چشم‌انداز ایران


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


Similar channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


🔷اجلاس اخیر اوپک و آینده بازار نفت

🔷محمد آقایی، معاونت اسبق وزارت نفت

قریب دو ماه پیش و قبل از اعمال کامل تحریم‌ها علیه ایران توسط آمریکا در نوامبر که قیمت نفت به حدود ۸۶ دلار رسیده بود، در مقاله‌ای تحلیلی وضعیت آینده بازار در بستر عرضه و تقاضا و شرایط ژئوپلیتیکی بررسی شده و در شماره ۱۱۲ مجله چشم‌انداز ایران منتشر شد. نتیجه پیش‌بینی همان بود که منجر به عقب‌نشینی آمریکا از به صفر رساندن صادرات نفت ایران و ارائه مجوز آمریکا به ۸ کشور در خرید از ایران بود. یادداشت دومی حدود سه هفته پیش نوشتم که قیمت بازار روی حدود ۷۰ دلار قرارگرفته بود و عربستان نیز اعلام کرده بود که ظرف یک ماه آینده ۵۰۰ هزار بشکه از تولیدش را کم می‌کند و همین امر باعث بقای قیمت تا حدود ۷۰ دلار شده بود. ریشه سقوط سه هفته اخیر تا حدود ۶۰ دلار، تولید حداکثری عربستان و روسیه و واردکردن ذخایر عربستان به بازار تحت فشار آمریکا به عربستان و امارات بود تا با ایران مقابله کند. پس از آن قیمت به حدود ۶۰ دلار رسید.
تصمیم دیروز اوپک و غیراوپک کاهش تا یک میلیون و دویست هزار بشکه از نفت تولیدی از ابتدای ژانویه ۲۰۱۹ بود که ایران و ونزوئلا و لیبی استثناء شدند. همین استثناء کردن‌ها موضوع بحث‌های اصلی جلسه بوده که در بیانیه هم نیامده، ولی دبیرکل در مصاحبه مطبوعاتی آن را اعلام کرده است، به‌طوری‌که اوپک ۸۰۰ هزار و غیراوپک ۴۰۰ هزار بشکه از تولید خود کم می‌کنند. بیشترین کاهش درون اوپکی مربوط به عربستان و بیشترین کاهش بیرون اوپکی مربوط به روسیه است که در حاشیه اجلاس حضور داشته است. این موضوع با اجرایی شدن تصمیم اعلام شده عربستان در یک ماه پیش برای کاهش تولید افزایش یافته خود که ناشی از مقابله با ایران و تحت فشار آمریکا بود هم‌خوانی دارد. البته این بار استثنائا آمریکا در زمان برگزاری اجلاس در اتریش برای فشار به ایران از طریق برایان هوک حضور فیزیکی و مستقیم داشت که تنها نتیجه‌اش برای آن‌ها این بود که عربستان در کنفرانس مطبوعاتی چهار نفره روسیه، عربستان، رئیس دوره‌ای اوپک و دبیرکل اوپک اعلام کرد اگر تولید ایران بر اثر تحریم‌ها کاهش یابد ما (عربستان) جبران می‌کنیم!
این تصمیم کاهش تولید منجر به واکنش بازار و شروع افزایش مجدد از سطح حدود ۶۰ دلار بود که به نظر می‌رسد تا حدود قیمت‌های یک ماه پیش تغییر کند.

با ما همراه باشید 👈👈👈

@cheshmandaz_iran
http://uupload.ir/files/h6in_1.png


🍀 همراهان گرامی نشریه چشم‌انداز ایران 🍀

🔴 به اطلاع می‌رسانیم به دلیل پاره‌ای از مشکلات کانال تلگرام قبلی این نشریه از دسترس خارج شده است. از این پس در این آدرس با شما خواهیم بود.

با ما همراه باشید 👈👈👈

@cheshmandaz_iran


🌟 عوامل تأثیرگذار بر قیمت کنونی نفت 🌟

🔹 محمدآقائی تبریزی

✔️ امروزاقتضا دارد تا چهار مقوله زیر را در ارتباط باقرارگرفتن قیمت نفت خام روی سطح حدود ۷۰ دلار به جای حدود بالاتر از ۸۰ دلار تا قبل از دو ماه پیش وپائین نیامدن بیشترازحدود۷۰ دلار درنظرگرفت .

