سایپلیتیک


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


کانال خبری-تحلیلی وقایع نظامی، سیاسی و اجتماعی داخلی و بین الملل

Related channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


چرا نابرابری مهم است؟
✍️ نابرابری در تاریخ اندیشه بشری همواره مورد توجه بوده است. سه‌گانه‌ی معروف مزیت‌های اجتماعی، یعنی ثروت، قدرت و منزلت، به طور معمول توزیعی نابرابر در جامعه دارند. حیات اجتماعی عرصه رقابت برای حفظ یا افزایش بهره‌مندی از مزیت‌های اجتماعی است‌.

✍️ اما چرا نابرابری مهم است؟ بسیاری از متفکران به دلیل پیامدهای نابرابری، آن را موضوع مطالعه قرار داده‌اند. نابرابری می‌تواند نظم اجتماعی را مختل کند. موجب افزایش بی‌اعتمادی در جامعه می‌شود. افزایش بی‌اعتمادی، ظرفیت توسعه‌یافتگی جامعه را کاهش می‌دهد و کاهش ظرفیت توسعه‌یافتگی، خود موجب تشدید نابرابری می‌شود. همچنین نابرابری آثار و پیامدهای روانی مختلفی بر طبقات محروم جامعه خواهد داشت. مثل حس تحقیر، ضعف اعتماد به نفس و ... . از سوی دیگر نابرابری با مفهوم عدالت گره خورده و از این رو زمینه‌ساز بحث‌های فلسفی و اخلاقی فراوانی بوده است. و در نهایت نابرابری و پیامدهای آن، از مهم‌ترین دغدغه‌های سیاستگذاری در جوامع معاصر بوده است.

✍️ توزیع نابرابر هر یک از مزیت‌های اجتماعی، می‌تواند شکلی از نابرابری را در جامعه رقم بزند. با این حال توزیع ثروت بیش از انواع دیگر، مورد توجه بوده است. اقتصاددانان شاخص‌های مختلفی را برای سنجش نابرابری در جامعه طراحی کرده‌اند. یکی از این شاخص‌ها، ضریب جینی است.

✍️ ضریب جینی، نشان می‌دهد که توزیع ثروت در جامعه چگونه است. به عبارتی چند درصد از افراد جامعه، چند درصد از ثروت موجود در جامعه را در اختیار دارند؟ ضریب جینی شاخصی است بین صفر تا یک. اگر در جامعه‌ای خیالی، توزیع ثروت بین کل اعضای جامعه برابر باشد، ضریب جینی برابر با صفر است. می‌دانیم که چنین جامعه‌ای وجود ندارد. در مقابل ضریب جینی یک هم به این معنی است کل ثروت جامعه در اختیار یک نفر باشد. در جهان واقع اما ضریب جینی همواره عددی بین صفر و یک است. هر چقدر ضریب جینی بیشتر باشد نابرابری در جامعه بیشتر است.

✍️ سیاستگذاران تلاش می‌کنند با روش‌های مختلفی میزان نابرابری را در جامعه کاهش دهند. به عنوان مثال از طبقات ثروتمند مالیات بگیرند و به طبقات محروم، خدمات ارزان قیمت یا رایگان بدهند(سیاست‌های بازتوزیعی). یا با وضع قوانینی، تلاش کنند کالاهای عمومی برای همه یکسان باشد. مثلا آموزش، بهداشت و امنیت رایگان و یکسان برای همه افراد جامعه. به عبارتی با فراهم آوردن فرصت‌های نسبتا برابر برای افراد، مانع افزایش نابرابری در جامعه شوند. در مقابل خصوصی‌سازی خدماتی مثل آموزش، بهداشت و امنیت می‌تواند دسترسی نابرابری به کالاهای عمومی را برای افراد رقم زده و در نتیجه نابرابری پایدار و عمیقی را در جامعه بوجود آورد.

❇️ روند ضریب جینی در ایران نشان می‌دهد که سیاست‌های کاهش نابرابری مثل هدفمندی یارانه‌ها به میزانی کمی نابرابری را در جامعه کاهش داده است.  ولی این سیاست به تنهایی توانایی لازم برای مبارزه با فقر و نابرابری را ندارد. چه بسا بی‌توجهی به دیگر ساحت‌های این سیاست اثر معکوس بر وضعیت اقتصادی جامعه بگذارد.
منبع: مرکز شناخت
@CyPolitics


🔸 چرا نابرابری مهم است؟


Forward from: دافوس مدیا
بهترین روش درس خواندن و مطالعه مِتُد SQ3R هست

👈 این تکنیک ۵ تا مرحله دارد:

قدم اول: پیش مطالعه (survay)
خُب حالا این یعنی چی؟ تو این مرحله باید مبحث مورد نظرت رو روزنامه وار بخونی و رد شی. درواقع قرار نیست چیزی یاد بگیری. با این کار با موضوع و فضای اصلی درس آشنا میشی و آمادگی ذهنی لازم رو پیدا میکنی.

قدم دوم: سوال کردن (questioning)
وقتی قدم اول رو اجرا کردی ذهنت یه بستر مناسب واسه دونستن چیزای جدید ایجاد کرده. اینجاست که باید از اون مبحث سوال طرح کنی و هر چیزی که تو ذهنت ابهام ایجاد کرده رو به شکل سوال مطرح کنی و حین مطالعه اصلی یا سر کلاس دنبال جواب باشی. این کار باعث میشه تمرکز و دقتت تو مطالعه اصلی دو چندان شه.

قدم سوم: مطالعه دقیق(read)
تو این مرحله با تمرکز بالا و با هدف یادگیری کامل، مبحث مورد نظر رو مطالعه کن. متن کتاب و جزوه‌ها رو بخون و تمریناشو حل کن هم چنین در حین کار نکات مهم رو یادداشت کن

قدم چهارم: یادآوری(recall)
اینجا باید مطالبی که در مرحله قبل خوندی رو به زبون خودت و طوری که واست قابل فهم باشه برای خودت یا یه دوست یا همکلاسی بازگو کنی و توضیح بدی و خلاصه مطالبی که یادته رو تو یه برگه بنویسی

قدم پنجم: مرور (review)
با اجرای این مرحله از فراموش شدن مطالبی که یاد گرفتی جلوگیری میشه
مغز انسان یه قانونی داره که میگه: یا از اطلاعات استفاده کن یا بریزشون دور و به خاطر همین قانون این مرحله اهمیت زیادی داره. مرورت رو باید آخر همون روز انجام بدی و آخر هفته و آخر ماه تکرار کنی. این مرور میتونه شامل بازخوانی خلاصه‌نویسی‌ها یا زدن تست و بررسیشون باشه.

