛ همگی ردپایی از کربن دارند.

موسسه آکسفام (Oxfam) برآورد کرده‌است که میانگین ردپای کربن فردی که جزو ۱٪ ثروتمند در جهان باشد ۱۷۵ برابر بیشتر از شخصی است که جزو ۱۰٪ فقیر باشد. همچنین مطالعات نشان می‌دهد که افراد فقیر بیشتر از تغییر اقلیم رنج می‌برند.

اما برخی معتقدند که ثروتمندان می‌توانند بیشترین کمک را برای حل بحران اقلیمی انجام دهند. برخی از این راه‌ها عبارتند از:
🔹خرج کردن عاقلانه:
ثروتمندان می‌توانند از صفحات خورشیدی (solar panel) روی سقف خانه‌هایشان استفاده کنند‌، یا ماشین‌های الکتریکی بخرند و بهتر است از پرواز با جت‌های شخصی اجتناب کنند.

🔹واگذاری:
همان‌طور که می‌توان انتخاب کرد پول را صرف چه چیزی کرد، می‌توان تصمیم گرفت که در چه صنایعی سرمایه‌گذاری نکرد. پیشنهاد به ثروتمندان این است که در ذغال سنگ و نفت و گاز و همچنین شرکت‌های خودروسازی که ماشین‌های عادی یا هواپیما تولید می‌کنند سرمایه‌گذاری نکنند تا جریان‌های مالی را هدایت کنند. اگر تعداد کمی از سرمایه‌گذران از بین بروند، سایر آنها نیز در سوخت‌های فسیلی سرمایه‌گذاری نمی‌کنند، زیرا حتی اگر نگرانی محیط‌زیستی نداشته باشند، از ازدست‌دادن پولشان می‌ترسند.

🔹ثروت به‌معنای قدرت است:
ثروتمندان نه‌تنها تصمیم‌گیرندگان اقتصادی هستند بلکه می‌توانند نفوذ سیاسی داشته باشند. آنها می‌توانند احزاب و کمپین‌های سیاسی را از نظر مالی تامین کنند و به قانون‌گذاران دسترسی داشته باشند. ثروتمندان می‌توانند از قدرت سیاسی خود برای تحریک تغییرات مثبت به سیاست اقلیمی استفاده کنند.

🔹سرمایه‌گذاری در تحقیقات اقلیمی:
ثروتمندان همچنین می‌توانند تحقیقات اقلیمی را پشتیبانی کنند. به‌عنوان مثال در سال ۲۰۱۵ بیل گیتس ۲ میلیارد دلار برای سرمایه‌گذاری در زمینه تحقیق و توسعه انرژی پاک اختصاص داد.

🔹نقش تقلید:
افراد خیلی ثروتمند می‌توانند بر میزان انتشار کربن سایر افراد نیز تاثیر بگذارند. مردم از افراد ثروتمندی که می‌خواهند شبیه به‌آنها شوند، تقلید می‌کنند. برای مثال سفر هوایی دیگر تنها مخصوص افراد خیلی ثروتمند نیست.

ثروت باید دوباره در جوامع تعریف شود تا همه بدانند یک "زندگی خوب" بدون انتشار بالای گازهای گلخانه‌ای نیز ممکن است.

منبع:
CNN

➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅✅دوستان عزیز:
سراسر این مقاله مثال خوبی از مثل معروف "هرکه بامش بیش برفش بیشتر" است. نقش منفی افراد ثروتمند جهان در تغییر اقلیم بسیار زیاد بوده اما با نگرشی درست‌تر می‌توانند نقش مثبت بیشتری ایفا کنند. اما چه سرمایه‌گذاری؟ آیا صرف سرمایه‌گذاری بدون پشتوانه علمی کافی است؟ همانطور که پیداست جواب این سوال خیر است. سرمایه‌گذاری بدون فکر حتی می‌تواند بار منفی بیشتری داشته باشد. سرمایه‌گذاری در جای درست و با کمک دانشمندان این زمینه که می‌توانند آگاهی خوبی از پیامدهای اجرای هر طرح بدست آورند، می‌تواند گام بلندی باشد که یک سرمایه‌دار می‌تواند در جهت کمک به زمین بردارد و نقش منفی خود را مثبت کند.

نویسنده: #شیما_شرفخانی، کارشناسی ارشد مهندسی محیط‌زیست - آلودگی هوا
تماس با نویسنده:
@Shima_Shrf

#ثروت
#ثروتمند
#تغییر_اقلیم

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AP


سلام خدمت همه اعضای محترم کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا

هدف از این به‌وجودآوردن این کانال آشنایی شما دوستان با موضوعات و اخبارها، مخصوصا موضوعات روز، در زمینه تغییر اقلیم و آلودگی هوا هست و امیدواریم مورد توجه شما دوستان قرار گرفته باشد.

در این کانال، رویکرد و نگرش ما ارايه، تحلیل و نقد موضوعات و اخبار روز و ارتباط آن با کشورمان ایران (تا حد ممکن) و همچنین معرفی برخی ساختارها در زمینه تغییر اقلیم، آلودگی هوا، انرژی، و محیط‌زیست هست و نه صرفا کپی‌کردن مطالب از سایر کانال‌ها چون شما دوستان به این نوع اخبارها از طریق بسیاری کانال‌های دیگر دسترسی دارید.

از اینرو از شما دوستان عزیز دعوت می‌کنیم که مطالب تحلیلی خود را در مورد تغییر اقلیم، آلودگی هوا، انرژی، و محیط‌زیست در این کانال به‌چاپ رسانید. تمامی مطالب با نام نویسنده متن (رعایت حق مالکیت معنوی) خواهد بود.

همچنین اگر نقدی در مورد هر مطلب ارائه‌شده در این کانال دارید، از شما دوستان عزیز دعوت می‌کنیم که به نویسنده آن متن (اگر شناسه نداشت با مدیر کانال) پیام دهید و گفتگو کنید. همچنین می‌توانید نقد خود را بنویسید و در این کانال نقد شما با اشاره به آن مطلب حتما چاپ خواهد شد.

لازم به‌ذکر هست که مطالب در این کانال حتما باید با مرجع(ها) معتبر باشد و باید مرجع(ها) در هر مطلب ذکر شود.

مطالب خود را می‌توانید به ادمین کانال با شناسه (ID) زیر ارسال کنید:
ID: @CC_AP_Admin

منتظر مطالب تحلیلی و نقدهای شما دوستان عزیز هستیم.

با تشکر مدیر کانال

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AP


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
این خرس مادر مجبور است برای کمک به توله‌های زیبا و نازش به‌منظور عبور از خیابان صبور باشد 😊🧸...