✔️ مقوله اول: آمریکا درماه های اخیر مکرر اعلام کرده بود باتحریم خود، صادرات نفت ایران را در نوامبر به صفر میرساند. لیکن بامشاهده سطح عرضه جهانی، به دلیل عدم توانایی امکان عرضه ظرفیت مازاد قابل ملاحظه در تولید عربستان و روسیه وآمریکا و امارات برای حذف ایران، مجبورشد ۸ کشور مشتری نفت خام ایران را ازتحریم خارج کند تا قیمت ها از قیمت نفت خام تا قبل ازحدود دوماه پیش بالاترنرود و این باعث سقوط قیمت گردید .

✔️ مقوله دوم اعلام عربستان مبنی برکاهش تولید خود برای جلوگیری از سقوط بیشتر که به ویژه درشرایط کنونی عربستان درحال جنگ با یمن و هزینه های سنگین دیگرش ،کمبود منابع وکسری بودجه کشورش برای اوقابل تحمل نبود .

✔️ مقوله سوم قیمت بنزین درآمریکاست که درماه های گذشته باتوجه به افزایش قیمت نفت خام و ناشی از پیش‌بینی‌های آثارتحریم آمریکا وکاهش عرضه جهانی، بسیاربالارفته بود و اثرات منفی درسیستم اقتصادی اجتماعی آمریکا داشت. باید باکاهش فشار تحریمی و استمرارعرضه ایران، قیمت پائین می‌آمد تا قیمت نفت خام و بنزین بیش از سطح ماه‌های گذشته بالانرود وکاهش یابد .

✔️ مقوله چهارم عدم سقوط قیمت از مرزی که اقتصاد تولید نفت شیل پرهزینه آمریکارا لطمه نزند .

✔️ بنابراین نیاز آمریکا به سقوط قیمت تاسطح قابل تحمل برای استمرار تولید نفت شیل آمریکا وکاهش نسبی قیمت بنزین، ونیازعربستان در درجه اول ودر درجه بعدی روسیه برای محدودکردن سقوط قیمت و نگاهداشتن سقوط آن تا سطح قابل تحمل خود، منجربه تجدیدنظرآمریکا برای معافیت های تحریمی ۸ کشور و تصمیم هماهنگ شده عربستان باآمریکا برای کاهش تولید خود تاحداکثر ۵۰۰ هزار بشکه درروز درهفته های آینده شد.

✔️ سطح قیمت حدود۷۰ دلارکنونی، حدود سطح قابل تحمل برای آمریکا و عربستان وروسیه درشرایط کنونی است ومنجر به تصمیمات ویژه آنها شده است .

با ما همراه باشید 👈👈👈

@cheshmandaz_iran


🔹پول را بردار و فرار کن
🔹درباره نسبت وودی آلن با صنعت خودروسازی ایران

✔️با خروج شرکت‌های خودروسازی خارجی از ایران، کارخانه‌های خودروسازی داخلی انجام تعهدات خود را مدام به تأخیر می‌اندازند. در تازه‌ترین اقدام، شرکت سایپا اعلام کرده قادر به تحویل برخی خودروها نیست. برای نمونه اعلام کرده مشتریان به‌جای خودرو ساندرو یا باید دو دستگاه تیبا تحویل بگیرند یا پولشان را با سود متعلقه پس بگیرند. مشتری نگون‌بخت چاره‌ای ندارد و این ناچار بودن مدیران صنایع خودروسازی را با یک سوءتفاهم روبه‌رو کرده است؛ اینکه هر کاری دلشان خواست می‌توانند انجام دهند، خاصه اینکه حالا شرایط تحریم است و بهانه هم از پیش مهیاست. این نوشته درباره همین سوءتفاهم تاریخی است و اثبات این امر که دست‌کم در فقره اخیر، تحریم‌ها دستاویزی برای توجیه سوءمدیریت خودروسازان شده است.