@Dafoosmedia


ملت
قسمت اول

تا جایی که به زبان فارسی بر می‌گردد، واژه ملت به چهار معنا به کار گرفته شده است:
دین و شریعت، پیروان دین و شریعت، یک قوم، مجموعه مردمان یا شهروندان یک کشور.
ولی از آن جا که این واژه دارای بار سیاسی ژرفی است، بهتر است برای هم نوا شدن با دیگر کشورها، این واژه را فراگیر و بین المللی بکار برد. از دیدگاه حقوقی، ماخذ درستی یک واژه سیاسی، ملل متحد و به ویژه بخش های حقوقی آن است.
از جنبش مشروطه بدین سو، در ایران، واژه " ملت" درست یا نادرست، به عنوان مترادف و معادل NATION پذیرفته و بکار گرفته شد. بدین معنا ملت به معنای مجموعه مردمی  (PEOPLES) است، که درون مرزهای سیاسی (POLTICAL BOUNDARIES) شناخته شده و رسمیت یافته از جانب نهادهای بین المللی متعلق به یک کشور( COUNTRY) زندگی می کنند. مردمانی که دارای یک قانون اساسی سراسری  ( UNIVE RSAL CONSTITUTION) بوده و درآن یک حاکمیت(SOVEREIGNTY) و یک گونه حکومت( REGIME)و یک مدیریت( GOVERNMENET) و پرچم و سرود ملی رسمیت دارد. هم چنین این مردمان دارای هر گونه حقوق اساسی و تقسیمات کشوری داشته باشند، دارای یک دولت مرکزی( CENTRAL ADMINISTRATAION) نیز می باشند.
ادامه دارد
@CyPolitics


💢 فیل سفید

در حکایتی از گذشته معروف است که پادشاه یک کشور به پادشاه یک کشور دیگر یک فیل سفید هدیه می دهد، کسی که هدیه را پذیرفته، هزینه های زیادی را صرف نگهداری و خوراک این فیل سفید می کرد، نسل های مختلف بدون آن که بدانند این فیل سفید به چه درد می خورد هزینه های زیادی را برای آن متحمل میشدند و دلشان هم نمی آمد که آن را کنار بگذارند یا رها کنند زیرا می گفتند:
"حیف است تا کنون هزینه زیادی برای آن شده است و نمیتوان آن را رها کرد!".

فیل سفید در مدیریت استعاره از موضوعیست که هزینه زیادی برای آن شده است و هیچ خاصیت مفیدی ندارد! و از آن جهت کنار گذاشته نمیشود که صرفاً برای آن هزینه شده است.
@CyPolitics


🔰آیین نکوداشت مقام علمی دکتر عزت الله عزتی بنیان‌گذار ژئواستراتژی در ایران

🔹به همت دانشگاه فرماندهی و ستاد آجا و انجمن ژئوپلیتیک ایران در روز چهارشنبه مورخه 22 آذرماه 1402 آیین نکوداشت مقام علمی دکتر عزت الله عزتی بنیان‌گذار ژئواستراتژی در ایران برگزار گردید. در این مراسم باشکوه، اساتید و دانشجویان دانشگاه‌های برتر کشور از جمله دانشگاه تهران، شهیدبهشتی، تربیت مدرس، دانشگاه افسری، دانشگاه آزاد اسلامی و غیره حضور داشتند.

🔹در پاسداشت مقام علمی ایشان، خانم دکتر دره میرحیدر و امیر سرتیپ دکتر نصیرزاده، امیرسرتیپ دکتر حسین ولی‌وند زمانی، دکتر محمدرضا حافظ‌نیا، دکتر محمدحسن نامی و تعدادی دیگر از اساتید پیشکسوت به ایراد سخنرانی پرداختند.

🔹تقدیر از پژوهشگران برتر حوزه جغرافیای سیاسی و ژئوپلیتیک از سایر برنامه‌های این نشست بود.  


🔰برگزاری کارگاه آموزشی آیین تشریفات و فنون مذاکره برای دانشجویان دانشگاه فرماندهی و ستاد با حضور جناب آقای علی‌محمد بیدارمغز، دیپلمات سابق وزارت امور خارجه.


🔹در این کارگاه آموزشی کلیه دانشجویان رشته کارشناسی ارشد مدیریت دفاعی اعم از دانشجویان ایرانی و خارجی حضور داشتند. این کارگاه براساس نیازسنجی کانون ارزیابی و رشد سرمایه‌های انسانی دانشگاه جنگ احصاء و پس از تصویب برگزار گردید.
@CyPolitics