ما باید یاد بگیریم که با حیوانات هم‌زیستی داشته باشیم زیرا ما در حال ساختن خانه‌هایمان در زیستگاه و خانه آنها هستیم. (Faye Sykes)

#زنگ‌_تفریح

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AP


🌡تفاوت افزایش دما ۱.۵ درجه سانتی‌گراد و ۲ درجه‌سانتی‌گراد

در این کانال در مطلبی با عنوان گزارش ویژه گرمایش جهانی ۱.۵ درجه سانتی‌گراد چیست به‌لزوم محدودشدن افزایش دما تا سال ۲۱۰۰ میلادی از ۲ درجه سانتی‌گراد به ۱.۵ سانتی‌گراد پرداخته شد. حال چقدر این نیم درجه اختلاف اهمیت دارد؟

اگر زمین به‌جای افزایش ۱.۵ درجه سانتی‌گراد، ۲ درجه سانتی‌گراد گرم شود، سبب موارد زیر می‌شود:
🔸۲.۶ برابرشدن میزان قرارگرفتن جمعیت دنیا در برابر گرمای شدید
🔸۱۰ برابرشدن خالی‌شدن دریا از یخ در تابستان
🔸افزایش ۰.۰۶ متری سطح دریا تا سال ۲۱۰۰
🔸۲ برابرشدن ازبین‌رفتن مهره‌داران
🔸۲ برابر شدن ازبین‌رفتن گیاهان
🔸۳ برابرشدن ازبین‌رفتن حشرات
🔸۱.۸۶ برابرشدن تغییرات در اکوسیستم (زیست‌بوم)
🔸۳۸ درصد افزایش ازبین‌رفتن خاک منجمد شمالی
🔸۲.۳ برابرشدن کاهش در بازدهی محصولات کشاورزی
🔸۲۹ درصد افزایش در کاهش صخره‌های مرجانی
🔸۲ برابرشدن کاهش در ماهیگیری دریایی

در شکل پیوست به‌طور کامل تفاوت افزایش دمای ۱.۵ درجه‌سانتی‌گراد و ۲ درجه سانتی‌گراد شرح‌داده شده‌است.

منبع:
World Resources Institute

➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅✅دوستان عزیز:
شاید در نگاه اول افزایش نیم درجه سانتی‌گراد در دمای جهانی زیاد تعیین‌کننده به‌نظر نیاید، ولی همان‌طور که مشاهده کردید اثرات بسیار مخربی این افزایش نیم درجه سانتی‌گراد می‌تواند به ما و محیط‌زیست تحمیل کند و تفاوت بسیار بزرگی ایجاد می‌کند.

توافق‌نامه پاریس یک گام بزرگ در راستای حفظ زمین هست ولی حفظ گرم‌شدن زمین تا دمای ۱.۵ درجه ‌سانتی‌گراد بسیار اهمیت دارد.

نویسنده: #محمودرضا_مومنی، متخصص آلودگی هوا و تغییر اقلیم
تماس با نویسنده:
@mhrzmomeni

#دمای_۵_۱_درجه
#دمای_۲_درجه
#تغییر_اقلیم
#گزارش_ویژه

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AP


💉اثرات آلاینده ازن بر سلامت انسان

در این کانال در مطلبی با عنوان آلاینده ازن چیست؟ به‌معرفی این آلاینده پرداخته شد. حال به‌معرفی اثرات مضر این آلاینده بر سلامت انسان می‌پردازیم.

آلاینده ازن بسیار واکنش‌پذیر است که این موضوع سبب شده‌است آثار منفی در کوتاه‌مدت برای سلامت انسان ایجاد کند. اثرات این آلاینده بر سلامت انسان عبارتند از:
🔸ایجاد تنگی نفس و خس‌خس سینه،
🔸ایجاد درد هنگام نفس عمیق کشیدن
🔸التهاب و آسیب به راه تنفس
🔸سرفه و خارش‌گلو،
🔸تشدید بیماری‌های ریه مانند آسم، آمفیزم و برونشیت مزمن،
🔸افزایش تعداد حملات آسم،
🔸حساس‌تر شدن ریه به عفونت،
🔸آسیب‌رساندن به ریه حتی وقتی هم علایم آن ناپدید می‌شود،
🔸ایجاد بیماری مزمن انسداد ریوی (COPD)
🔸باعث افزایش مراجعات به دکتر و پذیرش بیمارستان

این عوارض حتی در افراد سالم هم قابل مشاهده خواهد بود ولی در افراد با مشکلات ریوی مخصوصا آسم مشکلات جدی ایجاد می‌کند.

در طولانی‌مدت در معرض ازن قرارگرفتن هم می‌تواند باعث تشدید آسم شود و احتمال زیاد یکی از چند عوامل افزایش آسم باشد. همچنین در معرض طولانی‌مدت قرارگرفتن با غلظت بالای ازن ممکن باعث آسیب دائمی به ریه مانند رشد غیرطبیعی ریه در کودکان، شود.

تحقیقات اخیر به‌طور پیوسته ارتباط بین در معرض ازن بودن در کوتاه‌مدت و مرگ‌ومیر به‌خاطر مشکلات تنفسی را گزارش داده‌اند. همچنین بررسی‌ها افزایش مرگ‌ومیر از در معرض ازن بودن در بلند‌مدت به‌خاطر علل تنفسی را نشان داده‌اند ولی هنوز شواهد به‌اندازه کوتاه‌مدت قوی نیستند.

آلاینده ازن جز معدود آلاینده‌هایی است که حتی اگر کیفیت هوا در شرایط سالم باشد می‌تواند برای افراد مخصوصا افراد حساس مشکلات ایجاد کند.

منبع:
آژانس حفاظت از محیط‌زیست آمریکا (EPA)

➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅✅دوستان عزیز:
وقتی صحبت از اثرات کوتاه‌مدت می‌شود یعنی در حد ساعت. این بدین معنی است که وقتی که هوا آلوده به آلاینده ازن است اگر در روز در حد چند ساعت هم در معرض این آلاینده باشید خطرات ناشی از آلاینده ازن می‌تواند بر شما تاثیرگذار باشد. پس زمانی‌که کیفیت هوا در شرایط ناسالم به‌دلیل آلاینده ازن است از تردد در فضای باز اکیدا خودداری نمایید.

در شرایط کیفیت هوای ناسالم و یا ناسالم برای گروه‌های حساس به‌دلیل آلاینده ازن به توصیه‌های درج‌شده در مطلبی با عنوان ازن در تهران بیداد می‌کند را حتما جدی بگیرید.

