سیاووشان - کودک و نوجوان


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


دپارتمان کودک و نوجوان مرکز خدمات روان شناختی سیاووشان
مطالب علمی در حوزه روانشناسی کودک و نوجوان
راه های ارتباطی با مرکز:
22926522-22269550-22269068
www.siavoushan.com

Related channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter




"از کجا آمدیم؟ "

"Where Do We Come From?!"

مهمترین ویژگی تحول اولیه‌ی کودک این است که تحول در فرایند ارتباط با یک شخص یا اشخاص رخ می‌دهد و این شخص در وهله‌ی اول مادر است و بعد پدر و دیگر اعضا. در نتیجه توصیف تحول، توصیف یک رابطه‌ی اجتماعی و بین فردی است که تجربه‌ی مهمی در کیفیت روابط ابژه‌ی بعدی، احساس خود، شخصیت و هویت کودک محسوب می‌شود.
"نانسی چادورو" روان‌کاو و جامعه‌شناس در کتاب The Reproduction Of Mothering می‌نویسد : « تجربه خود به این مربوط می‌شود که من کی هستم نه این‌که من هستم ».

کنجکاوی جنسی کودکان یکی از مهمترین مسایل تحول است که از نگاه روان‌کاوی و روان‌پژوهی بسیار قابل تامل و بررسی است.

"مهدی چاکری" نویسنده و "محمد عاقبتی" کارگردان، نمایشی در همین راستا با عنوان « از کجا آمدیم » تدوین کرده‌اند که به پرسشگری کودکان در مورد مسایل جنسی می‌پردازد و دیدنش خالی از لطف نیست.

#رضا_شهلا

اطلاعات بیشتر ↙️

http://siavoushan.com/fa/news/congresses-seminars/748-نمایشی-برای-پاسخ-به-یکی-از-مهمترین-سوال‌های-کودکان-ویژه‌ی-مخاطبان-بالای۴-سال.html

t.me/Children_Dep


🤕احتمالا اخیرا در اطرافیان یا مهد کودک ها و حتی مدارس به گوشتان خورده باشد که کودکی عدم یکپارچگی حسی دارد، این یکپارچگی حسی چیست و به چه معناست ؟

🛑برای آشنایی بیشتر با این موضوع و همچنین برای بهبود بخشیدن به این یکپارچگی با ما همراه باشید.

1⃣یکپارچگی حسی، توانایی کودک در احساس، درک و سازمان‌دهی اطلاعات حسی از محیط و بدن است. اساساً یکپارچگی حسی تمام درون‌دادهای حسی فرد را طبقه‌بندی کرده و نظم می‌دهد و در نهایت عملکرد مغزی فرد را یکپارچه می‌کند. وقتی عملکردهای فرد متعادل هستند، حرکات بدن یکپارچه بوده و یادگیری به آسانی صورت گرفته و در نتیجه رفتار مناسب و طبیعی است. یکپارچگی حسی در رشد، یادگیری و احساسات کودک بروز پیدا می‌کند. بین یکپارچگی حسی و رشد عاطفی و اجتماعی کودک ارتباط وجود دارد.
t.me/Children_Dep


Forward from: الو اتيسم
👶 در زير به برخي از مهارت هاي اجتماعي، شناختي، زباني در كودكان از ٦ ماهه تا يكساله اشاره مي نماييم:

🧠مهارت هاي شناختي از ٦ ماهگي تا ١٢ماهگي:
١. كودك فعاليت هاي حركتي ساده را تقليد ميكند.
٢. كودك اعمال ديگران راتقليد ميكند.
٣. كودك شيئي را كه از ديد او پنهان مي شود، پيدا ميكند.
٤. كودك به سمتي كه اسباب بازي را مي اندازيم، نگاه ميكند.
٥. كودك پارچه را از صورت خود كنار مي زند.

🗣مهارت هاي زباني از ٦ ماهگي تا ١٢ ماهگي:
١. كودك از صداها تقليد ميكند.
٢. كودك به حركات پاسخ ميدهد.
كودك براي ارتباط از صداها و حركات استفاده ميكند.