بسیج در دفاع مقدس نه تنها صاحب نقش بود بلکه هویت آن با دفاع و رزم در میدان بالیدن گرفت. حضور بسیج در دفاع مقدس از عملیات والفجر 8 و تسخیر بندر فاو. به بعد پرشورتر گردید. اما بزرگترین حضور بسیج در مقابله با دشمن بعثی عملیات کربلای 4و 5 و عملیات مرصاد بود. در عملیات زمستان 1365 تعداد شهدا نزدیک به 49 هزار نفر بود که اکثریت آنها از بسیج مستضعفین بودند. ایثارگری و دشمن ستیزی و وطن خواهی و لبیک به فرمان امام و بنیانگذار نظام جمهوری اسلامی امام خمینی (ره) رمز اصلی حضور بسیج در عرصه مهم دفاع هشت ساله ایرانیان بود. بزرگترین داشته نیروی مقاومت بسیج جان خویش بود. بسیجیان جان بر کف و ایثارگر ایران اسلامی در حالی به مقاومت در مقابل دشمن بعثی ایستادند که نه از آموزش کافی برخوردار بودند و نه ساختار و تجهیزات و حتی ابنیه و آماد موثر داشتند.
سرعت عمل تجاوزگری دشمن بعثی، ایران ما را بصورت غافلگیرانه در وضعیت بهره گیری از بسیج قرار داده بود و فرصت و امکاناتی برای سازماندهی موثر و آموزش وجود نداشت و مرزهای طولانی از شمالغرب تا جنوب باید از نیروی انسانی جهت تشکیل جبهه مقاومت و جنگ پر میشد. چاره ای جز دفاع و حفظ سرزمین نداشتیم. طیفی از رزمندگان بسیجی عزیز ما در محاصره و گاهی از تشنگی به شهادت رسیدند. برخی از شدت سیل نابهنگام و پیش بینی نشده در منطقه نبرد مظلومانه اسیر جریان سیل شده و شهید شدند. نیروهای ارتش ج.ا.ا از اموزش کافی برخودار بودند. حتی نیروهای کادر سپاه پاسداران آموزش لازم را دریافت کرده بودند. اما بسیج ایثارگر و بی بدیل مستضعفین نه تنها فرصتی برای این آموزشها نداشت بلکه واجد چند ویزگی بود:
1_از اقشار متکثر اجتماعی از بنا تا کشاورز و کارگر تشکیل شده بود. این تکثر ایجاد سبک رفتار سازمانی واحد برای فرمانده و حتی سازمان بسیج را دشوار میکرد.
2. اموزشهای رسمی نیروهای مردمی بسیج متفاوت بود. طیفی از بیسواد(خواندن ونوشتن) تا پزشک و استاد دانشگاه و معلم این نیروی بسیج مردمی را تشکیل میداد.
3. نوسانات نیروی انسانی در گردانهای بسیجی زیاد بود. برای مثال اعزامها در فصل پاییز و زمستان افزون اما با آغاز کشاورزی و دامداری در تابستان و بهار کاهش می یافت. این نوسانات سازماندهی رزمی را برای فرماندهان این گردانها دشوار مینمود و حتی بر آمار تلفات انسانی در دفاع نقدس موثر بود.
4. ترکیب اصلی نیروی انسانی بسیج از جوانان مخصوصا جوانان دبیرستانی تشکیل میگردید. گاهی یک کلاس درس کلا تعطیل و همه یا أکثر شاگردان کلاس به جبهه اعزام میگردید. سپاهیان محمدص که ترکیب اصلی عملیات کربلای 4 و 5 را تشکیل داد از همین جوانان دبیرستانی تشکیل گردید.
5. ایدیولوژی و مکتب عنصری تعیین کنده و انسجام بخش در نیروی بسیج با ویژگیهای بالا بود و اطاعت از رهبری انقلاب اسلامی انسجام را قویتر و موثرتر مینمود. بنابراین برایند عملکر بسیج مستضعفین در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس موفق و درخشان است. بسیج در دفاع مقدس پرونده ای نیکو و درخشان برای درس مقاومت و ایثارگری برای نسلهای بعدی این سرزمین به جای نهاده است. بسیج در عملیات مرصاد که در تابستان 1367 خ در دفع شر بعثیون و متافقین به انجام رسید نشان داد که در جهاد و دفاع زمان نمی شناسد.
نتیجه گیری:
بسیج مستضعفین که در 5 اذر1358 خ تشکیل گردید مرحله ای تکاملی و مهم در روند بسیج اجتماعی ایرانیان اینبار با چهره ای ایثارگر و انقلابی و نظامی در جهت دفاع از کیان کشور و ارزشهای انقلاب اسلامی ایران بود. امام خمینی ره معمار بزرگ بسیج در قامت جدید در ایران بود. بسیج در همه دوران دفاع مقدس ترکیب اصلی رزم در چارچوب طرحهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دوران دفاع مقدس را تشکیل میداد. یاد همه شهیدان بسیجی این سرزمین گرامی باد.
علی ایمانی
5 اذر1402 خ


به نام خدا
*تحولات بسیج از جنبش تا نهاد در ایران*
بسیج(mobilization) عبارت است از حضور اگاهانه و خودخواسته جمعی از افراد یک جامعه با هدف دستیابی به یک هدف (اجتماعی /فرهنگی / سیاسی/اقتصادی). اولین ویژگی بسیج برخورداری از ایدیولوژی است.یک ایدیولوژی بسیج کننده می‌تواند جمع متکثر افراد از اقشار مختلف جامعه را زیر یک بیرق جمع کند. دومین ویژگی بسیج گستردگی و چتر فراگیر آن در پهنه جامعه است.سومین ویژگی بسیج برخورداری از رهبری است. بسیج در ایران معاصر ریشه در تحولات جنبش تنباکو و انقلاب مشروطه دارد اما امام خمینی (ره) در انقلاب اسلامی آنرا به موتور محرک تحولات انقلاب و دفاع مقدس تبدیل نمود.
این نگاشت در سه پرده روند تحولات بسیج اجتماعی و متأثر بر تحولات انقلاب اسلامی را تحلیل می‌کند. یادآوری می‌گردد که مفروض نوشتار اینست که انقلاب اسلامی به رهبری بنیانگذار فقید جمهوری اسلامی روند تکاملی جنبش تنباکو(1270 خ) و انقلاب مشروطه(1285خ) در ایران است.
پرده یکم. بسیج در انقلاب مشروطه:
ساختار اجتماعی ایران طی پانصدسال گذشته متأثر از جامعه ایلی(25درصد) و جامعه دهقانی(55درصد) و جامعه شهری(20) بوده بر اساس آمارگیری دوره پهلوی اول بوده است. جامعه ایلی ایران از پتانسیل بسیج افزونتری نسبت به سایر اقشار اجتماعی برخوردار بود. ساخت و بافت زندگی ایلی و همچنین ایلی بودن ساخت قدرت سیاسی در ایران تا ابتدای دوره پهلوی و مهارت مردان ایل در جنگاوری و تشکیل سپاه بیانگر آمادگی آنان برای اقدامات جمعی و هدفمند اجتماعی بود. المانهای رفتاری جامعه ایلی پتانسیل لازم جهت بسیج اجتماعی در انقلاب مشروطه را برای آنان فراهم آورد.
جامعه دهقانی ایران نیز بخاطر ساخت و بافت مالکیت زمین در ایران و قدرت بسیج کنندگی خوانین محلی نیز دارای پتانسیل بسیج اجتماعی بود. قشر شهرنشین ایرانی بخاطر بافت و ساخت سنتی و مذهبی جامعه ایران با علما در ارتباط بود و بسیج اجتماعی شهر عمدتاً توسط روحانیون سازماندهی می‌شد. قدرت بسیج کنندگی علما نقشی کلیدی هم در پیروزی جنبش تنباکو و هم در پیروزی انقلاب مشروطه و امضاء فرمان مشروطه توسط شاه بیمار قاجاری داشت. اما قدرت بسیج کنندگی ایلات و دهقانان به دوام استبداد صغیر و احیا دوباره مشروطه مدد رساند. پس از نافرجامی انقلاب مشروطه و انزوای روحانیت پساانقلاب(تبعید آیت الله طباطبایی و اعدام شیخ فضل الله نوری) بسیج اجتماعی در ایران به محاق تعطیلی رفت.
..نکته مهم اینست که طی دو جنگ جهانی و اشغال ایران هیچگاه از پتانسیل بسیج مردمی بهره ای گرفته نشد. یعنی از 1288 تا 1357 خورشیدی دوره فترت بسیج اجتماعی در ایران است.
_پرده دوم: بسیج اجتماعی در انقلاب اسلامی
بسیج در انقلاب اسلامی از جنبش به تهاد تبدیل گردید.
امام خمینی(ره) با سازماندهی قدرتمند بسیج در فرایند انقلاب اسلامی بار دیگر این شیر خفته قدرت اجتماعی ایرانیان را بیدار کرد.
امام خمینی در 5 آذر (1358 خ) فرمان تشکیل ارتش بیست میلیونی را صادر کرد. متأثر از تهدیدهای متوجه جمهوری نوپای اسلامی و ظهور قارچ گونه گروهک‌های چپ و مارکسیست و ترورهای مسلحانه این گروه‌ها و ناامنی‌های اجتماعی'رویکرد اولیه به بسیج اجتماعی در دوران انقلاب اسلامی' نظامی بود. بنابراین امام خمینی (ره) از بسیج به عنوان بسیج 20 میلیونی ایرانیان در دفاع از کیان انقلاب یاد کردند. به این ترتیب هستی بسیج 20 میلیونی با هویت انقلاب اسلامی گره خورد. بسیجیان این دوره با اهداف آرمانی و شهادت طلبانه و ایثارگرانه به گود مبارزه برای دفاع از انقلاب اسلامی وارد شدند و اغلب از آموزش کافی نظامی برخوردار نبودند. بنابراین در رویارویی با گروههای تروریستی چپ و مارکسیست شهدای زیادی را تقدیم ایران اسلامی نمودند اما پیروزمندانه در کوبیدن سر مار ترور و وطن سوزی و انقلاب ستیزی به سنگ موفق عمل کردند.
_پرده سوم:بسیج و ایثارگری های دوران دفاع مقدس
در پرده دوم تحول' بسیج از جنبش به تهاد تبدیل گردید. هرچند در انقلاب مشروطه بسیج در وضعیت جتبشی متوقف گردید و بسیجی نامدار آن انقلاب یعنی ستارخان در باغ اتابک ابتدا زخمی و سپس توسط یفرم خان ارمنی دستگیر و با همان زخم از پای درآمد. اما در تجربه انقلاب اسلامی بسیج از جنبش به تهاد تبدیل گردید. و اعلام رسمی نهادی ان از پیام بنیانگذار فقید ج.ا.ا هویدا شد. و اکنون صاحب نقش در دفاع مقدس شد.