نویسنده: #محمودرضا_مومنی، متخصص آلودگی هوا و تغییر اقلیم
تماس با نویسنده:
@mhrzmomeni

#ازن
#آلودگی_هوا
#اثر_بر_سلامت
#سلامت
#مرگ‌ومیر

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AP


😷آلاینده ازن چیست؟

به‌طور کلی دو نوع آلاینده وجود دارد:
🔸آلاینده‌ اولیه:
آلاینده‌هایی هستند که به‌طور مستقیم از منابع آلاینده منتشر می‌شوند مانند مونواکسیدکربن (CO)، اکسیدهای ازت (NOx)، دی‌اکسیدگوگرد (SO2) و برخی ذرات معلق.
🔸آلاینده ثانویه:
آلاینده‌هایی هستند که از ترکیب سایر گازها و ترکیبات در جو زمین تشکیل می‌شوند و از منابع آلاینده به‌طور مستقیم منتشر نمی‌شوند.

ازن (O3) یک آلاینده ثانویه است که به‌طور مستقیم از هیچ منبع آلاینده‌ای منتشر نمی‌شود بلکه از ترکیب سایر گازها و ترکیبات در جو به‌وجود می‌آید. این آلاینده بی‌رنگ است و از سه اتم اکسیژن (O3) تشکیل شده‌است.

برای تشکیل ازن سه عامل نورخورشید و اکسیدهای ازت (NOx) و مواد آلی فرار (VOC) نیاز است که اکسیدهای ازت (NOx) از خودروها، منابع خانگی و صنایع تولید و مواد آلی فرار (VOC) نیز از صنایع به‌ویژه پالایشگاه‌، خودروها و درختان منتشر می‌شود.

اما نکته مهم در این واکنش شیمیایی، نورخورشید است که هر چه شدت آن بیشتر باشد با وجود ثابت ماندن میزان بقیه ترکیبات، آلاینده ازن بیشتری تولید می‌شود و به‌همین دلیل است که میزان تشکیل این آلاینده و غلظت آن معمولا در تابستان بیشتر از سایر فصول هست.

VOCs + NOx + Heat&Sunlight -> O3

➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅✅دوستان عزیز:
در این روزها بسیار نام آلاینده ازن را شنیده‌اید و خواهید شنید. ازن آلاینده‌ای است که می‌تواند بر سلامت انسان آثار مضری داشته باشد. تحقیقات نشان داده‌است که اثرات منفی این آلاینده در کوتاه‌مدت خود را نشان می‌دهد و حتی باعث مرگ‌ومیر زودرس هم می‌شود. به‌همین دلیل در هنگام آلودگی هوا با آلاینده ازن از قرارگرفتن در فضای باز، مخصوصا در ظهر و بعدازظهر، اکیدا خودداری نمایید.

به زودی در این کانال در مورد آثار منفی آلاینده ازن بر سلامت انسان توضیح داده خواهد شد.


نویسنده: #محمودرضا_مومنی، متخصص آلودگی هوا و تغییر اقلیم
تماس با نویسنده:
@mhrzmomeni

#ازن
#آلودگی_هوا

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AP


💡تجربه سوپراسکو در دوبی

قراردادهای مبتنی بر عملکرد انرژی (Energy Performance Contract, EPC) یک مکانیسم (مدل) تأمین مالی برای انجام اقدامات صرفه‌جویی انرژی (Energy Conservation Measure, ECM) است. در این مکانیسم، مالک (مشتری) بدون تخصیص منابع مالی اولیه، با شرکت خدمات انرژی (Energy Services Company, ESCO) قرارداد می‌بندد. شرکت خدمات انرژی که به آن اسکو نیز گفته می‌شود بخشی یا تمامی فازهای یک پروژه انرژی را متقبل می‌شود.

در متن زیر تجربه حکومت دوبی، در توسعه این مدل مالی، با ایجاد یک شرکت که نقش سوپراسکو را دارد و به‌منظور تسهیل روابط میان ذینفعان و کاهش ریسک سرمایه‌گذاری تشکیل شده معرفی می‌شود.

چارچوب بازار اسکو در دوبی بر چهار عنصر استوار است:
🔸اعتبارسنجی/اعتباربخشی شرکتهای ESCO
🔸قراردادهای استاندارد برای قراردادهای مبتنی بر عملکرد (EPC)
🔸دستورالعمل‌های اندازه‌گیری و صحه‌گذاری (M&V)
🔸مکانیسم حل اختلاف

اداره تنظیم مقررات و نظارت بر برق و آب دوبی (Regulatory & Supervisory Bureau for Electricity & Water) که به اختصار RSB نامیده می‌شود یک چارچوب رگولاتوری برای بازار اسکو، براساس چهار عنصر فوق، توسعه داده‌است. RSB زیرنظر شورای عالی انرژی دوبی (Dubai Supreme Council of Energy) فعالیت می‌کند. شورای عالی انرژی دبی، اداره‌ای دولتی است که به‌منظور توسعه سیاست‌ها، برنامه‌ریزی و هماهنگی با سازمان‌های ذیربط و نهادهای مرتبط با انرژی برای ارائه منابع انرژی جدید با استفاده از یک روش متعادل برای حفاظت از محیط زیست فعالیت می‌کند. اعتباربخشی شرکت‌های اسکو توسط هیأتی مرکب از نمایندگان RSB و شرکت دولتی خدمات انرژی اتحاد (Etihad Energy Services) انجام می‌شود.

خدمات انرژی اتحاد یک سوپر اسکو (Super ESCO) است که با سرمایه‌گذاری اداره آب و برق دوبی (Dubai Electricity and Water Authority ,DEWA) ایجاد شده و تحت راهبری شورای عالی انرژی دوبی است. هدف اصلی تأسیس این سوپراسکو، ایجاد بازارهای قراردادهای مبتنی بر عملکرد (EPC) در دوبی است.. این شرکت، وظیفه حمایت از شرکت‌های اسکوی بخش خصوصی را بر عهده دارد.

اتحاد نهادی است که توسط دولت ایجاد شده و به‌عنوان یک ESCO برای بخش عمومی (بیمارستان‌ها، مدارس، شهرداری‌ها، ساختمان‌های دولتی و سایر امکانات عمومی) خدمت می‌کند. این نهاد، ضمن حمایت از شرکتهای ESCO ، تأمین مالی پروژه‌ها را نیز تسهیل می‌کند. مدل کسب و کار خدمات انرژی اتحاد در شکل پیوست ارایه شده‌است. همانطور که در این شکل مشخص است سوپر اسکوی اتحاد، در این مدل، نقش‌های زیر را بازی می‌کند:
🔹پیش ارزیابی ساختمان‌ها
🔹انجام اقدامات لازم برای انتخاب پیمانکار، از طرف مالک ساختمان
🔹تأمین منابع مالی قابل اطمینان، درصورتی‌که مالک امکان تأمین سرمایه لازم را نداشته باشد
🔹پیگیری اجرای پروژه
🔹پیگیری فاز تضمین (گارانتی)

شرکتهایی که مایل به شرکت در مناقصه‌های خدمات انرژی اتحاد باشند باید درخواست ارزیابی خود را به اداره تنظیم مقررات و نظارت بر برق و آب دوبی ارایه دهند. دو نوع مجوز اعتباربخشی وجود دارد:

1️⃣مجوز اعتباربخشی دائم:
این مجوز برای اسکوهایی است که تجربیات موفق دارند و معیارهای موردنظر را به‌خوبی دارا هستند. این مجوز دارای اعتبار سه ساله است.