👥مهارت هاي اجتماعي كودكان از ٦ ماهگي تا ١٢ ماهگي:
١. كودك والدين خود را از غريبه تمييز مي دهد.
٢. كودك به تصوير خود در آيينه پاسخ مي دهد.
٣. كودك با بزرگتر ها بازي هاي ساده انجام مي دهد.
٤. كودك اشيا را به ديگران مي دهد و ميگيرد.
@Hello_Autism




بیست و دوم اکتبر، از سال ۱۹۹۸ به عنوان روز جهانی توجه به لکنت زبان نامگذاری شده است.
هدف از این نامگذاری، افزایش آگاهی عمومی نسبت به ناروانی گفتار است.
میلیون ها نفر در سراسر دنیا از این اختلال گفتاری رنج می‌برند.
لکنت زبان عمدتاً و به طور کلی جز در موارد استثنایی در دوران خردسالی آغاز شده و یک پدیده خاص دوران کودکی است.
لکنت زبان در میان پسران بیشتر از دختران است.
لکنت زبان همواره معلول علت بدنی، عاطفی، اجتماعی و یا ترکیب این عوامل است.
امروزه از روشهای مختلفی برای اصلاح، درمان و بازپروری اختلالات گویایی و لکنت زبان استفاده می‌نمایند.
روش دو جانبه یا مکمل - روش‌های روان درمانی روش‌های زبانی - تلفظی -روش دارو درمانیو رفتار درمانی و روش خود درمان گری برای درمان لکنت زبان استفاده می‌شود.
ما باید یاد بگیریم که با افراد مبتلا به لکنت زبان با صبر در شنیدن و احترام رفتار کنیم.
t.me/Children_Dep


اگر ظرافتهای کلامی و هیجانی در اتصالات هیجانی در تعاملات والد و کودک نباشد,ارتباط برقرار نمی شود و کودکان را دچار مشکلات هیجانی می كند.
t.me/Children_Dep




📢📢📢اگر والدين هيچگونه مخالفتي با كودك نداشته باشند و به اصطلاح سهل گير باشند تاثير آن بر اعتماد به نفس كودك به چه شكل خواهد بود؟

اگر والدین از زمان تولد کودک هیچگونه مخالفتی با خواسته های وی نداشته باشد و در کل کلمه "نه" را از دایره لغات خود حذف می کنند یا اینکه هر گونه تصمیم گیری که می خواهند بگیرند از کودک خود سوال می کنند و عنان زندگیشان را به دست وی می گذراند و اصطلاحا کودک همانند شاهزاده ی نفر اول خانواده تربیت می شود که حرف ,حرف اوست و نیاز او ارجح بر نیاز دیگران است.در چنین شرایطی این کودک وقتی در سن 6 و 7 سالگی وارد مدرسه یا پیش دبستانی می شوند دیگر آنجا نفر اول نیستند چرا که همه با هم برابرند و آنجا اولین محلی است که که با خواسته های کودک مثل خانواده برخورد نمی شود و این فرآیند باعث شکل گیری اعتماد به نفس کاذب در کودک می شود.این نوع کودک مسلما در روابط اجتماعی با همسالان خود دچار مشکل خواهد.
t.me/Children_Dep


شادي ،صلح و آرامش را براي تمام کودکان سرزمينمان آرزومندیم.روز جهاني كودك مبارك
t.me/Children_Dep


📢📢📣📣📣📣📢📢📢📣📣

خشم جزو هيجانات منفي به حساب مي آيد که ما را برانگيخته مي کند و حتي بعضي مواقع اين هيجان از ما محافظت مي کند. در واقع هيجان خشم به ما اين پيام را مي دهد که اوضاع آنگونه که بايد نيست. ميزان افزايش هيجان خشم همراه با جبهه بيروني رفتاري باعث پرخاشگري مي شود که يکي از نشانه هاي اختلالات رفتاري در کودکان است. يعني اگر کودکي به طور مداوم و مکرر دچار عصبانيت شود که متناسب با شرايطش نباشد و در مکان هاي مختلف اتفاق بيفتد اين کودک مبتلابه رفتار پرخاشگرانه است
t.me/Children_Dep


پرخاشگري در كودكان را بشناسيم📢📢📢📢


پاسخ📣📣📣📣📣
به چند دلیل به هیچ عنوان توصیه نمی شود کودک زیر 6 ماهگی از والدین جدا شود. احتیاج او به تغذیه شبانه ، احساس امنیت و البته آسیب پذیر بودن نوزاد در ماه های بعد از تولد ، بهترین دلیل برای بودن او در کنار پدر و مادر است. در سال اول تولد ، نگرانی هایی در مورد سندرم مرگ ناگهانی شیرخواران وجود دارد که درآن کودک ممکن است دچار مشکل تنفسی شده و نتواند نفس بکشد و همین موضوع موجب مرگش شود. به همین دلیل باید محل خواب او در دید والدین باشد از سوی دیگر مادران چون نسبت به فرزندان شان حساس هستند معمولا هوشیار می خوابند و بنابراین در صورت بروز مشکل زود تر دست به کار می شوند.
t.me/Children_Dep