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
توضیحات قابل توجه امیر سرتیپ مسعود بختیاری در برنامه زنده رادیو فرهنگ در خصوص طرح‌ریزی  چهار عملیات موفقیت‌آمیز جنگ تحمیلی که نهایتا منجر به آزادسازی خرمشهر شد.
امیر بختیاری: هرکس در مورد طرحریزی و اجرای این چهار عملیات اشکال و ابهام دارد بیاید تا من مدارک و مستندات مکتوب را ارائه دهم!
@CyPolitics


⭕️ ١٢ ویژگی پاداش موثر

🔸مایکل لوبوف در کتاب «بزرگ‌ترین اصل مدیریت در دنیا» می‌نویسد پاداش برانگیزاننده و موثر پاداشی است که این ١٢ ویژگی مهم را دارد:

1⃣ پاداش باید در راستای استراتژی اصلی شرکت باشد. برای مثال، اگر استراتژی اصلی شرکت، کاهش هزینه‌هاست، باید به ایده‌هایی پاداش بدهیم که به شرکت کمک می‌کنند هزینه‌هایش را کاهش بدهد

2⃣ پاداش باید با نیازها و آرزوهای کارمندان مرتبط باشد. برای مثال، اگر کارمندان به حضور در دوره‌های آموزشی کوتاه‌مدت علاقه‌مندند، بهترین پاداش هم فراهم کردن امکان حضور کارمندان در چنین دوره‌هایی است

3⃣ پاداش باید بین کارمندان تفاوت معناداری قائل شود. برای مثال، پاداش فروشنده‌ای که مثلا دو برابر بقیه فروخته است، باید حداقل دو برابر پاداش بقیه فروشندگان باشد

4⃣ هر چند پاداش‌های رسمی بسیار موثرند اما نباید از پاداش‌های غیررسمی مثل تشکر در حضور بقیه کارمندان یا دعوت از کارمند برای صرف یک چای غافل شویم

5⃣ پاداش باید با تجلیل و قدردانی همراه باشد. مثلا نباید صرفا به کارمند یک پاداش مالی بدهیم بلکه باید همراه با پاداش مالی، از کارمند مدنظرمان تشکر هم بکنیم

6⃣ پاداش باید به اندازه‌ای باشد که کارمندان را به رفتار مدنظر شرکت متمایل کند. مثلا نباید توقع داشته باشیم افزایش ٢ درصدی در میزان پورسانت، فروشندگان را تشویق کند تلاش‌شان را دو برابر کنند

7⃣ به هیچ وجه نباید به دلیل رودربایستی یا مسائل انسان‌دوستانه به کارمندانی که رفتار و نتایج درخشانی نداشته‌اند، پاداش بدهیم

8⃣ باید دلایل ارائه پاداش و نحوه انتخاب کارمندانی که پاداش به آنها تعلق می‌گیرد را به صورت کاملا شفاف اعلام کنیم

9⃣ هیچ وقت نباید به صورت محرمانه به کارمندی پاداش بدهیم. پاداش اصولا فرهنگ‌ساز است و بهتر است بقیه کارمندان مطلع شوند که چرا به یک کارمند پاداش داده‌ایم

🔟 پاداش باید فوری پرداخت شود و تا جای ممکن نباید بین رفتار و نتایج درخشان کارمند و زمان ارائه پاداش به او فاصله زیادی بیافتد

1⃣1⃣ پاداش‌هایی که اثر بلندمدت‌تری دارند، اثرگذارترند. برای مثال، قدردانی از یک کارمند جلوی بقیه کارمندان با حضور خانواده او و درج خبر آن در روزنامه‌ها، بسیار موثرتر از یک پاداش مالی خشک و خالی است

2⃣1⃣ به طور کلی آثار پاداش‌های مالی تا دو هفته باقی می‌مانند اما آثار پاداش‌های غیرمالی مثل یک سفر خانوادگی با خانواده تا سال‌ها باقی می‌ماند
🖋مارکتینگ آز
@CyPolitics