2️⃣مجوز اعتباربخشی موقت:
این مجوز برای شرکت‌هایی است که تازه وارد بازار شده‌اند و تجربیات لازم را نداشته و معیارهای موردنظر را ندارند. این مجوز دارای اعتبار یکساله است. متقاضی می‌تواند حداکثر تا شش سال مجوز موقت سالانه داشته باشد. بعد از شش سال اسکو باید درخواست مجوز دائمی کند یا مجوز آن باطل می‌شود.

لازم به ذکر است، طبق برنامه اعلام‌شده، مصرف برق و آب دوبی باید تا سال ۲۰۳۰ به میزان ۳۰ درصد نسبت به سناریو حفظ وضع موجود (Business As Usual) کاهش یابد.

منابع:
rsbdubai.gov
dubaisce.gov
etihadesco.ae

نویسنده: #سید_احسان_مرعشی، کارشناس انرژی
تماس با نویسنده:
@ehsan_marashi

#اسکو
#شرکت_خدمات_انرژی
#بهبود_کارایی_انرژی
#بازار_بهینه‌سازی_انرژی
#انرژی
#دوبی
#ESCO


کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AP


مصاحبه دیگری از اینجانب با ایسنا با عنوان: علت آلودگی هوای تهران

در لینک زیر می‌توانید این مصاحبه را مطالعه کنید:
https://www.isna.ir/news/98041809688

در این مصاحبه به آلودگی هوای این روزهای تهران که مرتبط با آلاینده ازن هست پرداخت شده‌است. در این مصاحبه ضمن معرفی کلی آلاینده ازن و اثرات آن بر سلامت انسان، مدیریت و کاهش این آلاینده به‌طور مختصر توضیح داده شده‌است.

اینجانب بر خود لازم می‌دانم از خانم زینب رحیمی که تمامی زحمات این مصاحبه را صبورانه کشیدند کمال تشکر را داشته باشم.

نویسنده آماده پاسخگویی به‌هرگونه سوال و یا نقد شما درباره این مصاحبه است.

نویسنده: #محمودرضا_مومنی، متخصص آلودگی هوا و تغییر اقلیم
تماس با نویسنده:
@mhrzmomeni


کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AP


‼️ازن در تهران بیداد می‌کند...

شاخص کیفیت هوا در روز‌های اخیر در تهران نشان می‌دهد که کیفیت هوا وضعیت بسیار بدی را سپری می‌کند و در شرایط ناسالم برای همه افراد جامعه قرار دارد و این آلودگی مربوط به آلاینده ازن است.

نکته‌ای که در مورد آلاینده ازن بسیار اهمیت دارد این است که بیشینه غلظت آن در ظهر و بعدازظهر رُخ می‌دهد. پس در حد امکان تمام کارهایی که نیاز است در فضای باز انجام شود را به صبح موکول کنید و از تردد در فضای باز در ظهر و بعدازظهر اکیدا خودداری کنید.

افرادی که دارای مشکلات ریوی هستند از تردد در فضاهای باز اکیدا خودداری کنند.

از فعالیت کودکان در فضای باز در این روزها مخصوصا در ظهر و بعدازظهر حتی در پارک‌ها و فضای سبز اکیدا جلوگیری کنید.

وضعیت این آلاینده در حال حاضر به‌گونه‌ای هست که حتی افراد سالم هم ممکن است مشکلات و یا علايمی از قبیل تنگی نفس، درد سینه، خارش گلو و با علايم را احساس کنند.

اعلان شاخص کیفیت هوای در ایران در ساعت ۱۱ صبح انجام می‌شود که بیان‌کننده وضعیت واقعی آلاینده ازن نیست. برای آگاهی از وضعیت واقعی کیفیت هوا در تابستان حتما شاخص آلودگی هوا را در ساعات بعدازظهر چک شود.

به‌زودی در این کانال به‌طور کامل در مورد آلاینده ازن، طریق تشکیل آن، مشکلات ناشی از این آلاینده، و راه‌های مدیریت این آلاینده صحبت خواهیم کرد.

نویسنده: #محمودرضا_مومنی، متخصص آلودگی هوا و تغییر اقلیم
تماس با نویسنده:
@mhrzmomeni

#ازن
#ناسالم
#کیفیت_هوا_ناسالم
#کیفیت_هوا

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AP


👷‍♀️اثر گرمایش جهانی بر بهره‌وری کارگران

سازمان بین‌المللی کار (ILO)، اثر استرس حرارتی ناشی از گرمایش جهانی بر بهره‌وری کارگران را مورد بررسی قرار داده‌است. خلاصه‌ای از نتایج این مطالعه به‌شرح زیر است:

1️⃣در سال ۲۰۳۰ و در اثر بالارفتن دما، ۲.۲٪ از ساعات کاری در کل دنیا از دست خواهد رفت. این مقدار معادل از بین رفتن ۸۰ میلیون شغل تمام وقت و کاهش ۲۴۰۰ میلیارد دلاری GDP جهانی است.

2️⃣بخش‌های کشاورزی و ساختمانی به‌ترتیب با ۶۰٪ و ۱۹٪ از کل ساعات کاری از دست رفته، بیشترین تاثیرپذیری از افزایش دما را تجربه خواهند کرد.

3️⃣توزیع این اثر در دنیا به‌صورت نابرابر خواهد بود؛ به‌گونه‌ای که آسیای جنوبی و آفریقای غربی بیش از مناطق دیگر تحت تاثیر قرار گرفته می‌شوند و میزان اثر بر مردم مناطق فقیر نیز بیش از سایر مناطق خواهد بود.

4️⃣برای ایران پیش بینی شده‌است که در سال ۲۰۳۰ حدود ۰.۴۲٪ از ساعات کاری که معادل ۱۰۸ هزار شغل تمام وقت است در اثر افزایش دما از دست برود.

📌توضیح: نتایج این مطالعه بر اساس فرض‌های محافظه‌کارانه به‌دست آمده‌اند. چرا که فرض شده‌است افزایش دما در انتهای قرن حاضر از ۱.۵ درجه فراتر نرفته و کار در بخش‌های کشاورزی و ساختمانی (دو بخشی که بیشترین تاثیر‌پذیری را دارند) نیز در سایه انجام شود.