✔️رئیس‌جمهور امریکا زیر تعهد برجام می‌زند. بلافاصله شرکت رنو عطای بازار خودرو ایران را به لقایش می‌بخشد. تولید خودروهای وابسته به قطعات آن شرکت با اختلال جدی روبه‌رو می‌شود و پس از مدتی متوقف می‌شود. مقصر کیست؟ قصد جسارت به مسئولان محترم را نداریم، آن‌ها سر جایشان نشسته بودند که یک‌دفعه تحریم‌ها می‌رسند و خط تولید تعطیل می‌شود. مقصر ترامپ است؟ مردم امریکا هستند که به ترامپ رأی دادند؟ اتحادیه اروپا است؟ بن‌سلمان است؟ شیخ ابوظبی است؟ همه این‌ها هستند، اما طبق تحقیقاتی که نگارنده انجام داده مقصر اصلی همان فردی است که برای خودرو ثبت‌نام کرده است. او تنها کسی است که در حال حاضر زور همه به او می‌رسد.

✔️وقتی شرکت سایپا در آذرماه 96 برای خودروهای شرکت رنو از مردم پیش‌پرداخت می‌گیرد، می‌داند که عن‌قریب است امریکا از برجام خارج شود. تبعاتش را هم می‌داند، یا باید بداند؛ بنابراین وقتی پای قرارداد با مشتری می‌نشیند و وعده شهریورماه 97 را می‌دهد باید تمام جوانب امر را سنجیده باشد. ازجمله قرارداد سفت و محکمی با شرکت رنو داشته باشد که در صورت شدت‌گرفتن تحریم‌ها دست‌کم تا زمان انجام این تعهدات از ایران خارج نشود و در غیر این‌صورت ملزم به پرداخت غرامت شود. اگر قرارداد ساپیا با رنو غیر از این بوده، قرارداد این شرکت با مشتریان و تعیین زمان قطعی تحویل خودرو، هم غیرقانونی بوده و هم غیراخلاقی.
یک دستگاه ساندرو به قیمت روز 140 میلیون تومان است و قیمت دو دستگاه تیبا در حدود نصف این مبلغ. اگر شرکت سایپا کار اشتباهی انجام داده، تاوانش را باید خودش بدهد؛ یعنی افزون بر آن رقمی که معادل قیمت روز خودرو ساندرو است، مبالغی را هم به‌عنوان خسارت پرداخت کند.

✔️شرکت سایپا در آذرماه پول را از مشتری می‌گیرد و چند ماه بعد شرکت رنو ایران را ترک می‌کند. شرکت سایپا از همان زمان می‌دانست نمی‌تواند به تعهد خود در شهریورماه عمل کند، بهتر نبود به‌جای پنهان‌کاری، صادقانه موضوع را با خریداران در میان می‌گذاشت؟ شاید یکی دوست داشت پولش را بگیرد و به زخمی بزند. دو ماه که از موعد تحویل می‌گذرد تازه اعلام می‌کند بیایید پولتان را بگیرید. این شرکت پس از به‌وجود آمدن این مشکلات هم دوباره یک ماه پیش اقدام به پیش‌فروش خودرو در حجم انبوه کرده است و همان خودروهایی را هم که پیش‌فروش کرده نمی‌تواند تحویل دهد.

✔️چرا صنعت خودروسازی ما با این‌همه سابقه باید تا این حد وابسته باشد که با یک تلنگر خارجی از هم بپاشد؟ چرا باید این‌قدر ورشکسته باشد که با این کلاه و آن کلاه کردن اموراتش را بگذراند؟ صنعت خودروسازی تنها یک نمونه است، برخی صنایع دیگر هم همین‌طورند. حالا که درآمد نفت کم شده، بیشتر این مسئله را درک می‌کنیم.

✔️اقتصاد ایران در چنبره مدیران ناکارآمدی اسیر شده که چند صباحی هستند و هر طور هم عمل کنند حقوق و پاداششان به راه است و بعد از مدتی می‌روند به‌جایی دیگر و دوباره حقوق و پاداششان به راه است و این داستان ادامه دارد. این‌طور می‌شود که بزرگ‌ترین کارخانه‌های خودروسازی خاورمیانه و دنیا را در ایران داریم، اما هنوز نتوانسته‌ایم یک خودرو درجه دو را از صفر تا صد طراحی و تولید کنیم.