✴🅾 فشار اروپا تا کجا ادامه خواهد یافت
✍️ یدالله کریمی پور

رای قاطع پارلمان اروپا به تروریستی دانستن سپاه پاسداران و ارجاع آن به توانمندترین اتحادیه اقتصادی جهان، نشانگر اراده دسته جمعی ۲۷ عضوش، برای ایستادگی در برابر جمهوری اسلامی و وادارنمودنش به کنار کشیدن از مشارکت با روسیه است. این گزاره که افریقا و خاورمیانه(از جمله خلیج فارس) جزو حوزه ژئوپولیتیک و ژئواستراتژیک اروپا است، در شمار نخستین آموزه های کلاسیک این دو درس دانشگاهی است. همین آموزه برای طرح ریزی های استراتژیک سیاست اروپایی ایران می توانست بس باشد. همان گونه که طی ۲۲ یادداشت پیشین تر آمده، حتی اتهام مشارکت ایران با روسیه در جنگ #اوکراین ، می توانست زمینه ساز تحرک گروهی، پیوسته و بی وقفه علیه جمهوری اسلامی را مهیا سازد. تا جایی که به سیاست و کارکرد خارجی جمهوری اسلامی بر می گردد، پیامدهای تقابل اروپا با ایران، گسترده، کارآمد و فراگیر خواهد بود. بخشی از عوارض این رویارویی عبارتند از:
۱- قدرت اقتصادی
اتحادیه اروپا با تولید ناخالص داخلی نزدیک به ۲۳ تریلیون دلار، از منطر قدرت اقتصادی بالاتر از ایالات متحده(با اندکی بیش از ۲۲ تریلیون دلار بر پایه ppp 2021) جايگاه دوم جهانی را در اختیار دارد. قلمرو پوشش جهانی این اتحادیه نه تنها ۲۷ عضوش، که بیش‌از ۹۰٪ دیگر کشورها را پوشش می دهد. مناسبات پرقدرت بازرگانی و دادوستدش با بیش از ۱۸۰ ملت کلیدی، و گاه نزدیک به انحصاری است؛
۲- قدرت سیاسی
این اتحادیه با داشتن دو عضو دائم شورای امنیت، توانمندترین اتحادیه جهان است. در عین حال در دیگر سازمان‌های کلیدی بین المللی پس از ایالات متحده پر نفوذترین است. اروپا در بانک جهانی، صندوق بین المللی پول، کنوانسیون های مستقل و یا وابسته به ملل متحد از جمله ایمو، ایکائو و... جزو تصمیم‌سازان محوری است؛
۳- قدرت همتراز با آمریکا در برجام
به گمانم زین پس نقش اروپا با آمریکا در مساله احیای برجام همتراز شده و نقش آمریکا در زمینه برجام و احتمال احیایش، از انحصار آمریکا خارج شده است؛
۴- پشتیبانی از پیمان ابراهیم
پشتیبانی و توانمندسازی بیشتر جبهه عربی-اسرائیلی(پیمان ابراهیم) با وجود رویکرد ایران در جنگ اوکراین، از سوی بلوک اروپایی بس محتمل است؛
۵-  بایکوت کامل مناسبات ایران
اروپا با در دسترس داشتن اطلاعات خوب عملیاتی از مناسبات بازرگانی ایران و چرخه ی دور زدن تحریم ها، محتمل است که راه‌های کلان تجارت دریایی ایران را بسته و یا در تنگنای سخت تر قرار دهد؛
۶- قطع مناسبات ایران و دوستان
عملیاتی شدن تروریستی شدن سپاه پاسداران از سوی اروپا، دسترسی سازمان ها و گروه های زیر نفوذ ایران( در لبنان، عراق، سوریه، یمن و...) به امکانات پشتیبانی- لجستیک و مستشاری کاهش خواهد یافت؛
۷- همراهی بقیه جهان
در این صورت بس بعید است چین، هند و حوزه شرق و جنوب شرق آسیا از همراهی با جبهه متحد #اروپا - آمریکا دست کشند.
کوتاه آن که تا هنگامی که بیطرفی مطلق و عینی ایران در جنگ اوکراین برای اروپا اثبات نشود، هر روز دامنه فشارها، #تحریم ها و سناریوسازی ها تا بایکوت کامل جمهوری اسلامی استمرار خواهد یافت.

@CyPolitics


💢 ویژگیهای مدیران برتر از دیدگاه گوگل

لازلو باک، مدیر سابق عملیات انسانی گوگل در گفت‌وگو با نیویورک تایمز می‌گوید: بعد از اجرای این پروژه، بدترین مدیران ما از لحاظ کیفیت بیش از ۷۵ درصد پیشرفت کردند.

💠شش ویژگی که گوگل اعتقاد دارد بهترین مدیران را خواهد ساخت به شرح زیر است.

1️⃣ مربی خوبی باشید: یا به کارمندانتان اهمیت می‌دهید یا نمی‌دهید. حد متوسطی وجود ندارد. اگر اهمیت می‌دهید، پس زمان و انرژی صرف کنید تا به کارمندانتان کمک کنید نسخه بهتری از خودشان شوند. این اولین ۵۰درصد از یک مربی خوب بودن است. ۵۰ درصد دیگر این است که بدانید شما یک تسهیل‌کننده هستید نه یک حل‌کننده مساله. سوالات مناسب بپرسید، فقط پاسخ ندهید.

2️⃣گروه را تقویت کنید و مدیریت ذره‌بینی نداشته باشید: قطعا هیچ‌کس دوست ندارد به‌صورت ذره‌بینی مدیریت شود. تحقیقی که توسط گرچن اسپرایتزر متخصص توانمندسازی انجام شد نشان می‌دهد کارمندانی که توانمند شده‌اند رضایت شغلی و تعهد سازمانی بالاتری دارند که در نتیجه خروج نیرو کاهش می‌یابد و باعث افزایش عملکرد و انگیزه می‌شود.

3️⃣یک محیط جامع ایجاد کنید و نشان دهید به موفقیت و کار خوب اهمیت می‌دهید: کامیابی فردی معمولا نتیجه یک تلاش جمعی است. افراد از اینکه عضوی از یک گروه برنده باشند لذت می‌برند. کارمندان نسبت به مدیرانی که به موفقیت آنها اهمیت می‌دهند واکنش‌های مثبت نشان می‌دهند.