منبع:
سازمان بین‌المللی کار

➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅✅دوستان عزیز:
این مطالعه نشان می‌دهد اثر گرمایش جهانی و تغییر اقلیم بسیار پر دامنه و کاملا جدی است و می بایست در کنار اقدامات مربوط به کاهش انتشار برای محدودکردن افزایش دمای کره زمین، فعالیت‌های لازم برای سازگاری با تغییر اقلیم در همه حوزه‌های تحت تاثیر نیز به‌طور جدی و برنامه‌ریزی‌شده در دستور کار قرار گیرد.

نویسنده: #توحید_نودل، متخصص مدیریت کربن
تماس با نویسنده:
@TohidNowdel

#گرمایش_جهانی
#تغییر_اقلیم
#بهره‌وری
#کارگران
#دمای_۵_۱_درجه

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AP


💸ارزش آماری زندگی (جان) یک انسان و اهمیت آن

به‌منظور محاسبات اقتصادی هزینه-فایده ناشی از اثرات تغییر اقلیم و آلودگی هوا و یا موارد دیگر (مانند محاسبات شرکت‌های بیمه) بر مرگ‌ومیر افراد، نیاز هست که ارزش آماری زندگی (جان) یک انسان (Value of a Statistical Life, VSL) به‌صورت واحد پول تعیین شود تا از این طریق میزان خسارات ناشی از مرگ‌ومیر از دیدگاه اقتصادی برای برنامه‌ریزان قابل لمس باشد.

از این رو مدل‌های مختلفی به‌منظور تعیین ارزش آماری اقتصادی یک زندگی وجود دارد و قیمت‌‌های مختلفی برای آن تعیین شده‌است. حتی در تعیین این قیمت‌ها سن‌های مختلف دارای ارزش اقتصادی مختلف هستند.

به‌طور متوسط ارزش آماری یک زندگی (VSL) بین ۱ میلیون دلار تا ۱۰ میلیون دلار تعیین شده‌است و سازمان‌های مختلف قیمت متفاوتی دارند. به‌عنوان مثال ارزش آماری یک زندگی از دیدگاه سازمان‌های مختلف عبارتند از:
🔺سازمان حفاظت محیط‌زیست آمریکا (EPA)؛ ۶.۳ میلیون دلار برپایه پولی ۲۰۰۰،
🔺وزارت حمل و نقل آمریکا (DOT)؛ ۹.۴ میلیون دلار بر پایه دلار ۲۰۱۵،
🔺سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA)؛ بین ۵ تا ۶.۵ میلیون دلار بر پایه دلار ۲۰۰۲، و
🔺سازمان ایمنی و بهداشت حرفه‌ای (OSHA)؛ ۸.۷ میلیون دلار بر پایه پولی سال ۲۰۱۰

معمولا در بررسی‌های آلودگی هوا میزان ارزش آماری زندگی یک انسان بر اساس مطالعات فان (Fann) و همکاران (۲۰۱۲) برابر ۶.۱ میلیون دلار استفاده می‌شود. البته این ارزش لزوما برای همه بررسی‌ها یکسان نیست و‌ می‌تواند متفاوت باشد. به‌عنوان مثال بیات (Bayat) و همکاران (۲۰۱۹) از ارزش ۳.۸۳ میلیون دلار برای ایران استفاده کرده‌اند.

همچنین در مدل‌های مختلف، از دیدگاه رده سنی، معمولا بیشترین قیمت برای افراد با سنین بین ۳۵ تا ۵۰ سال است (شکل پیوست). کمترین ارزش زندگی در بررسی‌ها مختلف متفاوت است و در برخی مدل‌ها مربوط به افراد با سن کمتر ۲۰ سال است و در برخی دیگر مربوط به افراد با سن بالای ۵۵ سال.

منابع:
The value of a statistical life
How to value a life
The value of a life
Fann et al., 2012
Bayat et al., 2019
Aldy and Viscusi, 2008

➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅✅دوستان عزیز:
ارزش‌گذاری بر روی زندگی (جان) یک انسان‌ یک موضوع بسیار مهم در ارزیابی‌های هزینه-فایده و در اقتصادی هست. شاید در نگاه اول این موضوع بسیار غیراخلاقی و ناپسند باشد و جالب هست بدانید که درباره غیراخلاقی‌بودن این موضوع بسیار بحث شده‌است ولی درنهایت به این نتیجه رسیده شده‌است که این موضوع برای ارزیابی اقتصادی هر موضوعی (مانند تغییر اقلیم و آلودگی هوا) بسیار مهم و کاربردیست.

به‌عنوان مثال، در زمینه آلودگی هوا می‌توان میزان مرگ‌ومیر ناشی از هر آلاینده را حساب کرد و در نهایت با توجه به تعداد مرگ‌ومیر میزان خسارت اقتصادی تحمیل‌شده بر یک جامعه را محاسبه نمود. حال ارزش این کار زمانی مشخص می‌شود که از دیدگاه اقتصادی دولت‌ها و حکومت‌ها متوجه می‌شوند که هزینه تحمیل‌شده از مرگ‌ومیر ناشی از آلودگی هوا و تغییر اقلیم بسیار بیشتر از هزینه برای کاهش آلاینده‌ها و یا مقابله با تغییر اقلیم است پس ترغیب به ‌سرمایه‌گذاری‌ بر روی کاهش آلایندگی منابع مختلف و یا انطباق و کاهش تغییر اقلیم می‌شوند.

نویسنده: #محمودرضا_مومنی، متخصص آلودگی هوا و تغییر اقلیم
تماس با نویسنده:
@mhrzmomeni

#ارزش‌_آماری_زندگی
#زندگی
#اقتصاد
#VSL

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AP


🐆تغییر اقلیم و اثر بر یوزپلنگ آسیایی (ایرانی)

تغییر اقلیم یک نگرانی عمده برای مدیریت و حفاظت تنوع‌زیستی است که باعث تغییر در پراکنش بسیاری از گونه‌های جانوری شده‌است و درسال‌های اخیر شواهد متعددی از اثرات تغییر اقلیم بر روی جنبه‌های مختلف زیستی گونه‌های گیاهی و جانوری ارائه شده‌است.

یکی از گونه‌هایی که تغییر اقلیم تاثیر به‌سزا بر روی زیست‌گاه و جمعیت آن می‌تواند داشته باشد یوزیلنگ آسیایی هست. یوزپلنگ آسیایی در حال حاضر یکی از نادرترین گوشتخواران ایران به‌شمار می‌رود و از شاخص‌ترین گونه‌های بو‌م‌سازگان بیابانی و نیمه‌بیابانی کشور محسوب می‌شود. این نوع جانور در سایر کشورهای آسیایی منقرض شده‌است و تنها جمعیت باقیمانده آنها، جمعیت موجود در ایران است.