✔️تا زمانی که راه این است، تحریم خارجی هیچ اثری بر ما ندارد، هر تأثیری هست از خود ماست. زمان به‌تندی می‌گذرد و دیگر برای اینکه تقصیرها را به گردن دول خارجی بیندازیم دیر شده است.

بخشی از مطلب احمد هاشمی در شماره 112 نشریه چشم‌انداز ایران
با ما همراه باشید 👈👈👈

@cheshmandaz_iran
http://uupload.ir/files/gku5_1.jpg


🌟 جامعه بدون حذف 🌟

✔️ آنچه مصلحت جامعه، مملکت و نظام جمهوری اسلامی است «جامعه بدون حذف» است. خطاب خداوند در قرآن به «ناس» است و ناس شامل تمامی اقشار مردم حتی کافر، منافق و مشرک است.

✔️ تا زمانی که تعدی و تجاوز رخ نداده مرزبندی در درون ناس و مردم نخواهیم داشت؛ البته واضح است در صورت تعدی و تجاوز مرزبندی به‌وجود می‌آید و دفاع صورت می‌گیرد. در پروسه دفاع هم نباید به انهدام نیرو پرداخت.

✔️ ممکن است بگوییم ما با نظام شاهنشاهی تفاوت داریم و اسلامی و مستثنی هستیم و شکست نخواهیم خورد. توضیح اینکه در جریان جنگ احد که در آیات آل‌عمران آمده است دیدیم در ابتدای جنگ مسلمان‌ها پیروز شدند، اما نیروهایی که از مکه آمده بودند با دور زدن تنگه به مسلمانان حمله کردند و هفتاد نفر را کشتند.

✔️ این پرسش مطرح شد که چرا با وجود اعتقاد مسلمانان به خدا و نبوت و حضور پیامبر در بین آن‌ها ما از مشرکان شکست خوردیم. قرآن جواب شفافی به ما می‌دهد: در جنگ بدر یا ابتدای جنگ احد، سنت‌ها، روش‌ها و قوانین جنگ را رعایت کردید، اما در مرحله دوم رعایت نکردید و ضربه خوردید؛ بنابراین نمی‌توان گفت ما تافته‌ای جدابافته هستیم و مشمول قوانین تاریخ نمی‌شویم.

✍️ بخشی از سرمقاله‌ی لطف‌الله میثمی؛ مجله‌ی چشم‌انداز ایران. شماره‌ی ۱۱۲.

با ما همراه باشید 👈👈👈

@cheshmandaz_iran


🌟 حق شهروندی و موانع آن 🌟

✔️ یکی از ویژگی‌های قانون اساسی و قانون‌گرایی، «حق شهروندی» به‌ویژه در کشورهای مرکب مانند ایران است که اقوام، مذاهب و زبان‌های مختلفی دارد. تأکید بر حق شهروندی برای این است که پروسه مدیریت جامعه از مشارکت تمام آحاد ملت برخوردار باشد، زیرا ضمن درست بودن، یکی از لوازم توسعه و پیشرفت است.

✔️ حق شهروندی در جمهوری اسلامی تقویت و برای همه از بالا تا پایین یکسان شد، حتی آیت‌الله منتظری در رساله حقوق خود این حق را به صورت‌بندی قرآنی و فقهی تبدیل کردند. آیت‌الله مطهری گفت اسلام خودش دموکراتیک است و نیاز به واژه جمهوری ندارد. قانون اساسی مصوب سال 58، احزاب و دسته‌ها را به‌رسمیت شناخت. اصل پنجم ولایت‌فقیه را به رأی مردم مشروط کرد و در اصل ششم، تمام کارها مبتنی بر آرای مردم شد که بدون آن اعتبار ندارد. متأسفانه از پیش و پس از انقلاب، زمینه‌هایی به‌وجود آمده بود و تا جایی که حافظه‌ام یاری ‌کند آن‌ها را بازگو می‌کنم.