سوال🔔🔔🔔🔔
آيا ٦ ماهگي سن خوبي براي جدا خوابيدن نوزاد از والدين است؟؟؟؟؟


Forward from: Javadi
📕📗📘📙📕📗📘📙

اگر دایما از شما بپرسند، خوب درس خواندی؛ همه نکات را بلدی؛ درس ها را مرور کردی؛ فکر می کنی سوال ها و تست ها را خوب جواب می دهی و.. چه حسی به شما دست می دهد؟ مضطرب و کلافه نمی شوید؟ والدین " وسواسی " با این پرسش های مکرر باعث آزار فرزندشان می شوند. تذکرهای بی امان والدین هم یکی از عوامل اضطراب آور است. درس پرسیدن هم بله، نوعی مداخله در روند طبیعی درس خواندن بچه ها است. پدر و مادرها می خواهند با این کار وضعیت تحصیلی فرزندشان را کنترل کنند تا او به کمال مطلوبی که در ذهن پدر و مادر هست، برسد ؛ ولی این روش درستی نیست ...

t.me/Children_Dep

ادامه مطلب ↙️

http://www.siavoushan.com/fa/notes-articles/child-adolescents-psychology/88-2014-07-09-13-00-41.html

📕📗📘📙📕📗📘📙


رفتار پدر و مادرها یکی از اصلی ترین دلایل ایجاد و انتقال اضطراب به بچه ها است. پدر و مادرهای " حمایت گر " یکی از گروه هایی هستند که با رفتارشان بیشترین اضطراب را به فرزندشان منتقل می کنند.


موفقیت تحصیلی از عواملی نظیر موقعیت اجتماعی- اقتصادی، میزان زمانی که والدین با کودکانشان سپری می کنند و کیفیت آن ،میزان بهره مندی کودک از سلامت جسمانی و روانی و تاثیر هم سن وسالان اثر می پذیرد.


Forward from: Javadi
🔶🔷🔶🔷🔶🔷🔶🔷🔶🔷


🔸 آمادگی روانی برای رفتن به مدرسه


روان‌شناسان توصيه مي‌کنند که بايد کودک را قبل از سنين ورود به مدرسه در زمان‌هايي کوتاه به مراقب جديد يا مهدکودک بسپاريد يا به بهانه خريد براي مدت کوتاهي بيرون برويد تا کودک تنهايي و جدايي از مادر را تجربه کند ...


@Children_Dep

بیشتر بخوانید ↙️

http://www.siavoushan.com/fa/notes-articles/child-adolescents-psychology/84-psychological-preparation-for-school.html

🔷🔶🔷🔶🔷🔶🔷🔶🔷🔶


Forward from: Javadi
🔆 خوداگاهي در كودكان

در زمینه کودکان به ویژه کودکان زیر دوازده سال خودآگاهی به :

🦋 فرآیند آگاهی کودک از افکار، احساسات، رفتارها و توانایی‌ها ختم می شود. فرد آگاه می‌داند چه کاری انجام می دهد و چگونه انجام دهد.

🦋 در این مهارت تلاش بر آن است کودک خود را در زمینه افکار، احساس و رفتارش ببیند و بداند نسبت به خودش چه دیدی دارد و چگونگی برخوردش در موقعیت های مختلف و در قبال اتفاقات اطرافش را نظاره کند و نتیجه واکنش‌هایش را بررسی کند تا به صورت خودانگیخته به نگاهی از بالا به خود برسد و در موقعیت‌های متفاوت خود را ارزیابی کند.

🦋 این‌که کودک بداند از چه چیزهایی خوشش می‌آید و از چه چیزهایی متنفر است، با چه افرادی می تواند دوستی برقرار کند، چه رابطه‌هایی را بیشتر می‌پسندد ...
@Children_Dep

بیشتر بخوانید ↙️

http://www.siavoushan.com/fa/notes-articles/child-adolescents-psychology/84-psychological-preparation-for-school.html



20 last posts shown.

544

subscribers
Channel statistics