مروتی و همکاران (۱۳۹۶) در تحقیقی اثر تغییرات اقلیمی در وسعت و مطلوبیت زیستگاه‌های یوزپلنگ آسیایی در ایران از حال تا آینده (سال ۲۰۷۰) را مورد بررسی قرار داده‌اند. نتایج این تحقیق نشان داده‌است که گرمایش جهانی و تغییر اقلیم بر روی وسعت زیستگاه‌های مطلوب یوزپلنگ اسیای اثرگذار است و تا سال ۲۰۷۰ بخش عمده‌ا‌ی از مطلوبیت زیستگاه‌های یوزپلنگ آسیایی در کشور ما از دست می‌رود.

این تحقیق یک هشدار جدی را در مورد اثر تغییر اقلیم و گرمایش جهانی بر گونه در خطر انقراض یوزپلنگ‌های آسیایی را مطرح می‌کند که مراجع ذیربط باید هر چه سریعتر اقدامات حفاظتی لازم از این گونه در معرض خطر انقراض را اجرایی کنند.

منبع:
مروتی و همکاران، ۱۳۹۶

➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅✅دوستان عزیز:
تغییر اقلیم و گرمایش جهانی یک تهدید جدی برای گونه‌های گیاهی و جانواری است و براساس گزارش IPCC بخشی از گونه‌های گیاهی و جانوری بر اثر گرمایش جهانی منقرض خواهند شد. در این میان بیشترین آسیب را گونه‌های در خطر انقراض خواهند دید.

در کشور ما، ایران، چندین گونه‌ گیاهی و جانوری مهم و در معرض انقراض مانند پلنگ ایرانی، یوزپلنگ آسیایی (ایرانی)، فوک خزری، درختان بلوط زاگرس، جنگل‌های هیرکانی و ... وجود دارد که نیاز هست اثرات تغییرات اقلیم بر روی آنها مورد بررسی قرار گیرد و هر چه سریعتر اقدامات پیش‌گیرانه برای جلوگیری از آسیب‌های جبران ناپذیر برآنها انجام شود.

همچنین در کشور ما نیاز است که از این دست بررسی و تحقیق‌ها در مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی بیشتر انجام شود تا تمامی جوانب تغییر اقلیم بر گونه‌های گیاهی و جانوری ایران مشخص شود.


نویسنده: #محمودرضا_مومنی، متخصص آلودگی هوا و تغییر اقلیم
تماس با نویسنده:
@mhrzmomeni

#یوزپلنگ
#پوزپلنگ_آسیایی
#بحران_اقلیمی
#گرمایش_جهانی
#تغییر_اقلیم

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AP


💡اثر بازگشتی و بهبود کارایی انرژی

براساس تفکر رایج حاکم بر اقتصاد، بهبود کارایی انرژی باعث کاهش مصرف انرژی می‌شود، اما در ادبیات اقتصاد انرژی بحث گسترده‌ای در مورد تأثیر واقعی چنین بهبودهایی وجود دارد. چنین مطالعاتی مبتنی بر مفهوم اثر بازگشتی (Rebound Effect) انجام می‌شود. اثر بازگشتی، اصطلاحی کلی برای ساز و کارهایی است که باعث می‌شوند بخشی از انرژی صرفه‌جویی شده، ناشی از بهبود کارآیی انرژی، دوباره مصرف شود.

یک مثال ساده:
فرض کنیم گرم کردن یک اتاق ۱۰۰۰ تومان در روز هزینه دارد و با این قیمت، خانواده فقط می‌تواند یک اتاق را گرم کند. حال با عایق‌کاری پوسته خارجی ساختمان، کارایی انرژی بالا می‌رود و مصرف انرژی معادل هفتاد درصد قبل از اقدام اصلاحی می‌شود. در شرایط جدید، گرم کردن هر اتاق ۷۰۰ تومان هزینه دارد و خانواده ممکن است با این قیمت تصمیم بگیرد دو اتاق را گرم کند. در نتیجه، مصرف انرژی خانواده نسبت به‌قبل، چهل درصد افزایش می‌یابد.

اثر بازگشتی به دو دسته کلی تقسیم می‌شود:
1️⃣اثر بازگشتی مستقیم
2️⃣اثر بازگشتی غیرمستقیم

اثر بازگشتی مستقیم بدین معنی است که با بهبود کارایی انرژی، قیمت خدمات انرژی کاهش یافته و در نتیجه تقاضا برای خدمات انرژی افزایش می‌یابد. گاهی نیز بهبود کارآیی انرژی، قیمت خدمات انرژی را کاهش داده و درآمد را افزایش می‌دهد. در نتیجه، قدرت خرید مصرف‌کننده افزایش یافته و این امر باعث افزایش تقاضای سایر کالاها و خدمات می‌شود که این موضوع افزایش مصرف انرژی را به‌دنبال خواهد داشت. در این حالت اثر بازگشتی تأثیر غیرمستقیم دارد. شکل پیوست، این دو اثر را نشان می‌دهد.

نتیجه یک بررسی درباره اثر بازگشتی مستقیم بهبود کارایی انرژی در خانوارهای شهری ایران نشان می‌دهد اثر بازگشتی بهبود کارایی انرژی الکتریکی در خانوارهای شهری معادل ۸۱ درصد و اثر بازگشتی سایر انرژی‌ها معادل ۳۷ درصد است. این بدین معنی است که به‌ازای هر یک درصد افزایش کارایی لوازم خانگی برقی، تنها نوزده صدم درصد کاهش مصرف ایجاد شده و هشتاد و یک صدم درصد از صرفه‌جویی مورد انتظار، به‌صورت اثر بازگشتی مجدداً مصرف می‌شود. براساس همین مطالعه، اثر بازگشتی خانوارهای کم درآمد، متوسط و پردرآمد به‌ترتیب برابر 0.65 ، 0.66 و 0.78 است. به‌عبارت دیگر، بهبود کارآیی مصرف برق، اثر صرفه‌جویی کمتری در گروه‌های بالای درآمدی، نسبت به گروه‌های پایین و متوسط درآمدی دارد.

➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅✅دوستان عزیز:
اثر بازگشتی از آن جهت اهمیت دارد که باعث کاهش منافع حاصل از بهبود کارایی انرژی شده و حتی این امکان وجود دارد که اثربخشی سیاست‌های بهبود کارآیی انرژی را از بین ببرد. به بیان دیگر، بخش عمده‌ای از تلاش‌ها و سیاست‌گذاری‌ها در راستای بهبود کارایی انرژی (به‌ویژه در بخش برق)، خنثی شده و تنها بخش کمی از آن منجر به‌کاهش مصرف پایدار می‌شود.