4️⃣ سازنده و نتیجه‌گرا باشید: بازدهی کارمندان را بسیار جدی بگیرید و ابزار مناسب برای بازدهی کارآمد آنها را در اختیارشان قرار دهید.

5️⃣ارتباط دهنده خوبی باشید، گوش کنید و اطلاعات را به اشتراک بگذارید: بزرگ‌ترین مشکل در ارتباطات این است که به راحتی شکل نمی‌گیرد، زیرا تلاشی از سوی گیرنده و فرستنده وجود ندارد. در ارتباطات بین کارمندان سرمایه‌گذاری کنید و برای گوش دادن وقت بگذارید.

6️⃣ استراتژی مشخصی برای گروه داشته باشید:اگر ستاره شمالی نباشد، کارمندان کشتی را به صخره خواهند کوبید. کارمندان را مجاب به ساخت چشم‌انداز و استراتژی کنید، نه اینکه آن را به خوردشان دهید؛ اولی تعهد ایجاد می‌کند و دومی تبعیت.
@CyPolitics


طرف حقیقت باش،
مهم نیست چه کسی آن‌را  می‌گوید!
طرف عدالت باش،
مهم نیست به ضرر چه کسی است.

#مالکوم_ایکس
#CyPolitics


فقط در یک فرایند دموکراتیزاسیون است که الیت مسلط جنگ طلب حاکم بر آذربایجان در یک فرایند چرخش قدرت حاکمیت را به جانشینان دیگری واگذار می نمایند.
3. ج.ا.ا از ظرفیت موثر روابط خویش با مسکو برای منزوی سازی الیت مسلط جنگ طلب حاکم بر اذربایجان بهره برداری نماید. مسکو خوب میداند که از اعتبار و توان ج ا.ا در جنگ اوکراین بهره فراوان برده و بهره مسکو از این وضعیت' هزینه زایی آشکاری برای ملت ایران و دولت ج.ا.ا داشته است. لذا حمایت این کشور از تثبیت مرزهای بین المللی در منطقه حایل بین ایران/ارمنستان/اذربایجان که مطلوب ج.ا.ا است' توقع زیادی از مسکو نیست
4.ج.ا.ا از تداوم حضور نیروی روسی پاسدار صلح در قره باع و ارمنستان حمایت نماید. این نیروها باید باسدار تثبیت مرزها باشند و از توسعه طلبی ارضی باکو جلوگیری نمایند.
5. ج.ا.ا در رویکر سیاست قفقازی خویش مساله انرژی را از نظر دور ندارد و ایتلاف سازی های منطقه ای با محوریت انرژی را در دستور کار قرار دهد.
#علی_ایمانی
#CyPolitics


هوالحکیم
*چهره ژانوسی سیاست ورزی الهام علی اف*
مقدمه یکم.*ما روابط نزدیکی با جهان اسلام برقرار کردیم و توانستیم انها را متقاعد کنیم که ارمنستان دشمن ما و کل جهان اسلام است.......
ما اینجا(مرز مشترک ایران/ارمنستان/اذربایجان)قدرت اصلی را داریم.....اگر لازم باشد دوباره نشان میدهیم به خواسته خود میرسیم....کسانی که در مرز ما برای حمایت از ارمنستان رزمایش برگزار میکنند نیز این را بدانند....*
فراز بالا سخنان الهام علی اف رییس جمهور کشور اذربایجان در 17 آبان 01 است.
اگر از لفاظی و تهدید آشکار رییس جمهور کمونیست اذربایجان عبور نماییم چند نکته کلیدی در سخن بالا و عملکرد پنج سال گذشته وی وجود دارد:
1.بهره برداری از ظرفیتهای جهان اسلام و مخصوصا ج.ا. ایران در مواجهه با ارمنستان. مثلا امامان جمعه چهار استان ترک زبان ایران اسلامی همزمان در جنگ 2020 حمایتی تمام قد از اذربایجان و رییس آن الهام علی اف کردند. پاکستان و ترکیه نیز حمایتی جدی تر و تعیین کننده تر داشتند.
2. اسراییل غاصب در حمایت از آذربایجان در جنگ قره باغ مشارکت داشت و تجهیزات نظامی رژیم صهیونیستی نقشی تعیین کننده در این جنگ داشت. بطوریکه اذربایجان برنده حنگ شد
3. الیت مسلط بر آذربایجان و مخصوصا الهام علی اف و پدر ایشان حیدر علی اف از کمونیستهای وفادار به مسکو بوده و اکنون نیز مراودات مستحکم بین پوتین و علی اف وجوددارد.
4. مساله انرژی و تشکیل هاب انرژی توسط محور روسیه/اذربایجان/ترکیه و علاقه شدید روسیه نسبت به تشکیل این هاب گازی بر رویکرد تهاجمی باکو نسبت به ارمنستان و اخیرا. ج.ا ا موثر است.
مقدمه دوم. عدول روسیه از یک قدرت جهانی به یک قدرت منطقه ای مهمترین رویداد موثر بر تحولات قفقاز جنوبی و مشخصا مرزهای ایران اسلامی است. تمرکز تمام قد روسیه بر جنگ اوکراین و فراخدان نیروهای این کشور از سوریه و قفقاز و حتی ارمنستان و فره باغ برای تقویت جبهه اوکراین دلیل مهم تبدیل روسیه از قدرتی جهانی به یک قدرت منطقه ای است. مادامی یک کشور از موقعیت قدرت جهانی برخوردار است که در کنار ابعاد تعیین کننده اقاصادی و سیاسی و فرهنگی' از نظر نظانی نیز توان جنگیدن همزمان در دوقاره را داشته باشد و به نظر میرسد روسیه فاقد این کد تعیین کننده است.
ج.ا.ا در سیاستگذاری منطقه قفقازی خویش و صیانت از مرزعای خویش این واقعیت را لحاظ نماید.
مقدمه سوم.
ایجاد توازن و همگرایی
بین چهار رویکرد مقدمه اول توسط الیت مسلط بر اذربایجان و رییس جمهور آن با بهره گیری از خدای ژانوسی موریس دوورژه ممکن است.
موریس دووژه استاد علم سیاست در مقدمه کتاب خویش که به قلم استاد شریعت پناهی ترجمه شده اذعان میدارد که *سیاست چهره ژانوس دارد* و ژانوس خدای دوچهره یونان است. یک چهره آن ستیز و چهره دیگر سازش.
الهام علی اف امروز در تهدید همگرایی دیرهنگام ایران/ارمنستان (که برای در هم شکستن انزوای توطیه گرانه محور تورانی/صهیونیستی شکل گرفته)' با چهره جهان اسلامی وارد کارزار سیاسی و دیپلماتیک گردید. کمونیست دیروزی بی اعتقاد به خدا' از تخریب مساجد توسط ارمنستان داد سخن داد و سپس ج.ا.ا را تهدید کرد. او خوب میداند که رویکرد ایدیولوژیک خمایت از جهان اسلام دستی بابا در سیاست خارجی ج.ا.ا دارد و میخواهد با به چالش کشیدن آن ج.ا.ا را به اقدام دلخواه خویش تحریک نماید.
چهره دیگر مرد زرنگ آنسوی ارس هم آوایی استراتژیک با رژیم صهیونیستی و افتتاح سفارتخانه با آن رزیم کودک کش و دشمن شماره یک ج.ا.ا است. کیست که نداند همگرایی منطقه ای باکو با رژیم صهیونیستی ماهیت و هدفی ضد ایرانی دارد...
دقیقا نمیدانم که رییس جمهور آذربایجان کمونیست است با یک شیعه باورمند؟؟؟؟!!! اما با فرض شیعه بودن وی' عملکرد سیاست خارجی این کشور بیانگر ساختارشکنی در مفهوم مسلمان و شیعه است. یعنی بر اساس این رویکرد' میشود مسلمان بود اما هم پیمان صهیونیسم نیز بود...شیعه بود اما با صهیونیسم نیز نرد عشق نواخت...
برای ج.ا.ا 'هم از منظر منافع ملی و هم از نگاه درون دینی ممکن نیست که به مسلمان هم پیمان دشمن اعتماد نمود. شیعه ای که با توسعه طلبی ارضی قصد انزوای ژیوپلیتیک ایران اسلامی را دارد تحقیقا دوست نیست و ج.ا.ا محق است که اجازه منزوی سازی خویش به هیچ کشوری ندهد.
پیشنهاد راهبردی:
1.ج.ا.ا طرحی را آماده نماید مبنی بر اینکه
منطقه حایل بین ایران و ارمنستان و آذربایجان را که به جمهوری ارمنستان تعلق دارد در قراردادی 25 ساله اجاره نماید.
انعقاد این قرارداد دشواریهای فراوانی ممکن است داشته باشد و مخالفان جدی سر برآورند اما طرح اولیه آن میتواند کشورهای ذی نفع در ضربه به منافع ملی ج.ا.ا را به خویش مشغول دارد.
2.. از روند دموکراتیزاسیون در اذربایجان حمایت گردد. الیت مسلط حاکم بر باکو وابسته سنتی به برخی قدرتها هستند و نماینده واقعی مردم این کشور به نظر نمیرسند.