✔️ در زمستان سال 54، پس از تصفیه‌ها و برادرکشی‌ها، بیانیه تغییر ایدئولوژی سازمان مجاهدین منتشر شد که در پی آن معادلات جامعه به هم خورد. بدین معنا که نیروهایی که با سلطنت وابسته مبارزه می‌کردند و در اتحاد با هم بودند، به‌تدریج جدا و حتی رویاروی هم شدند. مسئله نجس‌ـ‌پاکی که در بعضی رساله‌ها وجود داشت چشمگیر شد و گفته شد هر کسی خدا را قبول ندارد نجس است و هم‌سفره شدن و چای خوردن و معاشرت با آن‌ها ممنوع شد. چه در زندان‌ها و چه در بیرون و دانشگاه‌ها قطب‌بندی کاذبی بر این اساس به‌وجود آمد. کاذب بدین معناست که در قرآن حتی شیطان که پدر کافران، منافقان، ملحدان و مشرکان است خدای خالق را قبول دارد و به خدا و برخی از صفات خدا قسم می‌خورد. همچنین چهار آیه در قرآن وجود دارد که اگر از مشرکان بپرسند چه کسی آسمان و زمین را خلق کرده می‌گویند خدا؛ بنابراین در قرآن بی‌خدایی مطرح نشده است و کسی حق ندارد با استناد به قرآن حتی کسی را که مدعی بی‌خدایی است از چرخه مدیریت حذف کند. متأسفانه این قطب‌بندی کاذب که ساواک هم آن را دامن می‌زد اساس کدورت‌ها، جدایی‌ها، بدبینی‌ها و حذف‌ها شد و پس از انقلاب نیز در گزینش‌ها به حذف سیستماتیک بخشی از نیروهای مبارز انجامید.

✔️ در ابتدای انقلاب شنیده شد، در بعضی از محافل، روحانیونی که در انتخابات رأی نیاورده بودند می‌گفتند تا وقتی نظریه ارزش اضافی در اذهان جوانان است ما نمی‌توانیم به حاکمیت برسیم. همچنین گفته می‌شد نیروهای مذهبی‌ای که در امر اقتصاد از یک‌سو به خدا-مالکی و از سوی دیگر به کالا-امانتی معتقد بودند نیز علی‌رغم اینکه اعتقادات توحیدی محکمی دارند؛ مع‌هذا چون مالکیت را قبول ندارند، باید در معرض حذف قرار گیرند.

✔️ یکی دیگر از موارد حذف نیروها، موضوع «بی‌دینی» بود که اساساً در قرآن «بی‌دینی» موضوعیت ندارد. همه حتی کافران هم دین دارند، ولی هر کس و هر گروهی باید دین خود را برای خدا و حقیقت خالص گرداند. «وَأَخْلَصُوا دِینَهُمْ لِلَّهِ» (146 نساء)، «مُخْلِصِینَ لَهُ الدِّینَ» (65 غافر) و «أَلَا لِلَّهِ الدِّینُ الْخَالِصُ» (3 زمر) که متأسفانه این‌ها نیز در معرض حذف قرار گرفتند.

✔️ نکته مهم دیگر، مسئله ایمان است که برخی به بی‌ایمانی متهم می¬شوند و در معرض حذف قرار می‌گیرند. در این باره نیز قرآن، به‌گونه دیگری توضیح می‌دهد. همه انسان‌ها ایمان دارند. قرآن فقط جهت ایمان و درجه ایمان را معلوم می‌کند؛ ایمان برخی به خداوند بیشتر می‌شود: «یؤْمِنُونَ بِاللَّهِ» و در بعضی نیز ایمان به طاغوت و جِبت بیشتر می‌شود: «یؤْمِنُونَ بِالْجِبْتِ وَالطَّاغُوتِ.» دانشمندان علوم تجربی، بدون ایمان به نظم نمی‌توانند به تعمیم و تجرید و استقرا بپردازند و نظریه‌پردازی کنند و هدف اینان دستیابی به سازگاری درونی عالم است که اگر استثنا، گسل و عدم انسجامی پیدا شود بایستی به قاعده و نظم بالاتری دست یابند. دانشمندان علوم قرآنی نیز سعی دارند سازگاری درونی آیات را نشان دهند؛ بنابراین باید در این باره توجه بیشتری کرد و اجازه نداد به هر دلیلی کسی از چرخه مدیریت جامعه حذف شود.

http://yon.ir/RkBCn

✍️ بخشی از سرمقاله‌ی لطف‌الله میثمی؛ مجله‌ی چشم‌انداز ایران. شماره‌ی ۱۱۲.