با توجه به اثر بازگشتی، سیاست‌های کارآیی انرژی باید بر صرفه‌جویی واقعی انرژی متمرکز شود تا بهبود کارآیی انرژی از دید مهندسی. از اینرو، توصیه می‌شود تا به‌جای سختیگیرانه‌تر کردن استاندارد تجهیزات، بر روی سیاست‌های قیمتی که می‌تواند بر رفتار مصرف‌کننده تأثیرگذار باشد تأکید شود. موضوعی که در ایران نادیده گرفته می‌شود.

منابع:
iecf.ir
irisweb.ir
rebound effects

نویسنده: #سید_احسان_مرعشی، کارشناس انرژی
تماس با نویسنده:
@ehsan_marashi

#اثر‌‌_بازگشتی
#انرژی
#کارایی_انرژی
#صرفه‌جویی_انرژی


کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AP


🌳اهمیت درختان برای کاهش دما و جزایر گرمایی در شهرها

در این کانال در مطلبی با عنوان جزیره حرارتی شهری به‌تشریح این پدیده در شهرها پرداخته شد. حال سوال اینست که چگونه دما و جزایر گرمایی در شهرها را کاهش دهیم؟

درختان و پوشش گیاهی یکی از راه‌حل‌های موثر جهت کاهش دما و جزایر گرمایی در محیط شهرها هستند. درختان و پوشش گیاهی از طریق ایجاد سایه و فرآیندی به‌نام تبخیرتعرق (Evapotranspiration) باعث کاهش دمای سطح زمین می‌شوند. به‌عنوال مثال دمای یک سطح سایه‌ ممکن است بین ۱۱ تا ۲۵ درجه سانتی‌گراد کمتر (خنک‌تر) از یک سطح غیرسایه در اوج دما باشد. همچنین تعرق به‌تنهایی و یا به‌همراه سایه می‌توانید بین ۱ تا ۵ درجه سانتی‌گراد کمک به کاهش دما در اوج گرمای تابستان کند.

درختان و گیاهان به‌عنوان یک استراتژی کاهش اگر در مکان‌های مناسب اطراف ساختمان‌ها و یا برای ایجاد سایه در آسفالت‌ پارکینگ‌ها و یا خیابان‌ها استفاده شوند بسیار مفید هستند. همچنین محققین دریافتند که کاشتن درختان برگریز و یا انگور در غرب یک ساختمان، یک راه موثر برای خنک‌کردن ساختمان است، مخصوصا اگر سایه آنها پنجره‌ها و بخشی از سقف ساختمان را دربَر گیرد.

استفاده از درختان در محیط‌های شهری دارای مزایای کاهش جزایر گرمایی به‌شرح زیر است:
🔸کاهش مصرف انرژی:
درختان و گیاهانی که به‌طور مستقیم سایه بر روی ساختمان‌ها ایجاد می‌کنند تقاضای انرژی برای تهویه هوای آن ساختمان‌ها را کاهش می‌دهند.
🔸بهبود مدیریت آب باران و کیفیت آب:
گیاهان روان‌آب‌ها را کاهش می‌دهند و باعث بهبود کیفیت آب با جذب و یا فیلترکردن آب باران می‌شوند.
🔸کاهش تعمیرات و نگهداری آسفالت:
سایه درختان می‌تواند سرعت خرابی آسفالت خیابان‌ها و همچنین دفعات تعمیر و نگهداری آنها را کاهش دهد.
🔸بهبود کیفیت هوا و کاهش انتشار گاز گلخانه‌ای:
درختان و گیاهان با کاهش تقاضای انرژی با ایجاد سایه (مورد اول) می‌توانند سبب کاهش انتشار آلودگی هوا و گاز گلخانه‌ای مرتبط با این کاهش تقاضای انرژی شوند. همچنین درختان می‌توانند دی‌اکسید کربن را جذب و ذخیره کنند و تاحدی هم با جذب آلاینده‌های هوا، مخصوصا در کوتاه مدت، کمک به کاهش آن کنند.
🔸بهبود کیفیت زندگی:
درختان و گیاهان زیبایی بصری برای شهر و زیستگاه برای بسیاری از گونه‌ها فراهم می‌کنند و همچنین می‌تواند سر و صدا و آلودگی صوتی را کاهش دهند.

منبع:
سازمان حفاظت از محیط‌زیست آمریکا (EPA)

➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅✅دوستان عزیز:
درختان و گیاهان نقش تعیین‌کننده در استراتژی‌های کاهش و انطباق تغییر و بحران اقلیم و همچنین کاهش جزایر گرمایی و دمای شهری دارند. مهمترین ویژگی درختان و گیاهان ایجاد سایه درمحیط‌های شهری است که متاسفانه در کشور ما ایران به این ویژگی حیاتی درختان توجه لازم نمی‌شود و به‌راحتی درختان در محیط‌های شهری بریده می‌شوند.

به‌عنوان مثال در همین گرمای تابستان امسال، تجربه راه‌رفتن در یک پیاده‌رو بدون درخت و سایه واقعا طاقت‌فرساست و حتی اگر مسافتی نسبتا طولاتی پیموده شود می‌تواند سبب گرمازدگی هم شود. حال آنکه با درخت‌کاری و ایجاد سایه می‌توان فضای مطبوع و کاهش قابل توجه دما (بین ۱۱ تا ۲۵ درجه سانتی‌گراد) و آسایش دمایی برای شهروندان ایجاد کرد.

برای پی‌بردن به اهمیت سایه درختان در محیط شهری می‌توان گفت که دمای ۴۵ درجه سانتی‌گراد یک شهر (مانند شهر اهواز) را می‌توان به دمایی در حدود ۲۷ درجه سانتی‌گراد (دمای شهرهایی مانند همدان و شهرکرد) رساند!

نویسنده: #محمودرضا_مومنی، متخصص آلودگی هوا و تغییر اقلیم
تماس با نویسنده:
@mhrzmomeni

#جزیره_حرارتی
#درختان
#گیاهان
#سایه

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AP


💰تغییر اقلیم و بیت‌کوین‌!

یک بررسی انجام‌شده توسط دانشگاه MIT و دانشگاه فنی مونیخ (TUM) نشان داده‌است که مزارع بیت‌کوین‌ به‌میزان ۲۲ مگاتن CO2 در سال تولید می‌کنند که این میزان قابل مقایسه با میزان کل انتشار شهرهایی مانند لاس‌و‌گاس و یا هامبورگ است.