عمق استراتژیک چیست؟
#یدالله_کریمی_پور
عمق استراتژیک عبارت است از: فاصله جغرافیایی بین تهدیدگر (خط مقدم) و نواحی حیاتی (پایتخت، نواحی صنعتی، نظامی و..) کشور.
در بررسی ژرفای استراتژیک ، اندازه آسیب پذیری هر یک از نقاط حیاتی و حساس کشور در صورت حمله ی احتمالی دشمن مبنا است. بر این پایه ، کشوری که مورد همه جانبه قرار گیرد، در صورت داشتن عمق جغرافیایی (سرزمینی) کافی می تواند با پناه بردن به درون‌ سرزمین خودی و کسب توانایی مجدد، متعاقبا با ضد حملات، تهاجم دشمن را دفع کند.

کارشناسان کلاسیک در این زمینه معمولا بر موقعیت جغرافیائی ، ابعاد سرزمینی ، شکل زمین و دهها عامل مشابه دیگر در شکل دهی به اندازه عمق استراتژیک کشورها تاکید دارند. بنگرید به تاثیر این مقوله در روسیه جنگ‌دوم، افغانستان با هندوکوش پیچیده و مرتفع در برابر سه امپراتوری بریتانیا، شوروی و آمریکا.

ولی امروزه روز کارایی صرف جغرافیای سرزمینی به عنوان بنیاد عمق استراتژیک کمرنگ‌ شده است؛ به چند دلیل:
- پرتابگرهای پرقدرت(موشک ها) و نیروی هوایی و...؛
- تسلیحات غیر متعارف(هسته ای، شیمیایی، میکروبی و...)؛
- تحریم های دریایی؛
- جنگ‌ الکترونیک(سایبری و...) و قس علیهذا ، که ارزش های عناصر کلاسیک جغرافیای نظامی را تغییر داده اند.

بی گمان عمق استراتژیک هر کشوری، هیچ جایی نیست مگر داشتن پشتیبانی مردم. هیچ مهاجمی هر قدر توانمند، هرگز جسارت تحمیل جنگ به ملتی متحد و یکپارچه را به خود نمی دهد. در واقع بنیاد بی همتای عمق استراتژیک هر کشوری، کسب اعتماد آحاد کامل مردمان از سوی حکومت و یکپارچگی ملت- دولت است. امروزه روز بقیه ابزارها فرعی و شاخه ای به شمار می روند.
#CyPolitics


یک داستان کوتاه و روح نواز

پل یك دستگاه اتومبیل سواری به عنوان عیدی از برادرش دریافت كرده بود. شب عید هنگامی كه پل از اداره اش بیرون آمد متوجه پسر بچه شیطانی شد كه دور و بر ماشین نو و براقش قدم می زد و آن را تحسین می كرد.
پل نزدیك ماشین كه رسید، پسر پرسید: این ماشین مال شماست، آقا؟
پل سرش را به علامت تائید تكان داد و گفت: برادرم به عنوان عیدی به من داده است.
پسر متعجب شد و گفت: منظورتان این است كه برادرتان این ماشین را همین جوری، بدون این كه دیناری بابت آن پرداخت كنید، به شما داده است؟ آخ جون، ای كاش...
البته پل كاملا واقف بود كه پسر چه آرزویی می خواهد بكند. او می خواست آرزو كند، كه ای كاش او هم یك همچو برادری داشت. اما آنچه كه پسر گفت سرتا پای وجود پل را به لرزه درآورد: ای كاش من هم یك همچو برادری بودم.