با ما همراه باشید 👈👈👈

@cheshmandaz_iran


🌟 مواضع اعلام‌شده‌ی مطرود، مواضع اعلام‌ناشده‌ی محترم 🌟

✔️ علی‌رغم اینکه در قانون اساسی، احزاب و دسته‌ها حتی کمونیستی آزاد شناخته شدند، اما از ابتدای انقلاب شعار «حزب فقط حزب‌الله، رهبر فقط روح‌الله» مطرح شد که دایره فعالیت تشکل‌ها را محدود می‌کرد. در این راستا احزاب سراسری و معروف، گروهک خوانده ‌شدند. مردم در آستانه انقلاب، خط‌مشی امام یعنی مبارزه با سلطنت، امریکا و اسرائیل را قبول داشتند؛ البته نه به آن معنا که احزاب و تشکل‌های خود را نداشته باشند.

✔️ در سال 66 «روحانیون مبارز» از «روحانیت مبارز» انشعاب کردند و در شعار فوق شکافی به‌وجود آمد. با این وجود هنوز فرهنگ قانون اساسی درباره احزاب در نیروهای امنیتی‌ـ‍نظامی نهادینه نشده و ایجاد تشکل با موانع بسیاری روبه‌رو است.

✔️ خطری که انقلاب را تهدید کرده و می‌کند این است که بعضی نیروها بدون مواضع اعلام‌شده به‌صورت باندی در نظام نفوذ کنند و به اهداف خود برسند، اما نیروهایی که مواضع اعلام‌شده دارند و بر این مواضع ایستاده‌اند باید فشارهای زیادی را تحمل کنند.

✍️ بخشی از سرمقاله‌ی لطف‌الله میثمی؛ مجله‌ی چشم‌انداز ایران. شماره‌ی ۱۱۲.

با ما همراه باشید 👈👈👈

@cheshmandaz_iran


🌟 ایران امروز از منظر تجربه‌ی شصت‌ساله 🌟

✔️ در تجربه شصت‌ساله خود در مسائل سیاسی به‌یاد ندارم هیچ‌گاه استقلال و تمامیت ارضی ما تا این حد در معرض تهدید باشد. در داخل نیز بحران‌هایی را رصد و شمارش کرده‌ام که همه می‌دانیم. اگر قرار باشد اقتصاد مقاومتی سامان یابد و توسعه و پیشرفت رخ دهد بدون مشارکت مردم نمی‌شود.

✔️ اگر در دوران نهضت ملی قوی‌ترین تحریم‌های تاریخ ایران را پشت سر گذراندیم و اقتصاد متوازنی داشتیم، این مسئله بدون مشارکت، همبستگی و اعتماد مردم و نیروها به دولت مصدق امکان پذیر نبود.

✔️ اگر ائتلاف امریکا، اسرائیل، عربستان و امارات و ایادی خارجی و داخلی آن‌ها فضای جنگی برای ما ایجاد کرده‌اند، راه دفاع در برابر آن‌ها اعتماد به مردم در پرتو فرآیند «ایرانِ بدون حذف» است.

✍️ بخشی از سرمقاله‌ی لطف‌الله میثمی؛ مجله‌ی چشم‌انداز ایران. شماره‌ی ۱۱۲.

با ما همراه باشید 👈👈👈

@cheshmandaz_iran


شماره 112 چشم‌انداز ایران منتشر شد.

با ما همراه باشید 👈👈👈

@cheshmandaz_iran

9 last posts shown.

154

subscribers
Channel statistics