محققان میزان برق سالانه مصرفی توسط بین‌کوین تا نوامبر سال ۲۰۱۸ را در حدود ۴۶ تراوات-ساعت (TWh) تعیین کردند. حال سوال این است که چگونه مقدار CO2 منتشرشده از این میزان مصرف برق محاسبه شده‌است؟

محققان برای پاسخ به این پرسش و همچنین یک تخمین قابل قبول از انتشار CO2، ابتدا مکان‌های استخراج بیت‌کوین را مشخص کردند. براساس اطلاعات آدرس‌های IP از دو مخزن بزرگ، محققان دریافتند که ۶۸ درصد از قدرت پردازش در کشورهای آسیایی، ۱۷ درصد در کشورهای اروپایی، و ۱۵ درصد در آمریکای شمالی قرار دارد. همچنین محققان با استفاده از روشی دیگر مبتنی بر موتور تحقیق اینترنت اشیا صحت آدرس‌های IP استخراج‌کنندگان بین‌کوین را بررسی متقابل کردند. درنهایت با ترکیب این نتایج با آمارهای میزان شدت کربن از تولید برق کشورهای مختلف، میزان انتشار CO2 را محاسبه کردند.

منبع:
دانشگاه فنی مونیخ

➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅✅دوستان عزیز:
گرچه بیت‌کوین یک پول رایج مجازیست ولی میزان مصرف انرژی برای تولید آن حقیقی است. رونق بیت‌کوین حالا این پرسش را مطرح کرده‌است که چقدر این رمز ارزها (ارزهای دیجیتال‌) درحال تحمیل یک بار اضافه بر تغییر اقلیم است؟

در کشور ما هم به‌دلیل بازگشت سرمایه سریع و همچنین برق ارزان شاهد گسترش مزارع بیت‌کوین هستیم. براساس اعلام مسئولان این مزارع سبب افزایش ۷ درصدی مصرف برق در کل کشور شده‌است که این میزان با توجه به نیروگاه‌های فسیلی تولید برق در کشور ما میزان انتشار CO2 و همچنین آلودگی هوا را افزایش می‌دهد.

نویسنده: #محمودرضا_مومنی، متخصص آلودگی هوا و تغییر اقلیم
تماس با نویسنده:
@mhrzmomeni

#بیت‌کوین
#ارز_دیجیتال
#تغییر_اقلیم
#آلودگی‌_هوا

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AP


🐣اثرات بوم‌شناسی (اکولوژیکی) مزارع پرورش طیور

با افزایش جمعیت جهان تقاضای مصرف گوشت مرغ و تخم مرغ روز به روز درحال افزایش است به‌طوری‌که مصرف سرانه گوشت مرغ از سال ۱۹۶۵ تا ۲۰۱۶ در امریکا از حدود ۱۵ کیلو در سال به حدود ۴۲ کیلوگرم رسیده‌است.

تامین نیازهای فرآورده‌های طیور سبب رشد و توسعه صنعت پرورش طیور شده‌است و اثرات نامطلوبی بر محیط زیست دارد که این اثرات بر آب، خاک و هوا شدت یافته و بر سلامت حیوانات و انسان مضرند:

📌اثر بر آب آشامیدنی:
ورود املاح سنگین از طریق هرز آبها به آبهای سطحی و زیرزمینی باعث آلودگی آب شرب می‌شود. وجود مقادیر زیاد ازت و در نتیجه نیترات‌ها به‌خصوص در آبهای زیرزمینی برای انسان خطرناک است. بعنوان مثال نیترات اب سبب بروز عارضه بچه کبود (Blue baby syndrome) می‌شود که نوعی کمی خونی در کودکان مسموم‌شده با نیترات است و گاهی باعث مرگ آنها می‌شود.

📌اثر بر هوا:
وجود آمونیاک، هیدروژن سولفات، بوی بد، گرد و غبار، باکتری‌های بیماری‌زا، و ضایعات پوست پرنده در هوای اطراف مرغداری‌ها بسیار خطرناک است. وجود آمونیاک باعث تحریک چشم، مجاری تنفسی، و شش‌ها می‌شود و سبب ایجاد التهاب شده و نفود عوامل بیماری‌زا به شش‌ها را مساعد و تسریع می‌کند.

📌اثر بر خاک:
استفاده از کود طیور در مزارع سبب بهبود کیفیت خاک و رشد تولیدات گیاهی می‌شود. استفاده بی‌رویه و بیش از حد این کودها می‌تواند برای حیوانات و انسان مضر باشد، زیرا فلزات سنگین، باکتری‌ها و گاها بقایای آنتی‌بیوتیک‌ها از طریق چرخه تولید محصولات زراعی و باغی مجدا به‌مصرف حیوانات پرورشی، حیاط وحش، و در نهایت انسان برسند. برخی از فلزات سنگین و املاح معدنی اثر تجمعی دارند و به‌تدریج با مصرف آنها توسط حیوان یا انسان مسمومیت ایجاد می‌شود و خطرناک خواهد شد.

📌اثر بر آبزیان:
در مطلبی با عنوان اثرات مزارع پرورش طیور بر آبزیان اثرات بر آبزیان تشریح ‌شده‌است.

➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅✅دوستان عزیز:
باید احداث و توسعه مزارع پرورش طیور در مناطق مناسب و دور از مناطق مسکونی باشد. ذخیره و نگهداری فضولات به‌طور صحیح و اصولی باشد. حمل و نقل آن نیز به‌طور مناسب و با وسایل نقلیه مناسب انجام شود. از کود طیور به‌عنوان کود مزارع به‌طور بی‌رویه و بیش از حد استفاده نشود. همچنین در مخازن نگهداری کود، از باکتری‌های خاص مولد برخی آنزیم‌ها، که سبب از بین‌رفتن بعضی مواد مضر کود مثل ازت، فسفر، و یا باکتری‌ها می‌شود، استفاده شود.

نویسنده: #جواد_پوررضا، استاد دانشگاه‌ صنعتی اصفهان

#محیط‌زیست
#آب_آشامیدنی
#خاک
#هوا
#بوم‌شناسی
#اکولوژیکی
#طیور

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AP


مصاحبه اینجانب با ایسنا با عنوان: درختان آلودگی هوای شهرها را کاهش می‌دهند؟

در لینک زیر می‌توانید این مصاحبه را مطالعه کنید:
https://www.isna.ir/news/98040803953/درختان-آلودگی-هوای-شهرها-را-کاهش-می-دهند

در ارتباط با این مصاحبه، در این کانال هم مطلبی با عنوان درختان یک راه‌حل برای کاهش آلودگی هوا در محیط‌های شهری نیستند! را می‌توانید مشاهده کنید که تمامی منابع استفاده‌شده در مصاحبه در این مطلب وجود دارد.

اینجانب بر خود لازم می‌دانم از خانم زینب رحیمی که تمامی زحمات این مصاحبه را صبورانه کشیدند کمال تشکر را داشته باشم.

نویسنده آماده پاسخگویی به‌هرگونه سوال و یا نقد شما درباره این مصاحبه است.

نویسنده: #محمودرضا_مومنی، متخصص آلودگی هوا و تغییر اقلیم
تماس با نویسنده:
@mhrzmomeni


کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AP

20 last posts shown.

259

subscribers
Channel statistics