پل مات و مبهوت به پسر نگاه كرد و سپس با یك انگیزه آنی گفت: دوست داری با هم تو ماشین یه گشتی بزنیم؟
-اوه بله، دوست دارم.
تازه راه افتاده بودند كه پسر به طرف پل بر گشت و با چشمانی كه از خوشحالی برق می زد، گفت: آقا، می شه خواهش كنم كه بری به طرف خونه ما؟
پل لبخند زد. او خوب فهمید كه پسر چه می خواهد بگوید. او می خواست به همسایگانش نشان دهد كه توی چه ماشین بزرگ و شیكی به خانه برگشته است. اما پل باز در اشتباه بود..
پسر گفت: بی زحمت اونجایی كه دو تا پله داره، نگهدارید.
پسر از پله ها بالا دوید. چیزی نگذشت كه پل صدای برگشتن او را شنید، اما او دیگر تند و تیـز بر نمی گشت. او برادر كوچك فلج و زمین گیر خود را برپشت حمل كرده بود. سپس او را روی پله پایینی نشاند و به طرف ماشین اشاره كرد: اوناهاش، جیمی، می بینی؟ درست همون طوریه كه طبقه بالا برات تعریف كردم.
...برادرش عیدی بهش داده و او دیناری بابت آن پرداخت نكرده. یه روز من هم یه همچو ماشینی به تو هدیه خواهم داد ... اونوقت می تونی برای خودت بگردی و چیزهای قشنگ ویترین مغازه های شب عید رو، همان طوری كه همیشه برات شرح می دم، ببینی.
پل در حالی كه اشك های گوشه چشمش را پاك می كرد از ماشین پیاده شد و پسربچه را در صندلی جلویی ماشین نشاند. برادر بزرگتر، با چشمانی براق و درخشان، كنار او نشست و سه تایی رهسپار گردشی فراموش ناشدنی شدند.
"ای کاش ما نیز همچون برادری برای برادر و خواهرامون بودیم"
@CyPolitics




♨️ هوش دیجیتال و ۸ مهارتی که همه باید بدانند...

هوش_دیجیتال مجموعه‌ای از توانایی‌های اجتماعی، روانی و تشخیصی است که افراد را قادر به رویارویی با چالش‌ها و انطباق با نیازهای زندگی دیجیتال می‌سازد. این توانایی‌ها به هشت حوزه بهم ‌پیوسته و گسترده تقسیم می‌شود.

1️⃣ هویت دیجیتال (Digital identity) :
هویت در دنیای مجازی مفهومی متفاوت با دنیای حقیقی است. یک فرد می‌تواند یک یا چند شخصیت را به ‌صورت ناشناخته (Unknown) در دنیای مجازی ایجاد کند و برای مدتی با آن ها فعالیت کند و یا بلا استفاده بگذارد و یا حتی آن را بعد از مدتی از بین ببرد بدون اینکه کسی از هویت اصلی آن فرد مطلع شود. این توانایی دربردارنده آگاهی‌های لازم جهت مدیریت و آگاهی از حضور شخص در فضای مجازی و تأثیرات ناشی از آن در کوتاه‌مدت و درازمدت است.

2️⃣مصرف دیجیتال (Digital use) :
مصرف دیجیتال به مدت‌ زمان استفاده از رسانه های دیجیتالی، سلامت و مشارکت در جامعه دیجیتالی تقسیم‌بندی می‌شود. مصرف دیجیتال توانایی استفاده از دستگاه‌های دیجیتالی و رسانه‌ای، ازجمله کنترل استفاده از آنان به‌منظور دستیابی به یک تعادل مناسب مابین زندگی مجازی و حقیقی است.

3️⃣ ایمنی دیجیتال (Digital safety) :
در فضای مجازی همواره وضعیت های خطرآفرین بسیاری همچون آزار و اذیت های سایبری، دروغ و شایعات، افراط‌ گرایی در زمینه های مختلف، محتوای غیراخلاقی، ترسناک، خشونت‌آمیز و … وجود دارد. ایمنی دیجیتال توانایی مدیریت وضعیت های مختلف مربوط به فضای مجازی و همچنین محتوای مشکل‌ساز و درنهایت جلوگیری از وقوع آنان و محدود کردن این وقایع خطرات را شامل می‌شود.

4️⃣امنیت دیجیتال (Digital security) :
همواره یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های بشر امنیت بوده است. در دنیای دیجیتال این مفهوم از درجه اهمیت بالاتری برخوردار است. امنیت دیجیتال عبارت است از توانایی شناسایی تهدید و خطرهای فضای سایبری همچون هک شدن، کلاه‌برداری، نرم‌افزار مخرب و… جهت استفاده از ابزارهای مناسب امنیتی حفظ دیتا. در این بخش محافظت از رمزهای عبور، امنیت اینترنت و امنیت موبایل و اطلاعات شخصی موجود در آنها مورد توجه قرار می‌گیرد.

5️⃣ هوش هیجانی دیجیتال (Digital emotional intelligence) :
توانایی ابراز همدلی و همدردی با ایجاد روابط مناسب با دیگر افراد در فضای مجازی، هوش هیجانی دیجیتال می نامند. آگاهی اجتماعی و عاطفی، آگاهی از مقررات و هم دلی در این بخش قرار می‌گیرند.

6️⃣ ارتباطات دیجیتال (Digital communication) :
مهارت‌های ارتباطی میان موجودات به خصوص میان انسان ها در همه جای دنیا اعم از مجازی و حقیقی، بسیار حائز اهمیت است. ارتباط دیجیتال به معنای توانایی برقراری ارتباط، همکاری و همدلی با دیگران در جهت استفاده از فناوری‌های دیجیتال و رسانه‌ای است.

7️⃣ سواد دیجیتال (Digital literacy) :
مهارت در تفکر منطقی، توانایی دریافتن اطلاعات مناسب، تجزیه و تحلیل، ارزشیابی، به‌کارگیری مهارت تفکر نقادانه، اشتراک‌گذاری، جستجو و ایجاد محتوا. ضعف در تفکر نقادانه می‌تواند باعث شود که شما سریع‌تر، در دام اطلاعات نامناسب و گمراه‌کننده گرفتار شوید این موضوع باعث می شود تحلیل‌ها و درک شما از محیط اطراف، تضعیف شود.

8️⃣ حقوق دیجیتال (Digital rights) :
مفاهیمی مانند حریم خصوصی، مالکیت معنوی، حق کپی رایت و آزادی بیان در دنیای دیجیتالی از اهمیت به سزایی برخوردار است که از حقوق کاربران دنیای دیجیتال محسوب می‌شود. حقوق دیجیتال به معنای درک این مفاهیم و احترام به حقوق فردی و قانونی کاربران دنیای دیجیتال است.
@CyPolitics

20 last posts shown.

17

subscribers
Channel statistics